Uusi Duster

kjgfdsdfgsdfgs

Myivät tätä uutta Dusteria tällä 1.2 turbo koneella muutaman sata kpl. Mikä mahtaa olla maahantuojan halu ja kyky tehdä moottori ohjelmiston päivityksiä, kun kpl määrä jäi noin pieneksi. Nyt sitten myyvät samalla hinnalla "uutta" 1.6 ahtamaton bensamoottoria, jonka kulutus korkea ja ostaessa on paljon autoveroa ja myöhemmin käyttöveroa. Uskaltaako tälläisella moottorilla ko. autoa ostaa. Vuoden vaihteessahan on ehkä tulossa sitten se oikesti uusi 1.3 turbo moottori, jonka jälkeen tätä 1.6 moottorilla olevaa autoa ei varmasti kukaan enään osta. Jää sekin aika harvinaiseksi automalliksi.

22

3346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poistun

      Poistun palstalta. Nyt sain tarpeekseni. Koko ajan jotain negatiivista narinaa ja vihapuhetta verhottuna johonkin muka pohdintaan Dacian ostosta. Dacia on kaikinpuolin ok olipa moottori kuin moottori tai vaikka ei olisi moottoria lainkaan. Toki palstan trollit saavat uuden 1.6 koneenkin uskoteltuaan vanhanaikaiseksi ja suurikulutuksiseksi. Olen ajanut Ladalla ja v8 jenkkiautoilla, joten kokemusta on jo ajalta ennen kun te "asiantuntijat" riipuitte esi-isienne kiveksissa.

      • MeksustaDusteriin

        Älä vedä hernettä nenään. Tuo 1.6. sattuu vaan olemaan aika lailla hätävararatkaisu, sopinee parhaiten turbopelkoisille... Mutta siis eikö kyseessä ole sama vanha moottori, joka oli jo Megane I-mallissa vuodesta 1999 alkaen, sitten kakkos-Meganessa ja esiintyi vielä kolmosessakin?

        Tuskin moottorinohjauksella on nyt ihmeitä tehty, muistan koneen melko vaisuna esityksenä plus nokka-akselin asentotunnistimen ongelmat kakkosmallissa. Tietysti tiheillä välityksillä voi jotakin korjatakin.

        Itselläkin oli ajatuksena vaihtaa Megane III 1.4. tce tuohon Dusteriin ja nelivetona, mutta nyt on homma kyllä jäissä ennen kuin uusi 1.3. tce tulee. Jos tulee, nimittäin on huhuttu, että tänne ei tuota tuotaisi lainkaan. Selvää on, että 1.6.-litran paljon kuluttavalla ja tahmealla vaparilla ei kuitenkaan kauppoja tule ja diesel ei ole pienen ajomäärän vuoksi järkevä ostos.


    • gdfggfdddfff

      Tottahan tuo on, siinä nyt myytävässä 1.6 moottorissa on 115hp ja vääntöä alle 156Nm. Ei siis mikään ihme että bensa kelpaa. Co2 arvo on 176-192 välillä mallista riippuen. Tuulilasi taisi moittia että bensankulutus on korkeahko tällä 1.2 tce moottorillakin, joten mitähän sanovat nyt tästä 1.6 moottorista? Mielestäni on hyvä että asioista keskustellaan, tämä antaa painetta maahantuojalle ja tehtaalle parantaa tuotteitaan. Eihän siinä ole mitään järkeä, että Suomeen dumpataan automallit, jotka ei muualle kelpaa. Jos joku haluaa ostaa auton, selvittämättä tosiasioita esim. polttoaineenkulutusta ja suorituskykyä. Niin ei näitä nettipalstoja ole pakko lukea.... Onnea vain auton ostoon sitten.

    • Turhanpäiväistä

      Taitaa noi päivitykset lähtee tehtaan toimeksiannosta, ja pelkästään Eurooppaan myytiin tuhansia 1.2tce koneellisia joten melko keksitty huolenaihe, Suomeen vaan ei saatu enempää kun Eurooppa veti lähes kaikki. Päivitykset sitten tehtaan ohjeiden mukaisesti. Niinkuin muissakin autoissa.

    • Veikonkone

      1.2tce koneella dusteria myyty vuodesta 2014.Mikä oli ongelma?

    • wltpwltp

      Eiköhän tässä ole taustalla WLTP eli vanhaa poistuvaa 1.2:sta ei enää lähdetty wltp-testaamaan, kun on poistuva malli ja uusi 1. 3 kuitenkin on kohta nurkan takana. 1.6 taas jatkaa jossain päin eurooppaa tässä ja/tai muussa konsernimallissa elämäänsä, joten siitä on siksi WLTP-versio olemassa ja helppo laittaa nyt tähänkin malliin tarjolle.

      • MeksustaDusteriin

        No sama kone 1.2tce Qashqain, Meganen ja Kadjarin keulilla, joten näidenkin myynti sitten loppunut nyt?
        Oma veikkaus on se, että tuo uusi ns. Mersukone ei tule Dusteriin lainkaan, vaan emomerkin Renuun ja Nissaniin Mersun ohella. Eli Dusteria haluavat joutuvat tyytymään tähän vanhaan vapariin.


      • Duster-Euro6c
        MeksustaDusteriin kirjoitti:

        No sama kone 1.2tce Qashqain, Meganen ja Kadjarin keulilla, joten näidenkin myynti sitten loppunut nyt?
        Oma veikkaus on se, että tuo uusi ns. Mersukone ei tule Dusteriin lainkaan, vaan emomerkin Renuun ja Nissaniin Mersun ohella. Eli Dusteria haluavat joutuvat tyytymään tähän vanhaan vapariin.

        "Oma veikkaus on se, että tuo uusi ns. Mersukone ei tule Dusteriin lainkaan, vaan emomerkin Renuun ja Nissaniin Mersun ohella. Eli Dusteria haluavat joutuvat tyytymään tähän vanhaan vapariin. "

        Lue enempi ja luule vähempi ;-)

        Ainakin yleensä tuo l'Argus on ollut varsin luotettava autolehti. Dusterikin on pakko sovittaa uuteen Euro 6.C -normiin, jota tuo uusi kone edustaa.

        - https://www.largus.fr/actualite-automobile/gamme-dacia-nouveaux-moteurs-13-tce-et-15-dci-au-programme-9063394.html

        - https://voiture.kidioui.fr/blog/actualite/nouveau-dacia-duster-le-1.3-tce-arrive-sur-le-duster-essence.html

        Sitten huhuosaston mukaan tuolla uudella bensalla ja etuvetoisena Dusterin saisi myös EDC-laatikolla.

        Sitten edelleen toinen asia on se, että kannataisko noita alkupään malleja ostaa vai odottaa vaikakpa vuosi, jotta tuon koneen mahdolliset lastentaudit olisi korjattu.


      • jaahastataas
        MeksustaDusteriin kirjoitti:

        No sama kone 1.2tce Qashqain, Meganen ja Kadjarin keulilla, joten näidenkin myynti sitten loppunut nyt?
        Oma veikkaus on se, että tuo uusi ns. Mersukone ei tule Dusteriin lainkaan, vaan emomerkin Renuun ja Nissaniin Mersun ohella. Eli Dusteria haluavat joutuvat tyytymään tähän vanhaan vapariin.

        No katsopa vaikka tuota Qashqain sivuilta löytyvää tuoretta Euro-6d-hinnastoa, siellä on juurikin vain 1332cm2:n bensakoneita, eli noita joille on ne WLTP-päästöt jo olemassa, Vanhaa 1.2-koneista varastoa myydään vielä rinnalla pois, ilmeisesti sen mitä maahantuoja on ehtinyt rekisteröimään ennen normin muutosta.


    • Poistun

      Mahtaa taas pojilla virtuaalipippelit kasvaa pituutta kun minun kaltaiset ihmiset jotka asioista jotain tajuavat ja asiallisesti keskustelevat m poistuvat palstoilta ja kaikki turhat jeesustelijat jauhavat paskaa.

      • Näinsevaan

        No sulla on itsetunto vähän liian kohdallaan... Tässä on ihan asiallista keskustelua.


      • VolvoAsentaja

        Yritä nyt ensin päättää se, että poistutko vai et ?.. tuollaiset päättämättömät ihmiset on ärsyttäviä...! Hyvän päätöksen teet jos poistut, koska mitään teknistä faktaa tms. et osaa keskusteluun tuoda. Pelkää kiukuttelua, että muut kiusaavat....


      • Poistun

        Nyt tuli viimeinen niitti. Poistun lopullisesti foorumilta. Suoraa minuun kohdistuvaa vittuilua. Juuri normaalia toimintaa kaltaisiltanne narsistisilta impotenteilta joilla ei ole tajua kuinka Dacia Dusterilla kuuluu ajaa.


      • kreivi.von.home

        Eli sillä kuuluu ajaa varovaisemmin kuin vanha muori, että pysyy kasassa?


    • gdgfdgfdfggetert4644

      Tätä ketjua kun lukee... niin tämä "poistun" kirjoittaa kaikesta muusta kuin autoista. Taisi itse kyllä aloittaa muiden mielipiteiden moittimisen! Kyllä mielipiteitä pitäisi maailmaan ja nettiin mahtua. Aika paljon tässä ketjussa on ihan tietoakin. Usein tälläinen vertaistieto on hieman tarkempaa kuin esimerkiksi myyjän antama tieto.

    • Turhanpäiväistä

      Dusterin omistajana tämä kirjoittelu on ollut ihan asiallista, poistuhan jo. Ei noin herkkänahkainen pidä olla, kyllä maailmaan ääntä mahtuu!

      • Poistun

        Kohta todella poistun palstalta, koska ei juuri asiallisia kirjoituksia suoli24 palstalla ole. Harkitsen juuri rikosilmoituksen tekoa itseni ja Dacian puolesta. Olen mustaihoinen homo ja mielipiteen vapauttani on loukattu.


    • Duster_TCe_125_4x4

      Merkkiliikkeet ottivat myyntiin niin monta Dusteria kuin saivat, mutta kuten aiemmissa kommenteissa on todettu, oli Suomen kiintiö liian pieni. Paljon enemmän olisi mennyt kaupaksi (ainakin ennen 1.9. autoveromuutosta). Minäkin jouduin hakemaan oman Dusterini 400 km päästä, kun lähempänä olevista liikkeistä olivat 1.2 litran bensaturbot loppuneet. Mielenkiinnolla seuraan, mikä tulee olemaan 1.3 litraisen bensaturbon hinta sitten, kun niitä (ehkä) saadaan keväällä/kesällä 2019 Suomeen.

    • donotfix

      Eipä niitä moottorinohjauksia päivitetä ilman vikoja. Eli vaikka uusi softa olisi olemassa, niin huolto ei sitä päivitä ellet valita jostakin "ominaisuudesta".

    • Avaasuusi

      Kun tilaat autolle huollon ja viet sen sinne niin tulee käydä läpi mitä huolto sisältää ja samalla katsotaan onko tehtaalta tullut päivityksiä.
      Näin toiminut omien autojen kanssa ilman ongelmia!

    • fdsffffffddddddddd

      Tuo mootttorin ohjelmisto päivitysasia ei ole aivan noin yksinkertainen. Ongelma/päivitys pyyntöhän tulee huolto/maahantuoja organisaatiosta tehtaalle. Suomesta tulee pyyntö, että täällä palaa keltainen merkkivaloa mittaristossa, ei vikakoodeja, mitä tehdään? Romaniassa katsotaan, että autoja myytiin niin vähän, että laitetaan asia "pinon pohjalle". Syyhän voi olla paikallisessa polttoaineessa jne. Nythän huolto tarjoaa sellaista selitystä, että auton järjestelmä on "herkkä" lämmölle. Luulisi, että lämmintä on muissakin maissa, joten tuo nyt on vain sellainen hätä selitys. Mielenkiintoista on nähdä tuleeko asiaan korjaus ja milloin. Tämä 1.2 tce moottori jää tulevaisuudessa ilman ohjelmisto tukea, koska tehdaalla, maahantuojalla on aivan riittävästi työtä uudemmassa 1.3 moottorissa. Välttämättä 1.3 moottorilla olevaa Dusteria ei tuoda ollenkaan Suomeen, jos hinta nousee paljon.

    • vm1974

      Osta Plymouth Duster. Ei liene uusi, mutta siinäpä vasta auto. Ei taatusti turboa ja kone isompi kuin 1.2 l ja Al Bundylla on samanlainen (jollei sitten Dodge).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe