Kolesteroli-arvot ?

HDL_LDL

Mitähän noista viime kesän tuloksista tulisi ajatella, jotka otettiin toisessa EU-maassa, eli lukemat ja referenssit voivat poiketa suomalaisista vastaavista.

Nyt äkikseen en osaa noita lukuja tulkita niiden alla olevan artikkelin suomalaisiin arvoihin verrattuna, joskin HDL-kokonaiskolesterooli vaikuttaisi olevan ok (?), eli 3,8.

Tulos _vs._ verrokkiarvo (miinus alle & plus yli verrokin)

"Triglyt" - 65 mg / dl vs. 70-170

Kolesterooli 171 mg / dl vs. <190

HDL kolesterooli 45 mg / dl vs. 35-55

LDL kolesterooli 135 mg / dl vs. <115

HDL koleterooli 'total' 3,8

Non-LDL kolesterooli 126 mg / dl vs. <150

Sitten Hemoglobiini 15,6 g / dl vs. 13,5 - 17,5

*

"Kolesterolin suositus- ja tavoitearvot"

- https://sydan.fi/fact/kolesterolin-suositus-ja-tavoitearvot/

*

Verenpaineista en osaa sen tarkemmin sanoa, paitsi olivat jonkin veran yli mitä taannoin lainamittarilla testailin.

Sitten sydän-verisoniterveydessä yksi ilmeisesti melko yleinen ongelma on se, että kalkki ei ajaudu luustoon, vaan sydämeen ja suonistoon. Tämä on tilanne usein (?) osteoporoositilanteessa. Siksi kalsiumin luustoon ajurina tarvitaa D-vitamiinin lisäksi Menokinon K2-vitamiiniä.

Ps. Koetin tuloksetta löytää Juhana Harjun kirjaa " Ravintoa sydämelle" ja sama tilanne kirjansa "Luusto lujaksi elämäntavoilla" kirjan suhteen. Hänellä on ollut todella kiinnostava, asiallinen ja inforikas blogi.

- https://ruohikolla.blogspot.com/2007/10/kolesterolia-tehokkaasti-alentava.html

.

8

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HDL_LDL
    • HDL_LDL
    • Kolethyvät
      • HDL_LDL

        Vaikea ottaa musta-valkoista kantaa ja olettaisin ettei kyse ole kummastakaan äärimmäisyydestä, vaan ihmisen elintapojen kokonaisuudesta.

        Tuossa linkissä oli yksi ainoa kommentti, jonka asiasisältö mielestäni linjaan hyvin pitkälle realiteettiin, ravintotuotteita joita kannattaa suosia ja joita kannataa laittaa enempikin banniin menustaan. Myös ruoanvalmisustavalla voi vaikuttaa asiaan ja huonoilla metodeilla saa terveestäkin ravinnosta epäterveellistä.

        Tolosen (kovin kiihkoisella tavalla) esille nostama tutkimus herättää avoimia kysymyksiä mm. siitä mitä muita muuttuvia tekijöitä on tutkimuksen lopputulemassa. Mutta tietysti on aina hyvä laittaa eri tukimuksien tuloksia vastakkain ja tarvittaessa kyseenalaista erilaisia luutuneita näkökulmia silloin kun siihen löytyy perusteita.

        Kuitenkin ns. Välimerellinen ruokavalio on todettu sydän-vrisuoniterveyden lisäkis lajemminkin terveelliseksi.

        Syöpätutkimuksissa taasen todetaan vihannes-veega-tyyppiseen ruokavalioon painotuvan madaltavan huomattavasti monien syöpien ilmentymistä.

        "Katsokaa tarkkaan alla olevaa grafikkaa. Siitä näkyy, että sepelvaltimotautiin sairastuneiden ihmisten LDL-kolesteroli (punaiset pylväät) on pienempi (keskimäärin 2,7 mmol/l) kuin väestössä yleensä (keskimäärin 3,75 mmol/l) (vihreät pylväät)."

        - http://www.tritolonen.fi/artikkelit/248-sitoutumisen-eskalaatio

        .

        "Valtimotauti (valtimonkovettumatauti, ateroskleroosi) tarkoittaa verta kuljettavien valtimoitten ahtautumista, jonka seurauksena veren kulku suonessa heikkenee. Taudista käytetään myös kansanomaista nimeä "verisuonten kalkkeutuminen", vaikka ahtauma ei johdu kalkista."

        - http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00095

        Vahdollisuuksien mukaan mieluummin koetan välttä edellisen linkin kuvissa kuvattua suonien ahtaumaa. Vanhan sanonnan mukaan ihmisellä on suoniensa ikä, joka ei välttämättä vastaa henkilön biologista ikää.

        Sitten mm. tuo Tolosenkin mainitsema sokereiden osuus sydän-verisuonitervyttä (-kin) turmelemassa ja kehon matalatasoista tulehdusta osaltaan ylläpitävä rooli on täyttä realiteettiä.


      • Kolethyvät

        "Taudista käytetään myös kansanomaista nimeä "verisuonten kalkkeutuminen", vaikka ahtauma ei johdu kalkista."

        Sydänlääkäri kertoi sen plakin olevan kalkkia 96% Valehteliko hän vai kertoiko vastoin parempaa tietoa. Jos Somppi oli rehellinen niin mikä hänen purkissa kilisi siinä telekkri esityksessä jossa Puska ei väittänyt vastaan vaan oli äimän käkenä.


      • HDL_LDL
        Kolethyvät kirjoitti:

        "Taudista käytetään myös kansanomaista nimeä "verisuonten kalkkeutuminen", vaikka ahtauma ei johdu kalkista."

        Sydänlääkäri kertoi sen plakin olevan kalkkia 96% Valehteliko hän vai kertoiko vastoin parempaa tietoa. Jos Somppi oli rehellinen niin mikä hänen purkissa kilisi siinä telekkri esityksessä jossa Puska ei väittänyt vastaan vaan oli äimän käkenä.

        Anteeksi, mutta en ymmärtänyt mitään kommentistasi ja siitä mistä ja keistä siinä puhutaan.

        Muutama päivä sitten ulkolaisella kanavalla oli dokumentti rasvoista, jossa kerrottiin mm. alla olevasta maailmankuulusta Keysin tutkimuksesta, joka sittemmin linjasi laajamittaisesti monien länsimaiden viralliset terveysuositukset.

        Dokumentti osoitti miten tuo tutkimus oli sokeriteollisuuden kustantama, jota sitten lukemattomat tahot siteerasivat omissa lainauksissaan referenssinä.

        Jenkeissä ei tuohon aikaan ollut ylipanosia suuremmin, mutta kuin sattumalta painoideksit nousivat tappiin teollisten valmisruokien sokeribuumin myötä. Dokumentti laittoi tilastograafit esille.

        Ohjelmasa tuotiin esille, että mikäli ko. tutkimukseen olisi ojektiivisyyden ja rehellisyden nimissä otettu mukaan mm. Ranska ja pari muuta EU-maata, en muista mitkä, niin lopputulema olisi ollut aivan erilainen.

        Se mikä tuossa dokumentissä kuitenkin yllätti, että mm. eräs kardiologi laittoi kaikki rasvat samalle linjalle terveydelliseltä kannalta, samallla kun asianmukaisesti nosti sokerin vahingollisuuden esille.

        *

        Seitsemän maan tutkimus

        "Ensimmäisenä näistä käynnistyi 1950 -luvulla Seitsemän maan tutkimus. Ancel Keys’ osoitti kansakuntien kolesterolitasoja vertailemalla, että maissa joissa oli korkea kolesteroli oli myös korkea kuolleisuus."

        - https://www.pronutritionist.net/2011/11/pohjois-karjala-projekti-finriski-ja-ancel-keysn-tutkimukset/

        *

        Rasvat ja ranskalainen paradoxi: https://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox

        *

        Ps. Vaikutan tällä hetekellä toisaalla ja kiinnostaisi tietää paljonko sokeria on suomalaisissa maidoissa. Täällä maidoissa, biot mukaanlukien, sokeria on n. 2,7-4%:n, useimmiten yli 3%. Mitä he*kuttia sokeri tekee maidossa? Sokeria tungetaan kaikkialle, leipiin, vähärasvaisina ja rasvattomina mainostettuihin tuotteisiin, mihin vain ja on haastavaa löytää tarpeetomasti sokeroilla myrkytettyjä tuotteita.


    • HDL_LDL

      Harvoin näkee mediassa artikeleita syyyhteyksistä: kalsiumi, osteoporoosi, K2 Menoquinonin puute ja sydän-verisuonisairaudet. K2 ohjaa kalsiumin sitoutumaan luihin, sydämen ja suonsiton sijaan.

      Hyvin vahingollinen yhdistelä on käyttää (liikaa) lisäkalsiumia osteoporoosiin, samalla kun saa liian vähän K2 Menoquinonia. Lisäkalsiumi ei ohjaudu ja sitoudu luustoon, vaan aiheuttaa sydän-verisuoniongelmia niitä pahentaen. D-vitamiini yksin ei sido riittävästi kalsiumia luustoon.

      "3 Major Benefits of Vitamin K2"

      - https://drjockers.com/vitamin-k2/

      Vaikka alla oleva onkin natto-firman edustajan esille nostamaa, niin tutkimuksien valossa vaikuttaa olevan paikkansa pitävää.

      "Vitamin K2: new research confirms essential role in heart health"

      - https://www.nutraceuticalbusinessreview.com/technical/article_page/Vitamin_K2_new_research_confirms_essential_role_in_heart_health/114933

      Joidenkin tutkimuksien mukaa hyvin usein osteoporoosia sairastavilla on samaan aikaan sydän-verisuoniston ahtaumaa ja tämä siksi, että kalkki ei sitoudu luihin, vaan tukkii suonistoa.

    • Anonyymi

      Uudet testit ja tulokset suunnilleen edellisen vuoden linjassa.

      Kuitenkin herättää hieman kysymyksiä se, että nuo "triglyt" ovat jatkuvasti jonkin verran alle viiteavojen ottaen huomioon, että mm. solut, sydän ja aivot tarvitsevat rasvoja. Liian matalat rasvat eivät ole hyvä homma sekään. Ruokavaliossani ei liene pahemmin varsinkaan niitä ns. huonoja rasvoja.

      Tulos _vs._ verrokkiarvo (miinus alle & plus yli verrokin)

      "Triglyt" - 56 mg / dl vs. 70-170

      Kolesterooli 177 mg / dl vs. <190

      HDL kolesterooli 45 mg / dl vs. 35-55

      LDL kolesterooli 121 mg / dl vs. <115

      HDL koleterooli 'total' 3,93

      Non-LDL kolesterooli 132 mg / dl vs. <150

      Sitten Hemoglobiini 15,1 g / dl vs. 13,5 - 17,5

      *

      Thyroinde TSH 4,17 mlU/L vs. 0,270 - 4,200 (eli on lähellä viitearvon maksimia)

      *

      Matala lasko-arvo ( https://fi.wikipedia.org/wiki/Lasko ) hieman mietityttää: 2 mm/h vs. 0-20. Kerran aiemmin ollut sama, muulloin paremmin viitearvojen sisällä. Lieneekö voi hieman heitellä (?) ja jos, niin miksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe