Millä vauhdilla vöitä... yleensä?

1122332211

Millä tahdilla yleisesti ottaen karateissa mahtaa valkoisen vyön jälkeen vyön väri vaihtua?
Kuvittelisin että treenikertojen määrästä on enempi kyse kuin ajasta, eikö?

5

189

  Vastaukset

  • Valkoinen vyö on alkeiskurssilaisella. Alkeiskurssin päätteeksi pidetään vyökoe, jolloin tulee keltainen vyö. Alkeiskurssin pituus on 2-3 kuukautta.

  • Siitä 3 kuukautta ja suoritat oranssin vyön. Siitä max. 6 kuukautta ja suoritat vihreän vyön. Eli vuodessa vihreä. Kahdessa vuodessa sininen, kolmessa vuodessa ruskea ja 4-5 vuotta musta.

   Mustahan suoritetaan useinmiten DAN-kollegion edessä, jolloin siellä ei ole tuttua valmentajaa antamassa vyötä, vaan se pitää ansaita, näin siis yleensä.

   Poikkeuksia on, mutta tuo on aika yleinen tahti, jos haluaa vöitä suht. nopeaan tahtiin suorittaa.

   • Meillä oranssiin menee pari vuotta ja vihreään vuosi oranssin jälkeen. Mustan kai voisi kuvitella olevan 10 vuoden savotta. Tahti kuitenkin hidastuu vihreän jälkeen.


   • kyukyu kirjoitti:

    Meillä oranssiin menee pari vuotta ja vihreään vuosi oranssin jälkeen. Mustan kai voisi kuvitella olevan 10 vuoden savotta. Tahti kuitenkin hidastuu vihreän jälkeen.

    Yleensä nää on niitä kata seuroja, jossa tahkotaan kataa vuodesta toiseen ja jolla ei ole mitään tekemistä oikean ottelemisen kanssa.

    Kunnon kumiteseuroissa, joissa vedetään tiukkaa matsia, niin siellä saadaan vöitä vähän nopeammin ja hyvä niin.


  • No tää 1.dan on taas ihan pihalla Sillä ei ole mitään merkitystä mitä siellä seurassa painotetaan vaan mikä on seuran taso ja kriteerit vöiden myöntämisessä ja moraali.

   OIKEISSA karateseuroissa katsotaan kaikkia osa-alueita mitä karateen kuuluu: kihon, kata ja kumite. Jos pelkällä matsaamisella saa danin, niin sillä ei ole mitään tekemistä aidon karaten kanssa.

   Ehkä olet aika nuori sankari, mutta varmaan opit vielä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   14857
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   7709
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   141
   3784
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   2381
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1659