Puijon rappio

KuopionHäpeä

Puijon tornin ravintolan ja Puijon majan sulkeutuminen on osoitus Kuopion tilakeskuksenn ja uuden kaupunginjohtajan taitamattomuudesta ja ammatitaidon puutteesta.

60

1779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mee_hoitoon

      Olet todella ankea ihminen kun olet keväästä asti valittanut jonniijoutavaa paskaa tälle palstalle. Toivottavasti syksyn myötä sinäkin pääset tuttuun hoitopaikkaasi kesälomilta.

      • Puijopro11

        Se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa.


      • KuopionHäpeä

        Mikä sun ongelma on?


    • Jepulis442

      Asiaa sanoo keskustelun avaaja. Kaupungilla on näitä pyhiä lehmiä : Tilakeskus, Mestar Kuopio-Tahko Matkailumarkkinointi Oy. Määrärahat katoaa kuin molokin kitaan ja mitään ei saada kunnolla tehtyä.

      • dksjfjfdkldsk

        määrärahathan pitää julkisella sektorilla saada upotettua vaikka suohon jotta ei vaan ensi vuonna saataisi vähemmän...
        tällainen idioottimainen verorahojen tuhlaus pitäisi saada heti loppumaan!


    • Piallikko70

      Eniten harmittaa se, että herrat johtajat piiloutuvat eivätkä tule kertomaan julkisuuteen asioista. Montako apulaiskaupunginjohtajaa ja muuta virtuaalijohtajaa jo on,, ja kukaan ei tee mitään! Kuopion Kaupunkiorganisaatio on ollut haisevaa seisovaa vettä jo monta vuotta.

      • Että_silleen

        "Eniten harmittaa se, että herrat johtajat piiloutuvat eivätkä tule kertomaan julkisuuteen asioista."

        Kuten FinnPulpin tapauksessa. Kotkan poika ilman siipiä Pekka Kantanen meni päättämään tontin vuokraamisesta Finnpulpille salassa ja suljettujen ovien takana.

        "Se on varmaankin jonkin sortin ennätys, myöntää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen.

        Kuopion kaupunginhallitus käsitteli Kantasen mukaan asiaa salaisilla lisälistoilla. Esillä oli esimerkiksi Finnpulpin tontin hankkiminen Sorsasalon teollisuusalueelta."


      • Cowboy99

        Tuossa olisi painavat syyt erottaa ko. luottamushenkilö.


    • Liinu08

      Juna meni Puijon suhteen ohi jo 3 vuotta sitten, kun Puijolle oli jo alustava myönteinen päätös saada viikonlopputahatuma maailmancupin Puijon Kisoista. Vastavoimat jylläsi ml kaupungin markkinointi, ja käänsi kaupunginhallituksen pään.

      • klfsdkfkjskldj

        Puijoa uhkasi menestyminen mutta kaupunki taisteli urheasti vastaan...


      • Ggrr133

        Onnistuu meijän kaupungilta :) On kyllä niin tyhmää ja lyhytnäköistä.


    • Kojonkoski_pelastaa

      Mahdollisuus myös Puijolle – Mika Kojonkoski tuo 30 kiinalais­urheilijan lajikeskuksen Kuopioon

      Kojonkosken sopimukseen kuuluu 30 urheilijan ja kuuden valmentajan ”kotipesän” perustaminen Kuopioon seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

      Onhan tämä paljon parempi kuin kiinalaisten vessapaperitehdas Sorsasaloon.

      • Jumpping2020

        Kuopio on mäkihyppykaupunki ja Kojonkoski sen viimeinen mohikaani. Mutta voi vielä tehdä mahdottomasta mahdollisen. Pidetään peukkuja!


    • paras_k-ryhmä

      Eiköhän tässä pelata silleen että Puijon toiminnot puljataan PeeÄssälle.

      • En_usko

        Näinköhän tulevat takaisin?

        Ravintolatoimintaa pyöritti vuodesta 1963 Kuopion Osuusliike ja myöhemmin Osuuskauppa PeeÄssä.
        Vuosina 1971–1994 ravintolatoiminnasta vastasi Kuopion Matkailijayhdistys ja vuosina 1994–2008 Kuopion hotelli- ja ravintolaoppilaitos, jonka sopimus siirtyi myöhemmin Savon koulutuskuntayhtymälle.


    • Kikkeliseis3

      Höh.

      - Mikä hiton rappio puijolla on? Puijo on hieno paikka, ja etenkin luonto on aika tavalla paikan kokonaisuutta määrittävä elementti. Puijo kokekoon renessanssin! - mutta ei miilä tahansa ehdoilla...

      - Ja miksi nyt nillitys, jos yrittäjä ei ole onnistunut tekemään kohteesta vetovoimaista - vaikka yrittämisen kannalta puitteet ja mahdollisuudet niiden hyödyntämiseen olisivat olleet aikaslail hyvät, tahikkas erittäin hyvät jos ei täydelliset (lue honotusäänellä kuorrutettuna)? Kenen se vastuu on lopulta?

      - Siis mun pointti on siinä, et jos jonnekin Puijolle ei aikoinaan saatu väkisin jotain porvariston viihdekeskusta golfkenttineen, ja yrittäjällä ei ole riittävästi taitoa hyödyntää täydellistä ympäristöä, niin miksi yrittäjän tulosvastuu pitäisi sälyttää veronmaksajien (kaupungin) vastuulle? Miksei kaupunki voisi ottaa koko paskaa harteilleen, julkiseksi palveluksi, ainakin tornin osalta?

      - Vetovoimaisuutta esim. tornin osalta on vähentänyt järkyttävän hintainen pääsymaksu - Monet turistit ovat mananneet asiaa.

      Älyttömyyksistä puheenollen, hyvä esimerkki on ns. Järviterminaali Siilin puolella. Nyt sinne joku valopää suunnittelee ties mitä fantastista uutta avaruusasema-alfahärveliä... Toivottavasti joku jossain vaiheessa hokasee, et sen "Ritarien sillan" nostaminen vois vaikuttaa veneilijöiden kävijämääriin... (Nimin. hämmentynyt veneilijä) Uuden sillan voisi sitten nimetä vaikka "Ritari-ässän sillaksi", ihan vaikka vetovoimaisuuden nimissä! Sitä kautta saataisiin nuorekasta ja vauhdikasta imagoa luotua! (Edellyttää toki kaiteisiin sellaisia eestaas maleksivia ledivaloja, siis tiijttekö niinku siinä autossa oli... Siis sen telsuritarin. - saikohan se ritari btw koskaan Marskin ristiä?)

      Mut juu, saunassahan nää sovitaan ja kakku jaetaan:)

    • Julkulan_arkkitehtiosast

      Onhan se paljon parempi idea kuin tuo vessapaperitehdas Sorsasaloon.

      Woodhope Siilinjärvi -hanketta suunnitellaan Kuopion lentoaseman lähelle. Tavoitteena on tehdä Järvi-Suomesta kansainvälisesti tunnettu matkailun- ja elinkeinoelämän alue.

    • Danny66

      Puijo kuin Kuopion kaupungin henkinen tila.

    • Zonta1

      Menkää ihmeessä VII Brändiseminaariin. Sehän se auttaa. Vuan ei taida seminaarit olla edes heijjän omaa keksintöä. Kaupungin markkinointijohtaja yrittää siellä puhdistaa mainettaan, jolle ei ole enää mitään tehtävissä : mennyt mikä mennyt.

    • Mimmi7788

      Puijolla älyttömän huono kuuluvuus. Lenkillä ei radiosta kuulu Nova eikä muutkaan.

      • titityy_

        Puijolla pitää kuunnella linnunlaulua.


    • EiHäpyä

      Kuopion häpeä on Puijon torni ja maja. Kuinka mitättömiä ja huonoja meillä on kuntapäättäjät ja virkamiehet Kuopiossa tällä erää. Hävetkää tumpelot, olette häpeäksi koko kaupungille.

    • SavolaxTopVision2020

      Satojen hehtaarien pimeä kuusimetsä keskellä kaupunkia on Kuopion ja koko Itä-Suomen häpeätahra! Jonain päivänä ne kuuset vielä kaadetaan sieltä helevettiin ja syötetään suoraan Finnpulpin sellukattilaan. Ja kiinalaiset saavat sitten aikanaan pyyhkiä persettä niillä. mikä on ihan oikein. Ja tilalle perustetaan Talvivaara kakkonen, ydinvoimala ja hiilivoimala! Ja tornin juurelle rakennetaan bordelli, jossa kauniit Itä-Euroopan tytöt viihdyttävät savolaisia herrasmiehiä. Montun pohjalta funikulaarikuljetus gentlemanneille plus köysirata suoraan torilta pukille.

      • Ae mahotonta! Siinäpä tullii tämänpäevänen naaratusannos:D:D Ja meekäpoejjan ikä senkuvvua jatkuva rötisttää:D:D:D:D Eekö tuo alakane männä jo toesellesaalle:D:D


    • Puijon_kaveri

      Mielestäni Puijon tornia parjataan turhaan. Se ei ehkä ole viimeisen päälle kiiltävässä kunnossa oleva upouusi wow-rakennus, mutta ei sen tarvitsekaan olla: Sen ikoninen olemus vankkakuusisen mäen päällä, verrattomat maisemat ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ravintola ovat kompensoineet tämän puutteen. Siellä kävijöistä harva lopulta ymmärtääkään, kuinka korkealle siellä oikeasti pääseekään, koska se on rakennettu mäen päälle: Näsinneulassa jäädään noin 65 m alemmaksi suhteessa ympäröivään järvialueeseen, eikä edes Euroopan korkeimmaksi tituulerattu näköalatasanne Eiffel-tornin huipulla sijaitse lopulta kuin noin 50 m Puijoa korkeammalla (kotimaan luvut varauksella – niitä on vaikea saada):

      - Eiffel sijaitsee tasamaalla. Korkein näköalatasanne on 276 m tornin juuresta mitattuna
      - Puijon korkein näköalatasanne 224 m Kallaveden pinnasta mitattuna.
      - Näsinneulan ravintola (4 m varsinaisen näköalakerroksen yläpuolella) sijaitsee noin 159 m Näsijärven pinnasta mitattuna.

      Totta kai Alpeilla päästään näihin verrattuna ihan eri korkeuksiin, mutta vuoristot ovatkin aivan eri tyyppisiä matkailukohteita. Sitä paitsi kyllä Puijoa ympäröivän järvialueen maisema kestää vertailun Alppeihinkin ihan sellaisenaan!

      Puijon ongelmana ovat olleet alueen ohuet matkailijavirrat kesäsesongin ulkopuolella (erityisesti kotimaisen & ulkomaisen automatkailun hiipuminen), tornin unohtuminen monen matkailijan käyntikohteiden listalta, näköalakerroksen heikkotasoinen kahvila sekä Kuopiolaisten oman ravintolakysynnän suuntautuminen muualle kuin torniin erityisesti kesäsesongin ulkopuolella. Tästä tosin torni ja sen ravintoja voivat syyttää myös itseään: tieto siitä on salattu tarpeettoman tehokkaasti, että tornin pääsylipun hinta hyvitetään ravintola-asiakkaille kokonaan (kyllä, sillä olisi valtava vaikutus paikalliseen kysyntään!). Piilottelun sijaan sitä pitäisi markkinoida varsinkin kesäsesongin ulkopuolella tehokkaasti. Lisäksi oikeasta kulmasta tarkasteltuna Puijon kannalta varsin edullista korkeusdataa kannattaisi hyödyntää tornin markkinoinnissa joka käänteessä!

      Suomalaisille niin tyypillinen heikko markkinointiosaaminen onkin yksi keskeisimmistä tornin ja sen ravintolan kävijämäärien laahaamisen syistä. Toivottavasti uusi ravintolayrittäjä pystyy ruokalistansa osalta vastaavaan laatuun kuin aiemmat ovat useimmiten pystyneet, ja lisäksi onnistuu markkinoinnissa edeltäjiään paremmin! Julkisen liikenteen puuttumiselle sen sijaan ei oikein voi mitään – autottomat matkailijavirrat ovat niin onnettoman ohuet, että jokaiselle kyytiläiselle tulisi halvemmaksi tarjota bussilipun hintainen taksikyyti, kuin järjestää mäelle aikataulutettu bussiliikenne (jota onkin jo kokeiltu surkein tuloksin moneen kertaan).

      Valitettavasti Puijon majan tunnelma meni peruuttamattomasti pilalle jo 80-luvulla turhan majoitussiipilaajennuksen myötä - ruokasalista tuli ankea pimeä tila. Kiinteistönä se on siis tässä mielessä jo menetetty tapaus. Itse alueen kohtalon kannalta sillä ei kuitenkaan ole suuremmin merkitystä.

    • Puijon_kaveri

      …Lisäesimerkkinä heikosta markkinointiosaamisesta voisi mainita ravintolan ja kattokerroksen näköalatasanteen merkitsemisen: Huomattava osa etenkin ulkomaisista matkailijoista ei löydä kattotasanteelle lainkaan, koska sinne ei löydä, jollei sitä osaa etsiä. Siksi kulun portaisiin ylöspäin pitäisi olla viitoitettu sekä näköala- että ravintolakerroksen odotusaulan molemmille seinustoille (sekä hissin liukuoviin ulkopuolelle) kissankokoisin graafisin opastein!

      Sama pätee ravintolakerroksen löytämiseen näköalakerroksesta – kulun sinne pitäisi olla houkuttelevasti viitoitettu. Lisäksi ravintolan menun ja lounaslistojen pitäisi olla isosti esillä sekä alakerrassa että näköalakerroksen odotusaulassa, houkuttelevien valokuvien kera.

      Mm. nämä erityisesti torniravintolan liiketoiminnan kannalta aivan fundamentaaliset perusasiat ovat olleet aivan turhaan rempallaan yli puoli vuosisataa – siis aina tornin rakentamisesta saakka. Tällaisissa menestystekijöissä lepsuilu on meidän kansallisia heikkouksiamme, joissa olemme noin sata vuotta esim. länsinaapureitamme jäljessä. Meissä savolaisissa tällaisissa asioissa lepsuilu korostuu vielä aivan erityisesti – maakuntamme suureksi taloudelliseksi tappioksi!

    • Rohkeita.tekoja

      Puijon kehittämisessä ja sen matkailuvaltiksi saattamisessa pitäs ottaa mallia Kolilta. Uutisissa näytettiin huikeaa suunnitelmaa kolilta, joka taatusti imee turisteja.
      Puijo on Kuopion ainoa matkailuvaltti, joten tarvitaan paljon rohkeita toimenpiteitä , rakentamista kuten kylpylää, hissiä ym, jotta Puijo pysyy haluttuna kohteena kesäisin ja talvisin turisteille ja paikallisille.

      • vissi_homma

        Pielisen rantoja ei olla pilaamassa sellutehtaalla. Kuopioon tulee korkeintaan kiinalaisia pyhiinvaellusmatkalle ihastelemaan missä heidän vessapaperinsa raaka-ainetta tehdään.

        Kuopion voi unohtaa matkailukaupunkina. Tai voihan tänne tehdä extreme-matkoja kuten Tshernobyliin.


    • NostalgiaEiElätä

      Puijon_kaveri, harmi vaan että yhä harvempi turisti on kanssasi samaa mieltä. Puijo on vaan niiiin vanhanaikainen nähtävyys, että melkein hävettää.

    • Tulevaisuudessa_

      Kiinalaispoika isälle Puijon tornisssa. Isä miksei täältä näy yhtään puuta?

      Kuule poika, metsät on kaadettu, että me saataisiin vessapaperia. Näetkö tuon valtavan tehtaan tuolla, Sorsasalossa Siellä valmistetaan kaadetuista puista sellua. Sellusta setä Hengan valmistaa sinun pikkuveljelle vaippoja, äidille terveyssiteitä ja meille kaikille vessapaperia.

    • Puijo0

      Olipa taas kaupungilta järkeä kysyä ideoita Puijon kehittämisestä. Hohhoijjaa.

    • Hessuh0po

      Kuopio markkinointi Oy :n nykyinen tj osallistui Puijon kehittämistä vastustavaan marssiin. Ei tarvi ihmetellä ettei kehitetä. Vai oliko se kenttää vastustava mielenosoitus torilla , ihan sama.

    • Anonyymi

      Miten se on, että Kuopiota osata markkinoida vieläkään? Lehdestä luin.

    • Anonyymi

      Raivataan koko alue tyhjäksi ja pystetään sinne maailman suurin kyltti jossa lukee "Ollakko vai eikö olla -terve tuloa savon sydämmeen"
      Ja sitten voitaisiin laittaa päämme häpeästä hiekkaan.

    • Anonyymi

      No eihän tuo vielä kun ei oo kuitenkaa kuatunna.

    • Anonyymi

      Puijolla yritetään vanhalla konseptilla mutta uusilla yrittäjillä. Mikä ei ennenkään ole toiminut niin ei toimi nytkään. Urputettan että ei saa tehdä sitä eikä tätä , mutta säännöthän on jo olemassa ennen uutta yrittäjyyttä.
      Gondoli hissiä ei tule torilta Puijolle eikä linikan kyytiin kukaan lähde pelkästään Puijolle jos vielä maksaa pitää kyydistä.
      Ois kannattanut tehdä se luola sinne kallioon joskus aikoinaan ja kehittää palveluita ja sieltä luolasta hissi tornin juureen....mutta onko nou vihreet jarruna joka kohdassa.,, !

      • Anonyymi

        Oliko joskus vuosikymmeniä sitten suunnitelma kaivaa luolasto Puijon sisään vai muistelenko väärin?


    • Anonyymi

      Vähän asian vierestä. Keskustan liike-elämää voitais virkistää vaikkapa vapauttamalla toriparkin pysäköijät maksuista esim. 3 tuntia/vrk.

    • Anonyymi

      Uusi uimahalli olisi pitänyt rakentaa Puijon sisään kallioon eikä nykyiseen Niiralan sumppuun jonne ei peli-iltoina autoileva Kuopiolainen pääse polskimaan.
      Puijon sisään rakentaminen olisi saanut Puijonkin eläväksi ja investointi olisi maksanut itsensä takaisin.

    • Anonyymi

      Vuosikymmeniä sitten olisi yksi maansiitourakoitsija louhinut luolan puijon kallioon jos olisi saanut kalliorouheen omaan käyttöönsä, mutta tämä ei kelvannut silloiselle kaupungin päättäjille. ...voitteko ymmärtää..siis olisi ilmaiseksi louhinut luolan jos olisi saanut siitä tulevan louheen käyttöönsä. Siis ne kivet jotka tulee kun louhitaan....
      Pitäneekö paikkansa tämä väite jonka sain kuulla eräässä keskustelussa.
      Oikaskaaa jos ei ole totta

    • Anonyymi

      Mitä niitä luolia lisää kyllä niitä Kuopiossa on aivan tarpeeksi. Myyrät viihtyvät maan alla. Täällä on tarpeeksi pimeä pitkä aika maan päälläkin.

      • Anonyymi

        Nykyrakennukset homehtuvat ja ovat kosteusongelmaisia joten varmin ja halvin ratkaisu on rakentaa kiven sisään.
        Nykyhalleissa on sekin ongelma etteivät kattorakenteet tahdo kestää vaan romahtavat joten ainakin julkiset rakennushankkeet tulisi keskittää Puijon sisuksiin romahtamisen estämiseksi.
        Ja tuleehan siinä samalla hyvää väestönsuojelutilaa.


    • Anonyymi

      Entäs tämä miljoona Matti, oisko silläkin rahalla Kuopio saanut jotain hyödyllistä

    • Anonyymi

      Luolakausi on historiaa asutaan nyt vaan maan päällä missä aurinko paistaa ja tuuli ulvoo.

      • Anonyymi

        Vielä tulee aika jolloin joudumme muuttamaan luoliin takaisin joten ainakin julkiset hankkeet tulisi keskittää luoliin.
        Puijon sisään sopisi kaikki Kuopiolaiset lukuunottamatta palstapoliisia joka ei taida olla edes Kuopiolainen.


      • Anonyymi

        Niinpä, kuopiolaiset ohittivat "aurinko paistaa ja tuuli ulvoo. " vaiheen kokonaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, kuopiolaiset ohittivat "aurinko paistaa ja tuuli ulvoo. " vaiheen kokonaan.

        Tänään paistoi aurinko ja tuuli ulvoi.
        Jopa Kuopiolaisille.


    • Anonyymi

      On Julkulassa monipuolista porukkaa hoidossa.

      • Anonyymi

        Myös mielisairaalat sopivat erittäin hyvin luolastoihin.
        Matujen vastaanottokeskuksia voi pitää maan päällä koska niissä ei kunnon Kuopiolaiset voi elää sisäilmaongelmien vuoksi.


    • Anonyymi

      Puijon torni on Kuopion tärkein nähtävyys. Omassa lapsuudessa perheen kanssa käytiin siellä usein lounaalla upeita maisemia ihailemassa sekä koulun retkillä.
      Tuollaisia maisemia olisi tärkeää näyttää esim pohjalaisille luokkaretkeläisille. Nämä ovat niitä kulttuurimaisemia, joita Minna Canthkin esitteli taiteilijavierailleen.

      • Anonyymi

        Yhä useampi vaan sanoo "ei kiinnosta" Valitettavasti,
        Kerran näin Saksalaisen (koulu?) turistiryhmän, heille oli järjestetty hyppyrimäen läheisyyteen ulkoruokinta.
        Osa kävi syömässä osa vaelteli vähän aikaa ja menivät bussiin aika tylsinä sillä aikaa olin päässyt tornin viereen niin he tulivat takaa osa meni torniin, puolet ei.


    • Anonyymi

      Miksi ei uskalleta uusiutua?

      • Anonyymi

        Voi voi


    • Anonyymi

      Kuka on syyllinen Puijon ja Vehmersalmen Ritoniemen alennustilaan? Voi tätä rappion ja päätöksenteon tilaa Kuopiossa. Toiminta on kun 80-90 luvuilla Neuvosto-Karjalassa. Kuopiolaiset herätkää!

    • Anonyymi

      Kauanko se siellä Puijolla jo on ollutkaan?

    • Anonyymi

      puijon sarvi

    • Anonyymi

      Miksi Kuopio on päästänyt rappiolle Puijon ja Vehmersalmella olevan ainutlaatuisen Ritoniemen? Seudullinen ja maakunnallinen häpeä.

    • Anonyymi

      Vieläkö Puijon vanha torni on olemassa?

      Ei näkynyt puoli seitsemän videossa jossa uusi torni vilahti.

    • Anonyymi

      Kuinka kauan on kulunut aikaa/vuosia että Puijon torni on kasvanut nykyisiin mittoihin.
      Tyvestä aika järkälemäinen. Yhtään mäntyä ei ole Puijolla jossa olisi noin paksu tyvi. Mahtavaa.

    • Anonyymi

      Kuinka monta ihmistä saa kerrallaan mennä Puijon torniin ylös?

      Voiko mennä kolme bussilastillista?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      446
      3251
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      410
      2851
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      126
      2765
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2153
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1970
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      76
      1172
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe