Kaasujalat

Mummo-autoilija

Nykyään nuoriso ei välitä mistään. Ajavat kuin hullut. Sen huomaa kun maantiellä tulevat ohi sataa viittä kymppiä niin retostellen eikä aivot toimi.

68

5606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OdotaVähän

      Kyllä luonnonvalinta toimii ja pitää hulluista huolen.

      • Darwinismi

        Täysin turha kuolema ja ei voi syyttää kuin itseään. Toivottavasti opiksi muille


      • alkulimaakuivatessa
        Darwinismi kirjoitti:

        Täysin turha kuolema ja ei voi syyttää kuin itseään. Toivottavasti opiksi muille

        Ihminen on hidas oppimaan ja oppi menee perille aivan kuten edellisetkin turhat kuolemat.


    • KuskinVastuu

      Kun minä sain kortin, pelkäsin ottaa muita kyytiin, etten vain satuttaisi heitä. Ja sitten kun uskalsin ottaa, niin olin erityishuolellinen. Kuskilla on vastuu matkustajista. Ei taideta opettaa tätä näkökulmaa autokoulussa?

      • alkulimaakuivatessa

        Sellaisen opin pitäisi tulla kotoa. Autokoulussa opetetaan liikennesääntöjä, ei esim. moraalia.


    • Vesipäätouhua

      Liian hienot kulkimet. Juuri ja juuri kortin ostaneet eivät ymmärrä, ettei istuallaan eteneminen ole luonnollista. Vääntöä olisi aiheelista hieman kunnioittaa.

    • ehdottaja

      Rajoitin auttaisi nuoria.

      • Helppoa

        Mitä sillä rajoittimella tehdään Jos/Kun sitä rajoittamatonta- autoa voi ihan lainata joltain kaverilta Tai ihan omilta vanhemmiltakin.
        Kun yksi vaihtoehto ei tuota tulosta otetaan toinen käyttöön.


    • Pohojanmaa

      Rajoitin nuorten autoon, max 80 km/h, poistettas vasta kahden vuoden käytön jälkeen.

      • noaaarkki

        Ja onnettomuudet vaan lisääntyisi tarpeettomien ohitusten myötä.Saman teki aikoinaan 80-lätkä takaikkunalla,joka vain provosoi ns kokeneepia ja itseään parempina kuskina pitäviä mitä ihmeellisempiin ja vaarallisimåiin ohituksiin.Tuo lätkä olisi varmaan vieläkin käytössä,jos siitä olisi silloin aikoinaan huomattu olevan jotakin hyötyä liikenneturvallisuudelle.


      • rajoitin-hyvä

        Rajoitin voitais poistaa kun täyttää 50 v.


      • rahareikää-riitttää

        Mitään rajoittimia, kun 80 lätkä takaikkunaan niin se olisi sillä taputeltu.

        Kun katselee noiden ihmisten ajoa, ajelevat kaupungissa ihan kuin ei koskaan olisi autokoulussa olleetkaan.
        Vilkku laitetaan päälle, kun on jo kaistaa vaihdettu tai ei olleskaan. Kaistaa vaihdetaan risteysalueella peileihin katsomatta, suoraan eteen vaan. Rampilta tullaan( kolmiot) suoraan eteen kiilataan kylkeen.
        Liikenneympyrässä kuvittelevat tulevansa oikealta kylkeen, maksattavansa autonsa.

        Kun jokainen tarkkailisi omaa ajotapaansa ja välittäisikin mitä toheltaa, säästyttäisiin monenta harmilta ja rahan menolta. Mutta, nuorilla(useilla) ajatuksena on kyllä Isi tai Äiti maksaa.


      • eläkeläislehtori
        noaaarkki kirjoitti:

        Ja onnettomuudet vaan lisääntyisi tarpeettomien ohitusten myötä.Saman teki aikoinaan 80-lätkä takaikkunalla,joka vain provosoi ns kokeneepia ja itseään parempina kuskina pitäviä mitä ihmeellisempiin ja vaarallisimåiin ohituksiin.Tuo lätkä olisi varmaan vieläkin käytössä,jos siitä olisi silloin aikoinaan huomattu olevan jotakin hyötyä liikenneturvallisuudelle.

        Näin on opetin molemmat lapset jotka ajaneet kolaritta jo 20v itse olen ollut liikenteessä 50vuotta ja vain toisten aiheuttamia kolareita pari rikesakkoa ylinopeudesta yli miljoona ajokilometriä mutta meitä on niin moneksi.


    • jälkiviisas

      Kyllä maalla viisaita ollaan kun merellä hätä on..

    • ei.muuksi.muutu

      Pohjanmaalla järki on ollut aina kortilla, uhoa ja tyhmyyttä vaikka muille jakaa.

      • tyhmyys.tappaa

        Tyhmyys tappaa Speed kills


      • velka-onaina-velkaa

        ei.muuksi.muutu

        Voi voi, tälläistä näkee ympäri Suomen ei se vain pohjanmaalla .

        Kun paljon reissaa(ajelee) näkee jos jonkun sortin koheltajaa( välinpitättömyyttä) tai ihan vain tahallaankin koheltajaa.
        Onneksi, kun kyllinpaljon koheltaa se sattuu omaan nilkkaan(kukkarolle) elämän jossakin vaiheessa.
        Raha on tarkoitettu tuhlattavaksi, Mutta elämä ei. Ekaakin on kuukaudessa rajallisesti.


    • kuuluuse

      Vanhemmat saa syyttää ihtiään,sieltä se oppi täytyy antaa ja itse nuoren tienattava se kortti,nii osaa edes jonku verran kunnioittaa. Vanhemmat ei välitä alaikäsistä lapsistaan,kun 17 vuotiaat ovat yöllä menossa.

    • reissulessu

      Oliko tämä ajuri mitä kuulin olisi opetusluvalla opetettu sitten ei yhtään yllätä

      • Jusse

        Toivottavasti ei. On siinä vanhemmilla muutenkin taakkaa kannettavana.


      • Vanhempi

        No ei se siitä riipu onko opetusluvalla opetettu ajaako ylinopeutta! Oman lapseni opetin. Kahdeksan vuotta on ajanut kolaroimatta.


    • Yksikinjohuono

      Näyttämisenhalu, kokemattomuus ja L-suuntautuminen on paha yhdistelmä.

      • Haraskiiri

        Ei ollut L-positiivisia. Ikävä pettymys kun ei olleet vai?


    • auts-

      Tunsin sen kuskin. Ihan hullu ja hulluille käy huonosti. Kaduilla näkee hulluja joka päivä ja kyllä niillekkin käy huonosti vielä vaikka eivät sitä itse tajua.

      • Kysyyutelias

        Miten niin hullu ja miten kaduilla oleville hulluille käy huonosti?


    • nixsavolax

      Tietäen kalajokisten kusipäisyyyden tulin tutkailemaan epäsosiaalista mediaa, vaikka tuloksen arvasinkin jo etukäteen. Tuollaista paskaa kirjoitetaan kuolleita lapsista miettimättä, miltä vanhemmista ja sukulaisista tuntuu. Poliisi "tietää", että nopeus oli ainakin 150 km/h. On se tuo poliisi viisas. Enkeli ei ollut kuin plokistin perheystävän puolella. Toivottavasti vastaavaa onnettumuutta ei tapahtu teidän paskapäiden omalla kohdalla. Kalajokea kuulemma kohtasi valtava suru, katsoin kriisijumalanpalveluksen kirkossa videolta. Olisiko vajaa kymmenen ollut papin lisäksi paikalla. Hävettäisi, jos olisin toimittaja, tehdään muka uutisia kolmen nuoren kuolemasta. Epäilen kalajokisten olevan savolaista sukujuurta, siksi juoruisia ovat.

    • Ei.ajoa

      Ovatko tässä tulokset nykyaikaisen autokoulun opeista, kortin saa simulaatorin opeilla.

    • Uskomatonta

      Ei voi kyllä ku ihmetellä aina uuelleen tätä ihmisten typeryyttä ja ilkeyttä, oksettavaa. Oikein perustetaan uusia ketjuja että päästään jauhamaan paskaa. Luultavasti vielä AIKUISET ihmiset. Jokanen varmasti tietää sanomattaki sen että kaahailu on typerää, väärin ja siitä voi olla seurauksensa, sitä ei kaiketi tarvi paskapalstoilla erikseen huudella, mielipiteitään kun ei aina tarvi sanoa ääneen. Miettikääpä jos vastaava tilanne sattuis teidän omassa lähipiirissä,ai niin vai eikö teillä koskaan kukaan tekisi näin. Sydämestäni toivon etteivät omaiset eksy näitä lukemaan. Itse en ole kalajokinen enkä näitä poikia tiedä. Antakaa omaisten surra rauhassa ja eläkää omaa (virheetöntä?) elämäänne.

    • isinpoika

      Kah, kun autot ovat nopeutuneet ja nopeat pelit ovat mukuloittenkin saatavilla. Toista oli aikaan: Volkkari, Volkkari, Volkkari, isi...

    • SäälinHölmöläKalajokea

      Kaaharin vanhemmat ovat osaltaan syyllisiä tähänkin onnettomuuteen. Mitä on jäänyt sanomatta ja opettamatta? Kalajokiset ovat näistä juorupalstoista päätellen erittäin pahantahtoisia ja vahingoniloisia, minkä koin itsekin joitakin vuosia sitten asuttuani Kalajoella. Onneksi älysin lähteä ja pääsin sieltä sisäsiittoisten paukapäitten kylästä ajoissa pois normaalien ihmisten joukkoon.

    • LuontoKarsiiTyperimmät

      Enpä tunne yhtään sympatiaa menehtyneitä kohtaan. Sitä niittää mitä kylvää.. Se on kumma juttu nää just kortin saaneet pojanklopit. Mistä se hirveä näyttämisen halu kumpuaa? Onko siinä olevinaan jotenkin kova jätkä, kun paahtaa isin autolla törkeetä ylinopeutta? Sitä ollaan olevinaan niiiiiin kuolemattomia, kunnes sitten lapsoselta lähteekin auto lapasesta. Onni onnettomuudessa oli, että nyt ei kuollut viattomia sivullisia. Olen vahvasti sitä mieltä, että tytöt voisi edelleen saada ajokortin 18 täytettyään. Mutta pojilla ajokortin ikärajaa pitää nostaa tuntuvasti, vaikka jonnekin 25v paikkeille. Siihen ikään mennessä edes jokunen kloppi olisi ehkä saanut vähän järkeä päähänsä, ja osaisi ajaa niinkun ihmiset. Pojille ajokortin hintaa vois myös nostaa tuntuvasti, ettei enää joka uunolla olisi moiseen varaa.

      • Loppuisilappaminen

        Jo luonto karsii typerimmät, miten sinä voit olla vielä hengissä?


      • Ajotaito

        Minä OSAAN AJAA! En leiki liikenteessä formulakuskia, kuten nää typerät pojanklopit. Siinä sulle vastaus!


      • Latohaka

        Saitko kortin vasta nelikymppisenä. Siinä sulle kysymys.


    • Faarfaaraway

      Sivullinen pohjoisempaa olen ja kyllähän se on niin että kalajoen alueella näyttää olevan kummia kaahaajia aina jos oma ajoreitti on vähänkään sielläpäin. Aina mennään tai ainakin yritetään ohi. Yritän aina välttää reittivalinnoissa tuota seutua kun vaikuttaa olevan typerimmät ihmiset tuolla rannikon alueella jotka auton rattiin pääsevät.

    • Höpöhöpöh

      Kyllä nuo muutkin kaahaa kuin vaan nuoret.

    • elämäonn

      Jos tästä nyt hyviä puolia katellaan niin tuli varmaan esimerkki miten ei pidä tehdä, jos on omat kädet ja Vatasen jalat niin tässä on lopputulos, näitä lippis väärin päin päässä ja mustaksi töhrityillä vanhoilla mersun tai pemarin rotiskoilla terrorisoivia rallimiehiä on aivan liikaa liikenteessä, mutta mutta hautaustoimistoille oivallista materiaalia, paljon kukkia ja koko suku vollottamassa haudalla kun suvun rallimiestä kuopataan, onneksi ei menny sivullisia.

    • Luisupulukka

      Kuljettajasta tuli matkustaja!kunhan ei löytys verestä huimaus aineita!

    • TotuusKirpaisee

      Kaikille pojille ja miehille vaan tiedoksi: ei se pippeli kasva yhtään vaikka kuinka kaahailisitte. Eikä pili kasva edes auton merkillä. On sulla sitten Audi tai bemari, niin ei kasva prinssinnakki ei! Joten jospa ihan muiden tielläliikkujien turvaamiseksi ajaisitte rajoitusten mukaan? Kaahailu ei tee teistä yhtään kovempaa, komeampaa eikä kiinnostavampaa. Ootte ihan tavallisia tallaajia niinku kaikki muutkin!

      • Pienimunaisiakaahareita

        Olipa hyvä kommentti! Tästä voisikin vetää johtopäätöksen, että bemari-, audi-, ym penisjatkekuskit ovat pienimunaista porukkaa!!


      • grrrgrr

        Kylläpä se vaan kasvaa! Jumankauta ku ajaa jollain hikisellä nissanilla niin koko mies on kuin lyöty, ei piristä kuin perjantaipullo tai kuusivarkaus, maha roikkuu vyön päällä ja katse harhailee. Kikkuli on löysä lerppu.
        Vaan annas olla kun hyppää bemariin tai mersuun, silloin tiedät mitä on olla mies.
        Nopeusrajoitukset? Hah, ne on teille keskivertokansalaisille. Minulle ne on viitteitä siitä mikä nopeuden tulisi olla kameratolpan tai poliisin kohdalla. Se taso millä minä havannoin liikenteessä, on seurausta vuosien kokemuksesta ja aktiivisesta ajamisesta, hyvästä tuurista ettei nuorena tullut lipsahduksia, ja läheltäpititilanteet ovat muokanneet tästä selviytyjästä yhden niistä harvoista joita ei teidän verkkarimiesten säännöt koske.


      • WarrellaVirran
        Pienimunaisiakaahareita kirjoitti:

        Olipa hyvä kommentti! Tästä voisikin vetää johtopäätöksen, että bemari-, audi-, ym penisjatkekuskit ovat pienimunaista porukkaa!!

        Onko sulla autoa?


    • Päevää

      Kyllä ne nuoret on aina kaahaillu niin kauan ku autoja on ollu.

      • kierroksettappiin

        Kyllä ne on kaahaillu jo kontatessa ennen kun autoja on edes keskitty, kontatessa on vain hankala tappaa muita siinä sivussa.


    • kierrosnopeus

      Auton nopeusmittarin lukemaa ihmettelen. Se mittari oli pysähtynyt 165 km/h nopeuteen, mutta mikä olikaan todellinen nopeus?
      Ulosajon seurauksena auto kääntyi katolleen, ja jos moottori oli silloin vielä käynnissä ja kaasu pohjassa, niin pyöräthän pyörivät niin kovaa kuin koneesta lähtee. Senhän jokainen pystyy itse huomioimaan, kun autoa katsastettaessa jarruja testataan jarrudymolla. Siinähän nopeusmittarin lukemat juoksevat silmissä kun kierroksia otetaan jarrutestiä varten.
      Onnettomuus on todella ikävä asia varsinkin niille perheille, joiden lapset menehtyivät tässä kolarissa.

      • analysaattori

        Minä epäilisin että tieltäsuistumisnopeus on ollut paljonkin yli tuon 165km/h, mittarihan jämähti silloin paikoilleen kun auto törmäsi trumpun renkaaseen. Sitä ennen auto on kulkeutunut pyörillään pitkän matkan tienluiskaa ja vauhti hidastunut. Alassuin auto kääntyi törmäyksen voimasta ja silloin oli jo mittari jumissa ja varmastikin koko auton moottori. Uskoisin että kuski on lakannut kiihdyttämästä autoa silloin kun se on suistunut tieltä tai ennen sitä.


      • mekaanisdigitaalinen

        Saattaahan se nopeusmittari törmäyksen voimasta sen verran tärähtää, että siihen ei tule sitä lukemaa, mikä oli todellinen nopeus sillä autolla. Onko siinä autossa digitaalinen vai mekaaninen nopeuden mittaus? Saako nopeusmittari lukemansa auton pyöristä vai auton voimansiirrossa olevasta anturista.


    • Liekkipieru

      On se töhö,jos ajetaan pariasataa ojarumpuun niin eiköhän mottikin pysähdy samantien!just nuita es jonne poikien dyno juttuja

      • asiantuntijat

        Nyt keskustellaan auton nopeudesta eikä sinun henkilökohtaisessa käytössäsi olevasta vanhasta lypsykoneesta.


    • NäinKuulin

      Pötypuhetta että muka jonkun kaverin luo olivat menossa Tyngälle, viinanhakureissu se oli!!!

      • Latohaka

        Jos trokarin nimi tiedossa niin ilmoita poliisille.


    • Saarepe

      Minua on ihmettänyt suomalaisissa tämä tyhmyys? Onko se peritty äidinmaidossa vai onko muka suomalaisista tullut muutamassa vuodessa lampaita. Mennään jonossa vaikka sudensuuhun,niin kuin lampaat. Kuvitellaan et moottoritielläkin voi tulla kuuttakymppiä,muun liikenteen sekaan, joka menee sataakahtakymppiä"haloo". Miksiköhän niitä peräänajoja tapahtuu? Ei aina pysty väistämään vasemmallekaistalle,koska se on jo täysi näitä itseään täynnä olevia "autoilijoita"jotka luulee olevansa oikeassa. Autokouluun pakollinen päivän ajotunti Saksan autobaanalla!

    • nimimerkkionminäää

      Hirveä juttu. Tämä on uhrien omaisille hirveä järkytys. Miljoonia kyyneliä.
      Jäi avoimia kysymyksiä.
      Voi näitä nuoria miehiä, eikö mikään vaisto sanonut, että tätä menoa ei koskaan saavuta perille.

    • hoppuHautaan

      Älä valitä heistä, hautuumailla on vielä paljon tilaa. Multaan pääsee vähemmällä nopudellakin.

    • isotedellä

      Nykyään ei pelata mitään asiaa enää järjellä. Uppiniskaisuus lakia ja asetuksia vastaan nostaa nuorukaisen rinnan "rottingille", ja onhan se hurja luonto näytettävä muillekkin kavereille. Itselläni ei ole mitään säälin tunnetta
      puolustella idiootteja. Kaikenlainen laittomuus alkaa yläportaista ja valuu alaspäin
      kadun tasolle. Isot edellä, pienet perässä.

    • EiJarrutusjälkiä165kmh

      Ei täällä ole sellaisia teitä, joilla voi ajella lähemmäs 200kmh. Ei niiden teitten kunto ole niin hyvä. Pienikin pomppu niin sehän tuossa nopeudessa heittää metsään. Renkaat ja ohjaus pitää olla hyvässä kunnossa.

      Älkää nyt ajako yli 140 150 tällä alueella nuoret. Ei ne tiet ole mitään saksan autobahneja joilla luvan kanssa ajetaan yli 200.

      • näimennää

        Suomessahan on yleinen nopeusrajoitus 80kmh, parempikuntoisilla teillä voi ajaa max 100-120kmh. Ei täällä tarvi 140-150 nopeuksista ketään varotella kun ei ole sellasia paikkoja missä vois noin ajaa. Valintakysymys: säännöt tai hauta.


      • KatujenKasvatit
        näimennää kirjoitti:

        Suomessahan on yleinen nopeusrajoitus 80kmh, parempikuntoisilla teillä voi ajaa max 100-120kmh. Ei täällä tarvi 140-150 nopeuksista ketään varotella kun ei ole sellasia paikkoja missä vois noin ajaa. Valintakysymys: säännöt tai hauta.

        Taitaa taas joku eturauhasvaivoinen kääpä leikkiä teiden sankaria? Pysy poissa tieltä jos pelottaa jäädä rollaattorilla auton alle.Me nuoret jyrätään nyt kunnolla eikä sipistellä.


      • älyhoi
        KatujenKasvatit kirjoitti:

        Taitaa taas joku eturauhasvaivoinen kääpä leikkiä teiden sankaria? Pysy poissa tieltä jos pelottaa jäädä rollaattorilla auton alle.Me nuoret jyrätään nyt kunnolla eikä sipistellä.

        Ja mihin sun tuo kommenttis liittyy. Ainakin järjen köyhyys paistaa läpi jo kauas.


    • KanavaKaunoinen

      Kaikkien Alojen Asiantuntija tietää, kenet pitäisi viedä saunan taakse...

      • mieväistän

        Potut laarisa? Ei ilmassa kohti ulkolaisia?


      • kaupunginsovittelija

        Hän on kuitenkin edelleen valmis sovittelijaksi, koska hän on niin erinomainen papparainen. Siis omasta mielestään.


    • EikunHanaaVaan

      Miksi ajaa hiljaa kun isi antaa urheilumersun käyttöön ilman vastinetta? En tajua.Eikun hanaa vaan ja kovaa. Illalla lähden itse kokeilemaan isukin 535I bemaria...täytyy katsoa paljonko kulkee.....270 luvattu tehtaalla,katsotaan meneekö kehällä sen....

      • Tuuninkia

        Muista ottaa se lippis mukaan ja säädä penkki alimpaan asentoon!


      • Masturboys

        Ota mukaan myös vaseliinia. Avaa purkki, vyö ja sepalus valmiiksi ennen kuin lähdet ajamaan. Tulee olemaan varmasti ihana kokemus!


    • EiJarrutusjälkiä165kmh

      Kyllähän Saksassa moni ajaa autobahnia joka päivä töihin yli 200 kmh. Isot mersut on rakennettu sellaiseen ja renkaat niihin nopeuksiin. Siellä vain tiet myös kestävät ajaa yli 200. Niissä ei ole mitään roudan tekemiä pomppuja ja reikiä niin kuin täällä maalla. Eihän voimakastehoisen auton ajaminen suurella nopeudella ole mikään saavutus, laittaa vain kaasupolkimen pohjaan niin tietenkin se kulkee.

    • Gunfour

      Kannattaa muistaa, että ohikulkeva siili tietää totuuden 🙄

    • TapausSelvitetty

      Törkeä rattijuopumus.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe