sisäilmaongelmat/homekoulut

jaune

Kuuntelen ja katselen ohjelmia joita tulee julkisessa mediassa homeesta ja sisäilmaongelmista.
Itsellä ei ole kovin paljon kokemuksia mutta oma siskoni on saanut astman työpaikallaan. Talosta löytyi paha homeongelma ja taloa on korjattu. Tulos vaan on vähän niin ja näin. Hän ei koskaan pysty palamaan siihen taloon. Itse törmän huonoon sisäilmaan lähinnä käydessäni jossakin tienvarressa olevassa huoltoaseman kahvilaravintolassa. Jokaisessa haisee ruuan käry ravintolasalissa eli ilmastointi ei ole oikein. Kotonakin yritetään käyttää liesituuletinta ettei ruoka haisisi koko asunnossa mutta tämä ei toteudu ABC-asemien (esim.) ravintoloissa.
Jos Loviisan satavuotiaaseen kouluun on saatu sisäilmaongelma nykyaikaisen ilmastoinnin kanssa pitää systeemissä itsessään olla vika! Kovin vedotaan siihen mitä VTT suosittelee ja määrää mutta vika tuntuu olevan juuri tässä mitä suositellaan koska nämä viat on enemmän vakoi kuin poikkeus.
Tiedän että näillä suunnittelijoilla ja tutkijoilla on erittäin korkea kynnys katsoa olisiko asiat tehty jotenkin toisin jossain muualla. Tämä on suorastaan yhteiskunnan varojen haaskaamista.
On myös aivan mahdotonta haaskaamista että julkiset rakennukset ovat näin epämääräisessä kunnossa ja sitten tarvitaan väistötiloja (mikä ihmeellinen sana!). Kaikki nämä rahat olisi voinut käyttää johonkin parempaankin jokaisessa kunnassa ja kaupungissa. Lakiteksti sisäilman laadusta lupaa ja vaatii kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista mutta todellisuun on tarua ihmeelisempi tässä tapauksessa. En yhtään ihmettele että vanhemmat alkavat nousta barrikaadeille!

7

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raksaaja-sh

      >Talosta löytyi paha homeongelma ja taloa on korjattu. Tulos vaan on vähän niin ja näin. Hän ei koskaan pysty palamaan siihen taloon.

      Homeen myrkyt tuppaa jäämään rakennusmateriaaleihin ja sieltä niitä vapautuu hiljalleen.

      >Jos Loviisan satavuotiaaseen kouluun on saatu sisäilmaongelma nykyaikaisen ilmastoinnin kanssa pitää systeemissä itsessään olla vika!

      Miksi toimivaan kouluun on laitettu ilmastointi?
      Väitän että siellä oli sisäilmaongelma ja siksi laitettiin ilmastointi.
      Jos aiemmin oli liian korkeat sisäilman kosteudet, on rakenteet menneet pilalle ja koneellinen ilmanvaihto vain vetää homeen myrkyt sisälle.

      Ilmanvaihto ei pilaa rakennusta.

      • SivustaOlenSeurannut

        Ilmanvaihto vanhaan rakennukseen laitettuna ei pilaa rakennusta, jos se asennetaan ja säädetään oikein, ja sitä myös käytetään oikein.

        Näitähän on nähty että kun on hankala ja monimutkainen rakennus, ilmanvaihtoa ei osata säätää oikein. On järkyttävää ylipainetta ja alipainetta, kenties pitkiäkin aikoja ja vuorotellen. Ihmekös jos seinät homehtuu.

        Sitten kun kouluissa vielä laitetaan ilmanvaihto kesäksi pois päältä "kun eihän siellä silloin kukaan ole" niin se on vielä viimeinen niitti. Opettajat vaan syksyllä palatessaan ihmettelevät kun kaikki paperit on käpristyneet kesän aikana; kosteutta on ollut niin paljon.


    • SOSTJAP

      ilmastointi ei aiheuta hometta, korjaukset tehdään vajavaisiksi ja jätetään homeiset rakenteet korjaamatta, usein syynä on että ei saa maksaa liikaa ja korjauksella on jumalaton kiire

    • InsinööriX

      Suurin syy homeongelmiin niin asunnoissa kuin kouluissakin on juuri puutteellinen tai väärin toimiva ilmanvaihto. Oikein toimivalla ilmanvaihdolla nimenomaan ehkäistään kosteus- ja homevaurioita. Mutta ilmanvaihdon korjaaminen ei korjaa jo syntyneitä vaurioita.

      Yksi suurimpia syyllisiä huonoon ilmanvaihtoon niin asunnoissa kuin julkisissa rakennuksissakin on "energiansäästö". Suomalaiset on energiansäätön nimissä aivopesty säästämään energiaa (varsinkin sähköä) niin ihmisten kuin rakennustenkin terveyden kustannuksella. Todella kallista säästöä!

    • Kokenutkaik

      Rakennjsteollisuus kehittää materiaaleja ja rakennustekniikkaa nopeampaan tahtiin kuin ihmisten oireiden tutkijat pystyvät syitä selvittämään.
      Kokonaistilanne tulee pahenemaan.

      Itse sain jo henkeä uhkaaviin oireisiin (kuumetta ja yskää, keuhkokuumeita ja ankaraa hengenahdistusta) penisilliiniä ja ohjeen olla pelkäämättä tautia.

      Hylkäsin lääkärit ja vaihdoin ympäristöä havaittuani muualla voinnin kohenevan.
      Vuosikymmenen kuluttua menin uteliaisuuttani allergiatesteihi (kaksipäiväinen testi). Ilmeni, että olen neljälle entisen ympäristöni aineelle vahvasti allerginen ja vielä useammalle vähemmän allerginen.

      Lääketieteeltä sain aikaisemmin (kun voimat eivät riittäneet jaloillaan pysymiseen) sen avun, että minut otettiin sairaalaan ja vointi parani allergeenien melkein puuttuessa.

      Oireiden myöhemmin ilmaantuessa olen empimättä vaihtanut työtä ja/tai asuntoa.

      Mielestäni lääketiede ei pysy rakentamisen tahdissa.

    • voivoi

      Näinkin--- Asuu hometalossa täysin siivoomattomassa asunnossa ja illat kaljottelee. Tulee työpaikalle ja sanoo ei jaksa täällä on sisäilmaongelma.

    • Arskaz

      "Näinkin--- Asuu hometalossa täysin siivoomattomassa asunnossa ja illat kaljottelee. Tulee työpaikalle ja sanoo ei jaksa täällä on sisäilmaongelma."

      Tämähän osoittaa ettei tiede pysty selvittämään rakennuksen vaikutusta terveyteen. Muuten en voisi noin sanoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe