Voitaisiinko kirjoittaa näin?

Kun täällä kirjoitetaan vastauksia, niin niissä käsitellään yleensä kirjoittajaa kun sensijaan pitäisi kirjoittaa kirjoituksen aiheesta.

Erityisen huonoa on tilanne, jossa kirjoittajaa haukutaan pelkästä omavihasta eli katkeruudesta.

Tarkoitukseni on siis pyytää, että kirjoitetaan aiheesta, ei kirjoittajasta.

10

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeaako

      Saakos itsestään kirjoittaa, ? mitä minäminäminä tänäänkin tein ja sain aikaan ? Mitä minäminäminä olen syönyt ja juonut ja kenen kanssa . Onko se asiaa ja oikeaa keskustelua ?

    • Ruuneman_

      Riippuu toki siitäkin miten kirjoittaa. Asiasisältö on aina ehkä tärkein. Se mistä kirjoittaa on myöskin.

    • noinhan.se.sujuu

      Erittäin asiallinen aloitus.
      Kun kirjoittaja tuntee olevansa kyvytön ottamaan kantaa puheenvuoroon, vaikka mieli tekisi, hän rupeaa arvostelemaan kirjoittajaa, mikä on huomattavasti helpompaa.
      Joku kysyi, saako sitten itsestään kirjoitella. Mitäs siinä, kun kirjoittelee mitä söi, milloin kävi kakalla, milloin harrasti seksiä, kenet näki ulkona, miltä sää näyttää jne. Saahan itseään tietysti arvostella, lähinnä kehua. Voi kertoa esimerkeillä valaisten, miten on viisas, nopea, suosittu miesten/ naisten parissa jne.
      Että silleen.

    • Yksi askel eteenpäin, kaksi taakse. Tätä rumbaa olemme tanssineet jo pitkään ja me jotka hiljakkoin siirryimme tänne tuolta toisesta huoneesta ja ainakin minä olin toivonut että tää lastentarha/hiekkalaatikkomentaliteetti olisi jäänyt sinne, mutta kun ei.
      Asiaahan Ruuneman puhuu, en minä sitä kiellä. Puhutaan asioista, ei toisistamme. Samaa olen toitottanut jo pitkään, mutta kun asia-aiheet tyrehtyvät niin aletaan arvostelemaan ja ohjeistamaan toinen toistamme. Täällä on tosin jengi joka ei juuri muuta teekään kuin heittävät herjaa, koska palsta on monen mielessä vain ja juuri siihen sopiva.
      Sitten meitä on joukko täällä jotka käyttävät palstaa sosiaalisena mediana ja vähän samaan tapaan kuin "oikeassa" elämässä, kerrotaan tekemisistä ja voimisista kun tavataan: kerrotaan kuulumisia ihan kuin oltaisiin kavereita (jotkut sitä olemmekin!) ja se harmittaa monta. Esimerkkinä siitä miten ivallisesti ja repivästi tätä palstaa käytetään on nuokin pari anonyymiä kommenttia heti aloituksen jälkeen.
      Jospa se rekisteröitymispakko joka on tulossa muuttaisi palstan luonnetta asiallisempaan suuntaan.

    • Aikuinen____

      Pään pyöritystä 10 kertaa myötäpäivään ja 10 kertaa vastapäivään. Sormet olkapäille ja kyynärpäät sivullepäin. Kyynärpäiden nostoja tahdikkaasti 20 kertaa. Jalkaterien pyöritystä 10 kertaa myötäpäivään ja 10 kertaa vastapäivään. Jalat pöydälle. Selkä nojaa selkänojaan. Syvää hengittelyä ja silmät katsoo akkunasta pilvien väriä ja vauhtia. Aurinkoa ei näy. Puntit seuraavaksi 💪

      • asian.vierestä

        Et sitten tainnut lukea ketjun aloitusta ollenkaa. Ajattelitko ruveta pitämään liikuntakerhoa täällä?


    • En kyllä ymmärrä miten voisi eliminoida kirjoittajan aiheesta, jään miettimään....🧐😶

    • Kirjoituksemme on sidoksissa kokemuksiinne. Jos kirjoitetan miten rakentelin kivikkopuutarhan rantaani. Aihe on kivikkopuutarha.

      So simple it is.

    • Ramoona_

      Kaikki aloitukset eivät esittele juuri lainkaan mitään varsinaista aihetta, ovat vain ikään kuin sysäyksenä kirjoittamiselle. Nämä voivat olla hyvinkin inspiroivia, nostaa kiinnostavia mielleyhtymiä ja saada paljon kirjoittajia liikkeelle. Kirjoitusten rönsyily ei ainakaan minua haittaa, kunhan se ei mene pahansuopaisesti henkilökohtaisuuksiin tai tahallisiin loukkauksiin. Kuten Ruune sanoo, valitettavan usein tässäkin riihessä asioita puitaessa varstoilla huidotaan muuta puimaväkeä.
      Huolella pohjustettu aihe on myös hyvä lähtökohta, ja ehkä aloittaja odottaa silloin otsikon asiassa pysyvää keskustelua. Tämä tietysti edellyttää, että on asianmukaisesti ja asiallisesti otsikoitu. :)

      Sana asia on monimerkityksinen. Jos minulla on asiaa jollekin, menen kertomaan hänelle sen. Asia voi olla vaikka kutsu treffeille tai kysymys säilöntänikseistä. Asiakirja on virallinen paperi, mutta miten määritellä asiallinen kirja, ja onko sellainen kirja edes kiinnostava ? Laita lapsi asialle, mene itse perässä. Vastakohtana on epäasiallinen tai asiaton. Kumpi on pahempi ? Asiaton oleskelu on kielletty työmaalla, sen ymmärtää. Puhutaan asiattomasta ja epäasiallisesta kielenkäytöstä. Silloin ei käsittääkseni ole kielen aiheenmukaisuudesta, vaan se on sopimatonta tai loukkaavaa.

      Kun on kyseessä keskustelupalsta, saa kirjoittelukin olla keskustelunomaista. Omalle asialle on eduksi, jos kieli on kaikille ymmärrettävää, oikeakielisyysvaatimuksia ei ole. Eikä ole kenekään asia toimia täällä kielipoliisina.

    • Mrs.W

      Rupesin ihan miettimään miten kirjoitan. Ja kirjoitanko jollekulle vai vaan palstalle. Oudolle tuntuu ruveta näin jälkikäteen tekstiensä 'suuntaamista' analysoimaan.

      Eiköhän yleensä joko aloitus tai jokin aikaisempi kommentti (tai molemmat) anna kimmokkeen kirjoittaa. Joskus niin, joskus näin, sen mukaan mihin tekstiin kommentoin. Muita kirjoittajia en mollaa koskaan enkä rumia sanoja näppylöiltäni päästä. Vaikka joskus pahastikin paheksun. Jätän silloin yleensä kommentoimatta.

      En kuitenkaan nyt viitsi tekstejäni alkaa kaivella esiin, sieltähän itsekin vastauksen löytäisin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      592
      16196
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      46
      14354
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      365
      9178
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      44
      5005
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      4397
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      148
      2801
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      108
      1718
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1309
    9. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1217
    10. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1215
    Aihe