Merikotka halkesi kahtia Kokkolassa?

Luontopolulta

Kahtia haljennut merikotka oli löytynyt Harrbådan yhden tuulivoimalan vierestä Kokkolassa. Minkälaisia tunnelmia tällainen murhenäytelmä teissä herättää?

37

1424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuulimyllytpois

      Nyt nähtiin mitä kauheita vahinkoja ja onnettomuuksia nämä tuulivoimalat voivat aiheuttaa.Ajatelkaapa jos tuulivoimalasta irtoaakin siipi tai kaikki 3 siipeä niin millaista vahinkoa ne pahimmillaan voivat aiheuttaa? ja entäpä tuulivoimaloiden ympäristölle aiheuttama matalataajuinen melu,joka tutkimusten mukaan aiheuttaa ihmisille mm syöpää jne`? Nyt nähtiin millaista vahinkoa ne aiheuttavat,eiväthän ne mitään oikeata sähkö juurikaan edes tuota vaan veronmaksajille ne ovat pelkkää kulua etenkin niiden käyttöiän n 25v lähestyessään loppuaan.

      • hyöky_aalto

        Kiihtyvä ilmastonmuutos saattaa vaikuttaa tuulvoimaloden käyttöikään, sillä ennusteiden mukaan entistä rajummat myrskyt lisääntyvät enkä usko tuulivoimaloiden kestävän tornadojen rajuja hyökkäyksiä kovin pitkään rannikollamme.


    • AitoTOSIrealistiKokkola

      Hah! Miten minulla on sellainen "kutina", että kuollut lintu oli löydetty jostain ulkosaaresta, leikattu kahteen osaan, ja tuotu tuulivoimalan alle. Näitä ns luonnonsuojelijoita ja tuulivoiman vastustajia riittää. Kaiken alan asiantuntijana ja mm eläintieteilijänä tiedän varmuudella, että merikotka ei koskaan lentäisi hitaasti pyörivän tuulivoimalan siipeen. Joten haistakaa pitkä paska kaikki hourupäät. Näin sanoisi ystäväni Harri Hongell`kin ja vielä tänäänkin isänsä, kumppanini VesiVeijarin jumppa-altaassa... Hah hah haaa!!!...
      Nyt saa..nan toimittajat. Ette ala enää tehdä perättömiä juttuja lehtiin, ennen kuin olette täysin varmoja juttujenne todenperäisyydestä. Onko selvä. Kiiitoooos!!!

      • tuulimyllytpoiss

        Minä olen asiantuntija tässä asiassa ja olen valmistunut insinööriksi,joten tiedän mistä puhun olet sinä edes käynyt korkeakoulua? Kyllä nämä tuuligeneraattorit todellakin aiheuttavat matalataajuista melua ympäristöön,joka sotkee mm eräiden lintujen suunnistus tasapainoa.


      • Talvehtiva
        tuulimyllytpoiss kirjoitti:

        Minä olen asiantuntija tässä asiassa ja olen valmistunut insinööriksi,joten tiedän mistä puhun olet sinä edes käynyt korkeakoulua? Kyllä nämä tuuligeneraattorit todellakin aiheuttavat matalataajuista melua ympäristöön,joka sotkee mm eräiden lintujen suunnistus tasapainoa.

        Olen kuullut samaa, sillä muuttolinnut joutuvat etsimään uuden reitin, mutta ei kait merikotka edes ole mikään muuttolintu.


    • siivellä

      Merikotka kannat ovat kasvaneet liian suuriksi, tuulivoimalat ovat luonnollisia kotkien harventajia.

      Tuskin kotka on lentänyt lähellä myllyä ja saanut siipeensä.

      Ajatellaampa jos joku atomivoimala räjähtää kuinka monta "kotkaa" kuolee.

      • pikemmin-harvinainen

        Montako kertaa olet nähnyt merikotkan pihaltasi entäpä variksen, kun vertaat näitä kahta ja mietit asiaa tarkemmin saatat päätyä eri johtopäätökseen.


    • valokuva.muistona

      Tiesittekö, että 17 merikotkaa kuoli tuulivoimaloiden lapoihin viime vuonna maassamme se on aivan järjetön luku? Monet ovat ihailleet uljasta merikotkaa Kokkolan yllä no sille ihailulle tuli nyt loppu, koska kuolleen merikotkan puolisokin vaihtaa todennäköisesti hiippakuntaa.

      • kotkamaasta

        Onko tuohon lukemaan laskettu myös maakotkien osuus kotkakannastamme?


    • Väkkärät_alas_HETI

      Tuulivoimalan lavan nopeus voi nousta lähelle 300 km/h.
      Lintujen evoluutiossa ei ole koskaan ollut vastaavaa uhkaa. Eivät ne osaa varoa jos vaikka näkevätkin.
      Pitkin meren rannikkoa on jo pitkään raportoitu tuulimyllyn tappamista linnuista.......vilkkaimmille muuttoreiteille ei lupia ole myönnettykään.

      • pintaliitoa

        Tuo merikotka oli saattanut vaania pienempää lintua ja syöksyessään sen kimppuun keskittymiskyky ympäristöön herpaantui kohtalokkain seurauksin.


      • imuri-ilmiö

        Kotkathan käyttävät maasta kohoavia nousuvirtauksia hyväkseen kiertäessään kehää, jotta pääsevät korkeammalle tähystämään saalistaan. Voiko käydä niin, että tuulivoimalan lavat imaisevat nousuvirtauksen jotenkin sekaisin ja kotka tipahtaa taivaalta alas kuin kivi suoraan lapojen paloiteltavaksi?


    • lintutornilla

      Kyllä tämä on nyt harmillista, että justiinsa, kun edesmeen lintuprofessori Harri Hongellin muistoksi Kokkolaan perustettavalle luonnonsuojelualueelle kerätään varoja, niin pitää sattua tämmöstä se pistää silmähien monilla koetukselle.

    • Kaikkea_kans

      Mekin maksamme veroina jokaisen tuulivoiman tuottamasta sähköstä. Koskaan ei tule sitä tilannetta, että tuulivoma olisi omillaan toimeentulevaa sähköntuotantoa.

      • direktiivi-uusiksi

        Mikäli merikotkat ja maakotkat kuolevat sukupuuttoon pyörivien härveleiden vuoksi Kokkolan alueella jo nyt olisi syytä avata adressi, jossa vaaditaan lapojen suojaksi samanlaiset suojaverkot kuin kodin pöytätuulettimissa.


      • tuuliwerkko
        direktiivi-uusiksi kirjoitti:

        Mikäli merikotkat ja maakotkat kuolevat sukupuuttoon pyörivien härveleiden vuoksi Kokkolan alueella jo nyt olisi syytä avata adressi, jossa vaaditaan lapojen suojaksi samanlaiset suojaverkot kuin kodin pöytätuulettimissa.

        Tuo on aivan loistava idea,kyllä minä laitan tuosta tietoa näille tuulivoima ihmisille että he laittavat sellaiset suojaverko etteivät maakotkat niihin jatkossa lennä enää,


    • virvelöitsijä

      Pesiikös Päiväjärven liepeille kauan sitten rakennetussa kotkanpesässä enään maakotka vai onko sekin joutunut tuulisilppurien jauhamaksi?

      • AinaTyhjä

        Sehän oli vuosikymmeniä sitten vanha laudoista kyhätty torni liekö jo lahonnut ja romahtanut alas ajat sitten. Kokkolaan tarvittaisiin uusi kotkanpesä, johon on asennettu livekamera, jotta saisi seurata netissä mitä kotkat puuhastelevat.


      • eituulivoimaa
        AinaTyhjä kirjoitti:

        Sehän oli vuosikymmeniä sitten vanha laudoista kyhätty torni liekö jo lahonnut ja romahtanut alas ajat sitten. Kokkolaan tarvittaisiin uusi kotkanpesä, johon on asennettu livekamera, jotta saisi seurata netissä mitä kotkat puuhastelevat.

        Tuo on loistava idea! puretaan kaikki tuulenvinkujat ja niiden tilalle rakennetaan maakotkille torneja joissa ne saavat olla rauhassa:) niihin voitaisiin sijoittaa myöskin kameroita ja tottakai poliisilaitokselle seuranta ettei maakotkia häirittäisi siis minä olen julkisesti kaikkea tuulivoimaa vastaan kuten sinäkin:)


    • kotkille_elämä

      Suomen laissa on määrätty ankarat sanktiot rauhoitetun merikotkan tappajalle, kuten myös muiden rauhoitettujen lintujen surmaajille. Merikotkalle on asetettu euromääräinen rahallinen korvausarvo, jonka Valtio perii merikotkan tappoon syyllistyneeltä, myös teossa käytetty väline tuomitaan Valtiolle menetetyksi. Eikö muka sama laki koske tuulivoimalan omistajaa, ja jos koskee pitäisikö lakia noudattaa nytkin pilkulleen?

      • vihreätpelkurit

        Täysin oikeassa olet,kyllä tuo kyseinen merikotkan surmannut tuulivoimala pitää purkaa ja sen rakentajalle sekä omista tuomittava korvaamaan valtiolle tuulivoimalan surmaaman merikotkan arvo! tuulivoimalat ovat vaarallisia nyt se on todistettu miksei vihreät nyt ota kantaa tähän asiaan?


      • PitkäKaula

        Minkä arvoinen on kuollut merikotka tai löytyykö jostain hinnasto kaikista muista linnuistamme, josta voi tarkistaa esim, tapetun joutsenen arvon?


    • KokkolanRealisointi

      Onko todisteet, verinen tuulimyllyn siipi olemassa????
      Täytyy olla terävät reunat tuulivoimalan siivissä, jos sitkeä kotka keskeltä halkeaa.
      Linnuista on haittaa myös lentoliikenteelle.
      Äskettäin hävittäjä tuhoutui, kun pienikokoinen lintu lensi hävittäjän turbiinimoottoriin.
      Jo kuovin kokoinen lintu matkustajalentokoneen moottorin tuhottua, kun kerran yhtä pieni dronekin saa tuhottua matkustajakoneen suihkuturbiini moottorin.
      Senpä takia trafi kieltää lennokkien lennättämisen yli 50m korkeudella 10 km lentokentästä, kun drone on siitä erikoinen laite, että se saa lentokoneen tippumaan maahan, vaikkei lentokonetta olisi kilometrien säteellä dronesta.

      • PurjeliitäjänPainajainen

        Kaataisipa tämän päivän syysmyrsky ne tuulivoimalat kumoon, niin loput Kokkolan kotkat saisivat elämälleen jatkoaikaa.


      • järkyttäväskenario
        PurjeliitäjänPainajainen kirjoitti:

        Kaataisipa tämän päivän syysmyrsky ne tuulivoimalat kumoon, niin loput Kokkolan kotkat saisivat elämälleen jatkoaikaa.

        Jösses eipä ole vielä juolahtanut mieleen, että tuulivoimalat voivat tosiaankin aiheuttaa hengenvaaran purjeliitäjille tai kuumailmapalloilua harrastaville ihmisille olen pitänyt sellaista onnettomuuden vaaraa lähinnä korkeajännite voimalinjojen ongelmana, koska sellaisista onnettomuuksista on uutisoitu ympäri maailmaa. On totta, että, kun tuulen suunta muuttuu äkillisesti, niin silloin ajautuu suunitellulta reitiltä mitä päin vain silloin, ku on huonoa tuuria matkassa.


    • Muutkalmot

      Tuo ei ollut takuulla ensimmäinen lintu, joka kuoli Harrbådassa pyöriviin lapoihin, siksi kummastelen miksi muiden lintujen kuolemista ei ole uutisoitu vai onko näin, että huoltomiehet hautaavat ne kaikessa hiljaisuudessa sinne maahan?

      • hautajaiset

        Minne muuten kaikki kuolleet linnut viedään haudattavaksi tuulivoimaloiden juurelta luulisi, että niille on osoitettu oma hautuumaa?


    • KokkolanTohtori

      Milloinkaan tippuu ensimmäinen lentokone osuessaan tuulivoimalaan.
      Tuollainen tuulivoimala on korkeampi, kuin 50 metriä, mikä on suurin sallittu lennätys korkeus dronelle ja lennokeille lentoaseman läheisyydessä trafin- ja ilmailu viranomaisten turvallisuus säännösten mukaan.
      Kokkolan kaupunki kuuluu tähän alueeseen.

      • lentäväukko

        Nuo on aika köykäsiä härveleitä ne menee polkemallaki rikki. Toista se on reppukopteri sellasella käy köpelösti kö ukko lentää päin mitä vaan tuulimyllyä.


    • korsu_erakko

      Montako tuulivoimalaa tänne Kokkolaan aijotaan rakentaa vielä lisää? Mun mielestä ne kuuluu johnain korpeen eikä rannoille missä vesilinnutkin elää.

      • AitoTOSIrealistiKokkola

        Hah, Suomi on auringon, tuulen- ja vesivoimien maa. Metsät ovat tulevaisuuden kultaa, maailma autioituu hiekkamyrkyissä, vedenpaisumuksissa ja myrkyissä, joita syötetään meriin tonnikaupalla minuutissa. Maapallo on hukkumassa paskaan, mutta Suomi- niminen valtio sen kuin porskuttaa, kehittyy ja kasvaa. Onneksi sen ovat viranomaisetkin oivaltaneet. Itärajalle ollaan rakentamassa teräsaitaa, ja pirullinen ruotsinmurteisuus alkaa olla "mennyttä pakkopullaa", hah hah haaa!!!...


      • Siitässait

        Minä kannatan aurinkoenergiaa henkeen ja vereen sano mitä sanot.


    • ravinto.ketjun.huipulla

      Kovan onnen merikotka on saanut ansaitsemaansa huomiota Keski-Pohjanmaan luetuimpien top-listalla, mutta mieluiten sen näkisi elävänä tuolla oksalla ylimmällä eikö totta?

      • KauniistiAjateltu

        Ei'p taida onnistua näillä eväillä, sillä merikotkan pitäisi olla vähintään ammuttu salametsästäjän toimesta, jota poliisi etsisi hiki hatussa.


      • kokkosensaatio

        Mitäpäs, jos tuulivoimalan lavat olisivat irronneet merikotkan törmätessä niihin ja lapa olisi katkaissut kesämökin kahtia nousisiko juttu etusivuille aina ulkomaalaista mediaa myöten?


    • liitääkö-tänne

      Luitteko jo lehestä, että korppikotka majailee Limingassa? Sitä on tultu kattomaan muualtaki päin Skandinaviaa, jotta tuulivoimalat sais ny lyyä säppiin ainaki sen aikaa, ku korppikotka pitää majaa siellä.

    • Tarkkateppo

      Merikotka liidellyt useasti vanhansatamalahden yläpuolella....ei ole vähään aikaan näkynyt. Ikävä juttu jos näin kävi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe