Reititin "toimii" välillä, välillä ei??????

Reititinongelma

Kyseessä on siis talovalokuitu, johon on liitetty perusreititn, jolla on tarkoitus jakaa yhteys pc:lle, tableteille ja puhelimille. Yhteys toimii ok tableteilla ja puhelimilla, mutta pc:n kanssa joskus toimii, joskus ei, useimmiten ei.

Reititin näkyy asennettuna koneella, mutta ei avaa wlan-yhteyttä automaattisesti vaikka se on määrityksenä. Pc ilmoitti, että yhteys on määritetty muodostettavaksi manuaalisena - ei ole. No, ei kun muodostamaan yhteyttä manuaalisesti - ei yhteyttä. Reititintä ei edes näy yhteyslistauksessa, jossa langattomat yhteydet luetellaan.

Reitittimen sijainnilla ei ole vaikutusta asiaan. Kun pc:n liittää suoraan seinäpistokkeeseen, yhteys muodostuu, mutta reitittimen kanssa ei. Samoin pc toimii mobiili"mokkulan" kanssa langattomasti, vain tuo reititin ei enää yhdistä. Ja siis aikanaan reititin on otettu käyttöön samaisella pc:llä ongelmitta ja se on yhdistänyt pc:n verkkoon vielä muutama päivä sitten.

Mikä tuossa voi olla ongelmana? Reitittimen resetointi lienee tarpeetonta, koska reititinhän periaatteessa toimii, samoin yhteydessä palveluntarjoajan suunnassa ei voi olla vikaa, koska muita laitteita voi käyttää reitittimellä ongelmitta, vain yhteyttä pc:n kanssa ei muodostu.

4

114

Vastaukset

 • Mene reitittimen käyttöliittymään ja katso asetuksia. 192.168.0.1 tai win + r - cmd - ipconfig - ip mikä on melkein sama edellä mainitun kanssa. Syötä se selaimen osoitekenttään.

  Onko tietokoneen wlan vastaanotin kunnossa? Kokeile jakaa puhelimelta ja käyttää sitä kautta. Katso pätkiikö. Tabletilla selaa nettiä ja koetko että jossain vaiheessa ei ole nettiä tai pitkä viive saada dataa netistä esim sivu ei lataudu.

  Minulla oli jokin ihme vika yhdessä talossa että pätkäs silloin tällöin alle 10 sekunniksi. Eli online pelaaminen katkes ihan täysin. En voinut pelata tuon takia Ei koskaan ratkennut syy, joten en tiedä onko neuvoistani apua.

  Reititin kuumenee, johto huonosti kiinni. En tiedä voitko kokeilla toista laitetta.

 • Siitä päätellen pc:n wlan-vastaanotin on ok, koska vielä muutama päivä sitten yhteys toimi, samoin silloin kuin reititin asennettiin. Tabletilla ja puhelimella netti toimii nopeasti, pätkimättä ja kertaakaan ei ole ollut ongelmia yhteydenmuodostuksen kanssa.

  Kummallisinta on tuo, että pc ilmoitti yhteyden muodotuksen olevan määritetty manuaaliseksi (mitä se ei ole, vaan asennusvaiheessa on ruksattu "muodosta yhteys automaattisesti" tai jotain sinnepäin). Ja vaikka yhteyttä yrittää muodostaa manuaalisesti, yhteys ei muodostu eikä yhteyden muodostus edes etene siitä kohdasta, jossa annetaan verkon salasana. Reititin ei tietenkään myöskään näy langattomien yhteyksien luettelossa, vaikka se verkko- ja jakamiskeskuksessa näkyykin tunnetuissa verkoissa.

  • älä yritä muodostaa manuaalisesti, anna koneen hoitaa se


 • Minulla kerran reititin pätki viallisen virtalähteen takia. Sitten virtalähde meni rikki kokonaan, niin vasta sitten huomasin mistä asia johtui.

  Virtalähteen vaihdon jälkeen reititin toimi mukisematta. Vaihdoin, en samanlaiseen, vaan vastaavaan.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.