lagotto romagnolo ja allergia

ruu85

Lueskelin tossa näitä kirjoituksia ns. allergia koirista, vaikka itse uskon että kokonaan sellaista ei ole.. Olen itse hieman allerginen koirille ja elin lähes 5 vuotta sheltin kanssa, välillä nenä vuoti, mutta ei pahasti. Nyt haluaisin tietää lisää tästä lagotto Romagnolosta ja varsinkin niiltä ihmisiltä kenellä on allergiaa mutta myös tämä koira. Kävin katsomassa kuvia tästä rodusta ja täytyy sanoa että kyllä oli melkoinen nappisilmä :)!*rakastunut*

7

728

Vastaukset

 • Täällä meillä on ihana karvakuontalo lagottopoika. Meillä ei ole kukaan allerginen joten omakohtaista kokemusta ei ole. Olen kyllä kuullut muilta omistajilta että lagottoja on useassakin allergiaperheessä. Lagoton iho ei hilseile eikä karvaakkaan juuri irtoa. Tämä rotu on oikea laiskan siivojan unelma.

  • Meillä ei ole lagotto mitään aiheuttanut, vaikka suurin osa perheestämme on aleergisia..=)


 • Tädillä on 2 lagottoa joiden kanssa aina välillä käy meillä. Minun siskoni ja äitini ovat molemmat tosi allergisia (meillä 2 villakoiraa) ja eivät saa näistä lagotoista mitään oireita. Tosiaan allergisoivuus on yksilö -ja henkilö-kysymys.

 • lagotton on ihana nappisilmä ja olemme itsekkin harkisemassa sitä

 • Kirjoitan näin vuosia jälkikäteen, lähinnä siksi, että joku allerginen tätä ketjua vielä lukee. Meillä on nyt 8 kuukautta vanha lagottopoika ja minä olen vahvasti allerginen koirille, mulla on myös astma (esim. kultseista ja colliesta alan oirehtimaan heti).
  Ihan pentuna jonkin verran sylki kutitti ihoa, naskalihampaat ku maisteli kaikkea 😁 Mutta mitään hengitysoireita tai muita allergiaoireita ei ole tullut. Mutta huomaan, että toisten lagottojen rapsuttelusta voi nenä alkaa vuotamaan eli omaan olen jo siedättynyt. Paras olisi, jos voisi mennä jonnekin lagottokotiin vierailulle kokeilemaan, että tuleeko oireita.

  • Mukava kuulla kokemus oman koiran hankinnan jälkeen. Meidänkin allergiaperheeseen suunnitteilla koira joka aiheuttaisi vähemmän allergiaa... :)


 • Allergisoimatonta rotua eri ole olemassa, on vain enemmän, tai vähemmän allergisoivia.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3550