Aulangontien liikennevalot

valoehdotus

Aulangontien ja Tuomelankadun risteyksen liikennevaloja soisi muutettavan sellaisiksi, että ne tunnistavat hiljaiselta Tuomelankadulta tulevat autot antaen näille vihreän valon, sekä tietysti jalankulkijoille vihreä heidän sitä napin painalluksella pyytäessään. Nyt vilkkaalla Aulangontiellä liikenne pysäytetäänm punaisiin lyhyin väliajoin, vaikka Tuomelankadulta ei ole yhtään ajoneuvoa tulossa. Nykytilanne merkitsee paljon turhia pysäytyksiä ja kiihdustuksiä ja siten tarpeetonta polttoaineen kuluttamista. Alykkäät liikennevalot sensijaan vähentäisivät turhaa pysäyttelyä vilkkaalla Aulangontiellä antaen kuitenkin hiljaisen Tuomelankadun suunnasta tulevalle vihreän ajoluvan ilman pitkää odottelua. Tällaista parannusta monet Aulnagon suuntaan liikennöivät toivoisivat.

18

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YölläOnKivaNököttää

      Viime aikoina on lätkästy aivan älyttömiä liikennevaloja aivan älyttömiin paikkoihin. Leikitäänkö täällä taas jotain suurta kaupunkia jossa on ruuhkia vai mitä. Esim valot, jotka laitettiin purkamaan "Keinuparkin ruuhkia" ovat jo naurettavuuden huippu ja jo kolmannet valot sadan metrin matkalle. Jukolaan lätkäistyistä valoista en viitsi edes mainita. Tai sen verran että hienosti keräävät sumppuun autoja nyt, ennen mitään sumppuja ei koskaan syntynyt. Sairaalasta päin tullessa jo 5 suoraan jatkavaa autoa tukkii myös Loimalahteen menijöiden pääsyn kääntymiskaistalleen, vaikka heillä olisi samaan aikaan vihreä nuolivalo. Lisäksi, jos valot oli pakko siihen laittaa, ilmeisesti joku Vekkaliikenne ne tilasi koska aina silloin tällöin loimalahdesta tuleva bussi joutuu venaileen yli 30 sekkaa siinä. Kalliiksi tulee tälläisen ruuhkan purut kaupungille. Valot olisi enemmän tarvittu siihen Ahvenistontien vai Marssitiekö on risteykseen, eipä tosin oikeasti siihenkään, koska kolme autoa ei ole valo-ohjausta vaativa ruuhka, vaikka kuski siinä hieman kuumeneekin kun ei ole tottunut odottamaan vuoroaan edes minuuttia.

      • suomenhölmöläHML

        Onneksi muutimme pois.


      • Ympärikäydään

        Nummelle olisi pitänyt tehdä kaksi liikenneympyrää.


    • todellasurkeeta

      Miten Hämeenlinnassa saadaan aikaan jotakin älykästä? Eihän nämä liikennevalojen tunnistimet tunnista edes moottoripyörää. Sibeliuksenkadun ja Paasikiventien risteyksessä ei tunnista Sibeliuksenkadulta tulijaa. Niitä paikkoja on muutamia lisää kaupungissa.Kaupungin virkamiehille on asiasta turha ilmoittaa, ei siellä tapahdu kumminkaan mitään asioitten korjaamiseksi. Siellä on ukkoja ja akkoja että päät yhteen kolisee, mutta mitään ei tapahdu. Tämä kuntaliitos toi näitä kynäpyörittäjiä kunnan palkkalistoille.

    • Haista-P

      Keinuparkin kohdalle saatu kolmen valon punainen aalto ;-)). Ja mitä ruuhkaa purkaa Palokunnan ja Kasarmikadun valot, nekin toimii munakellolla ja siinähän ollaan yksin punaisissa. Maasutukset saatu valohankinnoista joten ei mitään väliä enää. Motoristina ottaa pattiin kun useat valot ei tunnista m-pyörää. Esim Rixussa jonka "keskusta" on paljon laajempi ja elinvoimaisempi kun Hämptonissa pärjätään ilman liikennevaloja. Eikä pysäköinnistä tarvitse maksaa !!

      • sellanenkylä

        No Hämeenlinna on Pers...stä etten pahemmin sanoisi, liikennevalosuunnittelukin ulkoistettu Helsinkiläisfirmaan!

        Naurettavaa täällä tämä pysäköintikoohkauskin joka on nyky kaupunkihallinnon ykkösprioriteettiasia!


    • SariSairaastihoitava

      No kun ne liikennevalot kerran on tehty, niin käytetään niitä.

    • Pyöräilijä-

      Yhden asian nämä turistit opetti liikennevaloista viis?

    • vihreäpuna

      Kyllähän hyvin vilkkaan ja hyvin hiljaisen kadun risteyksen valot tulisi järjestää siten, että vilkkaan kadun liikennevirta pysäytetään silloin, kun hiljaiselta kadulta on tulossa ajoneuvo risteykseen. Ja tietysti jalankulkijoile heidän painaessa ylitysnappia. Eli hiljaiselle kadulle tunnistimet, jotka tunnistettuaan antavat risteykseen pyrkijälle vihreän. Pyöräilijät pyörä taluttaen suojatietä myöten. Näin vilkkaan kadun liikennevirta ei pysäytellä turhan takia ja kokonaisuutena liikenne sujuu turvallisestyi.

    • Järjen-Jättö

      Iltasin joku dollo jalankulkija pysäyttää liikenteen (muutama auto) terveyskeskuksen kohdalla.

      • luonnonvalintaHML

        Heittäytyisi kadulle pitkäkseen.


    • voipyhäsylvi

      Aulangontien ja Tuomelankadun rieteyksessä toimi nämä liikenteen tunnistimet ennen kun laittoivat uuden asfaltin Aulangontielle. Mutta eihän nämä Hämptonin ripeät ja pystyvät virkamiehet tajunneet että ei toimi sen jälkeen kun laitetaan uutta pikeä pintaan. Siinä on taas yksi moka lisää siihen helvetin pitkään listaan. Oliskohan jo aika ulkoistaa tämä liikennevalopuolikin. Onneksi Tekme myytiin.

    • Prismassakäyvä

      Tiiriön Prisman liikennevalot luo vaarallisia tilanteita, kun päästää välillä (ei kuitenkaan aina!) Prismasta suoraan ajavat saman aikaisesti Lidlistä päin tulevia autoja vastaan, jotka ovat kääntymässä vasemmalle Tampereen suuntaan. Yhtään kolaria en ole, luojan kiitos, nähnyt, mutta monta "läheltä piti" tilannetta olen päässyt todistamaan.. Liikennesuunnittelija saa ottaa kaikki tästä johtuvat tulevat kolarit kontolleen..

      • AjoKorttiArvonta

        Liikennesuunnittelijan vikahan ei ole jos kääntyvä ajoneuvo ei väistä suoraan tulijoita.


    • Älykäsvastaus

      Liikennesuunnittelija voi laittaa liikennevalot toimimaan niin, etteivät autoilijat joudu väistelemään toisiaan. Sehän on liikennevalojen tarkoitus, vai mitä?

    • voihannenä

      Jaa Hämeenlinnan liikennesuunnittelija laittaa kerralla asiat kuntoon tai yleensä kuntoon. Anna mun nauraa. Liikennepuoli on ammattitaidottomia täynnä. Moottoripyörällä ei esimerkiksi pääse kun osasta liikennevaloja eteenpäin. Täytyy aina toivoa että tulisi joku auto taakse että pääsisi jatkaan matkaa. Punasia päin kun ei uskalla ajaa, töpselinenät sakottaa heti.

    • eiilmeisestikukaan

      Kuka huoltaa ja korjaa kaupungin liikennevaloja.

    • purkaaGoodmaninruuhkia

      Jotain hyvääkin on Hämeenlinnan liikennevaloissa. Voisi olla niinkin, että kaikissa palaisi yhtä aikaa punaiset ja sitten kaikissa sen jälkeen vihreät. Tämmöinenkin liikennesuunnittelu onnistunee Hämeenlinnassa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe