Henkilö omii toisen persoonan

Hämmentynyt77

Minkälainen henkilö omii toisen persoonan? Omaa persoonaa hänellä ei tunnu olevan ollenkaan. Imee itseensä minun ja muiden ympärillä olevien luonteenpiirteitä ja tapoja. Tämä alkaa tuntua jo vähän pelottavalta.

13

2408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KieltämättäAikaPelottav

      Sellainen jolla on sairaalloisen huono itsetunto. Oma minäkuva on epävakaa, eikä siten ole oikein itselläänkään käsitystä siitä millainen on. Tuollaiset ihmiset ottavat myös hyvin helposti vaikutteita toisilta ja vahingossakin kopioivat muiden käytöstä, heillä on hyvin vähän omaa tahtoa.
      Tässä vain minun näkemykseni, en ole psykologi, vaan vastaan kokemuksesta. Nuorempana minulla oli tuollainen kaveri, joka kopioi aina jotakuta. Kopioinnin kohde tosin vaihteli, yhdessä vaiheessa se olin minä, sitten se oli eräs ystäväni ja sitten yksi muu. Hän kopioi mielipiteiden ja käytöksen lisäksi myös ulkoisen tyylin siltä henkilöltä jota milloinkin kopioi.

    • nämäesimerkiksi

      Empaatti, psykopaatti, sosiopaatti, narsisti. Nämä kopioi, ensimmäinen tahtomattaan. Empaatti on oma itsensä kun muita ei ole läsnä ja kokee rasitteena tapansa. Loput pysyvät roolissaan kunnes saavat sen mitä hakevat toisen persoonasta ja loisivat.

    • Eräshenkilö

      Jossain vaiheessa elämää nuorempana joskus vielä kahdenkympintienoillakii vaihe jossa oli muutama tyyppi joiden kaltainen halusin olla, ja heidän menemisiä ja kiinnostuksen kohteita tuli jäljiteltyä. Jotenkin liittyy kai siihen ettei pysty hyväksymään itseään ja ajattelee ettei kelpaa sellaisena kuin on omana itsenään vaan kokee, että tämä toinen ketä jäljittelee on sellainen jollaisena olisi jotenkin parempi? Joskus yritin olla kuten se cool tyyppi kenellä oli aina jotain muka hauskaa sanottavaa jokaiselle ja joskus sellainen masentuneempi tapaus. Näitä molempia löytyi niistä keiden tyyliä ja
      suhtautumisia eri asioihin tuli jäljiteltyä ja otettua käyttöön omassa elämässä.

      Tästä ei ole tullut puhuttua kenellekkään koska vaikka olen erilaista keskusteluapua (ammattiapua) saanut kokenut ettei kenenkään kanssa osaa luontevasti puhua ja ettei toinen ymmärrä asioita ainakaan niinkuin ne tarkoitan. Nykyisin tosin kyllä taidan olla oma tylsä itseni ilman mitään idoleja keiden kaltaisiksi haluaisin tulla, olla.

    • traumapedagokia

      kokeilkaas tätä; DISSOSIAATIOHÄIRIÖ ja se vaatii kyllä sitten lapsuuden trauman. Siis juuri sellaisen, mitä ei raha korvaa ikinä, esim. sota, kolari, vaikea ja epäonnistunut kirurginen toimenpide etc. Toisen persoonaan ON helppo sen jälkeen pujahtaa ja ajatella juurikin olevansa joku muu ja keksiä itselleen tarina unohdetun tilalle. Kuinkahan monta tarinaa on esim jenkeissä näitä, että on ihan jonkun toisen identiteetti uusi nimi, auto, ammatti, pukeutuminen ja kotisuomessa sitten ihan vaan se kari, joka korjaa autoja. DISSOSIAATIOHÄIRIÖSSÄ persoona on jakautunut sivupersooniin, mutta sitä ei saa sekoittaa skitsofreniaan, mikä on melko samanlainen. Punainen lanka on juuri se trauma. Skitsolla sitä ei kyllä välttämättä ole. jostain syystä psykiatrit ei mielellään diagnosoi DISSOSIAATIOTA, mitä en kyllä ymmärrä. Se olisi monelle väärinymmärretylle helpotus.

      • traumapedagokia

        Hei ootteko nähneet elokuvan Kellokosken prinsessasta?? Siinä oli mun mielestä just sellanen joka sairasti DISSOSIAATIOTA. Mun mielestä virheellisesti on väitetty hänen olleen skitsofreenikko ja siksi se olikin sellainen traama mun mielestä. Juuri niin; teki yhtäkkiä yllättävän matkan Ruotsiin, mihin skitsofreenikko ei kyllä pysty. No ei pysty, sillä skitsofrenia etenee koko ajan, mutta DISSOSIAATIOHÄIRIÖINEN elää koko ajan siinä toisessa persoonassaan, mikä pelastaa aukot muistissa, koska persoonallisuus keksitään kokonaan uudestaan. Elikkä sillee todellisuudentaju on kuitenkin tallella. Vanhana-iäkkäänä potilaana kuitenkin tunnusti olevansa Anna eikä prinsessa. Sitä ei voida kuitenkaan tietää, että mitä oikeasti tapahtui, mutta elokuvassa sillä hahmolla oli mun mielestä dissosiaatio.


      • TuskinOliDid
        traumapedagokia kirjoitti:

        Hei ootteko nähneet elokuvan Kellokosken prinsessasta?? Siinä oli mun mielestä just sellanen joka sairasti DISSOSIAATIOTA. Mun mielestä virheellisesti on väitetty hänen olleen skitsofreenikko ja siksi se olikin sellainen traama mun mielestä. Juuri niin; teki yhtäkkiä yllättävän matkan Ruotsiin, mihin skitsofreenikko ei kyllä pysty. No ei pysty, sillä skitsofrenia etenee koko ajan, mutta DISSOSIAATIOHÄIRIÖINEN elää koko ajan siinä toisessa persoonassaan, mikä pelastaa aukot muistissa, koska persoonallisuus keksitään kokonaan uudestaan. Elikkä sillee todellisuudentaju on kuitenkin tallella. Vanhana-iäkkäänä potilaana kuitenkin tunnusti olevansa Anna eikä prinsessa. Sitä ei voida kuitenkaan tietää, että mitä oikeasti tapahtui, mutta elokuvassa sillä hahmolla oli mun mielestä dissosiaatio.

        Hänellä oli skitsoaffektiivinen häiriö. Kyllä maaninen ihminen jaksaa lähteä yllättäen Ruotsiin. Eikä kaikilla häiriö etene niin voimakkaasti, ja toisilla taudinkulku on pitkäkestoisempi, toisilla lyhyempiä jaksoja. Toiset toipuvat oireettomiksi välillä, toiset ovat jollakin tavalla sairaita koko ajan. Did:ssä on sitäpaitsi nykytiedon valossa hyvin harvoin (jos koskaan) kyseessä niin eriävät sivupersoonat että henkilö tosissaan esiintyy täysin eri henkilönä nimeänsä myöten. Ja did:n eri persoonan tiloissa oleminen kestää yleensä aika vähän aikaa. Dissosiaatiota esiintyy oireena myös skitsofreniassa ja psykoottisissa mielialahäiriöissä.
        Tuon häiriön olemassaolosta muuten kiistellään paljon asiantuntijoiden keskuudessa.


    • sadads

      Täällä on aika paljon omia mielipiteitä siitä, mitkä voisi olla syynä, mutta itse lukemani perusteella kyse on siitä, että tuollaisella henkilöllä ei ole omaa identitetttiä. Eli ei ole päässyt ehyyn identiteettiin koskaan ja tästä syytä omii ympäriltä identiteettejä ja persoonallisuuksia, koska heillä ei itsellään ole sellaista, jonka he hyväksyisivät ja joka olisi ehjä. Tätä esiintyy eniten epävakapersoonallisuushäiriöisillä.

    • oppnorr

      Tapasin kerran jostain netin palvelusta sellaisen kenellä oli omien sanojensa mukaan diagnoosina "Estynyt persoonallisuus" erikoinen tuttavuus kyllä. Tapasimme muutamia kertoja kunnes eräässä tapaamisessa jostain suuttui ilman selkeää syytä enkä sen koommin ole tavannut häntä.

    • Minä en vieläkään ole suostunut olemaan Sirpa, Sari, joku Leena jne, vaikka heitä on persoonaani yritetty tuputtaa vuosikymmeniä. Onko se sairautta?

    • mielenkiintoinenjuttu

      Anna konkreettisia esimerkkejä, mitä tuo henkilö on ominut ja miten se omiminen on tullut esiin? Kuvaile tilanteita.

      • Anonyymi

        En viitsi, koska tämmöinen tyyppi kopioi tekstin itselleen ja menee viralliseen prosessiin esittämään että häntä on kopioitu. Eli tieto tästä tekee kopioijan tietoiseksi mekansimistista, lypsää "terveemmän ajattelun" ja esittää sitten ajatuksiaan ominaan.

        Näin sitten hän saa esimerkiksi terapiasta eväät ja informaation, millainen itse on - mutta siirtää sen analyysin sitten tähän jota on kopioinut.


    • Anonyymi

      Hei ootteko nähneet elokuvan Kellokosken prinsessasta?? Siinä oli mun mielestä just sellanen joka sairasti DISSOSIAATIOTA. Mun mielestä virheellisesti on väitetty hänen olleen skitsofreenikko ja siksi se olikin sellainen traama mun mielestä. Juuri niin; teki yhtäkkiä yllättävän matkan Ruotsiin, mihin skitsofreenikko ei kyllä pysty. No ei pysty, sillä skitsofrenia etenee koko ajan, mutta DISSOSIAATIOHÄIRIÖINEN elää koko ajan siinä toisessa persoonassaan, mikä pelastaa aukot muistissa, koska persoonallisuus keksitään kokonaan uudestaan. Elikkä sillee todellisuudentaju on kuitenkin tallella. Vanhana-iäkkäänä potilaana kuitenkin tunnusti olevansa Anna eikä prinsessa. Sitä ei voida kuitenkaan tietää, että mitä oikeasti tapahtui, mutta elokuvassa sillä hahmolla oli mun mielestä dissosiaatio."
      Voit hyvinkin olla oikeilla jäjillä. Dissosiaatio on ollut huonosti tunnettu ja diagnosoitu ihan viime vuosiin Suomessa. Valitettavasti useampikin tästä kärsivä on saanut väärän skitsofreniadiagnoosin ja elinikäisen lääkityksen.
      Dissosiaatio on vakava ja valtavan monimuotoinen sairaus. Onneksi sitä on alettu ymmärtää paremmin jo Suomessakin. Traagista ajatella miten monta elämää se on tuhonnut kun apua ei ole osattu antaa eikä siihen ole resursseja!

    • Anonyymi

      Selvisi että hänellä on tosiaan epävakaa persoonallisuus. Ei kai sitten itse huomaa omivansa toisten piirteitä. Hän omii ne niin perustavanlaatuisesti että itse alkaa pohtimaan olenko minä itse jotenkin sekaisin.

      Jos esimerkiksi minä pitäisin talvesta, kissoista ja vaikka sinisestä väristä niin jonkin ajan kuluttua ne on hänen lempiasioitaan, vaikka sitä ennen oli jotain aivan muuta. Jos minä tai muut hänen tuttunsa on luonteeltaan jotain muuta kuin hän, niin hetken päästä hän on napannut ne omasta mielestään kai mielenkiintoiset piirteet. Tyyliasioissa sama juttu ja monissa ajatuksissa. Pitää niitä ominaan ja puhuu niistä niin kuin hän olisi ne keksinyt ja aina ollut sellainen. Muut vain matkivat häntä. Välillä tosi ahdistavaa.


      - Hämmentynyt77

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4230
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4142
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      611
      3927
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2755
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2485
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      191
      1970
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1629
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe