UUSI PJ / UUDET HALLITUS JÄSENET

eikaitaashyväkaveri

Kuka haastaa Tankin ja ketä ehdolle hallitukseen?

45

1959

  Vastaukset

  • Toivottovasti joku haastaa ja saataisiin hallitukseen joitakin jotka ymmärtävät edes jotakin
   kuten sen että TJ pitää vaihtaa !!!

  • Eli judovaltakunnassa kaikki hyvin.....

  • Nyt on ollut hyviä aloitteita ja ideoita, avoimempaa keskustelua. Kuitenkin siellä toimistolla toimeenpanevana voimana on yksi iso jumi joka ei tee, ryhdy eikä vaivaudu.

   Hallituksia ja puheenjohtajia vaihtamalla ei tilanne parane, jos toteutus on nykyisen tj:n saamattomuuden varassa.

  • Jos PJ ja hallitus toimii hyvin saadaan myös TJ toimimaan ja näin se ei valitettavasti ole nyt

  • Tj päättää miten asiat tehdään tai jätetään tekemättä.
   Tämä on ollut, on ja tulee olemaan se juurisyy ja me pölvästit ei voida tälle mitään!

  • Jos hallitus ja PJ tekisi työnsä ei asiat olisi noin surkeasti

  • Pitääkö olla huolissaan ?

  • Ei tästä huolissaan tarvitse olla. Hidas alamäki jatkuu innottomuuden, saamattomuuden ja sisäisen politikoinnin vallitessa. Muutama hyvä seura pitää toimintaa yllä, ilman liiton apua. Tj nostaa palkkaansa eikä kukaan uskalla vaihtaa vetäjää vaikka luisu alaspäin näyttää loputtomalta. Normaalia järjestöelämää.

   • Siinä karu totuus.Judo on tällämenolla suomessa kuoleva laji.


  • Muutama vuosi sitten syyskokouksessa TJ puhui 12.000 jäsenmäärästä. Jossain liiton tiedotteessa muutama kuukausi sitten jäsenmäärä oli 6500. Aika jyrkkä alamäki :)

   • Ja kuten muutama vuosi sitten, niin jäsenmäärä vahvasti liioiteltu ylöspäin, eli todellisuudessa jäsenmäärä luultavasti n5K max.


   • eli tarkoittaako tämä että TJ on valehdellut jäsenille?


   • TJ:PJ; ja kokohallitus on pitänyt yllä tällaista valheellista tietoa, jotta saisi enemmän avustuksia ja palkattua tyhjäntoimittajia lisää judoliiton palvelukseen.Vaikka rahaa tulisi kuinka paljon se ei näillä päättäjillä näy urheilijan lompakossa


   • Kukaan muu kuin nimimerkki jyrkkä_mäki ei ole väittänyt, että liiton jäsenseurojen jäsenmäärä olisi ollut 12000. Muutama vuosi sitten esitetty luku 12000 koski muistaakseni kaikkia, jotka olisivat kokeilleet judoa edes kerran. Muistan kuulleeni, että tämä luku perustui johonkin laajempaan kyselyyn tai tutkimukseen lasten harrastuksiin liittyen.


   • Kyllä loli liiton taholta jatkuvasti ilmoitus ,että on kaksitoita tuhatta jäsentä.sehän oli puheenaihe judoihmisten piirissä, että missähän ne jäsenet on ,kun ei oikein liiton tilillä näkynyt semmoista määrää rahaa,


   • Kansallinen liikuntatutkimus ilmoittaa judon harrastajamääräksi 12000. Tutkimuksessa on kyselty laajalta joukolta suomalaisia liikuntalajien harrasteneisuudesta. Vuoden 2010 liikuntatutkimuksen tulokset on ainakin helposti löydettävissä. Vuonna 2014 taas tehtiin LIITU tutkimus, missä kartoitettiin lasten- ja nuorten harrasteneisuutta ja liikuntakäyttäytymistä Suomessa. Liikuntatutkimuksessa jonkin lajin harrastamisesta ilmoittaminen ei tarkoita, että vasaajat olisivat minkään seuran jäseniä, mutta he käyvät satunnaisesti judoharjoituksissa, siis omasta mielestään harrastavat judoa. Ilmeisesti joissakin seuroissa voi harrastaa kuulumatta seuraan tai maksamatta jäsenmaksua? Judoliiton tarkka jäsenmäärä selviää Suomisportissa, tämä luku on ollut liiton toimintakertomuksissa maksaneina jäseninä.


   • Haloooo kirjoitti:

    Kansallinen liikuntatutkimus ilmoittaa judon harrastajamääräksi 12000. Tutkimuksessa on kyselty laajalta joukolta suomalaisia liikuntalajien harrasteneisuudesta. Vuoden 2010 liikuntatutkimuksen tulokset on ainakin helposti löydettävissä. Vuonna 2014 taas tehtiin LIITU tutkimus, missä kartoitettiin lasten- ja nuorten harrasteneisuutta ja liikuntakäyttäytymistä Suomessa. Liikuntatutkimuksessa jonkin lajin harrastamisesta ilmoittaminen ei tarkoita, että vasaajat olisivat minkään seuran jäseniä, mutta he käyvät satunnaisesti judoharjoituksissa, siis omasta mielestään harrastavat judoa. Ilmeisesti joissakin seuroissa voi harrastaa kuulumatta seuraan tai maksamatta jäsenmaksua? Judoliiton tarkka jäsenmäärä selviää Suomisportissa, tämä luku on ollut liiton toimintakertomuksissa maksaneina jäseninä.

    Judossa on mukana näitä vapaamatkustajia, jotka eivät ole minkään seuran jäseniä. Se on käytännössä varsin helppoa, sillä lähes jokainen seura ottaa mielellään harjoituksiinsa vieraita muista seuroista. Ei sitä yleensä kukaan kontrolloi, onko vieras todella jonkun seuran jäsenmaksua maksava jäsen vai ollut ehkä ennen jäsenenä ja jättäytynyt sitten pois. Tunnen jopa tällaisiä tapauksia, mutta olen kokenut että ei ole minun tehtäväni heidän tekemiseensä puuttua.


   • qwerrrty kirjoitti:

    Judossa on mukana näitä vapaamatkustajia, jotka eivät ole minkään seuran jäseniä. Se on käytännössä varsin helppoa, sillä lähes jokainen seura ottaa mielellään harjoituksiinsa vieraita muista seuroista. Ei sitä yleensä kukaan kontrolloi, onko vieras todella jonkun seuran jäsenmaksua maksava jäsen vai ollut ehkä ennen jäsenenä ja jättäytynyt sitten pois. Tunnen jopa tällaisiä tapauksia, mutta olen kokenut että ei ole minun tehtäväni heidän tekemiseensä puuttua.

    Vapaamatkustajat kuuluu tähän maahan, välillä ottaa pannuun.
    Maksan maksut ja kaupan päälle vedän reenit...
    Jos puuttuu niin pahoitetaan mieli...
    Ja niitä tulee jatkuvadti lisää.


   • Pitää paikkansa ja sen takia ne henkilöt jotka maksavat ja vetävät treenit lopettavat lajin.


  • Nyt olen huolissani
   Miten meidän käy.

  • Jaa, ihan vakavissanneko ja pokerinaamalla väitätte, että puolet judon harrastajista on seurojen ulkopuolisia vapaamatkustajia?

   Onkohan nyt mennyt mittakaava sekaisin? Jos yksi kymmenestä olisi vapaamatkustaja niin silloin niitä olisi noin 500-650 kpl ja koko harrastajamäärä siellä 6-7000 haarukassa.

   Tuo 12.000 on fiktiota, joka on elänyt kun ei ole haluttu myöntää että aito harrastajamäärä on tullut alas vuosien kuluessa.

   Kyllä, tilinpäätöksestä penkomalla ja takaperin laskemalla saa auki suuruusluokan jäsenmäärästä. Vaan olisiko se oikeasti vaikeaa tai vaarallista, jos pistettäisiin koko data auki: jäsenmäärät alueittain, jako iän ja sukupuolen mukaan ja kehitys vuosittain.

   Avoimuus on hyve ja faktojen varassa toimiminen fiksumpaa kuin salailu.

   • liiton jäsenmaksu ennen lisenssiuudistusta oli niin pieni että siellä oli melkoinen määrä haamujäseniä, Eli luvut ennen ja jälkeen lisenssiuudistuksen ei ole vertailukelpoisia


  • 12.000 oli kyselututkimuksen tulos jota liittositten käytti. Tuommoisen tulos helposti heittää
   - liian pieni näytemäärä
   - ihmiset muistaa väärin. Tossa harrastajaksi laskettiin kerran sinä vuonna harkoissa käynyt. Ei lopettaneet välttämättä muista oliko se vika harjoitus viimevuonna vai tänävuonna

   Maksetut jäsenmaksut on tietysti ainoa järkevä kriteeri.

   Tällä vuosituhannella ei varmasti ole oltu yli 10 000 jäsenen missään vaiheessa

   • En minäkään tuohon 12000 jäseneen usko, mutta kyllä judon ympärillä pyörii paljon enemmän väkeä mitä Suomisportin perusteella on. Jos vaikka katson ihan oman seuran suljettua FB-ryhmää, niin siellä on todella paljon sellaisia, jotka eivät ole harjoituksissa pitkään aikaan käyneet, mutta varmaan edelleen kokevat harrastavansa judoa jossakin muodossa tai ehkä pitävänsä vaan hetken taukoa tms.

    Se mikä minua pikkuisen harmittaa, niin todellisia kilpajudokoita on liian vähän. Kilpajudokoiden määrä pitäisi saada nousuun ja kaikki esteet sen tieltä raivattava. Olen jopa kuullut, että joidenkin seurojen keskeisimmät päättäjät ovat vastustaneet ehdotusta, että Junnucupeissa olisi U9-sarjoja. Eiköhän judotoimijoiden tehtävä ole mahdollistaa kilpaileminen eikä estää sitä.


  • Judoliitto ei omista judoa eikä päätä kaikkien suomalaisten judosta, vaikka yrittää antaa ymmärtää niin.

   • Netissä olijat ovat jo harrastajia. Ainoa rehellinen määrä on lisenssimaksun maksaneet ja sen määrän liiton johto on tiennyt ,mutta ei halua myöntää kuinka suuri alamäki on. Judoliitto ei voi käyttää jotain kyselytutkimusta tietona, kun on faktat tiedossa.


  • Suunta alaspäin ei pysähdy yai käänny nousuun ennen kuin on tj jolla virtaa ja halua pistää hommiin vauhtia.

  • Toivon todellakin että joku haastaisi tankin, ollut vain parin judokan asialla .ketä sitten hallitukseen Tean ja Valtteri tilalle no, ne on varmasti päätetty jo jotkut jotka on helppo saada samaan muottiin muiden hiirulaisten kanssa, äänestys on farssi jossa äänet kolmin kertaistuu tämä takaa sen että hallitus sopii ennen syys kokoustaan ketkä hiirulaiset ne haluaa mukaansa leikkimään

  • Tea L ei jatka niin eiköhän toinen etukäteen hallitukseen valittu ole samasta seurasta mr. Sala

  • Vai niinkö on päätetty, sopii hyvin hallituksen hyvä veli toimintaan sulle mulle siis jatkukoon ! siis Kirju haluaa Nummelan äänet Tankille ja Tankki lobbaa Jukkaa, on tää syvältä, mietikääpä nyt viime vuotta hallitus sai tampereelta yhden mummelin mukaansa joka on aivan pihalla kaikesta todellinen joo joo, sit etelän mies joka tuskin kerkee mininkään, ja sit edelisvuonna hämeenlinnasta lähtöinen bisnesmies joka ei edes vastaa puhelimeen on siinä kyvykäs sakki meitä edustamaan.

  • Milloin pekka saa kokous paperit nähtäville

   • Mihinkäpä niitä kokouspapruja tarvitaan. Pekka kirjoittaa jo pöytäkirjaa miten syyskokouksessa kävi.


  • Hyvä että täällä selvennetään asioita! Hallituksessa siis on
   - Henkilöitä joilla on omia huippuvalmennettavia ja jotka ainoastaan ajavat omien valmennettaviensa etua ja sietäisivät hävetä
   - Henkilöitä joilla ei ole omia huippuvalmennettavia ja jotka siten eivät ymmärrä valmennuksesta mitään ja ovat siten hallituksessa täysin turhaan ja sietäisivät hävetä
   Kiitos tästä valaistuksesta. Nyt meidänkin seura osaa jatkossa valita ketä äänestää.

  • Kovia te olette ottamaan kantaa. Kuis moni teistä oli ehdokkaana liiton syyskokouksessa tai paikalla syyskokouksessa?

   • Eipä sinne ehdokkaita tarvittu kun yksi paikka jäi jopa täyttämättä. Ei ole imua hyvävelisisko-hallitukseen.


   • hallitushai kirjoitti:

    Eipä sinne ehdokkaita tarvittu kun yksi paikka jäi jopa täyttämättä. Ei ole imua hyvävelisisko-hallitukseen.

    Mitä väliä on liitolla, kun seuratoinmintakin monin paikoin on heikoissa kantimissa. Olen 100% varma, että seuratoiminnassa tulee lähivuosina suuria muutoksia. Osa seuroista tulee varmasti lopettamaan ja kilpajudo tulee keskittymään muutamaan suurempaan seuraan. Pienissä ei riitä materiaali. Mamujen osuus tulee väistämättä kasvamaan ja näkisinkin suomalaisen judon tulevaisuuden juurikin mamuissa. Ulkomailla judo on edelleen iso ja jopa kasvava laji, mutta suomalaisille lapsille judo on liian kova laji, joten romahdus uhkaa ellei lähiöiden maahanmuuttajaperheiden lapsia saada mukaan.


   • Pelottavan paljoin joiltakin osin samaa mieltä, valitettavasti... Juurikin noin, että judo on liian kova laji nykyajan lapsille. Osa ei liiku lainkaan ja ne jotka liikkuu, niin menevät joukkuelajeihin, koska lähtökohtaisesti se on kevyempää. Mutta ei jäädä silti tuleen makaamaan, vaan illalla jälleen tatamille treenaamaan ja ohjaamaan.


   • Voihimputti kirjoitti:

    Pelottavan paljoin joiltakin osin samaa mieltä, valitettavasti... Juurikin noin, että judo on liian kova laji nykyajan lapsille. Osa ei liiku lainkaan ja ne jotka liikkuu, niin menevät joukkuelajeihin, koska lähtökohtaisesti se on kevyempää. Mutta ei jäädä silti tuleen makaamaan, vaan illalla jälleen tatamille treenaamaan ja ohjaamaan.

    Jotenkin tuntuu että talkootöiden aika alkaa olla osittain ohi tai ainakaan sen varaan ei voi koko toimintaa rakentaa. Tarvitaan palkattua väkeä hoitamaan kaikki seuratoiminnan juoksevat asiat ja treenien vetäjienkin on syytä saada asiallinen korvaus. Muuten homma alkaa pikkuhiljaa hiipumaan. Maksuja tätä palkatun väen käyttö tietysti nostaa, mutta aika moni nykyvanhemmista on valmis maksamaan lapsensa harrastuksesta, kun se oikeasti laadukkaasti toteutetaan.


   • hallitushai kirjoitti:

    Eipä sinne ehdokkaita tarvittu kun yksi paikka jäi jopa täyttämättä. Ei ole imua hyvävelisisko-hallitukseen.

    Lystikästä porukkaa. Ensin hirveä nettipalstakampanjointi ja poru siitä, että oma ehdokas häviää aina vaalit ja se on vaalijärjestelmän ja hallituksen vika. Ja nyt kun kokouksesssa tie oli auki kävellä sisään hallitukseen, niin sanotaan että ei me oikeesti halutakaan ja sekin on hallituksen vika. Aikuiset ihmiset. Olen ennen ihmetellyt mitä se uhriutuminen oikein tarkoittaa, vaan nyt selkis.

    Mutta painopisteestä samaa mieltä viime kommentoijien kanssa. Seuroissa se perustyö tehdään ja sitä on aika uudistaa. Eikun hommiin vaan, ei meitä siinä kukaan estä.


   • Tässä huomataan mikä on hallituksen arvostus seurojen silmissä tai ylipäätä liiton toimintaan.

    Ei saada enää edes hallituspaikkoja täyteen.


   • Olikko eholla??


  • jos joku olisi kokouksessa hallitukseen halukkaaksi ilmoittautunut, niin eiköhän sieltä olisi toinenkin ehdokas "esiin pöllähtänyt" :)

   • Täytyy myöntää, että tämä on kekseliäin ja samalla omituisin judoliiton hallitukseen liitetty salaliittoteoria, jonka olen tältä palstalta konsanaan lukenut.

    Ettäkö liiton hallitus olisi oikein sopinut jonkun seuran kanssa, että seura asettaa ehdokkaansa hallitukseen vain siinä tapauksessa, että kokouksessa joku toinen seura esittää niin sanotun ei toivotun ehdokkaan, mutta muussa tapauksessa jättää ehdokkaansa asettamatta.

    Voisitko avata hieman ajatuksen kulkuasi ja järkeillä meille minkäköhän takia tämä oletettu seura ei sitten joka tapauksessa asettanut ehdokastaan sille puuttuvalle paikalle, jos heillä kerran joku ehdokas on ollut kaiken varalta olemassa?


  • Voi tätä marinaa. Onneksi saatiin haukuttua ne Kouvolan kisat pois missä oli liikaa kilpailijoita monesta maasta. Nyt FJO mitaliin saa osallistumalla.

  • Noinhan se meni. Jatketaan vaan haukkumista, niin kaikki voivat puuhastella omilla saleilla ja ei tarvi kilpailla eikä maksaa liitolle jäsenmaksuja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut