Jos oikeasti haluaa tutustua lestadiolaisiin

PanettelijaÄläVaivaudu

Tämä tapahtuu, ei panettelemalla ja paskaa jauhamalöla netissä, vaan menemällä eri ryhmittyymien seuroihin, hankkimaan oma fyysinen ja psyykkinen kokemus asiasta. Ja toinen asia on tutustua ihan ensimmäiseksi liikkeen historiaan, esimerkiksi Wikipediasta. Jouko Talonen on aika hyvin tuon historian tunteva, vaikka lähtökohdiltaan taitaa olla vanhoillislestadiolainen.

Objektiivista historiatietoa lestadiolaisesta liikkeestä on verrattan vähän, johtuen liikkeen statuksesta, jonka mukaan kukin joukko on ainut oikeassa oleva. Tästä syystä tulkitsee historian oman ryhmnänsä käsitysten mukaisesti.

Elikkä selvitetään ensiksi ryhmittymät ja seurataan mediasta missä tilaisuuksia on ja milloin. Sitten mennään rohkeasti mukaan. Asiallisiin kysymyksiin saa myös asiallisen vastauksen. OMat vaikutelmansa voi kertoa täällä kunhan rehellisesti ja totuudenmukaisesti kertoo. Luen hyvin mielelläni tällaisia avauksia.

46

924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HelppoaTietäEiOle

      Eri ryhmien välillä on suuriakin eroja. Tämän lisäksi eri henkilöt kussakin eri ryhmässä ajattelevat ja toimivat eri tavoin. Mikäli haluaa siis saada objektiivisen kuva, lestadiolaisesta liikkeestä, joutuu tekemään vuosien työn.

    • NäinHommaEtenee

      Paskanjauhaja jauhaa omaa paskaansa, ja uskoo syövänsä herkkuja pöydästä.

      Tällaisia omaan saastaansa hukkuvia ihmisiä on maailma täynnä, ja näyttää koko ajan lisääntyvän, sitä mukaa, kun tunnistamattoman ja käsittelemättömän vihan ja raivon paineet sisikunnassa kasvavat.
      Maailma joka palvoo rahaa ja tavaraa, ei enään ihmistä tunne ihmisenä. Vanhemmat painava töissä viikot pimeestä pimeeseen, ryyppäävät ja rälläävät vapaa-aikansa. On selvää, että tämä ainoa lapsi ehkä kaksi, jotka saadaan aikaan ja uhrataan rahamoolokille eli milkomille, ei hän kasva terveeksi yksilöksi. Elikkä hylkäämisen seurauksena viha paisuu trulevissa sukupolvissa yhä suuremmaksi ja kanavoituu sitten johonkin kohteeseen. Tunnetuimpia vihan kohteita ovat nykyisin pakolaisina maahan tulleet ja kristityt jotka eivät anna jumalattomille omantunnon rauhaa, vaan muistuttavat missä mennään.

      • " Näin hommat etenee "
        -
        Niin saimme n.30,000 pakolaista tässä taannoin , joista
        n. 40 on tehnyt kääntymisen synneistä se on hiukan
        yli promillen kaikista.
        -


      • Lempäälästä_leimahtaa

        Sait taas sappes oksennettua!


    • JumalanArmotöitä

      Kyllä, arabeja on tullut uskoon, siitä kiitämme Jumalaa. Näin JUmala toimii, kun näihin maihin ei voi tehdä lähetystyötä kuten esim. Irakiinkin, niin Jumala lähettää sieltä tänne heitä, kokemaan pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa.

      • voinko_uskoa

        juu.n iin sinä ehkä luulet. Mutta onko se totta? Ei! Se on luuloasi. Tai voi olla uskoasi.


    • gklhtucbd

      Kun etsit uskontoa älä etsi nettiuskontoa itsellesi, menet paikan päälle. Wikipedia ei ole uskon asioissa erehtymätön .

      • eiköpä_näin_ole

        Vain Esikoislestadiolaisten ry rukoushuoheella voit saada elävän kristillisyyden itsellesi. missään muualla maailmassa se ei ole mahdollista. Vain sunnuntaisin iltapäivällä. Isojen seurojen aikaan on poikkeustila.


    • MixNimimerkkihäiriköinti

      Ei ollut oleellinen asia viestissäni, herra f.maisteri, siksi laitoinkin vain arvailun.

      Oleellista ovat jatkuvasti toistuvat hajaannukset ja niihin johtavat syyt, joita ei tunnisteta ei tunnusteta eikä niihin haluta paneutua niin että tuollainen kehitys saisi päätepisteensä. Aikamme on sellainen ettemme tarvitse kristikunnassa keskenään taisteleviä metsoja, vaan kaikki yhdessä me Jeesuksen herraksemme tunnustavat tarvitsemme rakkautta iloa ja rauhaa Kristuksessa Jeesuksessa.

    • onko.kaikille.paikkoja

      Oikeastaan on itsestään selvää, että tämän päivän nuori aikuinen avaa ensimmäisenä netin ottaessaan uusiin asioihin kontaktia. Suomi24 tulee aika alkumetreillä etsiessä tietoa lestadiolaisuudesta. Valitettavasti! Aloittaja on voimakkaasti sitoutunut esikoisiin tuotoksistaan
      päätellen. Muiden haukkuminen on päivittäistä. Tuossa alempana on saman kirjoittajan mielipiteitä
      uskosta osattomista. En usko, että tuollaisen toivotuksen jälkeen on kovin äkkiä valmis menemään esikoisten kokouksiin. Ehkä niin on hyvä. Ei tarvitse katsella Jumalattomia ja syntisiä kokouksissa.

      "Vanhemmat painava töissä viikot pimeestä pimeeseen, ryyppäävät ja rälläävät vapaa-aikansa. On selvää, että tämä ainoa lapsi ehkä kaksi, jotka saadaan aikaan ja uhrataan rahamoolokille eli milkomille, ei hän kasva terveeksi yksilöksi."

      "Lestadiolaiset ehkäisevät, mutta eivät niin kuin jumalattomat, että yksi taikka kaksi narkomaania saadaan aikaiseksi 30 vuoden nussimisella, erilaisten naisten ja miesten kesken."

    • VanhurskasOnVapaa

      Aloittaja on sitoutunut Jeesuksen Kristuksen uskossa, seuraamaan häntä.

      Kannattaa kysyä minulta, koska vain aloittaja itse tietää, mihin on sitoutunut. Mutta ylpeys omavanhurskaus ja hengellinen viha jota kannat, tekee tepposet, ei ole nöyryyttä kysyä, vaan pitää alkaa valehtelemaan ja mustamaalaamaan. Itsellesi sillä ainoastaan vahinkoa teet.

      Tekopyhyydestä sain tarpeekseni esikoislestadiolaisuudessa n. 64 vuoden aikana, joten tiedän tasan tarkkaan sen liikkeen. Totta kai sielläkin oli kautta aikan sydämen kristittyjä, ja jossakin vaiheessa 1990 luvulla jo toivo heräsi, kunnes Jellivaaran paavi sammutti Hengen liekin talosta.

      Tekopyhyyteen olen törmännyt myös täällä, tunnuksettomien, ja tunnusta vailla olevien henkilöiden kirjoituksissa, agnostikkojen, ateistien ja ainakin yhden LHPK:n kuuluvan henkilön. jotka salaavat taustansa. Eikä heillä ojennetun etusormen ja syyttelyn lisäksi ole mitään Hengen ravintoa annettavanakaan.

      En todellakaan tunne mitään sympatiaa itsevanhurskaudellaan ylpeileviä kohtaan, Se on taudesta kavalin kun se kulkee valon enkelinä. Herra näitä uhreja johdattakoon.

      Ei heille kelvannut Messiaskaan, ei nyt eikä silloin kun Jeesus oli maan päällä 33 vuotta.

      Kehuja on siis täysin turha odottaa. Rääsyjä revitään, jotta alastomuuden häpy paljastuisi kerskujille itselleenkin.

      Vain syntiset, armoa ja anteeksiantoa kaipaavat, koen veljikseni ja sisarikseni Jeesuksessa Kristuksessa. Ja he jotka etsivät vielä pelastusta. Aina silloin tällöin heitä tapaan täälläkin ja saamme iloita yhteisestä uskostamme Kristukseen.

      • klghtvdl

        Kyllä ne sinun uskosi tietävät paremmin kuin sinä heidän koska kerrot kaiken täälä. . Olet ollut mm. Tekopyhä ollessasi esikoislestadiolaisuudessa. Jos tänäänkin tekopyhän oma omiin tarpeisiin rakenneltu messias täytyisi kelvata niin ei kiitos. Raamatusta löytyy ihan oikean Messiaan sanomisia.


      • KysyKunEtTiedä
        klghtvdl kirjoitti:

        Kyllä ne sinun uskosi tietävät paremmin kuin sinä heidän koska kerrot kaiken täälä. . Olet ollut mm. Tekopyhä ollessasi esikoislestadiolaisuudessa. Jos tänäänkin tekopyhän oma omiin tarpeisiin rakenneltu messias täytyisi kelvata niin ei kiitos. Raamatusta löytyy ihan oikean Messiaan sanomisia.

        Et ole lukenut viestejäni. Lakihenkisessä esikoilsestadiolaisuudessa olin omanvanhurskauden vaknkina, eli helvetin pelossa häpeässä syyllisyydessä ja taivaan toivossa, vailla pelastusvarmuutta joka on Kristuksessa Jeesuksessa.


      • klghtvdl
        KysyKunEtTiedä kirjoitti:

        Et ole lukenut viestejäni. Lakihenkisessä esikoilsestadiolaisuudessa olin omanvanhurskauden vaknkina, eli helvetin pelossa häpeässä syyllisyydessä ja taivaan toivossa, vailla pelastusvarmuutta joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

        Kenen uskosta luulet kertovasi jos et omastasi? Miten luulet lukevasi jonkun ajatukset ja uskon minkälainen se on . Sinulla kun on tuo "Jumalallinen auktoriteetti " niin kerrohan miten Uuno turhapuro uskoo.


      • mitesuuno

        Oottakkeeha kohta suahaa tietee.


      • Hik.röyh

        No ohan se ny ihan selvää, Uuno Turhapuro uskoo pullon henkeen!


      • 4680135

        Huti meni , pitäis olla henkilön oikeasti olemassa jotta vois käyttää "kykyjä" . 🤣


    • Juhlaväki

      "Ei terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat" -sanoi Jeesus. Syntisairaus, eli ahdistus synnin tähden. Laulamme ja isämme ja äitimme, mummomme ja vaarimme veisasivat tutussa hautajaissa usein veisattua virttä. "....täällä painoi synnin taakka, maahan saakka...

      Syntiä ei ole pakko hyväksyä, eikä sitä tarvitse raskaana taakkana kantaa tunnollaan. Se on yksin Jeesuksen ansiota. Mutta usko ilmoitetaan uskosta uskoon ja usko tulee kuulosta ja kuulo Jumalan sanan kautta. On kertakaikkiaan ihanaa, että ihmisille on annettu virka sovinnosta saarnata. Että ettei meidän kenenkään tarvitse mennä kadotukseen, vaan valittavaksemme on annettu kaksi tietä, elämän tai kuoleman tie. "Minä asetan eteesi kaksi tietä. Elämän ja kuoleman. Valitse elämä" -lainaus Raamatusta.

      Siellä missä Jumalan sana oikein saarnataan ja sakramentit jaetaan on eläväksi tekevä vesi, josta Jeesuskin totesi, että se, joka juo sitä vettä, jota minä anna, ei janoa iankaikkisesti. Uudesti synnyttävä Jumalan voima, Kristuksen evankeliumi, läsnä pyhän hengen avaamana saarnassa ja sanassa. Siitä on riisuttu ihmisviisaus, järjen spekulaatiot, filosofiset jaaritukset, korskeat elkeet, ylpeät farisealaiset mielet. Siinä Jumala avaa henkensä kautta lapsen kaltaisen uskon ja elävän toivon katuvalle syntiselle. Laupias Samarialainen, Jeesus Kristus kulkee omiensa keskellä ja johdattaa taivaan kotia kohti.

      Sielunvihollinen keksii jokaisen mieleen esteitä, ettei saisi tehdä parannusta ja uskoa evankeliumi, jumalan voimaksi ja uskon autuudeksi, eli onneksi elämäänsä. Mutta vanha sanonta: "hyvä omatunto on paras päänalunen myös nukkuessa" pitää edelleen paikkansa. Sen voit myös sinä kokea.

      Autuaita ovat evankeliumin saarnaajan jalat, jotka rauhaa julistavat. Antakoot Jumala vielä armonsa sanan paistaa tunnon valkeudeksi meidän sydämiimme Kristuksen kasvoista. Että jokainen joka uudestisyntymisen ja pyhän hengenuudistuksen kautta uskoo, saisi osakseen onnen ja siunauksen jo tässä ajassa ja sitten kun on aika ummistaa silmänsä tälle synnin turmelemalle maailmalle, sitten iankaikkisen elämän Jumalan ja entisten pyhien kanssa Taivaan kodissa. Kodissa, jota varmaan moni meistä kaipaa.

    • Juhlaväki

      Kirkko tuo onnen ja pyhän tunnetta elämään. Se juhlistaa arkea ja sunnuntaita, elämän juhla- ja surupäiviä syntymästä kuolemaan saakka. Kirkko pyrkii positiivisella sanomalla yhdistämään meidät keskinäiseen kunnioittamiseen, rakastamiseen lähimmäisinä ja armossa. Kirkko auttaa ihmisiä löytämään ihmisarvon, joka jokaiselle kuuluu ja luomaan yhteiskuntaan kuulumisen ja osallisuuden ilmapiiriä ja käytännön mahdollisuuksia osallistua ja saada tukea elämäänsä.

      Evankelisluterilainen kirkko muodostuu hyvin monista uskonnollisista ryhmittymistä, joissa uskonkäsitys ainakin periaatteessa perustuu Raamattuun. Lutherin uskonpuhdistuksen mukaisiin opillisiin lähtökohtiin ja esim. Augsburgin tunnustuskirjojen periaatteisiin.

      Itse en työskentele kirkossa, mutta kirkko on ollut hyvin tärkeässä osassa myös minun elämäni varrella juhlissa, saarnoissa ja uskon ystävien löytämisessä. Vaikka Raamatun mukaan Jumala ei asu käsin tehdyissä temppeleissä, Kirkko tuntuu arvokkaalta paikalta kuunnella Jumalan sanan saarnaa.

      Olisin hyvin onnellinen jos oikein saarnattu Jumalan san saisi edelleen runsaana kaikua kirkoissa ja julistaa ihmisille armoa ja totuutta. Ihmisten sielun autuudeksi ja Jumalan kunniaksi. Ettei sielunvihollinen saisi turmella tyystin rakasta kirkkoamme. Että siellä saisivat kuulua myös psalmien ja kiitoslaulujen ylistykset. Meistä moni tietää, että maailmassa on paljon synnin tuomaa ahdistusta ja väärää. Ihmiset eivät tässä ajassa edes monet tajua, että oikea lääke synnin haavoille ja sielunvihollisen turmeluksen poistamiseksi on yksin Kristuksen evankeliumi.

      Rukoilen, että Jumala vielä antaisi armon auringon paistaa tunnon valkeudeksi sydämiin Kristuksen kasvoista ja monet ihmiset löytäisivät elävien vesilähteiden tykö. "Se joka sitä vettä juo, jonka minä annan, ei janoa iankaikkisesti ja hän tulee sen veden lähteeksi, joka kuohuu iankaikkiseen elämään" -lainaus Jeesuksen sanoista, Raamatusta. Virka sovinnosta saarnata on pyhän hengen virka. Niin kauan kuin ovet eivät ole katua vastaan suljetut, näitä eläviä vesilähteitä kulkee keskuudessamme. Ja jumalan rauha on mahdollista saada synninpäästön, eläväksi tekevän evankeliumin kautta pyhän hengen voimasta. Koska Jumala asuu henkensä kautta uskovien sydämissä.

      Raamatun mukaan ensin tulee aika, etteivät ihmiset saata terveellistä oppia kuunneella, vaan valitsevat korvasyyhynsä jälkeen mieleisensä opettajat. Sitten ovet katua vastaan suljetaan ja myllyn ääni lakkaa ja jauhajat ovat joutilaina. (vertaus ja ennustus Raamatusta). Mitä sitten Raamatun mukaan tapahtuu? ...Monet etsivät jopa itkien mistä löytäisivät elävän veden lähteen, mistä oikean Jumalan sanan julistuksen, mistä tunnon rauhan sydämiinsä, mistä elävän iankaikkisen elämän toivon. Mutta evankeliumia ei silloin enää julisteta avoimesti kaikille. Sitten Jumala on sulkenut tien Taivaan kotiin. Siksi, kun kuulet Jumalasi äänen, älä paaduta sydäntäsi, vaan kiirehdi etsimään elävää vettä, kristuksen evankeliumia ja etsi uskovaisia, joilla on iankaikkisen elämän sanat pyhän hengen virassa sovinnosta saarnata. On vain yksi tie, totuus ja elämä, Jeesuksessa kristuksessa. Jeesus lupasi omilleen pyhän hengen. Pyhä henki, joka uskovien sydämissä asuu, kutsuu, kokoaa, valaisee ja pyhittää ja oikeassa uskossa varjelee.

      Tällä hetkellä voit sen katuvana syntisenä vielä löytää ja kokea sen parantava voima Kristuksen evankeliumin sanassa, uskon kautta. Ajan merkit näyttävät siltä, että voi olla piankin, että ovet katua vastaan sulkeutuvat, kuten Raamatussa on ennustettu tapahtuvan lopun ajalla.

      Ps. maailmanlopun ennustajat, tiedemiehetkin, arvioivat jotkut, että elämme ajassa kahta minuuttia ennen keskiyötä. Monet ajan merkit näyttäytyvät ihmisten mielissä uhkakuvina koko sivilisaatiomma näkökulmasta. Kun synti saa lopullisen vallan, tulee loppu. Mitä paradoksaalista tuohon aikaan Raamatun mukaan kuuluu? No mm. se, että kun ihmiset elävät paatumuksen rauhassa, sanotaan "rauha rauha..." -lainaus raamatusta. ...sitten tulee loppu tälle maailmalle ja ajalle. Ja Raamatun mukaan Jumala luo uudet taivaat ja uuden maan, jossa vanhurskaus asuu. Lue Ilmestuskirjasta, Raamatun viimeisestä kirjasta mitä sitten tapahtuu. Ne ovat monelle pelottavia aikoja.

      • htgkljklg

        Lainaus Raamatusta Joh.4:13Jeesus vastasi ja sanoi hänelle"jokainen joka juo tätä vettä janoaa jälleen" joh.6:56 joka syö minun lihani ja juo minun vereni , se pysyy minussa ja minä hänessä.


      • TätäLisää

        Juhlaväki 18.9.2018 3:28

        Aamen. Mannaa taivaasta nälkäisille.


    • kiitoseikiitos

      Olen tutustunut tähän joukon henkilöihin ihan vaan arkielossa eikä ole mitään mielenkiintoa sen syvenpään tutustumiseen jossain seuroissa !

      vapaat uskovat ovat heille noitasimoneita ja vastaavia arvonimiä.

    • EksSääSnaijaa

      Et näytä olevan tutustunut, ilmaisuistasi päätellen.

      Probleema on näet siinä, että silloin kun lestadiolaisuus ei kiinnosta, pitää pysyä poissa näiltä sivuilta.
      On erittäin ikävää lukea netistä valheita ja panetteluja, ihmisryhmästä joihin ei edes halua tutustua.

    • extsygootti-vl

      Arvoisa professori Jouko Talonen ei ole vanhoillislestadiolainen, vaan hän on rauhansanalainen. Tosin jotkut rauhansanalaiset joskus kutsuvat itseään virheellisesti vanhoillislestadiolaiseksi, koska rauhansanalaisuus on Euroopassa saanut alkunsa irtaantumalla vanhoillislestadiolaisuudesta. Tosin Vesisaaressa rauhansanalaisuus sai alkunsa irtaantumalla vanhalestadiolaisesta haarasta, joka haarautui vasta myöhemmin samama vuonna esikoisiin ja vanhoillislestadiolaisiin.

      Amerikassahan pikkuesikoisuus eli rauhansanalaisuuden alkuryhmä sai alkunsa irtoamalla esikoislestadiolaisuudesta, mutta rauhansanalaisuuteen liittyivät myöhemmin myös käytännössä kaikki Amerikan uusheränneet. joitakin vanhoillislestadiolaisuudesta erkaantuneita (kirkkokuntalaisia, "federation") ja entisiä haalilaisia, jotka (ex haalilaiset) olivat kylkeytyneinä takaisin vanhoillislestadiolaisuuteen ulkonaisesti ja ulkokullaisesti.

      Rauhansanalaiset ovat väärässä uskossa ja ovat matkalla iankaikkiseen kadotuksen vaivaan. Toki Jouko Talonen oli – kuten kaikki muutkin ihmiset – pikkulapsena, sikiönä, alkiona ja tsygoottina elävässä uskossa. Jouko talonen syntyi rauhansanalaiseen perheeseen.

      • Mihin.itse.olet.matkalla

        Mikä sinä olet ketään tuomitsemaan? Se on ainoastaan Jumalan asia. Yhtä hyvin saatat itse yllättyä minne olet matkalla, kun viimeisen tuomion aika koittaa!


    • Miksi_petät_itseäsi

      Makeeta lukea kun lestadiolainen pistää toisen lestadiolaisen helvettiin, tuntematta ITSE lainkaan Kristusta, jossa hänelläkin olisi iankaikkinen elämä tarjolla ihan ilmaiseksi.

      • guitar

        esikoiset ry:lainen tosta 🎸😊🎸👽🎸🎸🎸🎸


      • Kitaraonsoitin

        Miten se kitara eroo pianosta? Oon nähny esikoislestadiolaisilla saarnaajilla kotona mm. Pianon, tauluja seinillä, rukoushuoneella tauluja seinillä...
        Älkää kuvia kumartako...
        Joo yhdeltä rukoushuoneelta itse revin taulun alas ja löin rikki ku ajattelin et jos kerran Jumalansanalle kuuliainen seurakunta niin otanpas sitte kauhistuksen pois seinältä... Saarnajat kyseli perään jälkeenpäin että minneköhän se taulu on hävinnyt...

        Että sillai tekopyhyys....


      • Kitaraonsoitin

        No veikö kissa kielen? Tämähän on ihan tosi tarina, mutta se on niin monesti niin, että vika veljen silmässä näkyy, mutta saastaisuus omassa silmässä ei näy. Puiset ristit alttarin yllä, kas ku ei kaikkialle näkevä silmä(lusiferin silmä). Semmosta se epäjumalain palvelus on, kumarettaa polvia puisille ristille, kuville, ihmisille, pidoille jne. Mutta Jumala unhoittuu... Ah kylmyys vain rinnassain, ahdistus polttava, ei rauhaa, ei rauhaa, Ah Jumala unhoittuu, vain väärä toivo, vain väärä uskallus, mut ei rauhaa sisimmäs, vaan tuska polttava, se mieltä syö, ja tuntoa hiljaa polttaa.
        "Mut liekissä polttavassa, vain kulta jälkeen jää.. "


      • hkdftb
        Kitaraonsoitin kirjoitti:

        Miten se kitara eroo pianosta? Oon nähny esikoislestadiolaisilla saarnaajilla kotona mm. Pianon, tauluja seinillä, rukoushuoneella tauluja seinillä...
        Älkää kuvia kumartako...
        Joo yhdeltä rukoushuoneelta itse revin taulun alas ja löin rikki ku ajattelin et jos kerran Jumalansanalle kuuliainen seurakunta niin otanpas sitte kauhistuksen pois seinältä... Saarnajat kyseli perään jälkeenpäin että minneköhän se taulu on hävinnyt...

        Että sillai tekopyhyys....

        Oletko tuumannut muuten ovenkahvojen vaihtoa ,sinne valtakunnansaliin.


      • parrot
        Kitaraonsoitin kirjoitti:

        No veikö kissa kielen? Tämähän on ihan tosi tarina, mutta se on niin monesti niin, että vika veljen silmässä näkyy, mutta saastaisuus omassa silmässä ei näy. Puiset ristit alttarin yllä, kas ku ei kaikkialle näkevä silmä(lusiferin silmä). Semmosta se epäjumalain palvelus on, kumarettaa polvia puisille ristille, kuville, ihmisille, pidoille jne. Mutta Jumala unhoittuu... Ah kylmyys vain rinnassain, ahdistus polttava, ei rauhaa, ei rauhaa, Ah Jumala unhoittuu, vain väärä toivo, vain väärä uskallus, mut ei rauhaa sisimmäs, vaan tuska polttava, se mieltä syö, ja tuntoa hiljaa polttaa.
        "Mut liekissä polttavassa, vain kulta jälkeen jää.. "

        🎸😊🎸👽🎸🎸🎸🎸


      • Kitaraonsoitin
        hkdftb kirjoitti:

        Oletko tuumannut muuten ovenkahvojen vaihtoa ,sinne valtakunnansaliin.

        Joo oon, kilpailutan parii isompaa yritystä pathaillaa, mut ootsä tuumannu kristillisyyttä joka ei kasva ainoastaan sisältäpäin, ja jossa sukuruttaisuus ei ole hyve?


      • hkdftb
        Kitaraonsoitin kirjoitti:

        Joo oon, kilpailutan parii isompaa yritystä pathaillaa, mut ootsä tuumannu kristillisyyttä joka ei kasva ainoastaan sisältäpäin, ja jossa sukuruttaisuus ei ole hyve?

        Eipä ole tuommoisissa tullut edes pyörittyä , niin ei ole tarvinnut tuumailla.


      • Kitaraonsoitin
        hkdftb kirjoitti:

        Eipä ole tuommoisissa tullut edes pyörittyä , niin ei ole tarvinnut tuumailla.

        Kiinnosti kuitenki lestadiolaisuus palstalle tulla päätä aukomaa?

        Iteki vaa vitsailin sarkastisee sävyy. Todellakaan kiinnosta leikkii Jeesusta.

        Jos ymmärsit pointin se oli, lyödä näille jeesustelijoille totuus vasten kasvoja, loppuis toi uhoominen...


      • hkdftb
        Kitaraonsoitin kirjoitti:

        Kiinnosti kuitenki lestadiolaisuus palstalle tulla päätä aukomaa?

        Iteki vaa vitsailin sarkastisee sävyy. Todellakaan kiinnosta leikkii Jeesusta.

        Jos ymmärsit pointin se oli, lyödä näille jeesustelijoille totuus vasten kasvoja, loppuis toi uhoominen...

        Juu pärjäile


      • mieti_nyt_vielä
        Kitaraonsoitin kirjoitti:

        Kiinnosti kuitenki lestadiolaisuus palstalle tulla päätä aukomaa?

        Iteki vaa vitsailin sarkastisee sävyy. Todellakaan kiinnosta leikkii Jeesusta.

        Jos ymmärsit pointin se oli, lyödä näille jeesustelijoille totuus vasten kasvoja, loppuis toi uhoominen...

        Auvotko päätäsi vaikka et osaa soitta kitaraa? Uhootko mitä?


    • JeesusOnTotuus

      Lyödä totuus vasten kasvoja. Tehän ette tiedä totuudesta vielä mitään! :)

      Siinä käy niin, että totuus kohtaa teitä juuri sillä hetkellä, kun henkenne poistuu ruumiistanne.

      Totuus on tullut maailmaan siksi että ihmiset uskoisivat häneen ja pelastuisivat.

    • 2593

      Ei hml enään rukoushuoneella kitaraa soiteta

    • AlämölöUskovaiset

      2593 19.9.2018 11:27

      "Ei hml enään rukoushuoneella kitaraa soiteta."

      Oletteko te fariseukset koskaan pysähtyneet tutkimaan autuutenne perustuksia? Ei voi kuin hämmästellä tuollaista hengellistä sokeutta.

      • Kitarakansa

        Sokea ei voi taluttaa ketään


      • kerroppanyt
        Kitarakansa kirjoitti:

        Sokea ei voi taluttaa ketään

        Ja miksipä ei? Sinulla luuloa riittää.


      • MeneJaAuta

        Miksi et mene auttamaan ”fariseuksia” rakkaudella, kasvotusten?


    • ÄlkääKristitytEksykö

      20 vuotta yritettiin saada esikoislestadiplaisuutta luopumaan kahden ruotsalaisen fariseuksen ikeestä, antautumaan Kristukselle, armosta pelastettaviksi.

      Tilanne kuitenkin vaan paheni vuosi vuodelta. Joka vuosi tuli mihet lapista huutamaan ja uhkailemaan Jeesuksen lampaita tänne Supmeen. Heitä kiinnosti vain se, että porukka pysyi Suomessakin heidän vallassaan, kuuliaisina heille. Tätä houraamista kutsuttiin lapinluottamukseksi. Samaa houraamista kun Joonas Purnu jo aloitti 120 vuotta sitten.

      Jeesusta kun ei voi vaihtaa lapinvanhimpiin Kristusta ei voi jakaa, eikä vaihtaa mihinkään muuhun.

      Eikä esikoislestadiolaisuutta voi alkaa palvomaan ainoana oikeana Kristuksen seurakuntana, kun se ei sitä ole! Valhe ei näet ole Jumalasta.

      • hgnfdn

        Itsesi palvontaa vaatien et saanut kuin tyhjyyden.


    • jokopianselviää

      On se ihmeellistä kun sanotaan että lestat lukevat kovasti Raamattua ja tutkivat sitä ja samalla on olemassa jotain niin hullua että lapissa asuvaa muutamaa ukkoa palvotaan ja pidetään jossain erikoisessa asemassa!!?

      mistä sieltä Raamatusta löytyy tuki sellaiseen touhuiluun,.. kertokaa.

      • jlätbc

        Onhan se hullua että Raamattua tutkitaan ja pidetään EV.lut. pappia välttämättömyytenä, pitää olla välimiehen välimiehenä muuten ei taivas paikkaa tipahda. Mistä löytyy tuki sellaiseen touhuiluun kerro.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe