Paratiisiko?

Vaajasalmi

Rautalampilaisille tehtiin kuntalaiskysely ja tulokset julkaistiin. Paratiisi on nyt löytynyt ja nyt rautalampilaiset elävät paratiisissa. Kaikki on hyvin ja vain jossain pikkuasiassa on vain vähän viilattavaa. Kysely oli kuin vanhasta Neuvostoliitosta, varsinkin tulosten tulkinta.
Hyvä idea tuhottiin ja tuloksena on haiseva jätekasa.

27

675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rusoposki

      Kateusko vai sinun äänen kuulumattomuus joissakin asian tiimoilta käydyissä "yhteenotoiss" saa turpajouhesi väräjämään. Laske kymmeneen ja käy vessassa, kyllä se siitä helpottaa.

    • Räkäkiiski

      Hiljaa Tyyrinvirta kohisee. Pois, pois kyläpahasesta on rautalampilaisen asujan mieli. Linja-autolastillinen virtaa ulos paikkakunnalta joka vuosi ja kunta ilmoittaa: Kaikki hyvin ja rauha kylänraitilla. Lisää virtaa Konnekoskelle ja Kerkonkoskelle vaan ei Myhinkoskelle tai Nokisenkoskelle. Kohtaväkiluku alle kolmentuhannen, tosi emäpitäjä.

      • wwwhttp

        Rautalammille on otettu 12 mamuperhettä. 4 vuonna 2018. Ennen vuotta 2018 siis 8 perhettä, joista poismuuttaneita on 5 perhettä. Kunta on satsannut huomattavia voimavaroja tähän projektiin jossa sato on näin vaatimaton. Samalla sivukylistä poismuutto on suurta kun, kunta ei osoita juuri mitään palveluja muualle kuin kirkonkylään ja Kerkolle. Paratiisissa kaikki hyvin ?


    • Poismuuttaja

      Parikymmentä kilometriä on matkaa kirkolle ja harvoin tulee käytyä, joskus kaupoilla. Verolipussa oli merkintä, että maksoin viime vuonna kunnalisveroa eläkkeistäni n. 5200 €. Pitkään piti miettiä mitä sain vastineeksi, kunnes muistin, että kävin ilmaisella lenssupiikillä, arvo 30 €. Muuta ei mieleen tule.
      Ei täällä ole kunnan vesiputkea, ei viemäria, ei tievaloja, ei kodinhoitajia tai muita kunnan virkamiesherroja-/rouvia. Tarvetta kyllä olisi varsinkin sosiaalipuolen ja terveyspuolen väen avulle omaan ja monen naapurinkin tarpeille ja vaivoille. Olen jo katsellut asuntoa Kuopiosta, jossa veroprosenttikin on pienempi. Jäisi talo kesämökiksi. Tie on talvisin niin surkea ajettava että jääkaappi pitää ostaa tupaten täyteen kun huonommat kelit tulevat. Aura ajaa silloin tällöin ja ja jälki on sen mukaista.
      Asumisen ja elämisen mahdollisuudet ovat kadonneet tai katoamassa.

    • Tyhjää_täynnä

      Täysin poiskuihtuva kunta, ehkä kirkonkylällä vielä pientä elonmerkkiä.
      Ihan turhaa ylläpitää näiden pikkuriikkisten kuntien organisaatioita ja suojatyöpaikkoja. Koko Sisä-Savon voisi yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi ja vähintään puolet paperinpyörittäjistä ulos ja ostaa palvelut ulkoa.

    • Tohottaja

      Poismuutto on hurjaa. eläkeläisukkoja ja akkoja kylä pullollaan. Tolkuissaan olevat muuttavat pois. Tyhjiä liiketiloja ja palvelut.... , muualle pitää mennä. Rahaa on kuitenkin typeriin projekteihin kuten nyt tähän Konnekosken kanavaan. Reilu 3.000.000 €. Eli tonni per rautalampilainen. Yhtä Suomen korkeinta veroäyriä pitää ilmeisesti korottaa lisää, jotta muutama tuhat matkailija pääsee keskikesällä Konnevedeltä Hankavedelle.

    • Saikarinsulttaani

      Tuntuu kunnalla olevan etusija turisteista ja kesämökkiläisistä. Paikallisväestö on kakkossijan kansalaisia. Tulevat viikonloppuisin ja mopiiliverkko takkuaa, sotkevat paikat, heittävät jätteet tien vierusteille, hurjastelevat. Ostokset tekevät suurista marketeista. Ei ole iloa kuntalaiselle käypäläisten pyörimisestä paikalliseten jaloissa. Pelkkää haittaa on heistä, jollei sukulaisia ole.
      Tuplattava kesämökkiläisten kiinteistövero jotta rahaa tulisi.

    • Ilmestyskirja

      Totta! Mökkiläisten kiinteistöveron voisi nostaa koko Suomessa tuplaksi. Tunnen asian, olen eläkeläinen ja mökkeilen Keskisuomessa Eteläsuomesta käsin. On vuoden mökkeilykuluissa varsin vähän merkitystä, maksanko kaksi ja puoli vai 5 satasta kiinteistöveroa. Kaikki mökkikäiset, jotka vaikertavat kiinteistöveroistaan , voivat haistaa pitkän paskan. Jos on varaa kahteen asuntoon, on varaa maksaa kunnille veroa, joka pitää kunnat paremmassa hapessa. On mökkiläisenkin etu, että mökkikunnassa palvelut toimivat. Todettakoon vielä, että nettoeläkkeeni on alle 2 tonnia kuukaudessa. Eli kysymys on siitä mitä asoita arvostaa, ja minkä katsoo olevan maksamisen arvoista.
      Lähdin Rautalammin tapaisesta savolaiskunnasta reilut 50 vuotta sitten lippahattu päässä ja tyhjä reppu selässä töiden perään Eteläsuomeen. Jumituin pienipalkkaisena ja huonosti koulutettuna samaan työpaikkaan, josta sain kenkää 65-vuotiaana 45 vuoden työrupeaman jälkeen.
      Huomaan, että Rautalammilla osataan oikeat lääkkeet, mennään sinne missä on töitä, eikä jäädä itkemään perse penkissä selkä uunia vasten, kun kunta ei tuo töitä nenän eteen, tai ne eivät miellytä.
      Minua kuvottaa seurata nykymenoa, kun monilla aloilla on työvoimapula, mutta kukaan ei viitsi lähteä kotoaan töihin. Ja koulutetaan ammatteihin joissa ei ole työpaikkatarjontaa. Se saatiin, kun 90-luvun alun laman jälkeenkään ei tullut järkeä päättäjien päihin, ja jatkettiin saatananmoista yli varojen elämistä. Tilannetta on pakko muuttaa. Kovalla kädellä.
      Nyt kuitenkin on odotettavissa katastrofi, jos Rinteestä tulee pääministeri. Velan otto jatkuu samanlaisena kaaoksena ja kukaan ei tarvitse mennä töihin, velkaa otetaan lisää, että kotona makaavat valittajat voivat vain kääntää kylkeään.

      • Äläurputa

        Eiköhän se Holkerin eka hallitus käntänyt Suonen pikkukuntien kurjuuteen ajautumisen vauhtiin ja se on jatkunut koko sen ajan kun hänen edustamansa puolue on ollut vallankäyttäjänä. Ikävä kyllä moni muukin puolue on lähtenyt samaan pulkkan ja menneet jopa edelle kansan ja pikkupaikkakuntien köyhtymisessä, huonokin seura muuttaa ja tekee kaltaisekseen silloin kun uskallus ja selkäranka puuttuu. Edustajiksi pitäisi valita sellaiset joilla on TODELLINEN kutsumus maan asioiden hoitoon eikä pelkkä €-kilto silmissä kuten nykyisin on.

        Historia pitäis tuntea ja muistaa ennenkuin alkaa syyttelemään Rinnettä tai muita nykytilanteesta.


    • Tavis10

      Liian (ahdistavan) yhteisöllinen kylä!

    • Nokkakorkealla

      Rautalammin kunnan uudeksi tunnuslauseeksi: Tehdään kun keritään tai sitten unohdetaan. Perustuu kokemuksiin sekä kunnan että yrittäjien toiminnasta.

    • JUUJUUJAJUU

      On se niin tätä läskiperse touhua tämä kaikki, natura ja luonnonpuisto alueilla fiilistellään ja roskataan ja ollaan niin fiksua että nuppi hipoo jumalan varpaita! Mikä himskatti siinä on että itse kuntalaiset lempataan toiseen kastiin ja omia kuntalaisten etuja ei ole valvottu ja ajettu ajassa, vaan perkele vihervasemisto tyyliin ollaan ja toimitaan ja puhutaan ihan sitä itseään mikä voi kaatua omaan mahottomuuteensa.

    • Rahaaeväänä

      Kyllä minä mieleni pahoitin . Meillä on täällä lammilla kaikki oikein hyvin. Hyvä että poismuuttavat moiset ruikuttajat. Kun ovat poissa niin hiljainen rauha ja onni leijailee kunnan yllä.

    • TöihinMennyt

      "Kyllä minä mieleni pahoitin . Meillä on täällä lammilla kaikki oikein hyvin. Hyvä että poismuuttavat moiset ruikuttajat. Kun ovat poissa niin hiljainen rauha ja onni leijailee kunnan yllä".
      Huh, olihan tunnelmallista löpinää!
      Katsele tiedotusvälineistä/netistä hieman tilastoja ja valtion tulo- ja menoarviota, sekä kuntien saamia valtion apuja. Rautalampi on nykyään saaja, toki sinä et ole siihen syyllinen.
      Ne ruikuttajat ovat menneet töiden perässä onnellisesta kunnastasi, painavat töitä, maksavat veronsa joista sinäkin saat kunnan ja valtion palveluina sekä niiden lisinä osan tuloistasi. Ole sinä vain onnellisena mökissäsi ja nauti poismuuttaneiden=tuottavia töitä tekevien aherruksesta. Ja kersku sillä.

    • Vaajasalmi

      Jäi kirkonkylän herroilta ja rouvilta aamukahvit juomatta ja aamutuotokset pönttöön kun vesiputki katkesi. Aamuyöstä oli kunnan työläiset ajettu töihin. Ilmaista vettä oli tarjolla ympäri kylää sekä kahvivedeksi kuin myös pönttövedeksi. Ilmeisesti hienommille rouville vesi käytiin kaatamassa pönttöön jotta huuhtelu tulisi hoidetuksi.
      Syrjäseudulla jokunen vuosi sitten ei kukaan ollut kiinnostunut kun minulla oli sähköt ja vesi pois melkein 5 vrk myrskyn jälkeen. Pönttöveden hain kottikärryillä järvestä ja juomaveden marketista. Kukaan kunnanviraston virkamiehistä ei ollut huolestunut minun ja muiden syrjäkyläläisten selviytymisestä tai tarpeista. Apua olisi tarvittu.

    • TavanPappa

      Onko R-lammilla hienompia rouvia?

    • kansakoulunkäynyt

      Vuosien tauon jälkeen kävin koululla joulumarkkinoilla. Hyvä että ihmiset jaksavat yrittää. Kovasti oli tapahtuma pienentynyt. Joulupukkia tai lapsikuoroa ei näkynyt tai kuulunut ja myyjiäkin oli vähän. Iso sali ei ollut käytössä.
      Kannattaisiko tapahtumat keskittää. Ympäri kylää tapahtumia, joissa vain jokunen kävijä. Kalamyyjiä ym koulun pihalle ja työkeskuskin voisi tuoda myytävänsä koululle.
      Kunta voisi tarjota ilmaisen glögin ja piparin ja uusi johtaja tonttupuheen.
      Pitää osata uusiutua, jotta kehitystä tapahtuisi.

    • Lirinlorin

      Näkyipä tämmönen jutustelu.
      Syksyllä soittelin kunnalle ja pyysin suorittamaan maksullisen palvelun ja kunnalta luvattiin että tulevat kuluvalla viikolla toimittamaan sen. Tökkinyt aiemminkin. Soittelin kahden viikon kuluttua ja lupasivat uudestaan kuluvalla viikolla toimittamaan. kiireitä mukamas. Vaikka naapurissa kävivät edellispäivänä. Soittelin neljän viikon kuluttua, että milloin ?. sanovat etteikö hommaa ole hoidettu, Ei.
      Nyt on kiirettä että loppuviikosta tulevat. Sanoin että turha vaiva. Soittelin yhelle yrittäjälle ja neljän tunnin kuluttua oli homma hoidettu.

      kunnalla taitaa olla jokin pärstäkerroin systeemi. ku on luottojpojjaan tai -tytön tai virkaherran sukulainen tai kaveri tai tuttava tai serkku niin pelit soivat ja homma kiitää.

    • Vanhus

      17 vauvaa rautalampilaisille vuonna 2018. Ei enää yhtä koululuokkaa. Kerkolle remontoitiin koulu. Mistäköhän oppilaat kun ei täyty edes yksi luokka ikäluokasta.
      60 väkiluvun vähennys vuonna 2018. Reilut 50 vuotta kun viimeinen sammuttaa valot lähtiessään Rautalammilta.
      Pitäisi tehdä jotain.
      Ehkä auttaisi jos kunnan ja muiden johtajien palkkoja nostettaisiin ja perustettaisiin liuta konsulenttien virkoja selvittämään asiaa.

    • Rahuliarahulia

      Onko wincapita hyvä sijoitusmuoto?
      Eikös rautalammillekkin tullut miljönäärejä kyseisestä puljusta..

      • Ahneiden_juttu

        Ikivanha juttu. Kaitpa höyrähtäneet ovat päässeet jaloilleen.


    • Hiljennätok

      Kertoo ihmisestä todella paljon jos uskoo tai on uskonut tuollaiseen hölyn pölyyn.
      Jos luvataan 400%:n voitto ja firman pääpaikka on jossain vinku intiassa nii ei s**tana että ihmiset on tyhmiä..

      • Yksinkertaisia

        ^Siihen huijaukset perustuvat: ahneuteen ja tyhmyyteen.


    • Ahneustyhmyys

      Nää hömppään uskovat uskoo kaiken välltä maasäteilystä Kailajärven valuuttalaskuriin..

    • Anonyymi

      Ei rahasta puutetta ja kiire on kun kirkonkylän vesiputki pitää uusia. Puoliilmainen vesi kirkonkyläläisillä ja veroilla maksatetaan kirkonkylän vedenkäyttö. Syrjäkylille ei saada viemäreitä tai edes kunnan traktoria tyhjentämään likakalvoa.

      • Anonyymi

        Kerkonkosken kyläkaupalle 20000 egeä kunnan veronmaksajien rahoja. Piikki on auki Kerkolla. Koulut on uusittu, päiväkoti uusittu, viemäriputki, satamaan rahaa likoamaan jne. Ei ole kritiikin sanaa, kun Kerkonkoski on kyseessä. Rahaa löytyy aina ja paljon. Sama Törmälän ja kansallispuiston seudulle, rahaa löytyy ja paljon.
        Myhinpää, Hankamäki, Vaajasalmi, Saikari. Piikissä tasan nolla euroa. Ei muuta kuin tyhjä käsi ja voivottelut kun kunnan kassa on tyhjä.
        Väkiluku alle kolmentuhannen ja poismuutto vaan lisääntyy, ei ihme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerkonkosken kyläkaupalle 20000 egeä kunnan veronmaksajien rahoja. Piikki on auki Kerkolla. Koulut on uusittu, päiväkoti uusittu, viemäriputki, satamaan rahaa likoamaan jne. Ei ole kritiikin sanaa, kun Kerkonkoski on kyseessä. Rahaa löytyy aina ja paljon. Sama Törmälän ja kansallispuiston seudulle, rahaa löytyy ja paljon.
        Myhinpää, Hankamäki, Vaajasalmi, Saikari. Piikissä tasan nolla euroa. Ei muuta kuin tyhjä käsi ja voivottelut kun kunnan kassa on tyhjä.
        Väkiluku alle kolmentuhannen ja poismuutto vaan lisääntyy, ei ihme.

        Boikottiin meni Järnträskin putiikit kun verorahoilla pyöritetään. Rikastuu Aorttariverin K kauppias ja ärrä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe