Aihe

Viikkolehti Seura on tuomittu oikeudessa

kiikko_kopri

Lukeeko kukaan tälläistä kuihtunutta roskalehteä?

"Viikkolehti Seuran taustoja on mielekästä tutkiskella"

muistelkaas kaikki vuotta 1992 jolloin Yhtyneitten kuvalehtien (nykyinen Otavamedia) kustantama perhelehtenä erheellä itseään markkinoiva läpyskä Seura hävisi amerikkalaiselle liikemiehelle ihan suomalaisessa tuomioistuimessa ja joutui maksamaan korvauksia jenkeille satoja tuhansia. Eräs kaunis päivä 1992 Seuraan oli saapunut taiteilijalta faksi minkä Seuran päätoimittaja ja toimituspäällikkö oli julkaissut nimellä "Seura paljastaa lomaosakekauppojen taustat" kyse oli välimeren maiden villin lännen businekseksi nimetystä loma-osakekaupasta. Lehti julkaisi taiteilijan tekstin mutta kun ei suostunut maksamaan jutun kirjoittaneelle taiteilijalle tälle luvattua kirjoituspalkkiota suomalaistaiteilija menikin sitten amerikkalaisten kanssa kimppaan ja amerikkalaiset haastoivat Seuran oikeuteen.
Jutun kirjoittanut henkilö kertoi oikeudessa kaiken olevan hänen mielikuvituksen tuotetta ja Seura joutui maksamaan amerikkalaisille satoja tuhansia. Ja koska valavelvollisuutta salissa ei ollut niin taiteilija ei rikkonut edes lakia. Joskus pienestä pihistämisestä saattaa tulla iso lasku sillä kertaa Seuralle pikkusieluisuus tuli varsin kalliiksi sillä jokainen joka kävi 1990-1992 kyseisissä loma-osake esittelyissä välimeren maissa kyseisissä kohteissa kyllä tietää että taitelijan kirjoitus olikin totta. Seura yritti pölliä ja jättää maksamatta mutta hävisi tyhmyyttä" Seuran silloinen päätoimittaja söi sanansa ja jätti maksamatta lupaamansa parin tonnin kirjoituspalkkion 6 sivun artikkelista jonka taiteilija työsti Seuraan ja antoi vielä kasvonsa artikkeliin, artikkeli oli totta vaikka olikin tekniseltä asultaan lentävä mutta päätoimittaja valitsi tien josta tulikin sata kertaa kalliimpi.

Aihe sosiaalisessa mediassa täällä http://viikkolehtiseura.blogspot.com

Tällä aiheella on yhteiskunnallista arvoa puntaroidessa aikakauslehtien uskottavuutta ja tapaa sumuttaa kuluttajia siis maksavia lehden lukijoita.

Kuluttaja opi tästä jos ostat Seura lehden maksat tyhjästä sillä tänä päivänä kaikki vastaavat aiheet
ja artikkelit on vapaasti nähtävissä internetissä aivan kenelle tahansa.

1

67

  Vastaukset

  • Mikä on media-alustan vastuu nettikiusaamisessa ja vihapuheessa?
   Osa medioista tukee kiusaamista!
   Netissä kiusataan ihan ketä tahansa oli kyseessä lapsi, aikuinen, julkkis tai ihan mikä vain.
   Kiusaamisen mahdollistavat nämä alustat missä näitä keskusteluja tai haukkumisviestikejuja ylläpidetään.
   Kuka määrittelee kiusaamisen?
   Se kenestä puhutaan. Jos henkilö ei halua omalla nimellä olla osa jotakin keskustelua, ei häntä tulisi tälaiseen pakottaa. Tällaisen pakottamisen mahdollistava media tulisi laittaa edesvastuuseen.
   Otavamedia kannattaa asioista päättävien tahojen osalta heidän nettialustallaan tapahtuvaa nettikiusaamista. Sivuston jäsenenä olevat nettitrollit saavat tuoda ikäviin viestiketjuihin yksityisten henkilöiden nimiä anonyymien nimimerkkien turvin. Anonyymeillä nimimerkeillä on oikeus tulla unohdetuksi palstalla ja nimimerkki voidaan vaihtaa toiseksi. Nettitrollien julki tuomilla yksityishenkilöillä sen sijaan ei ole oikeutta poistattaa omaa nimeään. Mielestäni se on suoraa nettikiusaamista, koska heidän omat sääntönsä jo sanovat ettei anonyymien nimimerkkien takana olevia oikeita henkilöitä ja heidän nimiään saa missään nimessä paljastaa. Miten nettitrolleilla voi olla enemmän oikeuksia kuin yksityisellä henkilöllä, joka ei ole osallistunut keskusteluun, eikä halua olla osa keskustelua, mutta on pakotettu siihen, koska joku on hänen nimensä julkaissut kyseisessä viestiketjussa ja Otavamedian johto eikä vastaava päätoimittaja nimeä suostu lukuisista pyynnöistä huolimatta poistamaan.
   Edellä mainitut ovat kiusaajia. Muusta siinä ei ole kyse.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1753