Millä vauhdilla vöitä... yleensä?

1122332211

Millä tahdilla yleisesti ottaen karateissa mahtaa valkoisen vyön jälkeen vyön väri vaihtua?
Kuvittelisin että treenikertojen määrästä on enempi kyse kuin ajasta, eikö?

5

180

Vastaukset

 • Valkoinen vyö on alkeiskurssilaisella. Alkeiskurssin päätteeksi pidetään vyökoe, jolloin tulee keltainen vyö. Alkeiskurssin pituus on 2-3 kuukautta.

 • Siitä 3 kuukautta ja suoritat oranssin vyön. Siitä max. 6 kuukautta ja suoritat vihreän vyön. Eli vuodessa vihreä. Kahdessa vuodessa sininen, kolmessa vuodessa ruskea ja 4-5 vuotta musta.

  Mustahan suoritetaan useinmiten DAN-kollegion edessä, jolloin siellä ei ole tuttua valmentajaa antamassa vyötä, vaan se pitää ansaita, näin siis yleensä.

  Poikkeuksia on, mutta tuo on aika yleinen tahti, jos haluaa vöitä suht. nopeaan tahtiin suorittaa.

  • Meillä oranssiin menee pari vuotta ja vihreään vuosi oranssin jälkeen. Mustan kai voisi kuvitella olevan 10 vuoden savotta. Tahti kuitenkin hidastuu vihreän jälkeen.


  • kyukyu kirjoitti:

   Meillä oranssiin menee pari vuotta ja vihreään vuosi oranssin jälkeen. Mustan kai voisi kuvitella olevan 10 vuoden savotta. Tahti kuitenkin hidastuu vihreän jälkeen.

   Yleensä nää on niitä kata seuroja, jossa tahkotaan kataa vuodesta toiseen ja jolla ei ole mitään tekemistä oikean ottelemisen kanssa.

   Kunnon kumiteseuroissa, joissa vedetään tiukkaa matsia, niin siellä saadaan vöitä vähän nopeammin ja hyvä niin.


 • No tää 1.dan on taas ihan pihalla Sillä ei ole mitään merkitystä mitä siellä seurassa painotetaan vaan mikä on seuran taso ja kriteerit vöiden myöntämisessä ja moraali.

  OIKEISSA karateseuroissa katsotaan kaikkia osa-alueita mitä karateen kuuluu: kihon, kata ja kumite. Jos pelkällä matsaamisella saa danin, niin sillä ei ole mitään tekemistä aidon karaten kanssa.

  Ehkä olet aika nuori sankari, mutta varmaan opit vielä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.