Huijauksesta kärähtänyt Nokiarengas ei pärjännyt

TMtesti2018

TM:n talvirengasvertailun tulokset:
NASTARENKAAT neljän kärki:

1. Continental IceContact 2 (8,8)

2. Hankook Winter l*Pike RS (8,7)

3. Nokian Hakkapeliitta 9 (8,4)

4. Goodyear Ultragrip Ice Arctic (8,3)

ja Pirelli Ice Zero (8,3)

11

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hankkookiinvaihtanut

      Tällä kertaa talviominaisuuksien painottaminen ei enää riittänyt. Nokian Hakkapeliitta 9 osoittautui vain keskinkertaiseksi märällä asfaltilla ajetuissa kokeissa.

      Continentalin tuote IceContact2 meni loppupisteissä kirkkaasti edelle.

      Samoin edelle meni ensi kertaa selkein pistein myös korealainen Hankook Winter IPike RS . (Hankook toki tunnetaan ensiluokkaisista kesärenkaistaan.)

    • huijarifirma_boikottiin

      Kauppalehti pudotti uutispommin helmikuussa 2016 paljastettuaan Nokian Renkaiden manipuloineen vuosien ajan rengastestien tuloksia.

      Yhtiö oli lähettänyt testeihin renkaita, joiden ominaisuuksia oli paranneltu. Paljastuksen seurauksena Nokian Renkaiden toimitusjohtaja myönsi vilpin.

    • VianorEiMyyHankookia

      Olihan se nolo asia Nokian renkaille kun kiinni jäivät huijauksesta. Eipä sen jälkeen olekaan voittanut testejä. Itse ajan Hankookin renkailla ja vaimon autossa on Nokialaiset ja kummankin mielestä nokialaiset on paljon liukkaammaat. Ja molemmat ostettu viime tammikuussa ja autotkin on samaa merkkiä joten on hyvä vertailla pitoa.

    • ei.ikinä.nokialaista

      Joo, luin testin. Hankook oli paras lumella ja jäällä kuten hyvän talvirenkaan pitääkin olla. Asfaltilla pito oli heikompi ja melu oli hiukan kovempi kuin muilla siksi ei voittanut. Hinta oli 150 euroa halvempi kuin voittajalla joten ostan Hankookit talveksi, en hinnan takia vaan parhaitten talviominaisuuksien takia.

    • Wcpaperikin.huonoa

      No on se ihme kun Nokia ei osaa tehdä parhaita talvirenkaita, Koreassa ja Ranskassa ja Saksassa osataan paremmin.
      Silloin "voitti" testit kun teki huijausrenkaita, kiinni jäätyään tekee vain korkeintaan keskinkertaisia renkaita.
      "Huippua" on vain hinnaltaan.

    • kaikkipyörii

      Nokian renkaat tehdään suurimmaksi osaksi Venäjällä,joten tulos voi olla mikä tahansa.

    • ota-lääke

      Jaha, nokia marisija aloitti yksinpuhelunsa. Tekee aloituksen ja alkaa vastailemaan itselleen. Onkohan lääkitys oikea ja riittävä?

      • TMtesti2018

        Ai niinkö? Ihan sama mitä luulet, aloitus on minun, kommentit on muiden kirjoittamia. Epäilen että olet sortunut ostamaan huonot Nokialaiset ja nyt sitten harmittaa!


      • vatuttaako_nyt

        Siellä yks nokiauskovainen piipittää kun on ostanu nokian huijausrenkaat ylihinnalla ja jotka ei ikinä oo voittanu testejä rehellisesti, ne testit jollon pärjäsi oli varta vasten testejä tehty eri mateariilista kuin ne jotka asiakkaat osti. jopa pirelli tekee parempii talvirenkaita.
        nyt ei pärjää ollenkaan.


    • kauppalehti.kirjoitti

      KL: Nokian Renkaat huijasi noin 10 vuotta – Vääristeli testituloksia, loi kuvan luotettavuudesta
      Karoliina Paavilainen
      Jaa artikkeli

      Facebook Twitter LinkedIn Google Sähköposti

      Valmistaja lähetti rengastesteihin renkaita, joita ei kuitenkaan saanut ostettua kaupan hyllyltä.

      Pörssiyhtiö Nokian Renkaat on vuosia manipuloinut talvi- ja kesärenkaiden testituloksia, paljastuu yhtiön henkilöstön sähköposteista.

      Sähköpostien perusteella maailman kannattavin rengasvalmistaja lähettää lehtitesteihin modifioituja ja paranneltuja testirenkaita, joita ei edes valmisteta. Ainut tarkoitus on parannelluin renkain voittaa lehtitestit, jotka tukevat Nokian Renkaiden brändimielikuvaa, hintapositiota ja osakkeen kurssia.

      Testien tärkeys näkyy siinä, että Nokian Renkaat käyttää tulosaineistojen avainviestinä juuri lukuisia testivoittoja. Uusien tuotteiden testimenestys jatkuu kesällä ja talvella, Nokian Renkaat markkinoi myös kuluttajaviestinnässään.

      Kauppalehti tutustui kymmeniin sähköposteihin, joissa keskustellaan ”modifioiduista testirenkaista” ja ”lehtitestilaadusta”. Viestien mukaan renkaiden ominaisuuksia muutetaan niin, että niiden testipisteet päihittävät kilpailijat.

      Perustelut viritetylle testikäytännölle löytyvät rahasta.

      – Voitot perustuvat lehtitesteihin valmistettuihin erikoisrenkaisiin ja jopa vääristelyyn. Kun testaavat lehtitalot ovat ostaneet renkaat suoraan kaupan hyllyltä, Nokian Renkaiden tuotteet eivät ole menestyneet testeissä. Tällaista riskiä ei tänäänkään haluta ottaa, kertoo käytännöt tunteva rengasammattilainen.

      Jatkuvan testimanipulaation taustalla ovat osakkeen kurssikehitys sekä johdon palkitsemiseen rakennetut optio-ohjelmat. Sähköpostien perusteella kuluttajia on harhautettu, jotta optiot tuottaisivat rahaa haltijoilleen.

      – Hallituksen kanssa on sovittu lisäoptioista, jos menestystä rengastesteissä tulee, lukee yhdessä sähköposteista.

      Testivoitot ovat yhtiön johdon mukaan ”huomattavan tärkeä menestystekijä”, sillä ne vauhdittavat myyntiä. Nokian Renkaat mainitsi tulostilaisuudessa 30.10. kuinka sen testivoittajavalikoima tukee ”kannattavaa tuotemixiä ja nostaa myytyjen renkaiden keskihintaa”.

      Saksalainen Volkswagen jäi vastikään kiinni dieselmoottorien typpi-oksidiarvoihin liittyvistä väärinkäytöksistä. Nokian Renkaiden toiminta muistuttaa autojätin vilppiä, ja suomalaisyhtiökin operoi oikeusjutturiskeistään tunnetuilla USA:n markkinoilla.

      Ulkomaisiakin omistajia kiinnostaa se, kuinka testitulosten vääristelyä kuvaillaan.

      Rengastestien järjestelmällinen vääristely alkoi toimitusjohtaja Kim Granin neljätoista vuotta kestäneellä valtakaudella, eikä se Kauppalehden tietojen mukaan ole loppunut uuden toimitusjohtajan Ari Lehtorannan aikana. Gran jätti toimitusjohtajan paikan syyskuussa 2014.

      – Mitään selityksiä ei kuunnella, jos testimenestystä ei tule... Venäjä ja lehtitestit ovat pörssiarvon nousun ja renkaiden hinnan tukemisen kannalta erityisen tärkeitä asioita, Granin kauden viesti summaa.

      Lehtoranta tuli runsas vuosi sitten yhtiöön ”jatkamaan Granin rakentamaa menestystarinaa” ja kertomansa mukaan ”kirjoittamaan siihen uusia lukuja”. Gran ehti kaudellaan ansaita miljoonien eurojen optiotulot, mutta myös muuta henkilöstöä kehotettiin testiparanteluun optiohyvän toivossa. Testimenestyksen tuoma palkkio saattoi ylittää henkilön vuosipalkan.

      Erinomainen tulos on synnyttänyt myös satojen miljoonien eurojen osinkovirran, ja vuonna 2015 Nokian Renkaiden osake nousi noin 60 prosenttia. Kolmannella neljänneksellä yhtiön liikevoitto parani ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.

    • iltalehden.uutisia

      Avaintekijä paljastaa: Näin Nokian Renkaat teki vilpin
      03.03.2016 klo 6:25 (muokattu 03.03.2016 klo 6:25)
      Nokian Renkailla kuusi vuotta alkuvalmistuksessa työskennellyt Juha kertoo, miten lehtitesti‑ renkaista hiottiin täydellisiä.Ex-asiantuntijan mukaan testirenkaat valmistettiin eri materiaalista kuin tavalliset kaupan renkaat.

      Nokian Renkaiden tuotantoon osallistuneen Juhan mukaan lehtitestirenkaiden ja tavallisten kauppojen hyllyihin päätyvien renkaiden pintamateriaalit poikkesivat toisistaan. Hän lopetti hiljattain työt Nokian Renkailla.

      Lehtitestirenkaiden materiaalisekoitukset merkattiin x:llä, jotta ne erottuisivat tuotantoon menevistä raaka-aineista.

      – Tuotantorenkaissa käytetään kierrätysmateriaalia, mutta lehtitestirenkaissa ei sitä käytetä lainkaan, Juha paljastaa.

      Kierrätysmateriaali on tehtaan sisällä kiertävää paistamatonta kumiainesta. Tampereen teknillisen yliopiston materiaaliopin professori Jyrki Vuorinen kertoo, että kumin ominaisuudet muuttuvat, kun sitä kierrätetään. Kierrätetyn kumin käyttö voi Vuorisen mukaan heikentää renkaan pitoa ja vaikuttaa jarrutusmatkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe