Kertokaas hyvät lieksalaiset miksi nuoren

asiat-edessä

ihmisen kannattaisi jäädä Lieksaan asumaan pysyvästi. Eikö ole järkevämpää painua heti kun kynnelle kykenee jonnekin etelämmäs hakemaan työpaikkaa ja asettua sinne?

Miten täällä eletään sitten kun nuori ei enää ole nuori vaan on vanha. Onko kauppoja, onko hoitoa tukea ja turvaa, onko palveluja ja muuta kun mennään tästä 50 vuotta eteenpäin ?

Nyt näyttää siltä, että on halpoja asuntoja, saa melkoisen OK-talon ihan pikkurahalla ja se on tietysti yksi innostaja jäämään tänne mutta entäs ne työpaikat. Miespuolisilla lienee sekin ongelma, että mistä saa vaimon kun tyttölapset painuu 100 % etelään "siellä kun on parempia kauppoja". Venäjältäkö joutuu hakemaan vaikkei tiedä mitä sieltä välittäjältä saa.

59

1068

Vastaukset

 • Jatkuva naisen pito taloudessa tulee todella kalliiksi. Netistä tilaamalla saa edullisia thaimaalaisia, kuten monet lieksalaiset miehen möllykät ovat sellaisen jo hankkineet. He ovat vaatimattomia, pieniä ja pieniruokaisia, joten sellaisen asuttaminen kotona ei tule kovin kalliiksi. Venäläiset naiset ovat kalliita ja vaativia, joiden ylläpitoon eivät Kelan korvaukset riitä.

  • ""joiden ylläpitoon eivät Kelan korvaukset riitä. ""

   Ihanko totta, alkavatko ne heti saamaan Kelalta rahaa.


  • niinkö-on kirjoitti:

   ""joiden ylläpitoon eivät Kelan korvaukset riitä. ""

   Ihanko totta, alkavatko ne heti saamaan Kelalta rahaa.

   Luetun ymmärtäminen ei taida olla vahvimpia puoliasi. Eihän missään lue, että venäläiset naiset saavat Kelalta rahaa. Koetapa nyt miettiä. Ylläpitäjä on lieksalainen möllykkämies, jonka Kelalta saamat korvaukset eivät riitä naisen ylläpitoon.


 • Onko mitään tilastoa josta näkisi miten on naisten ja miesten lukumäärät ikäluokissa 20-30 vuotiaat. Onko todellakin miesenemmistö vai onko se vain legendaa ?

 • Lieksassa on etuna asuminen on halpaa Helsinkiin verrattuna liikuntaharrastukset hyvät on upea liikuntahalli käytössä Jos nuori haluaa jäädä kuntouttavaan työtoimintaa työhön Kela maksaa aikuishoidosta työmarkkinatuen ja kulukorvauksen vähäiseen tuloon saat asumistukea eli Kela hyyssää maksaa kaiken jos nuori haluaa oikeita töitä etuna on koulutusmahdollisuudet ja uralla eteminen parempaa työpaikkoja hyvin tarjolla etelä-suomessa on mistä valita. Minulle on yhteiskunta maksanut kaikki tuet yli 40 vuotta työsuhteita en ole saannut ole yli kuusikymppinen on olemassa päästä kansaneläke mahdollisuus 100 euroinen työeläke eli ole melkein koko elämä työttömänä en ole kelvanut koska olen köyhän pentu.

  • Paska puhetta jotta köyhän pentu rajoittaa työmahdollisuuksia. Itse olen köyhistä oloista lähtenyt-työelämään. Olen eläkkeellä nyt pitkän työrupeaman tehneenä , kaikki työ paikat Lieksassa. Ihan hyvä eläke kun tuli maksettua verot, eikä niitä pimeitä työpaikkoja ollut. Itsestä kiinni eikä köyhistä oloista ole kuin tekosyyksi.


 • Nuorten kannattaisi yleensäkkin lähteä ulkomaille töihin, eikä jäädä Suomneen talkoo ja taksvärkkitöihin, ja siihen on vielä runsaasti nollatunti ja pätkätöitä! Työvoimapulaa ei ole kun matuja tuli kymmeniätuhansia työvoimapulaa paikkaamaan, joten Suomen nuoret voi lähteä turvallisin mielin, koska Suomen hommat ei jää tekemättä, ja tänne jäävät hommat on matuille omiaan!
  Nuorten kannattaisi mennä Englantiin, Norjaan ja jenkkeihin töihin, heillä on kuitenkin kielitaitoa jolla pärjää, ja saattaisi saada työstään palkkaakin! Suomessa se on vähän heikompaa!

  • Kun hankkii hyvän koulutuksen ja on ahkera, pärjää Suomessakin vallan mainiosti! Tulevaisuus kannattaa rakentaa jossakin kasvukeskuksessa.


  • Luuletko tosiaan, että ne muslimimiehet menisivät töihin. Mykkänen sanoi tänään, että kaksi prosenttia on hakeutunut työelämään.


  • pärjätty.on kirjoitti:

   Kun hankkii hyvän koulutuksen ja on ahkera, pärjää Suomessakin vallan mainiosti! Tulevaisuus kannattaa rakentaa jossakin kasvukeskuksessa.

   """"Kun hankkii hyvän koulutuksen ja on ahkera, pärjää Suomessakin vallan mainiosti! """

   Avaaja kai kysyy, että pärjääkö Lieksassa. Suomessa pärjäämistä ei tunnu epäilevän joten jos pysyisit sinäkin asiasssa.


 • En kyllä keksi yhtäkään syytä miksi tänne kannattaa jäädä asumaan PYSYVÄSTI?
  Heti kun lottovoitto kilahtaa tilille muutan monacoon!

 • Todellinen nuori näkee Lieksassa mahdollisuudet ilman uhkia. Hän, saapuu vaikka sumun takaa sankarina pelastamaan Lieksan. Kenestä siihen on?

  https://www.youtube.com/watch?v=V7rc6Xrw5_Q

  Kyllä te tiedätte, kuka, kuka...ainahan uteliaisuus on tyydytetty, vai onko, onko, wikaa mielessä, mielessä?

  Jotkut menee sekaisin addiktioidensa ja addiktiopolitiikkansa kanssa.

  https://www.youtube.com/watch?v=I-TB4Ma8ihg

  Pienet tai suuret jalat, eivät sanat, anna anteeksi. Anteeksi antaa vain oikea ymmärrys. Jos sekään tahoilta tietyiltä;)

 • Heh.
  VOT ja helppoo on?

  • T= VAHVUUS.


 • Ettekö tiedä että se on yhteiskunnan vika jos on tullut paras työikä ryypättyä ja loisittua sossun tukien varassa? Itsessä ei voi olla vikaa, vaan vika on päättäjissä jotka rajoittaa loisimiseen käytettäviä varoja, mikä estää täysimittaisen ympärivuorokautisen ryyppäämisen varojen puutteessa!
  Vanhana voi kitistä huonosta terveydenhuollosta jos varamaksaa ja munuaisia ei ole heti saatavissa! Mutta kannattaa ajatella positiivisesti että ainakin mahalaukku on vuosien mittaan galvanoitut oluella ja viinalla erittäin kestäväksi!

  • Onko tuo sinulta itsekritiikkiä ?


  • tätäkö-meinaat kirjoitti:

   Onko tuo sinulta itsekritiikkiä ?

   Ei ole, mutta kun seuraa yhteiskunnan tilannetta niin tuommoista se on! Itse olen vanhuuseläkkeellä ja pärjään, ja juuri siksi kun en töitä vierastanut ja ryypännyt rahojani!


 • Paljonkohan Lieksassa tätä nykyä syntyy lapsia vuodessa, tietääkö kukaan ?

 • Vuonna 2017 Lieksaan syntyi 64 lasta. Lieksaan muutti 47 asukasta. Edellisistä lisäyksistä huolimatta Lieksan väkiluku väheni 281 henkilöllä. Lukuun sisältyvät kuolleet ja Lieksasta pois muuttaneet.

  • -----Vuonna 2017 Lieksaan syntyi 64 lasta. ----

   On paljon alle koko maan keskiarvon väkimäärään suhteutettuna joka sekin on jo alle kaiken arvostelun. Keskivarvo kun on 1 syntynyt lapsi n. 100 asukasta kohden. Lieksassa pitäisi tämän mukaan syntyä n. 120 lasta, että oltaisiin edes maan keskiarvossa. Jokainen tajuaa, että näilä Lieksan luvuilla ei tulevaisuutta luoda eikä pidetä edes nykyistäkään pystyssä.


  • paha-on-tilanne kirjoitti:

   -----Vuonna 2017 Lieksaan syntyi 64 lasta. ----

   On paljon alle koko maan keskiarvon väkimäärään suhteutettuna joka sekin on jo alle kaiken arvostelun. Keskivarvo kun on 1 syntynyt lapsi n. 100 asukasta kohden. Lieksassa pitäisi tämän mukaan syntyä n. 120 lasta, että oltaisiin edes maan keskiarvossa. Jokainen tajuaa, että näilä Lieksan luvuilla ei tulevaisuutta luoda eikä pidetä edes nykyistäkään pystyssä.

   Synnytyskelvottomia eläkeläisiä on Lieksassa paljon. Parhaassa hedelmöittymisiässä olevat naiset ovat muuttaneet opiskelemaan ja tuskin palaavat ihan heti Lieksaan. Osa Lieksaan syntyneistä lapsista on ulkomailta muuttaneita.


  • selvää.tekstiä kirjoitti:

   Synnytyskelvottomia eläkeläisiä on Lieksassa paljon. Parhaassa hedelmöittymisiässä olevat naiset ovat muuttaneet opiskelemaan ja tuskin palaavat ihan heti Lieksaan. Osa Lieksaan syntyneistä lapsista on ulkomailta muuttaneita.

   50 v kuluttua ei Lieksassa synny enää ainuttakaan perisuomalaista lasta. Jos jotakin syntyy niin mamujen lapsia. Lieköhän Lieksa 100 v kuluttua muuttunut täysin eri kansaksi, syntyperäistä suomalaista ei enää ainuttakaan.


 • ei niin mitään syytä jäädä. kotiseuturakkaus ei pitkälle elätä, ei ainakaan vanhana anna tukea eikä turvaa.

 • Kaikki sellaiset nuoret jotka arvelee että pystyy työllä itsensä elättämään, niin kannattaa muuttaa lieksasta ulkomaille!
  Vain masentuneet ja muuten päävammaiset voi jäädä sossun eläteiksi!

 • Miksikö kannattaa nuoren jäädä lieksaan?
  Noh, ihan vaan siksi että kun olet lieksassa syntynyt, lieksalaisista vanhemmista ja kasvanut lieksassa niin ei niillä eväillä muualla pärjää kuin lieksassa. Siksi on parempi pysyä lieksassa eikä lähteä ihmisten ristiksi maailmalle.

  • Sekava trolli hiljaa, sinulle jokainen paikka maailmassa on liian vaativa asumiseen.


  • suksi-suolle kirjoitti:

   Sekava trolli hiljaa, sinulle jokainen paikka maailmassa on liian vaativa asumiseen.

   Ai kun kolahti nilkkaasi ja kovaa... Mutta älä välitä, voit sinä lieksassakin elää. En kyllä ymmärrä miten...


 • Tai sitten helsinkiin sisäsiittoisten masentuneiden stadilaisten iloksi, siellä seassa menee vaikka minkälainen pelle, ei joukosta erotu!

  • Kovimpia ja itseriittoisimpia "stadilaisia" ovat juuri entiset lieksalaiset jotka eivät siellä edes ilkiä kertoa mistä ovat kotoisin!


 • Seura tekee kaltaiseksenne siellä etelässäkin, eli tapahtuu lopullinen pimeneminen pääkopassa!

 • Eivät nuoret mihinkään lähde, sillä Lieksahan rakentaa Kuhmonkadun kampukselle uuden puukoulun.
  Lähde: Karjalainen

 • onpa typerä aloitus..mietitään miten tai minne nuorten pitäisi muuttaa ja asua, eiköhän jokainen nuori jossakin vaiheessa valitse ja kulje omaa polkuaa mitä se sitten /minne kenetkin johdattaa, ei nuoret tarvitse oman elämän rakentelussaan toisten neuvoja vaan tekevät t itsenäisesti ajallaan omat päätökset itse

 • Pois vaan lieksasta, niin ei tarvitse serkkuun sotkeentua!

 • Nuoren on mentävä sinne missä elämää on, eli etelään, eikä jäädä eristyksiin kaikesta Lieksaan. Vamhempana voi sitten ehkä Lieksaan palata ja muistella kiikkustuolissa villejä nuoruusvuosia.

  • Kiertäen kaartaen ilmaiset, ettei Lieksassa olisi elämää. Vanhemmilla ei tavallaan mielestäsi ole elämää? Aika lailla ihmeellinen ajatus, ja kirjoititkin sen tänne. Painii sarjassa ilmaisuja "ihmisroska", jääden kuitenkin vielä pronssille. Eristyksiin? Onko Lieksan joku eristänyt?


  • parhaassa-aktivi-iässä kirjoitti:

   Kiertäen kaartaen ilmaiset, ettei Lieksassa olisi elämää. Vanhemmilla ei tavallaan mielestäsi ole elämää? Aika lailla ihmeellinen ajatus, ja kirjoititkin sen tänne. Painii sarjassa ilmaisuja "ihmisroska", jääden kuitenkin vielä pronssille. Eristyksiin? Onko Lieksan joku eristänyt?

   Lieksassa on elämää, mutta ei paljon sellaista mikä nuoria kiinnostaisi. Ei ole töitä, ei perheenmuodostuskumppania, ei nuoria kiinnostavia kulttuuririentoja. Lieksa on vanhusten kaupunki, mutta ei mitään ihmisroskakaupunki silti. Se on vain kaupunki jolla ei ole mitään tarjottavaa nuorille.

   Lieksan on muusta maailmasta eristänyt välimatka. Se että näkee telkkarista mitä maailmassa tapahtuu ei ole sama asia kuin että kokee asioita paikan päällä. Nuoren pitää elää eikä olla syrjästäkatsojana.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Lieksassa on elämää, mutta ei paljon sellaista mikä nuoria kiinnostaisi. Ei ole töitä, ei perheenmuodostuskumppania, ei nuoria kiinnostavia kulttuuririentoja. Lieksa on vanhusten kaupunki, mutta ei mitään ihmisroskakaupunki silti. Se on vain kaupunki jolla ei ole mitään tarjottavaa nuorille.

   Lieksan on muusta maailmasta eristänyt välimatka. Se että näkee telkkarista mitä maailmassa tapahtuu ei ole sama asia kuin että kokee asioita paikan päällä. Nuoren pitää elää eikä olla syrjästäkatsojana.

   No mutta. Sinähän, hyvä uuninpankko, jatkat edelleen harmaalla alueella. Noilla asenteillako Lieksa kiidätetään nousuun? Nykyisin pitää olla sanomisissaan hyvin, hyvin tarkkana. Saattaa muuten tulla pikainen lähtö. No ei onneksi sentään aivan taivaaseen, mutta työpaikka saattaa mennä ja epäluottamusta on aistittavissa monilta tahoilta. Sinussa, hyvä uuninpankko, ei ole tippaakaan poliitikon ainesta; no, ehkä onneksemme.

   Puhut myös itsesi pussiin. Jälleen epäsuorasti tulkiten, edellinen selittelysi on ristiriidassa monen mielipiteesi kanssa, tai sitten tavoittelet Lieksasta kaupunkia, jossa valtaosa nuorista olisi tummempi-ihoisia tai mulatteja.

   Välimatka ei ole mikään eristäytymisen syy-/seurausyhteys nykyisillä kulkuvälineillä. Ehtiihän tuolta Afrikasta asti sukkelasti tänne syrjäisillekin kolkille.


  • parhaassa-aktivi-iässä kirjoitti:

   No mutta. Sinähän, hyvä uuninpankko, jatkat edelleen harmaalla alueella. Noilla asenteillako Lieksa kiidätetään nousuun? Nykyisin pitää olla sanomisissaan hyvin, hyvin tarkkana. Saattaa muuten tulla pikainen lähtö. No ei onneksi sentään aivan taivaaseen, mutta työpaikka saattaa mennä ja epäluottamusta on aistittavissa monilta tahoilta. Sinussa, hyvä uuninpankko, ei ole tippaakaan poliitikon ainesta; no, ehkä onneksemme.

   Puhut myös itsesi pussiin. Jälleen epäsuorasti tulkiten, edellinen selittelysi on ristiriidassa monen mielipiteesi kanssa, tai sitten tavoittelet Lieksasta kaupunkia, jossa valtaosa nuorista olisi tummempi-ihoisia tai mulatteja.

   Välimatka ei ole mikään eristäytymisen syy-/seurausyhteys nykyisillä kulkuvälineillä. Ehtiihän tuolta Afrikasta asti sukkelasti tänne syrjäisillekin kolkille.

   Lieksaa ei kiidätetä nousuun minkäänlaisilla asenteella. Minulla ei ole mitään Lieksaa vastaan, mutta eikö tämä ole aika itsestäänselvä asia? Kukaan ei tule tänne liiemmälti yritystä perustamaan pitkien välimatkojen ja kuljetuskustannusten takia ja työpaikkoja ei synny.

   En tavoittele Lieksasta paikkaa missä suurin osa olisi nuoria tai mulatteja. Lieksa on mitä on. Aloituksen aihe oli onko Lieksalla mitään tarjottavaa nuorille. Vastaus on mielestäni ei. Vanhukset ja eläkeläiset täällä kyllä viihtyvät koska heille on kaikki tarvittava.

   Niin kauan kuin Lieksasta ei pääse aamuksi muualle Suomeen töihin ja illaksi kotiin, välimatka on edelleen liian pitkä että Lieksassa kannattaisi asua. Nuoriahan kiinnostaa työnteko ja parinhaku eikä työttömänä peräkammaristina fiilistely täällä luonnon keskellä.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Lieksaa ei kiidätetä nousuun minkäänlaisilla asenteella. Minulla ei ole mitään Lieksaa vastaan, mutta eikö tämä ole aika itsestäänselvä asia? Kukaan ei tule tänne liiemmälti yritystä perustamaan pitkien välimatkojen ja kuljetuskustannusten takia ja työpaikkoja ei synny.

   En tavoittele Lieksasta paikkaa missä suurin osa olisi nuoria tai mulatteja. Lieksa on mitä on. Aloituksen aihe oli onko Lieksalla mitään tarjottavaa nuorille. Vastaus on mielestäni ei. Vanhukset ja eläkeläiset täällä kyllä viihtyvät koska heille on kaikki tarvittava.

   Niin kauan kuin Lieksasta ei pääse aamuksi muualle Suomeen töihin ja illaksi kotiin, välimatka on edelleen liian pitkä että Lieksassa kannattaisi asua. Nuoriahan kiinnostaa työnteko ja parinhaku eikä työttömänä peräkammaristina fiilistely täällä luonnon keskellä.

   Enpä viitsi enää tuulimyllymäisiä asenteita vastaan kovin taistella. Asenteetko eivät ole merkityksellisiä kehityksessä? On sinulla ihmeellinen ajatuksenjuoksu.
   Tavoitteluissasi, kirjoituksen viestintäyhteydestä, on pääteltävissä seisahdus, ellei suorastaan täysi pysähtyneisyys. Riittääkö se sinulle? Mikäli niin, ole sen kanssa, onnesi pysähtyneisyyden majasi talossa.

   Eivät vanhuksetkaan loputtomiin tule toimeen ilman nuorempaa väkeä. Suosittelisin sinulle toimivaan yhteiskuntarakenteeseen tutustumista. Tuo viimeinen lauseesi edellisestä oli niin, niin...että aloin jo epäillä, mitkä vuodet sinulla oikeasti ovat menossa.


  • parhaassa-aktivi-iässä kirjoitti:

   Enpä viitsi enää tuulimyllymäisiä asenteita vastaan kovin taistella. Asenteetko eivät ole merkityksellisiä kehityksessä? On sinulla ihmeellinen ajatuksenjuoksu.
   Tavoitteluissasi, kirjoituksen viestintäyhteydestä, on pääteltävissä seisahdus, ellei suorastaan täysi pysähtyneisyys. Riittääkö se sinulle? Mikäli niin, ole sen kanssa, onnesi pysähtyneisyyden majasi talossa.

   Eivät vanhuksetkaan loputtomiin tule toimeen ilman nuorempaa väkeä. Suosittelisin sinulle toimivaan yhteiskuntarakenteeseen tutustumista. Tuo viimeinen lauseesi edellisestä oli niin, niin...että aloin jo epäillä, mitkä vuodet sinulla oikeasti ovat menossa.

   Asenteet ovat merkityksellisiä kehityksessä tietysti, mutta Lieksan kehitykseen vaikuttavat muidenkin kuin vain lieksalaisten asenteet. Vaikka täällä kuinka tsempattaisiin asenteita ylöspäin, ei näytä kovin siltä että valtakunnan johtoportaissa oltaisiin valitettavasti kovin kiinnostuneita syrjäseutujen kehittämiseen.

   Tietysti jonkun verran nuoria Lieksassakin työllistyy, mutta muuten työpaikkoja täällä on niin vähän että valtaosa joutuu elantonsa hankkimaan muualta. Kovin hyvin toimiva yhteiskuntarakenne ei voi myöskään olla sitä mitä se tällä hetkellä on Suomessa ja josta Lieksa on esimerkki, harmaantuvaa väkeä vähäisellä syntyvyydellä.


  • Uuninpankko kirjoitti:

   Asenteet ovat merkityksellisiä kehityksessä tietysti, mutta Lieksan kehitykseen vaikuttavat muidenkin kuin vain lieksalaisten asenteet. Vaikka täällä kuinka tsempattaisiin asenteita ylöspäin, ei näytä kovin siltä että valtakunnan johtoportaissa oltaisiin valitettavasti kovin kiinnostuneita syrjäseutujen kehittämiseen.

   Tietysti jonkun verran nuoria Lieksassakin työllistyy, mutta muuten työpaikkoja täällä on niin vähän että valtaosa joutuu elantonsa hankkimaan muualta. Kovin hyvin toimiva yhteiskuntarakenne ei voi myöskään olla sitä mitä se tällä hetkellä on Suomessa ja josta Lieksa on esimerkki, harmaantuvaa väkeä vähäisellä syntyvyydellä.

   Kiitos vaan vastauksestasi. Puolikelpohyvin taidamme haastella asioista. Voi olla, että matkoiltani palattuani, omalla koneellani kirjoitan laajemmin tästä. Tämä vieras on niin outo...


 • Kunhan ei vain sotkeennu vihervassarianarkistien tuhoamishommiin, vaan pysyy ihmisenä ja elää kunnolla!

 • ***Venäjältäkö joutuu hakemaan vaikkei tiedä mitä sieltä välittäjältä saa.***

  Olen minäkin ajellut koko ikäni käytetyillä autoilla ja ihan hyvin ne pelaavat. Ei aina tartte käyttämätöntä ostaa. Usein käyttämätönkin on piilokäytetty.

 • Kyllähän jokainen internettiä käyttävä nuorukainen tajuaa jättää lieksan kaltaisen korpikylän, niin pian kuin mahdollista! :D

  • Ei Lieksa mikään korpikylä ole, pahvi.


 • Etelässä on kivempaa, siellä on enempi homoja ja lesboja eikä sitä hommaa siellä katsota niin karsaasti niinkuin lieksassa! Siellä on homona ja lesbona loistava tulevaisuus!

 • Ai niin. Nimimerkkini osan, aktivista, hieman. Nyt on aika poliittisten selittelyjen. Toki tiedän, että aktiivi kirjoitetaan kahdella iillä. Akti taas kirjoitetaan yhdellä iillä, ja vi on lyhenne viagrasta. 😱. Sininen on puolueenakin nykyisin samaa luokkaa, ei stondaa, olipa lääke mikä hyvänsä. Perussuomalaisillakin on parempi mahdollisuus saada seisova haukku pystyyn. Kaukana kukkuu sekin ajatuksistani. Repikää siitä sitten rehellisesti. Olen p..keleen kyllästynyt tähän nykymenoon.

 • Voi ja voi. Yhenden kerran, yhen puun kaattoo. Se on sellanen unelma. Se stondis. Nuorena miehenä minullakki oli haasteita. No olokkoon liikoja leuhkimati. Nyt ei oo ku Dolmareita, Husgvarnoja ja Stihlejä, ja helevitin palijon mehtee. Kyllä nuoret saapi tulla telttailemmaa. Ei tartte pelätä, jotta suuren puun päällenne kaatasin. Kahvit tarjoon, jos tontilleni eksytte.
  https://www.youtube.com/watch?v=mgKWhgpA-OY

 • Et ole ainut!

  • Näköjään satuit painamaan samaan aikaan "moottorisahan" kaasua kanssani. Ei se haittaa. Selvyyden vuoksi, olkaa hyviä, jos pystytte, Homelitejä.
   Aktissaan olevan nousutkin ovat ihan mielenkiintoisia.

   Puinen koulu? Entäpä jos järjestäisin sinne "lehtikuusilankkuja" vanhasta nuortuviksi, rungosta pintaan asti?


  • Heh. Voisikohan tuosta tulkita, että lieksalaiset päättäjät eivät ole oikealla tavalla aktiivisia + REALISMEJA KÄSITTÄVIÄ?
   Höpsö, höpsöjä koko palstalle sanon, ja etenkin olevalle, syyssynkälle ajatuksenjuoksullenne.

   Minä olen muuta.
   Nuori on aina se paikka ja ajatus, jos sen oikein näkee. Mahdollisuutena. Kuihtumista seurannut on monesti uusi, tuleva, ilman alakuloa. Sairastaa voi Lieksan surkeutta. Minä olen sille immuuni.

   Annet ja Emmit jatkakoot. Osaisin kymmenen hymiötä tähän laittaa perään. Emmin kuitenkin. olette niin läsnä, että en syvimpiä tuntojani uskalla ulosantini runsauteni kera Teille tulkiten kertoa. Nykyisin kannattaa olla realistin hiljaa, ja kuunnella menoa vaan. Kaikenlaiset sössöt ottaa aikansa nyt hieman sanansa saaden kuuluviin. Se jonkun ajan jälkeen kuitenkin päättyvä on.
   Ja jos joku menee ”synnytyksessä”, uuden Lieksan, pieleen, niin tulee joskus vielä toinenkin aika.


 • Eipä ole kukaan ainuttakaan järkevää syytä Lieksaan pysyvästi jäämiselle osannut tuoda esille, miksiköhän. Siksikö kun sellaisia ei ole? Työpaikka voi koska tahansa hävitä alta ja kaupat lopettaa.

  • Eiköhän sama ongelma oo ympäri Suomea et työpaikka voi kadota koska tahansa,kauppaliikkeet voi lopettaa. Miks ei lieksassa voi asua ainakin niin kauan kun töitä on.? Jälkeläiseni sai heti samointein ammattiin valmistumisen jälkeen työpaikan,nykyään vakituinen työpaikka. Koskaanhan ei tiiä miten tulee käymään,,mut en tätä nykyä ihan vielä usko töitten loppuvan,töitä riittää jos ei rupee firma liian ahneeksi et voittoa tultava lisää. Olen ylpeä lapsestani että kävi koulun ja kävi mielellään,ahkerasti,innolla opiskeli. Ja niinpä sai työpaikan,vakituisen. Tykkää työpaikastaan ja työstään ylipäätään. Oma elämä on hyvillä mallilla ainakin vielä,,,ja eletään päivä kerrallan. Toivottavasti jokainen vanhempi kannustaa lastaan opiskelemaan ,käymään kouluja,näin saa ammatin ja töitä. Ei tietysti kaikilla oo hyvää tuuria mut onhan ainakin ammattitutkinto todistus esittää et on opiskellut eikä jääny persukoulun jälkeen kotiin makoilemaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eiköhän sama ongelma oo ympäri Suomea et työpaikka voi kadota koska tahansa,kauppaliikkeet voi lopettaa. Miks ei lieksassa voi asua ainakin niin kauan kun töitä on.? Jälkeläiseni sai heti samointein ammattiin valmistumisen jälkeen työpaikan,nykyään vakituinen työpaikka. Koskaanhan ei tiiä miten tulee käymään,,mut en tätä nykyä ihan vielä usko töitten loppuvan,töitä riittää jos ei rupee firma liian ahneeksi et voittoa tultava lisää. Olen ylpeä lapsestani että kävi koulun ja kävi mielellään,ahkerasti,innolla opiskeli. Ja niinpä sai työpaikan,vakituisen. Tykkää työpaikastaan ja työstään ylipäätään. Oma elämä on hyvillä mallilla ainakin vielä,,,ja eletään päivä kerrallan. Toivottavasti jokainen vanhempi kannustaa lastaan opiskelemaan ,käymään kouluja,näin saa ammatin ja töitä. Ei tietysti kaikilla oo hyvää tuuria mut onhan ainakin ammattitutkinto todistus esittää et on opiskellut eikä jääny persukoulun jälkeen kotiin makoilemaan.

   Aina voi vaihtaa paikkakuntaa, jos se oman kylän "vakituinen" mutta ainoa oman alan työpaikka lähtee alta, mutta valitsemalla asuinpaikkansa paremmin työllistävistä paikkakunnista, säästyy koko ruokakunnan mukanaan raahaamiselta oman työpaikan perässä.


 • Miten ne nuoret maailmalla pärjäisi kun on sellaisia jotka ei osaa keittää vettä juodakseen teetä, tai keittää kanamunia!

  • Ei mitenkään. Sitten on niitä toisenlaisia nuoria, joihin on jo pennusta pitäen istutettu ajatus että mene kouluun ja opiskele ahkerasti niin hyvät asiat seuraavat väistämättä. Lieksassa noista ei tapahdu mikään.


 • Kyllä Lieksassakin on vielä täydet mahdollisuudet elää aivan täyspainoista normaalia elämää. Ongelma on enemmän tämän palstan valittajilla kuin tosi tekijöillä. Vähemmän tällä palstalla on niitä elämänsä parhaassa työiässä olevia viriilejä lieksalaisia, joilla on palstakirjoittelun keskimäärävalitusta paljon paremmin elämän rakennustaidot hallussa.
  Minullakin oli peräti kuukausi ns. työttömyysaikaa parikymmentä vuotta sitten kun työpaikka ei kannattanut yrittäjälle ja meni lopettamisen takia. Vieraalle paikkakunnalle tuli lähtö kun sieltä suorastaan tarjottiin töitä. Muu perhe jäi vielä Lieksaan ja minulla oli sitten toinen asunto työpaikkakunnalla. Monta vuotta kahden asunnon loukussa. Oli hyvin lähellä, ettemme myyneet nykyistä asuntoa.
  Hyvä niin, ettei myyty. Reilusti yli viisikymppisenä sitten sain taas vakituisen työpaikan Lieksasta ja olen ikionnellinen että sain jäädä siitä työpaikasta eläkkeelle.
  Lapsistanikin yksi on työllistynyt Lieksaan aivan vakituisesti. Moni kyllä on tosin etelän markkinoilla.

  Turhaa mustamaalausta on paljon Lieksan asioista tällä palstalla. Tällä ko. palstalla usein huomaa mustakaavun olevan joidenkin sielussa, ei tosielämässä laajemmin.

  Koittakaahan ”masikset” piristyä siellä www:n toisessa päässä.

  https://www.youtube.com/watch?v=p-nJBW1myMc

 • Lieksaan jää vaan mafian jäsenet. Muut heisuli veisuulla joensuussa

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.