Oiskohan aihetta?

Ymmärtämätön

Olen muutaman kerran Ylämyllyllä yrittänyt päästä Liperintieltä valtatie 9:lle ja saanut odotella pääsyä ihan minuuttitolkulla. Paikka on todellinen sumppu, joka vaatisi kiertoliittymän. Näyttää siltä, että Liperin kunnanisiltä mopo keulii pahasti. Miljöösuunnittelu on sieltä jostakin... Ylämyllyn kiertoliittymä on tipahtanut parisataa metriä sivuun oikesta paikasta. Kieltämättä vanhan ysitien ja liperintien risteyksessäkin kiertoliittymä on tarpeen, mutta ennemmin sen paikka olisi ollut vähän toiseesa paikassa. Kannaita olla yhteydessa Destiaan uuden rakentamiseksi.
Sivullisena olen pannut merkille kuinka Liperin kirkonkylä kipuilee, kun se vähitellen menettää asemaa pitäjän keskuspaikkana. Ylämylly on röyhistelemässä ohi. Huvittavin temppu oli rakentaa uusi terveyskeskus savikolle koulukeskuksen viereen. Ehkäpä heinävetiset ovat ainoat, jotka moisesta "sivuunrakentamisesta" iloitsevat...

21

662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä.suotta.kiittele

      No reaktiokyky sulla on mitä on ja Fabia kiihtyy vähän huonosti, eikähän kaikista ole liikenteeseen. Sitä risteyksen muokkaamista odotellessa voit kokeilla Polvijärventien ramppia.
      Se Terkkari on ihan oikeassa paikassa.

    • Kesäasukas

      Liperin kirkonkylä on pussinperä joka ei sijaitse minkään varrella. Kylän välittömässä läheisyydessä ei ole kunnon valtatietä, ei junarataa, ei hyviä yhteyksiä lähikaupunkeihin eikä minkäänlaista potentiaalista asukasluvun kasvua. Kunnan rajojen sisältä löytyy paikkoja joissa nuo edellämainitut kriteerit olisivat mutta pakkohan se on kunnallispalvelut pistää sinne kuolevan kylän keskelle "koska onhan tämä nimeltäänkin Liperin kunta"

      • toinenasukas

        Oikeassa olet vaan minkäs mahdat näille puupäille, jotka päättävät kunnan asioista, kyllä se karmanlaki niihinikin iskee joskus.


      • KivaKylä-IhanParas

        Se tekee hyvää omahyväiselle öykkärille kun joutuu menemään palveluiden perässä vähän kauemmas.
        Ei tää kirkonkylä vaikuta olevan pussinperä - ei edes bussin. Busseja kulkee päivittäin liki 20 kertaa Joensuuhun ja saman verran takaisin. Kyllä noilla on ennättänyt oikein hyvin. Myönnän kyllä, että bussiliikenne Ylämyllyltä Joensuuhun on vilkkaampaa, mutta se ei riitä sinne muuttamisen perusteeksi, koska kirkonkylältä on ihan riittävästi vuoroja.
        Lasten kasvupaikaksi kirkonkylä on rauhallisempi kuin Ylämylly, jonne en enää muuttaisi edes kuoltuani. Olen asunut siellä kahteen otteeseen ja tiedän mistä puhun. Ylämylly on rakennettu ihan tukkoon ja lisää rakennetaan. Ongelmat lisääntyvät potenssiin X. Ymmärtämätön kansalainen ostaa sieltä asunnon tai rakentaa sinne, koska on tunnettu tosiasia, että paskahan vetää kärpäsiä.
        Elämisen laatuun panostava kansalainen hankkii asuntonsa hyvien yhteyksien tuntumasta ja kääntää selkänsä Ylyn kaltaisille nukkumalähiöille ja kaupunkien kainaloissa slummiutuville taajamille. Kaiken ei tarvitse olla ns. huutoetäisyydellä, eikä nopeaa, vaikkei öykkäri sitä tajua.


      • hjikshu

        Olen asustellut täällä Liperin kirkonkylän tuntumassa reilu 40 vuotta, ja olen viihtynnä erinomasesti. Ylämyllyllä kaikki omakotitalot Jyrin alueella ja muualla on rakennettu melkeen kiinni toisiinsa, onkohan mukavaa asustella, kun naapurit näkee kaiken mitä ruokaa laitat keittiössä, joutuu varmaan pitää verhoi päivälläkin, heh. Ota siinä sit kauniina kesäpäivänä aurinkoa nurmikolla, kun naapuri on ihan vieressä kyttäämässä, ei kiitos!
        Kyllä se oma rauha on parasta, kirkonkylällä kun omistaa talon, niin ei heti naapuri ole vahtimassa tekemisiä. Täällä joutuu melkeen kiikaria käyttää, jos haluu nähdä muita taloja. On kylällä komia kirkkokin ja alko, joita ei näytä Ylämyllyltä löytyvän.


      • Ville.Veitsi

        Tätä aluetta Ylämyllyllä kutsutaan Reijosen slummiksi


    • eenokki

      Terveskeskuksen rakentaminen kuntakeskukseen oli ihan oikea teko, mutta yläkouluasiassa kuntapäättäjien ote lipesi ja se meni Ylämyllylle. Nyt kun Jyrinkylä ja muutkin seudun tontit alkaa olla täynnä, niin sinne rakentaneiden nuorten perheiden yläkouluikäiset ovat kohta koulunsa käyneet, he menevät muuanne jatkamaan. Uutta kouluikäisten ryntäystä alueelle ei tule. Tuskinpa uusi koulu kerkiää valmistumaankaan kun kyseiset ikäluokat alkaa pienentyä. Kunnan hallinnollista keskusta pitäisi kaikin keinoin vahvistaa.

      • jyriläinen

        Terveyskeskuksen rakentaminen kirkonkylälle oli virhe mutta yläkoulun rakentaminen Jyriin oli oikea päätös. Kuten tiedämme kuntalaisista yhä suurempi enemmistö asuu lähempänä Ylämyllyä kuin Liperiä tai Viinijärveä. Toivon, että tämä näkyy myös jatkossa kunnallisvaaleissa ja edustajistossa on enemmistö Ylämyllyltä ja sen lähialueelta. Kunnan suunnitelmissa on kaavoittaa lisää aluita Ylämyllyn ja sen lähialueelta, kuten Leinosenlammen itäpuoli. Joensuun läheisyys houkuttelee ihmisiä harkitsemaan Ylämyllyn aluetta asuinalueena, etenkin kun Joensuu on hinnoittelemassa tonttinssa vuokrat/ostohinnat taivaisiin. Lapsiperheitä Ylämyllyllä ja sen lähialueella tulee riittämään. Valitettavasti Liperin kirkonkylä ja Viinijärvi ovat kuihtuvia alueita puhumattakaan olemattomista peräkylistä Rääkkylän ja Heinäveden rajoilla. Tulevaisuudessa tuleekin harkita Liperin kunnan hallinnollisen keskuksen siirtämistä Ylämyllylle. Kunnan nimen muuttamista ei tarvitse harkita koska lähi vuosikymmenten aikana Liperin kuuluu laajenevaan Joensuuhun.


      • eenokki

        Siitäkin huolimatta, päätös yläkoulun keskittämisesrä Ylämyllylle, oli lyhytnäköinen vikatikki. Mitäänhän ei ole vielä tehty joten sen voisi peruakin. On väärin kuvitella, että siellä asuntojen ja tonttien hinnat eivät seuraisi kaupungin hintatasoa. Jos todella haluaa päästä edullisemmille asunto- ja tonttimarkkinoille, silloin on pakko ajaa varttitunti edelleen joko Viinijärvelle tai kirkonkylälle.


    • Omaetuilija

      Se on varmaa, että joku vetää ja joku työntää ja kolmas panee hanttiin.. Liperin ongelma on kautta aikain ollut kolmen taajaman kissanhännäveto. Viinijärvi on jo uhrattu ja Liperi on pussinpohjassa, jossa asioivat enää heinävetiset. Totuus on se, että ylämylly , kylä valtaväylän varrella, on paikka, joka kukoistaa ja vähitellen muodostuu jopa joensuulaisten nukkumalähiöksi. Tätä eivät ikääntyvät Liperi kunnanisät ja -.äidit vain tajua.

    • mattisenlahdenmanu

      Liperiläiset ovat rauhallista väkeä ja tottuneet odottamaan myöskin risteyksissä. Ja muitahan sieltä ei juuri tulekkaan. Jos tuntee olevansa kovin kiireinen, niin ajaa siinä jo rakennetussa risteyksessä muutaman kierroksen rivakasti ympäri niin jospa se mieli rauhoittuisi.

    • 34ateszggszerrgea

      Miksi ihmeessä häiritä päätietä ajavien tasaista menoa muutaman ajotaidottoman (ei osaa kiihdyttää riittävän ripeästi) liperiläisen takia??

      Kiihdytystaidottomien liperiläisten kannattaa käyttää sitä liikenneympyrää oikein ja kääntyä Ylämyllyntielle. Sitä pitkin voi sitten halutessaan jatkaa Joensuuhun asti hiljaisempia ja rauhallisempia teitä tai yrittää siirtyä moottoritielle Marjalan tai Noljakan kiihdytyskaistojen kautta.

    • Tyytyväinen

      Ylämyllylläkin asuu ihan tavallisia ihmisiä niinkuin muuallakin Liperissä vai onko noussut päähän. Viihdyn kirkonkylällä mainiosti. Ylämyllylle en muuta missään tapauksesssa siihen hässäkkä kylään. Kiitos!

    • jyväjemmari79

      Oiskohan aihetta liperiläisten olla tukkimatta liikennettä mm kuopiontiellä?
      Tuo alinopeuden ajaminen ja shellin vieressä olevaan kameraan jarruttaminen on idiootin touhua. Pelottaako se mittarivirhe niin paljon että pitää pudottaa vauhti kuuteenkymppiin?
      Ja te uusavuttomat liperiläiset: Ajakaa se peltilehmänne vaikka 3:n metrin päähän seinästä, ja tarkastakaa valokorkeus ja -kuvio. Suurella osalla teistä valot näyttää minne sattuu..jos niistä edes joku polttimo palaa.

      • zza-

        Oliskohan aihetta olla puhumatta ns. alinpeudesta jollaista termiä ei ole olemassakaan, korkeintaan jonkun korvien välissä. Tieliikenteessä on vain suurin sallittu nopeus, jota onneksi ei kenenkään ole pakko ajaa. On hienoa kun on vapaus ajaa kulloinkin sopivaa nopeutta!


      • Enskamies

        Nyt kun teitä jonojenmuodostajia täällä on nillittämässä ja ihan psykiatrialle kehoittajia, niin kannattaa muistaa sellainen kultainen sääntö vaikkei sitä tieliikennelaissa olekkaan (vielä) mainittu, että mikäli edessäsi ei ole yhtään autoa, mutta takana on jono, niin liikenteen sujuvuuden kannalta kannattaa ajaa sivuun ja päästää jono ohi.
        Tosiasia kuitenkin on että hidastatte toiminnallanne sujuvaa liikennettä ja siihen voi virkavalta halutessaan puuttua. Itsekkyys liikenteessä ei ole koskaan hyväksi koska siellä on muitakin kuin sinä.


      • kardaani74

        jyväjemmari79, olet harvinaisen oikeassa. Ja toinen huomioitava asia on se, että kun tullaan kuopiosta päin ja kuoringan jälkeen sijaitsevalla ohituskaistalla 8/10 autosta ajaa ohitte 80 alueella, itsellä vauhtia 85km/h tunnissa navigaattorin mukaan ja ne samat jotka ohittivat äsken, niin kääntyvät ylämyllylle. Siinä ois poliisille töitä, meinaan ylämylly-käsämä välillä ja tulee sakkotuloja, tuolle muutaman kilometrin matkalle mahtuu monta poliisipartiota ja tutka-autoa. Kyllähän ohitus sallittu on ohittajan vastuulla mutta mitä ohittajat saavuttavat tuolla, ei niin yhtään mitään.... paitsi sen, että huonommassa kelissä saattaa se auto lähtiä käsistä ja kuljettajasta tulee matkustaja ja lopun siitä sitten voikin lukea päivän lööpeistä, että on tullut kolari kuopiontiellä.

        Ja mitä tulee tuohon alinopeuteen, niin onhan se aika paskamaista toimintaa, jos siis selvästi ajetaan esimerkiksi 70km/h nopeudella 80km/h alueella, siinä se alkaa ketjureaktio syntymään.


    • Näköjään

      Kyllä joittenkin autoilijoiden pitäisi käydä lääkärissä.

      • zza-

        Olisi varmaankin aihetta joittenkin käydä lääkärissä. Varsinkin niiden, jotka eivät esim aamuisin osaa arvioida työmatkaan käytettävää aikaa kaahailematta yli suurimipien sallittujen nopeusrajoitusten. Olisikon psykiatria oikea erikoisala?


    • Näköjään

      Kyllä ois aihetta. Mitenkä se kaupungin liikennevalo kun on punaisella niin kärsiikö hermo jarruttaa. Ainakin ois aihetta ettei satu vahinkoja.

    • autoilijasetä

      Ajan mielellään vain nopeutta 70. Tämä auttaa takaa tulevia ohittamaan minua. Jos ajasin 80 niin joutusivat ajamaan ylinopeutta kun ohittavat.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2861
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2031
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe