Airiston Helmen oudot talousluvut

näin_paraisilla

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/753c4ce4-e86b-4eb1-97a2-dd7c9bcf4a2d_u0.shtml
Suomen puolustusta haavoittavia kiinteistöjä ja armeijan aluksia matkailuhankkeen varjolla jo kymmenen vuotta - katso Airiston Helmen oudot talousluvut
KRP:n, Rajavartiolaitoksen, Verohallinnon ja Puolustusvoimien suuroperaation kohteena oleva Airiston Helmi rantautui Suomeen kymmenen vuotta sitten.
Yrityksen tehtävänä oli hankkia Suomen puolustusta ja huoltovarmuutta haavoittavia kiinteistökohteita saaristomereltä Turun ja Naantalin edustalta. Saaristokohteiden lisäksi haluttiin ketjuun sopiva tukikohta tai tukikohtia mantereelta.
Hankinnat toteutettiin vajaan kymmenen vuoden aikana. Peitteenä hankinnoissa käytettiin venäläisturisteille suunnattua saaristomatkailuhanketta. Saaria tarvittiin venäläisturistien majoittamiseen ja aluksia turistien kuljettamiseen. Alukset ostettiin välikäsien avulla Suomen puolustusvoimilta.
Kymmenen vuotta kestäneen projektin lopputulemana Airiston Helmi onnistui blokkaamaan Turun ja Naantalin satamiin johtavat syvävesiväylät. Kyseessä on viisi Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeistä saaristomeren väylää.

Kaakosta maata on hankittu Hangosta Turkuun johtavan Pensarin väylän varrelta. Etelästä Utön syväväylän varrelta ja Ahvenanmaan suuntaan Kihdin Väylän varrelta. Rahtiliikenteen käyttämä Uudenkaupungin väylä ja Högön kiertoväylä on niin ikään onnistuttu saattamaan Airiston Helmen seurantaan.
Miljoonaprojekti
Rekisteritietojen mukaan Airiston Helmi on käyttänyt suunnitelmalliseen maanhankintaan rahaa reilut kymmenen miljoonaa euroa.
Iltalehden saamien tietojen mukaan yhtiön kautta on liikuteltu kuitenkin rahavaroja kymmenien miljoonien edestä. Käynnissä oleva tutkinta selvittää parhaillaan yhtiön hallinnoimien rahavarojen todellista määrää. Selvitetään kuinka paljon rahaa on käytetty varsinaisiin maa-alue- ja alushankintoihin sekä niihin liittyviin toimintoihin. Halutaan myös tietää onko Airiston Helmellä lainhuudattamattomia maa-alueita ja muuta kiinteistökantaa. Lisäksi selvitetään onko maa-aluehankintoja vauhditettu myyjiä ja virkamiehiä voitelemalla.
Mystinen rahoittaja
Airiston Helmen tuloskehitys on ollut vahvassa tappiokierteessä koko yhtiön elinkaaren aan. Liikevaihto on heilunut tilikaudesta toiseen muutamissa kymmenissä tuhansissa euroissa.
Airiston Helmi on toteuttanut maa-aluehankintansa ulkopuolisen rahoituksen turvin. Yhtiö on onnistunut haalimaan vierasta pääomaa yhtiöön vuodesta toiseen miljoonien eurojen edestä, vaikka liikevaihdon kehitys on ollut olematonta ja oma pääoma vuodesta toiseen reippaasti miinuksella.
Vuonna 2013 oman ja vieraan pääoman suhde oli hälyttävissä lukemissa. Oma pääoma oli lähes 4 miljoonaa euroa miinuksella samaan aikaan kun vierasta pääomaa oli sisässä jo lähes 14 miljoonaa euroa.
Konkurssikypsän yrityksen toiminta on voinut jatkua kymmenen vuoden ajan, koska yhtiöön vuosittain miljoonaluottoja pumpannut rahoittaja ei ole missään vaiheessa vaatinut velkojen takaisinmaksua.
Kuka tai ketkä ovat rahoittaneet Airiston Helmen maa-aluehankintoja ja muuta toimintaa ilman takaisinmaksuvaatimuksia? Tähän kysymykseen viranomaiset haluavat vastauksen.
KRP:n johdolla toteutettavassa suuroperaatiossa halutaan täsmällistä tietoa Airiston Helmen rahoittajista. Luotottajien identifioinnin lisäksi viranomaisia kiinnostavat rahoittajien motiivit. Kuka ja miksi tuotatti Suomeen yhtiön, jonka tehtävänä on ollut hankkia maa-alueita Suomen huoltovarmuuden ja puolustuksen kannalta strategisilta merialueilta?
Yhtiön taustalla pietarilaisverkosto
Jo nyt tiedetään, että Airiston Helmi tuli Suomeen pietarilaisen liikemiesverkoston Bizkonin vetämänä 2008.
Airiston Helmen toteuttamista hankkeista löytyy ensimmäisiä viitteitä Bizkon-verkoston kokouspöytäkirjoista jo vuosia ennen varsinaisen maanhankintaoperaation käynnistymistä Turun edustalla.
Bizkon syntyi Pietarissa vuosituhannen vaihteessa. Perustamiskokous järjestettiin lokakuussa 1999. Venäläisten liikemiesten ideoimaan verkostoon ryhdyttiin sitouttamaan suomalaisvaikuttajia talouden nousukiitoa tuottavalla itärajayhteistyökärjellä. Suomalaispäättäjille luvattiin henkilökohtaisen hyvän lisäksi valtiontalouden elinvoimaa, kasvua ja hyvinvointia.
Venäläisliikemiehet hakeutuivat verkostoyhteistyön nimissä suomalaisten päättäjien lähipiiriin. Kohteina olivat kunnat, maakunnat ja valtionhallinto. Yhteistyökumppaneiksi valikoituivat seutukunnalliset kehitysyhtiöt, maakuntaliitot, elinkeinoelämän etujärjestöt, valtionhallinto ja kuntapäättäjät. Verkoston kokoontumisissa nähtiin sekä rahoituslaitosten edustajia että keskeisiä virkamiehiä ja poliittisia päättäjiä.
Yli kymmenen toimintavuotensa aikana Bizkon on tuonut Suomeen kymmeniä pöytälaatikkoyrityksiä ja kituvaa liiketoimintaa. Matkailuhankkeiden sijaan yritysten pääasiallinen rooli näyttää olleen maa-alueiden ja majoituskiinteistöjen hankinta kehitteillä olevan liiketoiminnan tarpeisiin.
Maa-alueet ja kiinteistöt ovat vaihtaneet omistajaa, mutta luvattu liiketo

8

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fsb

      Meneekö kovin väärin jos arvaan että tilintarkastustukset ja kirjanpidon on hoitanut suomalainen yritys paraisilla ?

      • Dugamladufria

        Saman havainnon tein. Ja tuon herra N:n nimelläkin tuli Googlesta lukuisia yhtiötietoja, joissa hänkin "tarkastelee". Www.finder.fi, sekä asiakastieto.fi, ja kauppalehti.f,i muutamina selkeyttävinä taulukoina näkyi juu, ja miinuksilla olevia firmoja. Tilitoimistot näkevät kaikenlaisista yhtiöistä kaikenlaista tietoa. Ja sitten näissä yhtiöissä, tai muualla huseeraavat kunta-asioiden kanssa tekemisissä olevat ja olleet saavat helposti käsiinsä haluamansa tonttipiirrokset ja kaavasuunnitelmat ja pöytäkirjaotteet. Ennen kunnilla oli etuosto-oikeus maa-alueisiin kunnassa (aika halpa). Nykyisin vissiin kunnissa töissä olevat tai olleet ostelevat itse tontteja pois, ja tekevät siten myyntivoittoa, kun myyvät niitä eteenpäin. Tietoa tulee kuulema suunnilleen jo terveyskeskusvaiheessakin (tai vanhainkoti?), että nyt se heitti veivinsä, soitappa omaislle tontista... Tällaista tietoa ovat pankitkin joskus käyttäneet, ja pankijohtajan tuttava on saanut talon halvalla. Lakitoimiston pitäjät hankkivat kiinteistöjä jälleenvälitettäväksi, sekä sijoitusasuntoja vuokralle. Tieto kupsahtaneista kulkee. Jos ei tontinomistajalla ole perillisiä, kyhätään vaikka pikatestamentti, ja lahjoitus vaikkapa jollekin uskonlahkolle. Sillä saa paikan taivaassa, kultaisen kruunun, ja ehkä minkkiturkin hautavaatteeksi. Tulee mieleen entinen poika, joka junaili ensin vanhapiikatätinsä asuntokaupat, ja sitten lähes kaikki tilillä olevat rahat ym. testamenttimuutoksella myöhemmin itselleen. Tädillä oli edunvalvoja, ja perinnönjaon teki Lakitoimisto. Testamentissa luki, että rahoista kuului laittaa hautahoitomaksu maksimiajalle Seurakunalta, sukuhautaan. Eipä ole näkynyt hoitomerkkiä haudalla (vuosi jo kulunut). Saipa ostettua kuitenkin rahoilla veneen, alaikäisten lastensa nimiin... Autuaampi vissiin ottaa, kuin antaa, edes Voutille. Vaimo on ollut ehdolla politiikkaan, kokoomuksen. Että silleen. Mitäs me köyhät, mehän ollan vain kansalaisia, rehellisiä. Kiitos siellä saaristossakin, ketkä pidätte isän- ja äidinmaastanne kiinni. Kuntaliitos sitoi saarenne Paraisten soppaan. Naantali omi oikeudet taasen Rymättylään, Merimaskuun ja Velkuaan.


    • parisilla_osataan

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/03e22119-aeea-48a4-9dbd-142a2e6faba1_u0.shtmlAiriston Helmi: Törkeää rahanpesua vai vakava turvallisuusuhka? IL kokosi 7 väitettä puolesta ja vastaan

      Viikonloppuna Turun saaristossa ja mantereella alkaneet poikkeuksellisen laajat kotietsinnät ovat käynnistäneet kiivaan väittelyn siitä, onko kyseessä pelkkä törkeä rahanpesuvyyhti vai uhka

      Suomen sisäiselle turvallisuudelle. IL kokosi seikat ristiriitaisten väitteiden puolesta ja vastaan.

      6. Talousluvut
      Epäilyksiä herättävät myös firman talousluvut. Airiston Helmellä ei näytä olleen järkevää liiketoimintaa. Vahvasti tappiollinen firma on kuitenkin ostellut Saaristomeren saaria ja rakentanut niille massiivisia kiinteistöjä ja muuta infraa.

    • KohtaOnSaariaMyynnissä

      Airiston Helmen omistaa (jollakin hetkellä) ulkolainen yritys A, jonka omistaa jossakin toimiva yritys B. Yritys B:n omistaa muutama yksityinen sijoittaja ja sitä hallitsee jotkut henkilöt. Osa omistajista on antanut vain nimensä käyttöön.

      Osa yrityksestä (tai koko yritys) B tai C voidaan koska vain myydä kenelle vain. Ei näy mitenkään Suomessa. Ja selvittäminen on äärimmäisen hidasta, jos omistussuhteet vaihtelevat ja osa omistajista on vain nimiä, joita on vaikea yksilöidä. Joillakin on äänivalta päätöksiin, joillakin ei.

      Viranomaisten kannattanee keskittyä vain Saariston Helmen ja sen tytäryhtiöiden toiminnan lopettamiseen ja kaiken omaisuuden takavarikointiin. Laittomasti toimineille yhteistyökumppaneille ja henkilöille isot sakot ja muut seuraamukset. Varsinaiset päätekijät ja omistajat jäävät rangaistuksetta, mutta menettävät Suomessa (ja ehkä jossakin muussa EU-valtiossa) olevan omaisuuden ja maineensa. Omaisuutta voi löytyä yllättävistä paikoista.

      • Mantelitumake.rön

        Rahan mutkikkaita reittejä on työlästä ja aikaavievää tutkia.


      • EiOleNiinVaikeaa
        Mantelitumake.rön kirjoitti:

        Rahan mutkikkaita reittejä on työlästä ja aikaavievää tutkia.

        Mutta jos on liian monimutlkaista, takavarikoidaan kaikki, mikä on takavarikoitavissa. Saa takaisin, jos antaa kirjallisen selityksen kaikesta yksityiskohtineen ja perusteluineen. Vastuuhenkilöiden on itse tultava oikeuteen. Jos ei tule, niin takavarikkoja jatketaan ja laitetaan sakkoja päälle.

        Onko vaikeaa!


      • Sininen.hammas
        EiOleNiinVaikeaa kirjoitti:

        Mutta jos on liian monimutlkaista, takavarikoidaan kaikki, mikä on takavarikoitavissa. Saa takaisin, jos antaa kirjallisen selityksen kaikesta yksityiskohtineen ja perusteluineen. Vastuuhenkilöiden on itse tultava oikeuteen. Jos ei tule, niin takavarikkoja jatketaan ja laitetaan sakkoja päälle.

        Onko vaikeaa!

        Koneisto on olemassa, tutkimisen rahoitamme me veronmaksajat.


      • HiukanFaktoja
        Sininen.hammas kirjoitti:

        Koneisto on olemassa, tutkimisen rahoitamme me veronmaksajat.

        Ja joskus harvoin rahoittaja on epärehelinen yritys. Toimii pelotteena muille. Eli me voitamme pitkän päälle. Eikä palkkakulut ole yhteiskunnale varsinaisesti mitään menoja!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3397
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1341
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      67
      1156
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1094
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      999
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      47
      877
    Aihe