Positiivinen luottorekisteri

ovhi0wrfgjbtekohbeåktohb

Positiivinen luottorekisteri tulee kuin tuleekin Suomen vuoden 2023 alusta alkaen (selvitysmiehen valistunut arvio). Oikeusministeriön selvitys http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161002/OMSO_26_2018_Positiivinen_luottotietojarjestelma.pdf on valmistunut.

Ylen uutinen asiasta https://yle.fi/uutiset/3-10385517 .

Ja Ylen analyysi samasta aiheesta https://yle.fi/uutiset/3-10386188 .

Keskein uudistus on se, että pikavippi- ym. rahoitusalan firmoille ja pankeille tulee velvollisuus tarkistaa rekisteristä lainanhakijan velat vakavien sanktioiden uhalla. Esim. ylivelkaantuneen ei ehkä tarvitse maksaa koko lainaa takaisin, jos luotonmyöntäjä on laiminlyönyt rekisteristä tarkistamisen.

Todennäköisesti pienituloisen on entistä vaikeampi saada lainaa, mikä on ehkä hyväkin asia. Mutta toisaalta luulisi lainojen hintojen laskevan, kun on riskiasiakkaita vähemmän.

Jo ennen positiivista luottorekisteriä tulee tapahtumaan hyviä asioita: Korkokattolakia ollaan tiukentamassa koskemaan myös yli 2000 euron lainoja. Edelleen mielikuvamainontaa ollaan kieltämässä.

14

641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hirsipuuodottaa

      "Hyvä, hyvä", huusivat peikkolapset ja heiluttivat suuria karvaisia käsiään.

    • hyväkarvakädet

      Hahahahaaaaa sinne jää unholaan vippivillejen ja luottoseppojen haaveet ottaa lainaa joka paikka tyhjäksi kerralla ja "elää loppuelämä mukavasti tekemättä mitään". Sikäli mikäli kuin nämä pellet nyt eläisivät loppuelämänsä jollain 20 000 eurolla mitä saavat nyt yhteenlaskettuna irti eri luottopaikoista. Ainakin niin uskottelevat itselleen.

      • jiiwjwwjsnjwj33n3nhwn

        Tahallaan työttöminä olevat ja velanmaksua pakoilevat ovat melkoinen rasite Suomen kansantaloudelle. Positiivinen luottorekisteri tulee estämään vastedes ihmisten ylivelkaantumisen lähes 100-prosenttisesti, joten esim. ulosoton suojaosuutta tarvitse nostaa.


      • sama_

        siis: ei tarvitse


      • Viheraholainen
        jiiwjwwjsnjwj33n3nhwn kirjoitti:

        Tahallaan työttöminä olevat ja velanmaksua pakoilevat ovat melkoinen rasite Suomen kansantaloudelle. Positiivinen luottorekisteri tulee estämään vastedes ihmisten ylivelkaantumisen lähes 100-prosenttisesti, joten esim. ulosoton suojaosuutta tarvitse nostaa.

        Aina voi vaihtaa maisemaa ja tehdä velkaa muualla. Et sinä vakiomulkero edes sitä ymmärrä ettei sama ihminen voi tanssittaa samoja mestoja toista varvia vaikka olisi kuinka puhtaat tiedot.
        Esim. Jos olet 2005 vetänyt Ferratumin ja Nordean kuiviin ja 2022-23 tulee tiedot taas takaisin
        puhtaalle puolelle niin ei nuo 2 em. laitosta silti enää lainaa pennin jeniäkään.
        Et sinä tyhmyyttäsi myöskään tajua sitä että tuo rekisteri on äärimmäisen helppo kiertää JOS haluaa joku tyhjentää pajatson nykyiseen malliin. Voi hakea ensin myönteisen luottopäätöksen vaikka 15 eri paikasta muttei kuittaa sopimusta kenenkään kanssa siihen pisteeseen että painaa lopullisesti hyväksyn ja otan lainan -nappia.
        Sen voi tehdä sitten yhdellä varttin istunnolla jokaisesta paikasta peräjälkeen vaikka joku kaunis sunnuntai kun on valmiiksi myönteiset luottopäätökset ensin kaikki kasassa. Ei ne tule sieltä näkemään mitään muuta kuin oikeasti olemassa olevat velat joten positiivisia päätöksiä voi helposti jemmata ennen lopullista siirtoa.

        Kaikki on helppoa kun osaa eikä ole tyhmä katkeroitunut pelle joka saa ainoan ilonsa fantasioimalla uo-asiakkaiden tukalasta tilanteesta joka on pelkkää oman mielikuvituksen tuotetta.
        Sitä paitsi ne jotka on jo velkansa ottaneet ja jättäneet, heihin joku luottorekisteri ei vaikuta p*kan vertaa ettäs sen tiedät.


      • jiiwjwwjsnjwj33n3nhwn

        Tuo Viheraholaisen kuvaama toiminta on suunnitelmallista rikollisuutta, ei ylivelkaantumista, jossa omaa huojuvaa korttitaloa yritetään epätoivoisesti paikata lisälainoilla. Viheraholaisen huolestunut äiti kirjoittikin asiasta äskettäin jo Hesarin mielipidepalstalla. Huojuva korttitalo näet altistaa ihmisen rikollisille teoille, joten positiivinen luottorekisteri auttaisi ainakin jossain määrin siinäkin. Ihmisen stressaava taloustilanne ei ole omaistenkaan etu.


    • voohanpolliitiikka

      hah..hah. Tämä vasta selvitysmiehen esitys. Ei edes lakiesitys. Hoh hoijaa

      Kuten kaikki poliitiikkaa seuraavat tietävät.
      Selvitysmiehen esityksestä on valtavan pitkä matka laiksi.
      Tälläisenään tuo ei koskaan tule toteutumaan, se on 101% varma.

      Ehkä 2023 on saatu aikaan joku kompromissi asiasta.
      Laiksi tuo ehkä voi vahvasti riisuttuna ja muutettuna toteutua joskus 2026- 2028.
      Se on realistinen aikataulu, mutta todellisuudessa vienee enemmän aikaa.

      Näin vain politiikka toimii.
      Se ei ole yhden ihmisen päätettävissä,
      siinä on paljon lobbausta(näillä korko rosvoilla on siihen rahaa), kyhmyröinti,
      oma edun ajamista ja sitten viimeksi kansanedustaja ajattelee Suomea ja sen kansanlaisia/niiden etua.

    • TriplaXX

      Ihan hyvä että tulee. Pikavipeillä usein vain rahoitetaan entisiä lainoja ja ihminen on entistä enemmän hukassa. Nyt on mahdollista katkaista velkaantumiskierre jo aikaisessa vaiheessa.

      • Anonyymi

        Minä taas näen tämän positiivisen luottorekisterin valtion valtavana haluna kontrolloida asukkaitaan. Siitä sitten valtiovalta voi koostaa kansalaisten yhteisen velkasaldon, josta voidaan päätellä kuinka paljon veroruuvia vielä voidaan kiristää.Jotain meille ei kerrota, miksi tällainen rekisteri halutaan. Halutaan estää pienituloisen ihmisen vaurastuminen lainakatolla, joka sitten seuraavaksi tulee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä taas näen tämän positiivisen luottorekisterin valtion valtavana haluna kontrolloida asukkaitaan. Siitä sitten valtiovalta voi koostaa kansalaisten yhteisen velkasaldon, josta voidaan päätellä kuinka paljon veroruuvia vielä voidaan kiristää.Jotain meille ei kerrota, miksi tällainen rekisteri halutaan. Halutaan estää pienituloisen ihmisen vaurastuminen lainakatolla, joka sitten seuraavaksi tulee.

        Sama kyttäys koskee kaikkia, velattomia ja pienituloisiakin, ja asuntolainan ottajia. Toisaalta on hyvä että kerrankin olemme me kaikki samalla viivalla lainanhaussa. Ei hyvätuloisenkaan kannata luulla olevansa kaiken syynin ulkopuolella, voi se kielto"nakki" napsahtaa heillekin.
        Mutta samma mieltä olen, kontrollointi lisääntyy ja erilaiset rekisterit.
        Kyberuhka on tosiasia, joten hui olkoon.


    • Käsitätkö

      Tarvitaanko enää perintätoimistoja, laki tekee työttömiä, ja liike riskit on olemattomia. Kaikki joutuu valtion eläteiksi, lakitoimisot jää samoin työttmiksi ja rikostoimittajat. Raha on suljettu kiertämään vain veroparatiiseihin. Politiikka kokee itsemurhan. Diktatuuri hallitsee, tervetuloa Kimi-Landia. Kimi on jumalan oikea käsi.

      • mvpfpwbrkwwgt6y6

        Miksi polvesi tutisevat, eihän sinulla ole mitään peljättävää, koska korttitalosi on aika päiviä sitten jo romahtanut?


      • Kysyttävää

        Kuinka liittyy itse aiheeseen?


      • Käsitätkö
        mvpfpwbrkwwgt6y6 kirjoitti:

        Miksi polvesi tutisevat, eihän sinulla ole mitään peljättävää, koska korttitalosi on aika päiviä sitten jo romahtanut?

        Sama kun puhutaaisiin kohookyttämisessä, miisä mikää ei ole salassa. Niile jotka tykkää perversioista ja sadimista, ja kyykyttämisestä elämme kulta-aikaa, se kovike eunukeille. Riskit pienentyy ja puute senkun kasvaa, kykyä ei korvata systeemeillä, eikä pakolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe