Tiedoksi kaupunkilaisille, kuka äänesti koulujen

tämäontotuus

sulkemista ja kuka sitä vastusta ja kuka äänesti "tyhjää".

Ajatelkaapa, laitoin luettelon Suomi 24- palstalle, jossa vain ja ainoastaan luettelin ne valtuutetut, jota äänestivät koulujen lopettamisen puolesta ja ne, jotka äänestivät, että annetaan sivukoulujen toimia ja vielä se yksi , joka äänesti "tyhjää", hän ei ollut synnyttänyt kantaansa.

Mutta miten ollakkaan, tämä lista, jossa oli näitä kannanottoja äänestäneitä,, poistettiin Suomi 24:ltä-

Siis kuka häärii näillä palstoilla?? Kenen mandaatilla. Onko kyse politiikasta`` Samanaikaisesti toisinajattelijoita voidaan häväistä, pilkata ja lausua todella loukkaavia kannanottoja.

Mikä on oikeus ja mikä on mielipiteenilmaisun oikeus ja mikä on demokratia Pyhäjärvellä?

Nyt on tullut esille asia, joka on toteennäytetty.

43

1198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutkaintoimintaan

      Suomi24 täytyy saada vastaamaan, kenelle tämä poistohomma on delegoitu. Olet oikeassa aloittaja, näin ei voida jatkaa, jos tämä "ohjelma" toimii jonkun poliittisen vallan- ja mielihalun mukaisesti. Tämä on kansalaiskanava, jossa on saatava kaikkien ääni kuuluviin.

    • näillä.mennään

      Suomi24-palveluissa ei saa
      - Rikkoa Suomen lakia
      - Esittää rasistista tai muille vahingollista materiaalia
      - Esittää laitonta tai loukkaavaa materiaalia
      - Esittää väkivaltaa sisältävää kuvamateriaalia
      - Esittää pornografista sisältöä, lukuunottamatta K18-osioita
      - Tarjota tai tiedustella seksipalveluita
      - Julkaista viestiä, jossa on pelkkä linkki
      - Massapostittaa viestejä useille eri palstoille
      - Esittää asiatonta sisältöä muista käyttäjistä tai uhkailla muita käyttäjiä
      - Esiintyä toisena käyttäjänä
      - Antaa vääriä tietoja käyttäjätunnuksen tietoihin
      - Julkaista omia tai muiden henkilökohtaisia yhteystietoja kuten osoitetta, puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta. Ei koske osto- ja myynti-ilmoituksia sekä tutkimusaineiston keruuta keskusteluista.
      - Esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia ja kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista
      - Markkinoida tai mainostaa tuotteita tai palveluita ilman Suomi24:n lupaa
      - Käyttää palvelun sisältöä kaupallisiin tarkoituksiin ilman Suomi24:n lupaa
      - Pyytää rahaa tai lahjoitusta
      - Esittää haittaohjelmia tai viruksia sisältävää materiaalia

      • Santa.maria

        Et ole lainlaatija, etkä Pyhäjärven yksityisten henkilöiden, yksityisten mielipiteiden poistaja tällä kanavalla. Olet torbetoinut asiallisia kirjoituksia, joihin näyttää vaikuttavan, puhtaasti poliittiset mielipiteesi. Tämä selvitettävä Helsingin kautta. Ennen kaikkea päivälehtien kautta. Selvityspyynnön lähdettyä, varmista, ettei poliittinen piiri lähde valheelliseen, vasta- argumentointiin.


      • poistuneekotämämielipide

        Mielestäni tuossa luettelossa, jonka olet tänne sorvannut ei ole sellaista tietoa, ettei kaupunginvaltuuston julkisessa kokouksessa käytyä valtuutettujen äänestyskäyttäytymistä
        voisi täällä julkaista. Perin outoa tämä vartiointi. Myös kirkollisvaaliehdokkaiden nimet poistettiin, kun ehdokkaat lueteltiin, ilman muita mielipiteitä.

        Kukahan täällä on päässyt sheriffiksi. Onko kysytty puoluekirjaa? Ihan selvästi haiskahtaa.


    • EiJatkoon

      Miksi se on salaisuus ?
      Pitäähän äänestäjien tietää. En missäänn nimessä äänestä koulujen lakkauttajia ja kirjaston hävittäjiä.

      • media-koulutus

        Asian voi tarkistaa myös Namon tallenteelta.


    • nurinmenee

      Kuka tekee valituksen, menee nurin koko päätös.
      Selkeät virheet päätöksen teossa.
      Ei lapsilta pidä koulua viedä vain ja ainoastaan "herrain "mielen mukaan.

    • eipysylaskuissamukan

      >Kysymys mikä tulisi esittää kuuluu montako avausta ropelit ovat kirjoittaneet samasta aiheesta pelkästään tämän päivän aikana? Niin monta että toiminta on jo hyvin kaukana tervepäisten toiminnasta.

      • Lain.mukaan

        Tietosuojalaki pitäisi tuntea, mutta eihän ropellipäät tunne mitään lakia! Luetteloa ei saa julkaista jos joku kieltää julkaisun! Luulisin että Suomi24:lle ei ole lupaa, lehdistöllähän lupa lienee toista kautta!


      • pipipäät

        kun oikein pahasti iso pyörä hurttaa kirjoittavat helposti kymmenen avausta samasta aiheesta saman päivän aikana satoja avauksia samasta aiheesta parhaimmillaan pidemmällä aikajanalla


      • Juristikakkonen

        "Oma lakimies" kuulolla suoraan Suomi24:llä, jolla numerotaulu nenän edessä, laskemassa, omasta mielestään,että kaikkialla joku Proo,on ainoa kannanottaja.. voivoi, laita jo linkin vieteri suoraksi. Pääset vähemmällä.


      • Kellonympäri
        Juristikakkonen kirjoitti:

        "Oma lakimies" kuulolla suoraan Suomi24:llä, jolla numerotaulu nenän edessä, laskemassa, omasta mielestään,että kaikkialla joku Proo,on ainoa kannanottaja.. voivoi, laita jo linkin vieteri suoraksi. Pääset vähemmällä.

        Sairasta on touhu kun yölläkin pitää suomi 24lla päivystää.


      • Eiköhäntiedetä

        Tämä kommentoija näyttää olevan hän, josta, kumpuaa toisten holhous ja kauna.


      • varmennettavatoimijoilta
        Lain.mukaan kirjoitti:

        Tietosuojalaki pitäisi tuntea, mutta eihän ropellipäät tunne mitään lakia! Luetteloa ei saa julkaista jos joku kieltää julkaisun! Luulisin että Suomi24:lle ei ole lupaa, lehdistöllähän lupa lienee toista kautta!

        Höpö,höpö. Kyllä valtuuston jäsenten nimet voidaan tänne kirjoittaa. Ja äänestyskäyttäytyminen myös.
        Mikä "puoskaripuolue" nyt touhuaa.
        Toimikaa, ennenkuin on myöhäistä.
        Luulen, että olette lähettäneet Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle kiireellisesti käsiteltäväksi valtuuston tekemän päätöksen koulujen lakkauttamisesta sekä kirjastotilojen hävittämisestä.
        Ellette ole, toimikaa, aikaa on vähän ja aika on rahaa.


    • olitiedossa

      Ei enää montaa lasta sivukylillä ole,varmasti oikea ratkaisu kaikille.

    • ajoituksen.mestari

      Väärän tiedon levitystä, sanoisin. Ikoseen kulkee pääosin syrjemmästä asuvat, elävät ja olevat lapset.
      Pyhäsalmen keskuskylä on lapsirunsas vain koulujen lukukauden aikaan, aamusta ja iltapäivästä. Muina aikoina elämää vilkastuttaa sivukyliltä gruisailemaan saapuvat isien ja äitien teinit ja teinien kaverit. Suurin osa on jämeröitä opiskeljoita, jotka lähtevät heti kun perusopinnot ja lukio on suoritettu. Sitten on osa koulupudokkaita, pitkin raitteja elämäntarkoitustaan etsiskeleviä maailmanlapsia
      Elikkäs minä väitän, että Pyhäjärvellä lapset tehdään pääosin keskustaa syrjemmässä ja joskus jokunen perhe taloussyistä valuu rillnakiven vuokratukiasuntoihin..
      Kylillä on syttyä, siellä voidaan ja osataan vielä valmistaa lapsia, Pyhäsalmessa ei niinkään.

      Ja Ruotasella on trendi menossa samaan suuntaan, vasuri demari työläisperheiden jälkikasvu on siirtynyt muualle, sukujatkuvuutta ei nykyisillä ikäominaisuuksilla enää käynnistetä.
      Haluja toki ja yrittämistä varmaan ilmenee.

      Pyhäsalmi, kunnankeskusta on 80% asutettu viriilivanhuksilla, eivätkä hekään enää lisäänny.
      Kadunvarret omakotitalojen osaltakin asukkaat ovat joko rollaattoriporukkaa tai citymmaasturipatruunoita, ei mitään lisääntymistä siis.
      Ja lisää hedelmättömyysloppuja dumpataan tornitaloon. Pyhäsalmi on 3/4 osa eläköityneitä keskustapuolueen kanta-isiä ja äitejä, puolueparatiisi, missä ikä-aatamit ja ikä-eevat kyttäävät kyliltä asioille tulleita nuorempia perheellisiä.
      Omia he eivät juurikaan näe, koska heidän jälkikasvunsa on lennähtänyt heidän poliittisten päätösten takia pois kuhtuvasta kunnasta.

      Voi alaston totuus miten kyttäys tuplaantuu, kun rillan parkin kahta puolta nämät citykylän "isoiset" päivystävät 24/7 joka päivä.

      • Ahneet.asialla

        Ei, älkää lähtekö SS - tyyliseen informointiin, kuka on kykenevä tekemään lapsia, kuka on kyvykäs konttaamaan vielä omalle kotiovelle. Ei näin! Pysykää oikeissa asioissa . On kaikkein tärkein, että koulutus pelaa, kulttuurin tarpeet hoidetaan, niinkuin muissakin kunnissa. Tärkein myös se, että vanhuksemme hoidetaan kunnialla, eikä heitä riepotella vietaisiin kuntiin hoitopätkiin.


    • kasakka.ottaa

      Kylien pitää ,tottakai, antaa vähästään, ja hehän antavat, koska siellä asustelee Pyhäjärvelläkin keskimääräistä hyvempää, hyvätahtoisempaa väkeä.

      Pyhäsalmi ei anna paljostakaan, koska se on asutettu ahenilla ja pahoilla ihmisllä, vaikka paljon ovat jo saaneet, niin sekään ei riitä. Teennäistä yhteisötoimintaa tuetaan vahvalla poliittisella mandaatilla..mutta, mihin katoaa rakenteissa inhimillisyys?

      Eli, näin sitä kyliltä enemmistöllä otetaan, ei yllätä. Ottajina överahneet ja tyytymättömät keskustaajaman ihmiset, elämässään pettyneet. Jos jollakin kylällä on liian hyvä asua ja ihmisillä hyvä yhteishenki, niin sehän on sekoitettava hinnalla ei väliä.

      Hyvä antaa vähästään, paha ei paljostakaan.

    • tyhmyyttäeitarvis

      Valtuuston päättämä .Kouluverkko suunnitelma ei varmaan ole kohdistunut ketään vastaan, mutta kuntalaiset ei vain ymmärrä tuota keskustan politikointia, luvataan toista ja tehdään toista, Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on toiminut siten mitä vaalilupauksissa on luvannut ja se mitä keskustan kanssa on joskus sovittu, että yritetään tehdä yhteistyössä kuntalaisten eteen, olen kyllä erittäin pettynyt nyky kepun toimintaan, ei mitään neuvotteluja ei mitään vaihtoehtojen selvittelyjä, tehdään vaan kun meillä on enemmistö, ei se varmaan liian varma ole, keskustan valtuutetuista monetkaan ei hyväksy hallituksen tai valtuuston puheenjohtajan tekemää politiikkaa, virheitä on tullut tehtyä itsekukin, mutta voitasko korjata virheet ?

    • kannuksenKennedy

      Keskusta maanrakoon ja pois Pyhäjärveltä!

      • kepulinen

        Kannatetaan täysillä


    • rahatkaput

      aloittaja ei ymmärrä s-24 sääntöjä, jotka tuossa jo julkaistiin ja on suora kopsaus s-24 säännöistä, mitään hlö nimilistaa ei saa s-24 julkaista, aloittajalla taitaa enemmänkin olla uteliaisuus, että ketkä hlöt on puolesta ja vastaan sivukoulujen sulkemisessa ja sehän on normaalia, kuin todellinen huoli koulujen puolesta, kunnan tiedotteista ko nimet voi käydä katsomassa ja mitä sitten aloittaja tekee seuraavaksi, ei mitään eikä voikkaan, kunhan kitkuaa, kuten kaikki muutkin vastaavat, laillista päätöstä hyväksymättä.
      Kaivoksen loppuminenhan koulujen sulkemiseen pakoittaa.
      Jos ja kun Pj kaivostuottojen aikanakaan rahat ei riittäneet ilman v-apuja, niin kaivoksen loppuminen aiheuttanee valtion holhoukseen joutumisen ja on seuraava vaihe ja purnauksen aihe, suolessa.

    • Ojentaa

      Ei tule mitään ongelmaa, jos nämä koulut lakkautetaan, lopettakaa jurnuttaminen ja tyytykää hallinnon päätöksiin. Niin sitä muualtakin syrjäkyliltä tullaan keskustaajaman kouluihin ja kauppoihin. Koettakaa ymmärtää että syy on ainoastaan kaivoksen loppu. En ole keskustalainen olen järkevästi toimivan hallinnon kannattaja syrjästä ilman kouluja ja muita palveluja.

      • tedraikasjobkylältä

        Rahasta se ei ole kiinni,Samaan aikaan kun kouluja suljetaan niin suunnitellaan kulttuuritalon rakentamista,Sen yhteyteen on suunniteltu urheiluseura Pohdin tiloja,Kysynkin; kuuluuko kaupungille rakentaa seuralle tilat .?? Koulujen lakkauttamisella ei tule niinpaljon säästöjä että em, rakennukset saadaan pystyyn mistä loput rahat?


      • Tenhon.teesit
        tedraikasjobkylältä kirjoitti:

        Rahasta se ei ole kiinni,Samaan aikaan kun kouluja suljetaan niin suunnitellaan kulttuuritalon rakentamista,Sen yhteyteen on suunniteltu urheiluseura Pohdin tiloja,Kysynkin; kuuluuko kaupungille rakentaa seuralle tilat .?? Koulujen lakkauttamisella ei tule niinpaljon säästöjä että em, rakennukset saadaan pystyyn mistä loput rahat?

        Tenho ei taida ymmärtää että yhteisön (kuten kunnan) taloudenhoito ei perustu johonkin yhteen säästöön jolla säästetyt rahat käytetään johonkin yhteen tarkoitukseen! Yhteisön taloudenhoito on kokonaisvaltaista ja kaikki yhteiset tulot käytetään kaikkiin yhteisiin menoihin! Koulujen lakkautus on väistämätön säästötoimi, jokainen Suomen sivukoulu tulee joskus loppumaan, samoin kuin jokainen kaivos!


      • hölynpölyäkö
        Tenhon.teesit kirjoitti:

        Tenho ei taida ymmärtää että yhteisön (kuten kunnan) taloudenhoito ei perustu johonkin yhteen säästöön jolla säästetyt rahat käytetään johonkin yhteen tarkoitukseen! Yhteisön taloudenhoito on kokonaisvaltaista ja kaikki yhteiset tulot käytetään kaikkiin yhteisiin menoihin! Koulujen lakkautus on väistämätön säästötoimi, jokainen Suomen sivukoulu tulee joskus loppumaan, samoin kuin jokainen kaivos!

        Pirjo!Koeta ymmärtää tosiasiat; Jos jollekkin annetaan(Kulttuuritalo,Pohti) niin se raha on jostain muusta pois(sivukoulut)Tätä totuutta ei voi muuksi muuttaa Vai onko tuo mielipiteesi oma Pirjon teesi??


      • talousnerot.baanalla
        hölynpölyäkö kirjoitti:

        Pirjo!Koeta ymmärtää tosiasiat; Jos jollekkin annetaan(Kulttuuritalo,Pohti) niin se raha on jostain muusta pois(sivukoulut)Tätä totuutta ei voi muuksi muuttaa Vai onko tuo mielipiteesi oma Pirjon teesi??

        En tunne ketään Pirjoa ja tuo käsitys on idioottimainen että kulttuuritalo ja sivukoulut ovat vastakkaisia kulueriä! Sivukoulut loppuu ihan varmasti vaikka ei rakenneta yhtään kulttuuritaloa, toisin sanoen riippumatta siitä että rakennetaanko kulttuuritalo niin sivukoulut pitää ja kannattaa lopettaa!!!


      • huvitkullakin
        talousnerot.baanalla kirjoitti:

        En tunne ketään Pirjoa ja tuo käsitys on idioottimainen että kulttuuritalo ja sivukoulut ovat vastakkaisia kulueriä! Sivukoulut loppuu ihan varmasti vaikka ei rakenneta yhtään kulttuuritaloa, toisin sanoen riippumatta siitä että rakennetaanko kulttuuritalo niin sivukoulut pitää ja kannattaa lopettaa!!!

        Oletko vaihtanut nimeäsi Pirjo Olisi kumma jos et tuntisi KETÄÄN Pirjoa sehän on yleinen nimi.Taidat puhua lööperiä!Listat on kiertämässä koulujen säilyttämisen puolesta Käyhän laittamassa nimesi.Keskiviikkona kirpputorilla klo17-18 Juurihan pääsit sanomasta ettei koulujen sulkeminen ja kulttuuritalon rakentaminen ole vastakkaisia kulueriä! Vai mitä Pirjo??


      • kennedyklaani

        Taitaa Seniori järjestön jäsenet olla ihan Pimpeli Pompeli Kukkahattu porukkaa,kun kannattavat jonninjoutavaa kulttuuri -ja Pohdin Taloa,jonka kustannusarvio on sama kuin marraskuussa valmistuvan Kuusvooninkisen talon.


      • iloakansalle
        kennedyklaani kirjoitti:

        Taitaa Seniori järjestön jäsenet olla ihan Pimpeli Pompeli Kukkahattu porukkaa,kun kannattavat jonninjoutavaa kulttuuri -ja Pohdin Taloa,jonka kustannusarvio on sama kuin marraskuussa valmistuvan Kuusvooninkisen talon.

        Kultturi ei pyhiksiä elätä, eikä uuttaverta tuo, pohdintalon käyttäjillä ja tulevilla on pohtimista mistä voita leivänpäälle, pyhiswten terväpäät on ajastaan jäljessä ja hetkeä ei ymmärretä missä siis mennään, jos joku joka vipinää kyläkuvaa ja joutilaille hupia lisäis olis kunnallinen ilotalo..


    • onnellinen.äiti

      Hienoa, että lasten opiskelumahdollisuuksia parannetaan.

    • Pyhäjärviehkä

      Mikä on ikäjakauma Pyhäjärvellä, aikuiset tarvitsevat yhden kulttuuritalon ja lapset yhden koulun, repikää siitä. En äänestä ketään,joka vastustaa em.enkä allekirjoita vetoomuksia.

    • nouskaajoaikaaonvähän

      Kukahan lienee tukkinut pyhäjärvisen ajattelevan suun. Onko niin, että täältä on kulttuuri näivetetty vähiin, onko niin, että täältä on yhteisten asioiden hoito näivetetty yksille ja onko niin, että tietoa ja taitoa ei ole ruokittu, on vain hävitetty ja vahvistettu muutaman äijän roolia. Mitä nyt joku naisimmeinen koittaa touhuta, mutta sekin vähänen miehiä paapoen.
      Suomi 24:llä muutamat räkyttävät toisinajattelijat , mutta älkää ottako itseenne. Räkyttäjät ovat surkimuksia muutaman äijän (lue yhden ) tukijoita.

    • proTyöväenliike

      Yritämme valittaa kaikista hankkeista.

      • kepulinen

        Tyypillistä kepun ajattelua


    • ärsyttäjä

      Aivan oikein kun ruotasen koulu loppuu ja nuo muut pikkukoulut!Muuttakaa keskustaan asumaan,jos se on niin vaikeaa.Hah hah.

    • itse.valittaja

      Valitan aina, kun en ole lääketokkurassa.

    • puoskaritasialla

      Luulen ja toivon, että olette lähettäneet Pohjois-Suomen Hallinto-oikeudelle valtuuston 15.10.2018 koulujen lopettamispäätöksestä "täytäntöönpanokieltopyynnön". Jos Pyhäjärven Sanomiin on uskominen, niin tekninen rupeaa repimään keskuskoulua jo heti tulevan kuun alussa. Uskomatonta touhua täällä Pyhäjärvellä. Ennenkuulumatonta,

    • OutoaSäästämistä

      Voiko koulua ruveta repimään, ennenkuin valitusaika on päättynyt ???? Uskomatonta.
      Kirjaston hävittäminen on hulluutta, kertakaikkiaan. Kirjasto siirretään teollisuuskylälle sivuun kaikesta muusta toiminnasta. Pois koululaisten , vanhusten, lapsiperheiden käytöstä. No pääseehän sivistyslautakunnan jäsenet ja valtuutetut , eli auton omistajat sinne, JOS YLEENSÄ KÄYVÄT kirjastossa.
      Viitsittekin luvata KULTTUURITALON ja siihen kirjaston. Miten se voi toteutua ?
      Samaan aikaan puhutaan säästöistä ja rahattomuudesta. Mistä sitten rahat löytyy KULTTUURITALOON, jos kerran pitää säästää ?
      HÄVETKÄÄ VALTUUTETUT , jotka hävitätte koulut ja KIRJASTON.

      • TedTolloTunkkanen

        Tollon idioottimainen kirjoitus, ei voi erehtyä!


    • Maksajaminäkin

      Väliaikaista kaikki on vaan. Hyvä, että pikkukoulut suljetaan ja loputkin syrjäkylän lapset pääsevät nauttimaan opetuksesta keskustan kouluun. Toivottavasti sivistystoimesta tulee säästöjä kun keskitetään toimintaa.

    • ååååååååååäääööö

      ^Olipa surkeaa luettavaa, tyypillistä KePun aivopesun saaneen tekstiä.

    • doyouknow

      Kun seuraa maailman menoa, kaikkihan paha tulee tänne tuppukyliinkin tosin vähän viiveellä. Nuorten ja lasten ongelmat ovat kasvamaan päin, niin terveydellisten kuin köyhyydenkin osalta. Miksemme antaisi lapsillemme parasta mahdollista oppia, ilman lasten ahtaamista suuriin kouluihin. Lapsuus on elämän tärkeintä aikaa, ennenkaikkea turvallisuuden ja oppimisen kaulta-aikaa. Nyt nämä viisautta käyttävät valtuutettumme ovat ajaneet karille. On nähtävä vähän pidemmälle asioita ilman oman nokan pituutta.Perheet unohtuvat hyvin helposti ja samoin vanhukset. Mitäpä jos käytätte noita konsultteja hankkimaan työtä ja panette virkamiehet hoitamaan työnsä siten että tulosta alkaa syntymään. Ihmettelen että pyhäkkäät ei löydä säästöjä muualta kuin sivistyksestä ja vanhuksista. Heikompiosaisten ihmisten vielä heikommiksi saattamisesta tulisi saada laki aikaan. Onko niin että koulujenkin sulkemisen kannalla ovat juuri ne joilla ei omia lapsia oo enää kouluun eli eläkeläiset niin hallituksessa kun valtuustossakin ja muuten vaan tossun alla olijat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe