Kajaanissa nähtyä.

Helsinginjätkä

Olipa mukavaa käydä etelä-suomesta taas vierailulla Kajanissa. Vanhan kotikaupunki oli kertakaikkiaan mainio kokemus. En ole pitkään aikaan nähnyt taas niin paljon tuulipukuja kuin Kajaanissa. Taitaa olla oikein kansallispuku, kun lärvi rutussa näissä kauhtuneissa puvuissa painetaan pitkin katuja. Onneksi älysin ite lähteä aikoinaan helsingin junaan.

23

1178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Läskikiesu

      Huomannu saman ja on tosi surullista katottavaa kun varsinkin naiset pukeutuu tuulipukuun ym. ja näky on karsee. Ei yhtään välitetä miltä näyttää, uskomatonta mutta totta! Kotona voi olla verkkateissa/tuulipuvussa mut en todellakaan lähde ihmisten ilmoille moisissa rytkyissä!

      • Sportmanni

        Me ollaan niin urheilullisia, taitaa sdadin kuntia ottaa pattiin kun kai uussa liikutaan niin paljon. Sportma


    • NaapurinAkka

      Kainuulaisten miesten kansallispuku; Jokaisella vähänkään varttuneemmalla äijällä on yllään JahtiJakt mehtuupuku, Nokian kumikengät ja päässä mersulippalakki. Asukokonaisuus käy kaikkina vuodenaikoina ja kaikkiin tilaisuuksiin. Ainoastaan yhdynnän hetken koettaessa lakki, takki ja kengät riisutaan. Housuista vain hieman sepalusta raotetaan, että saadaan juhlakuntoon noussut temmi esille. Sitten vaan hommiin ilman kummempia esileikkejä.

    • vajaatavaan

      Kyse on ihan mukavuudesta ja lämpimästä vaatetuksesta..Tosin kaupunki miljöössä näyttää erittäin naurettavalta kokoonpanolta kun olisi ihan muitakin vaihtoehtoja tarjolla..Mutta mitäpä kajaanilaisilta voisi vaatia ei yhtään mitään..

    • OpitVieläArvostamaan

      Aloittajalle...
      Onneksi lähdin helsingistä jo 70 luvulla.
      Eihän siellä asu kuin hullut ja työn orjat.
      Nuo maalta stadiin muuttaneet kuvittelee olevansa jotain hienoa.

    • Tosityhmää

      Ja taas tämä kulttuurihenkilöksi itsensä kuvittelevan ympityhmä mäkätys.
      Ei ole mitään oppinut. Äo 30

    • apukoulurokkaa

      Edes kirjoittamaan et ole oppinut siellä etelässä, työtkin varmaan sen mukaisia eli paperipaino tai viemäritulppa.

    • tuularipukeutuja

      Tämä samainen kirjoitus on ollut jo aikaisemmin täällä...mitä sitten jos haluaa pukeutua lämpimästi ja rennosti? Ei täällä ole esim. yksinäisille/ sinkkunaisille mitään tarjottavaa miesten suhteen..ei tarvitse pukeutua duffelitakkiin, huiviin, leggareihin, eikä korkokenkiin. Hiuksetkin saa piiloon jo näillä keleillä pipon alle...mitä suotta väkertämään ja pipertämään...täällä ei normaalikulkijaa huomata, vaikka miten meikkaisit, kihartelisit ja olisit esillä. Sitten suoli-kanavassa ihmetellään, jos joku daami on ollut Onnelassa, tai Tanelissa korkkarit jalassa ja itsensä nätiksi laittaen...kommentit> huo'a...joopajoo.

    • MeitäOnMoneenJunaan

      Sinusta ei saa stadilaista tekemälläkään, joten lopeta turha paskanjauhanta. Itse käyn hesassa tosi usein, ihan yhtä urposti siellä ainakin teinit pukeutuu. Isoin ero varmasti on hesan puhelinmyynti spedet, jotka dressmanin halpa puvussa kitkaa pyörällä töihin. Kun täällä kainuussa taas paikallinen maajussi ajaa hiacella, valtran lippis päässä. Tosin se tekee arvokasta työtä maatilallaan kun tuottaa suomalaista ruokaa.

    • Sheriffi1

      Voiku tietäisit etelän vetelä mitä monen Mimmin ja miehen tuulipuvun asusteen alla piilee niin olisit ihan sulaa vahaa. Se on sitä työllä ja vaivalla tehtyä lihasta eikä vetelä mentaliteetilla pumpattua ja piikillä työnnettyä pusuhuulta.

    • lötkö-Lassi

      Mulla ihan päinvastainen havainto. Olin poissa Kajaanista yli 30 vuotta, ja nyt eläkkeellä takaisin.
      Nuoret naiset pukeutuu Kajaanissa tyylikkäästi !

    • Hesalaisihmetys

      Tämä typeryysennätystä tavoitteleva aloittaja käy pilkkaamassa intiassa sareja käyttäviä, beduiineilla pitäisi olla hänen näkemyksensä mukaan puku päällä, ja suomalaisten maajussien pitäisi vetää muotivaatteet päälle kun menevät pelloille ja navettaan. Niinkös?

      Täällä pukeudutaan niinkuin halutaan. Itsetunto ei siitä kolahda että joku uushesalainen on ns löytänyt itsensä. Mies korkokengissä ei häntä naurata, se käy mutta kainuulainen retkiasu on hänen maailmankuvalleen kauheinta mitä hän voi kuvitella.

    • pyhäjyssäysjoujou

      'Tuularit' on paras kampe pukeutua kun fillarilla veivaat jokapaikkaan. Kaikilla kun ei ole autoa. Töiden jälkeen teet asiointisi tuulareissa, kaapuntiin kun menet fillarilla, tuularit päälle, että tarkenee. Vaihtovaatteita ei viitsi mukana kuljettaa, ja tosin, missä ne vaihdat? Korkokenkiä ja muita vermeitä en kulettele mukanani, että olisin muka 'parempi' dooris. ;D

    • LardAss

      Legginssit on kanssa yksi sielunvihollisen keksintö; Kypsään ikään ehtinyt nainen pukee ylleen pari numeroa liian pienet legginssit ja lyhyenlyhyen tunikan. Sitten vaan kylille ja kauppakeskuksiin pyllistelemään ja esittelemään aromipesäänsä.

    • Helsinginjätkä

      Olipa mukavaa käydä etelä-suomesta taas vierailulla Kajanissa. Vanhan kotikaupunki oli kertakaikkiaan mainio kokemus. En ole pitkään aikaan nähnyt taas niin paljon asiallisia, sekä fiksuja ihmisiä kuin Kajaanissa. Taitaa olla oikein Suomen paras kaupunki ihmisistä päätellen. Onneksi älysin ite lähteä aikoinaan helsingin junaan muiden junttien perään.

    • SovitaanJo

      Eiks tätä typerää ketjua saa sammumaan.
      Sovitaan nyt aloittajan mieliksi että kajaanissa on maailman tyylittömimmät ja tyhmimmät ihmiset. That's it.
      (Mutta ei ne sillä viisastu, että muuttavat pois)

    • kuoritakki

      Lenkkikengät, tuulihousut, tuulitakki, pipo ja kassi. Näillä mennään, on kotoista sekä mukavaa, eikä tarvi näytellä eikä esitellä. On rankkaa naisilla, joitten pitää olla esillä kokoajan, völlyymiripset, täytehyylet, hiuspidennykset, ipmlantit, naikit ja muut merkkikuteet päällä, instakrammiotokset, päivitykset, törröhuulet, sisustamiset, lapset, koti ja koirat... Todellisuudessa elämäänsä kyllästyneitä teiniksi-lihava-oireellisia-deeäsä-ämmiä koko jengi.

    • Kainuunhelmi

      Moni junaan lähteny on painunu laiturin alle helsingissä ja melko naurettavissa kamppeissa sielläkin kulkee ihmiset.. Hyvä jos olet saanu matkarahan, tulla tänne katselemaan , oisko jo perintöä herahtanu isoihi menoihin ja laskuihin vietäviksi. Tänne on mahtunu monenlaisia matkustajia ja isojakin herroja pylrähtämään,kun täällä on vapaampi liikkua ja palvelua saa jos on rahaa..

    • Palkintosijoilla

      Äänestetäänkö tämä tyhmimmäksi aloitukseksi.
      Ainakin hyvä ehdokas.

    • etelänvetelä

      Olipa mukava piipahtaa vanhassa kotikaupungissa ja huomata, että jotkin asiat eivät ole muuttuneet. Vanha munienhankaaja pesee edelleen tomerasti muniaan uimahallilla:D

      • foreigner

        Hevoisen päähänpotkaisemaako tarkoitat? Eihän sitä uimahallia enää edes ole,tiemmä.


    • Bönderosa

      Juuri Helsingissä vierailleena pisti silmiin miesten pukeutuminen farkkuihin, pikkutakkiin ja kauluspaitaan. Farkut vyötetty mahan yli, kuin Matti Nykäsellä. Rannekellot kimalteli ja olivat niin tyylikkäitä olevinaan.
      Enpä tiedä. Liekkö tuokaan niin tyylikästä. Mieluummin katselen ihmisiä, jotka ovat ihan tavallisia ja pukeutuvat ilman esiintymis tarvetta.

    • Lihaatuulipuvussa

      Juurikin Kajaanissa nähtynä yksi asia ihmetyttää. Kun kaikilla näyttää olevan tuulipuku päällä, niin miksi ylipaino silti tursuaa sieltä tuulipuvun uumenista? Eli ei taideta lenkkeillä, vaikka tuulipuvuissa painellaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe