Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Avautuminen vuosia kestäneestä uniongelmasta!

fw2322222

Olen mies 29v ja juuri yliopistolla opiskelut aloittanut mies. Olen kärsinyt uniongelmista ties miten pitkään eikä keinoa niitten parantamiseen löydy. Ongelma ei siis ole unen saanti vaan se että herään lähes joka yö 2-20 kertaa. Unilääkkeitä olen joskus kokeillut mutta ei apua paitsi nukahtamiseen. mutta se ei ole se ongelma. Nukahdan kyllä kun tukki aina hyvissä ajoin. Nukun myös pimeässä sekä lämpötilakin on juuri sopiva.

Aktiviteeteillä mitä teen ennen unille menoa ei ole mitään merkitystä. Pelasin konsolia, katsoin tv:tä, selasin puhelinta tai lukisin kirjaa - silti heräilen vähän väliä. Seuraavana päivänä olen ärtynyt ja sosiaaliset taidot eivät pelitä. Kognitiiviset taidot myös kärsivät. Yleinen kiinnostus asioita kohtaan on aivan maissa. Tässä tilassa tuntuu että koko persoonani muuttuu. Semi-ekstrovertistä tulee introvertti.

Todella harvoin saan nukuttua yöni heräämättä. Näin tässä joku aika sitten pääsi käymään että en herännyt ensimmäisen kerran kun vasta seitsemältä aamulla. Koko päivän tein kaikki asiat mitkä olivat jääneet rästiin ja elämä hymyili. En ole ollut aikoihin niin kiinnostunut ihan kaikesta mitä ympärillä tapahtuu. Pystyin keskittymään koulujuttuihin 100% ja elämä tuntui yhdeltä juhlalta. Join siis edellisenä päivänä pienet kännit niin uni tuli niin. Yleensä se ei kyllä vaikuta asiaan vaan lähinnä huonontaa unenlaatua.

Mitä helvettiä voin tehdä että saisin unta? Lääkärit neuvovat vaan aina niitä samoja keinoja. Käyn kyllä sieläkin mutta odotan vaan taas niitä samoja saarnoja niinku aina aikaisemmin. Siksi kysynkin täältä jos jokin osaisi neuvoa.

13

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suomen-kokenein

      uniasiantuntija markku partinen hkin uniklinikka, voi tietää jotakin.

    • yksi-konsti

      yksi asia mikä voi auttaa, ovat tulehduskipulääkkeet, esim burana tai pronaxen... jälkimmäinen on pitkävaikutteinen,.

      • k.jok

        Älä ihmeessä ala käyttää tulehduskipulääkkeitä ainakaan ilman lääkärin tai apteekkihenkilökunnan lupaa. Niillä voi saada mahansa kipeäksi ja muutakin vahinkoa, jos käyttää muita lääkkeitä.


      • EiLaiskoliineille

        Arvelen että opiskelijana et kuormitu riittävästi ruumiillisesti, vaan enemmämkin henkisesti.
        Mitä olet suuhusi päivän aikana työntänyt siivilöity munuaisissa ravintoliuokseksi. Munuaisten toiminta hidastuu vanhemmiten. Siksi ne siivilöivät vielä yölläkin lisää ravintoliuosta suoniin, varsinkin jos ratkeat syömään illalla.
        Seurauksena tästä latauksesta aivot herättävät sinut aina kun syvempi univaihe (noin 2h) päättyy.

        Jos olit myös fyysisesti väsynyt nukkumaan mennessä, ei suonissa ole tällaista energiapommia. Siksi heräilykin on harvinaista.
        Rajoita siis erityisesti iltasyömistä äläkä syö hitaasti sulavaa, vaan esimerkiksi kalavoittoista sellaista. Tee alkuillasta ainakin tunnin kuntoilu, vähintään reipas kävely. Ainakin jos tämä jää tekemättä, tee ennen sänkyyn menoa matalan pulssin harjoitus (kuten 60 kertaa kyykkyyn ja ylös ja riittävän käsipunnuksen nostelua 60 kertaa kummallakin kädellä ja voimistelua).

        Sänkyyn mentyä nostelen itse joka ilta (jo yli 2000 kertaa) peiton reunaa (kevyt liike siis) nopeassa tahdissa ensin 700 kertaa, sitten veryttelen kättä vähän aikaa ja toistan saman 800 kertaa.
        Ideana on hapoille meno noin puolivälissä kumpaakin kertaa, eli ylimääräinen ravinto kuluu suonista. Niska ja posket usein kuumentuvat voimakkaasti, kuten hiihtäessä sauvoja käyttäen. Tämä merkitsee että päässä olevat pienet suonet puhdistuvat. ja aivot tulkitsevat veren ravintotason laskun nukahtamiskäskyksi.
        Nostokerrat pitää laskea, koska se estää ajatusten harhailun päivän murheissa.
        Aloittajalle 300 300 varmaan riittää, ja hapoille mennään 150 kerran vaiheilla.

        Menetelmä nukahduttaa yli 95% varmuudella nopeasti. Heräilyä voi kyllä tapahtua noin 2.5 tunnin päästä, jos munuaiset ovat vielä syöttäneet lisää ravintoa suoniin. Tällöin lyhyt nostelujakso vie lähes hapoille (kertoja ei saa nyt laskea, koska aivot ovat jo levossa) ja nukahdukseen. Eli menetelmä ei ole tässä suhteessa moitteeton, jos et ole fyysisesti väsynyt.

        Laiskoliini ei viitsi vaivautua vaan ymmärtämättömyyttään sortuu pillereihin.
        Jos sellaiset onnistuvat nukuttamaan, on seurauksena suonissa olleen ravinnon sakkautuminen yöllä etenkin pieniin suoniin tai makkarakerros ihon alle.
        Patologi toteaa aikanaan sakkautumat, mutta jokainen vastaantulija toteaa läskilöllöt.


    • uni-osa-hyvää-elämää

      Hyvä elämä - hyvä uni ja toisin päin. Hanki siis elämä.

    • jkjfkldjdg

      Kuulostaa uniapnealta. Kannattaisi aloittaa keskustelu lääkärin kanssa.

      • Todellakaanei

        No ei kuulosta uniapnealta.


      • eioleterveellistä
        Todellakaanei kirjoitti:

        No ei kuulosta uniapnealta.

        Ei todellakaan ole. Itse tunnen ihmisen jolla on samoja ongelmia. Ollut nuoresta iästä lähtien. Runsas liikunta auttoi, mutta kun sai urheiluvamman on sen jälkeen nukkuminen ollut tosi huonoa, mikään ei tunnu auttavan.


    • joojoojooooooooooo

      luomulempi on yksi parhaista unilääkkeistä, ellei sitten jopa paras...

    • 123d123123d

      ei tuohon ole oikein ratkaisua. minulla alkoi armeijassa uni ongelmat. jos herään aamulla klo6 niin olen mielettömän ärtyneessä tilassa (lähdössä armeijan marssille). sitten ku huomaan etten ole enää armeijassa niin nukun yleensä 12sta enkä mitenkään pääse aiemmin ylös (jos nousen ärtyneenä niin olen kuin eri persoonassa). tuo haittaa paljon työn tekoa koska se uni vetää niin voimakkaasti sängynpohjalle. uskon että elimistö ylirasittui armeijassa (olin ennen armeijaa nörtti enkä hyvä liikunnassa), eikä ole palautunut koskaan täysin..

      mulla oli aiemmin myös heräilyä ja säpsähtelyä nukkumaan mennessä joka on vähentynyt iän myötä.

      onneksi nyt 29 vuotiaana pääsen jo ehkä joka toinen aamu heräämään klo 8 ja voin suhteellisen normaalisti elää päivän askereet..

    • Nina3

      Kerrot, että olet kokeillut unilääkkeitä, tuloksetta. Mitä lääkkeitä olet kokeillut? Poikaystävälläni oli samankaltainen ongelma, sai kyllä nukahdettua helposti, mutta heräsi useasti kesken nukkumisen. Hän sai vaivaansa Triptyl 25 mg -nimistä lääkettä, josta oli apua, pystyi nukkumaan paremmin koko yön.

    • Uyuujuu

      Bentsoja ei ainakaan kannata ottaa missään nimessä, niiden kanssa joutuu helposti loppu elämäksi ongelmiin. Itse sain avun oivauni klinikalta jossa Henri Tuomilehto ottaa vastaan. Säännöllinen elämänrytmi, vähän stressiä, ruokailutottumukset, liikunta jne. olivat keinot.

    • RuskaBoi

      Youtubessa on paljon hyviä hypnoosinauhoja, joita on ilmaista kuunnella. Olen kuunnellut vuosia erilaisia hypnoosinauhoja ja voin suositella että hyviä on mm. michael sealey:n hypnoosit ja sitten free hypnosis sessions -kanavalla myös. Molemmat erittäin suosittuja ja osaavat hypnotisoida hyvin. Sinun kannattaisi tietysti kuunnella joku "sleep hypnosis for xxxx", joka ei lopussa herätä, vaan suggeroi rentoutumaan uneen.

      Toinen juttu voi olla huono tyyny ja sänky.

      Jos henki ei kulje kunnolla yöllä ja vaikka kuorsaa kovaa 8 tuntia, niin aamulla pääkoppa ei toimi juuri ollenkaan, eikä ole energiaa ja on pää kipeä.

      Jokin sairauskin voi aiheuttaa.

      Hyvin nukkuminen on tärkeää. Sitä ei saisi pitää vähäpätöisenä asiana. Yleensäkin asiat tärkeysjärjestykseen kun laittaa niin mieli selkenee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe