Maurin päivän syysmyrsky lähestyy Kokkolaa!

Myrskyjen_Asiantuntijat

Huolestuttaa hieman tuo syysmyrsky, josta kaikki uutiset varoittavat kansalaisia. Myrskyrintama etenee nopeasti pitkin rannkiikoa kohti Kokkolaa ja lämpötila on alkanut kohoamaan lähemmäs kahtakymmentä astetta keskellä yötä, jollaista en ole kokenut koskaan ennen tähän aikaan syyskuuta. Mitä ennustatte tuleeko tästä pahin syysmyrsky vuosiin ja mikä olisi hyvä nimi tälle myrskylle koska Mauri niminen myrskyhän on ollut jo yli 30 vuotta sitten eikä se sovi seinilekään, että kahdella syysmyrskyllä on sama nimi?

44

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OnkohanHurja

      Kumpa joku vielä muistaisi miten toimia kun myrsky saapuu.

    • petska-puhuri

      Meinasin purskahtaa nauruun kö tää syysmyrsky on nimetty Mauri 18 -myrskyksi. On siinä tietysti se hyvä puoli, ettei tartte miettiä minä vuonna se oli. Että voi olla mielikuvituksetonta porukkaa kö viettäähän tänään myös Mauritz ja Moritz nimipäiviään, jotta näin kokkolalaisittain mää olisin valinnut pikemminki ton Moritzin , ettei mee myrskyt jatkossa sekaisin.

      • TrullöGubbe

      • tuuria
        TrullöGubbe kirjoitti:

        Aivan ja, koska tätä pientä tuulenpoikasta ei voi verratakkaan Mauri-myrskyyn se olisi voitu hyvin nimetä ruotsinkielisen vähemmistömme nimipäivän mukaan. Tässä Keskipohjanmaa -lehti kertoo tuhoisasta oikeasta Mauri-myrskystä, josta minullakin on useita Trullevissa järjestelmäkameralla otettuja upeita kuvia tallessa.
        https://kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/549412/nain-mauri-myrskysta-uutisoitiin-vuoden-1982-keskipohjanmaassa-katso-36-vuoden-takaiset-tuhokuvat

        Oli se hurja myrsky tuon auton kattokin on painunut täysin sisään onneksi kuski oli ruokatunnilla muuten olisi mennyt henki.


    • TuulenHalkoja

      Tuulenpuuskat bloosasivat äsken 19 m/s Tankarissa eli ei tämä nyt vielä myrskyltä näytä. Mielestäni viikolla myrskysi huomattavasti rajummin, koska tuuli katkoi isoja männynoksia takapihallemme ja nyt latvat vain heiluvat hissukseen.

      • Läheltäpyyhkäisi

        Totta turiset torstaina tuuli voimistui iltapäivällä 23 m/s lukemiin, kun taasen tänään koettiin samoihin aikoihin vain yksi 21 m/s tuulenpuuska, joka kesti alle 10 minuuttia, mutta sitähän tuo yksi asiantuntija tuossa jo enteili. Kokkola on ollut tänä vuonna kuin kupolin suojassa ja jostain syystä myrskyt ovat kiertäneet meidät kaukaa.


    • AitoTOSIrealistiKokkola

      Mikä saa..nan myrsky. Älkää naurattako. Tammikuussa ennustin Kokkolan sään ja en maininnut mitään "Mauri- myrskyä". Olette te niin saa..nan lapsellisia paskiaisia, kakkiaisia ja pissiäisiä. Uskokaa jo vihdoin Kokkolan viisainta miestä, Kokkojärven rakentajaa ja Kokkojoen (ent Suntti) puhdistajaa - ikuisesti virtaavan Kokkojoen luojaa, Kokkolan nerokkainta TOSImiestä, hah hah haaa!!!...

      • Syösimppua

        Sinä et ymmärrä myrskyistä mitään. Myrskyn merkit tunnistavavat vain sellaiset harvat ja valitut, jotka ovat veittäneet yli puoli vuosisataa kesämökillä meren rantaviivan tuntumassa tutkien tunnusmerkkejä milloin on aika lähteä nostamaan kalaverkot ylös ja tarkistamassa rysä ennen myrskyn saapumista.


    • totuuson

      Taas tällä kokkola palstalla nauratetaan eihän se mauri18 ollut edes mikään myrsky,normaalisti tuuli ja ja vähän vettä satoi,Tuulivoimalat tottakai oli juuri silloin pysähdyksissä kun eniten tuuli juuri silloinhan niiden pitäisi pyöriä jotta ne tuottais sähköä! sekin on nyt todistettu että tuulivoimalat ovat paitsi vaarallisia myös täysin tuottamattomia pelkkiä veronmaksajien varoin tuettavia tuulenvinkujia,ne pitää purkaa!

      • Sääprofessori

        Valtakunnallinen lehdistö mokasi pahemman kerran lietsoessaan kauhua ihmisiin ottamatta selvää tarkemmin onko sieltä tulossa myrsky vai pelkkä säyseä matalapaine. Lähettäisimmekö Keskipohjanmaa -lehden toimittajille sellaisia terveisiä, että kannattaa tarkistaa Ilmatieteenlaitoksen Kokkolan alueen sääkartta tunnin välein, niin saa reaaliaikaista tietoa tuulen nopeudesta sekä saderintaman liikkeistä, lähetämmekö?


    • peräti1vahingontorjunta

      Hyvin tää meni tällä kertaa. Oikee syysmyrsky on sellanen, että ensin on tyventä ja sitte yhtä-äkkiä tuuli rysähtää seinään niinkö juna jyräis läpi jatkuvalla syötöllä. Nytte se ulisi vaan vähäsen hormeissa ja kolisteli akkunaluukkuja.

      • Siedettävissä

        Niin ja mitä ne siitä rakkasateesta vouhottivat viikolla sekään ei pitänyt paikkaansa pikku sadekuurojahan ne oli.


      • vatkasi

        Kovin tuulenpuuska keikutti autoani Satamatiellä sen täytyi olla yli kaksikymmentä metriä sekunnissa. Onneksi kauppareissu ei päättynyt ikävästi.


    • TalviTuloo

      Ei tuo tuuli nyt ota tyventyäkseen, jotta alkaa olla jo aika holotna, kun ei ole tottunut vielä tähän viileyteen pitkän kuuman kesän jälkeen.

      • taskulamputesiin

        Yltyy vain nyt tuulee jo 21 m/s eli myrskylukemia hätyytellään taas.


      • KovaaKolketta

        Joo no se on vasta puuskissa tuolla Tankarissa, mutta jatkuva tuulennopeus huitelee 17 m/s tasaisen tappavaan tahtiin. Mitenkähän tässä näin kävi Keskipohjanmaa -lehtikään ei ole hiiskahtanut sanaakaan?


      • taskulamputesiin
        KovaaKolketta kirjoitti:

        Joo no se on vasta puuskissa tuolla Tankarissa, mutta jatkuva tuulennopeus huitelee 17 m/s tasaisen tappavaan tahtiin. Mitenkähän tässä näin kävi Keskipohjanmaa -lehtikään ei ole hiiskahtanut sanaakaan?

        Ei ne kehtaa sanoa enään mitään, koska Mauri 18 - myrsky meni niin pahasti vikaan. Yöllä iskevät myrskyt ovat pahimpia, koska nukkuessa ei näe eikä kuule, kun puu kaatuu auton päälle.


      • LattiakaivoLemahtaa
        taskulamputesiin kirjoitti:

        Ei ne kehtaa sanoa enään mitään, koska Mauri 18 - myrsky meni niin pahasti vikaan. Yöllä iskevät myrskyt ovat pahimpia, koska nukkuessa ei näe eikä kuule, kun puu kaatuu auton päälle.

        Niinhän nuo myrskyt yleensä ja tänä yönä taitaa kaatua puita enemmän kuin se yksi lauantaina on tuo semmoen puhuri, että oksat pois.


      • lounasmies
        LattiakaivoLemahtaa kirjoitti:

        Niinhän nuo myrskyt yleensä ja tänä yönä taitaa kaatua puita enemmän kuin se yksi lauantaina on tuo semmoen puhuri, että oksat pois.

        Yöllä tuulikin luoteesta se ei vaikuta samoin kuin puita kaatava eteätuuli. Puoli tuntia sitten Tankarissa mitattiin taas 21 m/sek puuskia lounaistuulta ja millaista jälkeä se tekee kiihtyessään jääköön nähtäväksi.


    • yönsilmin

      Kokkolassa ei ole Tankarin lisäksi vieläkään mitään virallista mittauspistettä, josta saisi tietoa maa-alueen myrskyn tilanteesta. Ehkä saamme aamun valjetessa edes jotain tietoa mahdollisista yön myskytuhoista.

    • sopeutujkaxx

      Rannikolla on aina tuullu eikä kokkola tee poikkeusta,joskus tuulee kovempaa ja joskus sataa kovastikki.Mutta yhtä kaikki olosuhteisiin pitää sopeutua ja elää niiden mukaan

      • Myrskytköön

        Minua ei pelota myrskyt yhtään, koska tiiliseinien sisällä on turvallista asua.


    • Missäroihusi

      Viime yönä syttyi maastopalo Kokkolassa mahtoiko kova tuuli lennättää kipinän vai minkä takia se syttyi?

      • niitäsattuu

        Uutisista ei löytynyt mitään, mutta se taisi olla ainoa hälytystehtävä yöllä.


      • pahuksen-vinkka

        Nyt ei näytä enään niin pahalta toki vieläkin tuulee silti vain puolet öisistä lukemista. Kumman pitkään tuuli hätyytteli myrskylykemia ja taisi kestää peräti noin 2.5 tuntia putkeen.


      • juuso-föhn

        Jatkuvasti on saanut kuunnella radiosta miten koleaa Kokkolassa on ja lupailevat vain huononevaa säätä tästä eteenpäin. Tulisipa ne syksyn lämpimät föhn -tuulet muistaakseni lokakuussakin on koettu lämpimiä päiviä.


      • paloautoja

        Tänään illalla paloi roskapussi tuolla Yrittäjäntiellä seinän vieressä lieneekö tuuli kuljettanut jostain tai sitten oli ilkivaltaa.


    • vettä_niskaan

      On tämäkin elämää sade alkoi yllättäen ropisemaan ikkunaan ja joutui hakemaan pyykit tuulesta sisään kuivumaan tähän aikaan yöstä.

    • uusi-nimi-myrskylle

      Se myrskyjen myrsky iski vasta nyt. Jatkuvan tuulen nopeus Kokkolassa on 22 m/s ja puuskittainen tuuli huikeat 27 m/ sek, joten nyt on tosi kyseessä ja kannattaa hakeutua sisään turvaan. Rannikkokaupunkien hälytyslista näyttää loputtomalta, kun luoteismyrsky kylvää tuhoa.

      • Huhhuttelua

        Kyllä oli karmivaa aamulla siis 31 m/sek tuulenpuuskia sehän lähentelee hirmumyrskyn rajaa. Meinasi lentää kahvikuppi kädestä, kun katuharja lensi yhtäkkiä päin ikkunaa voi huh huh.


    • EnOleRobot

      Jaa sielläkö tuulee ulkona, pitääpä avata verhot.

      • trombinpaikka

      • Hengenvaarallista
        trombinpaikka kirjoitti:

        Juu nyt oli ollu jo 12 häytystehtävää pelastuslaitoksella eli puita kaatuu vielä lisää. Tässä tilannekuvaa amuselta tuuli viuhoo niinkö taifuuni.
        https://kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/549909/ilmatieteenlaitos-antoi-tuulivaroituksen-tuuli-katkoo-alueellamme-sahkoja-katso-videolta-miten-jouts

        Torikadulla oli täysi tohina päällä siellä on katkennut ison puun kokoinen oksa vanhasta hopeapajusta siinä sillan liepeillä ja muitakin oksia lojui kadulla. Miten Naakkapuiston ennätyspuut mahtavat selvitä tästä myrskystä eikö olisi kurjaa, jos yksikin niistä kaatuisi?


    • Myrskyjen_Asiantuntijat

      Mukavaa, kun juttu lentää kokkolalaisilla ja huomata etten avannut palstaa turhaan. Tämä toinen myrsky on nimetty virallisesti Kuisma-myrskyksi ja viimeisten tietojen mukaan se on siirtymässä mereltä maalle.

      • merenotto

        Ei mitään saatiinpahan ainakin kokea vuoden kovin myrsky, joka muunmuassa upotti 12 metrisen Pietarsaaren Sukellusvenekerhon aluksen Alholman laiturin edessä pahimman mylräkän aikaan enkä kyllä muista mitään vastaavaa ainakaan aiemmin sattuneen.


      • KivenäPohjaan

        Iso aalto oli kaatanut sen aluksen, tieten joku hyökyaalto noussut harjaan eikä kuulemma mitään ollut tehtävissä.


    • tosirealistinkamu

      Kyllä nykyään ihmiset on typeriä,ja miksi jopa kokkolassa josa maina aina vähän tuulee jostain suunnasta kauheaan ääneen voivotellaan kun tuulee vähän kovemmin kuin normaalisti ja sataa`? Ei se tavallisuudesta poikkea,ennenki on tuullu etenki rannikolla ei siinä ole mitään erikoista eikä sensaatiomaista

      • kokkola.kerhon.kaveri

        Kyse on meidän omasta turvallisuudesta eikä se nyt vaan auta morkata muita vaikka olisi kuinka sellaisen kaveri, joka ei ymmärrä myrskyistä mitään muuta kuin haukkua toisten sanomisia avaamallaan palstalla.


    • tänään-on-puun-päivä

      Syysmyrsky näyttää laantumisen merkkejä tosin niinhän se aina, kunnes toinen seuraa perässä. Aiheutuiko teille vahinkoja meillä meni omenapuu nurin?

      • LumiTöihin

        Eipä pahempia ulukona lensi muovinen puutarhakalusto päin pensasaitaa eikä siitä aiheutunu vahinkoa, mut nyt on jännitys siitä kö tuuli romahti ja ulukona on vaan yks aste lämmintä tuleeko yöllä ennustettu kaatosade ensilumena sitte oliski jo maailmankirjat sekasin.


      • nastatalle

        Lämpötila laski miinuksen puolelle yöllä, mutta onneksi kääntynyt etelävirtaus vei sadealueen pohjoiseen. Uutisissakin varoitettiin aamulla maanteiden liukkaudesta jatkossa öisin eli nyt saa jo kaivaa talvirenkaatkin esiin.


      • sarja_myrskyä

        Kuuntelin radiosta miten siellä kehdattiin antaa uusi tuulivaroitus, koska eiköhän kaikille ole tullut selväksi, että myrskyyn ei parane lähteä kökkimään ja luottamuskin säätiedotuksiin meni ajat sitten.


    • KP.n-2

      Näin se väistyi viikko taas lähes eeppisen myrskyn tieltä. Jäämme odottamaan seuraavaa myrskyä ja ehkä sekään ei ole kovin kaukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe