Kiikari 25x100 hyväkö?

Monipuolinenkiikaritarve

Celestron SkyMaster 25X100 ASTRO , miten huono se on ? Miten kuvailla totuudenmukaisesti tähtiä ja luontoa katselemalla sen taso.
Meneekö rahat täysin hukkaan?
Rsin swarowski jokin 10-15 x50 verrattuna esim? Se jotain 1500-2500 hintaa joka on tietysti kalliimpi .

14

104

  Vastaukset

  • Huono kiikari MONIPUOLISEEN kiikarin tarpeeseen. Mahdoton käyttää ilman jalustaa. Ei voi katsella lähelle. Tuohon hintaan tuon kokoinen järkäle ei voi olla kovin hyvä optiselta laadultaan ja kestävyydeltään.

   Tähtien katselussa ei kiikarista ole hyötyä, lisää vain hintaa ja painoa tähtikaukoputkeen verrattuna.

   Hanki järkevä kiikari 8x tai enintään 10x suurentavana, 32-42 mm optiikalla. Aloittelijalle kelvollisia saa muutamalla sadalla, kohtuu hyviä viidellä huntilla. Ei tarvitse olla 3000€ Swarovski (joka kyllä on vielä himpun parempi).

  • Fujinonilta löytyisi vastaava kunnollinen kiikari 25 × 150 MT-SX. Maksaa jalustoineen rapiat 10000€.

   Jos laatua halajaa.

  • Älä ihmeessä osta tuollaisia, kiikarissa pitää näkyä yksi kuva eikä molemmilla silmillä omansa kuten tuollaisella viritelmällä on enemmän kuin todennäköistä. Pienikin kolahdus niin linssit ovat eri suuntaan.

  • Vastaavankokoinen Helios käytössäni. Kookkaan moottorisahan painoinen ja kokoinen väline ei ole retkikiikari. Vaatii jalustan. Lähigalaksi M31 on mahdollista nähdä kokonaan, himmeähköt kohteet alkaa tällä kokoluokalla näkyä lakaisu- ja syrjäsilmätekniikoin.

   • 100mm jaettuna suurennoksella 25 on 4 eli sillä ei näe. Helios 110/ 20 =5,5 suurennoksella jo paremmin onko se noin yksinkertaista?


   • Mää oon jo niin wanha, et iris aukee vain nelimilliseksi. 5.5mm exit to pupililla merkittävä osa tötteröiden tekemästä kuvasta osuisi aukon ulkoreunoille.


  • Tyydyin 15x56 zeissiin. Näkeehän tälläkin.

   • Myyty . Isompi suurennos tarpeen.


  • Ihmeellistä juttua 25x100 celestronista syrjäsilmä tekniikkasta kahden kuvan kieroutkukseen kunhan ensin hakkaa kiikaria yms. Sai vaikutelman että paholaisen keksintöjä on kiikarit ellei ne ole 7x50 ja pienempiä ja kaikki sen yli on itse pirun suunnitelemia. ihmeesti sitä isoja kiikareita eri hintaisia on muualla maailmaa käytössä ja ihmiset tiirailee niillä avaruutta mutta suomi24 väki on mielet mustana . Suomalaista perseilyä. Kyllä nyt täytyy tilata 25x100 mutta varon tilaamasta suomesta.

  • Tilasin celestron skymaster 25x100 ihan satunnaiseen käyttöön ja pitäisi saapua ensiviikon lopulla. Jännättää miltä maisemat näyttää tuolla. Onko kaksi kuvaa ja saa opetella suuntausta. Harmaa valju kuva ja sille eisaa mitään.

   • No eipä tilaus edennyt vaan ilmoitettiin ettei ole saatavissa. Eipä parissa muussakaan paikassa ollut joten nyt tilaus lähti helios hr 25x100.saa nähdä tuleeko tämä kun ensin kysely että onko ja toimitetaanko suomeen teen juojien valtakunnasta.

    Mikä,linkki, suomessa suorittaa kiikarien säätämistä ammattitaidolla?


   • Anonyymi kirjoitti:

    No eipä tilaus edennyt vaan ilmoitettiin ettei ole saatavissa. Eipä parissa muussakaan paikassa ollut joten nyt tilaus lähti helios hr 25x100.saa nähdä tuleeko tämä kun ensin kysely että onko ja toimitetaanko suomeen teen juojien valtakunnasta.

    Mikä,linkki, suomessa suorittaa kiikarien säätämistä ammattitaidolla?

    Ja heliokset on uudelleen pinnoitukseen menossa ja saa vasta loppuvuodesta. Rahat palautui takaisin englannista,hyvin meni mutta joutuu odottamaan nyt. Helioksen kesympiä malleja olisi ollut heti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja heliokset on uudelleen pinnoitukseen menossa ja saa vasta loppuvuodesta. Rahat palautui takaisin englannista,hyvin meni mutta joutuu odottamaan nyt. Helioksen kesympiä malleja olisi ollut heti.

    dhl kuskaamassa Helios LightQuest-HR 25x100 parhaillaan. Jalusta odottaa pussissa.
    Kyselyn mukaan liike tarkistaa kiikarin ennen kuin toimittaa asiakkaalle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    dhl kuskaamassa Helios LightQuest-HR 25x100 parhaillaan. Jalusta odottaa pussissa.
    Kyselyn mukaan liike tarkistaa kiikarin ennen kuin toimittaa asiakkaalle.

    Ja paketti pöydällä. Ehjän näköinenkin vielä. Taivas pilvinen ,olkoon avaamattomassa paketissaan vielä. Nyt saa odottaa kirkasta yö taivasta. Aina pitää jotain odottaa.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   Kotimaiset julkkisjuorut
   247
   7487
  2. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   75
   7317
  3. Sanna Marinin hallitus Suomen historian suosituin

   Jopa persuistakin 1/3 pitää Marinin hallitusta hyvänä. Edellinen ennätys on Paavo Lipposen hallituksen ajoilta. Voidaan tehdä johtopäätös: suomalaine
   Maailman menoa
   157
   1828
  4. Martina yritti herätellä vain Stefania.

   Yritti herätellä pari vuotta sitten, kun kävi katsomassa asunto ja otti kuvia sieltä, että tänne me tyttöjen kanssa muutamme. mutta Stefan pyysi tak
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1196
  5. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   41
   830