JHL yrittää vammauttaa Porvoossakin, mutta

totuudentorvisoi

liittojen lakkoilu voi näkyä niin, että eskarilaisille ei tarjota ruokaa, eläkeläiset eivät pääse uimahalliin, sairaalojen leikkaukset siirtyy...

Muistettakoon, että
- työt eivät ole lakossa, eikä tilat, joten ruokahuolto saattaa toimia ja liikuntatilat saattavat olla auki, koska
- lakkoon ei saa ketään pakottaa
- toisen omaisuuteen ei saa kajota
- liiton jäsenyyteen ei saa pakottaa
- samaan kahvipöytään pitää päästää tummaihoiset, liittoon kuuluvat ja kuulumattomat ym.
- ay-aktiivit eivät saa edistää työpaikkakiusaamista
- lakkopäiviltä ei kerry palkkaa, eikä eläkettä eikä lomarahoja, siis
- kaupunki säästää!

13

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jankutijankuti

      Helpottiko?

      • työrauhavelvollisuus

        Tuhannet ja tuhannet ihmiset ovat saaneet vamman ay-liikkeen työrauharikkurien toimista:

        - viime yönä moni kärsi unettomuudesta ay-liikkeen uhon takia
        - monet ovat joutuneet turvautumaan ahdistusta alentavaan lääkitykseen
        - kun perheen isä halusi mennä työpaikalle, asuntolainan kuukausierä piti saada maksuun ja lakkovahdit yrittivät estää hänen menemisensä työpaikalle huudellen perään, että samaan kahvipöytään ei ole tulemista, niin siitä sai vamman
        - kun uusi työntekijä halusi tehdä työtä ihan rauhassa ja ay-aktiivi painosti häntä liittymään liittoon, vaikka hän ei sitä halunnut, niin siitä sai vamman
        - kun luottamusmies pöydän toisella puolella uhkaili johtajaa, että et taida ymmärtää, minun takanani on koko kaupungin ammattiosasto, niin siitä jäi vamma
        - kun lapsi menee esikouluun ja hän ei saa ruokaa, lapsen mieleen hakeutuu ajatus, että hän ja muut ovat nyt tehneet jotain väärin. siitä jää vamma ja voi tulla yöllä kastelu pitkästä aikaan.
        - kun eläkeläinen uimahallin ovella näkee punaisen JHL:n mainoksen, että nyt on lakko ei ole uimaan tulemista, niin siinä voi keittää yli ja voi olla, että nitropurkin jäätyä kotiin tulee lopullinen vamma, pitkän tien pää.

        Ketään ei kiinnosta, että ay-liikkeestä voi saada vamman, joka voi johtaa postauksiin täällä, asiallisiin, mutta totuus ei kiinnosta ketään.


    • Limppuja

      Kysäse ihan sipilältä miksi ihmiset lakkoilevat. Turha täällä on valittaa jos hallitus haluaa saada koko suomen sekaisin. Sitä saa mitä tilaa. Eiköhän nämä kikyt ja muut ideat ole nyt katsottu ja sipilä voi ottaa seuraavat säästöt häkämiehen ja kumppaneiden pienistä palkoista. Siellä ei muutaman tonnin palkka-ale tunnu missään toisin kuin pienipalkkaisten naisten rahoissa.

      • järkikäteen

        Limpuja, älä valehtele. Sipilä ei ole päättänyt lakoista. Samanlainen vale kuin pärstäkerroinlaki. Ministeri Sampo Terho kertoi eilen televisiossa totuuden. Kysymys on SDP:n vaalikampanjasta, jossa Rinnettä kammetaan pääministeriksi. Vaaleihin on puoli vuotta aikaa. Siis lakkoilu jatkuu puoli vuotta. Ay-pomojen päätöksellä työntekijöit pakotetaan vaalikampanjaan. Lakkoilijan tilipussi ei ole koskaan täysi. Lakon ajalta ei kerry palkkaa, eläkettä eikä lomarahoja.


      • NoNiinpäJuu
        järkikäteen kirjoitti:

        Limpuja, älä valehtele. Sipilä ei ole päättänyt lakoista. Samanlainen vale kuin pärstäkerroinlaki. Ministeri Sampo Terho kertoi eilen televisiossa totuuden. Kysymys on SDP:n vaalikampanjasta, jossa Rinnettä kammetaan pääministeriksi. Vaaleihin on puoli vuotta aikaa. Siis lakkoilu jatkuu puoli vuotta. Ay-pomojen päätöksellä työntekijöit pakotetaan vaalikampanjaan. Lakkoilijan tilipussi ei ole koskaan täysi. Lakon ajalta ei kerry palkkaa, eläkettä eikä lomarahoja.

        Liikaahan se olisikin että persu asian ymmärtäisi. Entinen EKn johtaja Lasse Laatunen on selvin sanoin kertonut mihin Juha Sipilän toimet johtavat ja jos Sipilä ei sitä viikon parin sisällä ymmärrä niin siitä me maksamme kaikki. Tähänastinen on ollut vasta alkusoittoa.


      • järkikäteen
        NoNiinpäJuu kirjoitti:

        Liikaahan se olisikin että persu asian ymmärtäisi. Entinen EKn johtaja Lasse Laatunen on selvin sanoin kertonut mihin Juha Sipilän toimet johtavat ja jos Sipilä ei sitä viikon parin sisällä ymmärrä niin siitä me maksamme kaikki. Tähänastinen on ollut vasta alkusoittoa.

        Eduskunta säätää lait. Se on demokratian ydin. Siitä kannattaa pitää kiinni, ettei mitkään mc:t ala ay:n tavoin kiristämään yhteiskuntaa.


    • MuistoVain

      Ottamatta itse asiaan sen enempää kantaa, niin haluan muistuttaa keskustelijoita, ettei Sampo Terholla ole mitään tekemistä persujen kanssa. Terho on sininen, kuuluu siis takkiaan käänteleviin seteliselkärankaisiin.

      • Paitsi_että

        Persut ovat persuja väristä riippumatta. Ja kuten Kymenlaaksossa sanotaan, sama paska kahdessa paketissa.


    • totuusesiin

      Sipilän hallitus ei päättänyt lomarahojen leikkauksesta. Ei saa vääristellä ja valehdella.

      Hallitus asetti tavoitteeksi, että kilpailukykyä parannetaan lisäämällä 24 tuntia työtä samalla palkalla. Liitot saivat päättää, miten asia hoidetaan. Monet teollisuuden liitot hoitivat asian kolmena työpäivänä, mikä oikeasti paransi kilpailukykyä. Kiitos siitä. Kiky toi uskoa tulevaan ja yritykset rekrytoivat. Kiky-sopimus on tutkitusti synnyttänyt 30.000 - 40.000 työpaikkaa lisää.

      Kuntapuolella liitot (JHL,...) päättivät lisätä vähän työaikaa ja ottaa loput lomarahasta.
      Sipilä ei sitä päättänyt. Liitot päättivät lomarahaleikkauksesta.

      Teollisuusliitto ilmoitti sanovansa kiky-sopimuksen irti vuoden 2020 alusta. Se oli populistinen ilmoitus, jolla harhautettiin kenttäväkeä. Tämänhetkinen kiky-sopimus on päättymässä joka tapauksessa vuoden 2019 lopussa! Samanlaista harhauttamista kuin puhuminen pärstäkerroinlaista. Tämä ns. "pärstäkerroinlaki" tuo niihin yrityksiin, joita se oikeasti koskee n. 20.000 työpaikkaa. Sitä ay-liike vastustaa pakottamalla jäsenet lakkoilemaan. Lakkopäiviltä ei kerry palkkaa, eläkettä eikä lomarahaa. Lakkolaisen tilipussi on aina vajaa.

      Työt eivät ole lakossa, eikä toimitilat. Ketään ei saa pakottaa lakkoon. Sen takia voi olla, että joissakin kunnissa lapset saavat ruokaa myös maanantaina ja tiistaina, mikä olisi onnellinen asia.

    • nälkäpäivätlapsilla

      Ensi vaalikaudella tulee lisää leikkauksia kuntapuolelle, koska varoja pitää säästää.
      Nyt Rinteen SDP:n vaalikampanjassa harjoitellaan monessa kunnassa sitä, miten toimitaan, kun ruokaa ei tarjota yhteiskunnan puolesta. Suomi on erikoinen poikkeus maailmassa, kun me olemme tähän asti tarjonneet kouluruoan, Kouluruoka on monen lapsen päivän ainut ateria, mutta se on sivuseikka JHL:n lakkotuoksinassa.

      • KotiruokaKunniaan

        Kyllä on erikoista, jos kasvavan lapsen ainut ateria on päiväkodissa tai koulussa saatu ruoka! Mistä tiedätte, että lapset edes sitä ruokaa siellä syö, kun eihän koulussa ketään voi pakottaa. Tehkää ihmiset kotona ruokaa lapsille illalla, jotta tiedätte, että saavat varmasti tarpeeksi ravintoaineita ja pysyvät terveinä.


    • EiMikäänUutinen

      Mikä uutinen tuo on, että YT:ssä irtisanomiset tapahtuu pärstäkeroimen mukaan; alisuoriutujat ja ainaiset marisisjat saa näin kätevästi pihalle.
      Näin meillä ainakin!

    • Yleislakkoonprkl

      AY-liike tekee ihan oikein.

      Soittakaa eräälle Sipilän Juhalle, jos haluatte saada lakot loppumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe