Mikä kamera lemmikkikuvaukseen näillä spekseillä?

kamerrrra

Voin ostaa käytettynäkin, tai ostankin varmasti koska budjetti on vain 600 euroa. Eli

- max 600e sisältäen jo objektiivin
- pysyy nopean eläimen perässä
- mahdollisimman valovoimainen koska sisälläkin pimeää

18

997

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Canonisti

      Lisäksi haluan Mersun ladan hinnalla. 😎

      Aluksi käytetty APS-C runko ja siihen f/1.8 50 mm objektiivi. Objektiivi ollee käytettynä satasen, joten runkoon jää 500 €. Vanhempi kymppi Canon on tuossa käytössä usein parempi kuin uudempa satanen tai tonni.

    • Nexist

      https://www.cyberphoto.se/info.php?article=A6000 ( n 400 €) joka on nopein ( 11 k/s) APS_C rungoista tarkentamaan ( Sony hävdar ju som tidigare nämnt att A6000 har den snabbaste autofokusen bland alla kameror med APS-C sensorer)
      Eli tuohon runkoon sitten esim Sigma 30/1,4 DC DN Contemporary för Sony E-fattning (APS-C n. n.300 € :Muitakin löytyy esim Samyang 35/1,2 ED AS UMC CS för Sony E-fattning (APS-C) n 390 €.

      • Canonisti

        1) Ei peilitöntä. Paras tarkennus peilittömissä olisi Fujilla, mutta vain uusimmissa rungoissa, joten ne eivät tule kyseeseen.
        2) Eläinkuvauksessa tarvitaan tele. Halvin vaihtoehto on monella merkillä viisikymppinen. Oikeasti tarvitaan esimerkiksi 70-200 mm, mutta ne maksavat käytettynäkin liikaa.
        3) Paras äytettyjen tarjonta Suomessa on Canonilla, koska se on makkinajohtaja. Järkevämpää on ostaa tuollaiseen käyttöön käytetty harrastajarunko kuin ihan halvin uutena.

        Mitä aloittaja oikeasti tarvitsisi on esimerkiksi joko Canon 6D mark II f/4.0 70 - 200 IS mark II tai Fuji X T3 f/2.8 50 - 140, mutta nuo ovat paljon kalliimpia. Canon 7D mark I on käytettynä nykyään 400 € (Rajala). Siihen viisikymppinen on uutena 160 € ja satunnaisesti tarjouksessa 99 €. Käytettynä pitää olla alle satasen. Samoihin hintoihin pitää löytyä f/2.8 24 mm yleisobjektiiviksi.


    • mikrolemmikki

      Jos lemmikki on kovin pieni, saatat tarvita makrokuvausvehkeet.
      Saattavat olla hyvinkin kalliita.

    • voisinmyydä
    • CanonistiProvo

      Ei tänä päivänä enää niitä Aatamin aikaisia peiliromuja. Muutenkin saat jättää tuon "Canonistin" kommentit omaan alhaiseen arvoonsa. Se tyyppi on pelkkä huono provo ja hänen asiantuntemuksensa on melko heikkoa

      • Canonisti

        Edullisissa peolikameroissa on oleellisesti parempi tarkennus kuin vastaavan hintaluokan peilittömissä. Käyttökelpoinen olisi Fujin X T3:ssa ja varmaan Olyn uusimmassa OM-D E-M1:ssä, mutta ne ovat kalliita verrattuna käytettyyn 7D:hen.

        Jos oikeasti haetaan hyvää tarkennusta, vain Canonin 1Dx ja Nikonin D5 tulevat kyseeseen. Pelkän rungon hinta on 10 kertaa enemmän kuin aloittajan budjetti.


    • Kai se nopeakin elukka joskus paikoillaan on. Sillon kun se nukkuu ei tarvii juosta perässä. Lemmikeitä on tullut kuvattua ihan 35 mm laajakulmalla. Vastavalosuoja usein tarpeen kun tunkevat turpansa usein lasiin kiinni. Akvaariokalan poikasia makrolla. Valovoimainen 50 tai 85 mm kiva jos haluaa epäterävyyttä taustaan. Ihmiset kuulemma luopuvat tummista lemmikeistä kun niistä ei saa hyviä kuvia... Ihmiset ihan somehulluja kun kaikki pitää jakaa verkossa. Kumppani, sapuskat, juotavat, matkat, lemmikit... ja edustavilla kuvilla. Jos ei näytä hyvältä niin vaihtoon...

      Vertasin kahta kattikuvaa. Toinen kalliilla Nikon 70-200 zoomilla ja toinen Fujin pokkarilla (35 mm vastaavuus). Vaikka vähän croppasi niin kyllä ne viiksikarvat näytöllä ihan yhtä terävät oli.

      Nopein tarkennus on manuaali. Laajakulma pienelle aukolle ja otetaan kuvia kun elukka terävyysalueella. Kaikki kuvat teräviä. Katukuvaajien niksi ennakoidaan tilanne ja räppästään kuva. Leica oli tuossa paras. Nyt muitakin optisella etsimellä ja hiljaisia. Vaikka Fuji.

      Paras kuva tulee kun vie ammattilaiselle kuvattavaksi. Saa hyvän some kelpoisen otoksen.

      • Canonisti

        Hyvä pointti tuossa, on aika iso ero, onko lemmikkinä kultakala, marsu, koira vai hevonen. Itse ajattelun lähinnä tuota koiran kokoluokkaa kirjoittaessani.


      • Canonisti kirjoitti:

        Hyvä pointti tuossa, on aika iso ero, onko lemmikkinä kultakala, marsu, koira vai hevonen. Itse ajattelun lähinnä tuota koiran kokoluokkaa kirjoittaessani.

        Kultakala on kyllä iso. Voi kasvaa 40 cm mittaiseksi. Kyllä 35 mm siihen riittää... Miekkapyrstön elävät poikaset pieniä. Niitä ja muitakin pienokaisia on joskus kuvattu.


      • mirrit_multiin

        Onhan se varmaan hienoa viedä musta mirri lopetettavaksi, kun kontrasti vaaleaa taustaa vasten on kovin jyrkkä ja epävalokuvauksellinen.

        Että, sori vaan, katti. Lepää rauhassa.


    • Canonisti

      Mitä oikeasti tarvitset vähintään:
      - Canon 6D
      - 70-200 mm f/4.0
      - 35 mm f/2.0.

      Osta se käytetty 7D mark I ja siihen 50 mm f/1.8 ja lähde kasaamaan vähitellen tuon suuntaista settiä. Järjestelmäkameran hienous on siinä, ettei kaikkea tarvitse ostaa kerralla.

    • Tsuumikosh

      "- max 600e sisältäen jo objektiivin
      - pysyy nopean eläimen perässä
      - mahdollisimman valovoimainen koska sisälläkin pimeää"

      Ensimmäisenä tuli mieleen Canonistin vastausta muistuttava setti: järjestelmäkamera ja 50/1,8 objektiivi, mutta kinokokoa. Toinen vaihtoehto kompaktikamera APS-C kennolla tai suuremmalla. En pitäisi olennaisena tähän tarkoitukseen etsintä (laajakulmaisessa yhden polttovälin kamerassa), vaan mieluummin tarkennuksen käsisäätöä, että pystyy räpsimään kuvia odottelematta, surraako AF paikoilleen hämärässä. Uudistettu luettelo joistakin kompakteista - osa näistä lienee max 600 euroa, ainakin käytettynä (GR II tai XF10 tai X70 ?):

      Leica Q
      Leica X-U
      Leica X-E
      Zeiss ZX1
      Fuji X100...
      Fuji X70
      Fuji XF10
      Ricoh GR II
      Ricoh GR III

      Esim. tuo XF10 saattaisi olla melko kohtuullinen tarkoitukseen?

    • ValtoValopää

      "mahdollisimman valovoimainen koska sisälläkin pimeää"

      Kameran lisäksi voisi ajatella valaistustakin. Nykyaikana, viime vuosina, marketeissa on uudistunut lamppuvalikoima ilahduttavasti. Pakkauksiin on tullut vertailukelpoisia lukuja: kulutus watteina, kirkkautta ilmaiseva lumen-luku, ja värilämpötila Kelvineinä. Varsin tyypillisiä ovat olleet seuraavanlaiset kolme vaihtoehtoa:
      - 3 W 250 lumen 2700 K tarkoittaa lämpimän sävyistä (oranssia) pöytälamppuun sopivaa valoa, joka toimii yövalona/taustavalona, tai valaisee läheltä hyvin, muttei kovin isoa huonetta kirkkaasti... ja vastaa ehkä 25 watin hehkulamppua suunnilleen
      - 6 W 470 lumeenia vastaa ehkä noin 40 watin hehkulampun kirkkautta, sopii ehkä eteiseen tai vessaan, kirkkaasti pientä tilaa valaisemaan
      - 9 W 806 lm 4000 K on melko neutraali tai hieman sinertävän sävyinen, vastaa ehkä noin 60 watin hehkulamppua...

      Miksi tällainen tietoisku? Moniko on tullut ajatelleeksi, huomanneeksi seuraavaa:
      - nyt lumeenilukemien avulla pystyy vertailemaan esim. taskulamppujen kirkkautta polttimoihin, joita on tarkoitettu kattolamppuihin. Esim. 650 lumeenin taskulamppu saattaa tuntua melkoiselta valotykiltä verrattuna 250 lumeenin pöytälamppuun. Haittapuolena, että kirkas taskulamppu kuluttaa nopeasti paristoja. Mutta jos tuollaisen pienen valotykin kuljettaa taskussaan, ja jos se pysyy esim. pöydällä pystyssä, niin saattaa valo heijastua mukavasti katon kautta valaisemaan huonetta laajemmin, kuin pelkästä valokeilan kapeudesta voisi luulla.

      Osa taskulampuista on erittäin "laajakulmaisia", leveän valokeilan työvaloja. Joissain taskulampuissa on kuin kaksi keilaa sisäkkäin: heikompi laaja valokeila, kapean kirkkaan valokeilan ympärillä. Osa taskulampuista on tsuumailtavia. Itselläni on ollut tapana pitää jatkuvasti mukana vähintään yksi taskulamppu - yleensä se tsuumilllinen, joka kuluttaa vähän virtaa, ja on pienikokoinen...

      Ostosten kanssa saa kuitenkin olla tarkkana, ettei tyydy vialliseen. Esim. jos kytkin luistaa irti, tai valaisin ei muuten toimi, armottomasti palautukseen vain...

    • Led lenser valaisee. Salamatkin tekee sitä. Siitä saa kivoja kuvia kun monia erivärisiä lamppuja ja päälle vielä salama. Omaan salamaani saan suodattimen, joten valon saa lähemmäksi "hehkulamppuja". Sähkövalossa valotuksen pitää olla taajuuden monikerta. Jos aika alle sen tulee hassua jälkeä.
      Jokaisella oma tapansa kuvata ja painopisteensä. Kameroita valtava määrä. Kaverille neuvoisin kai Nikon D3200 & 35 mm dx f1.8.

      Pitää osata myös kuvata. Sitä ei saa kaupasta. Annoin tädille täysikennoisen Nikonin ja siinä f1.4 35 mm. Ota itse niistä kukkapenkeistä kuvia itseä ei kiinnosta. Kuvat olivat aika kamalia. 2G tuli täytettä muistikortille täyttä sontaa.

      Paras valo tulee ikkunasta varjon puolelta. Sitä voi tasoittaa heijastimella.

      • Tsuumikosh

        "Ota itse niistä kukkapenkeistä kuvia itseä ei kiinnosta. Kuvat olivat aika kamalia. 2G tuli täytettä muistikortille täyttä sontaa."

        - Oliko paljon hevosen paskaa kukkapenkissä? Tuossa juuri on se kinokoon etu, että voidaan täydellä aukolla rajoittaa syvyysterävyys niin, ja alivalottaa sen verran, ettei taustalla kukan takana näy selvästi: paskaahan siinä on.


    • Tsuumikosh

      "Sähkövalossa valotuksen pitää olla taajuuden monikerta. Jos aika alle sen tulee hassua jälkeä."

      Tuollako hassulla tarkoitat, että yhdelle poskelle tulee sininen valo, ja toiselle vihreä - merisairaan kasvot? Valon värillä kun on taajuus, niin tarkoititko tätä, vai sähköverkon taajuutta? Vai onko lampuissa erilainen taajuus kuin sähköverkossa? Eikös vanhanaikainen hehkulamppu vilkkunut 50 kertaa sekunnissa, tai mikä se verkon taajuus on - ja silmä ei tätä havainnut, kun tahti oli niin nopea?

      • Tarkoitin juuri tuota vilkkumista. Voit kokeilla itse kuvaamalla vaikka valkoista näyttöä. Jos valotusaika lyhyempi kuin virkistystaajuus tulos vaihtelee. Led ja vastaavat yleisiä valoja nykyään. Toki niiden värilämpötilat vaihtelevat myös.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1860
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1489
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1262
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      979
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      102
      846
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      45
      689
    Aihe