kummituspaikkoja..

..pohjois-karjalassa?

onko tiedossa pohjois-karjalan alueella kummituspaikkoja?

14

5079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Amerest

      Lieksasta noin 10 km Joensuuhun päin sijaitsee kuuleman mukaan yksi paikka tienvarrella, jossa kerrotaan nähneen valkoisen hahmon harhailemassa metsikössä.

      Kyseisellä paikalla sattui vuosia sitten hirvikolari ja tämä aave on kuulemma kolarissa kuollut nainen.

      Mielellään kuulisin itsekin, löytyykö muita kummituspaikkoja täältä päin?

    • just

      kertokaa kaikki nyt lisää? onkait täällä muitaki p-karjalalaisia? itse asun koht. lähellä lieksaa. ja varmasti niitä kummituspaikkoja on joka pikku kylälläki! että eikun juttua tulemaan!

    • Sanne

      Opiskelin muutama vuosi takaperin pohjois-Karjalan opistossa. Paikka sijaitsee Niittylahdella, n.30 km Joensuusta suuntaan x. Päärakennus on rakennettu 1920-luvulla, ja ainakin kirjastossa on kummitus, joka siirtelee kirjoja. Opiskeluaikojeni rehtori oli ollut kerran paikalla, ja sen verran oli kummituksesta saatu irti, että nimi on Kaino.
      Opiston vanha, ei käytössä oleva rantasauna, palveli sodan aikana ruumishuoneena. Sen luona harhailee kuulemma joskus suomalainen sotilas side päänsä ympärillä. Saattaa olla, että näin sen vilaukselta yhtenä yönä, mutta saattoi olla varjokin, tosi paljon ihmisenmuotoinen tosin.
      Teatterilinjan asuinrakennuksen urheilusalissa kummittelee. Oikeasti. En tiedä, näkyykö mitään (en yksinkertaisesti uskaltanut katsoa), mutta aamulla noin kuuden aikaan (olin juuri katsonut kelloa, se oli jotakuinkin 06.15) siellä kulkevat tyhjästä alkavat ja tyhjään loppuvat raskaat miehen askeleet. Hyi saakeli, en ole ikinä pelännyt niin kovasti. Ja kyllä, olin hereillä...

      • Amerest

        Ja minun kun on vielä tarkoitus lähteä tuonne ko. opistoon opiskelemaan ensi syksynä.


      • Sanne
        Amerest kirjoitti:

        Ja minun kun on vielä tarkoitus lähteä tuonne ko. opistoon opiskelemaan ensi syksynä.

        ..vaikka kuulemma urkkatalon yläkerrassa valvoneille on tullut äkkilähtö (siis kummitusjahdissa olleille, ovet auenneet itsetään yms), pitäisin ehkä askeleita lähinnä EHKÄ energiajäämänä.. En kyllä varmaan uskaltaisi vieläkään katsoa, kuka siellä kävelee.. Mutta muista, että ne eivät ole tehneet mitään fyysistä kenellekään. En edes minä ole kuullut. BTW: PKO:n sivuilla oli vielä pari vuotta sitten kertomus Kainosta. Se ainakin on ihan "kiltti".


      • näinpä näin

        Tosiaan PK:n opistolla on tämä Kaino kummitus ja sain tietää hänen tarinansa ja hänelle on pakkomielteinä availla ovia, kaverin kanssa mietittiin kun asuntola rakennuksessa siivouskomeron ovi on usein auki kun siitä ohi kävelee, kaipa ihminen sen laittaa kiinni kun siellä käy. Aina kaverini sanoo taas se ovi oli auki vaikka sen kiinni laittaa. Jos joku haluaa tietää lisää laittaa kommenttia ja niin on myös Vieno kummitus olemassa samassa opistossa ja tosiaan Teatterilinjalaisten asuinrakennuksessa kummittelee kuulin tarinoita niiltä jotka siellä on öitä viettäny.


    • omiakokemuksia

      opiskelen kans niittylahden opistossa ja kuulin eräältä jo valmistuneelta opiskelijalta, että hänen opiskeluaikanaan hän oli asunut opiston neljännessä kerroksessa. Hän oli juuri ollut menossa nukkumaan, kun hän oli katsonut ikkunasta ulos ja heti ikkunan ulkopuolella oli näkynyt naisen (oletetun Vienon) kasvot ja vaaleat hiukset.

      Myöskin opiston kolmosen yleinen tila on sellainen, jossa opiskelijat ovat usein nähneet nurkassa varjomaisen hahmon. Yleisessä voi kuulla myös iltaisin urkumaista musiikkia ilmastointikanavan kautta, vaikkei opistolla ole urkuja ja ekan kerroksen pianoluokkakin on lukittuna.

    • at theist

      Kaino & Vieno. Ei puutu kuin Rauno ja Mauno, niin on koko sisaruskatras koossa.

    • on on

      on on

    • Ma5hem

      Tiedän paikan joensuun alueelta, mutta sinne meneminen omalla riskillä. Tosiaan.. Pohjoiskadun kulmauksessa 2kerroksinen ränsistynyt rivitalo(katoissa sammalta) en tiedä onko pihalle meneminen rikos, mutta menin tosiaan kyseiselle pihalle aamu neljältä koirani kanssa. Olin utelias. Pihalla seistyäni koirani alkoi haukkua yhtäkkiä siinä samassa talon takana seisoi vaaleisiin pukeutunut tumma hiuksinen naishahmo. En tiedä tosiaan talon historiasta. Talossa on tapahtunut tulipalo ainakin.

    • juulia600

      uskalltaakohan muuttaa tänne ollenkaan....

    • Anonyymi

      Kontioniemen vanhassa sairaalassa on nykyään mm. vanhusten"palvelu asumista" , nykyisten työntekijöiden mukaan kuuluu mm. askelia ja ovien avaamista/sulkemista , sekä muita selittämättömiä asiota/tapahtumia? Tiloissa on toiminut aikoinaan keuhkoparantolaa ja sairaala toimintaa. Olisi mukava kuulla vanhan sairaalan aikaisten työntekijöidenkin kertomuksia, myös nykyisten yritysten työntekijät voisivat kertoa kokemuksistaan.

      • Anonyymi

        Ei nuista uskalla paljo hoastella kun ovat ihan hirveitä.
        Vaan mitä ne nykyset kummitukset on kun päivän valossa liikkuut mustat hunnut piällä. Ei ollunna ennen semmosii.


      • Anonyymi

        Kyllä olen kuullu ja nähnyt. Työskentelin 2 vuotta yökkönä 5 kerroksessa ns. Leikkaussali osasto. Ovien narinaa ja avautumista. Tummia hahmoja.... Olivat kuitenkin kilttejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe