Kenen asialla Eduskunnan vastustajat liikkuvat?

perustuslakikunniaan

Jos et kunnioita työrauhavelvollisuutta ja vastustat parlamentarismia, niin kenen asialla Suomessa liikut?

27

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rosvosakki

      Parlamentarismia? Hallituksessa istuu viisi(!) henkilöä, jotka eivät edusta ketään.

    • perustuslainpuolesta

      Tänään uutisoitiin, kun oppositiopuolueet nimittelivät ensi viikon hallituksen tiedonantoa ja luottamusäänestystä farssiksi. Niin se voi näyttäytyä joidenkin silmissä. Minun silmissä se näyttäytyy oppositiopuolueiden aiheuttamana ilmiönä. Vasemmistoliitto, Vihreät ja erityisesti SDP ovat olleet koko ajan kaikkea vastaan ja retoriikka on ollut ala-arvoista, mihin hallituskauden kaksi Eduskunnan puhemiestä ovat moittivaan sävyyn puuttunut. Meno on ollut varsinaista lastentarhameininkiä. Farssiksi nimittelevät katse peiliin, siellä se komedienne tai koomikko on.

      Jos henkilö toimii paralamentarismin vastaisesti suoraan tai välillisesti rohkaissen ulkoparlamenttaarista ryhmää kapinaan ja älämölöön, niin kenen asialla hän Suomessa oikein on?
      Tuleeko ohjeita ja rahoitusta Venäjältä? Onko kyseinen henkilö ollenkaan soveltuva ja kykenevä parlamentariseen toimintaan? Se on jokatapauksessa kusemista omaan kahviin. Toivottavasti maistuu hyvältä, mutta en usko, että äänestäjät ovat häntä tällaiseen perustuslain vastaiseen toimintaan äänestäneet. Populismi ei kauas kanna. Kansa tietää.

      • Tasa-arvopitääsäilyttää

        Kirjoittaja on ilmeisesti sitä mieltä, että vaikka parlamentaarisesti paikkansa saanut edustaja tai peräti ministeri kesken kautensa ryhtyy väsäämään lainsäädäntöä, joka asettaa kansalaiset keskenään eriarvoiseen asemaan lain edesssä, niin hänen täytyy näin saada menetellä ilman, että kansa tai kansalaisryhmä saisi puuttua asiaan, koska hänet on parlamentaarisesti valittu ja hänen toimillaan näin on demokratian suoja. Siitäkin huolimatta, että kyseisen henkilön valintaa, joka tässä tilanteessa osoittautuu tehdyksi virheeksi. ei pystytä enää peruuttamaan. Eli demokratia ja parlamentarismi takaavat valitulle koskemattomuuden ja arvostelusuojan virkakautensa ajaksi tekipä hän mitä tahansa lain puitteissa.
        Tällaisesta periaatteesta seuraa, että äänestäjien täytyisi olla erehtymättömiä ennustajia voidakseen tietää 2 - 3 vuotta etukäteen, kuka ehdokkaista osoittautuu ajan kuluessa kansan niskaan kusijaksi voidakseen sitten jättää äänestämättä tätä ehdokasta. Kova vaatimus mielestäni.


    • dsfsadfsfd

      Aloittaja on kepuli ryssän asialla,

    • näinsevaanonpoijjaat

      Työministeri Jari Lindström on Hesarissa isosti esillä. Hän toteaa: "Luulen, että on tiettyjä liittoja tai ainakin niiden edustajia, joille tämä hallitus on alusta asti ollut punainen vaate. Kuppi on mennyt niin nurin, että vaikka olisimme esittäneet mitä tahansa, olisimme tässä samassa tilanteessa. Tämä on surullista, jos aavistukseni pitää paikkansa."

      Moni ay-liikkeessä on avoimesti sanonut, että seuraavaksi pääministeripuolueeksi pitää saada demarit. SDP:n kannatus onkin noussut lakkoilun aikana.

      Lindström on joutunut jo aikaisemmin puolustamaan noin viittäkymmentä erilaista lakia, joiden päämääränä on lisätä töitä. Lindstöm kehuu STTK:n puheenohtaja Antti Palolaa, joka osaa tiukasti puolustaa palkansajien etuja, mutta näkee maailman kehityksen myös laajemmin. Palola on todennut, että kun irtisanomisten helpottamislakia käsitellään Eduskunnassa, niin silloin Eduskunnalle pitää antaa työrauha.

      Entinen paperitehtaan mies Lindström sanoo: "Olen aika lailla pettynyt ay-liikkeeseen."

      Entä ne työntekijät, suuri enemmistö, miten he suhtautuvat siihen, että heidät pakotetaan osallistumaan demareiden vaalikampanjaan ylityökieloilla ja lakkoilemalla? Politisoinnin lisäksi on muistettava, että lakkoilijan tilipussi on aina vajaa ja työrauhavelvollisuus on sentään voimassa. Lisäksi tekosyynä oleva asia ei koske suurinta osaa työntekijöistä millään tavalla.

      Mutta keneltä SAK:n halllituksen 20 jäseneltä on kuppi mennyt nurin?

    • Greencouple

      On tavan yksinkertaista väkeä tämä työväestö, jos oikeasti demareita heltyvät äänestämään tämän näytelmän jälkeen. Duunarin tilipussi kärsii lakkojen ja ylityökieltojen seurauksena, eivätkä työpaikat lisäänny vastustamalla hallituksen toimia. Viisaampi ehdottaisi kompromissia, mutta demarivetoiset ammattiliitot ovat itseään täynnä. Duunari kusee itseään jalkaan äänestäessään demareita.

    • totuusesiin

      Olen nähnyt Anni Sinnemäen työministerinä, hän keksi nuorten työllistämissetelin. Ei merkittäviä tuloksia. Olen nähnyt Lauri Ihalaisen työministerinä Anni Sinnemäen jälkeen, hän keksi nuorten työllistämissetelin uudelleen. Ei merkittäviä tuloksia. Olen nyt nähnyt Jari Lindströmin työministerinä. Hän on vienyt noin 50 lakimuutosta käytäntöön. Yli 100.000 työtöntä on saanut töitä hänen aikanaan. Hän on tekemisen mies. Kiitettävä arvosana. Onneksi olkoon.

      SDP:n vaalikampanja, jossa heitetään yhteiskunnan rattaisiin kapuloita SAK:n lakoilla ja jarrutetaan sote-lainsäädännön uudistamista ei ole hyvä ajatellen lapsien hankintaa. SDP vaikuttaa negatiivisesti peliin vaikka istuu vilttiketjussa, saatika että olis jäällä. Silloin tulisi omia maaleja. SDP on veronkorotuspuolue. Veroja korottamalla syödään perheiden leipää. SDP haluaa seisottaa ihmisiä terkkarijonoissa. Se on huono juttu, koska saikulla ei synny bruttokansantuotetta eikä lapsia. Lapset eivät synny sillä tavalla, että Antti sanoo, että tehkää lapsia. Lapsentekemiseen tarvitaan muutakin kuin viltistä huutelua. Omia pitää kannustaa eikä heittää jäälle hiekkaa ja buuata, kun omat tekee maaleja.

    • Duunarienpuolesta

      Onneksi on persut, sieltä se jytky taitaa taas tulla.

      • Paitsi_että

        Ei siitä nyt mitään varsinaista jytkyä tule kun ne ovat jo valmiiksi persmäessä, enemmät puolet vaan katoaa kansanedustajista ja se on siinä, mitään yleispolittista merkitystähän persuilla ei ole ollut enää vähään aikaan.


      • Duunarienpuolesta

        Näyttää kyllä hieman toisenlaiselta tuo heidän tulevaisuutensa. Puolueesta on nyt takinkääntäjät ja seteliselkärankaiset siirtyneet muualle ja Halla-ahon johdolla se on profiloitunut entistä enemmän suomalaisten etuja ajavaksi. Kannatus on ollut pitkään nousujohteista, sillä persut ovat ainoa puolue, joka ajaa suomalaisten etuja, muut puolueet jakavat suomalaisten veroeurot ulkomaille maahanmuuton ja päästökauppojen avulla, mistä on seurauksena jo koettu esimerkiksi eläkeläisten huono tilanne.


      • Paitsi_että
        Duunarienpuolesta kirjoitti:

        Näyttää kyllä hieman toisenlaiselta tuo heidän tulevaisuutensa. Puolueesta on nyt takinkääntäjät ja seteliselkärankaiset siirtyneet muualle ja Halla-ahon johdolla se on profiloitunut entistä enemmän suomalaisten etuja ajavaksi. Kannatus on ollut pitkään nousujohteista, sillä persut ovat ainoa puolue, joka ajaa suomalaisten etuja, muut puolueet jakavat suomalaisten veroeurot ulkomaille maahanmuuton ja päästökauppojen avulla, mistä on seurauksena jo koettu esimerkiksi eläkeläisten huono tilanne.

        Mitäpä muuta persu pystyisi laskevista kannatusluvuista sanomaan niin että hyvää yötä vaan.


    • Vaadimme

      YT:t ja äkkiä!

    • prutku

      Jytky tulee, mutta jää taas housuihin.

    • Duunintekijä

      Demarit ovat toimillaan pitäneet huolen siitä, että tavallisen duunarin palkasta suuruusluokkaa 70% menee erilaisiin veroihin, tuloveron ja Alvin lisäksi on vino pino erilaisia tasaveroja, esimerkkinä nyt vaikkapa järjettömän suuri polttoainevero, johon demarit yhdessä muiden sosialistipuolueiden tavoin haluavat korotuksia hillitäkseen ilmastonmuutosta.

      Minä ihmettelen, että mistä löytyy niitä äänestäjiä, jotka edelleen äänestävät demareita..? Ai niin, heitähän löytyy ylisuureksi kasvatetulta julkiselta sektorilta. Mitä suurempi julkinen sektori, sitä enemmän demareilla äänestäjiä.

      Katsoin läpi erään eduskuntavaaliehdokkaana olevan demarinaisen CV:tä ja sieltähän selvisi, ettei hän ole koskaan ollut tuottavassa työssä. Ei koskaan. Joka ainoa työpaikka oli julkisen sektorin työpaikka. Ihan jokainen. Miten kukaan duunari voi edes kuvitella, että tälläinen henkilö ajaisi heidän asiaansa? No ei aja, ajavat vain lisää veroja, joilla julkista sektoria saadaan paisutetuksi entisestään. Olihan suuri julkinen sektori ylpeydenaihe Neuvostoliitossakin.

    • minäkinite

      Nykyinen hallitus toimillaan pitäneet huolen siitä, että tavallisen duunarin palkasta suuruusluokkaa 70% menee erilaisiin veroihin. Suuri osa duunareista ei tule palkallaan toimeen. Työstä vois maksaa sellaista palkkaa jolla tulee toimeen. Vaikuttaisi verotukseenkin.

    • Razima

      Ruotsissa demokratia toimii. SD sai vaaleissa niin mittavan äänisaaliin, että ilman sen myötävaikutusta ei hallitusta synny.

    • Jovainen

      Jos Suomen maanpetturi poliitikot Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen olisivat pitäneet Suomen erossa yhteisvaluutta Eurosta olisi kilpailukykymme kunnossa. Koska omaa kansallista valuuttaa kyettäisiin säätelemään tarpeen mukaan. Euro on siis liian vahva valuuta Suomen kaltaiselle vientiteollisuudesta elävälle maalle. Lisäksi Euron mukanaan tuomat pähkähullut velvoitteet auttaa Saksan ja Ranskan pankkeja ovat luoneet mielisairaan korkean valtion velan.
      Duunarien ja yrittäjien tulisi osoittaa sormella valtiojohtoa. euro yhteisvaluutasta päästäisiin eroon jos halutaan. Toinenkin keino olisi nimittäin rinnakkaisvaluutta., mutta kaikki vaihtoehdot vaativat sen että osapuolet pistävät hallituksen ja eduskunnan tekemään vihdoinkin Suomen edun mukaisia päätöksiä.

      • miinuskorkoa

        Joo, olihan se mahtavaa ja itsenäistä aikaa, kun korkoprosentti oli 18.


      • Latauspiste

        Eiköhän se korkoprosentti sitä taas kohta ole. Lähivuosina tulemme näkemään 90-luvun pankkikriisin toisinnon, kun korot lähtevät jyrkkään nousuun. Kiitos demarit!


    • hyväkantaa

      Kenen asialla SAK:n 20 hallituksen jäsentä on? Miksi he antavat työntekijöiden kärsiä? Lakkoilijan tilipussi on aina vajaa. He vastustavat toimillaan uusien työpaikkojen syntyä. Miksi?
      Rinne ehdottaa valtion rahoilla uudistuksia. Hyvä niin, mutta ne eivät ole vaihtoehto. Jonkun niistä voi toteuttaa lisäksi. On helppo tuhlata rahaa. Paljon vaikeampi on tienata. Sipilän hallitus on tehnyt työllisyys- ja talousihmeen. Se on totta. 115.000 uutta työpaikkaa on totta.

    • persettä.penkkiin

      Sanokaapas millä duunari puolustaa etujaan jos ei lakolla? Jos duunarilla ei olisi järjestöä tukenaan, niin sitten ne vasta ota tai jätä orjamarkkinat alkaisi! Älkää sanoko että duunari saa neuvottelemalla etunsa jos ei ole liittoja takana? Tuommoisia hallitusta mikä nyt on, niin niille on sama kuoleeko työläinen nälkään, pääasia ettei osinkoja aleta verottaa ja hyvätuloisten verovähennyksiä poisteta!
      Itse kannatan yleislakkoa ja uusia vaaleja sekä uutta hallitusta, sitten asiat selviää, ei muuten!

    • järkikäteen

      Ansiosidonnaista tulee moni tarvitsemaan SAK:n hallituksen aloittamassa 80.000 työnantajayrityksen toiminnan alaarvostamiskampanjassa. Nämä yritykset eivät ole SAK:n suoran ohjauksen alla, niin SAK:n hallitus käyttää muita kampituskeinoja. Työtä tarjoavien positiivinen asenne on romahtamassa. Se tarkoittaa lisää yt-neuvotteluja ja positiivisen työllisyyskehityksen heikkenemistä.

      Teollisuusliitto rikkoo työrauhavelvollisuutta lakoillaan. Sopimukset ovat olemassa ja silloin on työrauha. PAMin vartijoiden lakko on ainut, joka on oikea lakko. Muut ovat paskalakkoja. Ay-pomot kiukuspäissään pakottavat jäsenensä henkilöhtaisen kaunansa kostajiksi.

      Moni eroaa liitosta. Jäseniltä ei kysytä mitään vaan kyykytetään. Kukaan ei halua lakkoilla. Lakkoilijan tilipussi on aina vajaa. Sopimusedut kuuluvat kuitenkin kaikille. Hyvä työntantaja pitää huolta työntekijöistää. Huonolla ei viihdy kukaan. Ei riskiä.

    • hyilestoja

      Yrittäjien liitouma, pääministeri juoksupokanaan, on ottanut, tai ainakin yrittää ottaa, vallan, joka ei heille kuulu. AY-liike tekee sitä, minkä takia he ovat olemassa, eli puolustavat työläisten oikeuksia.

    • pappamies

      Yritystukia yrittäjille: mistä rahat? no otetaan koulutuksesta, vähennetään ammattikoulutusta ja korvataan "työharjoittelulla" Seuraus: Yrittäjille 200000 ammattikoululaista ilmaisiin töihin yritystuki.
      Yrittäjien vallankaappausyritys on onneksi havaittu ja tehty tyhjäksi, mutta aina on vaara tarjolla siitä suunnasta

    • eikovinkristillistä

      Rinne sai Elorannan viemään leivän lasten suusta. Nyt ovat aloittanett vihreän kampanjan ja nuorten irtisanomiskampanjan. Lisäksi sdp on tunkeutumassa kirkon toimielimiin. Siellä on tuhansia vuosia vanha kirja, jota ei muuteta neljän vuoden välein. Hei haloo! Jotain uutta sosialidemokratiaa menää epätasa-arvottamaan myös seurakuntaelämää. Se. joka itsensä kohottaa, se alennetaan. SDP kertoo seurakuntavaaleillaan, että he ovat parempia kuin muut. Heitä pitäisi äänestää. Muut ovat huonompia seurakuntalaisia. Pitäisikö pappien saarnoisaaan haukkua hallitusta? Sitä varmaan ajavat takaa? Hei haloo!

    • ammattiyhdistysonjonähty

      YTK:n jäsenmäärä on kohta suurempi kuin SAK:n. Kukaan ei halua lakkoilla ja vastustaa työllisyystoimia.

    • sakki

      Kukaan ei halua lakkoilla ja vastustaa työllisyystoimia. Jos siitä työllistymisestä maksettaisi vielä palkkaa jolla tulee toimeen Sak olisi tarpeeton.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe