Laiton irtisanominen (miten tämä menee)

kiinnostunut_

Miten muuten menee jos henkilö on joutunut laittomasti irtisanotuksi työstään. Tilanteessa jossa työntekijä ollut pitkään sairauslomalla perinnöllisen sairauden johdosta kuitenkin käynyt välillä töissä tekemässä töitään ja tehnyt ne hyvin. Kuitenkin työnantaja katsoo ettei selviydy töistään ja irtisanoo. Jos työntekijä tekee oikeusjutun ja vastoin faktaperusteita kuitenkin häviää ja tuomitaan maksamaan kaiken... jos kuitenkin työntekijä ilmoittaa ettei maksa ja tekee itsarin. Tilanne jossa työntekijä ajautunut velkakierteeseen, ylivelkaantunut tilillä ei juuri mitään kaikki menee mitä tulee.

Tämä on tälläinen yhdenlainen skenaario. Suomessa kun oikeuslaitos toisinaan toimii kuin vääryyslaitos ts. vaikka ihan aidoista asioista tekisi oikeusjutun saatat silti joutua syytetyn penkille.
Tämän huomaa kun lueskelee näitä erilaisia oikeudenpäätöksiä täälä somesta.

Niin kysymys oli siis, jääkö työnantaja tässä tapauksessa ilman rahoja vai mistä ne ottaa tuolloin ne perittävät kulut?

6

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helppoo_kauraa

      "Miten muuten menee jos henkilö on joutunut laittomasti irtisanotuksi työstään."
      - No, työnantaja tietysti tuomitaan maksamaan korvaus laittomasta irtisanomisesta.

      " Jos työntekijä tekee oikeusjutun ja vastoin faktaperusteita kuitenkin häviää ja tuomitaan maksamaan kaiken"
      - Silloin irtisanominen ei ole ollut laiton. Irtisanomisen laillisuuden päättää tuomioistuin eikä irtisanottu. Yleensä se on ammattiliitto, joka haastaa työnantajan oikeuteen. Liiton hävitessä liitto myös maksaa.

      • kiinnostunut_

        Ok. Asiaa varmaan ihmiset ajattelee eri tavoin mutta itse tullut tulokseen kun lueskellut erilaisia keissejä Suomessa tuomioistuin tekee paljon myös sellaisia ratkaisuja jotka tuomitaan uhrin tappioksi, ei siis vain laittoman irtisanomisen kohdalla. Vaikka ammattiliitto tässä tapauksessa vastaisikin kustannuksista jos asiat ei menekkään kuten ajateltu. Se ei silti tarkoita, että ratkaisu olisi ollut oikea tuomioistuimelta. Varmasti todella epätoivoinen tilanne jos häviää käräjillä ja sitten vielä korkeimmassa oikeudessa. Vaikkei tappiota tulisikaan saattaa se johtaa epätoivoiseen tekoon hakijan taholta toisille kun koko prosessi saattaa olla jo itsessään kuormittava ja jos päätös sitten työnantajan lakimiehen ja muiden toimesta vieki uhrin syytetyn paikalle. Sillä voi olla ikäviä
        seurauksia. Monet ihmiset kokee tätä nykyään ettei Suomi ole oikeusvaltio näissä erilaisissa irtisanomisasioissa tarkoitan tässä etenkin sellaisia jotka on sairastuneet, sairaudelle ei mitään voi, ja sitä perustetta työnantaja hyväksikäyttää irtisanoa vaikka olisi tehnyt työnsä moitteetta aina kun on työpaikalla ollut. Ja kaikki sairaspoissaolot olleet luvallisia ja todistus toimitettu työpaikalle.

        Kyllä niitä on sellaisia tilanteita joissa sairaudentakia irtisanotuksi joutunut ei enää kykene hakemaan uutta työpaikkaa ja se voi olla todella kohtalokasta jos aloittaessaan terveenä vakkarina on kaiken rakentanut työpaikan jatkuvuuden varaan. Ei olis ihme ylivelkaantuminen, masentuminen ja päiviensä päättäminen. Erilaiset päätökset välillä huokuu sitä kuin tälläisiä
        ei ihmistä, ei ongelmaa ratkaisuja haluttaisiin Suomessa. Ja se olisi sitten muka se paras lopputulos? Kiitos kuitenkin vastauksesta.


    • huippukuski

      Minutkin sanottiin irti,lähes kymmenen vuoden palveluksen jälkees,eräästä nosturifirmasta jonka toimipaikka sijaitsi Tuusulassa .
      Oikeuteen mentiin,ns toimitusjohtaja suostui korvausten maksamiseen,sovittelussa .
      Se oli hänelle edullisin vaihtoehto .
      Tämän "sopan" keitte firman silloinen "rasvakoura" .

      • noinhanseon

        Sulle kävi hyvin. Toiset taas ei tule ollenkaan vastaan. Pahin on se että, syytön joutuu syytetyn paikalle. Niissä tilanteissa joissa kyse ei ole asiasta jonka ammattiliitto vie oikeuteen joissa on enempi itse vastuussa kustannuksista jos häviää. On periaatteellisia ihmisiä joille ei tule kysymykseen vastapuolen oikeudenkäyntikulujen korvaaminen jos vastoin selviä faktoja joutuukin itse syytetyn paikalle. Silloin itsari on ainoa ratkaisu. Etenkin jos tilin saldo on miinuksella on ilmeisestä ettei korvauksia ainakaan väärinperustein tuomitulta saada.


    • potkut.vai.ei

      TYösuhdeasiat ovat riita-asioita, eikä niissä syytetä tai jouduta syytetyn penkille, kuten rikosjutuissa asetelma menee. Kun kun kuuluu ammattiliittoon, tulee se lakiapu näihin työriitoihin sieltä tavallisesti. Jos ei ole liittoa takana, silloin ehkä oikeusapua valtiolta. Mutta hankalampaa.

    • 98498589

      Lähtökohtaisesti yritykset turvaa toimintaansa erilaisten yritysvakuutusten avulla, kaikkea mahdollista ei tietysti voi, eikä kannata vakuuttaa, siltä vartenhan tehdään riskiarviointeja ja jolloin voidaan päätyä jopa ratkaisuun, että työntekijän laiton irtisanominen tulee loppupeleissä yritykselle edullisimmaksi vaikka imago siitä vähän tahriintuisikin.

      Jos työntekijä kuolee irtisanomisen jälkeen ennenkuin tuomioistuin on ratkaissut irtisanomiskiistan, siinä ei käsittääkseni perikunnalla ole enää sananvaltaa, vaan silloin juttu raukeaa, mutta jos tuomio ehtinyt tulla lainvoimaiseksi, niin kuolinpesästä otetaan mitä on otettavissa mahdollisten muiden velkojien ja perillisten ohella ja näiden etusijasta riippuen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe