Kokemuksia Asuntosäätiön asumisoikeus asunnoista

Aso_asuntoa_harkitseva

Kaipailen tietoa onko kalusteet laadukkaita, kuinka toimii huolto ja isännöinti. Onko suurta vaihtuvuutta asukkaissa. Yleinen viihtyvyys.

Katselin ja huomasin heidän asunnoissaan vuokran olevan aika korkeita muihin asumisoikeusasuntoihin verrattuna.

200

26138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mokanut

      Ostettiin muuan vuosi sitten Asuntosäätiön aso-asunto vanhoista taloista ja en mitään ole katunut niin paljoa kuin sitä. Meillä oli niin vanha järjestysnumero, että olisimme jo saanneet sillä melkeimpä mistä vaan asumisoikeusasunnon ja me onnettomat sotkeennuttiin Asuntosäätiöön. Meille kerrottiin kaupanteon yhteydessä, että tehdään remontti mutta keittiötä ei uusita joten sen me teimme omalla rahalla. Remontin jälki ala-arvoista kukaan ei tule tarkistamaan Asolta mitä reiskat touhuavat ja asukas saa taistella joka asiasta. Meillä oli aiemmin kaupungin vuokra-asunto ja nekin pidettiin paremmassa kunnossa itseasiassa ne oli luksusta tähän verrattuna. Huolto on hyvä sitä ei voi moittia mutta Asuntosäätiöllä olisi monessa asiassa peiliin katsomisen paikka hommat ei oikein toimi siellä. Yritän jatkuvasti saada joltakin muulta asumisoikeusasuntoa lähinnä Hasolta tai TA-asunnoilta mutta nyt se järjestysnumero on niin iso että ei sillä saa vielä mitään arvaa vaan harmittaako. Olen katsonut myös vuokraasuntoja ja sekään ei ole hullumpi vaihtoehto tälle luukulle.

    • Haso-haaamu-Puksista

      Juu kaikki totta siksi me emme muuta Pukinmäen turvallisesta ja ihanasta asunnostamme ikinä! Tulen vanhana aso-kummituksenakin palaamaan Pukinmäkeen sen olen päättänyt nyt viimeistään!
      Haso on paras ja paranee vielä kun Hason uusi toimitusjohtaja pääsee asioista ytimeen, voi olla kuulemme vielä edellisestä henkilöstä huonommassa valossa kuin mitä on saatu tietoomme!?

    • Ukauka

      Olen asunut ASO asunnossa nyt kolme vuotta. Teetin keittiörempan tullessani. ASO laittoi uudet laminaattilattiat ja maalasi asunnon. Asunto on hiljainen ja sijainti loistava. Huolto toimii hyvin. Asuin ennen omistusasunnossa, Asossa asuminen paljon huolettomampaa. Ei velkaa ja huoltoyhtiö hoitaa korjaukset. Ainoa huono puoli on melko korkea käyttövastike. Hasossa halvemmat vastikkeet, mutta hyvillä paikoilla oleviin asuntoihin tarvitaan todella vanha numero.

      • Anonyymi

        kyllä aso kiitää tyhmä teko


      • Anonyymi

        Ai, että huolto toimii hyvin? Meillä patteri kylmänä viikon. Ilmausta ei tee varsinainen huolto, vaan annettu keikka alihankkijalle, josta ei kuulu mitään. Pakkasta -10 astetta. Tehtävähän on vaikea kuin atomivoimalan rakentaminen, joten pakko ymmärtää, että Asuntosäätiöllä ja huololla sormi suussa.


    • JuokseKunVoit

      Vesivuoto- ja homekämpät kuorrutetaan laastilla, valkoisella maalilla ja laminaatilla, ja myrkyt kovenee. Halvaksi tulee ja "uusitun asunnon" enimmät kasvustot pysyvät taas piilossa vuoden-pari. Terveys voipi mennä nopeamminkin, mutta korkeat vastikkeet turvataan.

    • Kyllästynyt

      Vuokrat tosikorkeita. Isännöitsijä taitaa olla vain nimi paperilla, ei saa millään yhteyttä, ainakaan Espoossa.

      • Leppäviita

        Itse asuin yli vuosi sitten Leppävaaran asossa. Vuokrat nousi 15-20 € ja autohalli(kylmä)paikka 60 euroa kuussa..vuosi.Nyt asun avaimen rivitalossa 4 euroa tuli lisää vuokraan.Yhtiö ei edes peruskorjaa edes yli 20 v. Asuntoja niin kuin Avain Asunnot.


      • Anonyymi

        Ei Espoossa mitään teknistä isännöitsijää olekaan, on vain nimi, mutta ei saa millään konstilla yhteyttä. Jos lähettää sähköpostia, ei vastaa, ei myöskään soittopyyntöihin. Kenen tilille se palkka maksetaan, ei ole varmasti pankkitiliäkään. VALETYÖLÄISIÄ kuten vanhustenhoidossa.
        Saakohan sen palkan kuitenkin kirjanpitoon ympättyä?


      • Anonyymi

        Oisko sama valeisännöitsijä, joka teettää valetutkimuksia. Viime kädessä asukkaat maksavat korkeina vastikkeina.


      • Anonyymi

        Varaudu mihin vaan - voit silti yllättyä.
        Google: paja aallonmerkki 4


      • Anonyymi

        Järjestelmä on tehty sellaiseksi että isännöitsijää ei ole tarkoituskaan saada kiinni.
        Ei kannata tehdä isompia remontteja itse. Minä teetin 10v sitten kylpyhuoneen ja saunan lattiaremontin, (laatoitus ja lattialämmitys) ja omaakin rahaa meni vaikka sain ns. Asoedun materiaaleihin. Se lattia on edelleen uuden veroinen, mutta en saanut mitään hyvitystä nyt 10 vuoden kuluttua.
        Omistaja ei pistä tikkua ristiin. Valitin tosi monta kertaa sadevesirännistä joka johtaa vedet suoraan perustuksiin. Ei tehty mitään. No eipä ole minun taloni. Oikeasti, asuntosäätiössä ollaan niin varmoja omista voitoista ettei edes viitsitä korjata pieniä vikoja, jotka ajan myötä kasvavat suuriksi.
        Ex asuntoni oli hyvällä paikalla jne, joten tyytyväisyyteenkin oli aihetta. Mutta voitontekokone se on, jos on moni muukin firma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varaudu mihin vaan - voit silti yllättyä.
        Google: paja aallonmerkki 4

        Että sillai.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varaudu mihin vaan - voit silti yllättyä.
        Google: paja aallonmerkki 4

        Se ei ole vitsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei ole vitsi.

        Ottaakohan ne suojelurahaa?


      • Anonyymi

        Totta!


    • Ziikkapii

      Kukaan tervejärkinen ei muuta tuon yhtiön asuntoihin, ei vaikka maksettaisiiin!

      • Kasakan.P

        Lihapatojen äärellä raakaa ja häikäilemätöntä porukkaa


      • Anonyymi

        Totta.


      • Anonyymi

        Koska pamahtaa kuten Kotkassa sijaitsevassa kerrostalossa hiljattain?


    • Eiikinä

      Kokemuksia on myös minun perheellä. Kirkkonummella kaksitasoinen rivitalo asunto oli todella huonossa kunnossa. Oli ollut pari vuotta vuokralla.Asunto oli rakennettu 90-luvun lopulla. Minkäänlaista remonttia he eivät suostuneet tekemään. Muovilattiat.Vanhat kaapit.Joten luovuin ajatuksesta koska remonttiin olisi mennyt omakustanteena liian paljon pätäkkää asuntoon joka ei ole edes omistuksessani.

      • Asumisturvaa

        Ei niitä kiinosta mitä ne myy ja vuokraa.pitkäaikainen toimari sai loparit. julkisuuteen vuosi,että alkoi tulla syytteitä Kuluttajaviranomaisten lahjonnasta.


      • Anonyymi
        Asumisturvaa kirjoitti:

        Ei niitä kiinosta mitä ne myy ja vuokraa.pitkäaikainen toimari sai loparit. julkisuuteen vuosi,että alkoi tulla syytteitä Kuluttajaviranomaisten lahjonnasta.

        Siihen malliin uutisoitiin. Tällainen mielikuva syntyi, mutta ilmeisesti siirtyi johtajaksi toiseen yksikköön, jossa asema ei ole niin näkyvä.


    • Vantaalainen

      On kokemuksia ja todella huonoja!

    • Kokemustajoliikaakin

      Kiertäkää Asuntosäätiön kämpät kaukaa!

    • yksvaanjoo

      Sukulaisellani oli asuntosäätiön asoasunto Helsingissä. Hyvin huollettu ja erittäin hiljainen talo. Kutsuimme sitä kummitustaloksi, kun siellä näytti asuvan puolet asukkaista jossain ulkomailla tai olivat muuten vaan todella hiljaisia. Ainoa mitä sukulaiseni valitteli oli vastikkeiden hintaa ja sitä, että ne hänen mielestään nousivat koko ajan. En tiedä pitkikö paikkansa, kun oli jo vanhempi, höperöityvä ihminen. Mutta näin vierailijana voin sanoa, että talossa oli aina siistiä, rauhallista ja laadukkaan oloiset materiaalit.

      • AvainAso

        Varmasti voi olla laadukkaan oloiset kalusteet.Riippuu onko uusi vai vanha.Jos vanha niin edelliset asukkaat ovat voineet parannella kalustusta omilla rahoillaan.Minä kyllä viihdyn hyvin vaikka en kyllä voi suositella liian korkeiden vastikkeiden takia..Samankokoisen asunnon saa muualta jopa 150 € halvemmalla.Riippuen tietysti asuinkunnasta.


      • Anonyymi
        AvainAso kirjoitti:

        Varmasti voi olla laadukkaan oloiset kalusteet.Riippuu onko uusi vai vanha.Jos vanha niin edelliset asukkaat ovat voineet parannella kalustusta omilla rahoillaan.Minä kyllä viihdyn hyvin vaikka en kyllä voi suositella liian korkeiden vastikkeiden takia..Samankokoisen asunnon saa muualta jopa 150 € halvemmalla.Riippuen tietysti asuinkunnasta.

        Asuntosäätiö/Asokodit - ei heikkohermoisille!

        Yli 10 vuoden kokemuksella voin sanoa, että tähän suuntaan asiat ovat viime vuosina menneet, valitettavasti.


    • anonyymi_SVV

      Asun Asuntosäätiön asunnossa ja täytyy todeta samoin kun joku tuolla aiemmin kirjoitti, että Isännöitsijä on vain nimi paperissa. Isännöitsijä meidän yhtiössä on täysin saamaton nahjus sitä ei voi vähempää kiinnostaa nämä talot tai näiden talojen yleiskunto kaikki annetaan rapistua mitään ei tehdä kerralla ja kunnolla kun joku tulee tekemään jotakin niin se tehdään monta kertaa kun yritetään tehdään ikään kuin ilmatteeksi ja työnjälki on mitä on niin ja lopputulos on kuitenkin huono ja siitä tuli lopulta kallis. En tiedä mikä mättää Asuntosäätiössä mutta kun löytyy sopiva asunto sinne lähdetään mutta se uusi asunto ei missään nimessä ole Asuntosäätiön ja en kyllä koskaan voi kehua heidän asuntoja tämä on ollut huonoin kokemus mitä vaan voi olla.

      • Pottuuntunut

        En usko että ainakaan täällä Saunalahden Asuntosäätiön talossa on oikeata teknistä isännöitsijää. On varmasti ”haamuisännöitsijä”
        Kun hänelle soittaa siellä vastaa joku ”vahtikoira” ja kuulustelee tarkasti mitä on asiaa.
        Lupaa toimittaa soittopyynnön, mutta sitä soittoa ei tule koskaan.


      • ExAsokodinAsiakas

        Asokodit ottivat jo vuosia (n. 4-5 v) sitten käyttöön keskitetyn palvelunumeron/-keskuksen, jonne kaikki puhelut menevät. Puheluihin vastaajat ovat siis vain puheluihin vastaajia keskuksessa, joka sijaitsee jossakin päin Suomea ja he välittävät puhelut eteenpäin. Minusta oli selkeä huononnus palveluun. Sitä ennen pääsi soittamaan suoraan esim. isännöitsijälle. Mutta kun ne isännöitsijät alkoivat vaihtua tuhkatiheään keksivät sitten tämän keskitetyn palvelunumeron.


      • Ja.Kieroillaan

        Keskus yhdistää alanumeroon,joka ei vastaa.Sitten puhelut menee vastaajaan eikä niitä viitsitä kuunnella.Takaisinsoittoa on turha odottaa.Kaikki venyy, vanuu ja kestää.


      • Anonyymi

        Nyt ei ole edes nimi paperissa, mutta palkka juoksee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt ei ole edes nimi paperissa, mutta palkka juoksee.

        Totta. Ei enää nimiä, mutta palkka juoksee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta. Ei enää nimiä, mutta palkka juoksee.

        Samat nimet. Mikään ei ole muuttunut, paitsi nimet piilossa.


    • Avaimessaasuva

      Asuntosäätiön ja myös Avain asumisoikeusasuntojen kirous on niiden korkeat vastikkeet.
      Kummallakin yhtiöllä on kustannuksissa ilmaa ja näin vastiketaso saadaan pidettyä joka vuosi korkealla. Isännöitsijät ovat, kuten jo mainittiin aivan ala-arvoista porukkaa. Joku aikonaan tokaisi, että nämä yhtiöt ovat " isännöitsijöiden hautuumaa " ja täytyy todeta, ettää ilmaisu pitää paikkansa.

      Nyt kun tapetilla on ollut Esperi Care ja yksityinen vanhustenhoito, niin samaan sarjaan kuuluvat nämä mainitut asumisoikeusyhtiöt. Voiton tavoittelu on ainoa joka näitä kiinnostaa.

      • anonyymi_eYb

        Vastikkeet ovat jo vedetty viimeisen päälle, joten voittoa on lähdetty kasvattamaan tinkimällä lämmityksestä. Monissa asunnoissa palellaan.
        Uudet lämmönsäätöjärjestelmät vähentävät lämmityskuluja 10% ja enemmänkin. Näin mainostetaan. Mutta on turhaa kuvitella, että lämmityksen säästöt näkyisivät hoitovastikkeen alenemisena.
        Lämmön säännöstely ei ole myöskään mikään eko- tai ilmastoteko, sillä jotkut asukkaat ovat jo epätoivoisina joutuneet turvautumaan omiin sähkölämmitteisiin irtopattereihin ym. Lämmityksestä maksetaan ensin korkeissa vastikkeissa ja rapiat päälle omassa sähkölaskussa.


      • Anonyymi

        Mikähän se lämmityssäästö oikeasti on? Kevään 2019 asukaskokoukseen "eivät saaneet kulutuslukuja" jakoon. Äkkiseltään vaikutti, että 10-11%:n säästö on pötypuhetta. Saivat ainakin kaupaksi kalliit systeemit.
        Kokouksessa selvisi, että monessa asunnossa palellaan. On ollut pakko turvautua omaan sähkökäyttöiseen lisälämmittimeen. Korkeat vastikkeet eivät silloin lämmitä edes mieltä. Joissain palellaan, joissain on yli 24 astetta.


    • Vantaalla75

      Asuntosäätiö hohhoijaa, kuka jaksaa tästä ees kirjoittaa?

    • alilaatua-ylihinnalla

      Asuntosäätiö on ihan ok vaihtoehto, jos toinen vaihtoehto on asunnottomuus. Muussa tapauksessa niitä ei voi suositella.

      • Anonyymi

        Viitisen vuotta sitten Asuntosäätiö-Asokotien hallintokulttuuri alkoi muuttua.
        Uusi isännöitsijä on epäpätevä, röyhkeä ja kahden kesken huonokäytöksinen.
        Kun myös tekninen isännöitsijä vaihtui vuonna 2018, asuminen on muuttunut turvattomaksi.
        Iäkkäämmissä taloissa tulee remontointi- ja korjaustarpeita väistämättä eteen, joten isännöitsijöiden kanssa joutuu enemmän tekemisiin. Harmi. Ikäihmisiä kiusataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viitisen vuotta sitten Asuntosäätiö-Asokotien hallintokulttuuri alkoi muuttua.
        Uusi isännöitsijä on epäpätevä, röyhkeä ja kahden kesken huonokäytöksinen.
        Kun myös tekninen isännöitsijä vaihtui vuonna 2018, asuminen on muuttunut turvattomaksi.
        Iäkkäämmissä taloissa tulee remontointi- ja korjaustarpeita väistämättä eteen, joten isännöitsijöiden kanssa joutuu enemmän tekemisiin. Harmi. Ikäihmisiä kiusataan.

        Jotkut ovat käyttäneet sähkölämmiteistä irtopatteria ja ovat hiljaa muistakin ongelmista. Ongelmat saattavat olla rajuja. Tämä on tietysti talokohtaista.
        Valittaja leimataan hankalaksi. Pelottelu alkaa.
        Uuden asukkaan pelottelu voi alkaa jo etukäteen (varmuuden vuoksi ?).
        Vasta muuttaneelle naapurille tuli postiluukusta suuraakkosin kirjoitettu lappu, jossa valitetaan melusta. Ei allekirjoitusta eikä päiväystä. -Kuinkas ollakaan! Yläpuolella on sattumoisin ongelma-asunto, jossa häiritsevä toiminta on saanut jatkua. Jotain pientä on kyllä tehty.
        Asukastoimikunnassa on varmasti kunnollista väkeä, mutta joukossa saattaa olla pari ns. yhteistyökykyistä, mikä riittää.


    • Ukauka

      Tietysti, jos on rahaa ei kannata asoon tulla, mutta kyllä minusta se on ihan ok vaihtoehto. Meillä uudehko talo ja hiljaiset naapurit sekä erinomaiset liikenneyhteydet. Asuisin tässä lopun ikääni, jollei käyttövastike olisi korkeahko. Omistusasunnossa asuneena tiedän, että kyllä niihinkin joutuu remppaa tekemään ja isännöitsijänä kanssa saa tapellla, mikä kenellekin kuuluu ja hommata remppamiehet paikalle. Asossa kaikki hoituu yhtiön puolesta. Haso on edullisin, mutta hyvillä paikoilla oleviin asuntoihin pitää olla yli 10v vanha jonotusnumero, joten se siitä. Vaihtoehto on lähinnä teoreettinen. Pieni vaihtuvuus ainakin tässä talossa, jossa minä asun. Kolmeen vuoteen ei ole kukaan muuttanut pois. Asuminen, ainakin pk-seudulla on aina järkyttävän kallista. Se vain on nyt niin.

      • Rahaton

        Miten luulet, että joku voisi muuttaa heti pois koska jos tarvitset uuden asumisoikeusasunnon niin siihen tarvitaan taas uusi asumisoikeusnumero ja sillä uudella numerolla ei vielä saa yhtään mitään. Itse asunut nyt 3-vuotta ja hain heti uuden numeron odottamaan jos jostainsyystä haluan hakea muualta asuntoa. Olen nyt hakenut Hason uusiskohteista asuntoa koska niissä on huomattavasti halvempi vastike kuin Asuntosäätiön asunnoissa. Tosin tuloksetta olen hakenut ei ole Hasolta tullut asunnosta tarjousta. Jos ja kun vaan jotenkin saisin joltain toiselta aunnun kuin Asuntosäätiöltä heti lähden muualle. Jos minulla olisi varaa ja rahaa niin toki ostaisin omistusasunnon ensitilassa mutta se on niin pirun pienestä kiinni eli siitä rahasta.


    • Viranomainen

      Asokodit eli nykyään Asuntosäätiön asumisoikeus on aikoinaan perustettu VVO / SATO akselille ja sen huomaa vielä nykyäänkin. Vastikkeet ovat todella korkeat. Helsingissä vain Avain asumisoikeus on kalliimpi, mutta Espoossa ja Vantaalla Asokodit on ykkönen. Koko toiminta perustuu kustannusten ylläpitämiseen mahdollisimman korkeana, jotta sieltä on helppo lapioida miljoonia " yhteistyökumppaneille " laskuja vastaan ja näin sumuttaa asukkaita ja viranomaisia. Omakustannus ja hyvä kiinteistön hoito on samaa sanahelinää, kuin Attendolla ja Esperi Carellä, mutta nyt kohteena on normi asukkaat.

      Nykylain tyrvin tämä kaikki on mahdollista ja tälle ei voi kukaan mitään, jollei lakia muuteta siten, että asukkaat pääsevät itse päättämään asumisestaan ja kustannuksistaan. Nyt tämä Säätiömafia voi huseerata mielinmäärin ja rumaa jälkeää on tiedossa vielä pitkään!

      • Terveysriski

        Käyttöveden lämpötiloissa pihdataan. Kraanavesi max 45astetta,kun pitäisi olla vähintään 55 astetta. Iso legionella bakteerien riski.


    • Vuokralainen

      Suomessa ei juurikaan ole korruptiota, mutta muuten pelataan tietyillä alueilla härskisti ja asuntobisnes on yksi näistä. Kojamo, Sato, Asuntosäätiö, Avain...tässä muutama esimerkki kaikkein törkeimmistä.

    • Espoonaso

      Alkuperäinen kysymys. Onko laadukasta, miten isännöinti ja huolto ja miten vaihtuvuus. Laatu on kehnoa, kaikesta säästetään. Huollon valitsee yhtiö, joskus osuu ihan hyväkin huolto. Isännöitsijät kelvottomia, mutta varmaankin johtuu yhtiön toimista. Vaihtuvuus melkoista johtuen kalleudesta. En kyllä suosittelis!

    • Ukauka

      Minusta Asolla isännöinti toimii ihan ok. Keskitetty puh. Nro on vähän ärsyttävä, mutta kyllä se viesti menee eteenpäin. Sähköpostilla isännöitsijään saa kiinni kyllä henk kohtaisesti. Minulla oli vesivahinko asunnossa. Soitin huoltoon puolen yön aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Sen jälkeen alkoi ukkoa rampata tutkimassa tilannetta. Viemäriauto tuli puoli neljän aikaan aamulla ja kuivuri plus puhallin klo 9 su aamuna. Joten kyllä minusta se huolto toimi. Keittiö uusittiin ja laminaatit vaihettiin sekä keittiöön että olkkariin. Itse en maksanut koko hommasta mitään.

      • Kyllästynyt

        Minulla aivan päinvastainen kokemus vesivahingon hoidosta. Kolme yhteydenottoa ennen kuin huolto saapui. Ehti kulua monta päivää, että kuivaus saatiin käyntiin. Koko homma yhtä painajaista. Kaikki yritetään saada asukkaan maksettavaksi. Isännöitsijä ei vastaa puhelimeen, soittopyyntöihin tai suostu tapaamaan. Sähköpostitse vastailee jotain ympäripyöreää. Laadukasta ei ole, vain ihan pakolliset korjataan sinne päin ja nekin viiveellä.


      • Anonyymi
        Kyllästynyt kirjoitti:

        Minulla aivan päinvastainen kokemus vesivahingon hoidosta. Kolme yhteydenottoa ennen kuin huolto saapui. Ehti kulua monta päivää, että kuivaus saatiin käyntiin. Koko homma yhtä painajaista. Kaikki yritetään saada asukkaan maksettavaksi. Isännöitsijä ei vastaa puhelimeen, soittopyyntöihin tai suostu tapaamaan. Sähköpostitse vastailee jotain ympäripyöreää. Laadukasta ei ole, vain ihan pakolliset korjataan sinne päin ja nekin viiveellä.

        Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia asuntosäätiössä nyt 12 vuotta asuneena. Paitsi nyt näyttää olevan katossa/seinässä vesivuoto. Soitin palvelukeskukseen tunti sitten ja tässä nyt odotellaan tuleeko huoltomies tarkistamaan tuon ennen kuin pitää kiiruhtaa töihin. Katsotaan mitä tapahtuu kun pääsee töistä kotiin. Hyvin alkanut tämä 13. perjantai...


    • Rakennusmestari

      Vesivahingoista he pitävätkin hyvää huolta, sillä muuten bisnekset menee pieleen. Hehän myyvät Asopaketteja ja stailereitakin niin, että märkätilat muutetaan vaatehuoneiksi tai muutoin rempataan ja mikä huvittavinta, asukas maksaa. 10 vuoden päästä rempasta on hyvitykset nollissa ja hyötyjänä on yhtiö, jonka ei tarvitse sijoittaa rahaa näihin. Yhtiö levittää rahaa lähipiirin korjausfirmoille, jotka tekevät " lume " remontteja ja asukkaat tämänkin maksavat. Myös Reim Group saa aimo siivun olemattomasta isännöinnistä. Näin kiinteismafia toimii.

    • Sivustaseuraajana

      Kaveri asuu Asuntosäätiön asunnossa ja usein valittaa toimintaa. Huolto, isännöinti ja korkeat vastikkeet on yleisin puheenaihe. Asuntoa johtuu remontoimaan itse ja kukaan ei välitä mistään. Haluais muuttaa, mutta lasten koulut on lähellä, eikä siis voi. Kauheeta seurata vierestä. Eikös asumisoikeuden pitänyt olla hyvä juttu?

    • Varatonasukki

      Kallis ja huono!

    • RöyhkeysjaAhneus

      ASO-lait muuttuivat 2005. 55-vuotta täyttäneiltä poistettiin varallisuusrajat. Eläkeläisille alettiin markkinoida turvallista, kohtuuhintaista, elinikäistä asumisturvaa. Moni on tehnyt päätöksen, jota katuu lopun ikäänsä. Tuli myytyä omakotitalo, rivitalon pätkä tai osake, johon oli tulossa kallis hissi- tai putkiremontti.Sitten ASO-vastikkeet lähtivät hurjaan nousukiitoon. Niillä olisi jo maksanut taloyhtiön hissilainat ym. helposti. Asuntojen hintojen noustua entisillä kauppahinnoilla omistusasumiseen paluu ei enää onnistu. Kun eläkeindeksejäkin on heikennetty, oman asunnon myynnistä jääneitä varoja on jouduttu käyttämään päivittäiseen elämiseen.
      Asuntosäätiö ja sen Asokodit aloittivat viime vuosikymmenellä täysin häikäilemättömän rahastuksen eikä muutosta ole näköpiirissä.

    • Sukulainen

      Hohhoijaa, kuka jaksaa?

    • Lypsykone

      Suomeen haluttiin kehittää Ruotsin mallin mukainen asumisoikeusjärjestelmä 1990-luvun alussa. Niin vaan kävi, että valmiiseen lakiehdotukseen lisättiin yksi käsin kirjoitettu lause päivää ennen lopullista eduskuntaäänestystä. Lisäys muutti koko lain alkuperäisen tarkoituksen. Enin osa kansanedustajista ei tiennyt, mistä seuraavana päivänä äänestettiin.
      Näin luotiin Suomen malli - asukkaat lypsylehmiä ja "yleishyöty" mafioille.

    • Pettynytasolainen

      Näin ikävästi kävi maamme asumisoikeusjärjestelmälle. Vain kunnalliset yhtiöt noudattivat lain henkeä ja todellista omakustannusperiaatetta. Isot valtakunnalliset vähät välittivät asukkaista ja järjestelmästä ja tämä näkyy nytkin hätskinä rahastuksena. Sitä yritetään peitellä mainonnalla, julkaisuilla ja keskiarvolaskelmiĺla. Suomi on maailman onnellisin maa, näin taas tänään uutisoitiin. Tätä voisi kysyä myös asoasukkailta.

      • Anonyymi

        Asokodit onni Asuntosäätiölle, ei asukkaille.


    • Sivustaseuraajako

      Ei jatkoon!

    • Anonyymi

      Asuntosäätiö oli aikoinaan ihan hyvä yhtiö. Sen omistivat erilaiset järjestöt, en muista mitkä. Eivät kuitenkaan olleet mitään rikollisjärjestöjä.
      MUTTA. SITTEN iski suuruudenhulluus ja ahneus. Ostivat kauhean määrään vanhoja huonokuntoisia asuntoja ja paisuivat isoksi ja mahtavaksi.
      Keksivät oivan keinon korjauttaa näitä asuntoja. Tarjosivat ”Staileria” ja saivat ihmiset uskomaan että remontti kuuluukin asukkaille, vaikka tosiasiassa olemme vain kurjia vuokralaisia joita on näköjään helppo hömpöttää. HÄVETKÄÄ.
      Aina isoja vuokria on perusteltu sillä että osa siitä menee remonttirahastoon, se rahasto on varmasti muuttanut nimensä kun tuli tämä Staileri ja ihmiset maksavat itse remonttinsa jos haluavat edes jollakin lailla asua siisteissä asunnoissa.

      • Kyllä ihmetyttää, että Aso-asukkaat menevät tähän remonttiansaan, mutta moni suomalainen uskoo kai vielä rehellisyyteen ja kun valheet heille sopivasti syötetään...

        Olen saanut kaupungin aso-asunnon ja onnellinen kun pääsen pois Asuntosäätiön kalliista asosta. Toki olen asuntoni jo ehtinyt maksaa ja auttanut säätiön johtoa sidosryhmineen rikastumaan. Ilmeisesti valtiollekin tämä asumisoikeusasuminen on hyvä bisnes, kun Arakin sitä ja rahastavia säätiöitä/yrityksiä vuodesta toiseen suojelee. Virkamiehillä ei ehkä myöskään ole busines-osaamista ja heitäkin on helppo sumuttaa ja vedättää...

        Asorakentaminen on varsinainen rahasampo, jossa pieni- ja keskituloisilta saadaan viimeisetkin pennoset irti. Jotenkin nämä valtion businekset menee aina samalla tavalla...

        Asumisoikeusasukkaita nimitetään vuokralaisiksi, jos asukas haluaa saada selvitystä oman yhtiön varojen käytöstä. Remontoinnin olessa kyseessä asumisoikeusasukasta taas kohdellaan asumisoikeudenhaltijana, jonka tulisi kustantaa remonttinsa itse.

        Tämä kaikki jo vuosikymmenien ajan virkamiesten ja poliitikkojen tuella!


    • Anonyymi

      Moni menee vipuun. Onnella on osoite.
      Se osoite ei silloin ole Asuntosäätiö - Asokodit.
      Siperia opettaa.

    • Anonyymi

      Nuorisosäätiö, NAL, Asuntosäätiö, Avain...Mitä yhteistä? Kaikissa näissä asunnot toimivat välikappaleena voiton tavoittelulle. Hyvää tarkoittavat uudistukset ja lait edullisemman asumisen puolesta on kaapattu markkinavoimille. Asukkaat ovat voimattomia mafian edessä ja viranomaisten valvonta on kadonnut kestitykseen ja lahjontaan. Surullista ja surkeaa Suomessa 2019!

      • Anonyymi

        Nuorisosäätiön väärinkäytöksiä on tullut julki. Rahat ties missä, vaan ei Nuorisosäätiöllä enää.
        Asuntosäätiön konsernirakenne on niin monimutkainen, että siitä on vaikeaa saada selvää. Koko konsernin nimi on Asuntosäätiö, mutta konserni ei ole säätiö. Konserniin kuuluu monenlaisia yksiköitä ja toimintoja golf-bisneksistä kiinteistöbisneksiin. Jättikonserniin kuuluu kylläkin myös Asuntosäätiö-niminen säätiö, joka "ei tavoittele välittömästi voittoa". Voitot menevät kai sitten sieltä välillisesti sinne jonnekin?


    • Anonyymi

      Näin on, kaikki nää kusettaa ja vetää eri tavalla firmojen liiveihin. Nuorisosäätiön johto oli liian ahne, muut elävät reunalla. Rahaa viedään Avaimen tapauksessa omille yhtiöille ja säätiö kikkailee minkä kerkeää. Lopputuloksena saatanan kallista asumista ja suoranaista kusetusta.

    • Anonyymi

      Olemme koittaneet päästä urakoimaan Asuntosäätiön kohteisiin ja varsinkin asumisoikeuspuolelle, mutta turhaan. Hinnoittelusta, eikä laadusta homma ei jää kiinni, mutta jostain oudosta syystä meitä ei valita. Onkohan kyseessä kartelli ja vedätys, siltä tuntuu!

      • Anonyymi

        Sen verran olen jo ehtinyt nähdä ja kuulla, että luulenpa, ettei kohdallasi ole kysymys luulotaudista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen verran olen jo ehtinyt nähdä ja kuulla, että luulenpa, ettei kohdallasi ole kysymys luulotaudista.

        Palelu alkoi taas - syksy saapui.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Palelu alkoi taas - syksy saapui.

        ASO-KODISSA PALELU ALKOI TAAS. Varma syksyn merkki.


    • Anonyymi

      Kuka jaksaa vielä puhua tästä yhtiöstä?

      • Anonyymi

        Taitaa olla sattumankauppaa. Sattumia on tai sitten ei.


    • Anonyymi

      Vastike nousi 38e, ei naurata. Ryöstäjät liikkeellä!

      • Anonyymi

        Persujen Halla-aho mässäili persujen ja sinisten puoluetuella. Kun siniset loikkasi, uuden lain mukaan puoluetuet eivät siirtyneet mukana. Monta miljoonaa. Persut eivät ole vielä päässeet rahastamaan "yleishyödyllisiä", mutta voihan sekin päivä joskus koittaa.


    • Anonyymi

      Kaduttaa, että haksahdettiin Asuntosäätiön asoon. Meillä oli vähemmän ongelmia vuokratalossa ja se oli ainakin lämmin. Aso on hyvällä sijainnilla Saunalahdessa eli aso-maksu oli aika korkea. Kaksi päivää muuton jälkeen vastike nousi 70e. Asunto on kylmä (vetoinen), mutta asialle ei ole tehty mitään. Myös muut asukkaat ovat valittaneet kylmyydestä. Nukuimme alussa pipot päässä. Lasten käsivarret ja nenänpäät ihan kylmiä. Kaupanpäälle saimme tupakoivan naapurin alakerrassa. Tupakansavua ei mikään poista eikä sitä voi asunossa kieltää. Aso-myyjä antoi holhoavan luennon siitä kuinka asioista pitää ottaa etukäteen selvää. Esimerkiksi kiertää rapussa ja naapurustossa ja kysellä ihmisiltä kadulla talon asioista. Todella realistista 2v. ja 5v. lapsien kanssa (ja ottaen huomioon että rapuissa on ovikoodit). Loppusiivousta ei oltu tehty. Putket oli tukossa 3 päivää, Soukan huolto ei tullut apuun. Liesituuletin tippui rasvaa. Kuluneet ovet (turvonneet vedestä) saivat jäädä, niitä ei aso vaihda. Ei kannata muuttaa asoon! Hulluutta.

    • Anonyymi

      Asuntosäätiön asumisoikeus on outo firma. Koko koneiston voimin kehuvat järjestelmää ja asuntojen halpuutta. Onnella on osoite vilahtaa joka käänteessä ja oman lehden kautta valavat uskoa asukkaille, että kaikki on ihan jees. Totuus on jotain aivan muuta. Vuokrat pilvissä, helkkarin huono isännöinti ja onneton huolto. Talot on rempallaan ja asukkaat maksavat itsensä kipeiksi. Asukasdemokratia on vitsi, jolle voisi nauraa, ellei itse suisi näissä samoissa nurkissa. Pois täältä pitää päästä!

    • Anonyymi

      moni katuu, pieni numero meni, asunto-ongelmia tuli

    • Anonyymi

      Asun neljättä vuotta asoasunnossa. Muutin omistusasunnosta. Sain maksettua velat ja vaihdettua auton. Remppasin vähän omaan laskuun. Keittiöremppeja ennenkin tehneenä tiedän, että ason kautta rempan sai PALJON edullisemmin. Huolto toimii hyvin. Talossa oli vesivahinko ja sen myötä sain uudet laminaatit lattiaan. Talo on hiljainen ja loistavalla paikalla. Vaihtuvuutta vähän. Kahtena eka vuonna käyttövastike laski. Tänä vuonna nousi reippaasti. Se kirpaisee. Toisaalta tälläisella paikalla oleva vuokra-asunto olisi vielä paljon kalliimpi. Haso on paras, jos sinne vain pääsee. Hyville paikoille on kuitenkin oltava tosi alhainen järjestysnumero, jota minulla ei ole. Toivottavasti muuttavat järjestelmää niin, että numerot vanhenee esim viidessä vuodessa, niin että niitä ei voi jemmailla montakymmentä vuotta.

    • Anonyymi

      Asokotien asiakaslehti on uskomatonta satuilua. Älä usko siis sanaakaan siitä kaunistelusta. Haastatteluja on tehty erittäin valikoidusti. Totuuden aika on todella ohi!

      Viimeisessä lehdessä kerrotaan mm. uudesta kohteesta, jossa rakentaja teki konkurssin. Asosäätiö hoiti asian niin, että asumioikeusmaksua korotettiin 38 % ja Asojohtaja Riskilä kehuu Ason olleen reilu ja antaneen asukkaille ilmaisena hyvityksenä parvekelasitukset kaupan päälle. Kuvissa kaksi kaukaa muualta Suomesta muuttanutta eläkeläisasukasta keinuu onnellisina pihakeinussa. Mitä auvoa...

      • Anonyymi

        Kenenkään ei olisi ollut pakko ottaa asuntoa korotetulla asomaksulla eli hyvin olisi ehtinyt perumaan kaupat ja sanomaan asunnon irti ennen sen valmistumista. Sekin mainittiin siinä asukaslehden jutussa. Näin teki varmaan moni Hason Kuusikkotien kohteessa, jota urakoi sama konkurssiin mennyt yhtiö. En ole itse mikään asokotien fani, koska itsekin olen ko. yrityksen asunnossa hetken asunut ja nopeasti muuttanut pois. Mutta asukaslehden juttu oli ihan ok, eikä sillä eläkeläispariskunnalla tuntunut olevan hätäpäivää, ainakaan taloudellisesti. Enemmän olisin huolissani ehkä siitä jutussakin mainitusta mahdollisuudesta kosteusongelmaan rakennusten oltua suojaamattomana Omeran konkurssin jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenenkään ei olisi ollut pakko ottaa asuntoa korotetulla asomaksulla eli hyvin olisi ehtinyt perumaan kaupat ja sanomaan asunnon irti ennen sen valmistumista. Sekin mainittiin siinä asukaslehden jutussa. Näin teki varmaan moni Hason Kuusikkotien kohteessa, jota urakoi sama konkurssiin mennyt yhtiö. En ole itse mikään asokotien fani, koska itsekin olen ko. yrityksen asunnossa hetken asunut ja nopeasti muuttanut pois. Mutta asukaslehden juttu oli ihan ok, eikä sillä eläkeläispariskunnalla tuntunut olevan hätäpäivää, ainakaan taloudellisesti. Enemmän olisin huolissani ehkä siitä jutussakin mainitusta mahdollisuudesta kosteusongelmaan rakennusten oltua suojaamattomana Omeran konkurssin jälkeen.

        Siinä vaiheessa kun on vihdoin saanut aso-asunnon ja valmistautunut muuttoon ei varmaan ole kovin helppoa luopua asunnosta. Lisäksi olet jo maksanut muutostyöt, joita ei aina hyvitetä lainkaan. Minusta Aso-säätiö rokotti konkurssista asukkaita ja raskaasti. Totesivat vielä, että kyllä peruutusten tilalle saatiin helposti uudet asukkaat. Näin Helsingissä, kun asunnoista on kova pula. Varmaan yhtiö veti konkurssistakin mukavat voitot.


    • Anonyymi

      Siis Asomaksu nousee 38% eli miltei 40%. Jos alkuperäinen pyörii 500e/m2 tuntumassa, niin korotus tarkoittaa 200e/m2 lisää. Sikamaista toimintaa säätiöltä. Kai heilläkin pitäisi joku vastuu rakennuttajana. Ei koko vastuuta saa ja voi vierittää asukkaiden päälle ja maksettavaksi. Selvästi on hommassa vedätyksen makua.

    • Anonyymi

      Asuntosäätiöllä olen 11 vuotta asunut. Vastike korkea, mitään päivitystä ei tehdä ellet ole ”ansainnut” asumisajan perusteella. Meille tuli viime vuonna laminaatit kymmenvuotislahjana. Naapurin Hekan asuntoon ne tuli muuten vaan, samoin uusittiin keittiö. Meillä on kellastunut ja halvinta materiaalia keittiö, kuten kaikki muukin.

    • Anonyymi

      Sosiaalisen asuntotuotannon tarkoitus on siirtää veroeuroja yhtiötä lähellä olevalle poliittiselle taholle. Asuntosäätiöllä se on KEPU.

      • Anonyymi

        TA:lla se on Kepu.
        Asuntosäätiöllä SDP ja Vas.liitto. Taustalla myös SAK.
        Asuntosäätiö osti VVO:n Asokodit ja mukana tuli uutta henkilökuntaa, minkä kyllä huomaa. Asuntosäätiö oli joskus ok.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TA:lla se on Kepu.
        Asuntosäätiöllä SDP ja Vas.liitto. Taustalla myös SAK.
        Asuntosäätiö osti VVO:n Asokodit ja mukana tuli uutta henkilökuntaa, minkä kyllä huomaa. Asuntosäätiö oli joskus ok.

        Asuntosäätiön perustivat Väestöliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Vuokralaisten keskusliitto, Invalidiliitto, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK) ja Virkamiesliitto.

        Vasemmistoliittoa ei tuolloin ollut edes olemassa eikä SDP:läkään ole mitään tekemistä Asuntosäätiön kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TA:lla se on Kepu.
        Asuntosäätiöllä SDP ja Vas.liitto. Taustalla myös SAK.
        Asuntosäätiö osti VVO:n Asokodit ja mukana tuli uutta henkilökuntaa, minkä kyllä huomaa. Asuntosäätiö oli joskus ok.

        Katsopa ketä on hallintoelimissä ja väitä vasta sen jälkeen.


      • Anonyymi

        ASO-Kodit/Asuntosäätiön taustalla ei todellakaan ole KEPU vaan SDP!

        TA-asuntojen takaa löytyy KEPU-yhteyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TA:lla se on Kepu.
        Asuntosäätiöllä SDP ja Vas.liitto. Taustalla myös SAK.
        Asuntosäätiö osti VVO:n Asokodit ja mukana tuli uutta henkilökuntaa, minkä kyllä huomaa. Asuntosäätiö oli joskus ok.

        Asuntosäätiö osti VVO:n asot. VVO:lla (nyk. Kojamo) touhusivat AY-Riku Aalto ja AY-Antti Rinne. Kun Antti Rinne pääsi VVO:n hallitukseen ja Riku Aalto hallituksen puheenjohtajaksi, aso-vastikkeiden nousukiito alkoi.
        Rinne oli juonimassa asuntokauppoja, Y-säätiölle ARA-rahoitetut vuokra-asunnot ja Asuntosäätiölle VVO:n ASO-kodit, kauppahinnat salaiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsopa ketä on hallintoelimissä ja väitä vasta sen jälkeen.

        Hallinnossa SAK:n palkollisia, muuta ay:tä, demari/demareita.


    • Anonyymi

      Suomi v 2020 ja tällaista toimintaa on mahdollista ylläpitää. Asukkaat sijoittavat asokämppiin miljoonia ja loput on lainaa. Yhtiö päättää ihan kaikesta ja asukkaat maksavat ihan kaiken. Mukava pelata toisten rahoilla ja jakaa sitä kavereille palkkoina, palkkioina ja sidosryhmille urakoina. Sitten julkaistaan omaa mediaa, jossa hehkutetaan kuinka ollaan asukkaiden asialla. Onneksi uusi laki torppaa tämän vääryyden ja päättää 30 vuotta kestäneen vääryyden!

      • Anonyymi

        "Onneksi uusi laki torppaa "

        Ei torppaa, sorry.


      • Anonyymi

        Uusi laki heikentää pienillä paikkakunnilla asossa asuvia. Jos talon asunnot on pahasti vajaakäytöllä, kaikki talon asunnot voidaan myydä omistusasunnoksi. Kolmella suurimmalla asoalueella tuota riskiä ei ole, koska tulijoita on paljon enemmän kuin asoasuntoja.


    • Anonyymi

      Vastaanpa tähän vanhaan ketjuun. Itse ostin 1 kk sitten Asokämpän, joka välittäjän mukaan rempataan täysin, koska siellä oli ollut tulipalo ja sprinklerit kastelleet tämän asunnon ja alemmat. Remonttia tehty jo 4-5 kk ja asunto kuivatettu yms. Itse kävin katsomassa kämpän n. 2 kk sitten ja se oli siis täysin vaiheessa, pelkkä betonikehikko. Minulle luvattiin että kaikki tulee uutta, keittiön kaapit, Sälekaihtimet kuuluvat asuntoon, saan valita materiaaleja jne jne. Asunto luvattiin 20.7 loppusiivouksen jälkeen olevan käytössäni. No pian selvisi että kuivatilat valmiit 20.7 ja märkätilat myöhemmin 24.7. Sovittiin loppusiivous kuivatiloille 20.7, jonka jälkeen saan viedä asuntoon tavarani, koska oma asuntoni meni kaupan ja olin luvannut sen vapautuvan 21.7. Päätin että itse voin nukkua autossa, mökillä tai vaikka rannalla tuohon 24.7 saakka. No 20.7 veimme muuttokuorman ja asunnossa ei ollut tehty loppusiivousta, jopa keittiön kaapit täynnä edellisen asukkaan postia ja rakennusrojua, kaspit pinttyneen lian peitossa yms. Niin.. ne uusitut keittiönkaapit olivat vain uusittu niin että uudet ovet laitettu. Remontoituun asuntoon oli jätetty osaksi vanhat listat, vanhat likaiset risat vaatekaapit, ikkunat likaiset/ tiivisteet murtuneet/rikki. Murrettu ulko-ovi, jossa ylhäällä mustaa palovauriota edelleen paikallaan. Jne jne. Myös 20 vuotta vanhat kylmäkalusteet nostettu paikoilleen ja vanha liesi, joka seissyt parvekkeella sen 5 kk, jossa risat parvekelasit. Valitin asiasta ja luvattiin että 24.7 kaikki olisi kunnossa kun myös Märkätilojen loppusiivous tehty ja luvatut keittiölaitteet uusittu, jos ne kerran oli minulle luvattu. Sälekaihtimet olivat yhtäkkiä itseni maksettavat, vaikka nekin luvattiin. Ja vitut, 24.7 ,kahden autossa nukutun yön jälkeen menin muka valmiiseen kämppään. No kaapit edelleen täynnä likaa, nokea, edellisen asukkaan rojua, liettä ei ollenkaan, sama risa /palanut ovi paikallaan, ikkunoiden tiivisteet rikki ja ikkunan "lukko" nippusiteellä kiinni. Parveke likainen ja täynnä raksarojua yms. Uusituista listoista yksi jo irti. Jopa kylpyhuoneen hana vuoti, isäni korjasi sen. Ikkunanpuitteet lian peitossa, samoin seinät. Ikkunat tosin oli huitaisten pesty. Ja vanha risa liesituuletin paikallaan, joka aivan rasvassa ja ruuvi rikki, niin että ritilä roikkuu. No siivosimme kaapit, seinät yms. Ja kaiken tämän lisäksi olen saanut itse hoitaa ja varmistella puhelimitse asioita monta kertaa. Autopaikka asia ei edelleenkään selvä vaikka varasin paikan jo viikkoja sitten. Kaikesta on toki kuvat ja valituksen oon tehnyt ylemmäs asokodeille, mutta voiko tästä vielä valittaa esim. Kuluttajansuojaan? Nyt asun mökillä, koska en kestä mennä kämpälle kaiken tämän harmin jälkeen. En suosittele asokoteja kenellekään.

      • Anonyymi

        Uskomatonta toimintaa! Kannattaa aina kysellä kokemuksia muilta ihmisiltä siitä asumisoikeusyhtiöstä, josta aikoo ostaa asumisoikeusasunnon eikä rynnätä päätä pahkaa ensimmäistä vapautuvaa asuntoa ostamaan. Olisit varmasti täältä saanut kokemuksia siitä, että Asokotien asuntoon ei ehkä kannata muuttaa. Jos eivät korjaa asuntoa, niin sinuna vaatisin ainakin alennusta vastikkeesta siihen asti, kun asuntoa korjataan tai asunnon irtisanomismahdollisuutta ilman kolmen kuukauden vastikkeen maksamista.

        Hasolla ei ole tuollaista eikä varmaan kaikilla muillakaan asumisoikeusyhtiöillä. Jos asut Helsingissä, niin kannattaa hakea Hason asuntoja, vaikka niitä on hankalampi saada, koska ovat vastikkeeltaan halvimpia ja asiat yleensä hoidetaan kuntoon. Hasolle rakennetaan paljon uusia asuntoja.


      • Anonyymi

        En yhtään ihmettele Asokotien toimintaa. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että kelvottomampaa yritystä saa hakea. Isännöitsijät aivan luokattomia, jotka eivät normaali yriyksissä pärjäisi päivääkään, mutta täällä saavat temmeltää. On hyvä muistaa mistä on kysymys. Maan asumisoikeusjärjestelmästä, jonka aikoinaan ottivat haltuun suuret rakennuttajayhtiöt ja nyt niiden toimintaa jatkaa näiden käsikassarat. Ei kyse ole asumisesta, ei kiinteistönhoidosta, ei asolaista, ei asukkaista, vaan rahasta ja siitä miten sitä saa lapioitua mahdollisimman paljon itselleen. Tässä pelissä mainitut yhden asunnon ongelmat ei paina mitään. Ikävä kyllä teit mokan kun otit Asoktien kämpän vastaan. Minä asuin Vantaalla aikoinaan ja onneksi pääsin siitä luukusta ja Asokodeista eroon. Kamala yritys!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En yhtään ihmettele Asokotien toimintaa. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että kelvottomampaa yritystä saa hakea. Isännöitsijät aivan luokattomia, jotka eivät normaali yriyksissä pärjäisi päivääkään, mutta täällä saavat temmeltää. On hyvä muistaa mistä on kysymys. Maan asumisoikeusjärjestelmästä, jonka aikoinaan ottivat haltuun suuret rakennuttajayhtiöt ja nyt niiden toimintaa jatkaa näiden käsikassarat. Ei kyse ole asumisesta, ei kiinteistönhoidosta, ei asolaista, ei asukkaista, vaan rahasta ja siitä miten sitä saa lapioitua mahdollisimman paljon itselleen. Tässä pelissä mainitut yhden asunnon ongelmat ei paina mitään. Ikävä kyllä teit mokan kun otit Asoktien kämpän vastaan. Minä asuin Vantaalla aikoinaan ja onneksi pääsin siitä luukusta ja Asokodeista eroon. Kamala yritys!

        Isännöitsijöitä piilotetaan uuteen tytäryhtiöön.
        Ei niitä ainakaan päivänvalossa näy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En yhtään ihmettele Asokotien toimintaa. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että kelvottomampaa yritystä saa hakea. Isännöitsijät aivan luokattomia, jotka eivät normaali yriyksissä pärjäisi päivääkään, mutta täällä saavat temmeltää. On hyvä muistaa mistä on kysymys. Maan asumisoikeusjärjestelmästä, jonka aikoinaan ottivat haltuun suuret rakennuttajayhtiöt ja nyt niiden toimintaa jatkaa näiden käsikassarat. Ei kyse ole asumisesta, ei kiinteistönhoidosta, ei asolaista, ei asukkaista, vaan rahasta ja siitä miten sitä saa lapioitua mahdollisimman paljon itselleen. Tässä pelissä mainitut yhden asunnon ongelmat ei paina mitään. Ikävä kyllä teit mokan kun otit Asoktien kämpän vastaan. Minä asuin Vantaalla aikoinaan ja onneksi pääsin siitä luukusta ja Asokodeista eroon. Kamala yritys!

        Ei kannata kokeilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En yhtään ihmettele Asokotien toimintaa. Vuosien kokemuksella voin sanoa, että kelvottomampaa yritystä saa hakea. Isännöitsijät aivan luokattomia, jotka eivät normaali yriyksissä pärjäisi päivääkään, mutta täällä saavat temmeltää. On hyvä muistaa mistä on kysymys. Maan asumisoikeusjärjestelmästä, jonka aikoinaan ottivat haltuun suuret rakennuttajayhtiöt ja nyt niiden toimintaa jatkaa näiden käsikassarat. Ei kyse ole asumisesta, ei kiinteistönhoidosta, ei asolaista, ei asukkaista, vaan rahasta ja siitä miten sitä saa lapioitua mahdollisimman paljon itselleen. Tässä pelissä mainitut yhden asunnon ongelmat ei paina mitään. Ikävä kyllä teit mokan kun otit Asoktien kämpän vastaan. Minä asuin Vantaalla aikoinaan ja onneksi pääsin siitä luukusta ja Asokodeista eroon. Kamala yritys!

        Samaa mieltä ja isännöitsijät piilottelee itseään ja tarvittaessa soittaa tuntemattomasta numerosta. Meillä ollut paritalossa ongelmana naapurin bilettäminen 1-2 krt/kk ja musan soitto jatkuu n. klo 06:00 seuraavaan aamuun. Ensimmäisenä asumisvuotena 2016 kävin yöllä n. klo 02:00 sanomassa asiasta niin tuli turpaanveto ja tappouhkauksia. No sen jälkeen olen ilmoittanut asiasta isännöitsijälle. Isännöitsijn vastaus oli, että mun pitäisi hommata yöllä n. klo 03:00 ulkopuolinen todistaja, että naapuri metelöi. Eikö järjestyssäännöistä voi huomauttaa ilman ulkopuolista todistajaa? Nyt etsitään toista paikkaa.


    • Anonyymi

      Asteikolla 1 - 10, luokaton. Onnella ei ole osoitetta.

    • Anonyymi

      Asuntosäätiöllä korkeat vuokrat. Kuin myös Avaimella ja TA:lla. Mutta Asuntosäätiöllä on paljon huonokuntoista vanhempaa asuntokantaa. Minun keittiössäni vajaat 30 vuotta vanhat keittiön kaapistoista jäi laatikon etupaneeli käteen ja korkea kaapinovi on "paikattu" aivan eri sarjaan kuuluvalla eripariovella. Kalusteista näen, että niihin on joskus vuosien varrella tehty "korjauksia", ... joissa työn jälki on ihan luokatonta. Asuntosäätiön vuosittaisista vuokrankorotuksista ei saa tietoa, eikä niitä voi ennustaa. Kaksiossa korotus voi olla 7e / kk ja sitten seuraavana vuonna yhtäkkiä 30e/kk.... ei siis mitään linjaa korotuksissa. Paitsi se, että ne nousevat taatusti joka vuosi. Asuntosäätiön ilmoitukset on sitä ja tätä... välillä on ilmoitettu kerros väärin, välillä väitetään että on parvekelasitus, vaikka ei ole, välillä on pohja ja kerros väärin jne. Kun tästä huomauttaa, sanoo asuntomyyjä, että heille "ei anneta tietoja myytävistä asunnoista". Itse asun Asuntosäätiöllä tasan niin kauan kuin on pakko ja häivyn heti kun saan paremman... Ja se on HASO tai oma.

      • Anonyymi

        Tässä Helsingin asumisoikeusasuntojen ns. vuokrat. Tuore tilasto. 30.10.2020.

        -- Avain 914 kpl asuntoja. 14,68 e/m2.
        -- Haso 4879 kpl asuntoja. 10,70 e/m2.
        -- KAS (ex-Settlementti) 206 kpl asuntoja. 13,73 e/m2.
        -- Asuntosäätiö 3038 kpl asuntoja. 14,45 e/m2.
        -- TA-Asumisoikeus 1466 kpl asuntoja. 13,71 e/m2.

        Jos joku ihmettelee, että miksi esim. Hasolla ihan uusissa asunnoissa voi asuvastike olla pienempi kuin vaikka 20 vanhassa... Lainat ovat takapainoitteisia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä Helsingin asumisoikeusasuntojen ns. vuokrat. Tuore tilasto. 30.10.2020.

        -- Avain 914 kpl asuntoja. 14,68 e/m2.
        -- Haso 4879 kpl asuntoja. 10,70 e/m2.
        -- KAS (ex-Settlementti) 206 kpl asuntoja. 13,73 e/m2.
        -- Asuntosäätiö 3038 kpl asuntoja. 14,45 e/m2.
        -- TA-Asumisoikeus 1466 kpl asuntoja. 13,71 e/m2.

        Jos joku ihmettelee, että miksi esim. Hasolla ihan uusissa asunnoissa voi asuvastike olla pienempi kuin vaikka 20 vanhassa... Lainat ovat takapainoitteisia...

        Hasolla ja Asuntosäätiö-ASO-kodeilla on paljon vanhaa asuntokantaa.

        Asuntosäätiö-ASO-kodeissa on vanhat alkuperäiset 25 - liki 30 vuotta vanhat muovimatot, samoin kylppäreissä.

        Jos lattiassa on parketti tai laminaatti ja kylppärissä laatat, aso-asukas on maksanut ne itse, samoin parvekelasien kanssa.

        Niitä on voinut tulla myös ns. aso-etuna saman asukkaan yhtäjaksoisen 10 vuoden asumisen perusteella, ja silloinkin usein aso-asukas on joutunut maksamaan osan itse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä Helsingin asumisoikeusasuntojen ns. vuokrat. Tuore tilasto. 30.10.2020.

        -- Avain 914 kpl asuntoja. 14,68 e/m2.
        -- Haso 4879 kpl asuntoja. 10,70 e/m2.
        -- KAS (ex-Settlementti) 206 kpl asuntoja. 13,73 e/m2.
        -- Asuntosäätiö 3038 kpl asuntoja. 14,45 e/m2.
        -- TA-Asumisoikeus 1466 kpl asuntoja. 13,71 e/m2.

        Jos joku ihmettelee, että miksi esim. Hasolla ihan uusissa asunnoissa voi asuvastike olla pienempi kuin vaikka 20 vanhassa... Lainat ovat takapainoitteisia...

        Onpas kalliita ASO kämppiä listoilla ja faktat puuttuvat. Tässä faktaa Avain ASO yhtiön asunnosta Vantaa, Mikkola. Asunto 2h KK S, asuinpinta-ala 60,5 m2 ja eritelty vastike vuodelle 2021.

        ed,. vuoden yli-/alijäämä kv 1 4,30 eur/kk
        ed. vuoden yli-/alijäämä kv 2 9,21 eur/kk
        Käyttövastike 1 179,90 eur/kk
        Käyttövastike 2 477,69 eur/kk
        Käyttövastike 3 25,17 eur/kk
        Vesimaksu 17,50 eur/kk
        Autopaikka, lämmin 13,00 eur/kk
        -------------------------------------------------------
        Yhteensä 726,77 eur/kk

        Neliöhinta eur/m2 on 726,77 eur/60,5 m2 = 12,01 eur/m2
        Ilman vesimaksua ja autopaikkaa neliöhinta = 11,51 eur/m2

        On varsin oleellista tietää, mitä ns. vuokra sisältää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hasolla ja Asuntosäätiö-ASO-kodeilla on paljon vanhaa asuntokantaa.

        Asuntosäätiö-ASO-kodeissa on vanhat alkuperäiset 25 - liki 30 vuotta vanhat muovimatot, samoin kylppäreissä.

        Jos lattiassa on parketti tai laminaatti ja kylppärissä laatat, aso-asukas on maksanut ne itse, samoin parvekelasien kanssa.

        Niitä on voinut tulla myös ns. aso-etuna saman asukkaan yhtäjaksoisen 10 vuoden asumisen perusteella, ja silloinkin usein aso-asukas on joutunut maksamaan osan itse.

        >Niitä on voinut tulla myös ns. aso-etuna saman asukkaan yhtäjaksoisen 10 vuoden
        >asumisen perusteella, ja silloinkin usein aso-asukas on joutunut maksamaan osan itse.

        Omaa kokemusta.
        Näitä remppoja on todella tarjottu ja makseltu omasta lompuukista...

        Siis jääkaappi poksahti.
        Tein ilmoituksen että uusi kiitos, neljä työpävää odoteltuani vastausta jouduin polttamaan kesälomapäiväni.
        Tein niin kovin selväksi kuin ikinä mahdollista että sitä rikkinäistä kaappia saa mennä yleisavaimilla kurkkaamaan ja jos teknikonkin mielestä rikki niin sitten uutta...
        Sen pitkän alihankintaketjun päässä oleva toimija kertoi etteivät ole saaneet valuutusta tepastella yleisavaimella sisään ja mielipiteeni ei sitä pysty poikkeuttamaan.
        No mitä siinä sitten, töistä vapaata ja jannua odottelemaan... Kertoi paikanpäällä että Asuntosäätiön olisi pitänyt omassa lomakkeessaan ruksia kohta joka mahdollistaa alihankkijan alihankkijan yleisavainta käyttää....

        Sitten sen kymmenvuotis-ihqu paketin vastaanotin. Ruksin lomakkeen kohdan että kylppärin mööpelit uusiksi.
        Koska kokemusta oli, tähtäsin rempan kesälomani kohdalle. Siinä syksyllä sitten utelin perään että missäköhän mennään.
        Remppa myytiin päivän juttuna, pintoja ei rikota, hanoja vaihdellaan.

        Remppafirmasta sitten soittivat että suihkua ei saa käyttää 24h ennen remontin alkua koska tekevät pintakoskeusmittauksen. No tässä kohtaa sitten hotelliin muutin.
        Seuraava päivä remontissa, jonka ehtoopuolella sain puhelun että pöntölle ei saa istua vuorokauteen koska liimauksen pitää saada kuivua.

        Ja siis oikeasti, joka ikinen komponentti on näissä ollut yhtiön vastuulla. Omasta lompuukistani maksellut sitä että vuotavan vessanpytyn korjanneet, jonka korjauksen olen vuokrassani maksellut täsmällisesti kymmen vuotta..


    • Anonyymi

      Olen asunut Aso asumisoikeusasunnossa vuodesta 1992 alku meni hyvin ja sanottiin että kun kiinteistö on maksettu niin vuokrat ym halpenevat , totuus on toinen maksamani vastikkeet ovat menneet sen jälkeen uustuotantoon eikä meillä ole tehty kunnostuksia 29 vuoteen kun ei ole kulemma rahaa. Ason yhdistyminen salaa Asuntosäätiöön tarkoittaa sitä että vastikket nousevat

      • Anonyymi

        ASO-lainat on tyypillisesti 40v. ja niiden lyhennykset eli takaisinmaksu on takapainotteinen. Tosin sanoen 30vuotta vanhan aso-talon lainanlyhennykset ovat suurimmillaan juuri nyt .

        Odota siis vielä 10 vuotta niin ehkä silloin se laina vasta on maksettu ja ne vuokrat halpenevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ASO-lainat on tyypillisesti 40v. ja niiden lyhennykset eli takaisinmaksu on takapainotteinen. Tosin sanoen 30vuotta vanhan aso-talon lainanlyhennykset ovat suurimmillaan juuri nyt .

        Odota siis vielä 10 vuotta niin ehkä silloin se laina vasta on maksettu ja ne vuokrat halpenevat.

        Ainakin parhailla paikoilla sijaitsevat aso-talot tullaan myymään ja rahastamaan. Suunnitteilla oleva aso-laki mahdollistaa sen.
        Kun yli puolet asunnoista on muiden kuin asumisoikeusasukkaiden käytössä, siis vuokralla tai tyhjillään, myynti on mahdollista.
        Talot tyhjenevät, kun vastikkeita nostetaan lisää ja asunnot päästetään niin vastenmieliseen kuntoon, että uutta aso-asukasta on vaikea löytää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin parhailla paikoilla sijaitsevat aso-talot tullaan myymään ja rahastamaan. Suunnitteilla oleva aso-laki mahdollistaa sen.
        Kun yli puolet asunnoista on muiden kuin asumisoikeusasukkaiden käytössä, siis vuokralla tai tyhjillään, myynti on mahdollista.
        Talot tyhjenevät, kun vastikkeita nostetaan lisää ja asunnot päästetään niin vastenmieliseen kuntoon, että uutta aso-asukasta on vaikea löytää.

        Et ole tainnut lukea viimeisintä versiota eduskunnan käsittelyyn ensi viikolla tulevasta lakiehdotuksesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ASO-lainat on tyypillisesti 40v. ja niiden lyhennykset eli takaisinmaksu on takapainotteinen. Tosin sanoen 30vuotta vanhan aso-talon lainanlyhennykset ovat suurimmillaan juuri nyt .

        Odota siis vielä 10 vuotta niin ehkä silloin se laina vasta on maksettu ja ne vuokrat halpenevat.

        Ei varmasti halpene vuokrat silloinkaan, koska siinä iässä alkaa talossa putkiremontit, vesikattoremontit, ikkunaremontit, julkisivuremontit ym.


    • Anonyymi

      Mielestäni huolto ja isännöinti on Asuntosäätiöllä toiminut ihan hyvin, mutta viihtyvyysremontti ei. Siksi en suosittelisi Asuntosäätiön asuntoa ennen kuin yhtiössä on tehty viihtyvyysremontti. Rempassa laitettiin huonompaa materiaalia ja kiireellä, korvauksista pitää tapella ja meillä kesti rempan jälkeen kolme kuukautta, että saimme viimeisetkin mokat ja puutteet korjattua. Tämä vaati jatkuvaa oma-aloitteisuutta ja urakoitsijalle viestimistä. Muuten ei olisi tullut korjattua. Ongelma on se, että Asuntosäätiö myös pimittää ostajilta tietoa tulevista remonteista. Meille tehtiin niin. Toivottavasti uusi laki pakottaa muuttamaan tätä käytäntöä.

    • Anonyymi

      Isännöinti-kartellin pääepäilty Realia-isännöinti on useilla paikkakunnilla Asuntosäätiö-Asokotien luottoisännöitsijä-yritys.
      Hakeeko Asuntosäätiö-Asokodit Realia-isännöinnin perimiä maksuja takaisin ja palauttaa vastikkeita asukkaille, kun oikeus toteaa kilpailuviraston kartelli-esityksen oikeaksi.
      Joitain vuosia sitten pääkaupunkiseudulla(?) Aso-asukkaita haki oikeusteitse Asuntosäätiö-Asokodeilta liian korkeiksi arvioimiaan vastikkeita, joutuen itse maksumiehiksi.

    • Anonyymi

      Ainakin täällä Vuosaaressa Asuntosäätiön aso-asunnot kaipaisivat jo kipeästi remonttia.
      Olen katsellut ilmoituksista näitä asuntoja, mutta suurin osa on alkuperäisessä kunnossa.
      Kyllä mittavat remontit on edessä, elleivät sitten uuden lain myötä myy tai muuta niitä vuokra-asunnoiksi.
      Nykypäivää ei muovimattoiset asunnot ole.

      • Anonyymi

        Uudesta laista poistettiin se kohta, jonka mukaan vajaakäytöllä olevat asumisoikeusasunnot voisi myydä tai muuttaa ne vuokra-asunnoiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uudesta laista poistettiin se kohta, jonka mukaan vajaakäytöllä olevat asumisoikeusasunnot voisi myydä tai muuttaa ne vuokra-asunnoiksi.

        Remontit tulee Asuntosäätiön asuntoihin vasta kun asunnolla on ikää 3 0 vuotta!!! Joten ”rakastetaan” vaan niitä muovimattoja - eroon niistä ei päästä!!!


    • Anonyymi

      Myovimaton ja keittiökaappien päivitys ei ole kiireellisin homma. Heinäkuun 2020 lopussa on ilmoitettu ulkoseinän kosteusvauriosta Asuntosäätiön asunnossa, näkyy kasvina kupruina seinämaalissa ja tuntuu hajuna pitkän viikonlopun jälkeen. Tekninen isännöitsijä itse asetti aikarajan, jolloin ottaa yhteyttä korjaussuunnitelmasta ja sisäilmatutkimuksesta. Ei kuulunut, ei näkynyt yhteydenottoa. Korjaamattomasta kosteusvauriosta on jätetty tiedot kaupungin ympäristötarkastajalle.

    • Anonyymi

      Muutimme juuri pois Asuntosäätiön yhdestä uusimmista kohteista ja itse asunto oli kivalla paikalla ja ulospäin jopa hieno, mutta sisäpuoli halvalla tehtyä. Lattialämmitys oli vesikiertoinen eli joskus oli vähän haalea hyvänä päivänä kun ulkona oli pakkasta tarpeeksi, mutta pyyhkeet olivat iltasuihkun jälkeen vielä märät aamulla. Hommasimme omalla kustannuksella sähköisen pyyhepatterin sekä suihkuseinän, kumpikaan ei isännöitsijän mielestä ollut asuinmukavuutta parantavaa ja sinne jäivät veloituksetta koska mukaan niitä ei sopimuksen mukaan saa ottaa vaikkei niistä hyvitettäisi. Isännöitsijä olikin nimestä päätellen joku virolainen ,joten en ihmettele jos hänen mielestään kuiva pyyhe ja WC istuin, joka sijaitsi suihkun vieressä, eivät ole asuinmukavuutta parantavia.
      Asuntosäätiöllä on maine myös siitä, miten tuo 3kk irtisanomisaika aina pitkitetään viimeiseen päivään asti vaikka kiinnostuneita olisikin sitä aiemmin. Sekava hallinto , kahden kuukauden takuuvuokra kun muilla toimijoilla jopa ei ollenkaan takuuvuokraa. Isännöitsijä teetättää näppärästi talotoimikunnan jäsenillä kulmaluvut budjettiinsa, tai sitten hän ei vain osannut niitä itse tehdä. Paljon sekavuutta toiminnassa, joten pysyisin kaukana Asuntosäätiöstä, koska ei ole enää kilpailukykyinen miltään osin muihin toimijoihin nähden. Positiivista palautetta puolestaan Asuntösäätiön asiakaspalvelulle.

    • Anonyymi

      On kokemusta. Sen firman asuntoja voisi verrata kaupungin vuokra-asuntoihin, mutta kaupungin vuokra-asunnot ovat kunnoltaan ja varustukseltaan huomattavasti parempia.

    • Anonyymi

      Kannattaa kiertää kaukaa. Monin paikoin hyvin epärehellistä toimintaa. Vastuuta ei oteta mistään. Kun remontteja tehdään joskus niin oikeasti ketään ei kiinnosta että tavarasi tuhotaan ja ovia pidetään auki kun rakennusmiehiä ei ole edes sisällä ja aivan sama mistä sanot mikään asia ei korjaannu ja Asuntosäätiön ihmiset ei vastaa edes viesteihin.. aika lailla painajainen eli valitkaa joku muu toimija niin ehkä saatte vastinetta rahallenne.

    • Anonyymi

      Valittajista tämä yhtiö ei pidä.

    • Anonyymi

      Isännöitsijä vaihtui koko ajan ja ei siksi ollut perehtynyt asioihin, käytön mukaan laskutettu vesi oli väärin laskettu, vuokra nousi 20-30€ vuodessa yksiössä. Seuraavaksi kokeilen Hasoa.

    • Anonyymi

      Minulla se 30 vuotta vanha keittiö. Olen asunut n. 3 vuotta. Asuntooni oli selvästi vaihdettu laminaattilattia, joka on hyväkuntoinen ja hyvälaatuinen. Samaten kylppäriin on oletettavasti uusittu massalattia ja seinille valkoiset kaakelit. Kylppärin lattia alkaa olla aika kulahtanut ja myös hanoja yms. on vaihdettu. Vessanpöntössä on väärän pöntön kansi, jota ei kylppärikatselmuksessa vaihdettu oikeaan, vaan nyt se "valahtaa" aina vähän sivuun kun siinä istuu. Käsienpesulavuaarissa on hiushalkeama jne. Keittiö on huonokuntoisin, eripari-kaapinovi ja laatikostosta irtos etupaneeli käteen ulos vedettäessä. Makkarissa vaihdettu sinänsä ihan kivat liukuovet, mutta niiden takana olevat korjaustyöt on tehty huonosti. Tällanen on käsittääkseni tyypillistä Asuntosäätiölle - korjauksissa ei ole mitään linjauksia ja tehdyt korjaukset on tilkkutäkkimäistä - korjataan kun on pakko pistää joku osanen uusiksi. Mutta sitten aina silloin tällöin uusitaan yhtiöstä joku yks asunto kokonaan lattiasta kattoon - logiikkaa en tiedä. Ehkä ovat olleet niin huonokuntoisia, ettei ole löytynyt vuokrarenkiä asuntoon. Nyt on sitten tulossa mittava "viihtyvyysremontti". 30-vuotta valmistumisen jälkeen kaikkiin meidän talon asuntoihin. Sitä on nyt lykätty yli vuodella. Tulee aina "väliaikatiedotteita", joissa milloin mikäkin syy. Ei tule meille tänäkään vuonna. Asuntosäätiön kunniaksi on sanottava, että minä olen saanut pikaisen kunnostuksen kaikkiin niihin vikoihin, jotka olen ilmoittanut, esim. uusia hanoja, uuden liesituulettimen jne. En ole laittanut enkä tule laittamaan penniäkään kiinni omaa rahaa korjauksiin ja parannuksiin - mulle riittävä kustannuterä on joka vuosi nousevan vastikevuokrien maksaminen. Ja tämän säätiön asuntoihin en enää muuttaisi. Odotan pääsyä Hasoon - seuraava loppuelämän asuntoni on Hason uustuotannon talosta. Muuton jälkeen asumismenot laskevat todella paljon - ja varustelutaso on ihan toista maata.

    • Anonyymi

      Asuntosäätiön tapaa työskennellä voi kuvata hyvin muutamalla sanalla ammattitaidottomuus, piittaamattomuus ja sellainen yleinen perseily.. Oma asunto on kivalla paikalla mutta ongelmia alusta alkaen ja monesti ei edes viesteihin vastata. En suosittele

      • Anonyymi

        Ei niitä asuntojen kunto kiinnosta. Oisko bonukset - mitä vähemmän rahaa kuluu korjauksiin ja remppoihin, sitä isompi provikka?


    • Anonyymi

      Omassa asunnossa oli juuri isompi remontti kun 90-luvun asuntoihin remontoidaan kerralla enemmän. Rikottiin huonekaluja, ketään ei kiinnosta miten työt hoituu asuntoihin tullaan omilla avaimilla vaikka se on kielletty muina kuin remontti aikoina tai ennakkoon ilmoittamalla. Remontit vähän sinnepäin ja osaamista monilla tapaa ei löydy. EN voi suositella asuntosäätiötä kenellekkään hyvällä omalla tunnolla.

    • Anonyymi

      Kiitos näistä kommenteista. Eipä nyt harmita yhtään, että en päässyt puolen tunnin ainoaan asuntoesittelyyn asuntosäätiön kämppään. Tällä yhtiöllä näyttää olevan ainakin Helsingissä se meininki, että jos et pääse juuri siihen yhteen tiettyyn aikaan esittelyyn, niin jatka matkaasi muualle. Jotenkin tylyä kohtelua. Jos kyselet tietoa asunnosta, sitä ei anneta. Vissiin on vielä paljon halukkaita asunnon ostajia, että ihan oikeasti "ASIAKASLÄHTÖISYYS" on heillä vain sanahelinää. Kokemusta on Hasosta, Asuntosäätiöstä (ent. ASO), Avaimesta ja TA:sta. Hankkisin tällä tiedolla ja kokemuksella vain Hason tai Ta:n asunnon. Valitettavasti näin.

    • Anonyymi

      Eri alueilla on eri firmoja Asuntosäätiön kiinteistöjä hoitamassa. Omien kokemusten mukaan yksi yhteinen tekijä on välinpitämättömyys. Asiat hoidetaan todella huonosti ja viesteihin ei aina edes vastata. Omassa talossa on todella iso vaihtuvuus ja syykin ilmeinen. Kannattaa miettiä toista yritystä muista ASO asunnoista ei ole kokemusta mutta vuokra-asunnossa kaikki hoidettiin paljon paremmin.

    • Anonyymi

      Asuntosäätiöllä ei oikein mitään toimi. Jos jotain tehdään asukkaita siis asiakkaita kohdellaan kuin työntekijöitä. Toiminta on kyllä tosi heikkoa ja kadun että muutin asuntosäätiön asuntoon. Älkää tehkö samaa virhettä.

      • Anonyymi

        Sattuman kauppaa.
        Mulla eka asuntosäätiön kämppä oli ok, toinen järkytysteknistä ja hallinnollista isännöintiä myöten. Mitään ei myönnetä. Kaikesta luistetaan.


    • Anonyymi

      Olen asunut Asolla 6 vuotta. En tunnista meidän asoa noista yllä olevista kommenteista. Muutan syyskuussa toiseen vähän pienempään asoon, kun elämäntilanne muuttuu. Ainoa asia, jota asossa valitan on se, että vastike on korkeahko ja noussut nyt muutaman vuoden ajan. Sitä ennen laski kolme vuotta.
      Toisaalta on tämä vielä huomattavasti edullisempi kuin Avaimen kämpät tai vuokrakämppä, mutta toki kalliimpi kuin Haso, mutta niihin kiinni pääseminen edellyttää, että on hillonnut sitä numeroa vähintään sen 10 v.
      Minusta huolto toimii ok, kun jaksaa sitkeästi yrittää. Ainakin meidän talossa on tosi pieni vaihtuvuus ollut näiden kuuden vuoden aikana.
      Asuminen vain pk-seudulla on älyttömän kallista. Kohta eläkkeelle jäävän yksinhuoltajana niitä hyviä/halpoja vaihtoehtoja vain ei ole, ellei halua eläkevuosiksi itselleen hirveää velkataakkaa ottaa.
      On epärealistista mielestäni ajatella, että satsaamalla muutaman kymppitonnin saa priimarempatun kämpän. Eihän omistusasunnoissakaan näin ole. Halvalla ostaessa saa putkiremppaamattoman ja pinnoiltaan jo iäkkäämmän kämpän, jota sitten omilla rahoilla voi rempata mieleisekseen. Nuorena se vielä onkin järkevää, näin vanhempana en itse näe siinä mitään mieltä.

      • Anonyymi

        Toisaalta on tämä vielä huomattavasti edullisempi kuin Avaimen kämpät tai vuokrakämppä, mutta toki kalliimpi kuin Haso, mutta niihin kiinni pääseminen edellyttää, että on hillonnut sitä numeroa vähintään sen 10 v.

        Tuo ei kyllä ole ihan totta jotta pitää Hasoon olla noin vanha numero. Toki Jätkäsaaareen ja Kalasatamaan näin pitää olla mutta on saatu Hasoja nueremmilla numeroilla Kehä ykkösen reunamilta, joten sijainti ratkaisee ei numeron ikä.


      • Anonyymi

        Hason asoasuntoon pääsee 5 vuotta vanhallakin numerolla, jos hakee uudiskohteeseen, eikä keskustan asoihin. Sain tänä keväänä tarjoukset rakenteilla olevista uudiskohteista, Haso Ystävyydenpuistosta (Itäkeskus) ja Haso Pippurimyllystä (Myllypuro) vuonna 2016 hankitulla järjestysnumerolla. Hyväksyin tarjouksen jälkimmäisestä. Hain nimenomaan pienempää ja edullisempaa asuntoa, vaikka nykyinen Hason kaksiokaan ei ole kallis.

        Ensimmäinen asoasuntoni oli Asokotien eli nykyisen Asuntosäätiön aso. Kyseessä oli 90-luvulla rakennetun talon kaksio, johon oli kyllä tehty pintaremontti ennen sinne muuttoani, mutta keittotila ja kylpyhuone olivat 20 vuotta vanhoja eli hyvin kuluneet. Ostin kämpän, koska siinä oli todella edullinen asomaksu, mutta vuokravastiketta korotettiin jo ensimmäisenä vuotena 40 euroa, vaikka mitään parannuksia ei tehty taloon tai asuntoon. Isännöitsijät vaihtuivat koko ajan, eikä alakerran naapurin vuokralaisen kovaääniseen humalahäiriköintiin puututtu. Sen jälkeen olenkin asunut vain uudiskohteissa, joissa parempi äänieristys ja mukavampi sijainti.

        Oman kokemukseni mukaan Hason vuokravastikkeet ovat n. 200 € edullisemmat kk:ssa kuin muilla asotoimijoilla (Asokotien lisäksi kokemusta TA Asumisoikeudesta). Se on merkittävä säästö pienituloiselle.


    • Anonyymi

      Ainakaan vanhempiin Asuntosäätiön kämppiin en koskisi pitkällä tikullakaan. Täytyy olla takeet todella halvasta asumisesta ja pitkään. Ne vanhemmat on jo täyttä rapaa. Todella halvalla rakennettuja, mikään ei enää toimi ja erittäin työläitä piharatkaisuja.

      Ihan kivan näköistä tietty, kun on porrastettuja pihoja, pusikkoa sun muuta. Mutta voi herrajumala se tulee kalliiksi trimmata niitä pusikkoja sekä nurmikkoja koko ajan.

      Ne pihat on täynnä sellaisia (kalliita) Lappsetin pöytiä ja puistonpenkkejä, mitä kukaan ei ikinä käytä. Niiden ympärillä on pusikoita, jotka villiintyy joka kesä ja se maksaa aina tuhansia, kun niitä pensaita trimmataan.

      Asun itse yksityisessä, ja täältä muuten lähti ne Lappsetit aikalailla välittömästi.

      • Anonyymi

        "täältä muuten lähti ne Lappsetit aikalailla välittömästi."
        Muuta pois sieltä fattabystä. Kaikki siellä pöllitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "täältä muuten lähti ne Lappsetit aikalailla välittömästi."
        Muuta pois sieltä fattabystä. Kaikki siellä pöllitään.

        Noh, ehkä talotoimikunnan jäsenet myi ne pari jousihevosta ja yhden puistonpenkin jonnekin... Toivon että edes tarpeeseen menivät.

        Toivottavasti edes saivat niistä jotain, ettei menneet ponnistelut hukkaan.


    • Anonyymi

      Köyhille ei mikään kelpaa, aina pitää valittaa. Ostakaa/teetättäkää mieleisenne asunto jos ei nyky murju kelpaa. Hävetkää ruikuttajat!

      • Anonyymi

        Asuntosäätiön asoissa köyhtyy. Sen on moni asoon höynäytetty työeläkeläinen karvaasti todennut (55 v täyttäneiltä poistettiin varallisuusrajat 2005). Oman asunnon myynnistä jääneet säästöt on helposti syöty 10 vuodessa, varsinkin jos on kalliit lääkkeet ja isompia hammasremontteja ja muita terveyskuluja.

        HASOissa sentään vastaavanlaisen asunnon vastike on yli 200 e halvempi (yksiö, kaksio). Isomman kohdalla ero on 300-500 e /kk.

        Yksin asuvan ja lapsiperheen on vaikea säästää omaan. Lapsettomalla pariskunnalla tilanne voi olla toinen, jos molemmat ovat vähintään keskituloisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntosäätiön asoissa köyhtyy. Sen on moni asoon höynäytetty työeläkeläinen karvaasti todennut (55 v täyttäneiltä poistettiin varallisuusrajat 2005). Oman asunnon myynnistä jääneet säästöt on helposti syöty 10 vuodessa, varsinkin jos on kalliit lääkkeet ja isompia hammasremontteja ja muita terveyskuluja.

        HASOissa sentään vastaavanlaisen asunnon vastike on yli 200 e halvempi (yksiö, kaksio). Isomman kohdalla ero on 300-500 e /kk.

        Yksin asuvan ja lapsiperheen on vaikea säästää omaan. Lapsettomalla pariskunnalla tilanne voi olla toinen, jos molemmat ovat vähintään keskituloisia.

        Esim. pieneltä lapsiperheeltä voisi pelkästään asumisesta säästyä HASOssa tai kaupungin vuokra-asunnossa 300 e/kk.
        300 e/kk x 12 kk = 3.600 e/v. Kuudessa vuodessa pelkästään pienemmistä asumiskuluista karttuisi esim. ASP-tilille 21.600 e. Siihen hiukan muita säästöjä päälle ja rahoitus omaan asuntoon olisi valmiina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntosäätiön asoissa köyhtyy. Sen on moni asoon höynäytetty työeläkeläinen karvaasti todennut (55 v täyttäneiltä poistettiin varallisuusrajat 2005). Oman asunnon myynnistä jääneet säästöt on helposti syöty 10 vuodessa, varsinkin jos on kalliit lääkkeet ja isompia hammasremontteja ja muita terveyskuluja.

        HASOissa sentään vastaavanlaisen asunnon vastike on yli 200 e halvempi (yksiö, kaksio). Isomman kohdalla ero on 300-500 e /kk.

        Yksin asuvan ja lapsiperheen on vaikea säästää omaan. Lapsettomalla pariskunnalla tilanne voi olla toinen, jos molemmat ovat vähintään keskituloisia.

        No kyllä ainakin pk seudulla asuntosäätiön kämpät kannattaa. Ite maksoin uudiskohde kaksiosta vuokraa 978€ Espoossa ja samalta alueelta uudiskohteesta aso kämpästä 689€. No on se aso kaksi neliötä pienempi, mutta ei se tunnu missään. Että siinä jo melki 300€ ero.
        Ehkä löytyisi tohon hintaan jostain 70 luvun betonihelvetistä vuokrakaksio, mutta ei sitä siihen voi verrata.


    • Anonyymi

      Kolme vuotta kohta täälllä ja kaksi euroa on laskenut edullinen vastike. Iso yksiö. Kulumaa on mutten ole tarvinnut vielä huoltoyhtiötä. Rauhallinen paikka,naapurit ja ihan hyvät palvelut ja kulkuyhteydet. Asuntosäätiön asunto Espoo. Mikäköhän joillakin mättää?

    • Anonyymi

      Asuntosäätiön TJ on konna

      • Anonyymi

        Yhtiön asunnot on tarkoitettu työssäkäyville.


    • Anonyymi

      Muutettiin Espoossa Asuntosäätiön ASO-kohteeseen syksyllä. Matematiikka oli kohdallamme yksinkertaista: vastike on vähintään 200 euroa / kk edullisempi kuin vastaava vuokra-asunto eli edullinen, eikä tarvitse pelätä, että asunto myydään alta pois. Lisäksi ASO-maksu on meillä säästämistä edullisen pankkilainan muodossa (n. 30 000 euroa 1% korolla). ASO-maksuunhaan saa indeksikorotukset, eli tuo pääoma on kohtuullisen hyvin suojattu rahan arvon heikkenemiseltä.

      Itse asunto on vuoden 2005 kulmilta ja kohtuullisen hyvässä kunnossa. Liesi meni vaihtoon (oli tiedossa jo ennen muuttoa), koska se oli jo täysin lopussa. Maksoimme väliä 500 euroa induktioliedestä (keraamisen olisi saanut korvaavana kuluitta). Siitä saa jotain takaisin, jos muutamme pois. Arvo putoaa 50% kolmen vuoden aikana ja toinen puoli seitsemän vuoden kuluessa, jos muistan oikein, mutta luultavasti korvaus on parempi kuin, jos sen myisi itse käytettynä Torissa. Lisäksi listoitimme ja maalasimme asunnon pääosin uusiksi, vaikka pinnat olivatkin vielä pääosin hyvässä kunnossa. Kylpyhuone oli aika karseassa kunnossa, mutta koska sieltä löytyi kosteutta, niin se remontoitiin täysin p.l. sauna. Vastike hyvitettiin 100% remontin ajalta ja lopputulos oli hieno: vanha tunkkainen kylppäri muovimattoineen vaihtui moderniin ilmeeseen lattialämmityksineen. Remontissa meni kokonaisuudessaan hieman yli 1 kk. Kiitos hiljaisten infrapunakuivattimien asunnossa pystyi asumaan remontin ajan (wc kellarissa ja suihku kuntosailla).

      Kiitos Suomi24-keskusteluiden odotukset olivat alhaalla, mutta siihen nähden hommat ovat sujuneet Asuntosäätiön kanssa hienosti. Yhteydenottoihin reagoidaan aina nopeasti ja ainakin meidän kylpyhuoneremontin kohdalla Asuntosäätiö kyllä hoisi oman roolinsa todella hyvin.

      Tämän tyyppisessä ASO-kohteessa pitää kuitenkin ymmärtää, että talo on rakennettu alunperin halvalla ja mitään täysin välttämättömiä remontteja Asuntosäätiö ei teetä, joten jos tarjotussa asunnossa ei ole vikaa, mutta se ei muuten esim. kunnoltaan tai varustelultaan miellytä, niin kannattaa joko itse laittaa se omalla rahalla (p.l. maalipaketti) kuntoon ASO-sääntöjen puitteissa tai katsoa seuraavaa asuntoa muualta. Esim. tuo kylppäri olisi remontoitu arviolta n. 10 vuoden päästä, jos kosteutta ei olisi löytynyt.

      • Anonyymi

        p.o. mitään ei-täysin välttämättömiä remontteja ... :D


      • Anonyymi

        Onpa kaunis mainospuhe.

        Yleensä vuokra on korkeampi kuin vastaavien vuokra-asuntojen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa kaunis mainospuhe.

        Yleensä vuokra on korkeampi kuin vastaavien vuokra-asuntojen.

        Laitappa tähän joku esimerkki, jotta katu-uskottavuutesi olisi edes jollain tasolla.

        Helsingissä väitteesi ei pidä paikkaansa. Esim. Asuntosäätiön talossa 50 neliöisen vuokra 750euroa kun viereisessä vuokratalossa paljon pienempi asunto ja vuokra paljon suurempi eli noin 40neliötä ja vuokra melkein 900e. Ja sama tilanne Sompasaaressa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitappa tähän joku esimerkki, jotta katu-uskottavuutesi olisi edes jollain tasolla.

        Helsingissä väitteesi ei pidä paikkaansa. Esim. Asuntosäätiön talossa 50 neliöisen vuokra 750euroa kun viereisessä vuokratalossa paljon pienempi asunto ja vuokra paljon suurempi eli noin 40neliötä ja vuokra melkein 900e. Ja sama tilanne Sompasaaressa.

        Katu-uskottavuus?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa kaunis mainospuhe.

        Yleensä vuokra on korkeampi kuin vastaavien vuokra-asuntojen.

        Aso-vastike saattaa olla jopa melkein sama kuin viereisen vuokratun aso-asunnon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aso-vastike saattaa olla jopa melkein sama kuin viereisen vuokratun aso-asunnon.

        Puhutaan kaksioissa muutaman kymmenen euron erosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaan kaksioissa muutaman kymmenen euron erosta.

        Jengi nyt puhuu ihan mitä sattuu vastoin kosketuspintaa todellisuuteen. Kruunuvuorenranta: Asuntosäätiö 50m2 vuokra 750e/kk ja 200 metin päässä Lumo alle 40m2 vuokra yli 900e/kk.
        Toislle muutama on 1 toisille 4 ja toisille 500.

        Kauan eläköön ASUNTOSÄÄTIÖ, onneksi on ASUNTOSÄÄTIÖ


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jengi nyt puhuu ihan mitä sattuu vastoin kosketuspintaa todellisuuteen. Kruunuvuorenranta: Asuntosäätiö 50m2 vuokra 750e/kk ja 200 metin päässä Lumo alle 40m2 vuokra yli 900e/kk.
        Toislle muutama on 1 toisille 4 ja toisille 500.

        Kauan eläköön ASUNTOSÄÄTIÖ, onneksi on ASUNTOSÄÄTIÖ

        Ei puhu. Miksi valehtelet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jengi nyt puhuu ihan mitä sattuu vastoin kosketuspintaa todellisuuteen. Kruunuvuorenranta: Asuntosäätiö 50m2 vuokra 750e/kk ja 200 metin päässä Lumo alle 40m2 vuokra yli 900e/kk.
        Toislle muutama on 1 toisille 4 ja toisille 500.

        Kauan eläköön ASUNTOSÄÄTIÖ, onneksi on ASUNTOSÄÄTIÖ

        Hasolla Kruunuvuorenrannassa on kaksion vuokravastike reilusti alle 600 €/kk. Joten kannattaa todella miettiä, minkä asumisoikeusyhtiön tarjoamaan asuntoon muuttaa. Siinä voi säästää asumiskustannuksissa useita satasia kuukaudessa, jopa tuhansia vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei puhu. Miksi valehtelet.

        HALOOO!
        ""Puhutaan kaksioissa muutaman kymmenen euron erosta.""
        ""Asuntosäätiö 50m2 vuokra 750e/kk ja 200 metin päässä Lumo alle 40m2 vuokra yli 900e/kk.""

        Ero ei ole "muutama kymmenen euroa" vaan parisataa euroa saman kokoisessa asunnossa.
        Niin, että kukahan se on se joka valehtelee?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aso-vastike saattaa olla jopa melkein sama kuin viereisen vuokratun aso-asunnon.

        Ainakin pääkaupunkiseudulla ASo-vastikkeet ovat selkeästi korkeammat kuin kaupungin omistamissa vuokra-asunnoissa.
        Helsingin kaupungin HASOissa vastikkeet ovat kuitenkin noin 20 % alempia kuin Asuntosäätiöllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin pääkaupunkiseudulla ASo-vastikkeet ovat selkeästi korkeammat kuin kaupungin omistamissa vuokra-asunnoissa.
        Helsingin kaupungin HASOissa vastikkeet ovat kuitenkin noin 20 % alempia kuin Asuntosäätiöllä.

        "Ainakin pääkaupunkiseudulla ASo-vastikkeet ovat selkeästi korkeammat kuin kaupungin omistamissa vuokra-asunnoissa. "
        Laitappa joku esimerkki.

        Tässä ne mitä minä löysin, esimerkit Kalasatamasta, ASsäätiön talo valmistunut 2022 ja HEKAn talot 2012 ja 2020.

        Asuntosäätiä 2022: 46,5m2 = 783e/kk
        HEKA 2020: 44m2 = 788e/kk

        Asuntosäätiä 2022: 56,5m2 = 891e/kk
        HEKA 2012: 57m2 = 945e/kk

        Ainakin tuolla on HEKA kalliimpi kuin AS-säätiö.


    • Anonyymi

      Muutin asuntosäätiön vuonna 2017 rakennettuun asuntoon muutama kuukausi sitten. Ilmoitin huoltoon samana päivänä parvekkeella olevasta jätteen hajusta. Parveke käytiin desifioimassa. Jätteen hajua ei saatu pois.
      (olen maksanut parvekelasituksen hintaa rakennuttajan tekemänä muutostyönä, mutta parvekkeella ei voi viettää aikaa oksettavan hajun takia). Siinä vaiheessa Asuntosäätiöltä sanottiin että eivät ole yhteydessä enää minuun asian suhteen.
      Jouduin tekemään valituksen kuluttajariitalautakuntaan. Sen jälkeen asunnossa tuli esille että pesukone, josta olin maksanut rakennuttajan tekemänä muutostyönä, satunnaisesti valuttaa vettä ja on siis epäkunnossa. Laminaatti on pesukoneen edessä selvästi kuprulla, joten asunnossa on ollut ennen siihen muuttoa luultavasti vesivahinko. Asuntosäätiö kieltäytyy olemasta minuun yhteydessä asiasta. Olen pyytänyt että saan irtisanoa asunnon ostosopimuksen. Se ei käy Asuntosäätiölle. Kolmen kuukauden irtisanomisaika on hankala, koska uuden asunnon saaminen on hankalaa, tai sitten maksan kolme kuukautta kahta asuntoa samaan aikaan.

      • Anonyymi

        Viallinen kone on sukkaan vastuulla. Järjestyssäännöt koskevat vain osaa asukkaista julkaisemattomien sääntöjen mukaan, eli toiset saavat häiriöidä ja häiriöstä valittavat mustamaalataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viallinen kone on sukkaan vastuulla. Järjestyssäännöt koskevat vain osaa asukkaista julkaisemattomien sääntöjen mukaan, eli toiset saavat häiriöidä ja häiriöstä valittavat mustamaalataan.

        Huumekemisti omistajayhtiön ja huollon suojelussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huumekemisti omistajayhtiön ja huollon suojelussa?

        hyvät provikat varmaankin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huumekemisti omistajayhtiön ja huollon suojelussa?

        Mahdottomat yhtälöt on mielipidekysymys. -Alan miehiltä hoituu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huumekemisti omistajayhtiön ja huollon suojelussa?

        Kaverihallintoa pahimmillaan.


    • Anonyymi

      Ketjusta poistettu arvosteleva kommentti.
      Palstaan ei voi siis luottaa.

    • Anonyymi

      Yhtiö teki peräeron Realiaan. Vaatiiko maksuja takaisin jos markkinaoikeus toteaa maksuja liikaa perityn?

      • Anonyymi

        https://yle.fi/uutiset/3-11784609
        Markkinaoikeuden käsittelyssä kestää tavallisesti vuodesta kahteen, minkä jälkeen ratkaisusta voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

        Ratkaisuun menee siis vielä noin 2 - 3 vuotta.


      • Anonyymi

        Markkinaoikeus lätkäisi maksut Realialle nykeiselle Rettalle.
        Liikaa maksettujen vastikkeiden takaisinmaksua odotellessa.


    • Anonyymi

      Mihinkään vanhaan aso asuntoon ei kannata muuttaa, jos ei ole rempattu. Ei ole järkeä maksaa itse monia tuhansia remontointiin, joista ei pois muuttaessa saa mitään. Kumminkin maksat korkeaa vastiketta jo valmiiksi niin mitä järkeä käyttää remppaan 10000-20000€, kun asunto ei ole kumminkaan sinun oma? Et saa edes indiktioliesiä tai jääkaappia asuntoon asentaa ellet sitten ennallista sitä pois muuttaessa.

      Asuntosäätiön asunnoista jäi sellainen kuva, että haluavat, että asukkaat itse remppaisivat vanhoja muiden jäljiltä olevia asuntoja, jotta heidän ei tarvitsisi mitään maksaa. Näin ollen saavat tuolla Tapiolan tornissa istua tyytyväisinä rahat taskuissa.

    • Anonyymi

      Olemme asuneet Asuntosäätiön asoasunnossa jo useamman vuoden.
      *Vastike on todella korkea siihen nähden mitä rahalla saa. Olemme hakeneet uutta asokotia koko ajan, kun olemme tässä asuneet, mutta emme hae Asuntosäätiön kohteita.
      *Asuntomme on 2000-luvun alkupuolella rakennettu ja täydellisen remontin tarpeessa, keittiö, kylpyhuone, kodinkoneet, kaikki pinnat, seinät, ovet jne. Puhuivat jo muuttaessa pintaremonteista, mutta mitään ei ole kuulunut. Itse maksaen toki saa mieleisen ja arvelen, että lähtiessämme maksattavat meillä ainakin maalauksen.
      *Kolmas surkeus on todella huono asiakaspalvelu ja isännöinti.
      -Huoltotehtäviin ei vastata mitään eikä niitä välttämättä edes hoideta. Parkkipaikan huolto on ulkoistettu ja siitä ei ota vastuuta kukaan. Nyt parkkipaikalla on väärinpysäköityjä autoja mikä estää turvallisen omalle autopaikalle pääsyn, mutta asiaan ei puututa vaikka paikat on vuokrattu taloyhtiön toimesta.
      * Viestintä takkuaa. Osalle asukkaista selvisi varastomurto vasta viikkoja tapahtuman jälkeen. Vika tietämättömyydestä oli tietysti asukkaiden, koska emme olleet osanneet etsiä tietoa Kotikulmasta ja/tai tarkistaa varastoa päivittäin. Sopivasti oli tiukka koronakaranteenikin samaan aikaan menossa.
      Ilmoitus varkaudesta oli laitettu alakerran ilmoitustaululle noin vuorokaudeksi, mutta varkaat olivat ilmeisesti sen irrottaneet, kun tulivat uusintakäynniille ja uutta ilmoitusta ei kukaan sitten katsonut enää tarpeelliseksi.
      Varastomme oli tuossa välissä ilman lukkoa ja vapaa kenen tahansa asukkaan visiitille. Jouduimme pyytämään erikseen lukon uusintaa, kaksi viikkoa odotettuamme päätimme tehdä työn itse.
      Mikään taloyhtiö ei ole täydellinen. Tässä yhtiössä kaikkein ikävintä on kuitenkin asiakaspalvelun puute ja tietynlainen kasvottomuus, pelkuruus toimia tai tehdä mitään ja piiloutuminen . Asuminen ja asumiseen liittyvät asiat ovat asukkaille tärkeitä. On todella vaikea ymmärtää miksi ne eivät ole sitä palveluntarjoajalle.

    • Anonyymi

      Asuimme alle vuoden asolla härmälässä perkiönkatu 64 tampereella, meitä edeltävä asukas asui siinä asunnossa reilun vuoden. Muuton syy molemmilla aivan jäätävää meteliä aamusta iltaan pitävä ulkomaalaisperhe yläkerrassa. Tekninen isännöitsijä ei tehnyt asialle yhtään mitään lukuisista ystävällisistä ja lopussa ei niin ystävällisistä maininnoista tätä perhettä koskien. Ensin yritimme käydä sanomassa perheelle että heidän elonsa rytmitttää täysin meidän päivämme että josko voisivat ottaa alakerran ja muutkin huomioon, tästä huomautuksesta meno asunnossa vaan yltyi. meillä on 3 vuotias poika jonka päiväunet jäivät välistä mukaanlukien omat, asumisrauhasta ei ollut tietoakaan. Tekninen isännöitsijä ei tehnyt asialle mitään edes sen jälkeen kun saimme kuulla hallituksen jäseneltä että edellinen asukas muutti myös tämän yläkerran asukkaiden takia pois ja tämän perheen asuntoon oli yritetty asentaa jopa erikseen vielä eristeitä meteliä vaimentamaan . Täysin hyödytön isännöitsijä. Meille annettiin muuttaessa lupa tapetoida yksi makuuhuone ja maalata keittiö, nämäkin aso edellytti palauttamaan sitten entiselleen. Sääliksi käy uutta asukasta. Mielestämme asoN olisi sopimusta tai asuntokatselmusta tehtäessä pitänyt mainita että yläkerrassa asuu sellainen häirikkö jonka takia edellinen asukas muutti pois noin vuodessa sekä että heille on jopa edellisen asukkaan asuessa yritetty jotain eristyksiä väsätä. Tämä tieto olisi ollut meille tärkeä koska emme olisi pojan kanssa missään nimessä tehnyt sopimusta asunnosta ja sijoittaneet n.20 000€ siihen. Irtisanomisaika oli 3kk.jonka aikana heti irtisanomisen tehdessäni onneksi pääsimme muualle asumaan maksaen siis kahdesta asunnosta.tekninen isännöitsijä jätti täysin huomiotta että meteli,töminä,kolistelu,jatkuva sisällä juokseminen ja kiljuminen,tavaroiden paiskominen,pallopelit,jokavkl sukukokoukset ja melkein viikottaiset juhlat sekä kovaan ääneen puhuminen ja huutaminen ei tuossa mittakaavassa voi olla enään normaalin asumisen ääniä jos eristeitä pitää lisätä ja ainakin kaksi asukasta on muuttanut heidän takiaan pois. En todellakaan suosittele kenellekkään isännöinnin vuoksi. Palvelut lähellä mutta naapuripihan porukat piti huolen että pyörällä ei tarvinnut mennä jos ei parvekkeelle asti kantanut.

      • Anonyymi

        En asu asuntosäätiön talossa, vaan Avain-asunnoilla. Taitaa olla kaikissa ASO-taloissa samat ongelmat. Minulla on nyt kohta muuton valmistelu johonkin toiseen asuntoon. Tässä pienkerrostalossa olen asunut vasta jonkin aikaa. Yläkerran naapuri pitää sellaista meteliä, että täällä ei mielestäni voi ollenkaan asua. Meteliä on päivällä ja yöllä, kaikkiaan varmaan yli 12 h vrk:ssa kovaa meteliä. Miehellä on rumpupatteri ja tälläkin hetkellä hän sitä hakkaa. On myös tietenkin voimakkaat äänentoistolaitteet, mistä kuuluu ikävän kuuloista jumputusta. Isännöitsijä ei ole vastannut oikein minun viesteihini. Taloyhtiössä on sellaista porukkaa, etteivät viitsi tehdä valituksia ko. asian suhteen, koska tietävät, että mitään ei voi tehdä. Sanoivat minulle, ettei polisia saisi soittaa tai kannattaisi soittaa; yhtään järkevän tuntuistakaan kommenttia en ole kuullut talon asukkailta siitä, mitä tämän ongelman suhteen sitten olisi tehtävä. Minulle on siis sanottu, että minun pitäisi muuttaa johonkin mökkiin, jos en sopeudu tällaiseen asumiseen.


    • Anonyymi

      Oikein mikään ei toimi se on oma kokemus ja rehellisyys tai oikeastaan sen puute on toinen. Kehoitan kiertämään kaukaa Asuntosäätiön.

      • Anonyymi

        Et ole ainoa.


      • Anonyymi

        Asiaa kirjotat!


    • Anonyymi

      Olen asunut Asuntosäätiöllä muutaman vuoden. Enää en muuttaisi Asuntosäätiön asuntoon ja harmittaa, että tuhlasin silloisen pienehkön jonotusnumeroni säätiön asuntoon. Enää en hae säätiön asuntoja. Hyvä kokemus on, että kaikki reklamoimani viat on tultu pikaiseen korjaamaan, esim. kylppärin hanat. Mutta asunnossa oli kaikenlaista kamaa jäljellä muuttaessani, risat sälekaihtimet (kuuluvat kuulemma asukkaan vastuulle), joista silloinen tekninen isännöitsijä totesi minulle ivallisesti, että tulevat kyllä ilmaiseksi purkamaan ne pois, mutta jos haluan uusia, on maksettava ne. Keittiö on alkuperäinen, 90-luvun alusta ja laatikoston paneeli jäi käteen tässä yks päivä. Samassa yhtiössä oli kamalaa meteliä pitävä bilettävä juoppo, josta tuttavani valittivat useasti, koska asuivat hänen yläkerrassa. Asuntosäätiö myös mainostaa, että uusilla asukkailla on tupakointikielto.... kuitenkin kukaan ei kontrolloi ja esim. yksi perhe elää alakerran parvekkeella savuttavan ketjupolttajan tupakansavuss... Mikäs teet. Tuttavani sanoi juuri itsensä irti Asuntosäätiöltä, koska oman terassin kummallakin puolella majaili ahkerat tupakkamiehet - tupakansavu oli kuulemma jatkuvaa ja tuli öisin makuuhuoneeseenkin ilmanvaihtoräppänän kautta. Palohälytin on asukkaan vastuulle - jos sitä ei ole, ei säätiö sen asentamisessa avusta. On ollut myös napureilla isoja vesivahinkoja, väärin perittyjä maksuja yms. sotkua. Ns. viihtyvyysremonttia on veivattu 1,5 vuotta - aina on joku syy sille, miksi vieläkään ei voida sanoa, milloin se alkaa... ei kuulemma ole tietoa. aika kummallista minusta, ja epäilen jo koko juttua, että ARA-lainan takaamispäätös voi kestää puolitoista vuotta!

      • Anonyymi

        Suomi 2022 - kaikki tämä on edelleen mahdollista.


      • Anonyymi

        Siis mitä?
        Minä vuonna talo on valmistunut?
        Itse ensimmäiseksi katson valmistumisvuotta ja sitä onko savuton. Yleensä vasta valmistuneet talot v.2020 jälkeen, ovat aina savuttomia. Jos ostaa jostain vanhemmasta talosta asunnon, on selvää, että siellä joissain asuntojen parvekkeilla saakin polttaa. Riippuu milloin vuokrasopimus on tehty.
        Aina ensimmäisenä hakukriteereihin merkittävä: savuton ja katsottava tarkkaan milloin talo on valmistunut. Savuton ei välttämättä aina tarkoita sitä, etteikö jollain m..lla ole sitä vuokrasopimuksessa olevaa tupakoida saa- lupaa. Aso- asunnot voivat ola valmistuneita joskus 90-2000 luvuilla, jolloin ei ymmärretty edes vaatia tupakointikieltoa mihinkään, ihmiset olivat niin NUIJIA JA TYHMIÄ. Tupakka haisi joka paikassa, työpaikoilla, pubeissa, ravintoloissa ihan missä vaan niitä löyhkän tuottajia oli.😡🤬
        Esim.nyt tuonne Kirstinharjuun valmistuvaan asumisoikeusasuntoon ei voida edes tulla asumaan tupakoivia, koska se on jo valmiiksi savuton, ei ole mitään vanhoja vuokrasopimuksia olemassa, koska talo on uusi. Jos siellä tupakoi, lähtö tulee ja välittömästi, toivon mukaan.
        Siksi aina kannattaa yrittää vain muuttaa uusiin jos ei halua sitä s..nallista pa..kanhajua sietää. Nämä mu..nupit kun eivät enää osaa lopettaa tupakointia, niille ei enää ole paikkoja minne mennä, siksi valitsee ne surkeimmat ja v..maisimmat taloyhtiötkin, jotka typeryyksissään sallivat tupakoinnin. Eikä saa tupakoimattomaksi niitä lääviä ikinä eikä koskaan.


    • Anonyymi

      Pyysin että jääkaappi vaihdettaisiin uudempaan koska se oli alkuperäinen ja reilusti yli 10 vuotta vanha, piti ääntä ja sähkökulutus oli yöaikaan (ainoastaan jääkaappi päällä) korkea verrattuna aiempiin asuntoihini. Ei vaihdettu ja nyt kun myöhemmin vertaan usean asunnon sähkölaskuja, huomaan maksaneeni aika monta euroa ylimääräistä. Siitä päätellen jääkaappi on kuluttanut paljon enemmän energiaa kuin uusien standardien veroinen. Ei ainakaan vastuullisuus ole kohdallaan, mielestäni.

    • Anonyymi

      Kannattaa pysyä näistä kaukana! Huonosti hoidettuja kiinteistöjä, joita sitten korjaillaan 30 vuoden edestä näillä superhalvalla ostetuilla ja Ara-lainalla osin rahoitetuilla ”viihtyvyysremonteilla” . Joku vetää välistä, se on selvää. Niin huonosti hoidettuja nämä ja kuitenkin vastikehinnatkin on lähes vastaavat kuin vapailla markkinoilla.

      Asunto ei ole terve ”viihtyvyys”remontin jälkeenkään. Tod.näk hometta ja halpisremonttifirman jälkeen mojovat voc päästöt päälle.

      Piha revitty täysin perustuksille ja paskoilla materiaaleilla korjatut sisätilat. Piha oli ennen rehevä ja suojaisa, nyt muutama halpa angervon reuhka istutettu ja nekin jo kuivuneet. Kaapistot virolaista/venäläistä priimaa. Kestää varmaan hyvin seuraavat 30 vuotta :))

      Nyt odottelen, että pääsen tästä pian pois, etten sairastu vielä lisää astman yms. lisäksi.

    • Anonyymi

      Jouduin näiden sisäilmaongelmaisen paska-asunnon takia muuttokierteeseen. Möin asunnon ja vuokrasin näiltä muutama kuukausi aikaisemmin "remontoidun" päällisin puolin uutta vastaavassa kunnossa olevan asunnon, mikään hälytyskello ei soinut. Muutamassa päivässä selvisi, että koko paska haisee edelleen jollekin liimalle ja huoneistoon tuli lisäksi jotain outoja "mätäisiä" hajuja. Ilmeisesti "remontoitu" lätkimällä laminaatit vanhojen muovimattojen päälle (tai mitälie niiden alla edes on) ja "maalailtu" homeet piiloon. Reklamaatiot oli yhtä tyhjän kanssa ja oli muutettava pois. Onneksi oli vuokralla ettei tarvinnut odotella kuukausien irtisanomisajoilla.

      • Anonyymi

        Eli kyse Asuntosäätiön talosta? Onko tyypillistä kyseiselle yritykselle tehdä paskaa jälkeä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli kyse Asuntosäätiön talosta? Onko tyypillistä kyseiselle yritykselle tehdä paskaa jälkeä?

        On.


      • Anonyymi

        Kuulostaapa niin tutulta! Nämä on ostettu halvalla, laskutettu asukkailta suhteettoman rouheaa vastiketta, mutta hoidettupa ei ole laisin.

        Kun laskee yhteen huonon hoidon ja surkean rakentamisen, niin silkan ahneuden kyllästämä sisäilma lienee jo sellaisenaan melkoinen ongelma ja hometta löytyy taatusti!

        Upea säätiön toimisto löytyy kyllä ja paraatipaikalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaapa niin tutulta! Nämä on ostettu halvalla, laskutettu asukkailta suhteettoman rouheaa vastiketta, mutta hoidettupa ei ole laisin.

        Kun laskee yhteen huonon hoidon ja surkean rakentamisen, niin silkan ahneuden kyllästämä sisäilma lienee jo sellaisenaan melkoinen ongelma ja hometta löytyy taatusti!

        Upea säätiön toimisto löytyy kyllä ja paraatipaikalta.

        Miten tuossa yhtiössä on hoidettu asumisestaan maksavan asukkaan huoneiston myynti.?

        Ostaako Asuntosäätiö itse asunnon edelleen myytäväksi vai joutuuko asukas itse sitä
        vaihtopörssin kautta myymään?
        Ainakin HASO: lla kaupunki itse maksaa asunnon myyjälle ostohinnan takaisin? Ja asukas pääsee löytäessään uuden asunon entisestä eroon, ei kärsi taloudellisesti.

        HASO: n asunnot ovat sitä paitsi huippuedullisia vastikkeidenkin osalta.
        Tosin:
        Asuntosäätiön ”huoltovastuu taulukkoa lukiessa kyllä näkyi, että hirvittävän moni asia kuului Asuntosäätiön vastuulle, taitaa vain asunnon siivous kuulua asukkaalle itselleen ja ne pikku huoltotehtävät. Ilmastointikanavien vuosittainen puhdistus ja jääkaapin taustan huolto jne.
        Jopa kylmäkalusteet ja astianpesukone jos sellainen on jo siinä taloyhtiön rakennusvaiheessa kuulunut, eli tulevat huoltamaan, korjaamaan tai hankkimaan uuden jos se rikkoutuu? Korjatkaa jos olen väärässä.
        Muutoin jos itse sellaisen astianpesukoneen tai pyykinpesukoneen hankkii, joutuu siitä itse vastaamaan.

        Pääosin kaikesta vastaa talon omistaja siis se Asuntosäätiö.
        Ei siis ihme, että asuminen tuolla maksaa maltaita.
        Siksi sitä olettaisi, että asukkaiden valitukset häiriköistä otetaan tosissaan ja että sieltä sellaiset myös saadaan hyvin ulosheitettyä?
        Niin ja seuraava kysymys koskikin juuri häiriköitä, miten hoitavat jos taloyhtiöön asettuu metelöiviä, tupakoivia naapureita, saadaanko ne ulos kuinka nopeasti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tuossa yhtiössä on hoidettu asumisestaan maksavan asukkaan huoneiston myynti.?

        Ostaako Asuntosäätiö itse asunnon edelleen myytäväksi vai joutuuko asukas itse sitä
        vaihtopörssin kautta myymään?
        Ainakin HASO: lla kaupunki itse maksaa asunnon myyjälle ostohinnan takaisin? Ja asukas pääsee löytäessään uuden asunon entisestä eroon, ei kärsi taloudellisesti.

        HASO: n asunnot ovat sitä paitsi huippuedullisia vastikkeidenkin osalta.
        Tosin:
        Asuntosäätiön ”huoltovastuu taulukkoa lukiessa kyllä näkyi, että hirvittävän moni asia kuului Asuntosäätiön vastuulle, taitaa vain asunnon siivous kuulua asukkaalle itselleen ja ne pikku huoltotehtävät. Ilmastointikanavien vuosittainen puhdistus ja jääkaapin taustan huolto jne.
        Jopa kylmäkalusteet ja astianpesukone jos sellainen on jo siinä taloyhtiön rakennusvaiheessa kuulunut, eli tulevat huoltamaan, korjaamaan tai hankkimaan uuden jos se rikkoutuu? Korjatkaa jos olen väärässä.
        Muutoin jos itse sellaisen astianpesukoneen tai pyykinpesukoneen hankkii, joutuu siitä itse vastaamaan.

        Pääosin kaikesta vastaa talon omistaja siis se Asuntosäätiö.
        Ei siis ihme, että asuminen tuolla maksaa maltaita.
        Siksi sitä olettaisi, että asukkaiden valitukset häiriköistä otetaan tosissaan ja että sieltä sellaiset myös saadaan hyvin ulosheitettyä?
        Niin ja seuraava kysymys koskikin juuri häiriköitä, miten hoitavat jos taloyhtiöön asettuu metelöiviä, tupakoivia naapureita, saadaanko ne ulos kuinka nopeasti?

        Asuntosäätiön vastikevuokrat ovat sen verran kovat, että he ihan vuokraavat isoja, huonolla sijainnilla olevia asoasuntoja, jotka eivät mene kaupaksi. Koettu on eli asuin tällaisen asunnon alakerrassa. Välillä siellä asui viinaan menevä ja siksi kovaa meteliä pitävä rakennusmiesporukka itäisestä naapurista ja välillä ihan ok perhe asumassa väliaikaisesti, kun odottivat uuden talonsa valmistumista. Sen kokemuksen jälkeen päätin, että ei koskaan enää Asuntosäätiön asoon. Nyt asun Hason uudiskohteessa, joka on rauhallinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntosäätiön vastikevuokrat ovat sen verran kovat, että he ihan vuokraavat isoja, huonolla sijainnilla olevia asoasuntoja, jotka eivät mene kaupaksi. Koettu on eli asuin tällaisen asunnon alakerrassa. Välillä siellä asui viinaan menevä ja siksi kovaa meteliä pitävä rakennusmiesporukka itäisestä naapurista ja välillä ihan ok perhe asumassa väliaikaisesti, kun odottivat uuden talonsa valmistumista. Sen kokemuksen jälkeen päätin, että ei koskaan enää Asuntosäätiön asoon. Nyt asun Hason uudiskohteessa, joka on rauhallinen.

        Hason taloihin on varmaan hirvittävän vaikea päästä? Itselläni on hakemus kolmeen kohteeseen ja tuskin yhteenkään tulen pääsemään.
        Vastauksestasi päätellen, kannattaa vältellä sellaisia Asuntosäätiön kohteita jotka ovat vähemmän suositulla asuinalueella ja joissa on vielä isoja perheasuntoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hason taloihin on varmaan hirvittävän vaikea päästä? Itselläni on hakemus kolmeen kohteeseen ja tuskin yhteenkään tulen pääsemään.
        Vastauksestasi päätellen, kannattaa vältellä sellaisia Asuntosäätiön kohteita jotka ovat vähemmän suositulla asuinalueella ja joissa on vielä isoja perheasuntoja?

        Jotkut HASON kohteet ovat järkyttäviä, kuin joitain muurittomia keskusvankiloita.. En enää muista kohdetta, ihan uusi oli, niin en asuisi ilmaiseksikaan sellaisessa ympäristössä. Pelkkää talon seinää ja ikkunarivistöä joka suuntaan, katsoi minne tahansa, keskellä ”vankilan pihaa” oli köntti vihreää. Tulisin välittömästi hulluksi tuollaisessa ympäristössä.
        Tosin muutaman kymmenen metrin päässä oli merenranta.Taisi olla Laajasalossa kyse.


    • Anonyymi

      No joo, olipahan luettavaa Asuntosäätiön asunnoista. Kamalaa suoraan sanottuna.
      Mutta, ei se omistusasunnossa asuminenkaan mitään herkkua aina ole, jos saa tupakoivia naapureita.
      Kaupungit tiivistää rakentamista, kaikki viheralueet, metsiköt nurin jatilalle kerrostaloa. Näkymät ikkunasta on vastakkaisten talojen seinä, parvekkeet ja ikkunat. Ei vihreän vihreää missään.
      Kuvittelevatko kaupunkien päättäjät oikeasti, että ihmiset voivat hyvin tuollaisessa kamalassa betoni- ympäristössä?.

      En ainakaan muuta Asuntosäätiön asuntoihin..
      Jos muutan, ostan oman pikku yksiön sitten vanhuudenpäiviksi palveluiden läheltä.

      • Anonyymi

        Omistusasuntokaan ei takaa enää mitään. Valtaosa rakennuksista alkaa olla käyttöikänsä päässä ja enemmän tai vähemmän homeessa ja jokainen taloyhtiö alkaa olla täynnä sijoitusasuntoja joissa lappaa kaikenlaisia ongelmatapauksia.

        Ja tuo kaavoittaminen tosiaankin niin älytöntä, että uudemmilla asuinalueilla esim. rivitaloissa jokaisesta ikkunasta näkyy suunnilleen 5 metrin päässä seuraavan talon seinä, eli ei mitään järkeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omistusasuntokaan ei takaa enää mitään. Valtaosa rakennuksista alkaa olla käyttöikänsä päässä ja enemmän tai vähemmän homeessa ja jokainen taloyhtiö alkaa olla täynnä sijoitusasuntoja joissa lappaa kaikenlaisia ongelmatapauksia.

        Ja tuo kaavoittaminen tosiaankin niin älytöntä, että uudemmilla asuinalueilla esim. rivitaloissa jokaisesta ikkunasta näkyy suunnilleen 5 metrin päässä seuraavan talon seinä, eli ei mitään järkeä.

        Ei muuta kuin purkuun vanhat hometalot. Ja uutta tilalle. Luontoa säästäen, kerroksia hieman ylöspäin venyttäen, parkkihallit maan alle.


    • Anonyymi

      Kannattaa varoa todella epäluotettava monella tapaa. Sääli.

      • Anonyymi

        Niin, todennäköisesti pitää paikkansa tuo.
        Ainakin itselleni yksi myyjä esitteli muutama vuosi sitten uutta asuntoa kertoen miten keittiön työtason ja keittiön yläkaappien välinen ”laatoistus” oli ihan paikalla tehty. 😯Ja tyhmäkin näki että se kyse oli pelkästä taustalevystä, joka vain näytti ulospäin olevan ” laatoitettu”. Näitä välilevyjä on erilaisia, kuvioituina, yhtenäisen värisinä, jotkut tasaisen harmaita kauttaaltaan, lasinina jne. Saumoja ei edes erota.
        Epäluotettavia? Pitävät niitä tyypillisiä myyntipuheita, kuten kaikki..
        Olisiko oma henkilökuntakin jotenkin turhautunutta, häpeilee itsekkin rakentamisen laaduttomuutta, halvoista materiaaleista ei oikein saa mitään, vaikka rakennusmiehillä olisi ammattitaitoakin ja halua tehdä laadukasta työtä.
        Se kaiki heijastuu myös työntekijöihin, olisiko jotain kollektiivista häpeää, noloutta?
        On vaikea tuntea ammattiylpeyttä omasta työstään tai myymästään kohteesta
        jos materiaali, mistä pitäisi jotain houkuttelevaa tehdä, on mitä on. Rahaa on rajoitetusti käytettävissä.
        Ja nykyään, tänä päivänä myös materiaaleista on ollut ehkä pulaa ja vaikeuksia saada niitä. Todennäköisesti tuollakin on tuskasteltu jo etukäteen, mitä saadaan kasaan ja paljonko tulee maksamaan lisää!

        Sääli, todellakin. Itse olin suunnitellut ostavani Asuntosäätiön asunnon, mutta esim.Kirstinharjun uudistettu kohde on liian räikeä väritykseltään ja elementtien pintojen kuluminen ja rapautuminen näkyisi liian selvästi, hilseilevät seinäpinnat ja halkeileva maali.
        Olisivat suunnitelleet niistä vaaleampia?
        Muistuttaa kyllä Hesan uusia kohteita, käytetään vahvoja värejä, kuten hmm.joissain .Kuninkaantammen kohteissa ja jossain muuallakin?
        Parvekkeet ovat ajalle tyypilliset, läpinäkyvät. Kattomalli uutta ja toisaalta vanhaa Hesan Koskelan asuntoja muistuttavia, jyrkkiä alaspäin viettäviä. Tuleekin Hesan Koskelassa sijaitsevat, korkeat talot mieleen. Milloin rakennettuja, 50- luvulla?
        Jännä nähdä kuinka kauan julkisivu kestää, kuinka monta vuotta vie , ennen kuin luonnollinen kuluneisuus alkaa näkymään ulospäin.
        Sisätilat, lattiamateriaalit ilmeisesti ovat ihan tyypillisiä? Todennäköisesti laminaattilattiat? Aika monissa kovan rahan taloissakin laminaattia on lattiassa, hinnakkaimmissa aitoa parkettia,laminaatti kestää kulutusta paremmin. On käyttäjäystävällisempää.

        Ja, kyllä, myymättömät asunnot todellakin vuokrataan, on silkkaa rahan tuhlausta jättää asunnot tyhjilleen, asumattomaksi.
        Siinä on se villakoiran ydin, keitä muuttaa, minkälaisia? . Koskaan et tiedä. Et myöskään tiedä, kuinka hankalaksi ja pitkäaikaiseksi prosessiksi voi muodostua metelöivän, häiriköivän asukkaan ulos saaminen.
        Vähän pelkään ettei tuonne mitään hakijaryntäystä tule. En tiedä, vaikea sanoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, todennäköisesti pitää paikkansa tuo.
        Ainakin itselleni yksi myyjä esitteli muutama vuosi sitten uutta asuntoa kertoen miten keittiön työtason ja keittiön yläkaappien välinen ”laatoistus” oli ihan paikalla tehty. 😯Ja tyhmäkin näki että se kyse oli pelkästä taustalevystä, joka vain näytti ulospäin olevan ” laatoitettu”. Näitä välilevyjä on erilaisia, kuvioituina, yhtenäisen värisinä, jotkut tasaisen harmaita kauttaaltaan, lasinina jne. Saumoja ei edes erota.
        Epäluotettavia? Pitävät niitä tyypillisiä myyntipuheita, kuten kaikki..
        Olisiko oma henkilökuntakin jotenkin turhautunutta, häpeilee itsekkin rakentamisen laaduttomuutta, halvoista materiaaleista ei oikein saa mitään, vaikka rakennusmiehillä olisi ammattitaitoakin ja halua tehdä laadukasta työtä.
        Se kaiki heijastuu myös työntekijöihin, olisiko jotain kollektiivista häpeää, noloutta?
        On vaikea tuntea ammattiylpeyttä omasta työstään tai myymästään kohteesta
        jos materiaali, mistä pitäisi jotain houkuttelevaa tehdä, on mitä on. Rahaa on rajoitetusti käytettävissä.
        Ja nykyään, tänä päivänä myös materiaaleista on ollut ehkä pulaa ja vaikeuksia saada niitä. Todennäköisesti tuollakin on tuskasteltu jo etukäteen, mitä saadaan kasaan ja paljonko tulee maksamaan lisää!

        Sääli, todellakin. Itse olin suunnitellut ostavani Asuntosäätiön asunnon, mutta esim.Kirstinharjun uudistettu kohde on liian räikeä väritykseltään ja elementtien pintojen kuluminen ja rapautuminen näkyisi liian selvästi, hilseilevät seinäpinnat ja halkeileva maali.
        Olisivat suunnitelleet niistä vaaleampia?
        Muistuttaa kyllä Hesan uusia kohteita, käytetään vahvoja värejä, kuten hmm.joissain .Kuninkaantammen kohteissa ja jossain muuallakin?
        Parvekkeet ovat ajalle tyypilliset, läpinäkyvät. Kattomalli uutta ja toisaalta vanhaa Hesan Koskelan asuntoja muistuttavia, jyrkkiä alaspäin viettäviä. Tuleekin Hesan Koskelassa sijaitsevat, korkeat talot mieleen. Milloin rakennettuja, 50- luvulla?
        Jännä nähdä kuinka kauan julkisivu kestää, kuinka monta vuotta vie , ennen kuin luonnollinen kuluneisuus alkaa näkymään ulospäin.
        Sisätilat, lattiamateriaalit ilmeisesti ovat ihan tyypillisiä? Todennäköisesti laminaattilattiat? Aika monissa kovan rahan taloissakin laminaattia on lattiassa, hinnakkaimmissa aitoa parkettia,laminaatti kestää kulutusta paremmin. On käyttäjäystävällisempää.

        Ja, kyllä, myymättömät asunnot todellakin vuokrataan, on silkkaa rahan tuhlausta jättää asunnot tyhjilleen, asumattomaksi.
        Siinä on se villakoiran ydin, keitä muuttaa, minkälaisia? . Koskaan et tiedä. Et myöskään tiedä, kuinka hankalaksi ja pitkäaikaiseksi prosessiksi voi muodostua metelöivän, häiriköivän asukkaan ulos saaminen.
        Vähän pelkään ettei tuonne mitään hakijaryntäystä tule. En tiedä, vaikea sanoa.

        Asuntosäätiö harrastaa segrekaatiota. Jos asut tupakkilähiössä jota inhoat ja haluat sieltä muualle, vaikka hieman nyt arvostetummalle saman kaupungin asuinalueelle , luuletteko että pääsee? Koskaan? Et todellakaan. Sisäinen valintaprosessi säätiöllä pitää huolen siitä, että jos sitten johonkin pääset tutustumaan, asunnon esittelijä mittää sinut päästä varpaisiin, sovitko taloyhtiön ja asuinalueen kokonaiskuvaan ja jos et sovi, uhkaillaan sanktioilla- joten päädyt täysin hölmistyneenä luopumaan kohteen hakemisesta, käsittämättä mistä sinua oikein nyt syytetään.
        Ihan on itse koettu asia. Mutta, kun asu to on tarjolla asuonalueelta jossa jo asut, mutta haluat sieltä ehdottomasti pois, olet ykkössijalla välittömästi eikä mitään puhettakaan sanktioista oteta esiin. Eli, selkeästi harrastetaan segrekaatiota, eli samalla asuinalueella asuneet pyritään myös siellä väkisin myös pitämään, vaikka henkilö itse haluaisi sieltä pois epämiellyttävän ympäristön ja kaduilla ja puostoissa, ostarin edessä, bussipysäkeillä toistuvasti ilmenevän tupakankäryn vuoksi, roskaisuuden ja epämääräisen porukan johdosta. Ei onnistu.
        Sääntöjä tulkitaan joustavasti ja tilanteen mukaan.
        Hyvin epämiellyttävä ja epäluotettava kuva on koko asuntosäätiöstä tullut, mielestäni kyse on selkeästi ”asukasvalinnasta”.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntosäätiö harrastaa segrekaatiota. Jos asut tupakkilähiössä jota inhoat ja haluat sieltä muualle, vaikka hieman nyt arvostetummalle saman kaupungin asuinalueelle , luuletteko että pääsee? Koskaan? Et todellakaan. Sisäinen valintaprosessi säätiöllä pitää huolen siitä, että jos sitten johonkin pääset tutustumaan, asunnon esittelijä mittää sinut päästä varpaisiin, sovitko taloyhtiön ja asuinalueen kokonaiskuvaan ja jos et sovi, uhkaillaan sanktioilla- joten päädyt täysin hölmistyneenä luopumaan kohteen hakemisesta, käsittämättä mistä sinua oikein nyt syytetään.
        Ihan on itse koettu asia. Mutta, kun asu to on tarjolla asuonalueelta jossa jo asut, mutta haluat sieltä ehdottomasti pois, olet ykkössijalla välittömästi eikä mitään puhettakaan sanktioista oteta esiin. Eli, selkeästi harrastetaan segrekaatiota, eli samalla asuinalueella asuneet pyritään myös siellä väkisin myös pitämään, vaikka henkilö itse haluaisi sieltä pois epämiellyttävän ympäristön ja kaduilla ja puostoissa, ostarin edessä, bussipysäkeillä toistuvasti ilmenevän tupakankäryn vuoksi, roskaisuuden ja epämääräisen porukan johdosta. Ei onnistu.
        Sääntöjä tulkitaan joustavasti ja tilanteen mukaan.
        Hyvin epämiellyttävä ja epäluotettava kuva on koko asuntosäätiöstä tullut, mielestäni kyse on selkeästi ”asukasvalinnasta”.

        En nyt oikein purematta niele väitettä. Olet tainnut ymmärtääjoitain asioita ihan väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asuntosäätiö harrastaa segrekaatiota. Jos asut tupakkilähiössä jota inhoat ja haluat sieltä muualle, vaikka hieman nyt arvostetummalle saman kaupungin asuinalueelle , luuletteko että pääsee? Koskaan? Et todellakaan. Sisäinen valintaprosessi säätiöllä pitää huolen siitä, että jos sitten johonkin pääset tutustumaan, asunnon esittelijä mittää sinut päästä varpaisiin, sovitko taloyhtiön ja asuinalueen kokonaiskuvaan ja jos et sovi, uhkaillaan sanktioilla- joten päädyt täysin hölmistyneenä luopumaan kohteen hakemisesta, käsittämättä mistä sinua oikein nyt syytetään.
        Ihan on itse koettu asia. Mutta, kun asu to on tarjolla asuonalueelta jossa jo asut, mutta haluat sieltä ehdottomasti pois, olet ykkössijalla välittömästi eikä mitään puhettakaan sanktioista oteta esiin. Eli, selkeästi harrastetaan segrekaatiota, eli samalla asuinalueella asuneet pyritään myös siellä väkisin myös pitämään, vaikka henkilö itse haluaisi sieltä pois epämiellyttävän ympäristön ja kaduilla ja puostoissa, ostarin edessä, bussipysäkeillä toistuvasti ilmenevän tupakankäryn vuoksi, roskaisuuden ja epämääräisen porukan johdosta. Ei onnistu.
        Sääntöjä tulkitaan joustavasti ja tilanteen mukaan.
        Hyvin epämiellyttävä ja epäluotettava kuva on koko asuntosäätiöstä tullut, mielestäni kyse on selkeästi ”asukasvalinnasta”.

        Nyt tuli kyllä aika paksua tekstiä, missä ei taida olla totuutta mukana tippaakaan. Milläköhän sanktioilla on mahdettu uhkailla/edes voitaisi uhkailla? Joko olet ymmärtänyt jotain huolella väärin, tai ainoastaan trollaat. Järjestysnumero on se, minkä perusteella valinta menee, ei sen mukaan miltä satut näyttämään.


    • Anonyymi

      En suosittele Hiirosen asuntosäätiön asuntoja. Kosteus ja rakennevaurioita. Eivät korjaa vaan maalaavat päälle. En muuttaisi enää koskaan asuntosäätiölle.

      • Anonyymi

        Asuntosäätiön asunnossa pipo päässä päivät, yöt, koko talvikauden.
        Kesällä 30 astetta ja yli. Läpituuletus kielletty porraskäytävään, kun kuulemma talossa on ilmastointijärjestelmä (!) ja siihen tulee häiriötä.


    • Anonyymi

      Varoisin myös TA:ta, näitä lukiessa ihan sama meno niillä! Niin törkeetä voittojen tahkomista, ei oo kiinnostuneita korjaa edes vesivahinkoja! Pinnat tehdään kivan näköiseksi ja suurin osa asukkaista innostuu niistä. Mutta jos on jotain vikaa niin pulassa oot ja ei mitään korjata koska on kiinnostuneita tulijoita lisää. VAROKAA kyseistä yhtiötä!

      • Anonyymi

        Suo siellä vetelä täällä. Omat kokemukset TA:sta on hyviä asuinhan asossa melkein 15 vuotta. Aso oli Hgin keskustassa.


    • Anonyymi

      Mielenkiinnolla luin näitä kokemuksia. Olen itse muuttanut H:gissä Aso-asuntoon 1997 silloin kun tämä kerrostalo valmistui. Tämä on ihan rauhallinen talo ja olen viihtynyt. Nykyisin tämä on Asumissäätiön. Vastike on kyllä noussut ja joskus lähivuosina ilmeisesti edessä on tuo peruskorjausremontti, vai millähän nimellä sitä kutsutaan kun viihtyvyysremontti lienee jo vanhentunut sana? Asun yksiössä ja mietityttää että minne muutan sitten sen remontin ajaksi. Ja minne laitan tavarat? Yritän kyllä tehdä ns. kuolinsiivousta ja vähentää kaiken ylimääräisen tavaran. Eihän sitä tiedä jos tässä ehtii vaikka kuolla ennen sitä remonttia?

    • Anonyymi

      Asumissäätiön Aso asuntojen 30v, remontti on odotattunut itseään. Aluksi sanottiin että tehdään täys remontti jossa uusitaan kaikki pinnat. Nyt on ajatus asolla kutistunut niin että katot ja seinät jätetään maalaamatta. Pitkästä asumisesta "palkitaan" pisteillä joilla oli alunperin tarkoitus saada hankkia asuntoon jotakin ekstraa. Systeemi on nyt muuttunut niin että pisteet pääsääntöisesti menevät juurikin pintojen käsittelyyn. Jos ne palavat johonkin muuhun esim, jäähdyttävään ilmalämpöpumppuun jäävät seinät siistimättä ellet kustanna remonttia omarahoitteisesti. Kummalista on sekin että jos jotain remonttia on tehty esim. vesivahingon seurauksena, ei ASOn puolesta käy tehtyä työtä kukaan tarkastamassa. Jos työssä sitten vuosien kuluttua jotain virhettä ilmenee niin varmaan vierittävät vahingon asukkaan niskaan.
      Ovat maininneet tulevassa remontissa että pistorasioiden ja kytkinten peitelevyt vaihdetaan. (aika on ne kellastuttanut) Ilmeisesti aso ei käytä sähköalan asiantuntijaa remontin suunittelussa, koska varmasti olisi jo 30v. käytössä olleet rasiat ja kytkimet vaihtaa uusiin. Niissä on jo varmasti kulumaa ja kuluneet koskettimet saattavat kipinöidä. Samalla olisi syytä miettiä maadottamattomien rasioiden vaihtoa maadotettuihin ja ryhmien varustamista vikavirtasuojin. Saataisiin sähkötkin turvallisuudeltaan vastaamaan tätä päivää.
      Vuosia sitten kun näistä remonteista alettiin puhua, niin oli vallalla käsitys että kustannukset tasataan kaikkien kohteiden kanssa , mutta nyt puhutaan että tehty 30v remontti nostaakin kohteen käyttövastiketta. Silloin kun asumisoikeus tähän kohteeseen ostettiin, kerrottiin että asunto pidetään korkeatasoisena. No onhan tässä omistajakin vaihtunut. VVO vaihtui Asumissäätiöön. Vastoin odotuksia ei mikään ainakaan paremmaksi muuttunut. Kuka Asumissäätiön aso-asuntoa mielii niin neuvon ottamaan asioista selvää ja puntaroimaan muitakin asumisoikeusasuntoja tarjoavia yhtiöitä.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe