Kouluverkosta

Ropootti

Jos kaupunki meinaa saada säästöjä, niin tämän kahden koulun malli ei säästöä tuo. Kun rempataan kirjasto ja rakennetaan uusi kiinteistö sille, niin puhutaan useamman miljoonan investoinnista.
Syy tähän malliin varmaan löytyy siitä, homevaurioiden talon omistava Pohti tarvitsee tiloja toiminnalleen, eikä heillä varmaan ole rahoja moiseen. Jos asia on näin, niin miksi sitä ei voi sanoa ääneen ja jättää tämä homma sekoittamatta kouluverkko hommaan? Jos me tarvitaan kulttuuri /liikunta tiloja niin rakennetaan ne. Valtio varmasti antaa avustuksia tämmöiseen, mutta ei tosiaankaan sekoiteta kouluverkkoa
tähän.
Noita kaikkia sivukouluja ei kannata ruveta remontoimaan, koska joka lähtöön lapset loppuu tältä kylältä jollakin aikataululla. Päättäjillä pitäisi olla sen verran m**aa, että uskaltaisivat pistää Emolahti ja Rannankylä pakettiin. Näin meidän ei olisi pakko tehdä miljoona investointeja ja Ruotaselle saataisiin toimiva 6-opettajan koulu. Myös noiden kahdesta koulusta tulevat säästöt tulisivat heti, eikä vasta monen vuoden päästä niin kuin jotkut tuntuvat ehdottelevan pitämällä kaikki koulut pystyssä. Ihan mielenkiinnolla jää odottelemaan päättäjien päätöksiä, tässä kannattaa käyttää omaa maalaisjärkeä, eikä uskoa sokeasti virkamiesten puheita.

34

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teddykarhu

      Hiihtelijä Kaketeam tarvitsee Pohdille uudet toimivat tilat.Makso mitä makso!Siitä tässä koulujen sulkemisessa on kysymys.Koulut kiinni ja kepuherroilla pelti kiinni,kun saavat uuden hienon ryyppyputken.Kouluverkko hakee kenttäää ku Nokian kalastajan puhelin.Mukava se on kepuherrojen kisuttaa uudessa kulttuuritalossa.Tämä on koulujen todelleninen sulkemisperuste,että laitetaan Ruotasen vasemmistokylä polvilleen!

      • IsoKepu

        Siitä se vasemmistokylä lyödään vielä kanveisilleen
        Loppuihan vasemmistourheiluseura Sykkeen toiminta, ja seuran talo meni myyntiin.
        Vasemmistoa ei ole kuin historian kirjoissa...


      • vaakalinnut

        Tulleppa yrittämään,jos uskallat!Siinä kuule Torspo heilahtaa Kontti Areenalla.


      • Luistavatsukseet

        Eikö tuo Kaketeam, myy jotain rimssuja Woltin tiloissa. Siellä on ainakin ylihintaisia monoja. Kyllä niillä tienesteillä uuden Pohdintalon rakentaa.


    • yhden.puolesta

      Vaikutusmahdollisuuksien varaaminen ns. yhden alakoulun mallin päätöksenteko-menettelyssä

      Pyhäjärven kaupungin alakouluverkon siirtyessä ns. yhden alakoulun malliin, kaupunginhallitus on päättänyt varata seuraavat vaikutusmahdollisuudet asiaan osallisille:

      Järjestetään oppilaiden vanhemmille ja kyläläisille sekä muille asiaan osallisille yhteinen kuulemistilaisuus keskuskoululla 2.10.2018 klo 18:00.
      Asiaan osallisille varataan sähköinen palautteen antomahdollisuus, joka on auki 21.9. - 7.10.2018: linkki sähköiseen kyselyyn
      Asiaan osalliset voivat jättää näkemyksensä myös kirjallisesti, sekä kirjeitse että sähköpostitse. Sähköpostit osoitteeseen [email protected] aihe kenttään merkintä kouluverkkoesitys. Kirjeitse osoitteeseen Ollintie 26, 86800. Kuoreen merkintä "Kaupunginhallitus / kouluverkkoesitys".

    • pohtiponnistaaverovaroin

      Järkevää tekstiä.
      Mutta tosiaan, kuinka järjetöntä onkaan sarrkkkiselta ja muilta että Pohdin talon tilalle ajateltu monitoimitalo sotketaan KOULUVERKKO-ASIAAN???????

      • teddykarhu

        Kimmo ja Kauko tarvitee uuden Pohdin talon,makso mitä makso eli sivukylän koulut kiinni!Tv:Seppo sivukoulun Seppo


      • Sulattamossatuulee

        ...niiih, se taitaa olla!


    • rantaeilopeta

      Kuulemistilaisuus. Muistakaa ettei se ole keskustelu- ei kysely- eikä kommentointitilaisuus.

      • mundimalek

        Ihanko sisäpiirin tietoja jakelet Rannankyläläinen,että teidän kyläkoulu säilyy?


      • Käskykäy

        Se on komentotilaisuus.


    • näintuleekäymään

      Sivukylien koulut todellakin joutaa kiinni tarpeettomina.

      • Sammoomieltä

        Sammoo mieltä, ei ne sivukylän tenavatkaan tarvi omaa opettajaa muutamaa oppilasta varten. Eiköhän nuo opi olemaan ryhmässä niinku muutki. Kai se linjurikuskin palkka on huomattavasti pienempi ku kansakoulunopettajan.


      • Pruutpyhäkäs

        Voisitko perustella omaa ajatelmaasi, kun noiden kaikkien kolmen sivukoulun korjauskustannukset olisivat yhteensä pienempiä mitä tuo kirjaston muuttaminen kouluksi. Tuohon lisäksi pitää laittaa rahaa uuteen kirjastoon ja sivukoulujen purkamiseen. Noita kouluja tuskin kukaan uskaltaa ostaa kun korjauskustannuksiksi on ilmoitettu yli 200000e/koulu.

        Tuolla yhden alakoulun mallilla ei tule säästöjä, tietenkin noilla säästöillä voidaan rahoittaa sitten tuon uuden kirjaston investointeja, mutta siihenkin menee vuosia.

        Minusta tuo uusi kulttuuri/liikuntatila voisi olla kuitenkin jopa kannattava, vaikka ei välttämättä taloudellisesti.


    • kdjdjjfnkx

      Onko n. 140 oppilasta pirni määrä?
      Jo Ruotasen koululla yli 60 oppilasta..

    • Maksajaminäkin

      Ihan oikein ,että lopetetaan Ruotasen-Rannankylän- ja Emolahden koulut,niin ne koulut on lopetettu muualtakin kunnan alueelta ja lapset rahdataan pitempien matkojen takaa yhteen kouluun,oppivat ne lopetusuhan alla olevien koulujen oppilaat siihen kuin jo lopetettujen koulun oppilaidenkin on ollut opittava. En ole minkään puolueen - enkä yhdistyksen jäsen, joten tästä kirjoituksesta on turha vetää kenenkään herneitä nenään tai ottaa sulkaa hattuun kannanoton vuoksi.

      • eioletilaa

        Joo mutta se tapa millä tuo muutos tehdään. Valmiita tiloja ei ole!
        Kirjaston vähätkin käyttäjät kärsii moisesta mylläkästä.

        Eri asia jos keskustassa koulut olisi vajaa käytössä.


    • tilannekuva.tarkentuu

      Pitääkö tyhmyys maksaa ensin kalliisti rahalla ja jäynää sosiaalisen kaunan jatkumona, että päättäjät näkevät virkamiesten esityksen lisäksi seuraavan, järkevämmän toimitamoodin
      -ammattikoulun tiloihin niihin rempattuihin ja opetuskäyttöön soveltuviin, siirretään lukio sekä vihdoinkin nuorten tarvitsema kymppiluokka sekä ammattiopetuksen kaksoitutkinnot?

      Lukiosta vapautuviin tiloihin sopinee kunnan kaikki 5-6 luokkalaiset tai niitä yläasteen ylempiä luokkia. Hiemen maalaisjärkeä, hyvät veronmaksajat, virkamiehet ja päättäjät!

      Ikoseen alemmat esikoulu, 1-4 oppilaat.

      Kirjastoa ei tarvitse siirtää.

      Kulttuuri-auditorio rakennetaan valtionapujen yms varmistuttua ja liikuntahalli samoin..siis jos.
      Meinaan, jos on yleensä siiihenkään suurta imua muilla, kuin muutamilla joo joo yhdistyksillä ja seuroilla. Saahan sitä haaveilla, suuriakin, mutta järki käteen- ja takaisin siihen, että kun kolme kyläkoulua suljetaan..niin mitä jos...

    • lisää.laskuoppia

      no, nyt tuli erinomainen erityisesitys. noin järkeillen saadaan kustannustehokkain ratkaisumalli paikkakuntaa vaivaavaan, sanoisko suuruudenhulluuteen. Kas kun näyttää, että ei voitas vähentää kuluja sillä nyt käsittelyssä olevalla mallilla, mutta tuolla ehdotuksella kyllä..ja jopa hyödyntävästi, nuorisoa ajatellen,,ammattikoulustustakin ja kymppiluokkaa

      • päättäjät.päättää

        Mitä noita tyhjällä päällä miettimään! Eiköhän siellä virkakoneistossa mietitä ihan "paremmilla eväillä" näitä asioita tietäen myös kaikki asiaan liittyvät seikat! Suomi24 ei ole paikka missä näitä asioita ratkaistaan, uskotteko?


    • 0000000000000000000000

      `Hahhaahaha.
      Uskot siis meidän "virkamiehiin" jotka kabinettipäätöksiä täällä survoo ilman oikeita perusteita????

      Jos vastustat, tulee eka kiukuttelu ja sitten uhkailu kaupanpäälle.

      VT Kjoht tästä hyvähkö esimerkki

    • alkuluku626

      Joo, juuri sitä..kiukuttelua nykyvirkamiehiltä, mökötystä ja ajojahdin käynnistäminen "isän" suojeluksessa ..vaikka tiedotustilaisuus, niin saadaan "tekijästä uhri".

      Sitten se toinen näkökulma nimimerkille "päättäjät.päättää"---voi hyvänen aika, en minä ainakaan ole aivojani ja omaa järkeäni antanut pois äänestyskopissa numeroa piirtäessäni... tavalliselle valtuutetulle. Sinä vissiin olet myynyt äitisikin samaa vääryyden valtuutettua tukemaan?
      Jos meni ilmeisesti niin äly, kuin oma ajajttelu päättelykyineen äänestyksen mukana?

      Ilmankos kunta-asioista päättävät horisevat niitä näitä kantamatta sen erityisempää vastuuta, kas kun äänestäjät ovat vastuussa--AINA.

    • hillpilihickswillcity

      Toinen varsin tarmokas kiukuttelija on siv johtaja lehtosuari. saatika sitten siv ltk pj ja pyhäNetti - maajussi

      • kullimunni

        Ihan rupusakkia tuommoiset kuvatuksat.Tukiveikkoja Isolle Kepu-ukolle.


      • ruotaneneilopeta

        Kerran kun saa valtaa se kihahtaa! Joillakin se puheenjohtajan nuija tuo sellaisen onnen tunteen.


      • hienoa

        Luovuuden lisäksi Pyhäjärvi on juuri nyt myös Suomen innovatiivisin paikka. Meillä toimii Euroopan syvin metallikaivos, Pyhäsalmen kaivos. Maanalainen kaivostoiminta loppuu kaivoksessa vuoteen 2019, ja me koemme asian intohimoisesti suurena mahdollisuutena. Kaivosalueelle on kehittymässä ainutlaatuisen maanalaisen infrastruktuurin ja osaamisen pohjautuva yritysalue Pyhäjärven Callio, josta muodostuu koko Suomen maanalainen menestystekijä. Täällä Pyhäjärvellä arvostamme päättäväistä ja uutta luovaa elinkeinotoimintaa.


      • hienoa kirjoitti:

        Luovuuden lisäksi Pyhäjärvi on juuri nyt myös Suomen innovatiivisin paikka. Meillä toimii Euroopan syvin metallikaivos, Pyhäsalmen kaivos. Maanalainen kaivostoiminta loppuu kaivoksessa vuoteen 2019, ja me koemme asian intohimoisesti suurena mahdollisuutena. Kaivosalueelle on kehittymässä ainutlaatuisen maanalaisen infrastruktuurin ja osaamisen pohjautuva yritysalue Pyhäjärven Callio, josta muodostuu koko Suomen maanalainen menestystekijä. Täällä Pyhäjärvellä arvostamme päättäväistä ja uutta luovaa elinkeinotoimintaa.

        Älä unta näe ! Pyhäjärvi on tuhoon tuomittu uuskepun tahallisesta toiminnasta! Uusia TOSI yrityksiä ei tule koska Pyhäjärvi on yritysvihamielinen !!!Tänne EI oteta yrityksiä koska kepu pelkää menettävän valtuustoenemmistön( " kommarit valloittaa Pyhäjärven")sanoi aikoinaan eräs kepu päättäjä!!!!!!!


      • Missä Yritykset viipyyy Kerro Ei mitään konmmenttia VAlhetta kaikki tyyni!!


    • kulkurina

      Rauhottukaapa tuon kouluverkon hävittämisen kanssa. Miljoonarempat tänä aikana, kun 2-3 vuoden sisällä nähdään, onko Pyhäjärvi nimistä kuntaa (sanon kunta) olemassakaan, vaiko vain kylä jossain, jossain. Jos halutaan jollain tavoin pitää tätä kuntakotia pystyssä, niin nyt menot ja turha pois.

      • Rollaattorisuora

        Hotelli vapaana. Muistakaa, muistakaa! Siinä oiva paikka kirjastolle. Toiseen päähän mahtuu muutama sivakkapari. Kaketeam lähellä. Homma hanskassa. Ei tule matkakuluja.


    • wytu

      2 pientä vain kiini ja sillä sipuli.

      • enminäkä

        että sitte saaapunu kuulustelutilaissuutee?


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe