Tiedonsiirtonopeus

Langaton

Mikä on yksinkertaisin tapa katsoa langattoman verkon nopeus Linux Mintillä? Käytössä on Huawein modemi ja HP:n läppäri.

9

216

Vastaukset

 • Minulta löytyy koneelta " Järjestelmän valvonta", sillä näkee tulevat ja menevät.
  Sitten on tietysti nämä verkosta löytyvät nopeustestit.

 • Tarjolla olevat verkot näkee terminaalissa komennolla "nmcli dev wifi" tai "nmcli dev wifi list".

 • Minkä langattoman verkon nopeutta oikein tarkoitat?
  Oman WLANin, liittymäsi/modeemisi teoreettista, vai liittymäsi todellista nopeutta?

  • Tarkoitan tiedonsiirtonopeutta Huaweista koneelle eli sitä nopeutta, minkä käytännössä näen ja koen nettiä käyttäessäni. Kysyin asiaa siksi, että langaton yhteys Windows-koneeseen toimi välillä hyvin ja välillä huonosti. USB:hen liitettynä yhteys toimii Windowsissa hyvin. Windowsissa nopeuden näkee kätevästi Tehtävienhallinnan Suorituskyky-välilehdeltä.


  • Langaton kirjoitti:

   Tarkoitan tiedonsiirtonopeutta Huaweista koneelle eli sitä nopeutta, minkä käytännössä näen ja koen nettiä käyttäessäni. Kysyin asiaa siksi, että langaton yhteys Windows-koneeseen toimi välillä hyvin ja välillä huonosti. USB:hen liitettynä yhteys toimii Windowsissa hyvin. Windowsissa nopeuden näkee kätevästi Tehtävienhallinnan Suorituskyky-välilehdeltä.

   Asenna ohjelmista tai Synaptiksesta
   Gnome-system-monitor
   ( Järjestelmän valvonta )
   niin näet tosiaikaiset tapahtumat


 • Päätteellä: sudo lshw -C network näyttää tässä koneessa (lankayhteys) size 100M (todellinen nopeus) ja capacity 1G (verkkokortti max nopeus). Jos tämä ei näytä langatonta yhteyttä, niin
  iwconfig eth1 (tässä on siis yhteys eth1) ainakin näyttää. Käytössä oleva nopeus riippuu tukiaseman asetuksista (mikä 802.11-mode sinne on asetettu eli onko sitä rajattu) ja mihin koneen wifi-kortti pystyy esim vanha kone 802.11g) Eikö tuo näy myös ihan nm-appletin tietoja yhteydestä -napista?

  Nettinopeus helpoiten: speedtest.net . Joissakin työpöydissä yläpaneeliin saa netspeed-appletin (mate ja gnome classic) mikä näyttää nettinopeuden tosiaikaisesti.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.