Osa-aikainen työkyvyttömyyseläke

sairasvääns

Onko nykypäivänä ihan mahdoton enää päästä osa-aikainen työkyvyttömyyseläkeelle? Olen nyt monelta tosi sairaalta kuullut, että ovat hakeneet jo ties kuinka monta kertaa osa-aikaista ja ei sitten mikään auta. Eläkettä ei myönnetä niin ei myönnetä. Itsellä on kans hakemus sisällä 2 kertaa on jo torpatattu vaikka oma työterveyslääkäri on ollut sitä mieltä, että en ole kaikkine vaivoineni kykenevä kokoaikaiseen työhön. Olen ymmälläni syystä, että en enää tiedä miten neliraajahalvaantunut oikein pitäisi olla, että edes lukisivat hakemuksen?

11

1389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vajaa puolivuotta oli motoriikka, tasapaino, muisti ja älykkyystestejä. Neurologian ylilääkäri laittoi hakemuksen osa-aikaisesta, koska halusin, että on mahdollisuuksia. Kokoeläke tuntuu niin lopulliselta.

      Eläkevakuutusyhtiöltä tuli kahdessa viikossa myönteinen päätös.

      • Niin tosiaan, sanoin, että paperit ainoastaan eläkeyhtiölle, ei kelalle, koska eläkeyhtiöt noudattavat automaattisesti kelan linjaa joka torppaa kaikki.


      • kusee
        TimoSimilä kirjoitti:

        Niin tosiaan, sanoin, että paperit ainoastaan eläkeyhtiölle, ei kelalle, koska eläkeyhtiöt noudattavat automaattisesti kelan linjaa joka torppaa kaikki.

        Totta kai torppaa osatyökyvyttömyys- ja osa-aikaeläkehakemuksen, eihän ne kuulu edes kelan etuuksiin vaan vain työeläkelaitokset myöntävät ja maksavat osatyökyvyttömyys- ja osa-aikaeläkkeitä. Vähä vaikeeta on maksaa sellaista, mikä ei edes kuulu maksaa,,Useimmiten noissa eläkehakemuksissa (työkyvyttömyys) Kela noudattaa työeläkelaitoksen linjaa, eli täysin päinvastoin, kuin asiaan perehtymättömänä täällä väität.


      • Timppa-72-

        Siis hetkinen, joudun puuttumaan keskusteluun. Siis jos työkyvyttömyyseläke jäisi pelkän työeläkelaitoksen myöntämänä liian pieneksi, Kela maksaa loput. Minulle myöntänyt Ilmarinen työkyvyttömyyseläkkeen, mutta kela toteaa että olen osa-aikatyökykyinen..Joka on täysin järjetöntä, että kyllä tässä tapauksessa kuuluu myös Kelalle. Olen tosiaan tehnyt valituksen, joka nyt ollut sisällä n. 5 kk.


      • Älyhoi
        Timppa-72- kirjoitti:

        Siis hetkinen, joudun puuttumaan keskusteluun. Siis jos työkyvyttömyyseläke jäisi pelkän työeläkelaitoksen myöntämänä liian pieneksi, Kela maksaa loput. Minulle myöntänyt Ilmarinen työkyvyttömyyseläkkeen, mutta kela toteaa että olen osa-aikatyökykyinen..Joka on täysin järjetöntä, että kyllä tässä tapauksessa kuuluu myös Kelalle. Olen tosiaan tehnyt valituksen, joka nyt ollut sisällä n. 5 kk.

        Ne on vaan katsonut, että oley osittain työkyvytön, et siis täysin työkyvytön. Luepa nyt se Kelasta saamasi päätös, OSA-AIKA työkyvytöntä ei ole olemassa, on vain osittain työkyvytön Kelan mukaan. Kela maksaa eläkettä vain täyden työkyvyttömyyden perusteella, ei siis osatyökyvyttömyyden.


    • jaksaajaksaa

      Tänäp äivänä sitä ei myönnetä, enää juurikaan kenellekkään "säästösyistä". Ei auta itku eikä valitus, ei minkäälainen liuta lääkärinlausuntoja. Kauniisti kirjoitetaan, että ihminen joka on osittain työkyvytön niin voi hakea helpotusta työhönsä ja tätä kautta pystyy olemaan työikänsä loppuun asti töissä. Ihan höpöö heidän jutut. Tarvii olla todella vuodepotilas melkein tai sitten niin päästään sekasin, että ei todellakaan pysty enää yhtään mihinkään. Olen koko ikäni maksanut kaikki maksut kiltisti ja työttömänä en ole koskaan ollut enkä muutenkaan poissa työelämästä, mutta nyt lähes 40 vuotta työelämää nähneenä täällä roikun edelleen kipeine selkineni ja rikkoinaisine olkapäineni, mitään osa-aikasta ei anneta.

    • pilvpout

      Ehdottomasti hakemus liitteineen vain työeläkelaitokseen. Sillä eihän kelalla edes ole sellaista etuutta kuin osatyökyvyttömyyseläke tai osakuntoutustuki.
      Tosin työeläkelaitos taitaa ensisijaisesti antaa "kuntoutuslupauksen". Että voi päästä työeläkelaitoksen kuntoutusrahalla työkokeiluun.

      • hmoilanen

        Eli mitä tuo tarkoittaa? Mikä on kuntoutuslupaus? Miten se toimii käytännössä? Ja mikä on työkokeilu? Jos ihmisellä on vaikka nivelrikko, niin kuinka hänet jumpataan kuntoon ja sen jälkeen vielä nöyryytetään työkokeilulla todetankseen ettei sekään auttanut? Ymmärrän jos on vaikka pelkästä yleiskunnosta ja lihavuudesta kyse, että sellaisen vielä saakin jotenkin jumpattua solakaksi ja hyvä kuntoiseksi, mutta sitten taas miten ne nk. toivottomat?


      • Timppa-72-

        Anteeksi nyt vaan mutta onhan Kelalla, sellainen !


      • Näinon
        Timppa-72- kirjoitti:

        Anteeksi nyt vaan mutta onhan Kelalla, sellainen !

        Niin mikä? Ei taatusti ole osatyökyvyttömyyseläkettä eikä osa-aika eläkettä. Ne myönnetään ja maksetaan vain työeläkelaitoksesta. Sitä paitsi osa-aika eläkettä ei enää edes myönnetä. Tässä ote työeläke sivulta "Eläkeuudistuksen myötä osa-aikaeläke poistui vuoden 2017 alussa. Jo alkaneisiin osa-aikaeläkkeisiin eläkeuudistus ei vaikuta, vaan osaaikaeläke jatkuu normaalisti, kunnes jäät vanhuuseläkkeelle."


    • rehhrt

      Missä töissä voi olla jos ei ole työtä. Täyttä shittii noi hömpötyksetkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe