Ruostetta Skodissa? Ei, sanoo ammattilainen

eioleruostetta

Keskustelin eilen autonasentajan kanssa ja hän sanoi että ei Skodissa mitään ruosteongelmia ole. Paljon on kiinni siitäkin miten autoa pitää. Sitä pitäisi vahata säännöllisesti ja putsata.
Jos ruoste pelottaa voi hommata ruostesuojauksen.

18

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokenut.tämän

      Harva sitä vahailee ovien sisäpintoja. Skodassa pitäisi.

      • tosikko-timo

        Yksikään Octavia ei ole ruostunut ovien sisäpinnoilta. Vai onko sinulla jotain faktaa?


      • faktoja_unohtamatta

        Skodan ovien sisäpinnoissa on konsernin käyttämä kuumavahasuojaus vakiona. Toyotan ovien ja koteloiden suojaamattomissa sisäpinnoissa alkavaa ruostetta on jo uutena.

        Lainaus Tuulilasin artikkelista "Uusien autojen ruosteenesto retuperällä":

        "Skoda Octavia
        Rekisteröity 10/2010 Koritakuu 12 v Maalitakuu 3 v Koritarkastusväli 2 v
        Muoviset pohjalevyt kulkevat lämpölevyllä vuoratun keskitunnelin molemmin puolin. Etuosat on nostettu hyvin ylöspäin, ja sisälokasuojat on tiiviisti kiinni pohjalevyn palasissa. Veden poistuminen jääkin hieman hämärän peittoon. Likaa ei pääse kertymään helposti mihinkään koloihin, kunhan muovit pysyvät ehjinä. Takana muovisuojat loppuvat suunnilleen lattiapinnan tasolle, ja sen takana olevat pinnat on pohjamaalilla/suojavahalla. Onneksi nämä alueet eivät ole arimpien kohtien joukossa. Helmakoteloiden pinnat on kiveniskusuojattu hyvin, mikä on hyvä, sillä niiden takapäät ovat yksi alttiimmista ruostumispaikoista. Myös vedenvaluntareiät ovat avonaisina.
        Kotelosuojavahaa on käytetty kohtalaisesti, ja sitä on rungon ja helmojen koteloiden lisäksi myös alustan pintarakenteissa – mutta ei kummassakaan aivan kattavaa kerrosta. Sisimmissä runkokoteloissa vahaa ei ole. Myös ovissa on suojavahaa, ja vedenvaluntareiät ovat tarpeeksi isot. Sisälokasuojat ovat huopamaista materiaalia ja melko kattavat. Pieniä teräväkulmaisia alueita on siellä täällä maalipinnalla, ja niissä näyttikin olevan jo alkavaa ruostetta. Kittaukset olivat osittain melko rujon näköisiä.
        Arvostelu
        Alusta 2,5 Kotelot 3 Ovet ja luukut 2,5 Pyöräaukot 3-

        Toyota Avensis
        Rekisteröity 10/2010 Koritakuu 12 v Maalitakuu 3 v Koritarkastusväli 1 v
        Avensiksen alustan suojaus on minimitasoa, joka perustuu muovituksien ohella pitkälti sinkitykseen ja pohjamaaliin. Aiemmin suojaus oli parempi. Sekä ulkopuolisissa että sisäpuolisissa pinnoissa oli näkyvissä jo alkavaa pintaruostetta. Hieman huopamaiset muovilevyt suojaavat alustan lattiosan kattavasti keskitunnelin molemmin puolin. Sen sijaan esimerkiksi runkopalkkien etuosat ovat aivan paljaana. Levyjen etureunoja ei myöskään ole kunnolla kohotettu, joten rapa pääsee helposti levyn ja korin väliin. Tosin tuuletuskin pelaa silloin hyvin, ja huuhtelu on mahdollista.
        Kivisuihkulle erittäin altis paikka, helmakotelon takapää, on muotoiltu huonosti. Se kaartuu sisään ja alaspäin muodostaen ”seinän”, eikä mekaanisista suojausta ole ollenkaan. Onneksi helmakoteloita suojaavat mekaanisesti muoviset levikkeet. Niiden alla olevaa pinnoitusta emme katsastaneet. Lattian ja helmakotelon välinen sauma on alaspäin, eikä siinä ollut maalia parempaa suojausta. Takana poikittaistukivarsissa on muoviset suojat. Edestä päin helmat on suojattu tarpeeksi hyvin, mutta vesivaluntareiät näyttävät niukilta. Takalokasuojassa on huopainen sisäverhous, kun taas edessä on kovamuovinen. Osa saumakiteistä on aika rujon näköisiä.
        Sisäpuolisissa koteloissa ei ole minkäänlaista ruosteenestoainetta, ja ruostuminen oli jo paikka paikoin alkanut. Ovien vedenpoisto on järjestetty hyvin. Sen sijaan sisäinen suojaus ei, ja ovienkin sisäpinnoilla oli jo alkavaa ruostumista. Takaovien ulkopinnassa on kiveniskuteipit aroissa kohdissa.
        Arvostelu
        Alusta 2- Kotelot 1 Ovet ja luukut 1,5 Pyöräaukot 2

        Toyota Auris
        Rekisteröity 8/2010 Koritakuu 12 v Maalitakuu 3 v Koritarkastusväli 1 v
        Auris ei yltänyt sen parempaan suojaustasoon kuin isoveljensä. Pieniä rakenteellisia poikkeamia toki löytyi. Auriksen pohjalevyt ovat muovia, eikä siinä ole lainkaan helmalevikkeitä. Helmojen pinnat on päällystetty kiveniskusuojalla saumoja lukuun ottamatta. Ne ovatkin melko paljaat ja näin alttiita kiveniskuille. Etupyöräkotelon muovitus on pienempi, jolloin paljasta pintaa näkyy enemmän. Auriksen koteloissa ei ollut mitään suoja-aineita. Työnjälki kittien osalta oli yhtä rujoa tekoa kuin Avensiksessakin.
        Arvostelu
        Alusta 1,5 Kotelot 1 Ovet ja luukut 1,5 Pyöräaukot 1,5"

        https://www.apu.fi/artikkelit/uusien-autojen-ruosteenesto-retuperalla


    • Faktaa.luettavissa

      Vagarenan Skoda-osiossahan tästä ruosteongelmasta keskustellaan tiiviisti. Esim. Skoda Yeti/Ruostekorjaukset. Omistajat keskustelevat - eivät 24:n trollipoitsut. Harmi, että hyvä auto pilataan huonolla peltien pohjatyöllä.

      • skodajulle

        VAG-korit ovat parhaat. Mersu ja BMW ovat skarpanneet koritekniikoissaan. Toyotasta ei viitsi edes keskustella tässä yhteydessä.


      • PäivitetäänköNykymallit

        Yeti on jo lopetettu malli.


      • Tolkunmies

        Mitähän mahtaa tarkoittaa "tiiviisti" keskusteleminen? Aika harvakseltaan noita viestejä sinne on tullut, eli voidaan päätellä, että suurimmalla osalla ei ole mitään ongelmaa. Trollit vaan pyrkivät aina kärjistämään asioita.


    • katsastusinssi

      autot ruostuvat pohjastaan ja helmakoteloistaan. en ole koskaan kuullut että joku vahaisi autonsa pohjaa...? työni puolesta voin kertoa että ruosteetonta skodaa ei juurikaan tapaa. toyotissa ruosteongelmaa ei ole ennen kuin todella vanhana ja paljon ajettuina.

      • stiignafuuliaa

        Hyi valehtelijaa. Mikäs katsastuslinssi sinä muka olet?


    • SusannaT

      Itsellä yetistä lähti maali takaluukun alaosasta, on niin lähellä puskuria ettei väli ole kuin millin luokkaa, ei siis kestä likaa yhtään.
      Ei mennyt takuuseen tietenkään.

      • Hessumopo

        Susanna, taitaa olla niin, että olet talvella avannut takaluukun, kun puskurin päälle on kertynyt jäätä. Jää on raapinut maalin pois. Pelkkä lika nyt ei luukkua ruostuta, paitsi jos ei pesetä autoaan koskaan.


    • salkjn

      Pojat höpöttää nyt omijaa.

    • ja eikun ruostetta pukkaa skodan tehdaslinjastolta.

    • Älkää.viitsikö

      No, mulla on ollut Toyota ja Skoda. Kummassakin tuota ruostetta tuppaa tulemaan ajan kanssa. Aivan turha väittää muuta. En ala asiasta väittelemään, mutta näin se nyt vaan on että viisivuotias Skoda oli jo hyvällä alulla ruostumaan. Ammattimaalari sanoi sinkin pukkaavan rakkuloina ovien alaosissa läpi aiheuttaen kuplimisen maalipintaan. Helkaman mielestä ilmiö johtui kivenhakkaamisista. En viitsinyt alkaa käräjöimään, vaan auto meni vaihtoon.

      • hessumopo

        Älä itse viitsi. Jos sinun autossasi on alkanut maalipinta kuplia, niin tarkoittaako se, että jokaisessa Skodassa käy samoin?


      • TSI.2012

        Ja luit vagarenalta noista sinkkikuplista, joita Helkaman jamppa väittää jopa takaluukussa kivenhakkaamiksi.

        Oma Octavia on jo kuusi ja puolivuotias. Ei ole rakkuloita ovissa eikä muutakaan "hyvää ruostumisen alkua. Mites nyt näin? Ja kyllä minä entisenä japsiauton omistajana ruosteen tarinan tunnen.


    • TSI2

      mulla 2013 skoda octavia ja ensimmäiset ruostehitsaukset tehtiin jo 2016 toukokuussa. kyllä minä sentään vielä ruostereijät tunnistan kuten korjaamonsetäkin.

      • skädäm_

        Sinulla on tuossa sukupuolittunut termi. Korjaamohenkilö voi hyvin olla myös täti. Kumpa sukupuolta sinä olet, vai oletko ns. kolmas sukupuoli?


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe