Häpeä varas

vesiastiat

Vein kesän alussa lähimetsään neljä vesiastiaa eläimille, sillä kesä oli kuuma ja kuiva. Parin kk ajan sai viedä vettä pari litraa päivittäin, janoisia oravia, jäniksiä, lintuja ja muita eläimiä kävi juomassa ahkerasti.
Nyt syksymmällä veden tarve ollu vähäisempää, mutta olen ajoittain käynyt puhdistamassa astiat ja täyttänyt ne uudelleen raikkaalla vedellä. Ojissa ja lampareissa ei ole ollut vettä, sillä sateiden alettua syksyllä kuiva maa imi kaiken mitä alas on tullut. Nyt alkanut helpottaa ja ajattelin hakea astiat pois viimeistään syyskuun lopussa.
MUTTA kaksi astioista on kadonnut. Mikä siinä on ettei jotkut kykene erottaa omia ja toisten tavaroita? Rahallinen menetys ei ole suurta, mutta toisen omaa ei yksinkertaisesti vaan saa ottaa. Eläimet eivät ehkä enää vesiastioita tarvitse, mutta ei niitä astioita saa muut viedä kuin minä, sillä ne ovat minun omaisuuttani.
Toinen on pieni lasinen piirakkavuoka, joka on tarpeeksi matala ja tukeva, jotta siitä saa siilikin juotua hyvin. Toinen varastettu astia on laakea ja matalareunainen läpinäkyvä muoviastia, jossa sinistä raitaa reunan ympäri. Siihen minulla on kansi, se on ollut hyvä esim. retkillä salaattia ja hedelmälohkoja varten.
Ne sijaitsivat eri paikoissa, joten ehkä varkaita on kaksi. Hävetkää jos osaatte ja voisitte opetella jättämään muiden tavarat rauhaan.

Kiitos kaikille normaaliälyisille, jotka näkivät astiat metsässä, mutta ymmärsivät jättää ne rauhaan.

21

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitäs_jätit

      Minun mielestäni on turha haukkua noin ottajaa. Näin siinä väistämättä käy, joku saattaa korjata pois vaikka siksikin että ajattelee sen lasisen vuoan olevan kohta sirpaleina ja siksi korjaa luonnosta sinne jätettyjä "roskia" pois. Ei ehkä ole kesän aikana paikalla käynyt ja ei voinut tietää sinun hyvistä puuhistasi.
      Älä vaan vie seuraavaksi sinne metsään mitään talviruokinta-automaatteja. Tosin siihenkin puuhaan tarvitaan maanomistajan lupa, jyrsijät näetsen. Enkä nyt tarkoita, että tuohon sinun vesiastiahommaan olisi pitänyt ehdottomasti hakea juottolupaa maanomistajalta.

    • vesiastiat

      No niin, sieltähän se tuli; ensimmäinen "mitäs jätit"-kommentti. Kuulut ilmeisesti niihin, jotka eivät tajua eroa oman ja toisten tavaroiden välillä. Tuollainen manne-asenne on typerä ja lapsellinen, vaikka yritätkin kuulostaa järkevältä "neuvoinesi". Keski-ikäisesten miesten luulisi olevan fiksuja, mutta aina joutuu pettymään.

      • luulet_olevas_ainoa

        Kyllä erotan omat ja toisen tavarat.
        Älä minua syytä siitä, että olet luottanut ihmisiin vastoin parempaa tietoasi. Älä syytä minua siitä!
        Luuletkos sinä, ettei toisilla ole saman kaltaisia kokemuksia siitä, että jos jotakin jonnekin erehdyt unohtamaan tai muuta vastaavaa, niin ei sitä sinulle palauteta edes siinä tilanteessa että näkisivät kuka unohti. Ja kyse oli huomattavasti arvokkaammasta kuin joku vanha piirakkavuoka.

        Väitätkö sinä, ettet muka tiennyt että näin siinä tulee väistämättä jossain vaiheessa tapahtumaan.

        Ootas, kertaalleen oli talven ajan lintujen ruokintalaite metsän laidassa, oli, vaan ei ollut kohta enää. Lähti litomaan. Eikä takuulla lähtenyt oravan tai harakan matkaan!


      • hauku_lisää

        Kylläpä olet kova haukkumaan ihmisiä! Tulee mannea ja lapsellista ja vaikka mitä.

        Kuule, olet itse aika lapsellinen, kun tulet tänne valittamaan tuollaisesta asiasta, ja vielä senkin vuoksi, että jokainenhan sen tietää, että jos jotakin jonnekin jätät, niin ennen pitkää se lähtee siitä kävelemään. Välttämättä ei ole varastettu, on myös saattanut olla niin, että koettu kyseisten tavaroiden olevan roskaa ja jätettä, turhaa roinaa metsässä, lasinen esine voi jopa mennä sirpaleiksi.
        Lisäksi eläimet voivat itsekin tavaroita kuljetella, ei ehkä painavampaa lasista esinettä mutta muovinen kyllä.

        Jokainen sen tietää, että vapaaseen luontoon jätetty esine kyllä jossain vaiheessa katoaa, ellet sitten jätä sitä täysin korpeen, jossa kukaan ei liiku!

        Hauku lisää vaan! Manneksi mua ei olekaan kukaan vielä haukkunut!


      • on_sitä_törppöjä

        Etkä edes tekstistä muuta huomannut kuin nimimerkin mitäs jätit!

        Voihan tähän sinulle vielä senkin kertoa, että on olemassa ihmisiä, jotka eivät edes erota sitä, mikä kuuluu heidän omaan elämäänsä ja mikä on jonkun toisen elämän asia ja tämä toisen ihmisen elämän asia ei edes millään lailla ole yhteydessä nokkivan elämään.
        Mutta niin vain tupataan sotkemaan omat ja toisten asiat keskenään, ja yleensä niin, että ittessä ei mitään vikaa mutta se toinen, tai pistetään oma vajavaisuus toisen selän taa!

        Tällaista tämä elämä on. Mitäs elät?


    • vesiastiat

      Anteeksi pyydän. Taas meni yli. Liian vahva lääkitys harhoihin.

    • nytsataa

      Olikos niissä kippoloissa merkintä "älä ota, eläinten juoma-astia". On pullonkerääjiä. Kulkumiehiä. Kaupustelijoita. Lapsukaisia leikeissään. Joku metsän pörröinen pieni mennikäinen voi ihan tarpeeseenkin noukkia kun lojuu keskelle metsää lojumaan jätetty kaunis lasikippa. Löytötavara. Metsänsiistijä. Siivousintoilija. Tipauttanut lasikipan lasinkierrätysastiaan. Kiikuttannut omalle päivänsäteellensä juurakonkoloon. Katsopas kulta mitä toin sinulle. Saanut rakkautta ja pitkiä märkiä pusuja vastalahjaksi. Parhaimmassa tapauksessa on myyty tori-palstalla. Myyjä onnekas on netonnut pientä extraa vähäiseen Kela-korvaukseensa. Kerrankin parempaa juhlamokkaa kahvipannussa. Naapurin ikämummon ja papan kanssa yhdessä ryystävät ja juoruilevat niitä näitä. Lasikippa on kenties löytänyt tiensä kerrostaloasunnon olohuoneen ikkunalaudalle koristeeksi. Onnenkippo, jota lapsenlapsetkin kyläilemään tullessa ihailevat, kun on täynnänsä isoja tinapaperisia Fabergé suklaamunia.

      Asialla voi olla siis onnellinen loppukin. Kiva että muistit metsän eläimiä kun oli pitkä kuuma ja sateeton kesä. Oikein teit.

    • EtsitäänSeVoro

      Nyt voitaissiin kerätä porukkaa kasaan ja lynkata se varas. Vähän kuin keskiajan tyyliin. Onhan Turku kaikessa historiassaan kaupunki keskiajalta.

    • vesiastiat

      Eihän niissä vettä oikeasti ollut. Täytin ne omalla pissalla. Erittäin hyvän makuista.

    • oikea_fransiskus

      Kaksi astioista on kadonnut? Siis sulla oli niitä vielä lisää jossain?
      Oletpa ollut ahkera.

    • vesiastiat

      Vein uuden astian. Täytin sen taas omilla eritteillä. Kakkosestakin tipahti sekaan pari pökälettä.

      • vesiastiat

        Kävin taas täyttämässä astiat. Itseäni tyhjensin jälleen kerran. Ihanaa keltaista nestettä astiat täynnä. Taisi tulla ihan päästä asti kun minua on kutsuttu aiemmin kus.pääksi.


      • eläimilleruokiakin

        Oravatkin voivat kuljettaa niitä juttuja ja juoda vesiä niistä astioista.

        Oravilla on kyllä varmasti voimiakin kuljettaa niitä juttuja eri paikkoihin: oletko seurannut jos oravat vievät niitä juttuja johonkin paikkaan missä se olisi niille hyvä jne.

        Kammottava esimerkki taas siitä jos vihastuttaa väärän ihmisen, palaa isot talot...


      • vesiastiat
        vesiastiat kirjoitti:

        Kävin taas täyttämässä astiat. Itseäni tyhjensin jälleen kerran. Ihanaa keltaista nestettä astiat täynnä. Taisi tulla ihan päästä asti kun minua on kutsuttu aiemmin kus.pääksi.

        Ota lisää rauhoittavia... paljon erilaisia pillereitä...ihme mielipiteitä. Oravat muka... Olet ilmeisesti ne itse vienyt.


      • tavaroidenpiilottelua

        Joo hah itse unohtanut asiansa.... sitten ihmettelee että mihin ne katoilevat, kun ei muista itse mihin on vienyt.


      • oravatvie
        eläimilleruokiakin kirjoitti:

        Oravatkin voivat kuljettaa niitä juttuja ja juoda vesiä niistä astioista.

        Oravilla on kyllä varmasti voimiakin kuljettaa niitä juttuja eri paikkoihin: oletko seurannut jos oravat vievät niitä juttuja johonkin paikkaan missä se olisi niille hyvä jne.

        Kammottava esimerkki taas siitä jos vihastuttaa väärän ihmisen, palaa isot talot...

        Orava voi viedä, jos se tarvitsee sitä pesäänsä. Mutta tuskin se astialla mitään tekee? Sen sijaan lapasen se vie varmasti.

        Oravan talvipesä on lämpöinen paikka. Hyvin eristetyssä pesässä on kovallakin pakkasella 15–20 lämpöastetta. Talvipesä on pyöreä, tiivis ja tyypillisesti kiinni kuusen tai männyn rungossa.

        Sisäpuolen oravat ovat perinteisesti vuoranneet sammalella, naavalla ja heinällä, mutta olojen muuttuessa ne ovat alkaneet hyödyntää myös moderneja eristemateriaaleja. Yhä useammin etenkin kaupunki- ja taajamaoravat eristävät pesänsä löytämillään lapasilla, narunpätkillä ja rakennusten eristevilloilla.
        http://suomenluonto.fi/uutiset/karvanaamojen-talvi-orava-lepaa-sammalvuoteellaan/


    • OpetellaanElämään

      Melkoisia mielensäpahoittajia niin aloittaja, kuin kommentoijatkin....Sinänsä tekona hyvä, mutta tuskinpa yksikään eläin viime kesänä janoon nääntyi ja jos vaikka niin olisikin, ettei joku siili,orava,lintu etc. kykenisi vettä luonnosta löytämään, niin kyllä se on luonto, joka "omansa hoitaa", eli terveet yksilöt pärjää ja lisääntyy! Ihminen on itse tuhonnut melkoisen paljon luontoa eläimineen, kuin sitä "auttanut"! Toisiat pitää ymmärtää! Toisaalta, on vielä TERVEITÄ lapsia, jotka voivat lähimetsissä leikkiä ja toki joku kupponen voi sieltä vaikka hiekkalaatikolle siirtyä! Tuskin niitä olet kuitenkaan minnekään syvälle metsikköön olet "Arabian astioitasi" kannellut....? No hyvää syksyä kaikkille kuitenkin! Ps. "Syksy on toinen kevät:Silloin puiden lehdet puhkeavat värilostoonsa"...

    • ihanatlinnut

      Kiva kuulla kuitenkin, että veit ne astiat ja sait juotettua eläimiä :) Näin kesällä kävelyillä astioita esim. Uittamon suunnalla.
      Minä vein kesällä taloyhtiön pihalle pakasterasiallisen vettä sepelkyyhkylle kun se oli nurmikolla puun alla vilvoittelemassa. Se ei lähtenyt karkuun kuten se yleensä lehahtaa pois ihmisen nähdessään, niin ajattelin että tarviiko se vettä hellepäivänä.

      En tiedä joiko se siitä, mutta rasia oli kadonnut muutaman tunnin päästä.

    • ihanatlinnut
      • ihanatlinnut

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe