17.1.2015 laitoin ensimmäisen avaukseni tällä Kapi_ nimimerkilläni, jota ainoastaan olen käyttänyt sen jälkeen. Avaukseni otsikko oli ”Mitä keskusta aikoo tehdä valtaan päästyään?”. Kepun suurimmaksi puolueeksi nouseminen kevään vaaleissa oli gallupienkin valossa jo silloin yhtä selvä kuin nyt on kepun putoaminen kolmanneksi ensi kevään vaaleissa.
Avauksessani sanoin mm. näin: >>Ehkä kepu haluaa näyttää, että se saa maan asiat kuntoon ja velkaantumisen pysähtymään ilman leikkauksia, verojen korotuksia, ilman kaikkia nykyisen hallituksen kaavailemia toimia, joita kepu on oppositiosta kiivaasti vastustanut. Jos se siinä onnistuu, minustakin silloin tulee kepulainen<<.
Lisää voitte lukea tästä (kannattaa lukea mm eräiden erinomaisten vastineiden vuoksi!):
https://keskustelu.suomi24.fi/t/13333107/mita-keskusta-aikoo-tehda-valtaan-paastyaan
No, ei minusta ole tullut kepulaista, kun kepu ei nyt vallassa oltuaan ole onnistunut noissa ehdoiksi laittamissani asioissa. On toki tapahtunut muutosta parempaankin, kuten kaupan kasvua ja työllisyyden pienoista parantumista, mutta siitä kaikesta saamme kiittää ulkoisia tekijöitä, jotka varmaan tiedätte. Suomen velkaantuminen ei silti ole pysähtynyt eikä ole vältytty leikkauksiltakaan ja verojakin kokonaisuudessaan on pikemmin korotettu kuin alennettu.
Koostumukseltaan mahdottoman Kataisen hallituksen jälkeen uskoin seuraavan hallituksen pystyvän parempaan. Luottamusta siihen minussa herätti kepun johtoon päässyt Juha Sipilä. Sipilä on insinööri ja oli osoittautunut taitavaksi liikemieheksi. Sellaisia tulin arvostaminani tuntemaan työelämässäni ja onhan heitä myös läheispiirissäni. Vaalien jälkeen luottamukseni kepun onnistumiseen kasvoi, kun ministeriksi tuli myös Anne Berner, hänkin menestynyt liike-elämässä ja myös muilla teoillaan arvostusta saanut ihminen. Hän kai oli jo menossa kokoomuksen ehdokkaaksi, mutta tuli sitoutumattomana kepuun, kun Sipilä lupasi hänelle ministerin paikan hallituksessaan.
Vaalikauden aikana on sitten tullut ilmi, että teknillisellä alalla ja/tai liike-elämässä menestyminen ei takaa samanlaisia saavutuksia politiikassa. Kyllä Sipilä on yrittänyt, mutta tulokset ovat sittenkin jääneet vähäisiksi tämän yleismaailmallisen nousukauden huomioon ottaen. Olen kuitenkin muutaman kerran antanut mielessäni tunnustusta Sipilälle, mutta olen saanut myös pettyä häneen. Kuten silloin, kun hän keskeytti lentomatkansa Kultarantaan ja otti hallituksensa tueksi persujen luopiot. Myös siksi, että hän on hallituksensa ykkösasioiksi ottanut pyrkimyksen älyttömään maakuntauudistukseen. Sitä selittänee se, että hän tuli eduskuntaan kepulaisesta Oulun vaalipiiristä. Maakuntauudistus jäänee kuitenkin toteutumatta - onneksi! Samoin käynee myös kepun toiselle kärkihankkeelle, Sotelle, jota kokoomus on kyllä saanut melkoisesti muokatuksi mieleisekseen.
Rohkeasti on yrittänyt myös Berner, jota Sipilä on tukenut, mutta ei Annekaan ole kaikissa yrityksissään onnistunut. Ei tuon ”voimakaksikon” epäonnistuminen ole johtunut yksin opposition vastustuksesta, vaan heillä on ollut vastustusta myös puolueensa ”vanhassa kaartissa”, jolle ei ministerin paikkoja herunut ja nyt he sitten jättävät politiikan. Stadilaiselle Bernerille maakuntauudistushanke on varmaan ollut vastenmielinen ja sivussa siitä hän on saanut pysyäkin tehden mm. esityksiä, jotka ovat herättäneet kritiikkiä ja vastustusta ns. Kepulandiassa.
Nythän Sipiläkin asuu pääkaupunkiseudulla, kun on ostanut kodikseen 1,3 miljoonan ökytalon Sipoosta. Tulevissa vaaleissa hän luonnollisesti lienee ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä. Ei kai Sipilän tarvinne pelätä, että kokisi silloin kohtalon, jonka koki Paavo Väyrynen v. 2011 vaaleissa, kun Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaana tippui pois eduskunnasta.
Kahden edellisen hallituksen pääministerit, Vanhanen ja Katainen jättivät tehtävänsä ennen vaaleja kun puolueen tappio näytti jo varmalta. Kepu sai vuoden 2011 vaalien alla uhrikseen Mari Kiviniemen ja kokoomus v. 2015 vaalien alla Alexander Stubbin. Juha Sipilä sentään kantanee vastuunsa rohkeasti vaalikauden loppuun asti.
Keskustajohtoisen hallituskauden yhteenvetoa
73
787
Vastaukset
Ps.
Kepun putoaminen kolmanneksi seuraavissa vaaleissa on siis jo varmaa, mutta varmaa ei ole vielä, onko seuraavan hallituksen muodostaja sdp vai kokoomus. Ehkä sekin on jo selvillä tammikuun lopussa, jossa oltiin v. 2015 tuon alussa esille ottamani viestini kirjoittaessani.
Juha Sipilä halutessaan saanee kyllä jatkoa poliitikon uralleen seuraavienkin vaalien jälkeen, sillä edellä esittämästäni kritiikistä huolimatta on hän kuitenkin ”parasta, mitä kepusta löytyy” (jota sellaiseksi v. 2003 kepun mainostaman Matti Vanhasen ei katsottu olevan enää v. 2011 vaalien alla;)) Kannaltaan parhaassa tapauksessa Sipilälle saattaa irrota jopa ministerin paikka seuraavassa sdp- tai kokoomusjohtoisessa hallituksessa jos nuo kaksi suurta eivät halua yhteiseen hallitukseen.- Niinhän.sanoit
Ja vihreät mukaasi nousee raketin lailla.
Sosilialisti ainoita jotka nämä tietää ½ VUOTTA AIEMMIN.
KUN EN OLE SOSIALISTI EN VOI TIETÄÄ NIIN KAUAS.
Luotan vain vaaleihin huhtikuun 14 pv. - TotuusTuostakin
Eipä tuo vaalien tulos ole läheskään varma.
Vihreiden sekoilut, nyt viimeisimpänä tämän Jani Toivolan toilailut taksimatkojen, asumisjärjestelyjen ja säätiöpalkkioiden kanssa, pudottavat sitä edelleen. Maaseudun orastava vihreys palaa Keskustan suojiin. Kaupungeissa taasen Kokoomus saa osan vihertävistä akateemisista kannattajikseen.
SDP putoaa viimeistään vaalitenttien myötä. Rinne on täysin onneton kun joutuu suoraan lähetykseen ja tiukkaan paikkaan. Hänet ja puolueen voi pelastaa vain toimittajien myötämielisyys, jota ainakin Ylessä toki löytyy. Toinen demarien kompastuskivi on ay-liikkeen vahva sekaantuminen vaaleihin. Se nähtiin jo aikanaan kun SAK:n pamppujen näköisen mässäilijään pohjannut mainos pilasi demareiden mahdollisuudet. Nyt mennään aivan yhtä mauttomalla kaavalla.
Kokoomus on siis suurin, mutta toinen paikka, se saattaa sittenkin olla Keskustan. Rinteelle ja hänen tökeryydelle SDP ei voi mitään, mutta jos se valjastaa SAK:n apurikseen sillä voimalla mitä nyt näyttää, niin tappio on varma. Niin moni suomalainen on kuitenkin sivistynyt. TotuusTuostakin kirjoitti:
Eipä tuo vaalien tulos ole läheskään varma.
Vihreiden sekoilut, nyt viimeisimpänä tämän Jani Toivolan toilailut taksimatkojen, asumisjärjestelyjen ja säätiöpalkkioiden kanssa, pudottavat sitä edelleen. Maaseudun orastava vihreys palaa Keskustan suojiin. Kaupungeissa taasen Kokoomus saa osan vihertävistä akateemisista kannattajikseen.
SDP putoaa viimeistään vaalitenttien myötä. Rinne on täysin onneton kun joutuu suoraan lähetykseen ja tiukkaan paikkaan. Hänet ja puolueen voi pelastaa vain toimittajien myötämielisyys, jota ainakin Ylessä toki löytyy. Toinen demarien kompastuskivi on ay-liikkeen vahva sekaantuminen vaaleihin. Se nähtiin jo aikanaan kun SAK:n pamppujen näköisen mässäilijään pohjannut mainos pilasi demareiden mahdollisuudet. Nyt mennään aivan yhtä mauttomalla kaavalla.
Kokoomus on siis suurin, mutta toinen paikka, se saattaa sittenkin olla Keskustan. Rinteelle ja hänen tökeryydelle SDP ei voi mitään, mutta jos se valjastaa SAK:n apurikseen sillä voimalla mitä nyt näyttää, niin tappio on varma. Niin moni suomalainen on kuitenkin sivistynyt.Ei vaalien tulos ole varma voittajan osalta, mutta en usko kepun kolmatta sijaa korkeammalle nousevan. Huhtikuussahan nähdään, kumpi meistä on näkemyksessään oikeassa ja silloin varmaan muistamme nyt sanomamme.
Paljolti yhdyn näkemykseesi Antti Rinteestä, hänen persoonansa ja esiintymiskykynsä osalta. Ammattiyhdistyksiä arvostan ja pidän niitä tarpeellisina, mutta näin vaalien alla niiden pitäisi olla harkitsevampia julkituloissaan, jottei sitä nähtäisi puoluepolitiikkaan sekaantumisena; itselleen ja jäsenkunnalleen ne sellaisella haittaa tekisivät.
Kokoomus voi hyvinkin nousta vaalien voittajaksi, enkä olisi siitä lainkaan pahoillani, päinvastoin. Enkä olisi pahoillani siitäkään, jos se ottaisi hallituskumppanikseen kepun, sillä se saattaisi viimein sinetöidä kepun jäämisen jatkossakin sille kannatustasolle, jolle sen mielestäni pitäisi luonnollisesti kuulua.
- kepupiirinehdokasseon
"Tulevissa vaaleissa hän luonnollisesti lienee ehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä. "
Sipilä on ilmoittanut olevansa 2019 EK-vaaleissa ehdolla Oulun vaalipiiristä.Jaa, noinko on jo tehnyt. En ole sitä huomannut, sillä en kovin tarkkaan tuollaisia asioita seuraa, kun on paljon muuta, itselleni tärkeämpää ja mielenkiintoisempaa.
Siitä yksi miinus Sipilälle.- jäivaanmieleeni
kapi_ kirjoitti:
Jaa, noinko on jo tehnyt. En ole sitä huomannut, sillä en kovin tarkkaan tuollaisia asioita seuraa, kun on paljon muuta, itselleni tärkeämpää ja mielenkiintoisempaa.
Siitä yksi miinus Sipilälle.Sinullahan sitä aina on niin paljon itsellesi mielenkiintoisempaa kuin kepu. Niin on minullakin, mutta en minä silti silmät ja korvat suljettuna kulje.
Suomenmaa tuosta näyttää kirjoittaneen Google-haun perusteella ainakin viime kuussa.
Arvostelin kovastikin Sipilää ja hallitusta alkuun mutta täytyy sanoa että olin väärässä.Enkä ole kääntynyt takaisin kepulaiseksi.
Uskoakseni hallituksen ääneeelausumaton päämäärä on ollut tämän "hyvinvointivaltioksi" kutsutun passivoivan ja kansalaisia turhaan hyysäävän ja kontrolloivan hirviän muuttaminen todelliseksi hyvinvointivaltioksi joka huolehtii heikoista ja sairaista sen sijaan että paaapoo keskiluokkaa tulonsiirroilla. Tätä ei tietenkään voi sanoa ääneen koska välittömästi alkaisi erilaisten "päivystävien dosenttien" voivottelu ja taivastelu.
Mitä toivoisin hallitukselta toimenpiteisiin ryhtymistä Ay-liikkeen epäparlamentaarisen vallankäytön vuoksi. Nämä poliittiset mielenilmaisut jotka kukin voisi suorittaa omalla ajalla tulevat koko yhteiskunnalle kalliiksi
Kaupungistumisesta sen verran että vahvan pääkaupunkiseudun lisäsksi tarvitsemme kaupunkikeskuksia muuallekin Suomeen. Maakuntahallintoa turhana byrokratiana emme tarvitse siitä olen samaa mieltä.Jos hallituksen päämääränä on ollut se, jonka sanot, ei se ole ollut vain ääneen lausumaton, vaan kyllä se on ollut myös silmillä näkemätön. En ymmärrä lausumaasi.
Palkansaajat kyllä tarvitsevat etujaan puolustavat ammattiyhdistykset, sillä samanlaiset yhdistykset ovat palkanmaksajillakin ja ne tietysti pyrkivät ajamaan heidän etujaan. Minusta sellainen järjestelmä ei ole mitenkään epäparlamentaarinen vaan on hyvin demokraattinen ja se on yleinen ja hyväksytty ainakin kaikissa kehittyneissä länsimaissa. Meillä järjestelmä perustuu talvisodan aikana tapahtuneeseen ”Tammikuun kihlaukseen”, josta tässä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tammikuun_kihlaus
En minäkään hyväksy puoluepoliittisia lakkoja tai työnseisauksia, joista syntyy työmarkkinoille paljon haittaa ja laajempiakin levottomuuksia. Sellaiset kuitenkin voitaisiin välttää nimenomaan työmarkkinaosapuolten välisillä neuvotteluilla. Nythän hieman sellaista poliittista liikehdintää on työmarkkinoilla. Osaltaan siihen syyllinen on myös työnantajapuoli, kun Elinkeinoelämän keskusliitto ilmoitti helmikuussa 2017 ettei se enää tee keskusjärjestösopimuksia ja sanoi irti olemassa olevat 22 sopimusta.
Sanot, että et ole kääntymässä takaisin kepulaiseksi. Oletko siis joskus ollut kepulainen? Tuota en ole tiennyt. Minulta sellainen on jäänyt kokematta, mutta en ymmärrä pitää sitä jonakin puutteena;))kapi_ kirjoitti:
Jos hallituksen päämääränä on ollut se, jonka sanot, ei se ole ollut vain ääneen lausumaton, vaan kyllä se on ollut myös silmillä näkemätön. En ymmärrä lausumaasi.
Palkansaajat kyllä tarvitsevat etujaan puolustavat ammattiyhdistykset, sillä samanlaiset yhdistykset ovat palkanmaksajillakin ja ne tietysti pyrkivät ajamaan heidän etujaan. Minusta sellainen järjestelmä ei ole mitenkään epäparlamentaarinen vaan on hyvin demokraattinen ja se on yleinen ja hyväksytty ainakin kaikissa kehittyneissä länsimaissa. Meillä järjestelmä perustuu talvisodan aikana tapahtuneeseen ”Tammikuun kihlaukseen”, josta tässä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tammikuun_kihlaus
En minäkään hyväksy puoluepoliittisia lakkoja tai työnseisauksia, joista syntyy työmarkkinoille paljon haittaa ja laajempiakin levottomuuksia. Sellaiset kuitenkin voitaisiin välttää nimenomaan työmarkkinaosapuolten välisillä neuvotteluilla. Nythän hieman sellaista poliittista liikehdintää on työmarkkinoilla. Osaltaan siihen syyllinen on myös työnantajapuoli, kun Elinkeinoelämän keskusliitto ilmoitti helmikuussa 2017 ettei se enää tee keskusjärjestösopimuksia ja sanoi irti olemassa olevat 22 sopimusta.
Sanot, että et ole kääntymässä takaisin kepulaiseksi. Oletko siis joskus ollut kepulainen? Tuota en ole tiennyt. Minulta sellainen on jäänyt kokematta, mutta en ymmärrä pitää sitä jonakin puutteena;))Kyllä minä kaksi kertaa Väyrystä äänestäneenä olen ollut kepulainen. En suinkaan olisi rajoittamassa lakko-oikeutta työntekijäpuolen työtaisteluaseena minä sitä tulisi käyttää. Jos hallitus on saanut kansan vapaissa vaaleissa mandaatin niin kyllä sillä silloin on oikeus ja velvollisuus käyttää sitä. Osasyy demareiden huonoon vaalitulokseen oli myös alhainen äänestysprosentti.
Tuo tammikuun kihlaus ja niin sanottu konsensuksen aika oli toki tärkeää ja sinä maailman aikana oikea ratkaisu. Mutta kuten Stubb sanoi emme enää elä konsensuksen vaan jatkuvassa muutoksessa olevien globaalien markkinoiden aikaa jasiihen jäykkkä työmarkkinajärjestelmämme istuu huonosti.
En suinkaan vastusta oikeanlaista hyvinvointivaltiosta eli sellaista joka pääasiassa residuaalisen ja selektiivisaen sosiaaliturvan keinoin pitää huolata heikoista ja sairaista. Universaalit utopiat sosiaaliturvasta jotka liittyvät Keynesiläiseen käsitykseen siitä että julkista sektoria< vahvistamalla ja lisäämällä tulonsiirtoja valtion varallisuus kasvaa on unohdettava.
Tulevana hallituspohjana ensisijaisesti Kokoomus-Keskusta-RKP-Vihreät ja tai KD. Tai sitten Sinipuna akseli samoilla tilkepuolueilla täydennettynä. Punamulta on huonoin vaihtoehtoOikeistoSosDem kirjoitti:
Kyllä minä kaksi kertaa Väyrystä äänestäneenä olen ollut kepulainen. En suinkaan olisi rajoittamassa lakko-oikeutta työntekijäpuolen työtaisteluaseena minä sitä tulisi käyttää. Jos hallitus on saanut kansan vapaissa vaaleissa mandaatin niin kyllä sillä silloin on oikeus ja velvollisuus käyttää sitä. Osasyy demareiden huonoon vaalitulokseen oli myös alhainen äänestysprosentti.
Tuo tammikuun kihlaus ja niin sanottu konsensuksen aika oli toki tärkeää ja sinä maailman aikana oikea ratkaisu. Mutta kuten Stubb sanoi emme enää elä konsensuksen vaan jatkuvassa muutoksessa olevien globaalien markkinoiden aikaa jasiihen jäykkkä työmarkkinajärjestelmämme istuu huonosti.
En suinkaan vastusta oikeanlaista hyvinvointivaltiosta eli sellaista joka pääasiassa residuaalisen ja selektiivisaen sosiaaliturvan keinoin pitää huolata heikoista ja sairaista. Universaalit utopiat sosiaaliturvasta jotka liittyvät Keynesiläiseen käsitykseen siitä että julkista sektoria< vahvistamalla ja lisäämällä tulonsiirtoja valtion varallisuus kasvaa on unohdettava.
Tulevana hallituspohjana ensisijaisesti Kokoomus-Keskusta-RKP-Vihreät ja tai KD. Tai sitten Sinipuna akseli samoilla tilkepuolueilla täydennettynä. Punamulta on huonoin vaihtoehtoOkei, Sinä näet asiat noin. Ei minun tarvitse siihen juuri muuta sanoa kuin vain ihmetellä, että entisenä Väyrysen äänestäjänä kovin kauas olet tullut entisestä ihanteestasi;)) No, onhan Pystyyn_kuollut todennut täällä, että ”nikki ei välttämättä kerro mitään asianomaisen työhistoriasta tai elämäntilanteesta”.
Kanssasi samaa mieltä olen tuosta, eli jos kokoomus voittaa vallit, kepun pitäisi tulla sen päähallituskumppaniksi. Seuraavalla hallituskaudella saattaa jo tulla kovat ajat, sillä sellaisia, jopa v.2008 finanssikriisiä pahempaa asiantuntijat ennustelivat eilen A-studiossa. Valitettavasti kokoomuskin menettäisi tuolloin kannatustaan, mutta kepu varmaan rajummin. Sinipuna minunkin toivehallitus olisi, mutta se saattaisi olla nyt kohtalokas päähallituspuolueille. Jospa kokoomus ymmärtäisi jäädä nyt oppositioon!kapi_ kirjoitti:
Okei, Sinä näet asiat noin. Ei minun tarvitse siihen juuri muuta sanoa kuin vain ihmetellä, että entisenä Väyrysen äänestäjänä kovin kauas olet tullut entisestä ihanteestasi;)) No, onhan Pystyyn_kuollut todennut täällä, että ”nikki ei välttämättä kerro mitään asianomaisen työhistoriasta tai elämäntilanteesta”.
Kanssasi samaa mieltä olen tuosta, eli jos kokoomus voittaa vallit, kepun pitäisi tulla sen päähallituskumppaniksi. Seuraavalla hallituskaudella saattaa jo tulla kovat ajat, sillä sellaisia, jopa v.2008 finanssikriisiä pahempaa asiantuntijat ennustelivat eilen A-studiossa. Valitettavasti kokoomuskin menettäisi tuolloin kannatustaan, mutta kepu varmaan rajummin. Sinipuna minunkin toivehallitus olisi, mutta se saattaisi olla nyt kohtalokas päähallituspuolueille. Jospa kokoomus ymmärtäisi jäädä nyt oppositioon!Väyryselle täytyy kyllä antaa pisteet siitä että hän varoitteli yksipuolisesta idänkaupasta 1980-luvulla. Viestintuoja vain oli väärä henkilö.
- gfhghghfg
Canada
- PolitiikanTietäjä
Suomi ei päässyt mukaan tuohon maailmantalouden kasvuun heti silloin kun siihen olisi ollut mahdollisuus, noin vuonna 2011. Syynä oli silloisen sixpackiksi kutsutun hallituksen totaalinen tunarointi ja etenkin SDP:n vastustus kaikkia talouden tervehdyttämistoimia vastaan. Hallituspuolueiden sisäpiiriin tuolloin kuulunut Osmo Soininvaara kuvaa SDP:n toimia neliraajajarrutukseksi.
Sipilän hallitus uskalsi tarttua härkää sarvista, tehdä kilpailukykysopimukseksi nimetty paketti sekä muita toimia (leikkauksiakin) jolla tuottavuusvajettamme kilpialijoihin verrattuna saatiin kurottua umpeen.
Taloutemme alkoi nopeasti kohentua, Suomi pääsi vihdoin siihen imuun josta demarit meidät oli neljän vuoden ajan pitänyt loitolla. Tehtyjen toimien myötä niin kansalaisten ostovoima kuin yritysten investointihalukkuus ovat nousseet ja saaneet aikaan dynaamisen vaikutuksen. Ostovoima on kohentunut sitä kautta, kun 110 000 uutta työpaikkaa on syntynyt. Ne ihmiset ovat pois veronmaksajien kustantamien tukien piiristä, palkkatulo antaa paremman ostovoiman ja yhteiskunnan rahanjaon tarve vähenee. Kaikki voittavat.
Maakuntanmalliin jouduttiin, kun edellisen hallitusen viiteen sote-alueeseen pohjannut malli tyrmättiin perustuslain vastaisena. Perustuslakivaliokunta edellytti demokraattista suorilla vaaleilla valittavaa orgaania hallinnoimaan sotea tiheämällä jaolla kuin 5 aluetta. Piti siis löytää uusi malli, joista esillä oli mm. SDP:n 15 alueen malli ym. Se onko alueita 15 tai 18, kutsutaanko niitä maakunniksi vai sotekunniksi, on yhdentekevää. Sama asia eri paketissa. Sinulle Kapi tuo on tietysti pöljyyteesi seurausta ettet ymmärrä mistä ja miksi maakuntamalliin on menty.
Työelämän jäykkyyksien purku on vaikeaa, sen on saanut hallitus kokea. Rohkeita yrityksiä on ollut, muttei riittävästi. Työttömien patistelu aktiivimallilla on hyvä alku, samoin irtisamonmisten helpottaminen pienyrityksissä. Yleissitovuuden poisto olisi kuitenkin saatava aikaan, seuraava hallitus, vaikka olisi demarivetoinen, sen joutuu jokatapauksessa toteuttamaan olosuhteiden (uuden taantuman) pakottamana. Ellei sitten jo Libertan EU:lle tekemä kantelu pakota sitä poistamaan.- KapiSosialistille
Hohoooo, Kapi kun on sosialisti, ollu sosialistien listoilla vaaleissa vaikka oli armeijan palveluksessa (= maanrikos) niin varmaan tahtoon nimetä soten alueet Suomen Sosialistisiksi Sotealueiksi. Venään puolella armeijassakin olleena (siis sosialistina) voisi haluta ne alueet kuvernementiksi, niitähä oli vennään maalla ennen muinoin. Hohhoohhooooo on se vaan yksinkertainen tollikka.
- Onko.peräti.taistolainen
KapiSosialistille kirjoitti:
Hohoooo, Kapi kun on sosialisti, ollu sosialistien listoilla vaaleissa vaikka oli armeijan palveluksessa (= maanrikos) niin varmaan tahtoon nimetä soten alueet Suomen Sosialistisiksi Sotealueiksi. Venään puolella armeijassakin olleena (siis sosialistina) voisi haluta ne alueet kuvernementiksi, niitähä oli vennään maalla ennen muinoin. Hohhoohhooooo on se vaan yksinkertainen tollikka.
Jos kapi olisi sota-aikana rintamalla, varmaan olisi karannut piippalakkien puolelle.
Sama aseellisessa kapinassa olisi noilla puheillaan ollut mukana, kun selvä sosialisti on.
yrittää hämätä kokoomuksella, kuin hän, ei onnistu, puheet ratkaisee. Armeijassa tuollaista isänmaan vastustajaa, ei käsitä että demokraattiset vaalit aina 4 -vuoden välein ja sen mukaan eletään. Tekee omia taulukkojaan kesken kaiken sossu tapaan. Samaa mieltä kanssasi olen tuosta sixpac-hallituksesta, sen olen antanut ymmärtää jo tuolla edellä. Sen koostuma oli mahdoton voidakseen toimia yksimielisesti, jota yhteisen hyvän vuoksi olisi tarvittu.
Myönnät, että tämä hallitus on tehnyt leikkauksiakin ja on se todella tehnyt muutakin sellaista, jota kepu oppositiossa ollessaan jyrkästi vastusti. Kai siihen nyt on ollut pakko, mutta ymmärtävätköhän sitä ne jotka v. 2015 äänestivät kepua ja ovat joutuneet nyt kärsimään sen toimenpiteistä?
Liian myönteisen kuvan haluat antaa nykytilanteesta, jossa on vielä paljon vaikeaa. Hyvääkin on tapahtunut, sitä, jonka totean avauksessanikin, mutta se on tapahtunut enemmän ulkoisten tekijöiden kuin hallituksemme tai ainakaan kepun ansiosta.
Kepun ajama maakuntamalli on kuitenkin järjetön. Samassa asemassa siinä tulisivat olemaan yli 1,5 miljoonan asukkaan Uusimaa ja alle 100 000 asukkaan Kainuu ja Keski-Pohjanmaa, jotka varmaan tarvitsisivat asioita hoitaakseen samat resurssit kuin Uusimaakin. No, ovathan ne kepuvaltaisia alueita, joten niin ollen kepulaiset saisivat suuren määrän hyviä virkapaikkoja;))- Historiantuntija
kapi_ kirjoitti:
Samaa mieltä kanssasi olen tuosta sixpac-hallituksesta, sen olen antanut ymmärtää jo tuolla edellä. Sen koostuma oli mahdoton voidakseen toimia yksimielisesti, jota yhteisen hyvän vuoksi olisi tarvittu.
Myönnät, että tämä hallitus on tehnyt leikkauksiakin ja on se todella tehnyt muutakin sellaista, jota kepu oppositiossa ollessaan jyrkästi vastusti. Kai siihen nyt on ollut pakko, mutta ymmärtävätköhän sitä ne jotka v. 2015 äänestivät kepua ja ovat joutuneet nyt kärsimään sen toimenpiteistä?
Liian myönteisen kuvan haluat antaa nykytilanteesta, jossa on vielä paljon vaikeaa. Hyvääkin on tapahtunut, sitä, jonka totean avauksessanikin, mutta se on tapahtunut enemmän ulkoisten tekijöiden kuin hallituksemme tai ainakaan kepun ansiosta.
Kepun ajama maakuntamalli on kuitenkin järjetön. Samassa asemassa siinä tulisivat olemaan yli 1,5 miljoonan asukkaan Uusimaa ja alle 100 000 asukkaan Kainuu ja Keski-Pohjanmaa, jotka varmaan tarvitsisivat asioita hoitaakseen samat resurssit kuin Uusimaakin. No, ovathan ne kepuvaltaisia alueita, joten niin ollen kepulaiset saisivat suuren määrän hyviä virkapaikkoja;))Perustuslakivaliokunta tyrmätessään edellisen hallituksen mallin ei vaatinut tasapäistämään sotealueiden väkimäärää perustuslakiin vedoten, vaan turvaamaan palveluiden tasavertaisuuden alueellisesti. Hylätty malli pohjasi yliopsitollisiin keskussairaaloihin, jotka kattavat huonosti aluuellisen tasapainon. Toinen perustuslain vastainen asia johon edellinen malli törmäsi oli hallinnon jättäminen kuntien kautta nimettäväksi. Siinä siis Helsinki olisi saanut yhden ääneen siinä missä piskuinen Loviisa Uudellamalla. Sellaista ajoi mm. SDP edellisvaalikaudella, mutta tuli siis hylätyksi.
Kerroppa miten sen sitten tekisit jos maakunnat eivät sinulle kelpaa. Muistaen tuon hylätyn mallin sekä vaatimuksen suoralla vaaleilla valittavasta hallinnosta.
Maakunnat noudattavat varsin hyvin olemassa olevaa keskussairaalajakoa, eikä ne kaukana ole vanhasta läänijaostakaan. Vaalipiirijakokin on muutamaa "kahdennettua" vaalipiiriä lukuunottamatta sama kuin maakuntajako. Noita kahdennuksia on tarvittu valtiollisissa vaaleissa.
Maakunnat on varsin hyvä pohja soten perustuslain mukaisuudelle. Toki aina voidaan keskutella tarvitseeko Pohjanmaa jakaa kolmeen osaan (Vaasa, Seinäjoki, Kokkola) sairaalajaon mukaisesti, ja pitäisikö Helsinki päästää vapaamatkustajaksi kuten sen pormestari itsekkäästi vaatii, mutta tuollainen on turhaa saivartelua, tärkeintä on turvata se perustuslain vaatimus hoitoon pääsystä riittävän tasaveroisesti asuitpa missä tahansa. Täydelliseen tasavertaisuuteenhan ei koskaan päästä.
Typerintä mitä on esitetty on SDP:n uudistettu malli, jossa jako olisi käytänössä sama kuin maakuntamallissa, mutta nimeksi pitäisi vääntää joku "Sotekunta" tai vastaava uustermi. Vanha kunnon läänikin olisi parempi nimi. Tai vaikka maaherrapiiri. Maakunnat, sittemmin läänit, ovat historiallisesti olleet jopa varsin itsenäisiä, Ruotsin vallan aikaan oli voimassa jopa omat maakuntalakinsa tietyissä maakunnissa. Maakunnasta, tai läänistä, toiseen muutettaessa piti saada lupa maaherralta vielä 1800 luvun lopulla. Niille on siis vahva historiallinen ja kulttuurinen pohja, miksi sitä ei voida nyt hyödyntää.
Kerroppa se meille kapi - Hohhohohoohooooooooo
Historiantuntija kirjoitti:
Perustuslakivaliokunta tyrmätessään edellisen hallituksen mallin ei vaatinut tasapäistämään sotealueiden väkimäärää perustuslakiin vedoten, vaan turvaamaan palveluiden tasavertaisuuden alueellisesti. Hylätty malli pohjasi yliopsitollisiin keskussairaaloihin, jotka kattavat huonosti aluuellisen tasapainon. Toinen perustuslain vastainen asia johon edellinen malli törmäsi oli hallinnon jättäminen kuntien kautta nimettäväksi. Siinä siis Helsinki olisi saanut yhden ääneen siinä missä piskuinen Loviisa Uudellamalla. Sellaista ajoi mm. SDP edellisvaalikaudella, mutta tuli siis hylätyksi.
Kerroppa miten sen sitten tekisit jos maakunnat eivät sinulle kelpaa. Muistaen tuon hylätyn mallin sekä vaatimuksen suoralla vaaleilla valittavasta hallinnosta.
Maakunnat noudattavat varsin hyvin olemassa olevaa keskussairaalajakoa, eikä ne kaukana ole vanhasta läänijaostakaan. Vaalipiirijakokin on muutamaa "kahdennettua" vaalipiiriä lukuunottamatta sama kuin maakuntajako. Noita kahdennuksia on tarvittu valtiollisissa vaaleissa.
Maakunnat on varsin hyvä pohja soten perustuslain mukaisuudelle. Toki aina voidaan keskutella tarvitseeko Pohjanmaa jakaa kolmeen osaan (Vaasa, Seinäjoki, Kokkola) sairaalajaon mukaisesti, ja pitäisikö Helsinki päästää vapaamatkustajaksi kuten sen pormestari itsekkäästi vaatii, mutta tuollainen on turhaa saivartelua, tärkeintä on turvata se perustuslain vaatimus hoitoon pääsystä riittävän tasaveroisesti asuitpa missä tahansa. Täydelliseen tasavertaisuuteenhan ei koskaan päästä.
Typerintä mitä on esitetty on SDP:n uudistettu malli, jossa jako olisi käytänössä sama kuin maakuntamallissa, mutta nimeksi pitäisi vääntää joku "Sotekunta" tai vastaava uustermi. Vanha kunnon läänikin olisi parempi nimi. Tai vaikka maaherrapiiri. Maakunnat, sittemmin läänit, ovat historiallisesti olleet jopa varsin itsenäisiä, Ruotsin vallan aikaan oli voimassa jopa omat maakuntalakinsa tietyissä maakunnissa. Maakunnasta, tai läänistä, toiseen muutettaessa piti saada lupa maaherralta vielä 1800 luvun lopulla. Niille on siis vahva historiallinen ja kulttuurinen pohja, miksi sitä ei voida nyt hyödyntää.
Kerroppa se meille kapiNiin, tuossapa se pointti onki. Keskustan malli pohjaa olemassaoleviin ja koettuihin sairaalapiireihin. Kapi taas haluaa politikoida kuten tyypillinen sossukommari. Ei luota siihen miten ihmiset ovat tottuneet tekemään, vaan väkisin "ylhäältä anettuna" määrää uuden maakuntajaon. Sotehan ei kaadu maakuntamalliin, vaan kokoomuksen ajamaan vapausvalitamalliin. Sitäkään kapi ressukka ei ymmärrä, vaan vaahtoaa tuosta maakuntamallista. On se säälittävää katsoa tuosta kapin typeryyttä. Ei muuten vastaa sinulle, kun esität asiakysymyksen. Olisi pitänyt kysyä miten pääsi kapteeniksi sossujen tekemällä lailla. Tai miksi näytti munakarvansa.
Historiantuntija kirjoitti:
Perustuslakivaliokunta tyrmätessään edellisen hallituksen mallin ei vaatinut tasapäistämään sotealueiden väkimäärää perustuslakiin vedoten, vaan turvaamaan palveluiden tasavertaisuuden alueellisesti. Hylätty malli pohjasi yliopsitollisiin keskussairaaloihin, jotka kattavat huonosti aluuellisen tasapainon. Toinen perustuslain vastainen asia johon edellinen malli törmäsi oli hallinnon jättäminen kuntien kautta nimettäväksi. Siinä siis Helsinki olisi saanut yhden ääneen siinä missä piskuinen Loviisa Uudellamalla. Sellaista ajoi mm. SDP edellisvaalikaudella, mutta tuli siis hylätyksi.
Kerroppa miten sen sitten tekisit jos maakunnat eivät sinulle kelpaa. Muistaen tuon hylätyn mallin sekä vaatimuksen suoralla vaaleilla valittavasta hallinnosta.
Maakunnat noudattavat varsin hyvin olemassa olevaa keskussairaalajakoa, eikä ne kaukana ole vanhasta läänijaostakaan. Vaalipiirijakokin on muutamaa "kahdennettua" vaalipiiriä lukuunottamatta sama kuin maakuntajako. Noita kahdennuksia on tarvittu valtiollisissa vaaleissa.
Maakunnat on varsin hyvä pohja soten perustuslain mukaisuudelle. Toki aina voidaan keskutella tarvitseeko Pohjanmaa jakaa kolmeen osaan (Vaasa, Seinäjoki, Kokkola) sairaalajaon mukaisesti, ja pitäisikö Helsinki päästää vapaamatkustajaksi kuten sen pormestari itsekkäästi vaatii, mutta tuollainen on turhaa saivartelua, tärkeintä on turvata se perustuslain vaatimus hoitoon pääsystä riittävän tasaveroisesti asuitpa missä tahansa. Täydelliseen tasavertaisuuteenhan ei koskaan päästä.
Typerintä mitä on esitetty on SDP:n uudistettu malli, jossa jako olisi käytänössä sama kuin maakuntamallissa, mutta nimeksi pitäisi vääntää joku "Sotekunta" tai vastaava uustermi. Vanha kunnon läänikin olisi parempi nimi. Tai vaikka maaherrapiiri. Maakunnat, sittemmin läänit, ovat historiallisesti olleet jopa varsin itsenäisiä, Ruotsin vallan aikaan oli voimassa jopa omat maakuntalakinsa tietyissä maakunnissa. Maakunnasta, tai läänistä, toiseen muutettaessa piti saada lupa maaherralta vielä 1800 luvun lopulla. Niille on siis vahva historiallinen ja kulttuurinen pohja, miksi sitä ei voida nyt hyödyntää.
Kerroppa se meille kapiKun nyt vielä kuitenkin palstan avasin, näin tuon.. Kysyt, mitä minä tekisin, jos maakunnat eivät minulle kelpaa. Vastauksessani pääsen helpolla: en tiedä, mitä tekisin, eikä minun tarvitse sitä tietääkään, minulla ei ole valtaa siihen.
Rehdisti myönnän, että minua paremmin olet tutustunut tuohon aihepiiriin, joka oikeastaan ei minua juurikaan kiinnosta muuten kuin että hullultahan tuntuu järjestelmä, jossa samanveroisia toimijoita olisivat vajaan 100 000 asukkaan maakunnat kuin yli 1,5 miljoonan asukkaan Uusimaa. Uusimaakin pitäisi järjen mukaan jakaa ainakin kahtia, eli siitä pitäisi erottaa omaksi yksikökseen 600 000 asukkaan Helsinki tai ainakin tämä yli miljoonan asukkaan pääkaupunkiseutu. Pormestarimme Jan Vapaavuori on täysin oikeassa vaatimuksissaan.
Ei minulla ole eväitä eikä haluakaan puhua tästä enempää.- samatoistuuaina
kapi_ kirjoitti:
Kun nyt vielä kuitenkin palstan avasin, näin tuon.. Kysyt, mitä minä tekisin, jos maakunnat eivät minulle kelpaa. Vastauksessani pääsen helpolla: en tiedä, mitä tekisin, eikä minun tarvitse sitä tietääkään, minulla ei ole valtaa siihen.
Rehdisti myönnän, että minua paremmin olet tutustunut tuohon aihepiiriin, joka oikeastaan ei minua juurikaan kiinnosta muuten kuin että hullultahan tuntuu järjestelmä, jossa samanveroisia toimijoita olisivat vajaan 100 000 asukkaan maakunnat kuin yli 1,5 miljoonan asukkaan Uusimaa. Uusimaakin pitäisi järjen mukaan jakaa ainakin kahtia, eli siitä pitäisi erottaa omaksi yksikökseen 600 000 asukkaan Helsinki tai ainakin tämä yli miljoonan asukkaan pääkaupunkiseutu. Pormestarimme Jan Vapaavuori on täysin oikeassa vaatimuksissaan.
Ei minulla ole eväitä eikä haluakaan puhua tästä enempää.Olipa yllättävää, että palasit vielä kommentoimaan vastoin ennakkoilmoitustasi.
:D - PolitiikanTietäjä
kapi_ kirjoitti:
Kun nyt vielä kuitenkin palstan avasin, näin tuon.. Kysyt, mitä minä tekisin, jos maakunnat eivät minulle kelpaa. Vastauksessani pääsen helpolla: en tiedä, mitä tekisin, eikä minun tarvitse sitä tietääkään, minulla ei ole valtaa siihen.
Rehdisti myönnän, että minua paremmin olet tutustunut tuohon aihepiiriin, joka oikeastaan ei minua juurikaan kiinnosta muuten kuin että hullultahan tuntuu järjestelmä, jossa samanveroisia toimijoita olisivat vajaan 100 000 asukkaan maakunnat kuin yli 1,5 miljoonan asukkaan Uusimaa. Uusimaakin pitäisi järjen mukaan jakaa ainakin kahtia, eli siitä pitäisi erottaa omaksi yksikökseen 600 000 asukkaan Helsinki tai ainakin tämä yli miljoonan asukkaan pääkaupunkiseutu. Pormestarimme Jan Vapaavuori on täysin oikeassa vaatimuksissaan.
Ei minulla ole eväitä eikä haluakaan puhua tästä enempää.Kysymyksessä kysyttiin: "Kerroppa miten sen sitten tekisit jos maakunnat eivät sinulle kelpaa. Muistaen tuon hylätyn mallin sekä vaatimuksen suoralla vaaleilla valittavasta hallinnosta. "
Tuossa kysymyksessä on mielestäni oleellista tuo jälkimmäinen lause. Helsinki yhtenä sotealueena ei yksin tule koskaan täyttämään sitä vaatimusta minkä perustuslakivaliokunta asetti. Ei siinä auta Vapaavuoren kapina eikä mikään muukaan. Perustuslaki on armoton. Realitetit pitäisi ymmärtää. Vapaamatkustajaksi ei pääse vaikka nimi on Vapaavuori.
Jotta kaikki ne ehdot, joita perustuslakivalikunta on asettanut, täyttyvät, malliksi tulee pakosta likipitäen tämä nyt esillä oleva maakuntamalli. Mallin nimi saattaa vaihtua, maakuntien määrä voi tippua tai jopa nousta, yksi kunta, ei edes Helsinki, ei tule koskaan saamaan erivapautta omaan palvelutuotantoon, mutta malli ei juurikaan tästä muutu.
Poliittinen ongelma, se johon sote kaatuu, ja joka saatta seuraavan hallituksen mallista jäädä pois, on Kokoomuksen ajama valinnanvapaus.
Kokoomukselle on lähestulkoon yhdentekevää toteutuuko tämän hallituksen maakuntamalli vai ei, koska se on nyt käytänössä saletisti myös tulevassa hallituksessa. Jos Keskusta kokee sille uumoillun veret seisauttavan rökäletappion, on SDP ja Kokoomus hallituksessa, ja silloin toteutuu tuo valinnanvapaus. Ja maakuntamalli nimensä muuttaneena.
Jos taas Keskusta pärjää, tarkoittaa se nykypohjan jatkoa, ja silloin toteutetaan nyt esillä oleva malli. Demarit ovat maalanneet itsensä nurkkaan, ja se alkaa jo näkyä Rinteen puheissa, siellä halutaan nyt jo tämän hallituksen malli maaliin, jotta päästään hallitukseen ilman, että tarvitsee olla päättämässä valinnanvapudesta.
- eisaatoistua
Sipilä oli kallis ja tuhoisa moka Suomelle..
- Toveri.Kapi
Kapi on piilokepu.
Ei muuten olisi täällä, olisi muuten SDP tovereitten kanssa jutustelemassa heidän palstallaan.
Kapikin menee meidän tavoin äänestyskoppiin ja piirtää kepu numeron äänestyspapruun.
Ihminen muuttuu äänestyskopissa, se ihan todistettu tutkimuksin. Helsingistä odotettavissa kepulle kova saalis. Vihreät ei enään ennätä vaihtaa puheenjohtajaa tumpelon sijalle, he jää alas, jos ruotsin 4,4 % tulee se jo hyvä. Olen tuossa vastaillut muutamaan ainakin jossain määrin asiallisiksi näkemiini viesteihin. Asiattomia on tullut enemmän, mutta ne kuittaan tällä. Eli en viitsi vastailla sellaisiin, joissa ei ole siteeksikään avaukseni asiasta tai edes kepun politiikkaa koskevaa, vaan keskitytään minuun. Ja siinäkin on vain sitä, jota tuottaa oma heikko pää ja yhtä heikolla kirjoitustaidolla se on tänne tuotu.
Huvittaa tosin, että yhä olen noille sotilas, vaikka sellaisena olin vain vähän vajaan neljäsosan - no, ainakin vain hieman yli kolmasosan - elämästäni. Ja että minun asemassani olevan pitäisi olla sosialisti, vaikka varmasti olen ”sillä rintamalla” paljon enemmän maksaja kuin saaja. Saaja en nimittäin ole ollenkaan muuten kuin eläkkeitteni muodossa, eivätkä ne eläkkeet tule kovin sosialistisilta tahoilta, jollei nyt Valiota sellaiseksi lueta;))
Enpä viitsi enää tänä iltana palstaa avata, ja tuskin paljon availen huomennakaan, kun päivällä on jumppaa ja illalla muuta menoa. Perjantaina saatan sitten vastailla enemmän, jos asiallisia viestejä on tullut. Viikonloppuna tämä palsta saa jäädä minulta täysin rauhaan, kun alan valmistautua - pakkailla yms. - kun maanantaina lähden kuntoutuslomalle Espanjan aurinkorannikolle.Korjaan vielä edellä sanomani. Näin sen pitää kuulua:
Huvittaa tosin, että yhä olen noille sotilas, vaikka sellaisena olin vain vähän YLI neljäsosan - no, ainakin vain vajaan kolmasosan - elämästäni.- Ylivääpelin.arvoOikeasti
kapi_ kirjoitti:
Korjaan vielä edellä sanomani. Näin sen pitää kuulua:
Huvittaa tosin, että yhä olen noille sotilas, vaikka sellaisena olin vain vähän YLI neljäsosan - no, ainakin vain vajaan kolmasosan - elämästäni.Et sinä oikein ole sotilas ollutkaan, ettei sinua nyt olla oikeana sotilaana pidettykään. Itse vain kuvittelet sotilas olevasi ei muuta kuin sosialisti kaverisi, sieltähän meriittisi olet hakenunutkin. Kyllä minua ja muitakin upseereja risoi tuo SDP -toveri upseerimalli, kun ilman peruskouluja alettiin vääntämään meikäläisten reviirille, jotka olimme siihen paljon aikaa ja vaivaa uhranneet mm lukion jälkeen 3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen.
Nykyisin nämä muuttuneet, nyt yleisesikuntaupseeri koulutus kestää 2 vuotta.
Pojan vaimon veli valmistui täältä jokunenvuosi sitten, sillä tullut uudet mallit vähän tutuiksi.
Te sosialistit vain aliarvioitte muita nauraen. Kuvittelette ettei muutkaan ole laillenne kuoluja käyneet. Mistä pirkuleesta se pitikin tämä vasemmistolaisuus tulla ihmisiä kiusaaman maapallolle ? Mekin olemme niin rikas maa sikäli ettemme tarvitsi lainkaan vasenta haittasiipeä. Ylivääpelin.arvoOikeasti kirjoitti:
Et sinä oikein ole sotilas ollutkaan, ettei sinua nyt olla oikeana sotilaana pidettykään. Itse vain kuvittelet sotilas olevasi ei muuta kuin sosialisti kaverisi, sieltähän meriittisi olet hakenunutkin. Kyllä minua ja muitakin upseereja risoi tuo SDP -toveri upseerimalli, kun ilman peruskouluja alettiin vääntämään meikäläisten reviirille, jotka olimme siihen paljon aikaa ja vaivaa uhranneet mm lukion jälkeen 3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen.
Nykyisin nämä muuttuneet, nyt yleisesikuntaupseeri koulutus kestää 2 vuotta.
Pojan vaimon veli valmistui täältä jokunenvuosi sitten, sillä tullut uudet mallit vähän tutuiksi.
Te sosialistit vain aliarvioitte muita nauraen. Kuvittelette ettei muutkaan ole laillenne kuoluja käyneet. Mistä pirkuleesta se pitikin tämä vasemmistolaisuus tulla ihmisiä kiusaaman maapallolle ? Mekin olemme niin rikas maa sikäli ettemme tarvitsi lainkaan vasenta haittasiipeä.Tulinpa vielä vilkaisemaan palstaa ja kun näin tuon, on se niin hauska, että täytyy siihen vastata:
Nimimerkissäsi ilmoitat olevasi ylivääpeli oikeasti. En sitä oikein usko, sillä ei tuollaisella esitystavalla olisi päästy ylivääpeliksi, ei sillä olisi selvitty ”rottakoulussakaan” puhumattakaan myöhemmin vaadittavista kouluista. Ja jos niistä olisi jotenkin selvitty, mikä olisi ollut sellainen tehtävä, jossa olisi pärjätty ja ylivääpeliksi kohottu? Ei ainakaan esikunnissa, tuskin kenttäkouluttajanakaan, ehkä jollakin varastolla, varastonhoitajan apulaisena.
Huvittavinta on tuo, kun koetat antaa ymmärtää, että olisit selvittänyt jopa lukiota ja ollut jopa kadettiupseeri! No, vahvistat tuolla Pystyyn_kuolleen joskus sanomaa viisautta - josta olen kertonut avaukseni linkkikirjoituksessa lähes neljä vuotta sitten: ”nikit eivät välttämättä kerro mitään asianomaisten työhistoriasta tai elämäntilanteesta”.
Et voi olla ylivääpelikään, kun noin huonosti tunnet Suomen lakia. Ei SDP tai mikään muukaan puolue sotilaita ylentele. Joukko-osaston komentaja minutkin ylenteli aina sotilasmestariksi asti, mutta upseeriarvoissa Tasavallan Presidentti, joka minun aikoinani oli vielä Urho Kekkonen. Valiota saatetaan pitää Keskustaa lähellä olevana firmana, mutta ei minua sielläkään keskushallinnon - siis koko firman - isännöitsijäksi nimittänyt kepu, vaan kyllä hän oli Valion silloinen pääjohtaja.
Nyt voin naama iloisessa virneessä lähteä tässä iltapesuille ja sitten vuoteeseen - kirjan kanssa tietenkin.
Nyt viimein Hyvää yötä kaikille!- Kapi.on.ylivääpeli
kapi_ kirjoitti:
Tulinpa vielä vilkaisemaan palstaa ja kun näin tuon, on se niin hauska, että täytyy siihen vastata:
Nimimerkissäsi ilmoitat olevasi ylivääpeli oikeasti. En sitä oikein usko, sillä ei tuollaisella esitystavalla olisi päästy ylivääpeliksi, ei sillä olisi selvitty ”rottakoulussakaan” puhumattakaan myöhemmin vaadittavista kouluista. Ja jos niistä olisi jotenkin selvitty, mikä olisi ollut sellainen tehtävä, jossa olisi pärjätty ja ylivääpeliksi kohottu? Ei ainakaan esikunnissa, tuskin kenttäkouluttajanakaan, ehkä jollakin varastolla, varastonhoitajan apulaisena.
Huvittavinta on tuo, kun koetat antaa ymmärtää, että olisit selvittänyt jopa lukiota ja ollut jopa kadettiupseeri! No, vahvistat tuolla Pystyyn_kuolleen joskus sanomaa viisautta - josta olen kertonut avaukseni linkkikirjoituksessa lähes neljä vuotta sitten: ”nikit eivät välttämättä kerro mitään asianomaisten työhistoriasta tai elämäntilanteesta”.
Et voi olla ylivääpelikään, kun noin huonosti tunnet Suomen lakia. Ei SDP tai mikään muukaan puolue sotilaita ylentele. Joukko-osaston komentaja minutkin ylenteli aina sotilasmestariksi asti, mutta upseeriarvoissa Tasavallan Presidentti, joka minun aikoinani oli vielä Urho Kekkonen. Valiota saatetaan pitää Keskustaa lähellä olevana firmana, mutta ei minua sielläkään keskushallinnon - siis koko firman - isännöitsijäksi nimittänyt kepu, vaan kyllä hän oli Valion silloinen pääjohtaja.
Nyt voin naama iloisessa virneessä lähteä tässä iltapesuille ja sitten vuoteeseen - kirjan kanssa tietenkin.
Nyt viimein Hyvää yötä kaikille!Ylivääpelöinen lähtee nyt naama iloisessa virneessä lähteä tässä iltapesuille ja sitten vuoteeseen - kirjan kanssa tietenkin.
Ei ymmärtänyt että itse on ylivääpeli, siitä loppu demari sontaa vain, kun SDP oli vallassa, ja näittenkin kautta yritti varuskuntien ääniä, kun ylentävät aliupseereita suoraan upseereiksi.
Että he toisivat kehuen miten parhaita demarit on Kapin tapaan. Vai oletko koskaan kuullut Kapin moittivan demareita ? et ole kun ei ole moittinut, entä kepua onko moittinut, on ja jatkuvasti, se sosialistein tapa.
Kyllä kapi ressu on itse näyttänyt mitä ollut miehiään, vasemsmistolainen selvästi.
Saa tietenkin ollakin, muttei nyt kokoomusta sosialistin vetää siihen että onkin sitä. - Hehhehhehhehheeeeee
kapi_ kirjoitti:
Tulinpa vielä vilkaisemaan palstaa ja kun näin tuon, on se niin hauska, että täytyy siihen vastata:
Nimimerkissäsi ilmoitat olevasi ylivääpeli oikeasti. En sitä oikein usko, sillä ei tuollaisella esitystavalla olisi päästy ylivääpeliksi, ei sillä olisi selvitty ”rottakoulussakaan” puhumattakaan myöhemmin vaadittavista kouluista. Ja jos niistä olisi jotenkin selvitty, mikä olisi ollut sellainen tehtävä, jossa olisi pärjätty ja ylivääpeliksi kohottu? Ei ainakaan esikunnissa, tuskin kenttäkouluttajanakaan, ehkä jollakin varastolla, varastonhoitajan apulaisena.
Huvittavinta on tuo, kun koetat antaa ymmärtää, että olisit selvittänyt jopa lukiota ja ollut jopa kadettiupseeri! No, vahvistat tuolla Pystyyn_kuolleen joskus sanomaa viisautta - josta olen kertonut avaukseni linkkikirjoituksessa lähes neljä vuotta sitten: ”nikit eivät välttämättä kerro mitään asianomaisten työhistoriasta tai elämäntilanteesta”.
Et voi olla ylivääpelikään, kun noin huonosti tunnet Suomen lakia. Ei SDP tai mikään muukaan puolue sotilaita ylentele. Joukko-osaston komentaja minutkin ylenteli aina sotilasmestariksi asti, mutta upseeriarvoissa Tasavallan Presidentti, joka minun aikoinani oli vielä Urho Kekkonen. Valiota saatetaan pitää Keskustaa lähellä olevana firmana, mutta ei minua sielläkään keskushallinnon - siis koko firman - isännöitsijäksi nimittänyt kepu, vaan kyllä hän oli Valion silloinen pääjohtaja.
Nyt voin naama iloisessa virneessä lähteä tässä iltapesuille ja sitten vuoteeseen - kirjan kanssa tietenkin.
Nyt viimein Hyvää yötä kaikille!Ymmärrys hoi Kapi !!!
Eihän tuo nimimerkki anna ymmärtää itse olevansa ylivääpeli oikeasti, vaan tarkoittaa teidän kanta-aliupseereiden, joille on annettu upseerinarvoja poliittisella päätöksellä se mahdollistaen, olevan oikeasti ylivääpeleitä.
Onko ymmärryksesi todella noin surkea????? Näyttää olevan. Säälin sinua. Vaikka eihän tuo ymmärtämättömyytesi yllätä enää ketään. Heikkolahjaisuutesi olet todistanut moneen kertaan.
Kuten olet itsekin kehuskellut, ryhdyit sosialistisen pulueen vaalilistoille koska tuo sosialistinen puolue ajoi teille aliupseereille upseerin arvon mahdollistaa aloitetta. Ja sai sen läpi. Sitten teidät sossut palkiten niillä upseereiden jämillä, ilman itse saatuja meriittejä. - NytSaunaan
Kapi.on.ylivääpeli kirjoitti:
Ylivääpelöinen lähtee nyt naama iloisessa virneessä lähteä tässä iltapesuille ja sitten vuoteeseen - kirjan kanssa tietenkin.
Ei ymmärtänyt että itse on ylivääpeli, siitä loppu demari sontaa vain, kun SDP oli vallassa, ja näittenkin kautta yritti varuskuntien ääniä, kun ylentävät aliupseereita suoraan upseereiksi.
Että he toisivat kehuen miten parhaita demarit on Kapin tapaan. Vai oletko koskaan kuullut Kapin moittivan demareita ? et ole kun ei ole moittinut, entä kepua onko moittinut, on ja jatkuvasti, se sosialistein tapa.
Kyllä kapi ressu on itse näyttänyt mitä ollut miehiään, vasemsmistolainen selvästi.
Saa tietenkin ollakin, muttei nyt kokoomusta sosialistin vetää siihen että onkin sitä.Ällistyttävää kateellisen sekavaa höpinää. Kerro miten ja miksi sinut ylennettiin "majuriksi". Voititko kenties komppanian ainekirjoituskilpailun?
- KaikkiSotakoulut.käytynä
NytSaunaan kirjoitti:
Ällistyttävää kateellisen sekavaa höpinää. Kerro miten ja miksi sinut ylennettiin "majuriksi". Voititko kenties komppanian ainekirjoituskilpailun?
Sinä olet vissiin palsta eversti Jytilä.
Nyt vain jo vissiin menee kuset alle. - Mielikuvitusta
Ylivääpelin.arvoOikeasti kirjoitti:
Et sinä oikein ole sotilas ollutkaan, ettei sinua nyt olla oikeana sotilaana pidettykään. Itse vain kuvittelet sotilas olevasi ei muuta kuin sosialisti kaverisi, sieltähän meriittisi olet hakenunutkin. Kyllä minua ja muitakin upseereja risoi tuo SDP -toveri upseerimalli, kun ilman peruskouluja alettiin vääntämään meikäläisten reviirille, jotka olimme siihen paljon aikaa ja vaivaa uhranneet mm lukion jälkeen 3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen.
Nykyisin nämä muuttuneet, nyt yleisesikuntaupseeri koulutus kestää 2 vuotta.
Pojan vaimon veli valmistui täältä jokunenvuosi sitten, sillä tullut uudet mallit vähän tutuiksi.
Te sosialistit vain aliarvioitte muita nauraen. Kuvittelette ettei muutkaan ole laillenne kuoluja käyneet. Mistä pirkuleesta se pitikin tämä vasemmistolaisuus tulla ihmisiä kiusaaman maapallolle ? Mekin olemme niin rikas maa sikäli ettemme tarvitsi lainkaan vasenta haittasiipeä."Kyllä minua ja muitakin upseereja risoi tuo SDP -toveri upseerimalli, kun ilman peruskouluja alettiin vääntämään meikäläisten reviirille, jotka olimme siihen paljon aikaa ja vaivaa uhranneet mm lukion jälkeen 3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen".
Hupaisinta tuossa höpinässäsi on "Kyllä minua ja muitakin upseereita". Miten sinä vieläkin kuvittelet olleesi upseeri?
Kerrot myöskin olleesi lukiossa ja kadettikoulussa sekä sotakorkeassa. Kirjoitus- ja ilmaisutaitosi ei kerta kaikkiaan ole voinut olla kelvollinen lukioon ja sen jälkeiseen vaativampaan koulunkäyntiin. - Huvittunut.minäkin
Hehhehhehhehheeeeee kirjoitti:
Ymmärrys hoi Kapi !!!
Eihän tuo nimimerkki anna ymmärtää itse olevansa ylivääpeli oikeasti, vaan tarkoittaa teidän kanta-aliupseereiden, joille on annettu upseerinarvoja poliittisella päätöksellä se mahdollistaen, olevan oikeasti ylivääpeleitä.
Onko ymmärryksesi todella noin surkea????? Näyttää olevan. Säälin sinua. Vaikka eihän tuo ymmärtämättömyytesi yllätä enää ketään. Heikkolahjaisuutesi olet todistanut moneen kertaan.
Kuten olet itsekin kehuskellut, ryhdyit sosialistisen pulueen vaalilistoille koska tuo sosialistinen puolue ajoi teille aliupseereille upseerin arvon mahdollistaa aloitetta. Ja sai sen läpi. Sitten teidät sossut palkiten niillä upseereiden jämillä, ilman itse saatuja meriittejä.Ymmärrys hoi itselles! Kun ilmoittaa nikissään olevan ylivääpeli oikeasti, itseään silloin tietysti tarkoittaa. Tyhmempikin sen niin ymmärtää saati kapi. Fiksu vastaus häneltä vaikka tukeutuu kepun ainoaan palstavälkkyyn "Pystyyn".
- TäysÄlyinen
Mielikuvitusta kirjoitti:
"Kyllä minua ja muitakin upseereja risoi tuo SDP -toveri upseerimalli, kun ilman peruskouluja alettiin vääntämään meikäläisten reviirille, jotka olimme siihen paljon aikaa ja vaivaa uhranneet mm lukion jälkeen 3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen".
Hupaisinta tuossa höpinässäsi on "Kyllä minua ja muitakin upseereita". Miten sinä vieläkin kuvittelet olleesi upseeri?
Kerrot myöskin olleesi lukiossa ja kadettikoulussa sekä sotakorkeassa. Kirjoitus- ja ilmaisutaitosi ei kerta kaikkiaan ole voinut olla kelvollinen lukioon ja sen jälkeiseen vaativampaan koulunkäyntiin."Kirjoitus- ja ilmaisutaitosi ei kerta kaikkiaan ole voinut olla kelvollinen lukioon ja sen jälkeiseen vaativampaan koulunkäyntiin. "
Eihän se ole peilin vika jos naama on vinossa.
Kun ei ymmärrä lukemaansa niin on tiestysti helppo ryhtyä arvostelemaan kirjoittajan kirjoitus- ja ilmaisutaitoja, vaikka kannattaisi ryhtyä itse opettelemaan lukutaitoa, ja kenittää luetun ymmärtämistä.
Kyllähän tuosta kirjoituksesta normaaliälyinen ymmärsi mitä siinä sanotaan. Aivan hyvää ilmaisua siis. Teille vajaajärkisille varmasti vaikeampaa. Minkäs sille mahtaa.
Kapi jo kerkesi osoittamaan sen, mistä hänet täällä tunnetaan, alhaisesta ymmärryksen tasosta. Näemmä teitä on enemmänkin, vai tulitko taas pistelehtimään ennen sen kirjan kanssa nukahtamista. - TäysÄlyinen
Huvittunut.minäkin kirjoitti:
Ymmärrys hoi itselles! Kun ilmoittaa nikissään olevan ylivääpeli oikeasti, itseään silloin tietysti tarkoittaa. Tyhmempikin sen niin ymmärtää saati kapi. Fiksu vastaus häneltä vaikka tukeutuu kepun ainoaan palstavälkkyyn "Pystyyn".
Tyhmempi varmasti ymmärtää juuri noin , saati kapi. Puhumattakan vielä tyhmemmästä, jos sellainen sattuisi löytymään.
Fiksumpi taas ymmärtää asian niikuin kerroin.
Meillä on ymmärryksessä eroa, mukava huomata etten ole jäänyt tasollesi. - Kuvittelet.tyhmyyttäsi
Mielikuvitusta kirjoitti:
"Kyllä minua ja muitakin upseereja risoi tuo SDP -toveri upseerimalli, kun ilman peruskouluja alettiin vääntämään meikäläisten reviirille, jotka olimme siihen paljon aikaa ja vaivaa uhranneet mm lukion jälkeen 3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen".
Hupaisinta tuossa höpinässäsi on "Kyllä minua ja muitakin upseereita". Miten sinä vieläkin kuvittelet olleesi upseeri?
Kerrot myöskin olleesi lukiossa ja kadettikoulussa sekä sotakorkeassa. Kirjoitus- ja ilmaisutaitosi ei kerta kaikkiaan ole voinut olla kelvollinen lukioon ja sen jälkeiseen vaativampaan koulunkäyntiin."3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen."
Ei niin kukaan kerro. - Mielikuvitusta
Kuvittelet.tyhmyyttäsi kirjoitti:
"3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen."
Ei niin kukaan kerro.Kertoo:
"Kyllä minua ja muitakin upseereja risoi tuo SDP -toveri upseerimalli, kun ilman peruskouluja alettiin vääntämään meikäläisten reviirille, jotka olimme siihen paljon aikaa ja vaivaa uhranneet mm lukion jälkeen 3 vuotinen kadettikoulu, eikä siinä suinkaan kaikki, jotka sotakorkean kävi, sekin kesti pitkään. Jotka jäi majurin arvoon sitten lyhyemällä kurssituksella siihen".
Käsittämätöntä että kirjoittaja edelleen kuvittelee olleensa upseeri (majuri).
Heitin vielä pikaisesti yhden vastineen ja lopuksi ainakin tältä illalta ihmettelevä toteamukseni tuosta, että eräille näyn olevan hyvin paljon mielenkiintoisempi - ja varmaan siis tärkeämpi - kuin mikään esille ottamani asia. Avaanpa mistä aiheesta tahansa nuo samat alkavat puhua vain minusta.
Miksi noin on? Pitävätkö he minua jonakin erikoisena suuruutena vai kokevatko he vain itsensä kovin mitättömiksi? Jälkimäinen vaihtoehto on luultavasti oikea, ja he itsekin varmasti tietävät minun sen ymmärtävän.
Miksi ihmeessä se sitten haluaisivat, että alkaisin keskustella heidän kanssansa? En minä kaltaistensa kanssa keskustele missään muuallakaan. Ei tosin noita kaltaisiaan olekaan minun piireissäni. Ei heitä varmaan kukaan muukaan halua kuulla elävässä elämässä, eikä heillä minkäänlaisia ”piirejä” lienekään ja siksi he tulevat tänne, jossa saavat esittää sellaista, jota kukaan koskaan missään muualla ei suostuisi kuuntelemaan.
Eipä tuostakaan enempää.- ooxtaasginiävetäny
"Pitävätkö he minua jonakin erikoisena suuruutena"
Ketkä he? Monikkoa käyttäessäsi osoitat, että pidät itse itseäsi jonain erikoisuutena, jota suurin joukoin kadehditaan. Jos joku yksittäinen seinähullu kirjoittelee seinähulluja kirjoituksia, ei sinun kannata alkaa luulla itsestäsi liikoja. Kävisit edes isäsi haudalla joskus.
- toto_toi_veto_vei
Harmi, että hyvä keskustelun alkupuoli kääntyi edetessään pois alkuperäisestä. Ei siis liene mikään ihme, että tätä palstaa vaivaa "poliittisen kaatopaikan" maine. Miksi ihmiset menevät henkilökohtaisuuksiin? Eikö se riitä, että asioista voidaan olla eri mieltä? Henk. koht. olen sitä mieltä, että tällä palstalla on henkilöitä, jotka paistattelevat täällä vain haastaakseen ja riitaa aiheuttaen. En usko, että se lienee keskustalaisten perimmäinen tarkoitus. Toisaalta on ihan hyväkin, että löytyy sellaista "poliittista hengenpaloa", mutta sen pitäisi pysyä asiallisissa mitoissa. Puolueita ja niiden harrastamaa politiikkaa saa ja pitääkin kritisoida, sillä ei niitä lasista ole tehty. Toisin kuin jotkin "kriitikot" ottavat heti nokkiinsa, jos sille omalle armaalle puolueelle tulee lunta tupaan. Ja uskoisin tietäväni, ettei ainakaan puolueväki haluaisi puoluetta puolustettavan törkypuheilla. Sellaisiin tehdään ennemminkin pesäeroa, etteivät pilaa puolueen mainetta.
Otetaan neutraali esimerkki: Puolue A:lla on vankka kannattaja. Puolueen B ja C kannattajat lukevat mielipidekirjoitusta ja kokevat, että kirjoitus ei joko vastaa heidän näkökulmaansa asiasta Ö tai sitten joko puutteellisen faktatiedon versus omien värittyneiden mielipiteiden sekoitus antaa jopa valheellista kuvaa/tietoa, ehkä jopa tietoisesti asiasta Ö. Tästä huomautetaan ja esitetään lähdetiedostoihin perustuvaa faktatietoa, jolla pyritään osoittamaan "oletetun tiedon" paikkansapitämättömyys. Kuinka rakentavana keskustelu voi säilyä, jos tähän vastataan hyökkäämällä ja pahimmillaan esittämällä pilkkaavaa tekstiä? Tietysti politiikka on vähän kuten savolaisuus, että vastuu siirtyy kuulijalle, mutta mikään ei oikeuta törkypuheisiin. Sellainen, joka vastaa kritiikkiin pilkalla, osoittaa vain sen oman tavoitteen olla erimielinen vain ollakseen eri mieltä, viis sisällöstä. Ja se osoittaakin sen puutteellisuuden joko tietopohjassa tai sitten kyvyssä kommunikoida muiden kanssa. Asiat asioina, vihkoon se menee puolueella kuin puolueella välistä.
No se siitä. Tuohon alkupuolella käsiteltyyn puheenaiheeseen haluaisin esittää näkemystä ennusteista puolueiden asemoitumisesta. Galluptietojen perusteella SDP pitää ykkössijaa, Kokoomus seuraa kakkosena ja Keskusta näyttää vakiinnuttaneen kolmossijan Vihreiden pudottua "mitalisijoitusten" ulkopuolelle. Millä eväillä Kokoomus ja Keskusta ohittaisivat SDP:n? Keväästä kiihtyneet hallituspuolueiden erimielisyydet eivät varmastikaan edistä kyseistä kehitystä vaan pikemminkin lukittavat tilannetta paikoilleen ja antaa mahdollisuutta SDP:lle nostaa omaa kannatustaan. Lisäksi nämä makut ja sotet, aktiivimalli kakkonen ja irtisanomissuojan heikentäminen näyttävät herättäneen pääasiallisesti negatiivista palautetta varsinkin perustuslaillisten ongelmien ryydittäminä. Ylen Politiikkaradio-ohjelmaa kuunneltuani on käynyt varsin selväksi, että nämä uudistuspyrkimykset tulevat kaatumaan omiin mahdottomuksiinsa, sillä perustuslakivaliokunnalla ei olisi enää yhtään aikaa niille, koska sen pitäisi ottaa jo työn alle perustuslain muutos kiireellisenä koskien tiedustelulain uudistusta vielä tämän hallituskauden aikana. Tänään kuuntelin sotesta vastaavan virkamiehen Päivi Nergin haastattelua ja kun alkoi selvitä, kuinka sekavasta paketista on kyse ja kuinka paljon on vielä keskeneräisyyksiä, niin enpä yhtään ihmettele, miksi valmisteluaikataulut ovat kaatuneet ja tulevat varmasti vieläkin kaatumaan. Keskusta ja Siniset ovat kärsineet eniten näistä hallituksen vastoinkäymisistä, koska Kokoomus on onnistunut pitämään itsensä hallituksessa "varjossa piilossa". Petteri Orpo on pysytellyt ilmeisestikin aika tietoisesti taustalla osoittaen laskelmoivuutta seuraavien vaalien kilpailuasetelmaa SDP:n kanssa. Ero ei ole niin suuri, etteikö se ole vielä saavutettavissa, mutta nämä viimeisimmät hallituskahinat ja vastoinkäymiset lyövät varmasti Kokoomuksellekin jo kapulaa rattaaseen. Ja näinhän se tuuppaa politiikassa menemään. On varsin oletettavaa, että SDP on kulkemassa kohti seuraavan hallituksen pääministeripuolueen asemaa elleivät nyt itse tyri tilannettaan lattamalla lusikkansa samaan soppaan, mitä hallituspuolueet ovat pitkään ja hartaudella kypsyttäneet. Kun tähän lisätään vielä nämä Soinin luottamusäänestysjupakka ja siitä syntynyt hallitustsunami vesilasissa, niin kuinka seuraaviin vaaleihin katseensa suuntaavat äänestäjät tulevat päätöksiään tekemään? Ei hyvä tilanne alkuunkaan hallituspuolueille.- NytPitääKysymääni
Jos käytetään sinun viestissäsi käyttämää vertausta, niin sinä puolueen A:n vankkana kannattajana esität puutteellisen faktatiedoin ja omien värittyneiden mielipiteiden sekoituksena valheellista kuvaa/tietoa, ehkä jopa tietoisesti asiasta Ö.
Muuta A:n tilalle SDP ja Ö:n tilalle nuo väitteesi tuossa viimeisessä kappaleessa.
No, miten pitää nyt menetellä, jotta ollaan pois poliittisen kaatopaikan meiningistä. Kun koko esittämäsi oli puutteellisiin faktoihin, suoranaiseen ymmärtämättömyyteen ja SDP/SAK:n propagandaan perustunutta, niin miten nyt mielestäsi pitää keskustelua jatkaa ? Kerroppa se meille
Sama koskee avausta, se on äärimmäisen heikoilla lähtötiedoilla, värittyneellä näkäkulmalla ja asiaosaamattomuudella ryyditetty. Miten ihmeessä sellaisesta saa oikeaa asiakeskustelua aikaan, toki joku on yrittänyt, mutta saanut vain avaajalta törkyä niskaan, tai sitten muut besserwisserit ryhtyneet kirjoitusasua arvostelemaan asian sijasta. SDP:n menestymismahdollisuudet eduskuntavaaleissa nähdäkseni heikkenevät, mikäli se kaataa hallituksen sote-esityksen. Seurauksena nimittäin olisi, että sote-uudistuksesta tulee vaalikeskustelun painopistealue, jolloin SDP menettää etulyöntiasemansa muiden jo pitkälle kehittämiensä vaaliteemojen esilletuomisessa ja vaalit käydään nykyisten hallituspuolueiden ehdoilla. Tilannetta pahentaa, ettei SDP:llä ole omaa, selkeää sote-strategiaa, vaan se on todennut, että hallituksen esitys käy pohjaksi niin, että sitä vain parannetaan. Ei vaalikansaa sillä tavalla herätetä äänestämään, vaan päinvastoin nukkuvien äänestäjien määrästä tulee ennätyssuuri.
Pitkä viestisi on suorastaan filosofinen! Ihmettelet, miksi eräät täällä eivät edes yritä kumota jonkun toisen esittämää kritiikkiä asiaperusteilla vaan menevät henkilökohtaisuuksiin esittämällä pilkkaavaa tekstiä ja muuten törkypuheilla hyökäten.
Luulenpa, että sitä selittää se, että heillä ei ole kykyä, ei tietoa eikä taitoa puhua asiasta, sen voi usein päätellä heidän kirjoitusjäljestäänkin, mutta silti täytyy saada ”esiintyä” täällä, kun missään muualla heitä ei kukaan suostuisi kuuntelemaan.
Luulen, että enemmän hämäyksen vuoksi kuin vakaumuksestaan he yrittävät esiintyä jonkin puolueen kannattajina, sillä ei se kyseinen puolue haluaisi sellaisia kannattajia, jotka noin tekevät vain hallaa puolueelle. Vai olisivatko nuo todellakin niin typeriä, etteivät tuota tosiasiaa ymmärrä???
Saapa nähdä, kumpi se on suurempi eli voittajapuolue vaaleissa, kokoomus vai sdp. Orpo on kyllä minunkin mielestäni varsin fiksusti toiminut puolueensa kannatuksen säilyttämiseksi, on todellakin pysytellyt jotenkin taustalla, mutta saanut silti mukavasti läpi puolueensa tavoitteita, mm. tuohon Soteen - jonka toteutumisesta ei tosin varmuutta ole. Katsotaanpa tämäniltainen A-studio, jossa puoluejohtajat ovat tentittävinä, ehkä saamme hieman lisää varmuutta siitä, mille puolueelle ”ropomme laittaisimme”.Pystyyn_kuollut kirjoitti:
SDP:n menestymismahdollisuudet eduskuntavaaleissa nähdäkseni heikkenevät, mikäli se kaataa hallituksen sote-esityksen. Seurauksena nimittäin olisi, että sote-uudistuksesta tulee vaalikeskustelun painopistealue, jolloin SDP menettää etulyöntiasemansa muiden jo pitkälle kehittämiensä vaaliteemojen esilletuomisessa ja vaalit käydään nykyisten hallituspuolueiden ehdoilla. Tilannetta pahentaa, ettei SDP:llä ole omaa, selkeää sote-strategiaa, vaan se on todennut, että hallituksen esitys käy pohjaksi niin, että sitä vain parannetaan. Ei vaalikansaa sillä tavalla herätetä äänestämään, vaan päinvastoin nukkuvien äänestäjien määrästä tulee ennätyssuuri.
Voihan olla noin kuin päättelet, tai sitten ei. En osaa sanoa. Ehkä olen viisaampi katsottuani tämäniltaisen A-studion, jossa puolueiden johtajat ovat tentissä.
- Hyvä.vain
Kun "jalkautetaan" keskestelua.
Tällä tarkoitan, että leejennetaan asiaa, kun asiaa on vaikka kuin, eikä juuri sitä kapea
alaista, johon laittaisin SDP:n kun tuovat malliaan esille. Kyllä muutakin on kuin Ay-liike SAk ja lakot, ja asioiden jarruttaminen. He nyt elää täälläkin uskossa ja jopa riemastuksissaan kun gallup näytti SDP paikkaa siinä. Gallup joka oli otettu 36 % otos jotka siihen vastasi puoluekannatuksellaan, toiset 36 % ei osannut sanoa puoluekannatustaan, ja loput 28 % ei tienneet mitään politiikasta. Kaikkiaan oli siinä kolmattatuhatta haasteltavaa galluptehtaan mukaan. Eli, se sitten supistui alle tuhanteen jotka kykeni kysymyksiin vastaamaan.
Alle tuhat ihmistä ja siitä SDP:läiset ilakoi että nyt voitetaan huhtikuun vaali, kts vaikka Kapin kirjoitus, kuin on hekumoissaan. Ja parin muun samanmielisen (SDP). Ei hekumoida vielä, se pahasti liian aikaista. Vihreä suunta lopetti hekumoinnin, kun siellä vähän palaisivat maan pinnalle, ja sieltä ei enään " kultamunia" munivaa puheenjohtajaa tullut esille, vaan päinvastoin, että kuolevainen on hänkin, ja ei sieltä välkyimmästä päästä.
Itsekkin olen paljon SDP:n kannalla kepulaisena, olisi hyväpari hallitukseen. Mutta SDP:n pitäisi nyt ottaa korvasta kiinni VVO / Kojamo mallia, että maksakaa tekin veronne ihan itse.
Mutta nämä ei ole kirkossa mitenkään kuulutettu vielä, nimittäin persut sieltä tulee hyvillä asioillaan ja ohjelmillaan, luin tänään ohjelmansa, ja ei se hassummalta näyttänyt. Muistetaan nyt kuitenkin, että tuleva hallituskin hoitaa kokomaata, ei sitä jotain kapeaa alaa joita puolueilla on.
Tämä poikkeaa (kirjoitus) paljon mitä esim Kapi tuossa rustaili, hänellä niin kapea alaista tuo tietonsa " me helsinkiläiset". Helsinki on vain yksiosa maata, jos siihen kaikki käperryttäisiin meidät hukka perisi. mm tulossa iso työmaa esim Pyhäjoen ydinvoimalasta 10 vuotta lähes ja tuhansia työntekijöitä, josta saa osansa sitten mm helsikiläisetkin sähkönä, ja kokomaa. Tietenkin aitioituva maaseutu vähemmän sähköä kuluttaa, tuskin siitä tarvii graaffia piirtää.
Ydinvoima jota pitää nykykäsityksen mukaan lisätä paljon, kun ei saastuta päästöillään, vaikka hankalaa on sitten sekin loppusijoitus? Eräs käsitys olisi, että ne loppusijoituspaikat tulevaisuudessa avataan ja osataan ottaa vielä hyötykäyttöön, kun jää aineksia niin paljon käyttämättä.
Kun maan hallitus toimii eduskuntineen, siinä on niin laaja alaista asiaa, ettei monet hoksaakkaan. Käsittäin näin kun katsellut monien osaamisalueita, otetaan esim taas Kapista, jos oltaisiin työnsyrjässä kiinni, ja mitä Kapi osaisi ? Näkisin, että olisi kirjurina kuormien ylösottajina vain, laittaisi aina raksin vihkoonsa kun kuorma mennyt, Itse tekijät olisi muualla, ei siinä kynässä joka viivan vetää. Tietenkin voisi " everstille" sanoa " minä tein", mutta se ei totta.
Tämä nyt lensi, ehkä sossukamujen ulottumattomiin. - MiesMaalt
Pystyyn_kuollut kirjoitti:
SDP:n menestymismahdollisuudet eduskuntavaaleissa nähdäkseni heikkenevät, mikäli se kaataa hallituksen sote-esityksen. Seurauksena nimittäin olisi, että sote-uudistuksesta tulee vaalikeskustelun painopistealue, jolloin SDP menettää etulyöntiasemansa muiden jo pitkälle kehittämiensä vaaliteemojen esilletuomisessa ja vaalit käydään nykyisten hallituspuolueiden ehdoilla. Tilannetta pahentaa, ettei SDP:llä ole omaa, selkeää sote-strategiaa, vaan se on todennut, että hallituksen esitys käy pohjaksi niin, että sitä vain parannetaan. Ei vaalikansaa sillä tavalla herätetä äänestämään, vaan päinvastoin nukkuvien äänestäjien määrästä tulee ennätyssuuri.
SDP todellakin joutuu omituiseen rakoseen jos, tai nyt voi jo sanoa kun, Sote kaatuu.
Ensinnäkin vaalitenteissä Rinnettä tullaan kovistelemaan tahallisesta hidastelusta demarivetoisissa valiokunnissa. Rinne joutuu naama punaisena toistelemaan jotain opettelemaansa selitystä hallituksen tekosista. Uskottavuutensa kustannuksella. Se syö miestä - ja ääniä.
Toisaalta, SDP:n hallintomalli on käytänössä sama kuin Keskustan maakuntamalli, Rinne on keksinyt vain maakunnille jonkun uuden nimityksen, sotekunta, aluekunta tai mikä se sitten milloinkin onkaan. Ei tuollainen kikkailu tu oyhtän ääntä lisää, paremminkin vie.
Valinnanvapaus on siis ainoa asia jossa SDP voi olla "kovana" ja vaatia sen poistoa. Silloin vaan tulee sulkeneeksi ovet Sinipuna hallitukselle.
Vihreiden jatkuva esiintyminen näissä politiikan ulkopulisissa kohuissa tulee viemään heiltä kannatusta, Kaupunkien koulutetun väen on helppo hypätä Kokoomuksen kannattajiksi. Maaseutuvihreille Aallon homoklubi läpsyttely ei ole mieleen, eikä Pennasen lentokonehäiriköinti oikein kenellekään, fundamentalistisia ihmisoikeusaktivisteja lukuunottamatta.
SDP ei siis ole edes vahvoilla suurimmaksi puolueeksi vaalien jälkeen, vaikka nyt vielä galluppien kärjessä keikkuu. - Analyysiä
kapi_ kirjoitti:
Voihan olla noin kuin päättelet, tai sitten ei. En osaa sanoa. Ehkä olen viisaampi katsottuani tämäniltaisen A-studion, jossa puolueiden johtajat ovat tentissä.
No olihan keskustelu. Heikoimpia koskaan nähtyjä. Eikä niinkään keskustelijoiden kuin toimittajan vuoksi.
Puolli ohjelmaa toimittaja jankkasi tuota Soini äänestystä, ei saanut mieleistään kinaa aikaa jatkoi jankkaamista jatkoi jankkaamista jatkoi jankkaamista.
Rinne pääsi vain kertaalleen heittämään tuon viestintäkonsulttien hänelle takoman "pitää katsoa tulevaisuuteen, 2030 luvulle" sloganin, ja senkin vain siinä yhteydessä kun ei voi suin surmin myöntää Suomen talouskehityksen olleen tällä vaalikaudella hyvää. Muutoin juuttui jankkaamaan yhtä ja samaa hänkin.
Vihreiden tuuraajan kokemattomuus ja Rinteen tyyppiset opetellut sloganit hallitusta vastaan häiritsi myös, mutta pääsi myös varsin analyyttisesti esittämään muutamia kannanottoja. Vihreillä on sittenkin pientä toivoa Toivolasta ja Toukosta huolimatta.
Sipilä oli välillä varsin ärtyneen oloinen, mutta ihan OK suoritus kuitenkin
Orpo oli tasapainoisempi kuin Sipilä, kokonaissuoritus tentin paras. - toto_toi_veto_vei
NytPitääKysymääni kirjoitti:
Jos käytetään sinun viestissäsi käyttämää vertausta, niin sinä puolueen A:n vankkana kannattajana esität puutteellisen faktatiedoin ja omien värittyneiden mielipiteiden sekoituksena valheellista kuvaa/tietoa, ehkä jopa tietoisesti asiasta Ö.
Muuta A:n tilalle SDP ja Ö:n tilalle nuo väitteesi tuossa viimeisessä kappaleessa.
No, miten pitää nyt menetellä, jotta ollaan pois poliittisen kaatopaikan meiningistä. Kun koko esittämäsi oli puutteellisiin faktoihin, suoranaiseen ymmärtämättömyyteen ja SDP/SAK:n propagandaan perustunutta, niin miten nyt mielestäsi pitää keskustelua jatkaa ? Kerroppa se meille
Sama koskee avausta, se on äärimmäisen heikoilla lähtötiedoilla, värittyneellä näkäkulmalla ja asiaosaamattomuudella ryyditetty. Miten ihmeessä sellaisesta saa oikeaa asiakeskustelua aikaan, toki joku on yrittänyt, mutta saanut vain avaajalta törkyä niskaan, tai sitten muut besserwisserit ryhtyneet kirjoitusasua arvostelemaan asian sijasta.No niinpä niin. Mistäs arvasin, että kun arvio ei ollut hallitusmyönteinen, niin SAK/SDP-kortti vedetään kehiin? Oletko itse lukkiutunut niin tuohon polittiseen mielikuvaasi, ettet ilmeisesti kykene näkemään niinsanotusti metsää puilta? En voi muuta olettaa, että kommenttisi oli suora hyökkäys sitä asiaa vasten, että se ei vain sattunut miellyttämään sinua. Miten tämän päivän tilanne poikkeaa esim vuoden 2015 tilanteesta, jossa SDP:n ja Kokoomuksen välit tulehtuivat? Keskusta oli selvä hyötyjä asiasta tullessaan suurimmaksi puolueeksi. Pienenä sivuhuomautuksena täytyy sanoa, että jo 2017 tammikuussa Keskustan kannatus oli retkahtanut n. 5 %-yksikköä. Silti nyt tilanne hallituksen sisällä on haastava. Ei ihan vielä yhtä paha kuin 2015, mutta keväästä asti on kehitys ollut hallituksen kannalta huonoa. Jos eripura tästä vielä vahvistuu, niin millä perusteluilla näet mahdollisuutta siihen, että nykyisten hallituspuolueiden kannatus tulisi olemaan yhtä vankkaa kuin 2015 vaaleissa? Ei ne erimielisyydet silloinkaan ruokkineet hallituspuolueiden kannatusta, joten miksi ensi keväänäkään? Se tekee äänestäjistä epävarmoja ja silloin oppositiolla on yleensä tuhannen taalan paikka. Siksi oma näkemykseni on, että ensi kevään vaaleissa hallituspuolueista Kokoomus tulee pärjäämään parhaiten ja samasta syystä Keskustan ja Sinisten kannatus kärsii. Ja seuraavan hallituksen pääministeri on joko Orpo tai Rinne.
Pieni lisähuomio asiaan, Politiikkaradiosta kuultua. Keskustalla ja Kokoomuksella löytyy myös omat "duunarisiipensä", jotka vastustavat mm. hallituksen esitystä irtisanomislain heikentämisestä. Tätä eivät puolueet näytä mielellään tuovat esille.
Että laitapas itse siihen A:n paikalle Keskusta (vai olisitko peräti persu) ja mieti omia propagandistisia kommenttejasi. Et ainakaan edeltävässä vastauksessasi esittänyt yhtään faktapohjaista kommenttia. Ainoa asia, mikä oli selvää oli SAK/SDP ja mitä sillä ajoit takaa.
Heitin tuossa pikaiset vastaukset Pystyyn_kuolleelle ja nimimerkeille toto_toi_veto_vei ja OikeistoSosDemille vähän pitemmän tuolla ylimpänä. Muita vastaustani edellyttäviä en näe tulleen.
Palaan lopuksi vielä tuohon eilisiltaiseen, jossa eräs nimimerkkinsä perusteella ilmoitti olevansa oikea ylivääpeli. Kun hänelle vastasi olettaen hänet todella ylivääpeliksi hän tuohtui siitä kovasti ja sai myös puolustajia, joiden mielestä nikki ei tarkoita kirjoittajan henkilöä.
No, kyllä tuo minun viestini oli irvailua, mutta todeksihan sen ottivat nuo, joilla ei näy olevan huumorintajua enempää kuin todellisuudentajuakaan. Minua vähättelemään tuo kyseinen nikillään pyrki. Luuleeko hän todella, että sellainen vaikuttaisi minuun muuten kuin huvittavasti?
Olen jo 83-vuotias mies, ja ylivääpeliksi tulin 31-vuotiaana, siis jokunen aika sitten. Sen jälkeen olin vielä sotilasmestari, luutnantti, yliluutnantti ja kapteeni. Mutta koko sotilasurani, varusmiespalvelus ml kesti vain 25 vuotta ja sen jälkeen jo runsaat 38 vuotta olen ollut poissa ”armeijan harmaista” ja niin paljon muuta ja merkittävää on tuona aikana tapahtunut elämässäni, että ne sotilasajat ovat vain kalpea muisto vähän yli neljäsosasta elämääni.
Ei tuollaista selitä muu kuin että tuo minun silläkin alueella kokemani on asianomaiselle ollut toteutumattomaksi jäänyt unelma ja kun tietää kohdallani senkin toteutuneen, kokee siitä kateutta ja katkeruutta ja hyvin tyhmänä sen noin vielä näyttää. Voi raukkaa, en voi muuta sanoa.
Ps.
Kyllä nimimerkin PITÄISI tarkoittaa kirjoittajaa. Kapi_ nimimerkilläni tarkoitan kyllä itseäni, samoin varmaan tarkoittavat Pystyyn_kuollut, Mielipidepankki, OikeistoSosDem ja monet muut, varmaan myös satoja samassa aiheessa pysyneitä nikkejä käyttävä, jonka viimeinen nikki näkyy olevan KURIAMaissiAnusJompelle - nimenomaan hän se aikoo minulle kuria pitää;))- MerkkiNiminen
Jos nimimerkin pitäisi mielestäsi tarkoittaa kirjoittajaa, niin Pystyyn Kuollut vaikuttaa kovinkin virkeältä, ainakin ajatuksiltaan, joten se nimimerkki ei siis alkuunkaan kuvaa kirjoittajaa. Hyvä nimimerkki kuitenkin.
Mielipidepankki taas jankkaa yhtä ja samaa mielipidettä, jonka SAK:lta lainannut, joten kovin köyhä pankiksi. Mielikuvapankki sopisi kyllä, sillä mielikuvien varaan hän kaiken argumentaationsa pohjaa, mielikuviin siitä miten idealistisessa sosiaalidemokraattiseessa ihanneyhteiskunnassa kaikki on hienosti. Faktat ja realiteetit häneltä ovatkin sitten hukassa. Vai olisiko tuo pankki juuri sen vuoksi, että mielipiteensä on lainaa. Siinä mielessä sopiva.
OikeistoSosDem on kaukana SosDemista, mutta hyvinkin oikealla, ja hyvin usein oikeassa, joten puolet siinä nimimerkissä mätsää.
Kapi taas on sopivaja kuvaava sinulle, merkitys on kapi - kapinen. - KURIINMaissiAnusJombe
Ei tuollaista henkisesti ja fyysisesti rappeutunutta tollukkaa kukaan järkevä voi kadehtia.
Kovin olet vähäinen ihminen, saitin paskoja puskista. - Hieman.epäilen
/niin paljon muuta ja merkittävää on tuona aikana tapahtunut elämässäni, että ne sotilasajat ovat vain kalpea muisto vähän yli neljäsosasta elämääni/
Ei taida pitää ihan paikkaansa. Innokkaasti yhä niissä evp-riennoissa olet mukana. - Gradovan.Shamandis
KURIINMaissiAnusJombe kirjoitti:
Ei tuollaista henkisesti ja fyysisesti rappeutunutta tollukkaa kukaan järkevä voi kadehtia.
Kovin olet vähäinen ihminen, saitin paskoja puskista.Tuntuu vaan tuo osuvan sinuun ja syvälle joka kerta, vaikka ei edes kirjoitustaan sinulle mitenkään osoita, vedät tasan joka kerta koko rokan nenuusi ja sitten tulee näitä älyllisesti kastemadon tasolla olevia juttujasi.
- NäinOnJombbet
Gradovan.Shamandis kirjoitti:
Tuntuu vaan tuo osuvan sinuun ja syvälle joka kerta, vaikka ei edes kirjoitustaan sinulle mitenkään osoita, vedät tasan joka kerta koko rokan nenuusi ja sitten tulee näitä älyllisesti kastemadon tasolla olevia juttujasi.
Kapi todistaa tämän tieteessä esitetyn tiedon mukaan. Ihmisen suolistolla ja aivoilla on kiinteä hermostollinen yhteys.
https://www.hs.fi/tiede/art-2000005842497.html
Kapilla aivojen yhteydessä suolistoon on tullut pienen pieni valuvika, hermot menevät pelkästään peräsuolesta aivoihin, ja tekstit ovat sen mukaisia. - KURIINMaissiAnusJombe
Gradovan.Shamandis kirjoitti:
Tuntuu vaan tuo osuvan sinuun ja syvälle joka kerta, vaikka ei edes kirjoitustaan sinulle mitenkään osoita, vedät tasan joka kerta koko rokan nenuusi ja sitten tulee näitä älyllisesti kastemadon tasolla olevia juttujasi.
Analyysini on faktaa. Olet sen itse täällä osoittanut.
En minä koskaan hernettä nenään viesteistäsi. Tarkastelen tapauksesi kehitystä tiedemiesmäisellä viileydellä. Hieman.epäilen kirjoitti:
/niin paljon muuta ja merkittävää on tuona aikana tapahtunut elämässäni, että ne sotilasajat ovat vain kalpea muisto vähän yli neljäsosasta elämääni/
Ei taida pitää ihan paikkaansa. Innokkaasti yhä niissä evp-riennoissa olet mukana.Totta kai minä haluan edelleen osallistua niihin ”evp-rientoihin”, sillä tapaanhan niissä monia vanhoja palveluskavereitani. Sellaisia minulle kertyi paljon, kun viidessä eri joukossa aikoinaan palvelin. Kurssikavereitakin siinä joukossa on jopa vuoden mittaiselta peruskurssiltani ja myöhemmiltä kursseilta, mm. samalta mestarikurssilta ja tietenkin luutnanttikurssilta. Vaikka sotilasurani kesti vain 25 vuotta, paljon tuttuja ja ystäviäkin sieltä ammattitovereistani tuli. Olin neljä vuotta opettajana Esikuntakoulussa ja siltä ajalta noissa riennoissa on monia tuttujani, mm. valtakunnallisen evp-yhdistyksemme edellinen puheenjohtaja oli oppilaana johtamallani mestarikurssilla.
Oikein mukava on tavata vanhoja tuttuja, ja lämpimässä hengessä se aina tapahtuu. Ilmeisesti meillä on myös molemminpuolista arvostusta toisiamme kohtaan mm. siksi, että olin aikoinaan aktiivinen ammattikuntamme etujen ajajana mm. toimiessani liittomme hallituksessa, ja sain silloin tukea heiltä.
Velvollisuudeksenikin koen olla edelleen mukana noissa ”evp-riennoissa”, kun olin v. 2001 perustamassa valtakunnallista yhdistystä. Mutta en minä silti enää elä sitä sotilaselämääni, joka jäi taakse jo runsaat 38 vuotta sitten. Enemmän sitä sotilaselämää näkyvät elävän eräät, joiden sotilaselämä aikoinaan oli varsin vaatimatonta tai sitä ei ehkä ollut ollenkaan, mutta onhan heistäkin tullut tällä palstalla upseereita;))
Tapaanhan mielelläni tuttujani aikaisemmaltakin ajalta. Käyn vuosittain synnyin- ja lapsuuspitäjäni Rautavaara-päivilläkin tapaamassa varhaisnuoruuden aikaisia tuttujani. Vähän niitä enää siellä on elossa, mutta heitä tulee aina sinne muualta Suomesta ja Ruotsistakin. Erittäin lämminhenkisiä tapaamisia on meilläkin, jo harventuneella joukollamme.- Gradovan.Shamandis
KURIINMaissiAnusJombe kirjoitti:
Analyysini on faktaa. Olet sen itse täällä osoittanut.
En minä koskaan hernettä nenään viesteistäsi. Tarkastelen tapauksesi kehitystä tiedemiesmäisellä viileydellä.Selvästi käy kommenteistasi ilmi, että olet henkisesti romahtamaisillasi, ja järkkyneen mielesi vuoksi pyrit hyökkäämään mielestäsi sinua palstalla uhkaavia, ja jotenkin on tuo kapi_ muodostunut sinulle niin isoksi uhaksi, että mielesi hälyttää kaikkia sinua outona pitävistä, ja harhainen mielesi väittää heitä kapiksi. Niin suuri uhka sinulle tuntuu olevan kapi_
- KURIMaissiAnusJombell
kapi_ kirjoitti:
Totta kai minä haluan edelleen osallistua niihin ”evp-rientoihin”, sillä tapaanhan niissä monia vanhoja palveluskavereitani. Sellaisia minulle kertyi paljon, kun viidessä eri joukossa aikoinaan palvelin. Kurssikavereitakin siinä joukossa on jopa vuoden mittaiselta peruskurssiltani ja myöhemmiltä kursseilta, mm. samalta mestarikurssilta ja tietenkin luutnanttikurssilta. Vaikka sotilasurani kesti vain 25 vuotta, paljon tuttuja ja ystäviäkin sieltä ammattitovereistani tuli. Olin neljä vuotta opettajana Esikuntakoulussa ja siltä ajalta noissa riennoissa on monia tuttujani, mm. valtakunnallisen evp-yhdistyksemme edellinen puheenjohtaja oli oppilaana johtamallani mestarikurssilla.
Oikein mukava on tavata vanhoja tuttuja, ja lämpimässä hengessä se aina tapahtuu. Ilmeisesti meillä on myös molemminpuolista arvostusta toisiamme kohtaan mm. siksi, että olin aikoinaan aktiivinen ammattikuntamme etujen ajajana mm. toimiessani liittomme hallituksessa, ja sain silloin tukea heiltä.
Velvollisuudeksenikin koen olla edelleen mukana noissa ”evp-riennoissa”, kun olin v. 2001 perustamassa valtakunnallista yhdistystä. Mutta en minä silti enää elä sitä sotilaselämääni, joka jäi taakse jo runsaat 38 vuotta sitten. Enemmän sitä sotilaselämää näkyvät elävän eräät, joiden sotilaselämä aikoinaan oli varsin vaatimatonta tai sitä ei ehkä ollut ollenkaan, mutta onhan heistäkin tullut tällä palstalla upseereita;))
Tapaanhan mielelläni tuttujani aikaisemmaltakin ajalta. Käyn vuosittain synnyin- ja lapsuuspitäjäni Rautavaara-päivilläkin tapaamassa varhaisnuoruuden aikaisia tuttujani. Vähän niitä enää siellä on elossa, mutta heitä tulee aina sinne muualta Suomesta ja Ruotsistakin. Erittäin lämminhenkisiä tapaamisia on meilläkin, jo harventuneella joukollamme.Miksi siellä evp-riennoissa on lähes yksinomaan koiraslottia tai huoltomiehiä, joilla ei ihan oikean sotilaan habitusta ole kenelläkään.
- akukirkkoveneesä
Ja ketä minä äänestän 2019 keväällä?
Puoluejohtajien keskustelu A-studiossa ei tainnut paljon auttaa äänestyspäätöstään pohtivaa. Totta kai hallituspuolueiden johtajat Sipilä ja Orpo toivat runsaasti esille sitä hyvää, mitä tällä hallituskaudella on tapahtunut mm. työllisyyden suhteen, mutta kummasti he unohtivat mainita siihen eniten vaikuttaneet ulkoiset tekijät, maailmatalouden reippaan nousukauden. Varsinkin Sipilä halusi ottaa kaiken johtamansa hallituksen - siis lähinnä itsensä - ansioksi.
Kyllä Sipilä kuten Orpokin varsin hyvin esiintyivät. Eivät ole ainakaan ”riippakiviä” puolueilleen. Samaa ei voida varauksitta sanoa oppositiopuolueiden edustajien esiintymisestä. He toivat kyllä esille sitäkin, missä ei ole tämän hallituksen aikana menty ylöspäin vaan pikemmin alaspäin. Mutta varsinkin Petteri Orpo varsin hyvin sitä parhainpäin selitti. Antti Rinne oli kai ”kova luu” ammattiyhdistysjohtajana, mutta melko pehmoinen hän on puoluejohtajana, vaikka hän esiintymistaidossaan onkin kehittynyt - ei enää turvaa lakimiehenkään ”jargoniin”. Vihreiden Maria Ohisalo jäi tuossa keskustelussa aivan sivurooliin.
Liian vähälle, olemattomaksi itse asiassa jäi se, miten pitäisi toimia, mitkä olisivat tärkeimmät asiat torjuttaessa sitä kriisiä, jonka taloustietäjät ennustavat tulevan jopa vuoden 2008 finanssikriisiä pahempana ehkä jo seuraavalla vaalikaudella. Ei noista puoluejohtajista kukaan näy nyt ajattelevan ensi huhtikuuta kauemmas, tai jos ajattelevat, näkevät kai siellä sellaista, josta eivät halua nyt puhua. Tulevissa vaalikeskusteluissa toivoisin tulevan pohdintaan senkin aiheen, joka ei tosin ole kovin tärkeä enää minulle, mutta nuoremmille erittäin tärkeä.
Onhan tällä vaalikaudella tapahtunut paljon hyvääkin, josta voidaan antaa hieman kiitosta hallituksellekin. Mutta on tapahtunut myös toisenlaista, josta monet kokevat joutuneensa kärsimään. Se selittänee johtavan hallituspuolueen, kepun kannatuksen varsin suurta putoamista. Puoluetta edellisessä vaaleissa äänestäneissä on nyt paljon puolueeseen pettyneitä. Varmaan heidän kohdallaan toteutuu se, jonka George Bernard Shaw aikoinaan totesi näin: ”Ihmiselle voi olla suuri tragedia, ettei saa haluamaansa, mutta vielä suurempi voi tulla siitä, että hän haluamansa saa”.
Parasta tuossa ohjelmassa oli sen juontaja Jan Andersson. Todella hyvä, asiantunteva, ammattitaitoinen ja sympaattisesti esiintyvä mies. Mielestäni ykkönen Ylen toimittajien hyvässä joukossa.- TotuusTuostakin
Heikointa tuossa ohjelmassa oli juontaja. Puolet ohjelma-ajasta käytti tämän Soini-äänestyksen jälkipuintiin, ja kun ei saanut Orpoa ja Sipilää toisiaan sättimään niin jankkasi, jankkasi ja jankkasi samaa asiaa. Näin muut tärkeät asiat jäivät tyystin käsittelemättä tai käsiteltiin sitten kiireellä hutaisten.
Onneton on Ylen toimittajien taso tänään. Juuri tuollaista lööppikamaa koettavat vääntää, mutta se todellinen oppositio-hallitus debatti jätetään pois. Ylen taso on todella romahtanut.
Kapille tunnetusti kaikista asioista pihalla olevana juurikin tuollainen Soini-äänestyksen rääpiminen on asiantuntevuuden osoitus. Sääliä täytyy noin heikoilla lahjoilla liikkeellä olevia katsojia. TotuusTuostakin kirjoitti:
Heikointa tuossa ohjelmassa oli juontaja. Puolet ohjelma-ajasta käytti tämän Soini-äänestyksen jälkipuintiin, ja kun ei saanut Orpoa ja Sipilää toisiaan sättimään niin jankkasi, jankkasi ja jankkasi samaa asiaa. Näin muut tärkeät asiat jäivät tyystin käsittelemättä tai käsiteltiin sitten kiireellä hutaisten.
Onneton on Ylen toimittajien taso tänään. Juuri tuollaista lööppikamaa koettavat vääntää, mutta se todellinen oppositio-hallitus debatti jätetään pois. Ylen taso on todella romahtanut.
Kapille tunnetusti kaikista asioista pihalla olevana juurikin tuollainen Soini-äänestyksen rääpiminen on asiantuntevuuden osoitus. Sääliä täytyy noin heikoilla lahjoilla liikkeellä olevia katsojia.Soini-äänestyksen jälkipuinti oli paikallaan, kun muistellaan, miten paljon aikaa ja ruutia tähän paloi puoluejohtajien omissa kommenteissa. Olihan sen melkoinen näytelmä ja häpeä poliittiselle toiminnalle, kun Soiniin kohdistunut epäluottamus käännettiin hallituksen epäluottamisäänestykseksi. Sipilä ja Orpo totesivat silti yhteen ääneen, että Soini menetteli väärin. Jos näin on, miksi he eivät antaneet silloin äänestää vain Soinin luottamuksesta vaan tekivät asiasta hallituskysymyksen tämän hallituksen kolmannen pyörän "prosenttiliikkeen" pelastamiseksi taas kerran.
Tottahan tällainen asia on hyvä käsitellä, koska se takuuvarmasti hämmensi äänestäjäkuntaa. Poliittinen teatteri siinä jätti asiakysymykset alleen ja siihen kyllä syyllistyi hallitus etunenässä hallituspuolueiden puoluejohtajat.
Vielä kerran: Sipilä ja Orpo eivät hyväksyneet Soinin toimintaa, joka ei edes kertamuistuksella muuttunut ja jäi vielä edelleenkin epäselväksi, että muuttuuko tästä eteenpäin. Hallitus ja oppositio olivat siis Timo Soinia lukuunottamatta yhtä mieltä varsinaisesta asiasta eli naisten oikeudesta aborttiin. Timo Soini yksi ajoi omilla raiteillaan eli opposition epäluottamuslause osui ihan oikeaan maaliin. Silti hallituspuolueet halusivat pelastaa Soinin? Miksi? Siinä on se kysymys. Vastaus on siinä, että naisten oikeudet ovat alisteisia sille, että hallitus saa muut halaumansa asiat maaliin. Tämä marssijärjerjestys naisten on syytä pitää mielessä.- TotuusTuostakin
Mielipidepankki kirjoitti:
Soini-äänestyksen jälkipuinti oli paikallaan, kun muistellaan, miten paljon aikaa ja ruutia tähän paloi puoluejohtajien omissa kommenteissa. Olihan sen melkoinen näytelmä ja häpeä poliittiselle toiminnalle, kun Soiniin kohdistunut epäluottamus käännettiin hallituksen epäluottamisäänestykseksi. Sipilä ja Orpo totesivat silti yhteen ääneen, että Soini menetteli väärin. Jos näin on, miksi he eivät antaneet silloin äänestää vain Soinin luottamuksesta vaan tekivät asiasta hallituskysymyksen tämän hallituksen kolmannen pyörän "prosenttiliikkeen" pelastamiseksi taas kerran.
Tottahan tällainen asia on hyvä käsitellä, koska se takuuvarmasti hämmensi äänestäjäkuntaa. Poliittinen teatteri siinä jätti asiakysymykset alleen ja siihen kyllä syyllistyi hallitus etunenässä hallituspuolueiden puoluejohtajat.
Vielä kerran: Sipilä ja Orpo eivät hyväksyneet Soinin toimintaa, joka ei edes kertamuistuksella muuttunut ja jäi vielä edelleenkin epäselväksi, että muuttuuko tästä eteenpäin. Hallitus ja oppositio olivat siis Timo Soinia lukuunottamatta yhtä mieltä varsinaisesta asiasta eli naisten oikeudesta aborttiin. Timo Soini yksi ajoi omilla raiteillaan eli opposition epäluottamuslause osui ihan oikeaan maaliin. Silti hallituspuolueet halusivat pelastaa Soinin? Miksi? Siinä on se kysymys. Vastaus on siinä, että naisten oikeudet ovat alisteisia sille, että hallitus saa muut halaumansa asiat maaliin. Tämä marssijärjerjestys naisten on syytä pitää mielessä.Höpö höpö taas.
Toimittaja, jos olisi ammattitaitoinen, jättäisi tuollaiset poliittisen teatterin jo menneet näytökset vähemmälle, ja keskittyisi niihin asioihin, jotka ovat edessäpäin, ja saattavat vielä tuoda ties mitä eteemme. Sote, tiedustelulait, työaikalaki, irtisanomisten helpottaminen mikroyrityksissä, ulkomalaisten maakaupat jne. Sekä tietysti ne kaikki budjettilupaukset, joita yksi jos toinenkin puolue on esittänyt.
Nyt siis puoli ohjelmaa meni jonkun jo menneen räpöstelyyn, ja nuo oikeasti talven polittiseen ilmastoon ja sitä kautta tuleviin vaaleihin vaikuttavat asiat jäivät vähälle.
Ymmärrän sinun ja Kapin yksinlkertaisuuden, teille lööppikama on sitä mitä haluatte, mutta meille sivistyneemmille olisi hauska kuulla mitä mieltä ollaan tulevista poliittisista päätöstä vaativista asioista.
Jos toimittaja todella haluaa lööppikamaa penkoa, niin Jani Toivolan vahingot olisi antanut ajankohtaista keskusteltavaa. Hakkaraisen ja kumppaneiden asumisoloja A-studio jaksoi kyllä jauhaa, miksi Toivola, joka huomattamattavasti selkeämmin on tehnyt järjestelyt vain rahaa itselleen keinotellakseen, jätetään ohjelmassa käsittelemättä. No, Anderssonin viiteryhmä on kyllä aiemminkin tullut esiin. Vihreä ei vihreän kompostia tongi.
- UskoJukola
Pitkäksi on venähtänyt tämä ajatusten vaihtamisen ketju ja tavallaan niin on hyvä ja sitten toisaalta on aika uuvuttavaa yrittää lukea kaikkea kirjoitettua. Joka tapauksessa asia ja aihe herättää kommentteja. Mainitsen tässä pari seikkaa, mitkä liittyvät tuleviin eduskuntavaaleihin järjestetäänpä ne sitten ensi vuoden huhtikuussa tai aikaisemminkin. Nämä asiat sopivat varsin hyvin tälle "Suomen Keskusta"-palstalle, sillä onhan nimen omaan Keskusta puolueena antanut ymmärtää väestön kotikentän lähipalvelujen olevan puolueen sydämenasian.
- Suomen vallanpitäjien velvollisuutena pitäisi olla jo ministerivalan nojalla tasavallan kaikista osista huolehtimisen ja kansakunnan kaiken väen asioitten hoitamisen. Ikävä kyllä Sipilän hallitus näkyy luopuneen tästä kattavuuden prinsiipin noudattamisesta. Katsotaanpa sote-kuviota. Erikoisterveydenhoidon organisoimiseen täytyisi itsestäänselvyytenä kuulua mm. Meri-Lapin (Länsi-Pohjan) talouskeskittymän tarpeitten huomiointi riippumatta Rovaniemen hegemoniapyrkimyksistä Lapissa. Vastaavalla tavalla hegemoniahinku on tärvellyt ilmapiirin Kymenlaaksossa, missä Kotka pyrkii kaikin mahdollisin keinoin "kukistamaan" Kouvolan. Kun keskussairaala aikoinaan sijoitettiin Kotkaan, niin siihen päätökseen kuului ilmiselvyytenä aluesairaalan sijoittaminen Kuusankoskelle (nykyisn yhetistä Kouvola) maakunnan pohjoisosan palveluja turvaamaan. Nyt Sipilän hallitus on keksinyt keskittämisasetuksen, jolla koko Suomen aluesairaalatasoa on ajettu alas sote-uudistuksen nimissä. Juha Rehula ilmoitti omana ministerikautenaan, että hänelle ei kuulu Kymenlaakson pohjoisosan sairaalan alasajo, vaan se on maakunnan päätösvaltaan kuuluva asia. Itse Rehula oli semmoista systeemia laatimassa ja sikäli vastuussa tilanteesta kuten koko hallitus. Erittäin selkeästi aluesairaalatason tuhoamista on arvostellut entinen oikeusministeri Henriksson, joka tietänee ja tuntenee asetelman erittäin hyvin.
- Maakuntahallinto näkyy kytketyn jostain ihmeellisestä syystä kuin kiinniniitattuna sote-asetelmaan. Eihän niin tarvitsisi ola eikä niin tarvitsisi asennoitua. Meillä Suomessakin sopisi hyväksyä valtakunnan eri seutujen, tienoitten, alueitten, maakuntien erilaisuus ja monenlaisuus. Ei ole viisasta yrittää ahtaa kaikkia "alueita" yhteen sapluunaan. Suomi on laaja maa. Väestötiheys vaihtelee suuresti maan eri osissa. Päädytään kohtuuttomuuksiin, jos esim. synnytysasioissa edellytetään vähintään tuhat (1000) synnytystä vuodessa erikoispalvelun järjestämiseksi. Meri-Lapista Rovaniemelle on vaihtelevasti matkaa sata kilometriä (100 km) kuten myös Ouluun. Ja Kouvolastakin on matkaa Kotkan keskussairaalaan 50 kilometriä. Suomen hallitus on tämän kamariteoreettisen älyttömyyden keksinyt. Muualla maailmalla maakuntia vastaavat alueet voivat olla väestöltään ja pinta-alaltaan erilaisia. Miksi niin ei voisi olla meillä Suomessakin? Kun käytettäisiin järkeä, niin esim. Meri-Lappi voisi olla oma maakuntansa ja niin olisi myöskin hyödyllistä Meri-Lapin väestön palvelujen hoitamiseksi. On naurettavaa, että Meri-Lapin maakuntaa ei voida hyväksyä, koska silloin ylittyisi 18 maakunnan enimmäismäärän raja. Samoin pohjoiseen Kymenlaaksoon voitaisiin rakentaa oma hallintonsa, kun kerran Kotkan eli Etelä-Kymenlaakson kanssa yhteisestä asioitten hoitamisesta ei tule mitään. Kun katsotaan väestöpohjia, niin Kouvolan väkiluku on isompi kuin esim. Keskipohjanmaan maakunnan vestömäärä. Muualla maailmalla monin paikoin on järjestetty isoimpien kaupunkien, metropolien asioitten hoitamiseksi omaa hallintoaan. Miksi niin voitaisi tehdä myös meillä Suomessa?Asiallinen kirjoitus Sinulta. Moniin esittämiisi kohtiin voin minäkin yhtyä. Kuten esim. tarpeeseen irrottaa Meri-Lapin (Länsipohjan) alue Lapin maakunnasta omaksi sote-alueekseen, samoin myös irrottaa Kouvola Kymenlaaksosta omaksi alueekseen. Hyviä perusteluja näkemyksillesi esität.
Kun toteat, että Kouvolan väkiluku on isompi kuin Keski-Pohjanmaan maakunnan, nousee mieleen, että Helsingin väkiluku, n. 650 000, on kai isompi kuin minkään suunnitellun maakunnan, Uusimaata lukuun ottamatta. Helsingin irrottaminen omakseen olisi ykkösasia siinä remontissa, joka taatusti joudutaan tekemään nykysuunnitelmissa, ellei ennemmin, varmasti myöhemmin.
Sipilän menestyksekäs liikemiesura taitaa olla enemmän myytti kuin mikään koko totuus. Sipilähän ansaitsi pääosan omaisuudestaan myymällä toisen henkilön perustaman yrityksen amerikkalaiselle yritykselle vastoin tämän perustajan tahtoa. Sipilä kääri tästä hyvät rahat ja amerikkalaisomistukseen tullut yhtiö meni muistaakseni pian konkurssiin. Monissa muissa sen jälkeisissä yrityshankkeissa Sipilä ei ole ollut kovin menestyksekäs. Ei hänestä mitään suurta yritysjohtajaa saa tekemälläkään, jos puhutaan yritysten operatiivisesta johtamisesta. Kyllä monikin osaa myydä valmiiksi menestyneen yrityksen ja kääriä voitot itselleen. Toki sellainenkin omanlaistansa taitoa vaatii. Sipilähän on tätä oppia pyrkinyt myös hallituksessa käyttämään, kun siirsi aluksi valtionyhtiöiden omistajaohjauksen itselleen ja on ollut halukas myymään valtion yrityksiä eli omin sanojensa mukaan panemaan taseen töihin.
Anne Berner sen sijaan lienee kyllä menestynyt suhteellisen hyvin yrityselämässä. Keputaustaiset yrityksethän ovat varsin usein sellaisia, joissa pyritään käyttämään veronmaksajien varoja yrityksen toiminnan pönkittämiseksi. Sipilän toiminnan taustalla on myös tällaista. Sen sijaan Anne Berner edustaa enemmän perinteistä yritysmallia, missä tulosta tehdään omin voimin.Sipilä kai toimi juuri niin kuin kerrot. Olen minäkin siitä kuullut - lähinnä lukenut - useammistakin lähteistä. Liikemiestaitoahan se on: osata ostaa halvalla ja myydä kalliilla) Senhän sinäkin näyt vastentahtoisesti myöntävän.
No, ehkä sellainen ei ole kovin kaunista. Mutta en viitsinyt ottaa tuota esille viestissäni, kun halusin olla sovinnollinen. Sellaisella metodilla ei kuitenkaan liene mahdollisuuksia politiikassa. No, hieman siihen vivahtavaa kai kuitenkin on Sipilän politiikassakin harrastama: leikata toisilta ja antaa se toisille. Mutta onhan Sipilä kuitenkin ”parasta, mitä kepusta löytyy”.
Kiva, että olet tuota mieltä Anne Berneristä, jota minäkin aidosti arvostan aikaisempien tekemistensä perusteella. Hieman turhan reippaasti hän on nyt pyrkinyt tekemään muutoksia alueella, josta hän ministerinä vastaa. Ja kuten olen jo todennut, vastustusta hän eräille pyrkimyksilleen on saanut omastakin puolueestaan. No, eihän Anne tosin kepulainen ole, kokoomuksen ehdokkaaksi hän aikoi, mutta tuli sitoutumattomana kepuun, kun Sipilä lupasi hänelle ministerin paikan.
Heitin vielä pikaiset vastaukset Usko.Jukolan ja Mielipidepankin asiallisiin viesteihin, enkä muuhun ”uuteen” näe nyt olevan aihetta. Palaan kuitenkin vielä eilisiltaisiin viesteihini:
Päätösviestissäni puolueiden puheenjohtajien tentistä A-studiossa osuin ilmeisesti varsin oikeaan, kun sanomaani ei ole asiallisesti kyseenalaistettu. No, onhan nimim. TotuusTuostakin ollut eri mieltä juontajan osuudesta sanomastani, mutta sen jätän omaan arvoonsa, kun hänellä minua koskien on aina oma ”totuutensa”.
Ymmärretty on myös viimeistä edellinen viestini, jossa vastauksena eräälle kerroin, miksi edelleen olen mukana ”evp-riennoissa”, vaikka en muuten eläkään sotilaselämääni, joka jäi taakseni jo lähes 40 vuotta sitten. Tuon viestini johdosta eräältä - siltä tietyltä - on kirvonnut sitä tavanomaistaan, jossa hän osoittaa yhä elävän sotilaselämäänsä, joka kohdallaan oli kuitenkin varsin vaatimatonta ja jo kaukana takanapäin sekin. Tietynlainen näkemys hänestä oli kai palvelustovereillaankin, joten ei hän nyt kehtaa noihin evp-rientoihin osallistua. Eräs toinen on kadehtinut sitä, että eräässä evp-tilaisuudessa minut istutettiin everstin viereen. Ei se itselleni llut kovin merkityksellistä, sillä samaahan tapahtui joskus jo silloin ammoisena sotilasaikanakin ihan työasioissa niissä esikunnissa.
Eipä tässä nyt enempää, ei noista asioista eikä muusta. Ajatukseni alkavat olla jo enemmän kuntoutuslomassa Espanjan aurinkorannikolla, jolle me 16 Sydänyhdistystemme jäsentä lähdemme kahden fysioterapeuttimme vetäminä maanantaina. Siellä on päivittäin vesijumppaa hotellin lämpimällä altaalla, on sydänjoogaa, sydän asahia rannalla, kuntosali- ja kävelyliikuntaa ym. On myös yksi retkipäivä viinitilalle ja yhtenä iltana flamenco shown katsominen ym. Ei halpa, mutta varmaan antoisa matka!
Tänä iltana luonani käy vieras - evp-tovereitani, muuten - , huomenna kyläilen itse vähän kauempana ja sunnuntaina on pakkaamista ja muuta, joten seuraavan kerran tulen palstalle ehkä parin viikon kuluttua. Saatan silloin ilahduttaa teitä jollakin matkakuvalla. Nyt vain
iloisiin näkemiin!- HolaHola
Fuengirolaanko matka? Niin taisit aikasemmin sanoa. Siellä usein itsekkin vaimon kanssa. Talvi aikana pitempiä aikoja. On kahden perheen yhteinen loma osake. Siellä on talvi aikaan 20 000 suomalaista. Myös yhteinen sydän yhdistys heillä. Nyt siellä vielä kesäiset säät. Hyvää lomaa!
- Heipä.hei
HolaHola kirjoitti:
Fuengirolaanko matka? Niin taisit aikasemmin sanoa. Siellä usein itsekkin vaimon kanssa. Talvi aikana pitempiä aikoja. On kahden perheen yhteinen loma osake. Siellä on talvi aikaan 20 000 suomalaista. Myös yhteinen sydän yhdistys heillä. Nyt siellä vielä kesäiset säät. Hyvää lomaa!
On pankkomajuri ollut Espanjassa kun on oppinut sanan espanjaa. Hola espanjaksi olisi suomeksi hei.
- UUTINEN
Nyt Kapi pamautti todellisen UUTISEN!!!!!
Hän on istunut KAKSI KERTAA EVERSTIN VIERESSÄ. Päässyt jo aktiiviaikanaan esikunnan kahvipöydässä everstin viereen. Kyllä tuollaisella kelpaa palstalla ylpistellä. - KuriAnuzMaissiJOMPELLE
Ihmettelen edelleen teidän evp-joukkoanne. Siellä ei liene ihan oikeita sotilaita nimeksikään. Esikunta- huolt yms "taistelijoita" on pilvin pimein. Siis melkoisen turhaa joukkoa tositoimien näkökulmasta aikoinaan.
On turha vittuilla minulle. Ei se Sinun mitättömyyttäsi ihmisenä muuksi muuta. Poistele tekstejä vain jos et todellisuutta kykene kohtaamaan.
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Theermannilla kulkee!
Vouti vie kaiken mikä mieheltä irti lähtee ja palstan naiset syyttävät tilanteesta kilpaa eri naisia. Miehellä on elämän1307768- 555788
Esivaihdevuodet, menopaussi
https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/yksityisasiakkaat/terveys/esivaihdevuodet-eli-premenopaussi Täällä kun puhutaan pa803283Tänään taas tuli pari-kolme juttua
Jotka niin mielelläni jakaisin sun kanssa. Niin paljon elämää jaettavana ja niin selkeä paikka sinulle. Mutta ymmärrän72903Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101678Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2091610Miksi putin ei valinnut ensimmäiseksi kohteekseen Suomea?
Olisiko ollut sittenkin helpompi kohde?3301323Ukraina sai luvan vastata ohjuksin Venäjän lueelle
Mediatietojen mukaan Yhdysvallat on antanut Ukrainalle luvan iskeä pitkän kantaman ohjuksilla Venäjälle. Ylen kirjeenvai3351172Olen jälleen pahoillani
Harjoittamastani henkisestä väkivallasta palstan välityksellä. Kyllä ne voi vaikuttaa jotenkin mieleen, vaikka ei itsell931169Oot vaan niin hellä
Ja lämmin luonteeltasi, että rakastan sitä yli kaiken. Oot ehkä tietämättäsi auttanut mua todella paljon. Auttaisit tämä321071