Yksi ocd-oireistani

ocdkidutus

Hävettää jo kirjoittaakkin mutta ehkäpä sitten auttaa pääsemään näistä eroon.

On toki monenlaista ocd ongelmaa niskassa mutta tämä nyt on sellainen pieni jokapäiväinen riesa.

-Käyn vessassa, isolla asialla, vedän housut ylös, napin kiinni ja lopuksi vyön kiinni, jonka jälkeen pesen kädet.

Jos vessareissun jälkeen otan housut pois niin joudun koskemaan tietenkin vyöhön ja nappiin jonka takia käteni ovat """likaiset""" eli kädet pitäisi pestä.

Likaisuus johtuu siitä että pöntöllä pyyhkimisen jälkeen laitoin housut kiinni, vyön kiinni ja vasta sitten pesin kädet.

Jos näillä ns.""likaisilla" käsillä kosken esim. näppäimistöä niin sekin on sitten pestävä jne.
Kukapa sitä housut nilkoissa pesee kädet ja vasta sitten laittaa housut kiinni :)

Kuulostaa ehkä pieneltä ongelmalta mutta,, tästä on monelaista variaatiota kehkeytynyt, vessanpistorasia on tietenkin likainen. Hana tietenkin koska se pitää avata niillä "likaisilla" käsillä.

19

1411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zdk

      EI niitä oireita kannata hävetä vaikka ne olisi kuinka outoja tai häpeällisiä. Kyseessä on kuitenkin häiriö joka näyttäytyy ihmisillä todella erinaisin tavoin. Psykoterapia, lääkitys, terveelliset elämäntavat jne. EI tähän vaivaan mitään hokkuspokkus temppuja ole.

    • psykonautti

      Minulla on sellainen oire, että sydämeen vaikuttavat lääkkeet on pakko ottaa vasemmalla kädellä ja muut lääkkeet oikealla kädellä. Jos en halua, että jokin ruoka tms. vaikuttaa sydämeeni, joudun käyttämään vain oikeaa kättä. Lisäksi välttelen K ja D kirjaimia. Eli K=uolema ja D=eath sekä numeroa 13. Esim. K13 vaikka pankin avainlukulistassa on ehdoton ei. Samoin D13. Pelkkä näkeminen saa ahdistumaan. Näitä oireita on tullu kärsittyä vahvistuvassa merkityksessä ala-asteelta lähtien, kun aloin loikkimaan suojateitä astumatta maalin päälle. En ole uskaltanut edes harkita "siedätyshoitoa".

      Nää on kyllä ihme oikkuja, mitä mieli tuottaa.

    • IhanTavisAsia

      Hei Aloittaja! Mä tajuan ihan hyvin sinun ajattelusi tuossa vessanpöntöllä käymisessä! Mä jopa pidän ajatteluasi järkevänä, ihan asiallinen ajatushan tuo on alunperin.
      Itse olen tajunnut ihan saman jutun wc-käyntien kanssa, vaikka mulla ei ole ocd-oireita tunnistettavissa pahasti (ainoastaan hyvin voimakas pinttymä huolehtia tulevaisuudesta suureen ahdistuneisuuteen asti, se mua riipoo!).
      Mä itse tuosta loogisesta syystä toimin vessakäynnillä samoin, ainakin kotona kakkoshädällä se toimii hyvin. Nousen pytyltä, pesen kädet (lavuaari on siinä lähellä), vedän housusysteemini ne kiinni laitellen sekä lopuksi vedän vessan!
      Olen siis myös järkeillyt, etten kuljettaisi mahdollista bakteerista hipaisua käsissäni mihinkään materiaaliin. Jos koen, että haluan ihan heti vetää vessan, niin painan painikkeen toisella, puhtaalla kädelläni. Sitten rauhassa pesen ja kuivaan kädet ja laittelen housut.
      Kyllähän tuota puhtaaksi jäänyttä kättäsi voit hetikin käyttää vetämällä sillä housut vaikka reisiin asti.
      Tietysti se on sinulle rasittavaa, että muisto tuosta 'likaantuneesta' kädestä jää mieleesi kun jo siirryt normi touhuihin muualla! Minusta sinä voisit eliminoida 'vaaran' em. tavalla tosiaan jo heti vessassa. Siitä tulee tapa ja rutiini ja mielesi olisi vapaa tältä osin.

    • Surk

      Itsehän joudun monesti palaamaan, joskus jopa kesken työmatkan 10-15km ajon jälkeen kämpille katsomaan että onhan Ovi lukossa(vaikk ovipumppu ja ulkona ei ole kuin vetokahva, eli ovi menee lukkoon jo ns. omalla voimallaan. Toinen on hanat, joudun kiertämään kaikki hanat, myös pesukoneiden hanat ettei ole auki jottei tulisi vesivahinkoa. Lisäksi vaikka olen tosi tarkka mm kahbin keittimen kanssa niin pitää katsoa ettei se ja hella ole päällä vaikken ruokaa olisi tehnytkään vähään aikaam. Naurattaa ko itseä

      • SamassaVeneesssä

        Tuo Surkin kuvaus on kyllä puhutteleva! Ihan kauhean raskasta on tämän taudin kanssa. Aivan on ihmeellinen ilmiö, tuskainen ja voimat vievä.
        Itselläni pakko on ajatusten tasolla siten, että pelkään kammottavan paljon aamusta iltaan ahdistuneena henkilökohtaista tulevaisuuttani, vaikka en tiedäkään siinä olevan sen kummempaa uhkaa kuin mitä yleensäkin ihmisillä keskimäärin voi olla. En myöskään pelkää kuolemaa, vaan toivonkin eläväni lyhyemmin täällä. Enkä pelkää syöpää tai muita sairauksia sinänsä. Enkä sinänsä yleismaailmallisia uutisten kautta tulevia asioita.
        Pelkään vain henkilökohtaisessa elämässäni jotakin kammottavaa pulaan ja hätään ilman avun saamista joutumista jostakin syystä (sairastuminen, vanhentuminen). Tosi vangitsevaa ahdistuneisuutta.


      • Ukkeli37

        Itse aina, kun en tarvitse hellaa napsautan hellan sulakenappulat pois päältä. Ennen sitä jouduin kanssa tarkistelemaan. Nyt ei tarvitse, kuin kerran vilkaista sulakekaappiin, että nappulat ovat off-asennossa :) Kahvinkeittimestä otan myös aina johdon pois seinästä, kun en sitä tarvitse ja olen kahveet hörpännyt. Auttaa paljon tarkistamiseen, kun näkee, että johto on pois seinästä. Ulko-ovea tulee vielä itsekin semmoiset kolmisen kertaa tarkistettua, että on varmasti kiinni. Raskasta tämän taudin kanssa silti on mutta olen huomannut, että nuo toimenpiteet helpottavat ja säästävät aikaa jo kummasti. Jaksamisia kaikille kohtalotovereille :)


    • Jumittaa

      Näihin oireisiin on olemassa lääkitys, kunhan vain menee lääkärille tai sitten kognitiivista terapiaa, joihin vain rikkailla on varaa tässä hyvinvointivaltiossa.
      Tuntuu menevän suvuittain tämäkin asia. Itselläni on toiminnallista ja sanallista jumia.

      • fuckin.ocd

        Ei mee aina edes suvuttain. Itselläni molemmat vanhemmat esim. normeja mutta itsellä tämä vaiva. Paskat on geenit, on!


    • Hermotmenee

      Itsellä myös näitä pakko-oireita (tosin lääkäri ei ole diagnosoinut) ja tuo aloittajan esittämä ongelma on tuttu. Niinkuin joku jo sanoikin, minäkin pesen aina kädet ensin ja sitten puen jos se vain on mahdollista. Jossain yleisissä vessoissa pidän huolta, että toista kättä en käytä mihinkään muuhun kuin housujen ylöskiskomiseen, jos pesumahdollisuutta ei ole vessakopissa.
      Omat oireet ovat alkaneet vaan pahentua ja Turhautuminen on ihan valtava. Minulla on juuri näitä hygieniaan liittyviä juttuja ja sitten myös loputonta tarkastelua. Omalla kohdalla tieto tuntuu lisäävän tuskaa. Joskus olen jopa googlettanut että miten kauan käsiä oikeaoppisesti pestään, jotta voisin pesutilanteessa yrittää tämän tiedon turvin rajoittaa sitä omaa läträämistä, mutta tämä oli enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Aloin muistelemaan, että olenko aina pessyt kädet näin hyvin ja aloin sitten sitä kompensoimaan jälkikäteen että nyt ainakin pesen kunnolla. Sama esiintyy myös muussa peseytymisessä, että jumitun aina muistelemaan, miten ehkä joskus tein tämänkin asian huonommin ja olin likainen. Myös toisten huono käsienpesu saa ahdistumaan ja pesemään itse enemmän. Välillä joudun itselleni ääneen sanomaan, että "juuri äsken pesit kädet" tai "kyllä se ovi on nyt lukossa kun et kerran sisään pääse". Yritän peitellä näitä omia rituaalejani mahdollisimman pitkälle, kun oma lähipiiri ottaa näistä itseensä. Tsemppiä kaikille tästä kärsiville!

    • Onkohellakii

      Täällä myös hellan nappuloiden ja kahvinkeittimen tarkistelija heippa!pelkään tulipaloa ja siitä tämä tarkistelija,mutta kun sanon ääneen sen mitä näen voin huoletta lähteä kotoa se on ainakin vähentänyt tarkistamista mutta huoh!tsemppiä muille meillä kaikilla on omat neuroosimme:)

    • talvion

      Mullakin tuo hella "kummittelee" mutta otan aamusta kännykälläni kuvan ja voin sitten vaikkapa ennen työvuoroa katsoa laitoinko siis hellan päältä pois.
      Wc kansi pitää olla kiinni... kuvittelen käärmeitä tulevan ... mutta yksi elokuva vai mikä se oli oli tuollainen juttu ....
      Ulko-ovi ja pitää varmistaa vielä, että on kiinni .....
      Herätyskelloja on soimassa aamulla 4 kol ja kun käyn nukkumaan katson ja tarkistan muutaman kerran onko herätykset päällä ....
      samoin aamulla nuo tuuletusikkunat onko kiinni ?
      Menee illasta aikaa ja aamusta nohin rutiineihin ja mutta huumorilla tuota vielä jaksaa kertoa jollekin esim.herätyskelloista ....

      • Hermotmenee

        Olen myös tehnyt tuota että otan kuvian asioista joita tarkistelen, en kuitenkaan koskaan katso niitä jälkeen päin, mutta joskus se tieto siitä todisteesta, että esim. hella on pois, auttaa lähtemään tilanteesta. Kaverit ovat monesti tätä tarkastelua naureskelleet ja itse nauranut mukana silloin kun on ollut lievempää.
        Joskus aikoja sitten, lähetin jopa videon varmistukseksi silloiselle kämppäkaverilleni, jossa kokeilin että ovi oli lukossa. Siinä kohtaa olin roikkunut siinä ovenkahvassa jonkun puolisen tuntia, yrittäen tehdä lähtöä ja huumori kaukana.


    • OOCEEEDEESEE

      Kysy itseltäsi että mitä hyötyä tästä on? Kotioloissa ei ole niin vaarallisia bakteereja että niitä kannattaisi pelätä. Koska teet sitä käsien pesua niin saat siitä jotain hyötyä. Ainakin pääset kirjoittamaan foorumille kuinka vaikeaa sinulla on "oireidesi" kanssa. Oli miten oli, en minäkään kaikkea käsitä, joten anteeksi jos loukkasin.

    • Niksi-Pyyhkäisy

      Tähän on helppo ratkaisu. Itse käyn kotona WC:ssä useimmiten pelkät kalsarit päällä (mukavuussyistä, omat neuroosit liittyy muihin juttuihin). Pyyhin oikealla kädellä ja kiskaisen kalsarit sitten ylös vasemmalla. Tadaa, housut puhtaina jalassa ja ei muuta kuin käsien pesulle! Yhden käden taktiikka toimii myös esim. farkuilla. Sen kuin vetää puhtaalla kädellä housut ylös ja laittaa vetoketjun ja napin kiinni sillä samalla kädellä. Vyön sulkeminen voi odottaa käsien pesun jälkeen, kyllä housut sen aikaa ylhäällä pysyvät.

    • SöpöPöpö

      Kysypä, miten lääkärit hoitelevat käsienpesun, heidänhän pitäisi tietää. Mutta siedätyshoitoa kannattaisi kokeilla, varmaan tiedätkin. Hiukka epämääräinen ympäristö auttaa immuunijärjestelmääkin, mikä on terveydelle tärkeempää kuin muutaman kakkabakteerin nielemättä jättäminen.

    • menehoitoon

      Diagnoosi:
      Olet bakteerikammoinen ja bakteerivainoharhainen,

    • eitajua

      Hei, kysyisin teiltä bakteerikammoisilta nimenomaan tuon "kakkoshädän" jälkeen, että ettekö tiedä, että jokaisella on suolistossa miljoonittain HYÖDYLLISIÄ bakteereja, jota auttavat ruuansulatuksessa, immuniteetissa ja mitähän kaikkea muutakin. Miksi te niitä niin sairaasti pelkäätte? Ja ettehän te paljain käsin takapuoltanne pyyhi, siinähän on paperivälissä, ei siitä mitkään bakteerit ehdi lyhyessä pyyhkimisen ajassa imeytyä läpi!

      • taistelijat

        Ocd bakteerikammolla nyt ei ole mitään tekemistä järjen kanssa. Ei Ocd:ta muutenkaan voi järjellä ymmärtää. Ongelma on kuitenkin henkilöllä todellinen jolle hän ei voi mitään. En ihmettele yhtään että osa päättää mielummin päivänsä kun taistelee jonkun bakteeripelon kanssa.Tsemppiä taistelijoille!


      • Juurikinnäin

        Juuri näin! Ärsyttävintä on nimenomaan se että tiedostaa kyllä itsekin sen oman pakko-oireen tai pakkoajatuksen järjettömyyden/suhteettomuuden todelliseen haittaan nähden, eikä välttämättä silti aina pysty lopettamaan. Kyse ei useimmiten ole siis tiedon puutteesta tai siitä ettei ymmärtäisi, missä järkevän raja menee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe