Narsistisuus

kulinarsisti

Mitä mieltä olette sellaisesta että narsismi vaihtelisi jokaisella eri ihmisillä skaalalla 0-100% . Terve narsismi olisi jossakin tuossa skaalan alkupäässä. En tiedä pystyykö 100% narsistia olemaan, pystyykö sellainen edes elämään täällä. Jokaisella on joitakin huonoja kokemuksia ja se voi lisätä narsistisuuden määrää tietyllä osa-alueella. Ne jotka ovat kehityskaaren alkupäässä kokeneet totaalisen hylkäämisen ja kaltoinkohtelun, mutta eivät sitä edes muista saattavat olla sitten niitä skaalan yläpäässä olevia narsistisuudessaan. Jollakin voi olla kokemus nuoruudessa vallinneesta koyhyydestä, kerjäämisestä ja sen tuomasta häpeästä ja tunteesta että muut luokittelevat hänet öö luokan ihmisksi (ihmisroskaksi). Hänestä voi kasvaa sellainen joka päästyään itse vaurastumaan halveksii itseään heikommassa asemassa olevia. Hän tekee saman jonka ajatteli itselleen tehdyn jollekin tietylle uhrille . Tiedostamattaan. Ja aikuisellakin joka on saanut aivan normaalin lapsuuden, voi esiintyä narsismipiikkejä hetkittäin, mutta narsistisuus ei ole vallitseva olotila. Saattaa purkaa pahaa oloaan tekemällä narsistisen teon jotakin itseään "heikompaa" kohtaan.

13

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilman_

      Ilman muuta noin. Luulisin että jos narsistisuus huitelee lähellä nollaa, pärjääminen yleensäkin elämässä jo todella vaikeaa.
      Ongelmana vain se, että mikä on ongelma, jos narsistisuus ns. normaalia tasoa?
      Eihän kukaan intoudu keskustelemaan normaalista hapenottokyvystäkään, niin miksi normaalista narsismin tasosta?
      Kertaongelmista keskustellaan kertaongelmina, ja se on eri asia kuin poikkeavan korkea narsismin taso.
      Tällä palstalla perinteisesti esiintullut poikkeuksellisen korkea ääripää, ymmärrettävstä syistä. Etsitään ymmärtäjiä sille, miten kukaan voi olla niin julma....

    • Ja_ps

      Ja ps.
      Ei noin rumia nikkejä.
      Mahtaisiko tuollaista saada rekisteröityä edes.
      Kannattaa nyt ottaa ilo irti kun vielä voi.... vai?

    • Jbvhjknnn

      Normaali terve narsismi olisi mielestäni janan keskikohdalla, ei ääripäissä. Ei siis luja tai lempeä vaan näiden yhdistelmä lujanlempeä/lempeänluja.

      • ehkänoin

        Keskelle voisi laittaa.
        Toisaalta voisi pisteyttää myös
        ja - pisteillä.


    • Yrittänyt

      Minusta tuntuu että melkein jokainen joka jollakin tapaa menestyy tässä maailmassa muuttuu pikkuhiljaa enemmän ja enemmän vain narsistiseksi. Hän alkaa ajatella että kaikki on vain yksin hänen ansioitaan. Mutta yksilönkin menestyminen on paljolti muista kiinni. Vaikka joku saa hyvän viran kaverin avustuksella, mutta unohtaa kohta että häntä autettiin ja pitää hommaa vain omana erinomaisena saavutuksena. Silloin narsistisuus kasvaa.
      Kaikki täällä on yhteistyötä jollakin tapaa, mutta tietyntyyppiset yksilöt päästessään toisten avulla tavoitteeseensa, unohtava sen. He keräävät kaiken kunnian itselleen. Hei eivät toisin kuin luulisi, auta muita, vaan päinvastoin. Pitävät kaiken itsekkäästi itsellään.

      • unohdussaamastaavusta

        Totta ja jos tuollaisesta ihmiseltä erehtyy apua kysymään, niin saa melkoista vittuilua ja määkimistä takaisin. Erityisesti ehkä vieläpä sellainen ihminen, joka on vähän ilman omia meriittejä päässyt lipsahtamaan portaikossa koulutustasoaan ylemmäs.


    • japyh

      Eli ymmärsinkö oikein jos joku on menestynyt se on narsisti joka ei tajua auttaa arvostelijaansa, vai oliko se niinpäin, että ihminen joka auttaa vaatii jatkuvasti asian muistamaan? Vaikka te käännätte "jonkun narsistiksi" niin teette sitä samaa itsekin. Ehkä jopa enemmän kuin kohteenne. Sillä hän ei välttämättä osaa lukea ajatuksianne ja kommunikaationne on ollut todella surkeaa.

      Minusta vapaaehtoinen auttaminen on perhepiirin asioita noin pääasiallisesti tai toisilleen jollainmuotoa läheisten kesken. Jos kaikkia alkaa auttamaan, niin eipä sitä sitten muuta ehdikkään.

      En ala laskemaan kenellä on eniten tai vähiten, mutta pääasiallisesti narsistiksi jotakuta nimittävä ihminen, ei ollut riittävästi toiveistaan kommunikoinut tai ei ollenkaan ja silti odotetaan, että toinen palvelee vaikka ei tiedä mitä ja miten. Myös uusioparisuhteissa kuvitellaan, että sen toisen on täytynyt kokea juuri samanlaisia asioita, eikä niin, että jutut luodaan yhdessä toisiinsa tutustumalla. Vai riittääkö vain, että on hyvä tumputtamaan. Eikös se ole narsistista, kun on hakenut uusia kohteita.

    • Uures

      Ehkä tuohon narsistuusasteikkoon pitäisi ottaa mukaan henkilöt. Narsistihan ei ehkä ole kaikille se narsisti. Eri ihmisiä tai ryhmiä kohti voi olla erilainen narsistisuusaste. Narsistilla voi olla esikuva idoli jota hän ihannoi eikä hän varmasti osoita narsistisuuttaan hänelle. Päinvastoin hän voi olla jopa sellaisen ilmainen tyrkkypiika tai renki. Eli joitakin kohti narsistisuus aste on 0 ja joitakin muita ihmisiä kohti se voi olla 50% ja tuo luku olisi liukuva riippuen kohteen asemasta jasiitä miten narsisti mieltää henkilön tärkeäksi itselleen. Rikkaan hyvin menestyneen henkilön status hänelle voi olla elintärkeä, jos hän saa olla sellaisen ystävä. Hän tekee mitä vain päästäkseen ystävän asemaan. Ystävyys voi olla täysin yksipuolistakin ja narsisti ostaa sitä jotenkin. Tavallinen ihminen voi olla hänelle yhtä arvokas kuin käytetty kortsu tienpientareella. Jos tuo rikas tai suosikki pyytää jotakin kaikki annetaan ja enemmänkin mutta jos pyytäjä on alempiarvoinen mitään ei heru.

      Varmaan jokainen antaa miljonäärille jos hän pyytää jotain helpommin kuin köyhälle ihmiselle, vaikka tämä pyytäisi jurri samaa. Se on jotenkin ihmiseen valmiiksi rakennettu että suosi varakkaita ja potki köyhempiä persiille...

      • Jos_on

        "Narsistilla voi olla esikuva idoli jota hän ihannoi eikä hän varmasti osoita narsistisuuttaan hänelle. "
        Jos on niin kyseessä ei narsisti.
        Näyttää ehkä ulkopuoliselle että narsistilla suosikkeja... Kun narsisti on juuri pohjimmiltaan hyväksikäyttäjä. Tottakai joidenkin uhriensa eteen tarvitsee nähdä enemmän vaivaa... Mutta yksi on varmaa. Narsisti pettää aina. Narsistin tunnistaa siitä. On narsistin tunnusmerkki.

        Kuten myöskään en tuosta viimeisestä sadalla ole samaa mieltä. En vielä toistaiseksi ole osallistunut lipaskeräykseen jonka kohteena olisi hyväosaiset... Enkä toivottavasti joudu sellaiseen koskaan osallistumaan.


      • Tai_siis

        Tai siis ei näytä kaikkea noille uhreille, joiden pyörittäminen vaatii kunnioittavammalta vaikuttavaa lähestymistapaa, kun muu ei onnistu... Mutta jotain vilahtelee... Narsisti myös vilkauttaa ja vilkauttelee niitä piirteitään joita on valmis tarjoamaan maksuksi siitä että saa olla tärkeän lähteen läheisyydessä...


      • Tööttööt
        Jos_on kirjoitti:

        "Narsistilla voi olla esikuva idoli jota hän ihannoi eikä hän varmasti osoita narsistisuuttaan hänelle. "
        Jos on niin kyseessä ei narsisti.
        Näyttää ehkä ulkopuoliselle että narsistilla suosikkeja... Kun narsisti on juuri pohjimmiltaan hyväksikäyttäjä. Tottakai joidenkin uhriensa eteen tarvitsee nähdä enemmän vaivaa... Mutta yksi on varmaa. Narsisti pettää aina. Narsistin tunnistaa siitä. On narsistin tunnusmerkki.

        Kuten myöskään en tuosta viimeisestä sadalla ole samaa mieltä. En vielä toistaiseksi ole osallistunut lipaskeräykseen jonka kohteena olisi hyväosaiset... Enkä toivottavasti joudu sellaiseen koskaan osallistumaan.

        Säälittävää hyväuskoisuutta ja sinisilmäisyyttä. Ikävä kyllä olet jo osallistunut, jos johonkin keräyslippaaseen olet rahasi ressukka antanut. Osa niistä rahoista menee hyväosaisille ja vain pieni osa niille jotka apua oikeasti tarvitsevat. Suoraan ne rahat eivät mene huono-osaisille, vaan mitä siitä rahasta on jäänyt jäljelle kun keräysten suurimmalle johtajan mersuun on ostettu vähän lisävarusteita, muiden keräyksen työntekijöiden haaveet on toteutettu. Ja mitä sitten keräysrahoilla ostetaan tai vuokrataan, siitä maksetaan tuplahinta. Jos pakolaiselle vuokrataan asunto yksityiseltä vuokra on nelinkertainen normaaliin nähden. Kuka on vuokraaja? Ei ainakaan avun tarpeessa oleva, vaan todella ahne hyväosainen. Pudottele vaan rahasi lippaasen.

        Ja mitä tuohon väitteeseen tulee ettei tuollainen olisi narsisti, kyllä se on täysi narsisti. Se asetelma on että suurempi narsisti vie siinä pienempää narsistia. Kun narsistille joutuu paremmin menestyneen narsistin eteen hänkin on ylemmän uhri mutta samalla narsisti alemmilleen.


    • kshjöothyiou

      Mutu-tuntumalla sanoisin, että jotkut syntyvät narsisteiksi ja jos varhaislapsuuden olosuhteet vielä vahvistavat tätä ominaisuutta, narsismi helpottaa vasta haudassa. Muiden kohdalla narsistisuus vaihtelee elämän eri vaiheissa ja olosuhteista riippuen. Sopivissa oloissa lähes kaikilla nousee pissi päähän, valta ja etuoikeudet sokeuttavat nopeasti. Kun ylimielisyys kasvaa hankaliin mittoihin, kaunistellaan se itsevarmuudeski tai vahvuudeksi. Tällainen ihminen ottaa vastaan enää ainoastaan hänen omia käsityksiään vahvistavaa palautetta ja suvaitsee ympärillään vain jees-ihmisiä.

      Nykymaailmassa pääsee pitkälle kuulumalla oikeaan kerhoon tai perheeseen. "Verkostoitumisesta" on tullut ehkä merkittävin piilokorruption laji. Tämä vääristää kuvioita työelämässä niin, että fiksu ihminen ilman oikeita suhteita oikeaan aikaan voi pudota pysyvästi pois, kun taas tollompi tapaus pääsee nauttimaan palkkaa jonkun siipien suojassa. Allekirjoitan myös tuon näkemyksen, että ihminen automaattisesti suosii varakkaampaa, kauniinpaa, .. kun taas vähempiosainen nähdään aina jotenkin arveluttavana. Kaikki tämä suosii narsismia. Mitä röyhkeämpi ja itsekkäämpi olet, sitä varmemmin pärjäät. Voi ajatusleikkiä, minkä verran näitä ominaisuuksia yhteiskunta kestää ja missä vaiheessa homma keikahtaa yli. Kun 50% porukasta alkaa olla 50%:n narsisteja, jumiutuuko kaikki?

      • jghjtg

        Yhteiskunta rakentuu siten että suurimmat narsistit keräävät suurimmat rahat ja koko yhteiskunta rakentuu narsistisuus skaalalle 0-100%. Suurimmat narsistit taitavat kyllä löytyä ikävä kyllä sieltä mistä Suomea hallitaan ja 0% narsistit ovat asuvat sanomalehtiin kääriytyneenä roskapöntössä.
        Johtajat ovat väistämättä narsisteja, joku johtaja välillä päästää suustaan vahingossa sellaista joka paljastaa sen, mikä ihminen hän on todellisuudessa. Kuten ihmisroska nimittely tapauksessa. Takaan että kyseinen henkilö on vahvasti narsistinen ja ne joita hän haukkui eivät ole lainkaan.
        Ihminen on sellainen piru että on ajavinaan huono-osaistenkin asiaa vain omien hyötyjensä takia.
        Olisi mielenkiintoista nähdä sellaisen kyselyn tulos vaikka eduskunnassa olevien keskuudessa että mitä he oikeasti ajattelevat vähäosaisista ilman sitä että heidän pitäisi kalastaa mielipiteellään äänestäjien ääni. Varmasti ihmisroska tarkoittaen vähäosaisia olisi vielä mieto ilmaus siinä jutussa.

        >>Kun 50% porukasta alkaa olla 50%:n narsisteja, jumiutuuko kaikki?>>
        Ei tilannehan on jo nyt päällä, sellaisessa alkavat narsistit kilpailla ja syödä toisiaan eli siitä tulisi kuin normiyhteiskuna. Tietyt narsistiryhmä osasivat yhdistää voimansa ja he menestyisivät paremmin. Joku narsisti joutuis alentumaan itseään parempien edessä. Se pärjäisi ja pääsisi niskan päälle, joka on taitavampi jos molemmilla olisi sama narsistisuusaste.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe