Mazda 626 2.0 moottori

MastaOnPop

Kilahti moottori -98 mazdasta ja vaihdatin siihen koneen. Kone näyttää päälle päin eriltä, mutta toimii kyllä v!ttuilematta. Mikä kone tämä voisi oikein olla? Tässä on mm: puolat venakopan päällä (entisessä erillinen puola, mistä lähti tulpanjohdot). Imu- ja pakosarja erilaiset tässä. Mekaanikko oli kyllä laittanut kilahtaneen moottorin imu/pakosarjan tähän uuteen moottoriin liittimien vuoksi.
Ei tästä löydy mitään tietoa oiken mistään.
Onko tämä edes 2.0? Vetoja kyllä on ja ehkä enemmän kuin aiemmassa, joten sikäli uskon ettei ainakaan 1.8 ole. Niin ja kaasuläppäkotelo oli myös erinlainen.
Jos jollain olisi tietoa niin olisin kiitollinen ja olisihan se parempi ostaa myös varaosia tähän. Onko tämä sitten 2000-> mallin kone, joka googletettuna näyttää samalta kuin -98 moottori.

5

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kivafoto

      Onko sul kuvia matzasta

    • RMB54

      Jospa kysymyksessä on alun perin japanin liikenteeseen rekisteröidyn auton moottori? Jos näin on, tulee olemaan ongelmia varaosien saatavuuteen.
      Japanilaisissa autoissa on pakokaasumääräykset erit kuin meillä täällä. Vähän vaikuttaa siltä, koska ulkoisissa laitteissa on eroja. Näiden moottorin muissakin osissa voi olla eroavaisuutta. Esimerkiksi venttiilit voi olla eri mitoituksilla.
      Jos löydät moottorin numeron, niin sillä maahantuojalta moottoritiedot.
      Jos moottorin koko ja teho ovat kasvaneet tai pakokaasupäästörajat muuttuneet, tulee lain mukaan tehdä autoon muutoskatsastus.
      Yksi mahdollisuus on, että moottori on GG-mallisesta autosta. 1998 on GF. GG on ketjuvetoinen. Tuli v.2002.

    • MastaOnPop

      Kiitos vastauksista! Käytin auton jo leimalla ja katsuri ei huomannut moottorinvaihtoa mitenkään ja sanoi päästöjen olevan mainiot. Samalla kun laitettiin uus kone niin laitettiin myös jakopää ja kaikki hihnat uusiksi eli on hihnalla. Muuten osat passasi, mutta vanhasta moottorista piti ottaa joku pyörä tähän uuteen moottoriin. Eli todennäköisesti tämä on juurikin japanin liikenteeseen tarkoitettu moottori pienillä eroavaisuuksilla EU -moottoriin.
      Googlettelin lisää näitä moottoreita viime yönä ja näyttäisi siltä, että on 2001-2003 mazda protegen alkuperäinen kone ja koneissa onkin reilusti eroavaisuuksia nimenomaan kehittyneempään suuntaan.
      Tässä esimerkki ja mullekkin tuli automaatissa kiinni ollut kone, oma oli manuaali. https://jdmracingmotors.com/en/mazda/mazda-6-fs-20-l3-motors/1442/
      Eli koko olis pysynyt samana ja tehot nousseet 15hp miinuksena imu -ja pakosarjan vaihto vanhasta.

      • kfjsdkkdfkjfdkl

        Voisikohan tuo olla vain uudemman version moottori? Noihin aikoihinhan monessakin autossa perinteinen virranjakaja heitettiin museoon ja tilalle tuli joka sylinterille omat puolat.
        Mazda 626 sai faceliftin joskus vuonna 2000 jolloin on saattanut se moottorikin uudistua?
        Jos tuo moottori on hyväksyttävä vaihtomoottori autoon niin sama kai sillä on ajaa, tuon ikäisellä autolla ei liene kauheasti enää elämää jäljellä muutenkaan...


    • MastaOnPop

      Näkyy olevan vm 2000-2002 mazda 626 sama moottori kuin -98. Ainakin kaikissa myynti-ilmoituksissa missä on kuvia konepellin alle. Mullakaan ei ollut tarkoitus tätä autoa kauan pitää, mut kone vaihtoineen tuli sen verran tyyriksi että sama muutama vuosi päästellä kun kuitenkin lähes pelkkää työmatkaa sahaan. Ja pelleiltään tosi hyvä. Jos se tuo protege on ollut hieman kalliimpi auto niin siihen on tuotu moottorin viimeisin kehitysversio ja 626 ei ole vaivauduttu päivittämään. Sitten 2002 tuli 6 mazdaan jo kokonaan uusi kone.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2107
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1630
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1246
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1157
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1155
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe