Aihe

Kenen taskuun AA-ryhmien rahat lopulta menee?

Ateriksi

Ryhmät tilittävät rahojaan jonnekin keskuskomiteaan ja näillä summilla leveillään Tiedotuksia-lehdessä. Kenen taskuun nämä ryhmäläisten maksamat (vapaaehtoiset) kolehtirahat oikein menevät?

9

252

  Vastaukset

  • Jonnekin Amerikkaanhan ne rahat lopulta menee. Rikkaat ne rikastuu ja reppanat maksaa...

  • Itsekin olen tuota leveilyä ihmetellyt. Vastaus on kuitenkin yksinkertainen: rahat menevät lähinnä tiedotuskuluihin, mukaan lukien parin alipalkatun ihmisen palkkaan. Muutama ropo vuosittain saattaa mennä avustuksiin AA-toiminnan käynnistämiseen jossakin köyhemmässä maassa. USA:aan tai muihin kehittyneisiin maihin ei siirry senttiäkään.
   Jokainen AA-ryhmähän on omavarainen, rahoitus perustuu pelkästään ryhmässä käyvien kullakin kerralla maksamiin kolehteihin. Tälla rahalla sitten maksetaan niin vuokrat kuin tarjottavat kahvit. Ylijäävät rahat annetaan sitten yhteiseen käyttöön valtakunnallisesti. Ryhmillä jotka ovat saaneet kokoontumistilansa hyvin edullisesti tai jopa ilmaiseksia, on mahdollisuus antaa enemmän. Ja sillä nyt sitten joillakin on tapana leveillä (vähän samaan tyyliin kuin että meidän isäälläpä on ...)

  • Eikö sitten muka yhteiskunta osallistu tuohon toimintaan millään tavalla? Raha-automaattiyhdistys, veikkaus, valtion budjetti? Kuulostaa epäuskottavalta, voin olla väärässäkin.

   • AA ei ota mitään ulkopuolista rahoitusta,haluaa olla itsenäinen.


   • Kieltäytyvät ulkopuolisista avustuksista


  • Tietenkin amerikkalaisen AA-liikkeen pääkonttori ottaa osansa.

  • rahat menee löyly kauhoihin.

   • Löylymiehiä


   • Useinmiten kokoontumistiloista on maksettava vuokraa. Siihen menee ainakin minun ryhmältä rahaa kauheasti, eli 30€ kuussa. Lisäksi aina pitää siivota jäljet, so. kupit tiskattava, pöytä siistittävä ja lattia lakaistava!Ja ovet lukittava! Tila on taloyhtiön kerhotila.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   17419
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   654
   9879
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   6028
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2410