Esikoisten aktiivisuus

reyuyilp

Onko totta, että esikoisten toiminta on monilla varsinkin pikkupaikkakunnilla hieman hiipunut. Että toiminta ja aktiivisuus on muuttunut väkinäiseksi. Jos on, niin samaa se oli jo edellisessä seurakunnassanne jossa mukana kuljitte.

32

1169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LopetaTuoPlörinä

      Ota selvää ennen kun kirjoittelet valheita!

      • Aloittaja ei suinkaan kirjoittanut valheita, kuten virheellisesti väität, vaan esitti kysymyksiä. Voisitko harkita vastaavasi hiukan kauniimmin eikä lähteä saman tien syyttämään asiallisen kysymyksen esittäjää valehtelijaksi?

        Pahoittelen, että joudun hiukan neuvomaan sinua, joka minun silmin katsottun näytät pitävän itseäsi palstan kirjoitus- ja käyttäytymisohjaajana, mutta toisinaan oma kirjoittelusi on häititsevän hyökkäävää. En muuten puuttuisi siihen, mutta ilmiö on runsaan kirjoittelusi takia surullisen tuttu. Tiedän, ettet juurikaan ota toimintaasi kohdistuvaa kritiikkiä vastaan, mutta tähän on melkeinpä pakko puuttua.

        Edellä kirjoitetusta huolimatta totean edelleen omana havaintonani ja mielipiteenäni, että monet kirjoituksesi ovat todella syvällisiä, analyysisi liikkeen tilasta oikeaan osuvia ja ajankohtaisia. Luen niitä mielelläni, mutta soisin, että luopuisit isännän elkeistäsi. Silloin kirjoituksesikin otettaisiin vakavammin.

        Muistelen kaiholla mm. El kirahwin lempeää, rauhallista, humoristista ja asiapitoista kirjoittelua.


      • kirahwi

        Oho, vieläkö minut muistetaan täällä? :D Joskus käyn vilkaisemassa täälläkin, mutta harvoin viitsin kovinkaan paljon lukea. Tämän kuitenkin sattumalta näin. :D


    • rjhrjrysh

      Juuri otan selvää.

      • teuta011

        Ei pidä paikkansa , koska esim. Keitele vastattain liittyi ,
        Esikoisiin ry. Toiseksi kokoontuminen on aktiivista niillä
        paikkakunnilla jossa se on ennenkin ollut.
        -


    • OikeataTietoaOn
    • Kdjvdio

      Pöytyällä pitävät yhteisiä seuroja leeviläisten kanssa. Monet Kyröläiset ainakin sekoittavat koska pitävät vuoro pyhin. Mutta haitanneeko tuo.

    • MiksiValehtelette

      Kaikki tuo on valhetta. Esikoiset ry:llä ei ole mitään yhteistä uskoa, eikä yhteistä toimintaa "leeviläiseksi" haukutun lestadiolaisryhmän kanssa.

    • VastausKotisivullamme

      Eslest urputti 5.10.2018 7:23

      "Aloittaja ei suinkaan kirjoittanut valheita, kuten virheellisesti väität, vaan esitti kysymyksiä. Voisitko harkita vastaavasi hiukan kauniimmin eikä lähteä saman tien syyttämään asiallisen kysymyksen esittäjää valehtelijaksi?"

      Tiedoksi vain: Aloittaja ei kysynyt, vaan provosoi, tarkoituksenaan Esikoislestadiolaiset ry:n mustamaalaaminen.

      Vastaisen varalle, tiedoksi provokaattoreille:

      Toimintamme on kaikille avointa, netistä voi kotisivultamme tutustua liikkeen toimintaan ja opetuksiin.

    • TutustuRauhassa

      Onhan se ollut aivan sanoinkuvaamattoman hämmästyttävää minullekin, kuinka toiminta on vilkastunut täysin eri tasolle, kun aikanaan oli tiukan lakihenkisesti väkivalloin hallitussa esikoislestadiolaisuudessa. Oppimista riittää, hyvä niin, mutta esimerkiksi lähetystyön vuosipudjetti vuonna 2017 yli 100000 euroa, reilun 1300 henkilöä käsittävässä yhdistyksessä, hakee vertaistaan.

      Räkäsuuklääpit voisivat mielestäni harkita, ennen kun kirjoittavat mitään yhdistyksestä, jonka toiminnasta eivät ole ottaneet lainkaan selvää.

    • hjkffg

      Olisi hyvä lukea Matteuksen evankeliumin 6 luvun alku . Almujen annosta ennenkuin jatkat nimimerkki TutustuRauhassa 8.10.2018 klo:18:30.

    • Hävetkää

      Olisi hyvä pitää leipäläpensä kiinni, ellei tiedä julkisten yhdistysten kirjanpidosta. Yksittäisten henkilöiden almujen antamisen kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

      Osoittaa vaan millainen yhdistys on sellainen yhdistys joka kääntää kymmenien miljoonien arvoisen yhteisesti hankitun kiinteään omaisuuden yksin itselleen.

      • Joopa_joo

        Kerroppas, jos eroaa esikoiset.ry:stä, niin paljonko saa yhdistyksen varoista itselleen erotessaan yhdistyksestä?


    • bgdf

      Oppimista riittää, hyvä niin, mutta esimerkiksi lähetystyön vuosipudjetti vuonna 2017 yli 100000 euroa, reilun 1300 henkilöä käsittävässä yhdistyksessä, hakee vertaistaan.


      Mutta meidän paikkakunnalla ei ole edes saarnamiehiä. Nytkin jo toinen pyhä meni ilman saarnaajaa.Tämä kuvastaa hyvin tätä toimintaa, että lähetystyön budjetti!!!!... mutta ….mutta sananpalvelijoita ei ole. On tietysti kiva lähteä ambomaalle reissuun, mutta ne tylsääkin tylsemmät kotiseurat saavat olla. Juuri niinkuin kuolleessa seurakunnassa yleensä toimitaan. Se kaikki muu touhuilu kyllä kiinnostaa, mutta ei saarna parannuksesta, kuten Vapahtaja kehoittaa.

    • Touhoniemi

      Kyllä saarnamiesten kelpaa. Kulukorvaukset on suorastaan jäätävät. Taitaa niihin lahjoihinkin ihan mukavasti mennä rahaa. Olis mielenkiintoista tietää tarkka kulurakenne.

    • omatontti

      Eriseura on lihan työ. jokainen riidankylvö on eriseuraa pienoiskoossa.

    • JokoMäntitKadehtiikin

      Touhoista ei ole tuohon hommaan, tämä on saletti! Ei kannata työmiesten kulukorvauksia kadehtia, ne maksetaan kulujen mukaisesti.

    • HävetkääSaastaiset

      Esikoisten aktiivisuutta epäiltiin, mutta kuten näemme lyötyämme faktat pöytään, että piru siinä kaiken takana oli. - Kuinka te saastat kehtaatte noin avoimesti paljastaa todellisen tarkoituksenne!

    • erikoinenjuttu

      Miettimään edes millä kerskaatte kun vastaat te, niin ei tarvitsisi muita syytellä virheistään.

    • Kiinostaanyt

      Miten muuten kitara. saako rämpytys rahat tilille

    • SulEiOlCenttiakänKiinni

      Esikoiset ry ei ole euroakaan saanut yhteisesti maksettujen rukoushuoneiden hinnasta. Pirun orjien on turha kadehtia.

      • SalliMunNauraa

        Ei oo kirkkokaan minulle latinkii latiakkaan takaisin antanut vaikka itse sieltä erosin vuosiaikaan ja sentaan 30 vuotta veroni ja kolehtini haaviin kannoin


      • Aika moni kirjoitti , 8.10 18 viestinsä .
        Se oli minun syntymä päivä (kiitos).


    • TyperäHeppuOlet

      Liikkeen johdon lain vastaisen toiminan seurauksena syntynyt yhdistyksen hajaannus on ihan eri asia kun yksilön eroaminen jostakin kirkosta. Naurettavaa jonkun killin farisealainen kerskuminen kirkoasta eroamisellaan, typerä teko. Jatkossa maksat hautapaikastasikin aikamoisen hinnan.

    • JeesusMuuttaa

      Esikoisten aktiivisuus siis hämmästyttää rekisteröityneen jäsenenkin. Ei olisi ikinä uskonut miten evankeliumin vapaus ja ilo Jeesuksessa Kristuksessa muuttaa ihmisen(t).

      • Otrfjijg

        Polkkatukka helahtaa


      • Ihmetellätäytyy

        Älä muuta sano kun katselee täälläkin näitä esikoisten kannanottoja


    • Hehhehheeeee

      On suuret murheet erikoisilla, jatkossa maksat hautapaikastasi aikamoisen hinnan! Tiiätkö esikoisparka ,että valtio ostaa hautapaikat\ maksaa niitten hoitamisesta seurakunnille. Ja hautapaikan saa käsittääkseni samalla hinnalla kaikki vainajat. Toisaalta se hautapaikka maksu ei taida olla lähtijälle kovin tärkeä.

      • Miksi_petät_itseäsi

        Sinun murheesi kalliit hautapaikat on, - ei esikoisten.

        Onko sulla luetun ymmärtäminen hukassa.


    • Teotaeiseota

      OLetteko ystävät miettineet koskaan,miksi raamattu ei aukea kaikille saarnaajille, eikä kaikille muillekaan? Mikäköhän siinä sitten on.Ehkä se lapsenmieli, Jeesus sanoo ellette käänny ja tule niinkuin lapset ette tule sisälle Taivaan valtakuntaan. Mitä tarkoittaa kääntyä? SItä kannattaa, meidän jokaikisen pohtia omalle kohdalleen. JUmalan poika puhuu myös eksyttäjistä ,joita viimeisellä ajalla tulee. sanotaan tule tänne täälllä on Kristus.Kuitenkaan hän ei ole omien sanojensa mukaan, kaikkialla vaikka niin väittävätkin. Hän on kuitenkin niiden luona,joilla on nöyrä mieli ja särjetty sydän. Niissäkin on tutkimista. millainen on nöyrämieli?

    • MiksiJeesusEiKelpaa

      Se ei aukene ellei puhujasta tule 100%:sesti syntistä.

      Kristuksen lahjavanhurskautta ei voi täydentää omalla vanhurskaudella.

    • Pitäkää

      Kuolleet haudatkoon kuolleet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      375
      1401
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1223
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1160
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      154
      1003
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      915
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      866
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      780
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      766
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      84
      749
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      164
      633
    Aihe