Kahvakuula kakkosankkuriksi..

AjatustenTonava

Katselin tuossa rouvan kahvakuulia ja tuli mieleen että mitäs jos tuollaisen molskauttaisi veneen perästä kakkos "ankkuriksi". Keulassa tietysti oikea ankkuri mutta jos tuollaisen 10kg tai 16kg kahvakuulan läjäyttäisi perästä niin estäisikö pyörimisen ? Kalastus hommissa ainakin toimisi paremmin kuin mikään laahus, se on varma.

Oma vene 3t ja rapiat.

9

238

Vastaukset

 • Ei toimi, tai toimii jos on 20 metriä kettinkiä mukana. Itellä on 10kg sateenvarjoankkuri perässä rauhoittamassa pyörimisen mutta sekää ei oikein tahdo auttaa jos on hiekkainen pohj ja kovat virtaukset. Tommonen kahvakuula pyörii vaan pohjassa luulisin.

 • Ei ankkuriksi mutta kettingin ja köyden liitoskohtaan jollain pikasalvalla sipaistuna parantaa ankkurin pitoa pitämällä kettingin pohjan suuntaisena. Saattaapi myös tasoittaa reuhtomista pahassa kelissä.

 • Kahvakuulista on moneksi, varmasti hyvä ankkuriksi. Mielestäni kahvakuulat on erittäin yliarvostettuja . Itselläni on kahvakuulia kisamalleja 5kpl, ajattelin että kirpputorille vien ne , en päässy sinuiksi niiden kanssa . Minulle sopivampia välineitä on levytanko mm. Lihakset joita käytetään raskaahkossa työssä tulee huolletuksi paremmin levytangolla . Sanoisin että markkinamiehet osaa hyvin työnsä .

 • Hyvä ja helppo kahviankkuri siis pienin niistä kolmesta jotka mulla on veneessä. 1ooooooo...

 • Pelkkänä ankkurina en usko siitä olevan apua, mutta vaelteluun saattaa olla apua. Sepeteus tuossa kertoi, että ankkuriketjun painona lisäämään pitoa se toimii varmasti.

  Minulla oli 25Kg teollisuusventtiili lisäpainona pitämässä ankkuriköyttä pohjassa.
  Paikka oli melko tuulinen ja ankkurina oli 40Kg teräsrengas. Vene painoi 3,4 t

  Pohja on kovaa savea, jonka päällä hieman mutaa.
  Pelkästään tuo venttiili hirtti sinne pohjaan niin kovasti kiinni, ettei sitä saanut käsivoimilla irti.
  Masaesbosta

 • Oletko niin kyllästynyt rouvaasi että haluat pudottaa sen kakkosankkuriksi?

 • Luonnonsatamaan ankkuroitaessa kahvakuula on mainio lisä kun ranta on hankala. Jotta pääsisi mukavasti kulkemaan pitäisi veneen keulan olla lähellä rantaa mutta matalassa rannassa vene lyö aallokossa kiviin. Tilanteen pelastaa ankkuriliinan ja lyijyköyden väliin lisätty kahvakuula. Kahvakuulan ollessa pohjassa vene on turvallisella etäisyydellä rannasta, mutta veneen saa vetämällä hiukan lähemmäs rantaa kun kahvakuula nousee pohjasta. Eli kahvakuula lisää joustoa ankkurointiin ja parantaa ankkurin pitoa.

 • Jos ei ole kahvakuulaa, niin anoppi käy myös hyvin. Kannattaa vaan olla suihku uimatasolla kun ottaa takaisin kyytiin.

 • Niinpä, säästäähän siinä 10 euroa ja jos heittää eukon ankkuriksi, vielä enemmän.
  Tosin 25 euron ankkuri pitää varmasti paremmin kuin 15 euron kahvakuula. Eukko ei pidä lainkaan viikon päästä, jos vesi on lämmintä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  179
  3535
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1081