Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tehtaan sankarit?

Ciicick

Yleltä tv1 alkaa 25.9. moniosainen sarja autotehtaalle töihin tulijoista.
Ihmiset ovat aina muuttaneet työn perässä kaupunkeihin, Ruotsiin... pitkin maailmaa. Toivottavasti sarja pureutuu aidosti asiaan, eikä ole romantisoitua tosi-TV höttöä.

22

1954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johntravoltanserkku

      Satavarma asia on,koska kyse Ylen:annon ohjelmasta siinä tulee esiintymään "maahanmuuttajia" vähintäänkin "työnsankareina"
      Mitä muslimimpi,sitä parempi Ylen:annon mielestä.

      • Ciicick

        Noinko meinaat ja Ylekö on semmoinen. Se ohjelma kävisi sitten kaiketi opetusohjelmasta ja olisi kulttuuria rikastavaa :-D


    • utelias6

      Onko kaikki päähenkilöt vielä Valmetilla töissä?

    • antisankari

      Aivan järkyttävää kuraa koko tuotanto.

    • Vaorja

      Hirveetä paskaa! Puhdas mainosfilmi - faktat väärin, monissa kohdin ja tuotanto onnetonta. Esim kuvissa olevien ihmisten osalta - siis firman väen kohdalla - ois fiksua kertoa kuka nyt puhuu. Vai hävettääkö niin paljon, että ei kehtaa lävessä töissä olevansa👍

    • Rocky

      Helvetin hyvä sarja! Ei mitään realitypaspaskaa, vaan dokumentti ihmisistä, jotka muuttavat työn perässä. Ketä kiinnostaa joku sivuhenkilö?

    • Sisäpiirintieto

      Satun tietämään,että tämä monikulttuuri mannekiini sarjankuvausten aikana kaksi ensimmäistä ja viimeistä viikkoa töissä.
      Muun ajan oli afrikassa lomailemassa.

    • Robottiasentaja

      Oliko tehtaalla klaani sotaisku ? Rikastuiko kulttuuri ?

    • ihmejakumma

      Noinko pahaksi on se työilmapiiri mennyt.

    • hekoti.heh

      Ei se mikään autotehdas ole, vaan kokoonpano laitos. Eihän siellä tehdä mitään auton osia, kun vaan kokoon pannaan. Auton osat ovat tehty aivan jossakin muualla ja siksi olisi hauskaa tietää, missä niitä oikeasti tehdään ja millaisilla työ menetelmillä ?
      Minäpä luulen, ettei yksikään Valmet Motiven työntekijä osaisi tehdä ainuttakaan auton osaa, joten tekeekö auton osia jossain muualla kone, vai ihmiset ?
      Miksi viljellään noin virheellisiä kieli kuvia, että mennään autoja tekemään. Tekeminen ja kokoon pano ovat kaksi aivan eri asiaa. Helppohan niitä koota on, mutta tekeminen vaatii kyllä tuhat taiturin. Ei suomessa osata tehdä autoja, vaan ainoastaan koota.

      • Herätkää

        hekoti.heh tervetuloa suunnittelemaan autojen kokoonpanolinjasto, kerta se niin helppoa mielestäsi on.

        Miksi et arvosta kokoonpanoa? Onko mielestäsi yksittäisten osien valmistaminen jollain tapaa arvokkaampaa työtä? Esim. Tuhkakuppeja valmistava tehdas? Tai pellinpaloja prässäävä laitos? Vai kenties verhoomo?


      • mee.duuniin

        No eihän ne autot sinne kokonaisina tule, vaan ne tehdään siellä (siis ne autot), eli kyseessä on autotehdas. Kuka ylipäätään ottaa tosissaan tuollaisen mielipiteitä, joka ei tainnut saada kommenttinsa aikana yhtäkään yhdyssanaa oikein?


    • kikyj

      sekava sarja 1/10 tuhlasi vain kallista aikaani

    • rakennusukko

      Itse en ainakaan arvosta pätkääkään tehdasta jolla ei ole tuotetta joka olisi tehtaan historian aamuhämärässä alkunsa saanut. Vielä vähemmän olen vakuuttunut suomalaisesta laatutyöstä katsottuani Tehtaan sankarit sarjaa. Tuli sama tunne joka rakennustyömailla oli nähtävissä viimeisen 18 vuoden ajan jonka siellä työskentelin. Vuosi vuodelta rakennustyömaalle palkatut nuoret muuttuivat hitaiksi vullastelijoiksi joilta puuttuivat kädentaidot. Onneksi kädettömiä suomalaisia korvaamaan tulivat Virolaiset ja muut entisen itäblokin alueelta tulleet osaajat. Heille työ oli jotain muuta kuin kännykän hankaamista tai sätkän käärimistä.

    • Myötähäpeät_tuli

      Varsinkin tämän toisen vähemmistön edustajan vapaa-ajan touhut aiheuttavat niin suurta myötähäpeää, ettei kestä katsoa. Miksei tässä(kään) sarjassa voitu keskittyä siihen, mistä sarjassa piti olla kyse, eli autotehtaassa työskentelystä, eikä päähenkilöiden rakkauselämän asioiden julkisesta vatvomisesta ja vapaa-ajan vietosta kotibileissä ja baarissa.

    • en_suosittele

      Yksi kantasuomalainen jättää leikin kesken toisessa jaksossa, ja viimeiset kaksi jaksoa erään etnisen vähemmistön edustaja jakelee seteleitä sukulaisilleen Afrikassa, samalla kun yksi savolainen on aidosti kiinnostunut työstään, mutta jaksaa silti huumorilla painaa menemään pitkää päivää kiukuttelevasta naisestansa ja kiukuttelevista autoistansa huolimattaa. :D Yksi farssi koko sarja.

      90% prosenttia koko sarjasta on sitä kun yhden puoliso nyrpeilee lähes kaikelle, eikä hänelle kelpaa juuri mikään asunto, ja päähenkilö itkeskelee autonromunsa perään, yksi jakelee kahdessa viikossa autotehtaalla tienaamiaan seteleitään sukulaisilleen Afrikassa ja pelaa jalkapalloa, ja kantasuomalainen vähemmistön edustaja tuskailee "suhteidensa" kanssa 15-vuotiaan tavoin ja on velkasaneerauksessa, joka oli ilmeisesti myöskin hyvin olennaista tuoda sarjassa julkisuuteen. 10% sitten näytetään sitä autotehtaassa tapahtuvaa kokoonpanotyötä ja muita työhön liittyviä asioita.

      Viimeinen jakso kannattaa jättää katsomatta kokonaan. Siinä ei enää itse tehtaassa tapahdu yhtään mitään, vaan "suljetaan ympyrät" eli jaetaan loputkin setelit Afrikassa, myydään niin rakas vanha romuauto ja tirautetaan itkut sille, sekä mietitään mitä pitäisi tehdä, kun on ollut silmäpeliä saman työpaikan toisen työntekijän kanssa, saman lailla kuin 15-vuotiaat miettivät yläasteen ruokalassa.

      Noloista noloin Ylen sarja.

      • sllssss

        No voi että. Nyt olet varmasti vähän parempi kuin kaikki muut.


      • aina_voi_arvostella
        sllssss kirjoitti:

        No voi että. Nyt olet varmasti vähän parempi kuin kaikki muut.

        Mistä ihmeestä on peräisin käsitys, että kun jotain arvostelee pitäisi olla itse parempi tai osata itse tehdä paremmin, kuin arvostelun kohde? Netti ja lehdet ovat täynnä elokuva-, tv-ohjelma-, kirja-, levy-, ja ties mitä arvosteluita, eikä taatusti yhdenkään levyn, kirjan, elokuvan tai tv-ohjelman arvostelija osaisi itse tehdä yhtään parempaa kirjaa, levyä, elokuvaa tai tv-ohjelmaa, jonka on arvostelussaan lytännyt. Aina voi arvostella, vaikka ei kuvittelisi itse olevansa yhtään sen parempi. Taidat olla joku ohjelman tekijöistä, tai päähenkilöistä, kun noin närkästyit.


    • Tehdas-sankari
    • TVnOmistaja

      Loistava ja laadukas taidonnäyte ohjelma. Henkilöt ovat aitoja ja mukavia.

    • kakelinja5

      En minä rahan takia tääl ole töissä. Ei tarvii tumputtaa ku pesää saa joka linjalta.

      • EriLinja

        Palkkaa pitäisi myös saada.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe