Kääntyminen oikealle valo-ohjatussa risteyksessä

Autoileva

Kansalaisaloite.fi:ssä hyvä ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä. Löytyy kohdasta, aloitteet , jotka ovat saaneet alle 50 kannatusilmoitusta, klikkaa näytä ja kääntyminen oikealle valo-ohjatussa risteyksessä ja anna kannatuksesi asialle

32

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PettääköRohkeus

      Minä käännyin tänään viisi kertaa valo-ohjatusta risteyksestä oikealle. Tein näin eikä ollut mitään ongelmaa. Huomenna ajattelin yrittää kääntymistä vasemmalle. Aika rohkeaa, eikö?

      • Huomaa

        Sun kannattaa opetella lukemisen ymmärtämistä


    • KäkKriäinen

      No perhana,eikös nyt juuri ole monen monta hanketta AY sektorilla,että kaikkien sorrettujen työläisten pitäisi kääntyä nimenomaan "valo-ohjatusta risteyksestä" vain vasemmalle. Kiista irtisanomisen ehdoista kun tuntuu olevan niin pirun vaikeaa. Olen tätä kuljetusalaa seurannut ihan liiankin pitkään liki 40 vuotta ja kun tällä alalla tulee erimielisyys kuljetusyrittäjän ja duunarin välille niin aina on duunari lähtenyt laakista ulos talosta.(Laaki ja vainaa kuten vanha sanonta sanoo) Ehkä se on sitten ollut molemmin puolin se paras ratkaisu. Piruako sitä toisensa hermoja kiristelee jos mikään ei suju yhteisymmärryksessä. Kyllähän tämä irtisanomissuojan heikennyksen vastustaminen
      on yksi osa demareiden vaalikampanjaa ja siinä sivussa Rinne saa hymyillä "voittajan elkein" jo puoli vuotta etukäteen kevään eduskuntavaaleja odotellessa. Mutta se raaka totuus on se,että demari pettää aina vaalilupauksensa,nykypäivänä. Demari pyörii kuin tuuliviiri ja kukaan äänestäjä ei koskaan tiedä mikä on lopputulos. 1950-luvulla demari oli sentään luotettava valinta työläiselle. Sitten tämä vasemmistoliitto,se ajaa vain syrjäytyneiden ja työttömien asiaa. Ei ole enää sellaisia todella lämminsydämisiä järjellisesti ajattelevia politiikkoja kuten Ele Alenius tai Aarne Saarinen jotka ajoivat järjellä duunarin etua ja heitä myös työnantajapuoli kunnioitti. Nykyisin on vain tällaisia omanedunajaja politiikkoja jotka nostavat perusteettomia taksi ja asuinpaikkakorvauksia ja sitten
      Länsirannikon ikioma demari Krista Kiuru joka on tällä vaalikaudella paljastanut todellisen minänsä.
      Ei edes omat eli demarit pidä hänen tyylistään olla enemmän kuin rahkeet kestää ja nähtäväksi jää pääseekö enää edes eduskuntaan.Kun omat huomaa,että mitä ihmettä niin huono on tyhjästä nyhjäistä.Äänestäjä kun ei ole niin tyhmä kuin luullaan.

      • Kännissäkö

        Mites juttus liittyy aloittajan viestiin?


    • KäkKriäinen

      Meistä jokainen tietää,että täällä ei kannata mennä Amerikan malliin. Siellä on tällaisia hulluja lakeja,että punaisia valoja vasten saa kääntyyä oikealle. Meillä Suomessa on ihan hyvä lainsäädäntö nykyään ja kun vain jokainen muistaisi noudattaa lakeja kuten ne on säädetty niin meillä kaikilla menisi ihan hyvin. Suomi on niin pieni maa ja vähän autoilijoita,että kyllä me maltamme odottaa liikennevaloissa sen minuutin sillä kukaan ei myöhästy töistä jos on oikeaan aikaan lähtenyt kotoaan.
      Tämä viestini liittyy keskustelijan alkuperäiseen viestiin siten ettei nyt jo puoli vuotta aiemmin aloiteta eduskuntavaalikeskustelua. Sillä joka lukija pystyi lukemaan piiloviestin asiassa "oikealle kääntymisestä" Hallitus ajaa omaa linjaansa. Ymmärrän kyllä ,sillä jokainen särmä kuljettaja ei joudu koskaan keskustelemaan onko töitä vai ei kuljetusyrityksessä. Töitä on ihan niin paljon kuin jaksaa tehdä. Antaa Rinteen Antin jauhaa vaaliprogakantaansa ja eletetään me muut kuten hyvinvointi Suomessa kuuluukin elää eli tehdään töitä ja nautitaan perhe-elämästä.Nimimerkki Kännisäkö, tilanne on nyt sellainen ,että Käkkriäinen ei ole koskaan kännissä,koska ei halunnut matkia omaa isäänsä. Ja se oli todella hyvä valinta oman elämän polulle.Elmä on 100 % mukavampaa ilman alkoholia.

      • Kännissäkö

        Miks se mielestäsi olis hullu laki. Amerikassa huolintaliikkeet jopa suunnittelee kaupungeissa jakoajoreittinsä niin et käännytään mahdollisimman paljon oikealle. Enkä usko aloitteen tekijän laittavan mitään piiloviestiä aloitteeseen. Koska tänäkin aamuna seisoi kaksi kuorma-autoa ja kaksi henkilöautoa valoissa kääntyäkseen oikealle punaisissa, eikä liikennettä vasemmalta tullut. Ajatteles sitä hiilijalanjälkeä joka noistakin autoista tuli seisoessaan tyhjäkäynnillä valoissa turhaan. Ja valo-ohjattuja risteyksiä Suomessa aika paljon ja se auto määrä? Ja on hyvä ettet käytä alkoholia koska en itsekkään muuta kuin parit saunaoluet


      • eiooPruukattu

        Kyllä meillä amerikassa liikenne toimii,sen tunnustavat suomalaiset vieraammekin kun käyvät visiitillä. Tietenkin suomalaisten käytös on
        ensiksi "muokattava" uuteen järjestykseen, koska suomessa ei ole "pruukattu"?


    • suhari2

      En vielä allekirjoita tätä aloitetta tässä muodossa vaikka on siinä hyvääkin.

      Lisäksi pitäisi säätää niin että jos jalankulkijalle palaa vihreä valo, hän voi luottaa että auto ei aja päälle. Eli valot säädetään niin että vihreää ei näytetä samaan aikaan jalankulkijalle ja ja autoille jotka voivat kääntyä oikealle.

      Näin vältetään joka vuosi tapahtuvia lasten kuolemia oikealle kääntyvän kuorma-auton alle, valo-ohjatussa risteykesessä. Nämä turhat kuolemat aiheuttaa hölmöissä päättäjissä aina järjettömän nopeusrajoitusten pienentämisvaatimuksen.

      • Autoileva

        Tämä ehdotus juuri vähentäisi tuota ongelmaa, kun tarkemmin ajattelet.
        Kun punaisia päin oikealle käännyttäessä sallittaisiin, niin samaan aikaan palaa jalankulkijoille punaiset joten heitä ei pitäisi olla suojatiellä.
        Eli käytännössä punaisissa valoissa olis aina ensin suoraan vihreillä meneviä, joten jalankulkijoilla olisi turvallisempaa ylittää suojatie kuin nyt, koska takana tulevat oikealle kääntyvät näkisivät suojatiellä kävelevät paremmin.
        Itse kävin kannattamassa ehdotusta


      • hyvä.näin

        Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 1.6.2018.


      • Sillai
        hyvä.näin kirjoitti:

        Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 1.6.2018.

        Ihmeen kauan keskustelu pysyikin asiallisena


      • Opinahjoon
        hyvä.näin kirjoitti:

        Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 1.6.2018.

        Sun täytyy mennä kouluun uudestaan, kunnet numeroita osaa. Näyttää päättyvän 8.4.2019


    • Bentti

      Rekalla kääntyminen oikealle kielettävä!

    • Aika on rahaa joillekin. Ei tuosta silti mitään hyötyä ole.
      Suuri vaara saada polkupyörä kylkeensä.

      • Autoileva

        Ehkä taksikuskeille.
        Hyöty olisi liikenteen sujuvuus. Mietihän tilannetta, et valoissa seisoo pari kolme autoa kääntyäkseen oikealle ja vasta vihreiden valojen lähtiessä joutuvat väistämään samaan aikaan suojatiellä kulkevia jalankulkijoita, jolloin koko jono takana seisoo.
        Suurempi vaara saada polkupyörä kylkeensä, on kiertoliittymissä.


      • ajattelija1

        Samaa mieltä. Ja onhan risteyksiä joissa jopa saa ajaa ensin vaikka kääntyis oikealle. Nimittäin tasa-arvoiset risteykset. Ja yöllä liikennevaloissa, kun ne vilkuttaa keltaista, noudatetaan kärkikolmio-merkin sääntöä. Sama juttu se olis päivällä oikealle kääntyessä valoissa.


    • RalfGoDuuni

      Puhutte liian vaikeita asioista. Puhuisitte nyt ensin suojatiestä ja mitä laki sanoo siitä asiasta. Niin laki sanoo,että suojatien eteen pysähtynyttä autoa ei saa ohittaa pysähtymättä. Mitä tekee kiireinen työpaikalle rientävä perusjuntti laatuautossaan. Minä lainkuuliainen Scaniamies pysähdyn suojatien eteen ja annan tiedä pienille koululaisille. Sitten tällainen juntti lataa täysillä viereistä kaistaa pysähtymättä ohitseni. Ja tätä tapahtuu joka viikko ainakin täällä Helsingissä. Monesti olen miettinyt olenko minä se juntti joka pysähtyy suojatien eteen ja saattaa pienet koululaiset suureen vaaraan. Tällainen pieni lapsi kun ajattelee siten,että mukava setä pysähtyi ja nyt voin juosta turvallisesti suojatien yli. Olisiko turvallisempi vaihtoehto olla pysähtymättä suojatien eteen jottei sitä pahinta tapahtuisi. Kääntyminen oikealle valo-ohjatussa risteyksessä on varmasti todella pieni ongelma tähän suojatie -välinpitämättömyys asiaan verrattuna. Sitten kun näitä asetuksia muutetaan niin pitää ottaa huomioon muun euroopan käytäntö ja eu lainsäädäntö . Sallitaanko muissa euroopan maissa tällainen punaisia vasten kääntyminen oikealle.Meillä on jo nyt niin sekava lainsäädäntö koskien milloin pyöräilijöille kuuluu antaa etuajo-oikeus risteyksissä.pyöräilijät tulkitsevat,että heillä on aina oikeus ennen autoilijoita ja tulevat eteen vaikka kolaritilanteessa ainoa häviäjä on se pyöräilijä.Ainoastaan häneen sattuu konkreettisesti Jos kyseinen oikealle kääntymiskäytäntö on voimassa vain Amerikassa niin sanon suoraan ei kannata matkia. Amerikka on maa jossa asuu niin tyhmä kansa,että valitsevat sellaisen presidentin jolle koko muu maailma nauraa.Ja kuitenkin Amerikan pitäisi olla se maailman johtava suurvalta.

      • Jereeeh

        Järkevin laki pyöräilijöiden suhteen olisi että väistäisi AINA moottorilla kulkevaa ajoneuvoa, se olisi myös turvallisin vaihtoehto, eikä olisi epäselvyyttä asioissa.


      • tiedoksi

        Kanadassa ja Saksassa sallitaan


      • Just1

        Eihän aloitteessa ole mitään suojatie käyttäytymisestä eikä pyöräilijöistä kyse. Nehän on pässinselvää kaikille jotka ovat käyneet autokoulun. Toiset autoilijat eivät vain noudat niitä.


    • Jereeeh

      Ei mitään järkeä lähteä tällaiseen hommaan kun homma toimii nyt hyvin. Liikennettä Suomessa niin vähän toistaiseksi ettei tulisi mieleenkään allekirjoittaa. Tämä ei aikaa säästäsi montaakaan minuuttia edes helsingin keskustassa ja tämän toteuttamiseen menisi taas verorahoja järjetön määrä. Muuten kiva ehdotus.

      • Autoileva

        Helsingin kehäkolmosen pohjosenpuolella on enemmän kaupunkeja johon se vaikuttaisi
        Ja miks menis enemmän enemmän verorahoja?
        Mut pyörälijöden suhteen olen samaa mieltä


    • wguhifwigfiwg

      Äärimmäisen järkevä ja perusteltu asia. Ajan jo nyt Amerikan malliin ja käännyn aina oikealle punaisten palaessa mikäli tie on vapaana. Turha hukata aikaa odottelemiseen jos ei ketään tule mistään.

      • Näin

        Niin teen minäkin, jollei sinivuokkoja näy


      • EnoleOrava

        RalfGoDuuni puhui asiaa. Jos nyt täällä kultaisessa Suomessa osattaisiin ensiksi edes nämä suojatien sääntö asiat. Itse olen todella vaikeissa keliolosuhteissa törmännyt jalankulkijaan suojatiellä ,koska aiemmin joku raskas ajoneuvo oli kiilloittanut kyseisen kohdan tiestä peilijäälle. Ei auttanut mikään vaikka yritin pysähtyä ja jalankulkija osui autoni etukulmaan. Tuli 10 vuoden painajainen. Aina hetkittäin kyseisen inhottava tapahtuma palasi alitajunnasta mieleeni ajaessani autoa. Olen samaa mieltä RalfGoDuunin kanssa siitä,että jos nyt Suomessa opeteltaisiin suojatie säännöt ensiksi,jotta jokaisella olisi varmasti turvallista ylittää tie . Tämän jälkeen mietittäisiin
        jotain Amerikan höpöhöpö juttuja. Jokainen ammattikuljettaja kyllä jaksaa odottaa liikennevaloissa,koska palkka maksetaan tehdystä työstä. Eli odottamisestakin maksetaan. Olette saatanan tyhmiä nörttejä jos liikennevalo on jokin ongelma elämässä. Jokin viherpiipero voisi teidät nimetä jopa oraviksi. Ihan aikuisten oikeasti ei meillä Suomessa ole mitään liikennevalo-ongelmaa. Elämäsi on persiistä jos minuutin odottaminen liikennevaloissa pilaa koko työpäivän.


      • VanhanLiitonMies1
        EnoleOrava kirjoitti:

        RalfGoDuuni puhui asiaa. Jos nyt täällä kultaisessa Suomessa osattaisiin ensiksi edes nämä suojatien sääntö asiat. Itse olen todella vaikeissa keliolosuhteissa törmännyt jalankulkijaan suojatiellä ,koska aiemmin joku raskas ajoneuvo oli kiilloittanut kyseisen kohdan tiestä peilijäälle. Ei auttanut mikään vaikka yritin pysähtyä ja jalankulkija osui autoni etukulmaan. Tuli 10 vuoden painajainen. Aina hetkittäin kyseisen inhottava tapahtuma palasi alitajunnasta mieleeni ajaessani autoa. Olen samaa mieltä RalfGoDuunin kanssa siitä,että jos nyt Suomessa opeteltaisiin suojatie säännöt ensiksi,jotta jokaisella olisi varmasti turvallista ylittää tie . Tämän jälkeen mietittäisiin
        jotain Amerikan höpöhöpö juttuja. Jokainen ammattikuljettaja kyllä jaksaa odottaa liikennevaloissa,koska palkka maksetaan tehdystä työstä. Eli odottamisestakin maksetaan. Olette saatanan tyhmiä nörttejä jos liikennevalo on jokin ongelma elämässä. Jokin viherpiipero voisi teidät nimetä jopa oraviksi. Ihan aikuisten oikeasti ei meillä Suomessa ole mitään liikennevalo-ongelmaa. Elämäsi on persiistä jos minuutin odottaminen liikennevaloissa pilaa koko työpäivän.

        Mulle ei makseta odottamisesta ja siks en valoissa seiso turhaan jollei ketään tule. Isäntäkin haluais antaa uuden rekanveturin mut sanoin etten perkele halua mitään jarru ja digi-vehjettä, koska tuo vanha V8 jolkottelee mukavasti sataakymmentä ja joka toinen piirturinkiekko on helppo heittää sivuikkunasta ulos, kun tunnit tulee täyteen. On mukava katsella kun nuoret kuskinklopit katselee ihmeissään kun meikäläinen menee heittämällä ohi eikä kilometrikaupalla hivuuttamalla kuten nykyisillä autoilla. Joten istu poika vaan valoissa jos haluat vaikka koko päivä.


      • nörtti
        EnoleOrava kirjoitti:

        RalfGoDuuni puhui asiaa. Jos nyt täällä kultaisessa Suomessa osattaisiin ensiksi edes nämä suojatien sääntö asiat. Itse olen todella vaikeissa keliolosuhteissa törmännyt jalankulkijaan suojatiellä ,koska aiemmin joku raskas ajoneuvo oli kiilloittanut kyseisen kohdan tiestä peilijäälle. Ei auttanut mikään vaikka yritin pysähtyä ja jalankulkija osui autoni etukulmaan. Tuli 10 vuoden painajainen. Aina hetkittäin kyseisen inhottava tapahtuma palasi alitajunnasta mieleeni ajaessani autoa. Olen samaa mieltä RalfGoDuunin kanssa siitä,että jos nyt Suomessa opeteltaisiin suojatie säännöt ensiksi,jotta jokaisella olisi varmasti turvallista ylittää tie . Tämän jälkeen mietittäisiin
        jotain Amerikan höpöhöpö juttuja. Jokainen ammattikuljettaja kyllä jaksaa odottaa liikennevaloissa,koska palkka maksetaan tehdystä työstä. Eli odottamisestakin maksetaan. Olette saatanan tyhmiä nörttejä jos liikennevalo on jokin ongelma elämässä. Jokin viherpiipero voisi teidät nimetä jopa oraviksi. Ihan aikuisten oikeasti ei meillä Suomessa ole mitään liikennevalo-ongelmaa. Elämäsi on persiistä jos minuutin odottaminen liikennevaloissa pilaa koko työpäivän.

        Silloinhan sulla oli liian suuri tilannenopeus keliin nähden. Mitäs siitä valitat jos osuit , kun ajoit liian lujaa


      • AudiKing

        "Ajan jo nyt Amerikan malliin ja käännyn aina oikealle punaisten palaessa mikäli tie on vapaana. Turha hukata aikaa odottelemiseen jos ei ketään tule mistään."

        "Niin teen minäkin, jollei sinivuokkoja näy"

        Minäkin ajan aina tieliikennelain vastaisesti silloin, kun sinivuokkoja ei vaan näy. Sitten kun näkyy, niin ajan lakien mukaan.


    • SaaraRahtari

      Tuo orava vertaus oli ihan verraton. Osui ja upposi. Mihin meillä ihmispoloisilla on kiire. Hautaanko?
      Ihana lukea hauskaa kirjoitusta jossa on asiaa ja samalla huumoria.I Love it.

    • LiitoOravaADHD

      Nyt ymmärsin tuon orava vertauksen oravahan on maailmankaikkeuden pahin ADHD eläin ja liikkuu elohopea.

    • JärkiKäteen

      Onhan se lohdutonta,että suojatie pitäisi on se turvallisin paikka kadulla ja todellisuudessa se on turvattomin,koska me autoilijat ollaan sellaisia omahyväisiä paskiaisia jotka pilaavat kaikenhyvän kiireeseen vedoten. Siksi tällainen liikennevalo keskustelu on naurettavaa. Ei kenelläkään ole niin kiire ettei olisi aikaa sen hetken odottaa ,että valot vaihtuvat. Laitetaan nyt ensin suojatien turvallisuusasiat kuntoon ja valitetaan sitten muista asioista. Niitä suojateitä käyttävät juurikin ne meidän tulevaisuuden toivot eli lapset. He maksavat meidän eläkkeet tulevaisuudessa ja siksi heistä kannattaa pitää erityisen hyvää huolta.

      • Kännissäkö

        Mitä jos lukisit koko viestiketjun alusta alkaen, ennenkuin pienessä hönössä vastaat mitään. Saattaa avautua sullekin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      58
      3928
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2407
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      213
      2196
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      142
      2113
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      424
      1494
    6. 79
      1251
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      140
      1245
    8. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      93
      1158
    9. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1155
    10. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      56
      1110
    Aihe