Treeni on kivaa

TIKNY

Treenasin eilen kaverin kanssa, jolla on Krav Maga tausta+Bujinkan Budo Taijutsun eli Ninjutsun peruskurssi takana. Itse en omaa henkilökohtaisesti mitään lajitaustaa ja meidän treeni olikin aika pitkälti tasapeliä. Se mihin kiinnitin huomiota oli se, että kun aloin lyömään nyrkeillä niin kaveri pelkäsi eikä osannut torjua kun tein lyöntisarjoja. Yksittäisiä lyöntejä kyllä torjui, paitsi että niitäkin meni muutama perille. Mutta siis lyöntisarjoja ei uskaltanut/osannut torjua. Potkuja hän osasi torjua käsillä (laittamalla käsivarret kasvojen leuan eteen, en osaa selittää paremmin) mutta vatsaan kohdistuneet potkut meni perille. Kysymys siis onkin, että mitä tuon tason ihminen, joka käy säännöllisesti Krav Maga-treeneissä, mutta ei ole vielä millään expert-tasolla, pitäisi periaatteessa osata? Ja joo, kyse ei ollut mistään virallisesta treenistä vaa ihan kaverimielisestä treenistä.

4

133

Vastaukset

 • Pelko on yksilöllistä.

 • Ihan samaa voisi kysyä yleisemminkin. Mitä voi odottaa joltain joka käynyt ammattikoulun sähköasentajalinjan? Pitäisiköhänen osata oikeasti asentaa ja sen vuoksi tuntea sähköturvallisuusmääräykset ja voiko odottaa että hänellä on estettistä silmää asennuksille ja asenne kohdallaan tehdä asiat kunnolla.

  NO EI VOI, vaan kyse on yksilöistä joilla on periaatteessa opiskelun kautta (samat?) valmiudet johonkin. Soveltaminen on sitten se mikä erottaa ihmiset toisistaan. Sama juttu kamppailulajeissa, kaikissa.

  Myös se, miksi harrastaa kamppailulajia on täysin yksilöllistä. Jos ihan aikuisten oikeasti harrastaa itsensä puolustamisen vuoksi niin kyllä pitkälti jokin ruuvi on löysällä näin Suomalaisittain arvioituna.
  Oudoissa ympyröissä pyörii jos jatkuvasti pitää pelätä henkensä puolesta. Vielä oudompaa on jos lähtökohtaisesti on nyrkit pystyssä joka paikassa ensimmäisestä poikkisanasta. Psykiatrinen hoito olisi tällöin parempi harraste.

  • heti "nyrkit pystyssä" - vaikkakin kun näitä juttuja lukee, niin niitäkin näyttää olevan "minun lajini taitaja kyllä pätkii paskat pihalle sinun lajisi taitajista..."

   Ainakin itselleni, joka kuljen maailmalla muuallakin kuin Helsingin keskustassa päiväaikaan - niin Krav Maga on viimeinen henkivakuutus.
   Siinäkin ensin pyritään kaikin keinoin poistumaan paikalta ja vasta kun se kortti on katsottu niin mietitään - tai ei mietitä vaan käytetään - voimaa tilanteesta poistumiseen.

   Kaikki paikat maailmalla eivät ole lintukotoja, eikä altavastaajana ole kiva olla joka kerran jos jotain sattuu.
   Ja joissain maissa itsepuolustus on sallittu.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  466
  3599
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  42
  635
 3. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  419
 4. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  13
  396