Aihe

Työpaikalla ahmiminen

bediläinen

Mun on pakko avautua johonkin, koska häpeän ja vihaan itseäni tämän kyseisen asian takia.. Ehkä löytyis joku saman ongelman kanssa kamppaileva. Mun ahmimishäiriö on jo vuosien ajan karannut käsistä. Teininä se alkoi anoreksialla ja sit pikkuhiljaa on muuttunut BEDiksi. Paino on vuosien ajan heitellyt muutamalla kilolla, mutta olen pysynyt aina normaalipainoisena, koska rajoitan paljon syömistäni ahmimisen takia ja liikun paljon. Pääasiassa syön vain kotona porkkanoita, salaatteja ja hedelmejä, koska ahmin ne kaikki kerralla, enkä uskalla pitää kalorisempia ruokia kotona. Tämän kautta olen onnistunut välttämään lihomisen ja syön harvoin roskaruokaa vain lähinnä sosiaalissa tilanteissa, esim. kerran kuukaudessa kavereiden kanssa tai joskus hemmottelen itseäni herkuilla. Tämä rajoittaminen on kuitenkin johtanut siihen pisteeseen, että syön kaiken minkä kanssa jään yksin jos joku ei näe. Ja tästä on tullut ongelma työpaikalla, missä olen alkanut ahmimaan keittiön ruokia... Olen onnistunut pitämään sen minimissään, ettei ruokakatoa huomata, mutta vihaan itseäni tämän takia... Vaikka kuinka kiellän itseäni ja vaikka kuinka inhoan itseäni jokaisen ahminnan jälkeen, en pysty lopettamaan. Omantunnon tuska on niin suuri, mutta ahmiessa olen kuin transsissa ja mitä enemmän kiellän itseäni, niin lopulta romahdan ahmimaan. Toivoisin jopa että jäisin kiinni, niin jokin saisi mut järkiin. Mut ajatuskin siitä, että jäisin kiinni pelottaa mua ja joskus se auttaa mua hillitsemään, kun kuvittelen tilanteen missä jäisin kiinni työkavereille ja esimiehelle. Tiedän, että voisin päästä tästä oravanpyörästä ja parantua, jos alkaisin syömään enemmän päivittäin energiantarpeen mukaisesti, mutta en uskalla koska pelkään kontrollin menettämistä kun yhtäkkiä alkaisin syömään enemmän. Pelkään, että alkaisin ahmimaan entistä pahemmin ja lihoisin. Ja typerää pelätä lihomisen pelkoa näin normaalipainoisena, kun muut kamppailevat suuren ylipainon kanssa, mutta sairas syömishäiriöinen ex-anorektikko kun olen. Mun suurin unelma on parantua ahmimisesta ja saada syöminen normaaliksi lihoin tai en. Mutta mä pelkään vain niin paljon. En tiedä onko tästä viestissä mitään pointtia kenellekään, halusin vaan purkaa edes johonkin, koska oon täysin yksin tän asian kanssa. Häpeän tätä niin paljon etten oo kertonu kellekään.

9

131

  Vastaukset

  • Moikka
   Et sä ole yksin, täällä on toinen. Ahmintahäiriö on yleisin syömishäiriö josta voi parantua. Itse saan apua psykofyysisestä fysioterapiasta sekä psykoterapiasta. Paraneminen alkaa hyväksynnällä ja avun hakemisella. Esim. Lääkärille voi mainita asiasta ja keskustella hoitomahdollisuuksis ta.

  • Ahmintahäiriö johtuu itsehillinnän puutteesta. Turha siihen on psykoterapioita sotkea.

  • Ei valitettavasti johdu itsehillinnän puutteesta. Faktoihin voi perehtyä mm. Sylin kautta. Syömishäiriöihin kuuluu pakkoajattelu ja elämän rakentuminen syömisen ja ruuan ympärille ja ajatteluun ulkonäkö=minä.

  • Henppa, nyt kehittämään itsehillintää. Alku voi olla vaikeaa, kun elimistö tottunut yliruokintaan. Muutamassa viikossa kuitenkin tottuu vähempäänkin ravintoon. Itsehillintää nyt vaan ja jättää meriselitykset vähemmälle.

  • Sanoisitko anorektikolle samaan sävyyn. Tai bulimikolle. Enpä usko. Kyseessä on sairaus. Hyvät kanssaeläjät ottakaa faktoista selvää😊

  • Anorektikolle ja bulumikolle sanon, lopeta pelleily ja syö normaalisti. Lopeta se sairaudesta jankkaaminen.

   • Kakaroina aloitetaan syömättömyys, kun ollaan muka liian lihavia verrattuna...niin mihin? Vähän vanhempina aloitetaan oksentelu, kun ei kyetä hillitsemään syömähimoaan. ahminta johtaa samoin oksenteluun samoista syistä. Onko noi nyt sitten oikein sairauksia? Mene ja tiedä.


  • En ole aijemmin kirjoittanut nettipalstoille mutta olen kuullut että niillä liikkuu trolleja oletko sellainen. Ikävää ettei asiallista keskustelua osata käydä. Jos aihe ei kiinnosta niin miksi siitä kirjoittaa höpöhöpöjuttuja. No kaikkea hyvää kuitenkin ja ihanaa viikonloppua kaikille😊

  • Ahmimisesta ei yksinkertaisesti saa aikaiseksi asiallista keskustelua. Vedotaan sairauteen, mistä ei todellakaan ole kyse. Luonteenheikkoutta ja laiskuutta pikemminkin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3460
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   30
   1463