Pelastus on edelleen yksin armosta, ilman tekoja

Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Ne jotka turvaavat pelastuksensa omiin tekoihin, ovat kirouksen alla ja langenneet pois armosta. Te voitte tässä ketjussa jatkaa selittelyä, kuinka omat teot mukamas vaikuttavat pelastukseen, että jos ei noudata Mooseksen lakia 100% menettää pelastuksensa.

287

1872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimimerkiltä sdf:

      "Paavali ei tarkoita, että lain teot johtaisivat kiroukseen ja lankeamiseen pois armon alta, vaan tarkoittaa juutalaisuus ilman uskoa Jeesukseen Kristukseen johtaa kiroukseen ja pois armon alta."

      Katsotaanpa mitä Paavali sanoo:

      "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

      "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

      Paavali sanoo suoraan, että kaikki te, jotka perustaudutte lain tekoihin, olette kirouksen alla, kuten sinä sdf. Paavali sanoo, että te olette langenneet pois armosta, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi. Koska sinä opetat, että pelastuksen menettää jos ei noudata 100% Tooraa, sinä toisin sanoen opetat, että ihminen tulee vanhurskaaksi lakia noudattamalla. Olet täten langennut pois armosta.

      "Sinä levität laittomuuden väärä evankeliumia, jonka mukaan ei tarvitse alkaa noudattaa Jumalan käskyjä ollenkaan ja silti pelastuu, kunhan vain sanoo uskovansa. Tämä ei ole Jumalan Sanan mukaista evankeliumia."

      Kyllä lakia tarvitsee noudattaa, niin kuin Paavali sanoo, että uudessa liitossa armon alla emme saa tehdä syntiä, vaikka emme ole lain alla (Room. 6:15). Mutta jos sinä turvaat pelastuksesi omiin lain tekoihisi, niin kuin sinä teet, silloin olet lain alla, kirouksen alla ja langennut pois armosta.

      "Jumalan Sana kertoo sen, pitääkö tehdä parannus, jotta voi saada armon. Jumalan Sana kertoo pitääkö tehdä Jumalan tahdon, jotta voi pelastua. Jumalan Sana kertoo, pitääkö alkaa noudattamaan lakia, jotta voi olla vanhurskas. Jumalan Sana kertoo, että kyllä pitää. Tätä sinä Kristitty.net et voi kumota, koska se on Jumalan Sanaa:"

      Ai Jumalan sana sanoo, että pelastus tulee omista teoista? Minun nähdäkseni Jumalan sana sanoo miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta ilman mitään omia tekoja:

      "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

      "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

      "hän, joka on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksella, ei meidän tekojemme mukaan, vaan oman aivoituksensa ja armonsa mukaan, joka meille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa ennen ikuisia aikoja" (2. Tim. 1:9)

      "Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin." (Apt. 15:11)

      "ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa" (Room. 3:24)

      "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" (Room. 5:1)

      "Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta"." (Room. 1:17)

      "sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista;" (Room. 3:20)

      "se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat" (Room. 3:22)

      "koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta." (Room. 3:30)

      "Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"." (Room. 4:3) - ei sanaakaan Aabrahamin vanhurskaista teoista!

      "mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:" (Room. 4:5,6)

      "Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta." (Room. 4:13)

      "Sentähden vanhurskaus on uskosta, että se olisi armosta" (Room. 4:16 RK)

      "Sen sijaan Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut." (Room. 9:31)

      "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen." (Room. 10:9,10) - ei sanaakaan lain teoista!

      "Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo." (Room. 11:6)

      "Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua sen perusteella ole vanhurskautettu, vaan minun tuomarini on Herra." (1. Kor. 4:4 RK)

      "mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista." (Gal. 2:16)

      • "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut." (Gal. 2:21)

        "samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." (Gal. 3:6,7)

        "Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"." (Gal. 3:11)

        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme." (Gal. 3:24)

        "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta," (Tiit. 3:5)


      • dogmatiks

        Sinä et saanut aikaan vastinetta Petri Paavolalle, mutta käytät aikasi tällaiseen joniin joutavaan. Alan epäillä sinun motiivejasi.

        "Minä tulen pian, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ilm 22:12)


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut." (Gal. 2:21)

        "samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." (Gal. 3:6,7)

        "Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"." (Gal. 3:11)

        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme." (Gal. 3:24)

        "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta," (Tiit. 3:5)

        Kristitty.net toivottaa rauhaa vaikka hän kivittäisi harhaoppiset kristityt, jos Toora olisi voimassa. Hän sanoo, että kristityt ovat ansainneet kuoleman (vrt muslimit). Kr.netillä on sama jumala.

        Lisäksi hänestä on paljastunut seuraavia asioita:
        -hän on opiskellut neljä uskontoa. Luterilaisen viidesläisyyden, kabbala-uskonnon, zoharin ja nyt nettiuskonnon toraismin. Mikä on viides uskonto (ufo-uskonto)? Hän uhraisi eläimiä, jos olisi temppeli.
        -hän ei ole tehnyt parannusta eikä ole uudestisyntynyt.
        -hänet on kastettu luterilaisten vauvakasteella.
        -hän kuulu Messiaanisten seurakuntaan, jossa jokaisella on oma oppi. Seurakunta ei täytä Raamatun kriteerejä.
        -hän sanoo, että helluntailaisten oppi on perkeleestä! 28.9.2018
        -hän on nikotiinin orja
        -viiniäkin saa naukkailla
        -hän hyväksyy rokin ja tanssin.
        -hän voi elää synnittömästi Tooran avulla.
        -Toora (viisi Mooseksen kirjaa) on hänen sydämessä
        -hänellä on Saulus Tarsolaisen murhaava uskonto. Eli kuuluu samaan sakkiin kuin muslimit ( shiat, shunnit), hindut, budhalaiset ym.
        -hän syyttää jatkuvasti kristittyjä murhaajiksi.
        Toista tämän uskonnon edustajaa ei löydy Suomesta!


        Näitä pitää noudattaa!

        -pitää käyttää viitan tupsuja. Tosin ovatko ne oikean värisiä siitä toraistit kiistelevät.
        -ei saa turmella parran reunaa
        -pitää viettää vanhan liiton pyhiä ja juhlia
        -pitää viettää sapatti

        Tästä huolimatta hän pitää itseään suurena Raamatun opettajana (sairasta). Hänellä on pakkomielle opettaa kristittyjä vaikka hän itse ei ole kristitty. Hänen herransa saatana pakottaa tähän.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinä et saanut aikaan vastinetta Petri Paavolalle, mutta käytät aikasi tällaiseen joniin joutavaan. Alan epäillä sinun motiivejasi.

        "Minä tulen pian, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan, maksan kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ilm 22:12)

        Jonnin joutavaa? Joku opettaa vastoin Raamatun sanaa, että teot vaikuttavat pelastukseen, ja tällaiseen vakavaan harhaoppiin ei saisi puuttua? Petri Paavolalla on niin paljon tekstiä lakia vastaan, että minulla kertakaikkiaan ei ole aikaa nyt kirjoittaa perusteellista vastinetta. Kirjoitan sen sitten kun ehdin. Minä en ole täällä hyppimässä kenenkään pillin mukaan.


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Kristitty.net toivottaa rauhaa vaikka hän kivittäisi harhaoppiset kristityt, jos Toora olisi voimassa. Hän sanoo, että kristityt ovat ansainneet kuoleman (vrt muslimit). Kr.netillä on sama jumala.

        Lisäksi hänestä on paljastunut seuraavia asioita:
        -hän on opiskellut neljä uskontoa. Luterilaisen viidesläisyyden, kabbala-uskonnon, zoharin ja nyt nettiuskonnon toraismin. Mikä on viides uskonto (ufo-uskonto)? Hän uhraisi eläimiä, jos olisi temppeli.
        -hän ei ole tehnyt parannusta eikä ole uudestisyntynyt.
        -hänet on kastettu luterilaisten vauvakasteella.
        -hän kuulu Messiaanisten seurakuntaan, jossa jokaisella on oma oppi. Seurakunta ei täytä Raamatun kriteerejä.
        -hän sanoo, että helluntailaisten oppi on perkeleestä! 28.9.2018
        -hän on nikotiinin orja
        -viiniäkin saa naukkailla
        -hän hyväksyy rokin ja tanssin.
        -hän voi elää synnittömästi Tooran avulla.
        -Toora (viisi Mooseksen kirjaa) on hänen sydämessä
        -hänellä on Saulus Tarsolaisen murhaava uskonto. Eli kuuluu samaan sakkiin kuin muslimit ( shiat, shunnit), hindut, budhalaiset ym.
        -hän syyttää jatkuvasti kristittyjä murhaajiksi.
        Toista tämän uskonnon edustajaa ei löydy Suomesta!


        Näitä pitää noudattaa!

        -pitää käyttää viitan tupsuja. Tosin ovatko ne oikean värisiä siitä toraistit kiistelevät.
        -ei saa turmella parran reunaa
        -pitää viettää vanhan liiton pyhiä ja juhlia
        -pitää viettää sapatti

        Tästä huolimatta hän pitää itseään suurena Raamatun opettajana (sairasta). Hänellä on pakkomielle opettaa kristittyjä vaikka hän itse ei ole kristitty. Hänen herransa saatana pakottaa tähän.

        "Kristitty.net toivottaa rauhaa vaikka hän kivittäisi harhaoppiset kristityt, jos Toora olisi voimassa. Hän sanoo, että kristityt ovat ansainneet kuoleman (vrt muslimit). Kr.netillä on sama jumala."

        Raamattu sanoo, että kristityt ovat ansainneet lain rikkomisellaan kuolemanrangaistuksen. Tämä on Jumalan sana, suoraan Raamatusta, ei muslimien opetus.

        Lisäksi hänestä on paljastunut seuraavia asioita:
        -hän on opiskellut neljä uskontoa. Luterilaisen viidesläisyyden, kabbala-uskonnon, zoharin ja nyt nettiuskonnon toraismin. Mikä on viides uskonto (ufo-uskonto)? Hän uhraisi eläimiä, jos olisi temppeli.
        Paavalikin uhrasi temppelissä.
        -hän ei ole tehnyt parannusta eikä ole uudestisyntynyt.
        Olen ja olen.
        -hänet on kastettu luterilaisten vauvakasteella.
        Jossa ei ole mitään vikaa.
        -hän kuulu Messiaanisten seurakuntaan, jossa jokaisella on oma oppi. Seurakunta ei täytä Raamatun kriteerejä.
        Kerro missä kohtaa Raamattua annetaan kriteerit seurakunnalle?
        -hän sanoo, että helluntailaisten oppi on perkeleestä! 28.9.2018
        Niin kuin se onkin.
        -hän on nikotiinin orja
        En ole.
        -viiniäkin saa naukkailla
        Kerro missä kohtaa Raamattua kielletään nauttimasta alkoholia? Jeesuskin joi viiniä, muutti veden viiniksi ja vielä viimeisellä ateriallaankin siunasi maljallisen viiniä.
        -hän hyväksyy rokin ja tanssin.
        Kerro missä kohtaa Raamattua kielletään rokki ja tanssi? Daavidkin tanssi Herran edessä.
        -hän voi elää synnittömästi Tooran avulla.
        En ole koskaan niin väittänyt.
        -Toora (viisi Mooseksen kirjaa) on hänen sydämessä
        Jer. 31:33 tämä on Jumalan sana. Raamattu sanoo, että uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme.
        -hänellä on Saulus Tarsolaisen murhaava uskonto. Eli kuuluu samaan sakkiin kuin muslimit ( shiat, shunnit), hindut, budhalaiset ym.
        ???
        -hän syyttää jatkuvasti kristittyjä murhaajiksi.
        En syytä, vaan väitän, että he tekevät kuolemaan johtavaa syntiä.
        Toista tämän uskonnon edustajaa ei löydy Suomesta!
        Meitä messiaanisia on monta.

        Näitä pitää noudattaa!

        -pitää käyttää viitan tupsuja. Tosin ovatko ne oikean värisiä siitä toraistit kiistelevät.
        Niin kuin Raamattu määrää.
        -ei saa turmella parran reunaa
        Niin kuin Raamatussa sanotaan.
        -pitää viettää vanhan liiton pyhiä ja juhlia
        Niinhän Raamattu opettaa.
        -pitää viettää sapatti
        Kuten kymmenessä käskyssä käsketään. Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että saamme rikkoa kymmentä käskyä?

        Tärkeä viesti kuuluukin spämmätä moneen kertaan foorumille.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jonnin joutavaa? Joku opettaa vastoin Raamatun sanaa, että teot vaikuttavat pelastukseen, ja tällaiseen vakavaan harhaoppiin ei saisi puuttua? Petri Paavolalla on niin paljon tekstiä lakia vastaan, että minulla kertakaikkiaan ei ole aikaa nyt kirjoittaa perusteellista vastinetta. Kirjoitan sen sitten kun ehdin. Minä en ole täällä hyppimässä kenenkään pillin mukaan.

        "Jonnin joutavaa? Joku opettaa vastoin Raamatun sanaa, että teot vaikuttavat pelastukseen, ja tällaiseen vakavaan harhaoppiin ei saisi puuttua?"

        Eli sinun mukaasi ei tarvitse tehdä parannusta eikä alkaa noudattaa lakia, koska sellainen laittomuus ei vaikuttaisi mitenkään pelastumiseen? En ole samaa mieltä. Lain rikkominen johtaa armon menettämiseen.

        "Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia. Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki! Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon." (Room 6:14-16)


      • dogmatiks kirjoitti:

        "Jonnin joutavaa? Joku opettaa vastoin Raamatun sanaa, että teot vaikuttavat pelastukseen, ja tällaiseen vakavaan harhaoppiin ei saisi puuttua?"

        Eli sinun mukaasi ei tarvitse tehdä parannusta eikä alkaa noudattaa lakia, koska sellainen laittomuus ei vaikuttaisi mitenkään pelastumiseen? En ole samaa mieltä. Lain rikkominen johtaa armon menettämiseen.

        "Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia. Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki! Tehän tiedätte, että jos antaudutte orjina tottelemaan jotakuta, olette juuri sen orjia, jota tottelette. Te joko palvelette syntiä, mikä johtaa kuolemantuomioon, tai olette kuuliaisia Jumalalle, mikä johtaa vapauttavaan tuomioon." (Room 6:14-16)

        Lakia täytyy nuodattaa, koska emme saa uudessa liitossa tehdä syntiä. Tämä on Raamatun sana, Jumalan sana. En minä opeta, että lakia saa rikkoa. Mutta on merkillinen käsitys, että jos teot eivät vaikuta pelastukseen, silloin ilman muuta saa rikkoa lakia. Emme nuodata lakia jotta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.

        Jos lain rikkominen johtaa armon menettämiseen, vastaa tähän, kuinka tarkkaan lakia on noudatettava, jotta ei menettäisi armoa? 100%? Vai riittääkö 99%? Jostain syystä sdf ja hänen opetuslapset täällä eivät kukaan ole vastanneet tähän.

        Ja jos opetetaan, että lakia rikkomalla menettää pelastuksen, silloin toisin sanoen opetetaan, että omat teot vaikuttavat pelastukseen, ja ollaan kirouksen alla ja langettu pois armosta, niin kuin Raamattu sanoo.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Lakia täytyy nuodattaa, koska emme saa uudessa liitossa tehdä syntiä. Tämä on Raamatun sana, Jumalan sana. En minä opeta, että lakia saa rikkoa. Mutta on merkillinen käsitys, että jos teot eivät vaikuta pelastukseen, silloin ilman muuta saa rikkoa lakia. Emme nuodata lakia jotta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.

        Jos lain rikkominen johtaa armon menettämiseen, vastaa tähän, kuinka tarkkaan lakia on noudatettava, jotta ei menettäisi armoa? 100%? Vai riittääkö 99%? Jostain syystä sdf ja hänen opetuslapset täällä eivät kukaan ole vastanneet tähän.

        Ja jos opetetaan, että lakia rikkomalla menettää pelastuksen, silloin toisin sanoen opetetaan, että omat teot vaikuttavat pelastukseen, ja ollaan kirouksen alla ja langettu pois armosta, niin kuin Raamattu sanoo.

        Sinun kommenteistasi saa sellaisen käsityksen, että on ihanne noudattaa lakia, mutta jos et kuitenkaan niin tee, se ei mitenkään vaikuta pelastukseen. Toisin sanoen voit vapaasti rikkoa lakia vastaan, etkä menetä pelastustasi. Paavali ei opettanut tällaista.

        Tehostat omaa kantaasi syyttämällä niitä kirotuiksi ja armon pois langenneiksi, jotka sanovat, että tekeminen vaikuttaa pelastukseen. En ota palautettasi vastaan, koska se ei ole Jumalan Sanan mukaista. Kehotan sinua tunnustamaan syntisi ja tekemään parannuksen.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinun kommenteistasi saa sellaisen käsityksen, että on ihanne noudattaa lakia, mutta jos et kuitenkaan niin tee, se ei mitenkään vaikuta pelastukseen. Toisin sanoen voit vapaasti rikkoa lakia vastaan, etkä menetä pelastustasi. Paavali ei opettanut tällaista.

        Tehostat omaa kantaasi syyttämällä niitä kirotuiksi ja armon pois langenneiksi, jotka sanovat, että tekeminen vaikuttaa pelastukseen. En ota palautettasi vastaan, koska se ei ole Jumalan Sanan mukaista. Kehotan sinua tunnustamaan syntisi ja tekemään parannuksen.

        Jumalan sana sanoo, että kaikki te, jotka turvaatte pelastuksenne omiin tekoihinne, olette kirouksen alla ja langenneet pois armosta. Tämä on Jumalan sana.

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Paavali opettaa suoraan, että omat teot eivät vaikuta pätkääkään pelastukseen. Tämäkin on Jumalan sana.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        Enpä ole kuullut sinun tai sdf:n kertaakaan selittäneen näitä jakeita. Myöskään kumpikaan teistä ei ole kyennyt vastaamaan, että pitääkö lakia sitten noudattaa 100% vai riittääkö 95% että ei menetä pelastustaan? Miksi ette vastaa tähän kysymykseen?


      • suaptoestoo
        Kristitty.net kirjoitti:

        "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut." (Gal. 2:21)

        "samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." (Gal. 3:6,7)

        "Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"." (Gal. 3:11)

        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme." (Gal. 3:24)

        "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta," (Tiit. 3:5)

        Raamattu ei tunne tuollaista perisyntioppia joka koskisi meidän tekemiämme syntejä pelastuksen tarpeen syyksi.
        Jeesushan tuli Aadamin sijaiseksi ja näinollen korvasi hänen asemansa koko ihmiskunnan patriarkkana.
        Jeesuksen viattomuus perustui juutalaiseen lakiin ja samoin hänen sovitustyönsä legitimiteetti.
        Käskyt olivat kaksiosainen kokonaisuus jossa alkupuolen käskyt kohdentuivat oikeaan suhteeseen Jumalaan joka oli Jeesuksella kunnossa %.
        Kun Jeesus kuitenkin viattomasti tuomittiin käskyjen rikkomisesta vedoten Mn lakiin niin itseasiassa rikkojiksi tulivat he joille lain viranhoito oli säädetty.
        Eli jotta asian ymmärtää vielä paremmin, Mooseksen laista tuli rikoksen välikappale.
        Nykyisinkin rikosväline takavarikoidaan valtion haltuun joka viittaa siihen miten Paavali perustelee lain menettäneen virkansa "rikoksen kautta" jonka tekijöiden ylin vastuuhenkilö oli silloinen ylipappi Kaifas.
        Mooseksen laissa oli säädetty että ylimmäisen papin tuli uhrata pysyäkseen virkakelpoisena Jumalan edessä mutta HÄNEN tuli sopia rikoksensa sen henkilön kanssa jota vastaan hän oli rikkonut henkilökohtaisesti. Nyt tämä vastapuoli oli JEESUS jonka kuolema ristillä sinetöi teon sentasoiseksi ettei sitä millään lain vaatimalla tavalla voitu saada puhdistettua.
        Nyt huomaatte miten Jeesus sai yliotteen laista ja sen virkaan säädetyistä viranomaisista.
        Jeesus pääsi näin lain yläpuolelle suhteessä maailman kaikkiin ihmisiin alkaen juutalaisuuden ylipappeudesta.

        Näinollen se mitä opetat laista on ei ole ajan tasalla.


      • Eikiitosjeesus

        Perusteet on uskeilla tätä tasoa:
        Paska on hyvää, ei miljoona kärpästä voi olla väärässä.


    • sdf

      Kristitty.net jatkaa tätä Paavalin teologian vääristelyä väittämällä, ettei teot vaikuta millään tavalla pelastukseen. Kristitty.netin väärän evankeliumin mukaan voi vapaasti rikkoa lakia joka ikisessä asiassa, koska teot eivät vaikuta mitenkään pelastukseen. Hän hakee tukea harhaopilleen Paavalin kirjoituksista irrottamalla ne asiayhteydestä ja vääristelemällä niitä. Paavali ei tarkoita lain, että lain noudattaminen johtaisi kiroukseen tai armon menettämiseen, vaan jos kääntyy juutalaiseksi, joka ei usko Jeesukseen, niin silloin lain teot eivät voi pelastaa ketään. Kristitty.net on toistuvasti vääristellyt sanomisiani tässä asiassa, koska hän käy raivon vallassa sotaa Jumalan evankeliumia vastaan.

      Kristitty.net ei ole mitenkään pystynyt selittämään sitä, miksi Mt 7:21, Ap.t 3:19, Room 2:13 ja Jaak 2:24 -jakeet puhut siitä, että parannuksen tekoa lain rikkomisesta on pelastuksen ehto. Tämä ei tarkoita sitä, että perustaa pelastuksensa lain tekoihin, vaan kyse on Kristitty.netin omasta toisten sanomisten vääristelystä.

      Kristitty.net sinä olet Saatana asiamies, joka on tullut Suomi24:lle julistamaan väärää evankeliumia siitä, että saa vapaasti rikkoa lakia, koska sinun mukaasi lain rikkominen ei vaikuta millään tavalla pelastukseen. Paavali mukaan Mooseksen lain noudattaja tuomitsee sen lainopettajan, joka rikkoo lakia vastaan.

      Room 2:27 Ulkonaisesti ympärileikkaamaton, joka noudattaa lain käskyjä, on tuomitseva sinut, joka lain kirjaimesta ja ympärileikkauksesta huolimatta rikot lakia.

      Jumalan Sanassa on totuus. Tässä on lukuisia jakeita, jotka kertovat, ettei kukkaan sellainen pelastu taivaaseen, jos ei tee parannusta lain rikkomisesta uskossa Jeesukseen Kristukseen. Jokainen tarvitsee armoa, jotta saa synnit anteeksi, mutta armon alla ei voi jättää tekemättä parannusta lain rikkomisesta, koska se johtaa armon menettämiseen. Tämä ei ole pelastuksen perustamista lain tekoihin, kuten Saatanan asiamies Kristitty.net väittää, vaan se on parannuksen tekoa, mitä Jeesus vaatii jokaista tekemään uskonsa tähden.

      Laitan tähän ne ao. jakeet, joissa sanotaan, ettei kukaan voi pelastua, jos ei tee parannusta laittomuuden tekemisestä. Jokainen tuomitaan lain tekojen mukaan, mihin kuuluu myös käsky uskoa Jumalan Poikaan.

      Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

      Room 3: 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

      Mt 13:40. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
      41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät LAITTOMUUTTA,
      42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
      43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.

      Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

      Ap.t 3:19. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois,
      20. että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

      Ap.t 17:30 "Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta nyt sen aika on ohi: hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannuksen. 31 Hän on näet määrännyt päivän, jona hän oikeudenmukaisesti tuomitsee koko maailman, ja tuomarina on oleva mies, jonka hän on siihen tehtävään asettanut. Siitä hän on antanut kaikille takeet herättämällä hänet kuolleista."

      • "Kristitty.net jatkaa tätä Paavalin teologian vääristelyä väittämällä, ettei teot vaikuta millään tavalla pelastukseen."

        Raamattu sanoo, että teot eivät vaikuta pelastukseen. Se ei ole Raamatun sanan vääristelyä tai irti kontekstista lainaamista, että sanoo, että Raamatun mukaan teot eivät vaikuta pelastukseen. Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja". Sinä itse vääristelet Jumalan sanaa, sinun mielestäsi "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" tarkoittaakin, että tottakai lain teot vaikuttavat pelastukseen. En nyt jälleen rupea postaamaan kaikkia niitä miljoonia jakeita, joissa sanotaan suoraan, että pelastus on yksin armosta, ilman tekoja.

        "Paavali ei tarkoita lain, että lain noudattaminen johtaisi kiroukseen tai armon menettämiseen"

        Ei tarkoitakaan. Lakia kuuluu noudattaa. Mutta jos turvaa pelastuksensa lain tekohoin, kuten sinä teet, silloin on lain alla, kirouksen alla ja langennut pois armosta.

        "Kristitty.net ei ole mitenkään pystynyt selittämään sitä, miksi Mt 7:21, Ap.t 3:19, Room 2:13 ja Jaak 2:24 -jakeet puhut siitä, että parannuksen tekoa lain rikkomisesta on pelastuksen ehto."

        Näissä jakeissa ei missään kohtaa sanota, että lain noudattaminen 100% on pelastuksen ehto. Itse et pysty mitenkään selittämään, miksi Paavali sanoo suoraan ja moneen kertaan, että lain teot eivät vaikuta pelastukseen. Sinä hylkäät nämä jakeet suoralta kädeltä, etkä edes yritä selittää niitä, koska ne eivät sovi sinun oppiisi.

        "Tämä ei tarkoita sitä, että perustaa pelastuksensa lain tekoihin"

        Kyllä se tarkoittaa juuri sitä. Kun sinä opetat, että pelastuksen menettää jos ei noudata Mooseksen lakia 100%, silloin sinä perustat pelastuksesi omiin lain tekoihisi.

        "Jokainen tarvitsee armoa, jotta saa synnit anteeksi, mutta armon alla ei voi jättää tekemättä parannusta lain rikkomisesta, koska se johtaa armon menettämiseen."

        Et ole kertaakaan vastannut, tuleeko lakia noudattaa 100% vai riittääkö 99%, ettei menetä pelastustaan. Koita nyt vihdoin tajuta, että kun sinä opetat tällaista, opetat että pelastus riippuu sittenkin omista lain teoista.

        Selitä sinä vuorostasi, mitä Paavali tarkoittaa ilmaisuilla "ette tekojenne kautta" ja "ilman lain tekoja". Huvikseenko Paavali aukoo suutaan, vai valehteleeko hän peräti?


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Kristitty.net jatkaa tätä Paavalin teologian vääristelyä väittämällä, ettei teot vaikuta millään tavalla pelastukseen."

        Raamattu sanoo, että teot eivät vaikuta pelastukseen. Se ei ole Raamatun sanan vääristelyä tai irti kontekstista lainaamista, että sanoo, että Raamatun mukaan teot eivät vaikuta pelastukseen. Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja". Sinä itse vääristelet Jumalan sanaa, sinun mielestäsi "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" tarkoittaakin, että tottakai lain teot vaikuttavat pelastukseen. En nyt jälleen rupea postaamaan kaikkia niitä miljoonia jakeita, joissa sanotaan suoraan, että pelastus on yksin armosta, ilman tekoja.

        "Paavali ei tarkoita lain, että lain noudattaminen johtaisi kiroukseen tai armon menettämiseen"

        Ei tarkoitakaan. Lakia kuuluu noudattaa. Mutta jos turvaa pelastuksensa lain tekohoin, kuten sinä teet, silloin on lain alla, kirouksen alla ja langennut pois armosta.

        "Kristitty.net ei ole mitenkään pystynyt selittämään sitä, miksi Mt 7:21, Ap.t 3:19, Room 2:13 ja Jaak 2:24 -jakeet puhut siitä, että parannuksen tekoa lain rikkomisesta on pelastuksen ehto."

        Näissä jakeissa ei missään kohtaa sanota, että lain noudattaminen 100% on pelastuksen ehto. Itse et pysty mitenkään selittämään, miksi Paavali sanoo suoraan ja moneen kertaan, että lain teot eivät vaikuta pelastukseen. Sinä hylkäät nämä jakeet suoralta kädeltä, etkä edes yritä selittää niitä, koska ne eivät sovi sinun oppiisi.

        "Tämä ei tarkoita sitä, että perustaa pelastuksensa lain tekoihin"

        Kyllä se tarkoittaa juuri sitä. Kun sinä opetat, että pelastuksen menettää jos ei noudata Mooseksen lakia 100%, silloin sinä perustat pelastuksesi omiin lain tekoihisi.

        "Jokainen tarvitsee armoa, jotta saa synnit anteeksi, mutta armon alla ei voi jättää tekemättä parannusta lain rikkomisesta, koska se johtaa armon menettämiseen."

        Et ole kertaakaan vastannut, tuleeko lakia noudattaa 100% vai riittääkö 99%, ettei menetä pelastustaan. Koita nyt vihdoin tajuta, että kun sinä opetat tällaista, opetat että pelastus riippuu sittenkin omista lain teoista.

        Selitä sinä vuorostasi, mitä Paavali tarkoittaa ilmaisuilla "ette tekojenne kautta" ja "ilman lain tekoja". Huvikseenko Paavali aukoo suutaan, vai valehteleeko hän peräti?

        Sdf ei ole missään kohtaa sanonut, että lain 100 %:n noudattaminen olisi pelastuksen ehto, vaan korostanut parannuksen tekoa. On oikein sanoa, että lain noudattaminen vaikuttaa pelastukseen, koska se on parannuksen tekemistä ja lain teoilla osoitetaan usko. Sinä olet kyseenalaistanut tämän asian ja sdf on esittänyt kritiikkiä sinusta, koska sinun kommenteistasi saa sellaisen käsityksen, että voi vapaasti rikkoa lakia ilman huolta pelastuksen menettämisestä. Uskolla saadaan synnit anteeksi, mutta laittomuudella menetetään vanhurskaus.

        "Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä? Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, niin turha teidän on sanoa: "Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin", jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat. Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? " (Jaak 2:14-20)


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sdf ei ole missään kohtaa sanonut, että lain 100 %:n noudattaminen olisi pelastuksen ehto, vaan korostanut parannuksen tekoa. On oikein sanoa, että lain noudattaminen vaikuttaa pelastukseen, koska se on parannuksen tekemistä ja lain teoilla osoitetaan usko. Sinä olet kyseenalaistanut tämän asian ja sdf on esittänyt kritiikkiä sinusta, koska sinun kommenteistasi saa sellaisen käsityksen, että voi vapaasti rikkoa lakia ilman huolta pelastuksen menettämisestä. Uskolla saadaan synnit anteeksi, mutta laittomuudella menetetään vanhurskaus.

        "Veljet, mitä hyötyä siitä on, jos joku sanoo uskovansa mutta häneltä puuttuvat teot? Ei kai usko silloin voi pelastaa häntä? Jos veljenne tai sisarenne ovat vailla vaatteita ja jokapäiväistä ravintoa, niin turha teidän on sanoa: "Menkää rauhassa, pitäkää itsenne lämpimänä ja syökää hyvin", jos ette anna heille mitä he elääkseen tarvitsevat. Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. Ehkä joku nyt sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet -- pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? " (Jaak 2:14-20)

        No kerro sitten, kuinka tarkkaan lakia on noudatettava, että ei menetä pelastustaan? Jos ei 100%, niin riittäkö 95%?

        Niin, jos laittomuudella menetetään vanhurskaus, silloin toisin sanoen opetetaan, että teot vaikuttavat pelastukseen, ja silloin pelastus perustetaan omiin tekoihin ja ollaan lain alla, kirouksen alla ja langettu pois armosta, niin kuin Raamattu selvästi opettaa.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        No kerro sitten, kuinka tarkkaan lakia on noudatettava, että ei menetä pelastustaan? Jos ei 100%, niin riittäkö 95%?

        Niin, jos laittomuudella menetetään vanhurskaus, silloin toisin sanoen opetetaan, että teot vaikuttavat pelastukseen, ja silloin pelastus perustetaan omiin tekoihin ja ollaan lain alla, kirouksen alla ja langettu pois armosta, niin kuin Raamattu selvästi opettaa.

        Sinun tulee erottaa täydellinen välinpitämättömyys laista ja se, että erehtyessään tunnustaa syntinsä ja hylkää synnin tekemisen. Armo alla saa katuva anteeksi, mutta välinpitämätön ei saa anteeksi.

        "Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat." (Hep 10:26,27)

        Jos joku kieltää lain ja jättää sen kokonaan noudattamatta, niin varmasti menettää pelastuksensa. Näinhän luterilaiset ja helluntailaiset tekevät, koska he ajattelevat, ettei lain noudattaminen ole välttämätöntä. Mutta jos joku havahtuu tehneensä väärin ja tekee parannuksen, niin saa armoa.

        "Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon." (Sananl 28:13)

        Kehotan sinua Kristitty.net tunnustamaan syntisi ja hylkäämään ne. Et voi jatkaa sellaista opetusta, että lakia saa vapaasti rikkoa pelastusta menettämättä.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinun tulee erottaa täydellinen välinpitämättömyys laista ja se, että erehtyessään tunnustaa syntinsä ja hylkää synnin tekemisen. Armo alla saa katuva anteeksi, mutta välinpitämätön ei saa anteeksi.

        "Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat." (Hep 10:26,27)

        Jos joku kieltää lain ja jättää sen kokonaan noudattamatta, niin varmasti menettää pelastuksensa. Näinhän luterilaiset ja helluntailaiset tekevät, koska he ajattelevat, ettei lain noudattaminen ole välttämätöntä. Mutta jos joku havahtuu tehneensä väärin ja tekee parannuksen, niin saa armoa.

        "Joka rikkomuksensa salaa, ei menesty, joka ne tunnustaa ja hylkää, saa armon." (Sananl 28:13)

        Kehotan sinua Kristitty.net tunnustamaan syntisi ja hylkäämään ne. Et voi jatkaa sellaista opetusta, että lakia saa vapaasti rikkoa pelastusta menettämättä.

        Miksi et vastaa, tuleeko lakia noudattaa 100% vai riittääkö 95% ettei menetä pelastustaan? Miten määrittelet välinpitämättömyyden tason?

        Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta ilman mitään omia tekoja. Tämä on Jumalan sana, mutta ilmeisesti on ah niin ihanaa luottaa ja turvata oma pelastus omiin tekoihin, ettei tarvitse luottaa 100% Kristuksen, Messiaan armoon.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        Mitä ihmettä mahtaa tarkoittaa Paavalin kryptiset ilmaukset "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Sinä ja sdf ja muut olette kirouksen alla ja langenneet pois armosta, koska turvaatte omiin tekoihinne.

        Enkä minä opeta, että lakia saa rikkoa. Uudessa liitossa armona alla emme saa tehdä syntiä (Room. 6:1,2,15) vaan meidän on noudatettava lakia, ei siksi, että pelastuisimme lain kautta, vaan siksi, että meidät on pelastettu.


    • maitomiehetasialla

      On maitomaista kinastella lain noudattamista, pelastuksen opista kun pitäisi jo jouda vahvaa ruokaa siitä miten vaellamme Hengessä, miten toteutamme Jumalan tahtoa vapauden lain mukaan ja saamme osaksemme armolahjat. Se oikeaa uskonelämää.

      • Jahas, eli kun jotkut täällä opettavat, että saa varastaa, tehdä huorin ja tappaa, sellaiseen harhaoppiin ei saisi puuttua?


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jahas, eli kun jotkut täällä opettavat, että saa varastaa, tehdä huorin ja tappaa, sellaiseen harhaoppiin ei saisi puuttua?

        Sinun oppisi mukaan saa tehdä huorin ja tappaa, koska se ei vie keneltäkään pelastusta. Sellaista opetti mm. Luther. Sinä näytät olevan edelleen ääriluterilainen.

        Minä opetan, että Jumalan tahdon tekeminen on ehto, että saa synnit anteeksi.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinun oppisi mukaan saa tehdä huorin ja tappaa, koska se ei vie keneltäkään pelastusta. Sellaista opetti mm. Luther. Sinä näytät olevan edelleen ääriluterilainen.

        Minä opetan, että Jumalan tahdon tekeminen on ehto, että saa synnit anteeksi.

        En opeta että saa rikkoa lakia. Meidän on noudatettava lakia, ei siksi, että omien tekojen kautta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.

        Niin, sinä ja sdf ja muut opetatte, että omat teot ovat pelastuksen ehto, eli toisin sanoen te ette turvaa yksin armoon, vaan nostatte omat teot Jeesuksen pelastustyön rinnalle. Te olette lain alla, kirouksen alla ja langenneet pois armosta.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        En opeta että saa rikkoa lakia. Meidän on noudatettava lakia, ei siksi, että omien tekojen kautta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.

        Niin, sinä ja sdf ja muut opetatte, että omat teot ovat pelastuksen ehto, eli toisin sanoen te ette turvaa yksin armoon, vaan nostatte omat teot Jeesuksen pelastustyön rinnalle. Te olette lain alla, kirouksen alla ja langenneet pois armosta.

        Sinun kieron filosofiasi mukaan ketään ei menetä pelastusta, jos julistaa koko ajan väärä evankeliumia Suomi24:lla, tekee huorin ja tappaa joka päivä, koska filosofiasi mukaan teoilla ei ole mitään vaikutusta pelastukseen. Sinä puolustat omaa filosofiaasi kiroamalla toiset helvettiin väärillä perusteilla. Minua ei sinun manauksesi hetkauta.

        Jeesus sanoi, ettei hän pelasta ketään, joka ei tee Jumalan tahtoa. Sen asian saa sanoa ääneen. Sinutkin tuomitaan tekojesi mukaan. Teot siis vaikuttavat pelastukseen.

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. " (Matt 7:21-23)


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinun kieron filosofiasi mukaan ketään ei menetä pelastusta, jos julistaa koko ajan väärä evankeliumia Suomi24:lla, tekee huorin ja tappaa joka päivä, koska filosofiasi mukaan teoilla ei ole mitään vaikutusta pelastukseen. Sinä puolustat omaa filosofiaasi kiroamalla toiset helvettiin väärillä perusteilla. Minua ei sinun manauksesi hetkauta.

        Jeesus sanoi, ettei hän pelasta ketään, joka ei tee Jumalan tahtoa. Sen asian saa sanoa ääneen. Sinutkin tuomitaan tekojesi mukaan. Teot siis vaikuttavat pelastukseen.

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. " (Matt 7:21-23)

        Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Tämä on Jumalan sana.


    • Laskuntulos

      Kristitty.net olet muuttanut oppiasi. Vielä vuosi sitten et puhunut "yksin armosta uskomalla Jeesukseen" vaan sanoit, että pitää täyttää kaikki 613 lakia! Näin pystyt paremmin vieläkin hämämään kristittyjä.

      • Anna tulla lainaus minulta, missä kohtaa olen vuosi sitten opettanut, että lakia noudattamalla pelastuu. Suora lainaus kiitos.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Anna tulla lainaus minulta, missä kohtaa olen vuosi sitten opettanut, että lakia noudattamalla pelastuu. Suora lainaus kiitos.

        Vanhan liiton juutalaiset pyrkivät pelastumaan tekemällä lain tekoja. Paavali opetti, ettei lain teoilla voi saavuttaa vanhurskautta, koska juutalaisilta puuttui usko Jeesukseen Kristukseen.

        Ei ole olemassa myöskään sellaista kristinuskoa, jossa Jeesuksen kutsuminen Herraksi riittää pelastukseen. Jumalan tahdon tekeminen on ehto pelastukseen.

        Parannuksen tekeminen tarkoittaa katumista, mielensä muuttamista, ajattelemista toisin. Laittomuus tulee vaihtua lain noudattamiseksi. Sen johdosta Paavali opetti roomalaisille, ettei kukaan Jeesukseen uskova voi olla vanhurskas, jos ei ala noudattaa lakia.

        "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia." (Room 2:13)


      • dogmatiks kirjoitti:

        Vanhan liiton juutalaiset pyrkivät pelastumaan tekemällä lain tekoja. Paavali opetti, ettei lain teoilla voi saavuttaa vanhurskautta, koska juutalaisilta puuttui usko Jeesukseen Kristukseen.

        Ei ole olemassa myöskään sellaista kristinuskoa, jossa Jeesuksen kutsuminen Herraksi riittää pelastukseen. Jumalan tahdon tekeminen on ehto pelastukseen.

        Parannuksen tekeminen tarkoittaa katumista, mielensä muuttamista, ajattelemista toisin. Laittomuus tulee vaihtua lain noudattamiseksi. Sen johdosta Paavali opetti roomalaisille, ettei kukaan Jeesukseen uskova voi olla vanhurskas, jos ei ala noudattaa lakia.

        "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia." (Room 2:13)

        Sanot että Jumalan tahdon tekeminen on ehto pelastukseen, toisin sanoen opetat tismalleen samaa kuin juutalaiset Paavalin aikaan, että omilla teoilla pelastutaan.

        Niin, hienoa, Raamatussa on tasan yksi jae, jossa sanotaan, että teot vaikuttavat pelastukseen (Jaak. 2:24) - Room. 2:13 ei sanota, että vanhurskas pelastuu vanhurskaiden tekojensa ansiosta. Sitten on miljoona jaetta, joissa sanotaan, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Ja sinä sitten päätät hylätä ne miljoona jaetta, jotka eivät sovi sinun oppiisi.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Sanot että Jumalan tahdon tekeminen on ehto pelastukseen, toisin sanoen opetat tismalleen samaa kuin juutalaiset Paavalin aikaan, että omilla teoilla pelastutaan.

        Niin, hienoa, Raamatussa on tasan yksi jae, jossa sanotaan, että teot vaikuttavat pelastukseen (Jaak. 2:24) - Room. 2:13 ei sanota, että vanhurskas pelastuu vanhurskaiden tekojensa ansiosta. Sitten on miljoona jaetta, joissa sanotaan, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Ja sinä sitten päätät hylätä ne miljoona jaetta, jotka eivät sovi sinun oppiisi.

        Room 2:13 jakeessa sanotaan, ettei kukaan ole vanhurskas, jos ei noudata lakia. Käsitykseni mukaan taivaaseen ei pelastu muita kuin vanhurskaita.

        "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."


      • dogmatiks kirjoitti:

        Room 2:13 jakeessa sanotaan, ettei kukaan ole vanhurskas, jos ei noudata lakia. Käsitykseni mukaan taivaaseen ei pelastu muita kuin vanhurskaita.

        "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."

        Tässä ei sanota, että vanhurskaat pelastuvat omien vanhurskaiden tekojensa ansiosta.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tässä ei sanota, että vanhurskaat pelastuvat omien vanhurskaiden tekojensa ansiosta.

        Sinä tee keinotekoisen eron tekojen ja uskon välille. Ilman lain tekoja ei ole uskoa, koska Jeesus käskin noudattaa lakia ja laki käskee uskomaa Jeesukseen. Lakin tekoja tehdään uskon takia, ei sen takia että pelastustaan. Jaakob sanoi aivan oikein, ettei usko yksin vanhurskauta ketään vaan sen kanssa lain teot.

        " Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella." (Jaak 2:24)


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinä tee keinotekoisen eron tekojen ja uskon välille. Ilman lain tekoja ei ole uskoa, koska Jeesus käskin noudattaa lakia ja laki käskee uskomaa Jeesukseen. Lakin tekoja tehdään uskon takia, ei sen takia että pelastustaan. Jaakob sanoi aivan oikein, ettei usko yksin vanhurskauta ketään vaan sen kanssa lain teot.

        " Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella." (Jaak 2:24)

        En nyt viitsi postata tänne jälleen niitä miljoonaa jaetta, joissa sanotaan, että ihminen vanhurskautuu yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Olet sokeaakin sokeampi, kun et ymmärrä Raamatun todistusta. Selitä sinä, mitä tarkoittaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


    • Kirjakääröt

      Jaak.2:21 Biblia (1776) Eikö Abraham, meidän isämme, töiden kautta vanhurskautetuksi osoitettu, kun hän poikansa Isaakin alttarille uhrasi? "Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta." Valhetta pukkaa.

      • "Ja Abram uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi." (1. Moos. 15:6)

        "Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva." (Hepr. 11:8)


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Ja Abram uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi." (1. Moos. 15:6)

        "Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva." (Hepr. 11:8)

        "Minä annan sinulle jälkeläisiä niin paljon, että he ovat kuin taivaan tähdet, ja annan heille koko tämän maan. Sinun jälkeläistesi saama siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille, koska Abraham oli minun äänelleni kuuliainen ja noudatti sitä, mihin minä hänet velvoitin. Hän piti minun käskyni, määräykseni ja lakini." (1 Moos 26:4,5)

        "Kun me tarkoin noudatamme tätä lakia, jonka Herra, meidän Jumalamme, on antanut, niin Herra katsoo meidät vanhurskaiksi.'" (5. Moos. 6:25)


      • dogmatiks kirjoitti:

        "Minä annan sinulle jälkeläisiä niin paljon, että he ovat kuin taivaan tähdet, ja annan heille koko tämän maan. Sinun jälkeläistesi saama siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille, koska Abraham oli minun äänelleni kuuliainen ja noudatti sitä, mihin minä hänet velvoitin. Hän piti minun käskyni, määräykseni ja lakini." (1 Moos 26:4,5)

        "Kun me tarkoin noudatamme tätä lakia, jonka Herra, meidän Jumalamme, on antanut, niin Herra katsoo meidät vanhurskaiksi.'" (5. Moos. 6:25)

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)


      • kirjahyllyltä
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Kumoaako siteeraamasi jakeet sen, ettei kukaan voi olla vahurskas ilman lain noudattamista? Ei kumoa, koska sinä puhut eri asiasta kuin sdf ja dogmatiks. Jeesus käski tekemään parannuksen. Jos ei ole tekoja, ei ole uskoakaan.

        Rm 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jk 2:26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


      • kirjahyllyltä kirjoitti:

        Kumoaako siteeraamasi jakeet sen, ettei kukaan voi olla vahurskas ilman lain noudattamista? Ei kumoa, koska sinä puhut eri asiasta kuin sdf ja dogmatiks. Jeesus käski tekemään parannuksen. Jos ei ole tekoja, ei ole uskoakaan.

        Rm 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jk 2:26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.

        Mietitäänpä, Raamattu sanoo miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta, ei tekojen kautta, ei lain noudattamisen kautta, joten pelastus on yksin armosta.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Mietitäänpä, Raamattu sanoo miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta, ei tekojen kautta, ei lain noudattamisen kautta, joten pelastus on yksin armosta.

        Paavali tarkoittaa uuden liiton kautta on pelastus, mutta vanhan lakiliiton kautta ei ole enää pelastusta.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Paavali tarkoittaa uuden liiton kautta on pelastus, mutta vanhan lakiliiton kautta ei ole enää pelastusta.

        Paavali tarkoittaa, että me pelastumme yksin armosta, ilman mitään omia tekojamme.


    • Sinulle tuntuu tuo määre "miljoona kertaa" olevan mieluinen, kun haluat värittää sanomisiasi. Miksi tuollaista mokomaa tehokeinoa näet tarpeelliseksi käyttää?

      _

      Suomenkielisessä Raamatussa on 1189 lukua ja n. 31 166 jaetta, joista Vanhassa testamentissa 929 lukua ja n. 23 209 jaetta ja Uudessa testamentissa 260 lukua ja n. 7 957 jaetta. Lukuja on siis keskimäärin n. 18 kirjaa kohden ja jakeita n. 26 lukua kohden.

      ( Lähde Wikipedia )


      P.S. Jotta Raamatussa sanottaisiin "joku asia" miljoona kertaa, tulisi se sanoa jokaisessa Raamatun JAKEESSA yli 30 kertaa.

      • Ja yllä oleva oli tietenkin nimimerkille "Kristitty.net" osoitettu!


      • Eiköhän jokainen normaali ihminen ymmärrä, että kun minä sanon että miljoona kertaa, kyse on liioittelusta. Jeesuskin liioitteli, kun sanoi, että silmästä tulisi poistaa hirsi. Eihän mikään hirsi edes mahtuisi kenenkään silmään.


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Eiköhän jokainen normaali ihminen ymmärrä, että kun minä sanon että miljoona kertaa, kyse on liioittelusta. Jeesuskin liioitteli, kun sanoi, että silmästä tulisi poistaa hirsi. Eihän mikään hirsi edes mahtuisi kenenkään silmään.

        Herra Jeesus ei liioitellut, ts.valehdellut, koskaan.
        Vertauksia Hän sen sijaan käytti runsaasti.

        Tätä ketjua lukiessa on tullut entisestään selvemmäksi se, ettei sinulla ole mitään linjaa eikä oppia sepustustesi tueksi. Sekoitat ja sotket kaiken merkilliseksi uskonnolliseksi "sekametelisopaksi".
        Yrität olla niin kuin et olisi toraisti. Väität kivenkovaa, ettet ole lain alla.
        Vakuuttelemasta päästyäsi - muuten pontevammin kuin vielä taannoin - vakuuttelet, että olet armon alla, koska uskot, että vain armosta me olemme pelastetut.
        Kiivailet Mooseksen laista etkä "kuitenkaan ole lain alla."
        Väität olevasi - vai väitätkö ( ? ) - Jeesuksen ( et juuri kutsu Herraamme Jeesukseksi Kristukseksi ) seuraaja, ja kuitenkin tosiasiassa sinulla on kuviteltu turvasi lain noudattamisessasi - jota et kykene noudattamaan.
        Käyt kovaa vääntöä palstan muiden lainkiivailijoiden kanssa - jotka hekin ovat havainneet miten "pihalla" olet kaikessa epäjohdonmukaisuudessasi ja "linjattomuudessasi".
        Et ole suoraselkäinen toraisti, ja vielä vähemmän Herran Jeesuksen seuraaja ja Hänen opetuslapsensa.

        Käänny Saulus tarsolaisen tavoin Herran Jeesuksen puoleen sydämestäsi ja huuda avuksesi Hänen nimeään.
        Tosin sinulta puuttuu oma "Damaskon tien kokemuksesi".
        Et kiivailisi Mooseksen laista, jos toisin olisi.

        Käänny silti Jeesuksen Kristuksen puoleen ja huuda Hänen nimeään avuksesi.


      • Saviseutulainen kirjoitti:

        Herra Jeesus ei liioitellut, ts.valehdellut, koskaan.
        Vertauksia Hän sen sijaan käytti runsaasti.

        Tätä ketjua lukiessa on tullut entisestään selvemmäksi se, ettei sinulla ole mitään linjaa eikä oppia sepustustesi tueksi. Sekoitat ja sotket kaiken merkilliseksi uskonnolliseksi "sekametelisopaksi".
        Yrität olla niin kuin et olisi toraisti. Väität kivenkovaa, ettet ole lain alla.
        Vakuuttelemasta päästyäsi - muuten pontevammin kuin vielä taannoin - vakuuttelet, että olet armon alla, koska uskot, että vain armosta me olemme pelastetut.
        Kiivailet Mooseksen laista etkä "kuitenkaan ole lain alla."
        Väität olevasi - vai väitätkö ( ? ) - Jeesuksen ( et juuri kutsu Herraamme Jeesukseksi Kristukseksi ) seuraaja, ja kuitenkin tosiasiassa sinulla on kuviteltu turvasi lain noudattamisessasi - jota et kykene noudattamaan.
        Käyt kovaa vääntöä palstan muiden lainkiivailijoiden kanssa - jotka hekin ovat havainneet miten "pihalla" olet kaikessa epäjohdonmukaisuudessasi ja "linjattomuudessasi".
        Et ole suoraselkäinen toraisti, ja vielä vähemmän Herran Jeesuksen seuraaja ja Hänen opetuslapsensa.

        Käänny Saulus tarsolaisen tavoin Herran Jeesuksen puoleen sydämestäsi ja huuda avuksesi Hänen nimeään.
        Tosin sinulta puuttuu oma "Damaskon tien kokemuksesi".
        Et kiivailisi Mooseksen laista, jos toisin olisi.

        Käänny silti Jeesuksen Kristuksen puoleen ja huuda Hänen nimeään avuksesi.

        Ai Jeesus ei liioitellut koskaan? Mitä muuta se on kuin liioittelua, että silmästä tulee poistaa hirsi?

        En ole lain alla, koska turvaan yksin Kristuksen armoon, jonka olen sanonut monta kertaa. Toisin kuin sdf, dogmatiks ja kumppanit, minä uskon sen suoran Raamatun sanan, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia lain tekoja. Mutta silti uudessa liitossa armona alla emme saa tehdä syntiä, vaan meidän on noudatettava lakia, ei siksi, että lain kautta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.

        Todellakin väitän olevani Jeesuksen seuraaja. Jeesus sanoo, että joka häntä rakastaa, pitää käsky. Jos me siis rakastamme Jeesusta, pidämme taivaallisen Isän käskyt ja nuodatamme Tooraa. Muuten olemme valehtelijoita.

        Miten niin en kykene noudattamaan lakia? Missä kohtaa Raamattu sanotaan, että kukaan ei kykene lakia noudattamaan? Antaas tulla luku ja jae kiitos. Raamattu sanoo, että me voimme täyttää lain (5. Moos. 30:14).

        Mitä epäjohdonmukaista on siinä, että pelastus on yksin armosta?

        Millä perusteella väität, että en ole Jeesuksen seuraaja? Pitäisikö minun syödä saastaista, häpäistä sapatti ja tanssia kuusen ympärillä tonttulakki päässä, jotta varmasti olisin Jeesuksen seuraaja?

        Minulla on ollut aivan oma Damaskon tien kokemukseni. Juuri siitä syystä kiivailen Mooseksen lain puolesta. Jos me rakastamme Jumalaa, noudatamme Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää Tooraa.

        Kerro missä kohtaa Raamattua sanotaan, että ollakseen Jeesuksen seuraaja on rikottava Tooran säädöksiä?


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Ai Jeesus ei liioitellut koskaan? Mitä muuta se on kuin liioittelua, että silmästä tulee poistaa hirsi?

        En ole lain alla, koska turvaan yksin Kristuksen armoon, jonka olen sanonut monta kertaa. Toisin kuin sdf, dogmatiks ja kumppanit, minä uskon sen suoran Raamatun sanan, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia lain tekoja. Mutta silti uudessa liitossa armona alla emme saa tehdä syntiä, vaan meidän on noudatettava lakia, ei siksi, että lain kautta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.

        Todellakin väitän olevani Jeesuksen seuraaja. Jeesus sanoo, että joka häntä rakastaa, pitää käsky. Jos me siis rakastamme Jeesusta, pidämme taivaallisen Isän käskyt ja nuodatamme Tooraa. Muuten olemme valehtelijoita.

        Miten niin en kykene noudattamaan lakia? Missä kohtaa Raamattu sanotaan, että kukaan ei kykene lakia noudattamaan? Antaas tulla luku ja jae kiitos. Raamattu sanoo, että me voimme täyttää lain (5. Moos. 30:14).

        Mitä epäjohdonmukaista on siinä, että pelastus on yksin armosta?

        Millä perusteella väität, että en ole Jeesuksen seuraaja? Pitäisikö minun syödä saastaista, häpäistä sapatti ja tanssia kuusen ympärillä tonttulakki päässä, jotta varmasti olisin Jeesuksen seuraaja?

        Minulla on ollut aivan oma Damaskon tien kokemukseni. Juuri siitä syystä kiivailen Mooseksen lain puolesta. Jos me rakastamme Jumalaa, noudatamme Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää Tooraa.

        Kerro missä kohtaa Raamattua sanotaan, että ollakseen Jeesuksen seuraaja on rikottava Tooran säädöksiä?

        >>Minulla on ollut aivan oma Damaskon tien kokemukseni. Juuri siitä syystä kiivailen Mooseksen lain puolesta. Jos me rakastamme Jumalaa, noudatamme Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää Tooraa.<<

        Sinäpä et siis kohdannut oman "Damaskon tien kokemuksesi" yhteydessä Jeesusta Kristusta kuten Saulus tarsolainen, joka kiivaili ja kerskasi vain ja ainoastaan Jeesuksesta Kristuksesta sen jälkeen, kun oli saanut kohdata Hänet Damaskon tiellä.


      • Saviseutulainen kirjoitti:

        >>Minulla on ollut aivan oma Damaskon tien kokemukseni. Juuri siitä syystä kiivailen Mooseksen lain puolesta. Jos me rakastamme Jumalaa, noudatamme Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää Tooraa.<<

        Sinäpä et siis kohdannut oman "Damaskon tien kokemuksesi" yhteydessä Jeesusta Kristusta kuten Saulus tarsolainen, joka kiivaili ja kerskasi vain ja ainoastaan Jeesuksesta Kristuksesta sen jälkeen, kun oli saanut kohdata Hänet Damaskon tiellä.

        Ànteeksi vain, mutta Paavali noudatti Tooraa, opetti Tooraa ja aloitti saarnansa aina Mooseksen laista.

        "Ja näille hän aamuvarhaisesta iltaan saakka selitti ja todisti Jumalan valtakunnasta, lähtien Mooseksen laista ja profeetoista, saadakseen heidät vakuutetuiksi Jeesuksesta." (Apt. 28:23)


    • nhhhy

      Uskotteko te toraistit Raamattuun? Siellä sanotaan näin:

      1.Johanneksen kirje:
      3:9 Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

      Uskovaiset eivät siis pysty tekemään syntiä. Miksi te sitten saarnaatte uskovaisille synnin tekemisestä?

      Eikö teidän pitäisi mennä vankiloihin saarnaamaan suurille synnintekijöille tai kaduille saarnaamaan pultsareille ja terroristeille tai pankkeihin saarnaamaan rötösherroille. Siellä teillä on suuri työsarka tehtävänä.

      Väärässä paikassa te nyt yritätte loistaa Mooseksen valoa ihmisille, joilla on suurempi valo kuin teillä.

      • Uskotko itse Raamattuun? Samassa kirjeessä sanotaan aiemmin:

        "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä." (1. Joh. 1:8)

        Samassa kirjeessä siis sanotaan että kukaan ei tee syntiä ja että kaikki tekevät syntiä.

        Jos uskova ei tee syntiä, mihin hän tarvitsee Jeesusta? Eihän hänellä ole silloin mitään syntejä anteeksiannettavana.


    • antilate

      Olet vääntänyt rautalangasta opin: siis Mooseksen laki on kokonaisuudessaan voimassa. Yhtään käskyä ei ole kumottu.
      Sitten jatkat kuitenkin Aaronin pappeus on kumottu ja nyt on Juudaan suvun ylipappi. Siis koko laki on hävinnyt ylipappeuden muuttuessa.
      Sitten kuitenkin koko Mooseksen lakia on voimassa viimeiseen piirtoon, vaikka Aaronin ylipappeutta ei enää olekaan.
      Uhrilait ovat myös voimassa, vaikka ei opissasi edes ole leeviläisiä eikä Aaronia tai hänen poikiaan.
      Sinun oppsi on mystiikkaa.

      • Mooseksen laki on kokonaisuudessaan voimassa ja yhtään käskyä ei ole kumottu. Olet aivan oikeassa.

        Mutta sitten menee metsään. Aaronin pappeutta ei ole kumottu, Aaronin papit saavat edelleen uhrata temppelissä, kunhan saavat kolmannen temppelin rakennetuksi. Jeesus on ylipappi Melkisedekin järjestyksen mukaan, eikä tämä pappeus kumoa millään tavalla Aaronin pappeutta. Ne ovat kaksi aivan eri asiaa.


    • antilate

      Kristitty.net, sinusta on kirjoitettu:
      Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Sinulla on kaksi ylipappia. Sinulle ei riitä, Jeesuksen ylipappeus, vaan tarvitset rinnalle myös Aaronin pappeuden ja eläinuhrit.
      Sinä et usko evankeliumia:
      Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.

      • On olemassa Aaronin pappeja, jotka edelleen hoitavat uhrimenoja, sitten on Melkisedekin pappeus ja Jeesus iankaikkisena ylimmäisenä pappina, jotka eivät sulje toisiaan pois.


    • kirjahyllyltä

      Kysymys Kristitty.netille,

      Jos minä sanon, ettei kukaan voi pelastua, jos ei TEE Jumalan tahtoa, niin olenko kirottu?
      Jos sanon, että Jumalan tahdon tekeminen on edellytys, että pääsee taivaaseen, niin joudunko eroon armosta?

      Mt 7:21: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra', pääse taivasten valtakuntaan. Sinne pääsee se, joka tekee taivaallisen Isäni tahdon.

      Saako Jeesus päälleen kirjouksen, koska sanoi, ettei pelastusta ole ilman tekoja? Jos minä sanon samalla tavalla, niin teenkö väärin?

      • Jos sanot noin, että kukaan ei voi pelastua, ellei noudata lakia, silloin olet kirottu, kuten Paavali sanoo.

        Jos sanot, että yhtään mikään on edellytys pelastukseen muu kuin Kristuksen armo, silloin sinä olet langennut pois armosta.

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Ehkä sinä osaisit vastata kysymykseen, johon sdf ja dogmatiks ja kumppanit eivät ole pystyneet vastaamaan, kuinka tarkkaan sitten pitää noudattaa lakia, jotta ei menetä pelastustaan, 100% vai riittääkö 95%?


      • kirjahyllyltä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jos sanot noin, että kukaan ei voi pelastua, ellei noudata lakia, silloin olet kirottu, kuten Paavali sanoo.

        Jos sanot, että yhtään mikään on edellytys pelastukseen muu kuin Kristuksen armo, silloin sinä olet langennut pois armosta.

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Ehkä sinä osaisit vastata kysymykseen, johon sdf ja dogmatiks ja kumppanit eivät ole pystyneet vastaamaan, kuinka tarkkaan sitten pitää noudattaa lakia, jotta ei menetä pelastustaan, 100% vai riittääkö 95%?

        Jeesus sanoi, että armon saamisen edellytys on Jumalan tahdon tekeminen. Sinun logiikkasi mukaan tästä tulee nyt kirous päälle, mikä on aivan järjetön ajatus. Jeesus sanoo monta kertaa, että pelastuksen ehtona on uskon lisäksi myös teot.

        Mt 19:16,17: Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä."

        Sinä esität järjettömiä kysymyksiä sdf:lle ja dogmatikselle. Et näe omaa sokeuttasi.

        Kristitty.net, olet aikamoinen huuhaa mies.


      • kirjahyllyltä kirjoitti:

        Jeesus sanoi, että armon saamisen edellytys on Jumalan tahdon tekeminen. Sinun logiikkasi mukaan tästä tulee nyt kirous päälle, mikä on aivan järjetön ajatus. Jeesus sanoo monta kertaa, että pelastuksen ehtona on uskon lisäksi myös teot.

        Mt 19:16,17: Eräs mies tuli kysymään Jeesukselta: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tehdä, jotta saisin iankaikkisen elämän?" Jeesus vastasi hänelle: "Miksi sinä minulta hyvästä kyselet? On vain yksi, joka on hyvä. Jos haluat päästä sisälle elämään, noudata käskyjä."

        Sinä esität järjettömiä kysymyksiä sdf:lle ja dogmatikselle. Et näe omaa sokeuttasi.

        Kristitty.net, olet aikamoinen huuhaa mies.

        No Raamattu sanoo suoraan, että te olette kaikki kirouksen alla, jotka kuvittelette omien tekojenne kautta pelastuvan:

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        On täysin aiheellista kysyä, että kuinka tarkkaan sitten lakia tulee noudattaa, jotta ei menetä pelastustaan, 100% vai riittääkö 95%?


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        No Raamattu sanoo suoraan, että te olette kaikki kirouksen alla, jotka kuvittelette omien tekojenne kautta pelastuvan:

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        On täysin aiheellista kysyä, että kuinka tarkkaan sitten lakia tulee noudattaa, jotta ei menetä pelastustaan, 100% vai riittääkö 95%?

        Kysymys ei ole prosenteista vaan parannuksen teosta.

        Minulle on tullut sellainen käsitys, että sinä olet ikään kuin Juudas Iskariot, joka on tekeytynyt Messiaaniseksi, mutta yrittää pitää Suomi24:lle kirjoittavat kadotuksen tiellä ääriluterilaisilla harhaopeilla vanhurskaudesta ja lapsikasteesta.

        En tiedä, miksi kirjoittelet Suomi24:lle, mutta et näytä saavasi kannattajia täältä.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Kysymys ei ole prosenteista vaan parannuksen teosta.

        Minulle on tullut sellainen käsitys, että sinä olet ikään kuin Juudas Iskariot, joka on tekeytynyt Messiaaniseksi, mutta yrittää pitää Suomi24:lle kirjoittavat kadotuksen tiellä ääriluterilaisilla harhaopeilla vanhurskaudesta ja lapsikasteesta.

        En tiedä, miksi kirjoittelet Suomi24:lle, mutta et näytä saavasi kannattajia täältä.

        Mitä ihmettä, jos kerran omia tekoja tarvitaan, jotta ei menetä pelastusta, on täysin aiheellista kysyä, kuinka tarkkaan Tooraa sitten on noudatettava.

        Toisin kuin sinä, joka olet saanut niin suuren kannattajakunnan pelastus on omista teoista opillasi.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Kysymys ei ole prosenteista vaan parannuksen teosta.

        Minulle on tullut sellainen käsitys, että sinä olet ikään kuin Juudas Iskariot, joka on tekeytynyt Messiaaniseksi, mutta yrittää pitää Suomi24:lle kirjoittavat kadotuksen tiellä ääriluterilaisilla harhaopeilla vanhurskaudesta ja lapsikasteesta.

        En tiedä, miksi kirjoittelet Suomi24:lle, mutta et näytä saavasi kannattajia täältä.

        Ääriluterilainen harhaoppi? Joka on suoraan Raamatusta. Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta ilman omia tekoja. Haluaisitko selittää, mitä Paavali tarkoittaa kryptisillä ilmauksilla "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ääriluterilainen harhaoppi? Joka on suoraan Raamatusta. Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta ilman omia tekoja. Haluaisitko selittää, mitä Paavali tarkoittaa kryptisillä ilmauksilla "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Paavalin terminologiassa lain teot viittaavat vanhaan liittoon, minkä ääriluterilaisuus on vääristellyt opiksi, ettei lain noudattamisella ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta. Paavali ei suinkaan tarkoita sitä, että teoilla ei ole mitään vaikutusta kunkin saamaan tuomioon. Uudessa liitossa kukin tuomitaan tekojensa mukaan. Jeesusta seuranneet ja parannuksen tehneet armahdetaan, mutta lain kieltäjät eivät saa armoa, vaikka olisivat tunnustaneet uskonsa Jeesukseen.

        "Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla." (Room 2:12)

        "Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. " (Matt 7:23)


      • dogmatiks kirjoitti:

        Paavalin terminologiassa lain teot viittaavat vanhaan liittoon, minkä ääriluterilaisuus on vääristellyt opiksi, ettei lain noudattamisella ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta. Paavali ei suinkaan tarkoita sitä, että teoilla ei ole mitään vaikutusta kunkin saamaan tuomioon. Uudessa liitossa kukin tuomitaan tekojensa mukaan. Jeesusta seuranneet ja parannuksen tehneet armahdetaan, mutta lain kieltäjät eivät saa armoa, vaikka olisivat tunnustaneet uskonsa Jeesukseen.

        "Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla." (Room 2:12)

        "Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. " (Matt 7:23)

        Aha, "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" viittaakin vain vanhan liiton tekoihin, mutta jos sinä teet uudessa liitossa hieman lain tekoja, sinut vanhurskautetaan uuden liiton lain tekojesi ansiosta. Kiitos tästä, nyt asia on minulle täysin selvä.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Aha, "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" viittaakin vain vanhan liiton tekoihin, mutta jos sinä teet uudessa liitossa hieman lain tekoja, sinut vanhurskautetaan uuden liiton lain tekojesi ansiosta. Kiitos tästä, nyt asia on minulle täysin selvä.

        Sinä rimpuilet nyt tahallaan. Vanhassa liitossa ja uudessa liitossa tehdään lain tekoja, mutta uudessa liitossa uskotaan sen lisäksi Jeesukseen Kristukseen. Paavalin mukaan vanhan liiton lain teoilla ei voi pelastua, koska ei ole uskoa. Lain teoissa ei ole mitään vikaan, mutta uskon puute estää vanhurskauden. Uuden liiton aikana lain tekojen puute estää vanhurskauden. Sen takia Jaakob sanoo, ettei uskon yksin riitä, pitää olla myös tekoja.

        "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella." (Jaak 2:24)


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinä rimpuilet nyt tahallaan. Vanhassa liitossa ja uudessa liitossa tehdään lain tekoja, mutta uudessa liitossa uskotaan sen lisäksi Jeesukseen Kristukseen. Paavalin mukaan vanhan liiton lain teoilla ei voi pelastua, koska ei ole uskoa. Lain teoissa ei ole mitään vikaan, mutta uskon puute estää vanhurskauden. Uuden liiton aikana lain tekojen puute estää vanhurskauden. Sen takia Jaakob sanoo, ettei uskon yksin riitä, pitää olla myös tekoja.

        "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella." (Jaak 2:24)

        Hienoa, olet löytänyt Raamatusa tasan yhden jakeen, jossa sanotaan, että ihminen vanhurskautuu tekojen ansiosta. Versus miljoona jaetta, jossa sanotaan, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään lain tekoja. Kumpi on loogisempaa, hylätä miljoona jaetta, vai yksi jae?


    • kkkjllll

      Toraistit tekevät sen virheen, että he yrittävät taistella syntiä vastaan Mooseksen lain avulla. Jumala ei tee uskovaisten kohdalla niin sillä Jumala tietää, että se ei onnistu.
      Jumalan ratkaisu ihmisen syntiongelmaan on Jeesuksen ristinkuolema ja ihmisen uudestisyntyminen.

      Roomalaiskirje:
      6:1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?
      6:2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?
      6:3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?
      6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.
      6:5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,
      6:6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
      6:7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.
      6:8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,
      6:9 tietäen, että Kristus, sittenkuin hänet kuolleista herätettiin, ei enää kuole: kuolema ei enää häntä vallitse.
      6:10 Sillä minkä hän kuoli, sen hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä; mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle.
      6:11 Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.
      6:12 Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumiissanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille,
      6:13 älkääkä antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne, kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle.
      6:14 Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla.
      6:15 Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!
      6:16 Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan, te antaudutte, sen palvelijoita te olette, jota te tottelette, joko synnin palvelijoita, kuolemaksi, tahi kuuliaisuuden, vanhurskaudeksi?
      6:17 Mutta kiitos Jumalalle, että te, jotka ennen olitte synnin palvelijoita, nyt olette tulleet sydämestänne kuuliaisiksi sille opin muodolle, jonka johtoon te olette annetut,
      6:18 ja että te synnistä vapautettuina olette tulleet vanhurskauden palvelijoiksi!
      6:19 Minä puhun ihmisten tavalla teidän lihanne heikkouden tähden. Sillä niinkuin te ennen annoitte jäsenenne saastaisuuden ja laittomuuden palvelijoiksi laittomuuteen, niin antakaa nyt jäsenenne vanhurskauden palvelijoiksi pyhitykseen.
      6:20 Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta.
      6:21 Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. Sillä sen loppu on kuolema.
      6:22 Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.
      6:23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

      • Hienoa, jos on tärkeä viesti, se kuuluukin spämmätä useampaan ketjuun.


    • Laskuntulos

      Täällä harhaoppiset toraistit tappelevat keskenään kivet kourassa. Tästä näkee kuinka väärässä he ovat. Jokaisella on oma oppi ( hehehheh)!

      • Toisin kuin kristityillä, joilla ei ole mitään opillisia kiistoja eri kirkkokuntien välillä, vaan luterilaiset, katolilaiset, ortodoksit, presbyteerit, adventistit, helluntailaiset, metodistit, babtistit ja ties mitkä ovat kaikki ah niin yksimielisiä.


      • dogmatiks

        Suomi24 ei ole seurakunta, vaan uskonnosta kiinnostuneiden keskustelupalsta. Täällä on monenlaisia ihmisiä. Kaikki pysyvät omissa poteroissaan ja kiistelevät keskenään.

        Monet ilmeisesti luulevat, että muut lukevat huolella heidän kirjoituksensa, mutta yleensä taitaa olla niin, että kirjoittelevat vain omia näkemyksiään muille, joita ei muut kunnolla lue.

        Minulle on syntynyt sellainen käsitys, että Suomi24:sta on tullut monille kanava kuulla se Jumalan Sana, josta tulee heille tuomio. En ole havainnut, että kirjoitettu Jumalan Sana olisi saanut joukot tekemään parannusta.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Suomi24 ei ole seurakunta, vaan uskonnosta kiinnostuneiden keskustelupalsta. Täällä on monenlaisia ihmisiä. Kaikki pysyvät omissa poteroissaan ja kiistelevät keskenään.

        Monet ilmeisesti luulevat, että muut lukevat huolella heidän kirjoituksensa, mutta yleensä taitaa olla niin, että kirjoittelevat vain omia näkemyksiään muille, joita ei muut kunnolla lue.

        Minulle on syntynyt sellainen käsitys, että Suomi24:sta on tullut monille kanava kuulla se Jumalan Sana, josta tulee heille tuomio. En ole havainnut, että kirjoitettu Jumalan Sana olisi saanut joukot tekemään parannusta.

        Ja jostain syystä sinä koet velvollisuudeksesi saarnata täällä tekojen evankeliumia.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ja jostain syystä sinä koet velvollisuudeksesi saarnata täällä tekojen evankeliumia.

        Minua lähinnä kiinnostaa saada selvyys helluntaikansan yleisestä mielipiteestä. Sen takia osallistun keskusteluun Suomi24:lla ja tuon samalla omat mielipiteeni esille kuullakseni, mitä mieltä muut ovat asioista. En tiedä, edustaako tämä otos helluntaikansaa yleisesti ottaen, mutta minulle on tullut sellainen käsitys, että voisi edustaa ainakin suurin piirtein.

        Minulla ei ole suuria odotuksia siitä, että tämä joukko uskoisi, mitä kirjoitan, koska eivät näytä uskovan Raamatusta kuin lempijakeensa. Eräiden käytöskin on todella heikkoa, mutta sellaista on myös helluntaiseurakunnissakin.

        Saattaa olla, että kyllästyn kokonaan tämän joukon kanssa keskusteluun ja alan käyttämään aikani toisiin asioihin. Tämä siitäkin syystä, että olen saanut selvyyden tästä joukosta, eikä viime päivinä ole tullut esille mitään uutta.

        Mitä tulee evankeliumin julistamiseen Suomi24:lla, niin en pidä tätä hedelmällisenä maana. Sen takia sanoin, että kylvetty siemen taitaa tulla tälle joukolle lähinnä tuomioksi.


    • ddcdeeee

      Eikö Mooseksen laki kiellä jankuttamasta samoja asioita vieraiden uskontojen palstoilla???

      • Luku ja jae kiitos, missä se määrää tällaista.


    • erwtrwesdsdfd

      Toorassa kerrotaan, että israelilaiset rabbit opettivat kansalle Mooseksen lakia. He opettivat siis omaa kansaansa, israelilaisia. Missään ei kerrota, että he olisivat alkaneet opettamaan vieraita kansoja pakottamalla ja tyrkyttämällä heille Mooseksen lakia. Kristitty. net ei suostu pysymään omassa seurakunnassaan ja opettamaan siellä oleville ihmisille lakia, niinkuin hänen kuuluisi tehdä, jos hän toimisi Mooseksen lain ja rabbien esimerkin mukaan. Kristitty. net änkeää itsensä tänne helluntailaisten sivustolle ja jo vuosikausia on terrorisoinut näitä keskusteluja lakiopetuksella, jota kukaan ei kaipaa.

      Toraistit opettavat, että sinä pelastut yksin armosta, mutta älä kuitenkaan kuvittele, että sinä pelastuisit, sillä Mooseksen laki tuomitsee sinut helvettiin, jos olet elämässäsi tehnyt minkä tahansa pienen synnin. Mooses on nostettu Jumalaksi ja Jumalan Sanan yläpuolelle. Totuus ja armo on unohdettu.

      Omassa seurakunnassaan tuollaiset ääliöt voivat tietysti opettaa mitä tahansa mutta tänne heidän ei tarvitse tulla tyrkyttämään lakejaan.

      Kristitty. netin terroristimainen käyttäytyminen onnistuu tällaisella sivustolla internetin ja nimimerkin suojassa. Jos eläisimme vanhassa maailmassa, jossa saarnat pidettiin seurakunnan tiloissa livenä, ei Kristitty.net onnistuisi toimimaan samoin. Hänelle annettaisiin sakinhivutusta ja hänet heitettäisiin ulos seurakunnasta.

      • Toorassa sanotaan, että myös muukalaiset kuulivat Tooran opetusta:

        "Kokoa kansa, miehet, naiset ja lapset sekä muukalaiset, jotka asuvat porttiesi sisäpuolella, että he kuulisivat sen ja oppisivat pelkäämään Herraa, teidän Jumalaanne, ja tarkoin pitämään kaikki tämän lain sanat," (5. Moos. 31:12)

        Profeetat kertovat, että pakanakansat tulevat Siioniin kuulemaan Tooraa:

        "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki (Toora), Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan." (Miika 4:1-3)

        Profeetat kertovat, että pakanat tulevat viettämään lehtimajanjuhlaa:

        "Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta. Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa." (Sak. 14:16-19)

        Miksi ihmeessä, jos Toora on vain Israelille?

        "hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti." (Jes 49:6)

        "Sentähden minä ylistän sinua, Herra, kansojen keskuudessa ja veisaan sinun nimesi kiitosta" (2. Sam. 22:50)

        "Riemuiten ylistäkää, te pakanakansat, hänen kansaansa, sillä hän kostaa palvelijoittensa veren; hän antaa koston kohdata vastustajiansa ja toimittaa sovituksen maallensa, kansallensa." (5. Moos. 32:43)

        "Kiittäkää Herraa, kaikki pakanat, ylistäkää häntä, kaikki kansat." (Ps. 117:1)

        "Sinä päivänä pakanat etsivät Iisain juurta, joka on kansojen lippuna, ja hänen asumuksensa on oleva kunniata täynnä." (Jes. 11:10)

        " Myös jos joku muukalainen, joka ei ole sinun kansaasi Israelia, tulee kaukaisesta maasta sinun nimesi tähden-sillä sielläkin kuullaan sinun suuresta nimestäsi, väkevästä kädestäsi ja ojennetusta käsivarrestasi-jos hän tulee ja rukoilee kääntyneenä tähän temppeliin päin, niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi, häntä ja tee kaikki, mitä muukalainen sinulta rukoilee, että kaikki maan kansat tuntisivat sinun nimesi ja pelkäisivät sinua, samoin kuin sinun kansasi Israel, ja tulisivat tietämään, että sinä olet ottanut nimiisi tämän temppelin, jonka minä olen rakentanut." (1. Kun. 8:41-43)

        Raamatun todistus on selvä, myös pakanat noudattavat Tooraa, Jumalan pyhää lakia, koska Jumala välittää myös pakanoista.

        Kerro missä kohtaa Mooseksen laki tuomitsee sinut helvettiin? Luku ja jae kiitos.

        "Kristitty. netin terroristimainen käyttäytyminen onnistuu tällaisella sivustolla internetin ja nimimerkin suojassa."

        Minun oma nimeni lukee nettisivuillani osoitteessa Kristitty.net kissankokoisilla kirjaimilla, joten minä en kirjoittele nimimerkin suojista. Urpo.


    • ghghtrdasrg

      <<<<<Toorassa sanotaan, että myös muukalaiset kuulivat Tooran opetusta:>>>>

      Nyt se tuo ääliö Kristitty.net kirjoitti tuolla tavalla. Hän todistaa jälleen kerran, ettei hän osaa lukea Tooraa. Ne muukalaiset asuivat israelilaisten keskuudessa ja he tietysti kuulivat opetusta samalla israelilaisten kanssa. Mutta me emme asu toraistien keskuudessa eikä meidän ole pakko kuunnella Kristitty. netin typeryyksiä.

      • "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki (Toora), Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan." (Miika 4:1-3)

        Tässä puhutaan pakanakansoista, jotka eivät todellakaan asuneet Israelin keskuudessa. Huomaa, "kaukaisiin maihin saakka". Tässä todellakaan ei puhuta Israelin keskuudessa asuvista muukalaisista, vaan pakanoista kaukaisissa maissa, jotka tulevat Jerusalemiin kuulemaan Tooraa, Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää lakia.


    • Laskuntulos

      Kristitty.net on jumalaton valehtelija. Narsisti, joka haluaa, että ihmiset tietäisivät
      hänen sapatin vieton. Lisäksi hän luulee sairaaloisesti olevansa suuri Raamatun opettaja. Hänen elämänsä ja nettiuskontonsa on sekaisin.
      Hänen herransa on saatana.
      Meillä ei ole mitään yhteistä hänen kanssaan!

      • Ei mitään yhteistä? Ei kolmiyhteistä Jumalaa? Ei Jeesusta, Messiasta, Kristusta? Ei mitään yhteistä? Että pelastus on yksin armosta? Ei mitään yhteistä?


    • ythysthjdryd

      Tässä puhutaan aivan eri aikakaudesta, tulevaisuudesta. Eikä tässäkään pakoteta pakanoita kuuntelemaan Tooraa vaan he tulevat itse vapaaehtoisesti kuuntelemaan. Sinä et ymmärrä Tooraa ja sinä pakotat meidät kuuntelemaan omia typeriä teorioitasi, et sinä mitään Tooraa opeta vaan omia valheitasi.

      • Tietenkin jokainen tulee vapaaehtoisesti kuulemaan Tooraa, jota Jumala kutsuu. Ei ketään pakoteta Jumalan valtakuntaan. Tietysti profeetat puhuvat tulevasta, ja se aika on jo nyt.


      • fgtwerghsdfgh
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tietenkin jokainen tulee vapaaehtoisesti kuulemaan Tooraa, jota Jumala kutsuu. Ei ketään pakoteta Jumalan valtakuntaan. Tietysti profeetat puhuvat tulevasta, ja se aika on jo nyt.

        Miklsi sinä väität, että se aika on nyt. Sinä valehtelet taas. Näetkö sinä pakanoiden vaeltavan Siioniin.


      • fgtwerghsdfgh kirjoitti:

        Miklsi sinä väität, että se aika on nyt. Sinä valehtelet taas. Näetkö sinä pakanoiden vaeltavan Siioniin.

        Näen. Lukuisat messiaaniset ympärimaailman kääntyvät Tooran puoleen ja vaeltavat Jerusalemiin oppimaan Tooraa. Tämä aika, josta profeetat puhuvat, on nyt.


      • Toraisti on umpisokea Jeesuksen Kristuksen evankeliumin totuudelle.
        Eikä tuo HENGELLINEN SOKEUS poistu hänen silmiltään/peite sydämensä päältä, ennen kuin hän kääntyy Herran Jeesuksen puoleen SYDÄMESTÄÄN ja huuda Hänen nimeään avuksi.

        Herra Jeesus Nikodemokselle:
        "Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle; ellei ihminen synny uudesti ylhäältä, hän EI VOI NÄHDÄ JUMALAN VALTAKUNTAA".

        Toraisti ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa ennen kuin hänen sydämensä kääntyy Herran Jeesuksen puoleen ja hän huuda avukseen Hänen nimeään.
        Ihminen, joka ei ole sydämestään kääntynyt Jeesuksen Kristuksen puoleen, ei voi kokea Jumalan armosta uudestisyntymisen ihmettä.


      • Saviseutulainen kirjoitti:

        Toraisti on umpisokea Jeesuksen Kristuksen evankeliumin totuudelle.
        Eikä tuo HENGELLINEN SOKEUS poistu hänen silmiltään/peite sydämensä päältä, ennen kuin hän kääntyy Herran Jeesuksen puoleen SYDÄMESTÄÄN ja huuda Hänen nimeään avuksi.

        Herra Jeesus Nikodemokselle:
        "Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle; ellei ihminen synny uudesti ylhäältä, hän EI VOI NÄHDÄ JUMALAN VALTAKUNTAA".

        Toraisti ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa ennen kuin hänen sydämensä kääntyy Herran Jeesuksen puoleen ja hän huuda avukseen Hänen nimeään.
        Ihminen, joka ei ole sydämestään kääntynyt Jeesuksen Kristuksen puoleen, ei voi kokea Jumalan armosta uudestisyntymisen ihmettä.

        Kerro sinä, missä kohtaa Raamattua sanotaan, että saamme rikkoa Tooraa, Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää lakia?


    • erqwegasssdgg

      Toraistit opettavat, että sinä pelastut yksin armosta, mutta älä kuitenkaan kuvittele, että sinä pelastuisit, sillä Mooseksen laki tuomitsee sinut helvettiin, jos olet elämässäsi tehnyt minkä tahansa pienen synnin. Mooses on nostettu Jumalaksi ja Jumalan Sanan yläpuolelle. Totuus ja armo on unohdettu. Sitten he vielä itse kuvittelevat olevansa uskovaisia.

      • Kerro missä kohtaa Raamattua Toora tuomitsee sinut helvettiin? Luku ja jae kiitos.


    • kysynvaintaas

      Koska Kristitty.net tietää itse pelastuneensa yksin armosta, on outoa ettei hän salli muiden pelastua samalla tavalla.
      Eikö ole aika puhjeta riemulauluun ja ylistykseen siitä että olemme armosta pelastetut! Miksi juutuimme pikku asioihin! Keskitytään tärkeimpään!

      Älkäämme enää laittako kompastusta veljiemme tielle! Ja eikä sitten ruokaväittelyt saa turmella kenenkään uskonelämää.

      • Sallinhan minä. Pelastus on yksin armosta kaikille. Meille jokaiselle.


      • kysynvaintaas

        HYvä! Pidä kiinni sanoistasi, ja jatka samaa tietä! Silloinhan voimme iloita yhteisestä pelastuksestamme! Ylistä Herraa!

        Te toiset: Yhtykää samaan ylistykseen kristitty.netin kanssa!


      • sivustanähtyä

        Ihanaa että kristitty,net on vihdoinkin luopunut omien tekojensa tiestä ja ottaa pelastuksen armosta vastaan! Suuri riemun aihe! Nyt hän ei varmaan enää ylistä omia tekojaan ja omaa vanhurskauttaan, vaan sitä mikä ylhäältä tulee.


      • sivustanähtyä kirjoitti:

        Ihanaa että kristitty,net on vihdoinkin luopunut omien tekojensa tiestä ja ottaa pelastuksen armosta vastaan! Suuri riemun aihe! Nyt hän ei varmaan enää ylistä omia tekojaan ja omaa vanhurskauttaan, vaan sitä mikä ylhäältä tulee.

        En ole koskaan opettanut, että me pelastumme omien tekojemme ansiosta, en koskaan. Olen aina opettanut, että pelastus on yksin armosta, ei omien tekojemme ansiosta.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        En ole koskaan opettanut, että me pelastumme omien tekojemme ansiosta, en koskaan. Olen aina opettanut, että pelastus on yksin armosta, ei omien tekojemme ansiosta.

        Sinun kieron filosofiasi mukaan ketään ei menetä pelastusta, jos joka päivä julistaa koko ajan väärä evankeliumia Suomi24:lla, tekee huorin ja tappaa, koska filosofiasi mukaan teoilla ei ole mitään vaikutusta pelastukseen.

        Jeesus sanoi, ettei hän pelasta ketään, joka ei tee Jumalan tahtoa. Sen asian saa sanoa ääneen. Sinutkin tuomitaan tekojesi mukaan. Teot siis vaikuttavat pelastukseen.

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." (Matt 7:21-23)

        Älä nyt vain väitä, että tämä on pelastuksen perustamista tekoihin. Tämä ei ole sitä, vaan tämä on uskomista Jeesukseen. Usko ilman tekoja on kuollut. Teot ilman uskoa eivät myöskään vanhurskauta ketään.

        "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella." (Jaak 2:24)


      • tosiaankin

        Jos on todisteita siitä että joku on tappanut jonkun, menkää poliisin juttusille. Jos joku taas pettää vaimoaan, kertokaa vaimolle!

        Oletteko tietoisia toisten elämästä? Ellette, älkää syyttäkö turhaan!

        Kristitty.net puhuu siitä että saa varastaa ja tappaa. En kyllä tajua kuinka hän selviää poliisin kourista, kun Suomessakin pyritään pitämään Suomen lakia yllä!

        Vai onko varastaminen ja tappaminen nykyään luvallista?

        Hiukan todellisuuden tajua! Lujekaahan muutakin lakia kuin tooraa, jota ei edes tarvitse totella Suomessa.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinun kieron filosofiasi mukaan ketään ei menetä pelastusta, jos joka päivä julistaa koko ajan väärä evankeliumia Suomi24:lla, tekee huorin ja tappaa, koska filosofiasi mukaan teoilla ei ole mitään vaikutusta pelastukseen.

        Jeesus sanoi, ettei hän pelasta ketään, joka ei tee Jumalan tahtoa. Sen asian saa sanoa ääneen. Sinutkin tuomitaan tekojesi mukaan. Teot siis vaikuttavat pelastukseen.

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'." (Matt 7:21-23)

        Älä nyt vain väitä, että tämä on pelastuksen perustamista tekoihin. Tämä ei ole sitä, vaan tämä on uskomista Jeesukseen. Usko ilman tekoja on kuollut. Teot ilman uskoa eivät myöskään vanhurskauta ketään.

        "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella." (Jaak 2:24)

        "Älä nyt vain väitä, että tämä on pelastuksen perustamista tekoihin."

        Kun sinä opetat, että pelastuksen menettää, jos ei 100% noudata Tooraa, silloin sinä perustat oman pelastuksesi omiin lain tekoihisi ja olet langennut pois armosta ja olet kirouksen alla. Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Ja näitä jakeita on vielä miljoona lisää, kuten voit aloituksestani lukea, en nyt viitsi niitä kaikkia uudestaan tänne postata.


      • me.ei.olla.tyhmiä
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Älä nyt vain väitä, että tämä on pelastuksen perustamista tekoihin."

        Kun sinä opetat, että pelastuksen menettää, jos ei 100% noudata Tooraa, silloin sinä perustat oman pelastuksesi omiin lain tekoihisi ja olet langennut pois armosta ja olet kirouksen alla. Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Ja näitä jakeita on vielä miljoona lisää, kuten voit aloituksestani lukea, en nyt viitsi niitä kaikkia uudestaan tänne postata.

        Dogmatiks ei opeta, että pitää noudattaa 100 % Tooraa, jotta pelastuisi. Sinä kieroilet kuin käärme.


      • me.ei.olla.tyhmiä kirjoitti:

        Dogmatiks ei opeta, että pitää noudattaa 100 % Tooraa, jotta pelastuisi. Sinä kieroilet kuin käärme.

        Aivan, hän ei osaa sano, kuinka tarkkaan Tooraa pitää noudattaa, jotta ei menetä pelastustaan. Olet aivan oikeassa.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Aivan, hän ei osaa sano, kuinka tarkkaan Tooraa pitää noudattaa, jotta ei menetä pelastustaan. Olet aivan oikeassa.

        Olen ennekin tätä kommentoinut. Kysymys ei ole prosenteista vaan parannuksen tekemisestä. Sinä vääristelet toisten sanomisia tarkoitushakuisesti. Tämä takia olen tullut siihen johtopäätökseen, että toimit tietoisesti käärmeen hyväksi.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Olen ennekin tätä kommentoinut. Kysymys ei ole prosenteista vaan parannuksen tekemisestä. Sinä vääristelet toisten sanomisia tarkoitushakuisesti. Tämä takia olen tullut siihen johtopäätökseen, että toimit tietoisesti käärmeen hyväksi.

        Jos kerran pelastuksen menettää, jos ei noudata Tooraa, on täysin aiheellista kysyä, kuinka tarkkaan Tooraa sitten täytyy noudattaa.


    • rgtsfhjkvhjklghgj

      Toraistit, kuten Kristitty.net, opettavat, että sinä pelastut yksin armosta, mutta älä kuitenkaan kuvittele, että sinä pelastuisit, sillä Mooseksen laki tuomitsee sinut helvettiin, jos olet elämässäsi tehnyt minkä tahansa pienen synnin. Mooses on nostettu Jumalaksi ja Jumalan Sanan yläpuolelle. Totuus ja armo on unohdettu. Omassa seurakunnassaan tuollaiset ääliöt voivat tietysti opettaa mitä tahansa mutta tänne heidän ei tarvitse tulla tyrkyttämään lakejaan.

      Kristitty.net ei myöskään opeta mitään Tooraa täällä vaan hän opettaa omia valheitaan. Hänellä ei ole Raamatun tuntemusta eikä pätevyyttä opettaa yhtään mitään.

      • C.EO

        Kristitty.netillä on todella kiero harhaoppi. Hän toitottaa Moosesta, mutta hänen harhaoppinsa mukaan sitä ei tarvitse ollenkaan noudattaa, koska lain teoilla ei ole mitään virkaa pelastuksen kannalta. Todella ristiriitaista puhetta.


      • Kerro missä kohtaa Tooraa Mooseksen laki tuomitsee sinut helvettiin?


      • C.EO kirjoitti:

        Kristitty.netillä on todella kiero harhaoppi. Hän toitottaa Moosesta, mutta hänen harhaoppinsa mukaan sitä ei tarvitse ollenkaan noudattaa, koska lain teoilla ei ole mitään virkaa pelastuksen kannalta. Todella ristiriitaista puhetta.

        Me pelastumme yksin armosta, uskomalla Jeesukseen. Mutta uudessa liitossa armon alla emme saa tehdä syntiä, vaan meidän on noudatettava lakia, ei siksi, että lain kautta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.


      • me.ei.olla.tyhmiä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Me pelastumme yksin armosta, uskomalla Jeesukseen. Mutta uudessa liitossa armon alla emme saa tehdä syntiä, vaan meidän on noudatettava lakia, ei siksi, että lain kautta pelastuisimme, vaan siksi, että meidät on pelastettu.

        Sinä kierrät itse asian kuin käärme. Jos joku sanoo uskovansa Jeesukseen, mutta ei noudata ollenkaan lakia, niin sinun mukaasi hän pelastuu, koska jatkuvalla lain rikkomisella ei ole mitään vaikutusta pelastukseen.

        Sitten jos joku sanoo, että pitää tehdä parannus ja alkaa tekemään lain tekoja uskossa Jeesukseen Kristukseen, niin sitä julistat hänet kirotuksi ja armon alta pois livenneeksi. Miten pimeitä juttuja sinulla on.


      • me.ei.olla.tyhmiä kirjoitti:

        Sinä kierrät itse asian kuin käärme. Jos joku sanoo uskovansa Jeesukseen, mutta ei noudata ollenkaan lakia, niin sinun mukaasi hän pelastuu, koska jatkuvalla lain rikkomisella ei ole mitään vaikutusta pelastukseen.

        Sitten jos joku sanoo, että pitää tehdä parannus ja alkaa tekemään lain tekoja uskossa Jeesukseen Kristukseen, niin sitä julistat hänet kirotuksi ja armon alta pois livenneeksi. Miten pimeitä juttuja sinulla on.

        Raamattu sanoo, että ne jotka turvaavat pelastuksensa omiin tekoihinsa, ovat kirouksen alla ja ovat langenneet pois armosta. Tämä on Jumalan sana.

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Raamattu sanoo, että ne jotka turvaavat pelastuksensa omiin tekoihinsa, ovat kirouksen alla ja ovat langenneet pois armosta. Tämä on Jumalan sana.

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Lain noudattaminen ei ole sama asia, kuin pelastuksen perustaminen lain tekoihin. Sinulla on törkeitä valheita.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Lain noudattaminen ei ole sama asia, kuin pelastuksen perustaminen lain tekoihin. Sinulla on törkeitä valheita.

        Ei olekaan. Mutta kun sinä ja sdf opetatte, että pelastuksen menettää, jos ei 100% nuodata Tooraa, silloin te turvaatte pelastuksenne omiin tekoihinne ja olette kirouksen alla ja langenneet pois armosta.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ei olekaan. Mutta kun sinä ja sdf opetatte, että pelastuksen menettää, jos ei 100% nuodata Tooraa, silloin te turvaatte pelastuksenne omiin tekoihinne ja olette kirouksen alla ja langenneet pois armosta.

        Sellaista ei ole kukaan muu sanonut kuin sinä omissa syytöksissäsi. Sinä pelaat todella likaista peliä ja olet menettänyt kunniasi muiden Suomi24:lle kirjoittavien silmissä.

        Sinä tarkoitushakuisesti vääristelet muiden sanomisia, koska olet Saatanan palveluksessa.


      • sdf kirjoitti:

        Sellaista ei ole kukaan muu sanonut kuin sinä omissa syytöksissäsi. Sinä pelaat todella likaista peliä ja olet menettänyt kunniasi muiden Suomi24:lle kirjoittavien silmissä.

        Sinä tarkoitushakuisesti vääristelet muiden sanomisia, koska olet Saatanan palveluksessa.

        Juuri näinhän te opetatte, että jos ei noudata Tooraa, silloin menettää pelastuksen. Se tarkoittaa sitä, että te turvaatte pelastuksen omiin tekoihinne ja olette näin kirouksen alla ja langenneet pois armosta.


    • Kirjakääröt

      1Joh.3:9 Biblia (1776) Jokainen, joka Jumalasta syntynyt on, ei se syntiä tee; sillä hänen siemenensä pysyy hänessä, ja ei hän taida syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

      • Samassa kirjeessä sanotaan aiemmin:

        "Jos me sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me petämme itsemme, ja ei ole totuus meissä." (1. Joh. 1:8, Biblia)


      • bbgmjhj
        Kristitty.net kirjoitti:

        Samassa kirjeessä sanotaan aiemmin:

        "Jos me sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me petämme itsemme, ja ei ole totuus meissä." (1. Joh. 1:8, Biblia)

        Jotain unohtui, etkö huomannut.


      • eryweyt
        Kristitty.net kirjoitti:

        Samassa kirjeessä sanotaan aiemmin:

        "Jos me sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me petämme itsemme, ja ei ole totuus meissä." (1. Joh. 1:8, Biblia)

        Kerro miksi sinä kuvittelet olevasi pätevä opettamaan kenellekään mitään, varsinkaan Tooraa.


    • nähtyon

      Olette kai huomanneet että kristitty.net väittää vastaan jos sanot että pelastut ilman tekoja.

      Jos taas sanot, että et pelastu ilman tekoja , niin hän väittää vastaan silloinkin.

      Hän on hyvä tooran edustaja, jolle pitäisi tehdä samoin kuin tooran säännöille: pyyhkiä pois se mikä on jatkuvasti meitä vastaan! Kol.2:14. ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme

      • niipä

        Raamatun mukaan kaikki pitää koetella Jumalalan Sanalla. Kun niin tekee Kristitty.netin jutuille, niin hänen selityksensä eivät kestä koettelua.

        Kristitty.netillä on ristiriitaista juttua, koska hän ei ole Jumalan asialla.


      • niipä kirjoitti:

        Raamatun mukaan kaikki pitää koetella Jumalalan Sanalla. Kun niin tekee Kristitty.netin jutuille, niin hänen selityksensä eivät kestä koettelua.

        Kristitty.netillä on ristiriitaista juttua, koska hän ei ole Jumalan asialla.

        Kun Raamattu sanoo, että me pelastumme yksin armosta, emme omien tekojen kautta, ja ilman lain tekoja, se tarkoittaa, että pelastus on yksin armosta, eivätkä omat tekomme vaikuta siihen pätkääkään.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Kun Raamattu sanoo, että me pelastumme yksin armosta, emme omien tekojen kautta, ja ilman lain tekoja, se tarkoittaa, että pelastus on yksin armosta, eivätkä omat tekomme vaikuta siihen pätkääkään.

        Sinun suussasi puhuu käärme, joka hokemalla hokee valheita nettiin. Emme ole niin typeriä, mitä sinä luulet.

        Tässä siteeraan Jeesuksen sanoja, jossa hän ilmoittaa selvästi, ettei hän pelasta muita kuin ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Sinä et tätä jaetta hyväksy, koska sinussa on riivaajahenki.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        Room 3: 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.


      • sdf kirjoitti:

        Sinun suussasi puhuu käärme, joka hokemalla hokee valheita nettiin. Emme ole niin typeriä, mitä sinä luulet.

        Tässä siteeraan Jeesuksen sanoja, jossa hän ilmoittaa selvästi, ettei hän pelasta muita kuin ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Sinä et tätä jaetta hyväksy, koska sinussa on riivaajahenki.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        Room 3: 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Hokemalla hokee? Montako kertaa sinä olet postannut samat kaksi jaetta? Koska sinäkin toistat itseäsi, minäkin teen niin ja laitan tänne vaihteeksi kaikki ne jakeet, joissa aivan yksiselitteisesti sanotaan, että pelastus on yksin armosta ilman mitään omia tekoja:

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        "hän, joka on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksella, ei meidän tekojemme mukaan, vaan oman aivoituksensa ja armonsa mukaan, joka meille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa ennen ikuisia aikoja" (2. Tim. 1:9)

        "Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin." (Apt. 15:11)

        "ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa" (Room. 3:24)

        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" (Room. 5:1)

        "Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta"." (Room. 1:17)

        "sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista;" (Room. 3:20)

        "se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat" (Room. 3:22)

        "koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta." (Room. 3:30)

        "Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"." (Room. 4:3) - ei sanaakaan Aabrahamin vanhurskaista teoista!

        "mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:" (Room. 4:5,6)

        "Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta." (Room. 4:13)

        "Sentähden vanhurskaus on uskosta, että se olisi armosta" (Room. 4:16 RK)

        "Sen sijaan Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut." (Room. 9:31)

        "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen." (Room. 10:9,10) - ei sanaakaan lain teoista!

        "Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo." (Room. 11:6)

        "Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua sen perusteella ole vanhurskautettu, vaan minun tuomarini on Herra." (1. Kor. 4:4 RK)

        "mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista." (Gal. 2:16)

        "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut." (Gal. 2:21)

        "samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." (Gal. 3:6,7)

        "Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"." (Gal. 3:11)

        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme." (Gal. 3:24)

        "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta," (Tiit. 3:5)


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Hokemalla hokee? Montako kertaa sinä olet postannut samat kaksi jaetta? Koska sinäkin toistat itseäsi, minäkin teen niin ja laitan tänne vaihteeksi kaikki ne jakeet, joissa aivan yksiselitteisesti sanotaan, että pelastus on yksin armosta ilman mitään omia tekoja:

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        "hän, joka on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksella, ei meidän tekojemme mukaan, vaan oman aivoituksensa ja armonsa mukaan, joka meille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa ennen ikuisia aikoja" (2. Tim. 1:9)

        "Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin." (Apt. 15:11)

        "ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa" (Room. 3:24)

        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" (Room. 5:1)

        "Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta"." (Room. 1:17)

        "sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista;" (Room. 3:20)

        "se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat" (Room. 3:22)

        "koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta." (Room. 3:30)

        "Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"." (Room. 4:3) - ei sanaakaan Aabrahamin vanhurskaista teoista!

        "mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:" (Room. 4:5,6)

        "Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta." (Room. 4:13)

        "Sentähden vanhurskaus on uskosta, että se olisi armosta" (Room. 4:16 RK)

        "Sen sijaan Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut." (Room. 9:31)

        "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen." (Room. 10:9,10) - ei sanaakaan lain teoista!

        "Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo." (Room. 11:6)

        "Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua sen perusteella ole vanhurskautettu, vaan minun tuomarini on Herra." (1. Kor. 4:4 RK)

        "mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista." (Gal. 2:16)

        "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut." (Gal. 2:21)

        "samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." (Gal. 3:6,7)

        "Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"." (Gal. 3:11)

        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme." (Gal. 3:24)

        "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta," (Tiit. 3:5)

        Yksikään sinun siteeraamistasi jakeista ei kumoa sitä totuutta, jotta ihmisen teot vaikuttavat pelastukseen ja synnin teot ovat tuomion peruste. Raamattu varoitta Kristitty.netin tapaisista eksyttäjistä, jotka yrittävät hämätä ihmiset luulemaan, ettei Jumalan tahdon tekeminen vaikuta pelastukseen. Tämä on Jumalan Sanaa:

        Room 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. 8 Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti.


      • sdf kirjoitti:

        Yksikään sinun siteeraamistasi jakeista ei kumoa sitä totuutta, jotta ihmisen teot vaikuttavat pelastukseen ja synnin teot ovat tuomion peruste. Raamattu varoitta Kristitty.netin tapaisista eksyttäjistä, jotka yrittävät hämätä ihmiset luulemaan, ettei Jumalan tahdon tekeminen vaikuta pelastukseen. Tämä on Jumalan Sanaa:

        Room 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. 8 Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti.

        Ai yksikään jae ei kumoa sinun harhaoppiasi? Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta. Mitä mahtaa tarkoittaa Paavalin kryptiset sanat "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai yksikään jae ei kumoa sinun harhaoppiasi? Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta. Mitä mahtaa tarkoittaa Paavalin kryptiset sanat "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Teot vaikuttavat pelastukseen, koska Jeesus sanoi, ettei kaikki uskovat pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Pidätkö meitä aivan idiootteina, kun luulet, ettemme pysty ymmärtämään näistä jakeista, että teot vaikuttavat pelastukseen? Teot vaikuttavat pelastukseen, koska usko ilman tekoja on kuollut ja jokainen tullaan tuomitsemaan tekojensa mukaisesti. Pyhä Hengen pilkkaa tekevät eivät koskaan pelastu, koska heidän tekonsa vaikuttaa heidän tuomioonsa.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Mt 13:40. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
        41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät LAITTOMUUTTA,
        42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.


      • sdf kirjoitti:

        Teot vaikuttavat pelastukseen, koska Jeesus sanoi, ettei kaikki uskovat pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Pidätkö meitä aivan idiootteina, kun luulet, ettemme pysty ymmärtämään näistä jakeista, että teot vaikuttavat pelastukseen? Teot vaikuttavat pelastukseen, koska usko ilman tekoja on kuollut ja jokainen tullaan tuomitsemaan tekojensa mukaisesti. Pyhä Hengen pilkkaa tekevät eivät koskaan pelastu, koska heidän tekonsa vaikuttaa heidän tuomioonsa.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Mt 13:40. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
        41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät LAITTOMUUTTA,
        42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.

        "Ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja". Tämä on Jumalan sana.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja". Tämä on Jumalan sana.

        Se joka tekee Pyhän Hengen pilkkaa, menettää pelastuksensa. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mk 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.


      • sdf kirjoitti:

        Se joka tekee Pyhän Hengen pilkkaa, menettää pelastuksensa. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mk 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Mitä osaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" sinä et ymmärrä?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Mitä osaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" sinä et ymmärrä?

        Kyllä minä ymmärrän, mitä ne tarkoittavat. Sinä et ymmärrä.

        Kukaan ei voi hyvittää syntejään pois tekojen avulla, koska siihen tarvitaan uskoa mutta Jumala vaatii parannuksen tekoa, jotta voi pitää vanhurskautensa.

        Jos tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin ei pelastu. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Sinä vääristelet Paavalia kuin Saatana.


      • sdf kirjoitti:

        Kyllä minä ymmärrän, mitä ne tarkoittavat. Sinä et ymmärrä.

        Kukaan ei voi hyvittää syntejään pois tekojen avulla, koska siihen tarvitaan uskoa mutta Jumala vaatii parannuksen tekoa, jotta voi pitää vanhurskautensa.

        Jos tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin ei pelastu. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Sinä vääristelet Paavalia kuin Saatana.

        Anna nyt tulla ja ole hyvä ja selitä, mitä tarkoittaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


    • PasiToivonen

      >>Raamatussa sanotaan miljoona kertaa, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. >>

      Ai että oikein miljoona kertaa.

      8. käsky
      Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

      Tässä ei suoraan kielletä valehtelemasta.

      • niipä

        Ivallinen kommentti, mikä osuu naulan kantaan. Kristitty.netin filosofian mukaan ei saa valehdella, mutta jos kuitenkin valehtelee, niin siitä ei seuraa mitään rangaistusta. Tämä on järjetöntä saarnaamista.

        Lutherin mukaan sai tappaa ja tehdä huorin tuhat kertaa päivässä menettämättä pelastusta. Luther jopa kehotti tekemään rohkeasti syntiä, kun armo oikeuttaa kaiken. Tähän ajatukseen perustuu yksin armosta - oppi.

        Natsi-Saksa käytti Lutherin kirjoituksia oikeuttaakseen holokaustin.


      • Missä kohtaa Raamattua kielletään liioittelu? Jeesuskin liioitteli, kun puhui hirrestä silmässä ja kamelista ja neulansilmästä.


      • kamalaaaa
        Kristitty.net kirjoitti:

        Missä kohtaa Raamattua kielletään liioittelu? Jeesuskin liioitteli, kun puhui hirrestä silmässä ja kamelista ja neulansilmästä.

        Kristitty.net, kaikessa pahuudessasi jumaltomuudessasi sinä pilkkaat Jumalaa. Jeesus on Totuus. Jeesus ei koskaan liioitellut eikä puhunut palturia niin kuin sinä teet.


      • s-seutulainen
        Kristitty.net kirjoitti:

        Missä kohtaa Raamattua kielletään liioittelu? Jeesuskin liioitteli, kun puhui hirrestä silmässä ja kamelista ja neulansilmästä.

        Koeta nyt uskoa, ettei Herra Jeesus liioitellut! Etkö sinä tosiaan ymmärrä yhtään mitään? Herra Jeesus puhuu vertauksella tässäkin yhteydessä. Malka omassa silmässä on meidän jokaisen omat suuren suuret synnit. Jokainen näkee herkemmin viat ja puutteet muissa kuin itsessään. Roska tässä vertauksessa on lähimmäisen synnit, malka/hirsi taas omat synnit.
        Kameli ja neulansilmä kuvaa vertauksena mahdotonta tilannetta. Mahdotonta tässä yhteydessä niin kauan kuin rikas pitää maallista omaisuuttaan Jeesusta Kristusta tärkeämpänä. Yhtä hyvin pitäköönpä kuka hyvänsä jotain ajallista menestystään Jeesusta Kristusta itselleen tärkeämpänä. Mitä rikkaisiin tulee, niin mitä rikkaampi ihminen on, sitä riippuvaisempi hän on maallisen rikkautensa määrästä ja sen kasvattamisesta.
        Missä aarteesi on, siellä sydämesi on!


      • dogmatiks

        Martti Luther (Letter to Philipp Melanchthon, August 1, 1521, LW 48:282): "Jumala ei pelasta ihmisiä, jotka vain kuvittelevat olevansa syntisiä. Ole syntinen ja tee rohkeasti syntiä...
        Mutta mikään synti ei erota meitä Karitsasta, ei vaikka tekisimme aviorikoksen ja murhan tuhannesti päivässä"

        Luther oli älykäs teologian professori, joka kuitenkin ymmärsi, ettei hänen yksin armosta -oppinsa toimi Raamatun kanssa. Luther ratkaisi ongelma vaatimalla Heprealaiskirjettä ja Jaakobin kirjettä poistettavaksi Raamatusta, mutta siihen ei hänen kannattajansa suostuneen. Yksin armosta -filosofia ei ole Raamatun mukainen oppi, vaan Paavalin opetuksen törkeää vääristelemistä.

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. " (Matt 7:21-23)

        "Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat." (Hep 10:26,27)

        "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia." (Room 2:13)

        "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. " (Jaak 2:24)


      • dogmatiks kirjoitti:

        Martti Luther (Letter to Philipp Melanchthon, August 1, 1521, LW 48:282): "Jumala ei pelasta ihmisiä, jotka vain kuvittelevat olevansa syntisiä. Ole syntinen ja tee rohkeasti syntiä...
        Mutta mikään synti ei erota meitä Karitsasta, ei vaikka tekisimme aviorikoksen ja murhan tuhannesti päivässä"

        Luther oli älykäs teologian professori, joka kuitenkin ymmärsi, ettei hänen yksin armosta -oppinsa toimi Raamatun kanssa. Luther ratkaisi ongelma vaatimalla Heprealaiskirjettä ja Jaakobin kirjettä poistettavaksi Raamatusta, mutta siihen ei hänen kannattajansa suostuneen. Yksin armosta -filosofia ei ole Raamatun mukainen oppi, vaan Paavalin opetuksen törkeää vääristelemistä.

        "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'. " (Matt 7:21-23)

        "Jos me näet teemme syntiä ehdoin tahdoin, senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi. Ei ole muuta kuin kauhea tuomion odotus ja ahnas tuli, joka nielee Jumalaa uhmaavat." (Hep 10:26,27)

        "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia." (Room 2:13)

        "Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. " (Jaak 2:24)

        "Yksin armosta -filosofia ei ole Raamatun mukainen oppi, vaan Paavalin opetuksen törkeää vääristelemistä."

        Yksin armosta on niin monta miljoonaa kertaa toistettu Raamatussa, että pitää olla todella sokea, että ei tätä yksinkertaista asiaa ymmärrä.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        "hän, joka on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksella, ei meidän tekojemme mukaan, vaan oman aivoituksensa ja armonsa mukaan, joka meille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa ennen ikuisia aikoja" (2. Tim. 1:9)

        "Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin." (Apt. 15:11)

        "ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa" (Room. 3:24)

        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" (Room. 5:1)

        "Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta"." (Room. 1:17)

        "sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista;" (Room. 3:20)

        "se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat" (Room. 3:22)

        "koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta." (Room. 3:30)

        "Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"." (Room. 4:3) - ei sanaakaan Aabrahamin vanhurskaista teoista!

        "mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:" (Room. 4:5,6)

        "Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta." (Room. 4:13)

        "Sentähden vanhurskaus on uskosta, että se olisi armosta" (Room. 4:16 RK)

        "Sen sijaan Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut." (Room. 9:31)

        "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen." (Room. 10:9,10) - ei sanaakaan lain teoista!

        "Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo." (Room. 11:6)

        "Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua sen perusteella ole vanhurskautettu, vaan minun tuomarini on Herra." (1. Kor. 4:4 RK)

        "mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista." (Gal. 2:16)

        "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut." (Gal. 2:21)

        "samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." (Gal. 3:6,7)

        "Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"." (Gal. 3:11)

        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme." (Gal. 3:24)

        "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta," (Tiit. 3:5)


      • s-seutulainen kirjoitti:

        Koeta nyt uskoa, ettei Herra Jeesus liioitellut! Etkö sinä tosiaan ymmärrä yhtään mitään? Herra Jeesus puhuu vertauksella tässäkin yhteydessä. Malka omassa silmässä on meidän jokaisen omat suuren suuret synnit. Jokainen näkee herkemmin viat ja puutteet muissa kuin itsessään. Roska tässä vertauksessa on lähimmäisen synnit, malka/hirsi taas omat synnit.
        Kameli ja neulansilmä kuvaa vertauksena mahdotonta tilannetta. Mahdotonta tässä yhteydessä niin kauan kuin rikas pitää maallista omaisuuttaan Jeesusta Kristusta tärkeämpänä. Yhtä hyvin pitäköönpä kuka hyvänsä jotain ajallista menestystään Jeesusta Kristusta itselleen tärkeämpänä. Mitä rikkaisiin tulee, niin mitä rikkaampi ihminen on, sitä riippuvaisempi hän on maallisen rikkautensa määrästä ja sen kasvattamisesta.
        Missä aarteesi on, siellä sydämesi on!

        Ei hirsi silmässä ei ole liioittelua? 10000 talentin velka ei ole liioittelua? Ja opettiko Jeesus siis, että rikkaan on mahdoton pelastua? Ei opettanut, vaan hän liioitteli, rikkaan on vaikea pelastua, mutta kameli läpi neulansilmästä on tyypillistä liioittelua.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Yksin armosta -filosofia ei ole Raamatun mukainen oppi, vaan Paavalin opetuksen törkeää vääristelemistä."

        Yksin armosta on niin monta miljoonaa kertaa toistettu Raamatussa, että pitää olla todella sokea, että ei tätä yksinkertaista asiaa ymmärrä.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        "hän, joka on meidät pelastanut ja kutsunut pyhällä kutsumuksella, ei meidän tekojemme mukaan, vaan oman aivoituksensa ja armonsa mukaan, joka meille on annettu Kristuksessa Jeesuksessa ennen ikuisia aikoja" (2. Tim. 1:9)

        "Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme, samalla tapaa kuin hekin." (Apt. 15:11)

        "ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa" (Room. 3:24)

        "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta" (Room. 5:1)

        "Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta"." (Room. 1:17)

        "sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista;" (Room. 3:20)

        "se Jumalan vanhurskaus, joka uskon kautta Jeesukseen Kristukseen tulee kaikkiin ja kaikille, jotka uskovat" (Room. 3:22)

        "koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta." (Room. 3:30)

        "Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"." (Room. 4:3) - ei sanaakaan Aabrahamin vanhurskaista teoista!

        "mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:" (Room. 4:5,6)

        "Sillä se lupaus, että Aabraham oli perivä maailman, ei tullut hänelle eikä hänen siemenelleen lain kautta, vaan uskonvanhurskauden kautta." (Room. 4:13)

        "Sentähden vanhurskaus on uskosta, että se olisi armosta" (Room. 4:16 RK)

        "Sen sijaan Israel, joka tavoitteli vanhurskautta lakia noudattamalla, ei sitä saavuttanut." (Room. 9:31)

        "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen." (Room. 10:9,10) - ei sanaakaan lain teoista!

        "Mutta jos valinta on armosta, niin se ei ole enää teoista, sillä silloin armo ei enää olisikaan armo." (Room. 11:6)

        "Minulla ei ole mitään tunnollani, mutta ei minua sen perusteella ole vanhurskautettu, vaan minun tuomarini on Herra." (1. Kor. 4:4 RK)

        "mutta koska tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi lain teoista, vaan uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, niin olemme mekin uskoneet Kristukseen Jeesukseen tullaksemme vanhurskaiksi uskosta Kristukseen eikä lain teoista, koska ei mikään liha tule vanhurskaaksi lain teoista." (Gal. 2:16)

        "En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut." (Gal. 2:21)

        "samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia." (Gal. 3:6,7)

        "Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta"." (Gal. 3:11)

        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme." (Gal. 3:24)

        "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta," (Tiit. 3:5)

        Yksikään sinun siteeraamistasi jakeista ei kumoa sitä totuutta, jotta ihmisen teot vaikuttavat pelastukseen ja synnin teot ovat tuomion peruste. Raamattu varoitta Kristitty.netin tapaisista eksyttäjistä, jotka yrittävät hämätä ihmiset luulemaan, ettei Jumalan tahdon tekeminen vaikuta pelastukseen. Tämä on Jumalan Sanaa:

        Room 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. 8 Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti.


      • sdf kirjoitti:

        Yksikään sinun siteeraamistasi jakeista ei kumoa sitä totuutta, jotta ihmisen teot vaikuttavat pelastukseen ja synnin teot ovat tuomion peruste. Raamattu varoitta Kristitty.netin tapaisista eksyttäjistä, jotka yrittävät hämätä ihmiset luulemaan, ettei Jumalan tahdon tekeminen vaikuta pelastukseen. Tämä on Jumalan Sanaa:

        Room 2:12 Ne, jotka ovat tehneet syntiä lakia tuntematta, myös tuhoutuvat laista riippumatta. Ne taas, jotka ovat lain tuntien tehneet syntiä, myös tuomitaan lain nojalla. 13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. 8 Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti.

        Ai yksikään jae ei kumoa sinun harhaoppiasi, että pelastukseen vaaditaan omia tekoja? Mitä Paavali mahtaa tarkoittaa ilmauksilla "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"? Sama asia toistetaan Raamatussa niin monta kertaa, että sinun täytyy olla totaalisen sokea, että et tätä yksinkertaista asiaa ymmärrä. Ilmeisesti sinulle Jumalan sana ei merkitse mitään.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai yksikään jae ei kumoa sinun harhaoppiasi, että pelastukseen vaaditaan omia tekoja? Mitä Paavali mahtaa tarkoittaa ilmauksilla "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"? Sama asia toistetaan Raamatussa niin monta kertaa, että sinun täytyy olla totaalisen sokea, että et tätä yksinkertaista asiaa ymmärrä. Ilmeisesti sinulle Jumalan sana ei merkitse mitään.

        Kaikki ovat sitä mieltä, että sinä olet sokea. Minä olen sinä mieltä, että levität tarkoitushakuisesti väärää evankeliumia, että ihmiset joutuisivat helvettiin.

        Teot vaikuttavat pelastukseen, koska Jeesus sanoi, ettei kaikki uskovat pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Pidätkö meitä aivan idiootteina, kun luulet, ettemme pysty ymmärtämään näistä jakeista, että teot vaikuttavat pelastukseen? Teot vaikuttavat pelastukseen, koska usko ilman tekoja on kuollut.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Mt 13:40. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
        41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät LAITTOMUUTTA,
        42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Ei hirsi silmässä ei ole liioittelua? 10000 talentin velka ei ole liioittelua? Ja opettiko Jeesus siis, että rikkaan on mahdoton pelastua? Ei opettanut, vaan hän liioitteli, rikkaan on vaikea pelastua, mutta kameli läpi neulansilmästä on tyypillistä liioittelua.

        No niin, sinulle on turha yrittää selittää yhtään mitään.
        On aivan sama mitä sinulle kirjoittaa. Yksinkertainen, selkokielinen, selityskin näyttää menevän sinulla "yli hilseen".
        Olkoon.


      • sdf kirjoitti:

        Kaikki ovat sitä mieltä, että sinä olet sokea. Minä olen sinä mieltä, että levität tarkoitushakuisesti väärää evankeliumia, että ihmiset joutuisivat helvettiin.

        Teot vaikuttavat pelastukseen, koska Jeesus sanoi, ettei kaikki uskovat pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Pidätkö meitä aivan idiootteina, kun luulet, ettemme pysty ymmärtämään näistä jakeista, että teot vaikuttavat pelastukseen? Teot vaikuttavat pelastukseen, koska usko ilman tekoja on kuollut.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Mt 13:40. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
        41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät LAITTOMUUTTA,
        42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.

        Ai kaikki ovat sitä mieltä? Tasan kaksi ihmistä, sinä ja dogmatiks.

        Kuinka sinä et ymmärrä Paavalin sanoja "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Sama asia on Raamatussa kerrottu niin moneen kertaan, että täytyy todellakin olla umpisokea, että ei tajua, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        Et usko edes sitä, että sinä Raamatun mukaan olet kirouksen alla ja langennut pois armosta, koska turvaat pelastuksesi omiin tekoihisi. Tämäkin asia on Raamatussa selitetty moneen kertaan.


      • Saviseutulainen kirjoitti:

        No niin, sinulle on turha yrittää selittää yhtään mitään.
        On aivan sama mitä sinulle kirjoittaa. Yksinkertainen, selkokielinen, selityskin näyttää menevän sinulla "yli hilseen".
        Olkoon.

        Ai turha selittää minulle mitään? Luen kyllä ja ymmärrän. Selitä sinä, miten palkkalaisen 10000 talentin velka ei ole liioittelua, kun se vastaa 200000 vuoden ansioita?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai kaikki ovat sitä mieltä? Tasan kaksi ihmistä, sinä ja dogmatiks.

        Kuinka sinä et ymmärrä Paavalin sanoja "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Sama asia on Raamatussa kerrottu niin moneen kertaan, että täytyy todellakin olla umpisokea, että ei tajua, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        Et usko edes sitä, että sinä Raamatun mukaan olet kirouksen alla ja langennut pois armosta, koska turvaat pelastuksesi omiin tekoihisi. Tämäkin asia on Raamatussa selitetty moneen kertaan.

        Ai vain kaksi? Sinua arvostelee lähes kaikki. Olet menettänyt täysin uskottavuutesi ja kunniasi.

        Se joka tekee Pyhän Hengen pilkkaa, menettää pelastuksensa. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mk 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.


      • sdf kirjoitti:

        Ai vain kaksi? Sinua arvostelee lähes kaikki. Olet menettänyt täysin uskottavuutesi ja kunniasi.

        Se joka tekee Pyhän Hengen pilkkaa, menettää pelastuksensa. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mk 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Minun nähdäkseni vain sinä ja dogmatiks. Helluntailaiset sentään ymmärtävät, että pelastus on yksin armosta.

        MItä osaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" sinä et ymmärrä? Selitä nyt jo vihdoin, mitä nämä Paavalin kryptiset sanat merkitsevät?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Minun nähdäkseni vain sinä ja dogmatiks. Helluntailaiset sentään ymmärtävät, että pelastus on yksin armosta.

        MItä osaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" sinä et ymmärrä? Selitä nyt jo vihdoin, mitä nämä Paavalin kryptiset sanat merkitsevät?

        Kukaan ei voi hyvittää syntejään pois tekojen avulla, koska siihen tarvitaan uskoa mutta Jumala vaatii parannuksen tekoa, jotta voi pitää vanhurskautensa.

        Jos tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin ei pelastu. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Sinä vääristelet Paavalia kuin Saatana.


      • sdf kirjoitti:

        Kukaan ei voi hyvittää syntejään pois tekojen avulla, koska siihen tarvitaan uskoa mutta Jumala vaatii parannuksen tekoa, jotta voi pitää vanhurskautensa.

        Jos tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin ei pelastu. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Sinä vääristelet Paavalia kuin Saatana.

        Ai vääristelen Paavalia, kun Paavali sanoo, että "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"? Haluaisitko vihdoinkin kertoa, mitä nämä kryptiset Paavalin sanat tarkoittavat?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai vääristelen Paavalia, kun Paavali sanoo, että "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"? Haluaisitko vihdoinkin kertoa, mitä nämä kryptiset Paavalin sanat tarkoittavat?

        Kyllä vääristelet. Teet sen kuin Saatana.

        Paavali tarkoittaa ei tekojen kautta sitä, ettei tekojen kautta ei voi hyvittää syntejään pois. Vanhan lakiliiton teoilla ei voi pelastua, koska teot eivät korvaa Jeesusta. Sitä Paavali tarkoittaa.

        Uuden liiton aikana armon saa ne, jotka tekevät parannuksen. Armon alla ei saa tahallaan rikkoa lakia vastaan, mutta yksittäiset erehdykset saa anteeksi, jos ne tunnustaa ja tekee parannuksen. Pyhän Hengen pilkkaa tehneet eivät saa syntiään anteeksi, jolloin yksittäinen teko estää pelastuksen. Sen takia teot vaikuttavat aina pelastukseen, koska ilman tekoja usko on kuollut.

        Jaak 2: Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. 20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? 21 Eikö meidän isämme Abraham osoittautunut vanhurskaaksi tekojensa perusteella, kun hän vei poikansa Iisakin uhrialttarille? 22 Huomaat, että usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa, teoissa usko tuli todeksi. 23 Ja niin täyttyi Raamatun sana: »Abraham uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi», ja hän sai nimen Jumalan ystävä. 24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. 25 Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. 26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


      • sdf kirjoitti:

        Kyllä vääristelet. Teet sen kuin Saatana.

        Paavali tarkoittaa ei tekojen kautta sitä, ettei tekojen kautta ei voi hyvittää syntejään pois. Vanhan lakiliiton teoilla ei voi pelastua, koska teot eivät korvaa Jeesusta. Sitä Paavali tarkoittaa.

        Uuden liiton aikana armon saa ne, jotka tekevät parannuksen. Armon alla ei saa tahallaan rikkoa lakia vastaan, mutta yksittäiset erehdykset saa anteeksi, jos ne tunnustaa ja tekee parannuksen. Pyhän Hengen pilkkaa tehneet eivät saa syntiään anteeksi, jolloin yksittäinen teko estää pelastuksen. Sen takia teot vaikuttavat aina pelastukseen, koska ilman tekoja usko on kuollut.

        Jaak 2: Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. 20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? 21 Eikö meidän isämme Abraham osoittautunut vanhurskaaksi tekojensa perusteella, kun hän vei poikansa Iisakin uhrialttarille? 22 Huomaat, että usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa, teoissa usko tuli todeksi. 23 Ja niin täyttyi Raamatun sana: »Abraham uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi», ja hän sai nimen Jumalan ystävä. 24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. 25 Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. 26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.

        Ai vääristelen, kun lainaan suoraan Paavalia, joka sanoo, että "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Jos Paavali olis tarkoittanut vanhan liiton tekoja, hän olisi kyllä osannut sanoa, että vanhan liiton tekojen kautta ei kukaan pelastu.

        Selitä vielä, mitä eroa on vanhan liiton teoilla ja uuden liiton, molemmissa kun noudatetaan tismalleen samaa Tooraa?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai vääristelen, kun lainaan suoraan Paavalia, joka sanoo, että "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Jos Paavali olis tarkoittanut vanhan liiton tekoja, hän olisi kyllä osannut sanoa, että vanhan liiton tekojen kautta ei kukaan pelastu.

        Selitä vielä, mitä eroa on vanhan liiton teoilla ja uuden liiton, molemmissa kun noudatetaan tismalleen samaa Tooraa?

        Sinun kanssasi ei kannata enää jatkaa keskustelua. Olet kyllä esittänyt Raamatun vastaiset argumenttisi kymmeniä kertoja. Olet tällä tarkoitushakuisesti eksyttämässä ihmisiä helvettiin, koska olet Saatanan asiamies. Kukin tehkööt omat johtopäätöksensä.

        Mt 7:21-23 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • sdf kirjoitti:

        Sinun kanssasi ei kannata enää jatkaa keskustelua. Olet kyllä esittänyt Raamatun vastaiset argumenttisi kymmeniä kertoja. Olet tällä tarkoitushakuisesti eksyttämässä ihmisiä helvettiin, koska olet Saatanan asiamies. Kukin tehkööt omat johtopäätöksensä.

        Mt 7:21-23 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Et siis osaa vastata, mitä Paavali tarkoittaa sanoessaan "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja".

        Ai niin, hän tarkoittaa tietenkin vanhan liiton tekoja, eli siis jos vanhassa liitossa noudattaa Tooraa, on kirouksen alla ja langennut pois armosta, mutta jos uudessa liitossa nuodattaa Tooraa, silloin pelastuu uudessa liitossa tehtyjen lain tekojen ansiosta. Täysin loogista.


      • pystytkö.selittämään
        Kristitty.net kirjoitti:

        Et siis osaa vastata, mitä Paavali tarkoittaa sanoessaan "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja".

        Ai niin, hän tarkoittaa tietenkin vanhan liiton tekoja, eli siis jos vanhassa liitossa noudattaa Tooraa, on kirouksen alla ja langennut pois armosta, mutta jos uudessa liitossa nuodattaa Tooraa, silloin pelastuu uudessa liitossa tehtyjen lain tekojen ansiosta. Täysin loogista.

        Sinä olet kuin strutsi, joka panee päänsä pensaaseen, kun Raamatussa sanotaan, että teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mark 3:29,30: Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Sanoppa sinä nyt sitten se, että kun joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin johtaako hänen tekonsa pelastuksen menettämiseen vai käykö niin, kuten toitotat, ettei tällä teolla ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta? Sinä näsäviisas selitäppä tämä, jos pystyt. Minä vastaan ensin, että Pyhän Hengen pilkan tekeminen vie pelastuksen pois, vaikka hän olisi uskossa. Teko vaikuttaa pelastukseen.


    • antitoraisti

      Käsky: "Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi". Koskee juutalaista oikeuskäytäntöä. Oikeudessa ei saanut todistaa väärin. Kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuolemaan tuomittu surmattakoon; yhden ainoan todistajan todistuksen nojalla älköön häntä surmattako.
      Toki valehtelu muutoinkin kielletään Mooseksen laissa:
      Älkää varastako, älkää valhetelko älkääkä lähimmäistänne pettäkö.

    • Myfaith

      Tiedättehän että vr tuleva lakko eskaloituu piirrettyihin kissoihin, jotka laulavat ratapihalla hallelujaa ja ristivät tassunsa..

    • PasiToivonen

      >>Missä kohtaa Raamattua kielletään liioittelu? >>

      Minun puolestani saat liioitella niin paljon kuin ikinä haluat. Oma uskottavuutesi siitä kärsii.

    • PasiToivonen

      44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.

      Liioittelu on valehtelemista.

      • Montako miljoonaa kertaa pitää sanoa, että liioittelu ei ole valehtelua, vaan aivan tavallista retoriikkaa, jota Jeesuskin harrasti. 10000 talentin velka? Hirsi silmässä? Kameli läpi neulansilmästä?


    • kamalaaaa

      Kristitty.net, ai meinaatko pilkata Jumalaa miljoonia kertoja, vai oletko jo pilkannut miljoonia kertoa ??? Jeesus ei harrastanut sinun kuvaamasi retoriikkaa, eikä liioitellut. Vaan sinä täällä olet käärme ja valehtelija.
      10000 talentin velka? Jeesus puhui leivisköistä, eikä Jeesus kertonut satuja, niin kuin sinä teet.

      • Kuinka olisi mahdollista, että palkkalaisella olisi 10000 talentin velka? Palkkalaisen kestäisi 20 vuotta tienata yksi talentti. Se tarkoittaa, että koko summan maksamiseen kuluisi 200000 vuotta. Tämä jos mikä on liioittelua. Jeesus liioitteli, hän kertoi vertauksia, joilla ei ollut mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Jeesus siis keroi satuja. Koita hyväksyä tämä fakta.


    • antitoraisti

      Kristitty.net, sinun isäsi on valheen isä, käärme. Näin ollen sinusta on luonnollista valehdella ja liioitella.
      Sinun juttusi ovat Jumalan pilkkaa ja satuilua. Koita hyväksyä tämä fakta.

      • Sattuiko noin pahasti? Miten olisi, jos vaikka myöntäisit, että kenelläkään palkkalaisella ei ole mahdollista kartuttaa velkaa, jonka maksamiseen menisi 200000 vuotta. Jeesus siis liioitteli ja rankasti.


    • Laskuntulos

      Kristitty.net oliko Johanneksen kaste ihmisistä vai Jumalasta?

      Ihmisethän kävelivät Jordanille ihan itse. Tämähän on sinun mielestäsi lainteko.

      • Jumalasta tietenkin, mutta tekopyhät fariseukset eivät tätä asiaa suostuneet myöntämään. Tietenkin jokainen uskoon tullut aikuinen menee aikuisten kasteelle, mutta vastasyntyneet vauvat kastetaan lapsena. Kaste on puhdasta Jumalan armoa, siinä ei kastettavalta kysytä yhtään mitään.


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jumalasta tietenkin, mutta tekopyhät fariseukset eivät tätä asiaa suostuneet myöntämään. Tietenkin jokainen uskoon tullut aikuinen menee aikuisten kasteelle, mutta vastasyntyneet vauvat kastetaan lapsena. Kaste on puhdasta Jumalan armoa, siinä ei kastettavalta kysytä yhtään mitään.

        Jeesuksen opetuslapset kastoi samalla tavalla kuin Johannes. Annappas luku ja jae missä kastettiin sylivauvvoja.

        Vaikuttaako sinun kastekäsitykseen sukusi korkea kirkollisuus? Tosin uskovien kaste ei auta sinua, koska et ole uudestisyntynyt.


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Jeesuksen opetuslapset kastoi samalla tavalla kuin Johannes. Annappas luku ja jae missä kastettiin sylivauvvoja.

        Vaikuttaako sinun kastekäsitykseen sukusi korkea kirkollisuus? Tosin uskovien kaste ei auta sinua, koska et ole uudestisyntynyt.

        Tietysti uskoontulleet aikuiset kastettiin aikuisena. Raamatussa sanotaan, että heidät kastettiin perhekunnittain. Koko perhekunta siis kastettiin, mukaan lukien sylivauvat.

        Kaste on puhdasta Jumalan armoa, siinä ei kastettavalta kysytä yhtään mitään. Juutalaiset ympärileikataan kahdeksanpäivän vanhana, eikä heiltäkään kysytä, tahtovatko he liittyä pyhään perheeseen. Samoin nyt Jumalan perheeseen liitytään jo lapsena. Jeesus sanoi, että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.

        Mutta helluntailaiset ovat vakaasti sitä mieltä, että tarvitaan omia tekoja pelastukseen, pitää olla jokin osoitus omasta uskosta, enne kuin voidaan kastaa. On siis niin ihanaa omin voimin kavuta kastealtaaseen jo omin lain teoin pelastua.


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tietysti uskoontulleet aikuiset kastettiin aikuisena. Raamatussa sanotaan, että heidät kastettiin perhekunnittain. Koko perhekunta siis kastettiin, mukaan lukien sylivauvat.

        Kaste on puhdasta Jumalan armoa, siinä ei kastettavalta kysytä yhtään mitään. Juutalaiset ympärileikataan kahdeksanpäivän vanhana, eikä heiltäkään kysytä, tahtovatko he liittyä pyhään perheeseen. Samoin nyt Jumalan perheeseen liitytään jo lapsena. Jeesus sanoi, että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.

        Mutta helluntailaiset ovat vakaasti sitä mieltä, että tarvitaan omia tekoja pelastukseen, pitää olla jokin osoitus omasta uskosta, enne kuin voidaan kastaa. On siis niin ihanaa omin voimin kavuta kastealtaaseen jo omin lain teoin pelastua.

        Pyysin lukua ja jaetta vauvojen kastamisesta.

        Sinulla on siis Luterlainen kastekäsitys. Eli kasteessa vauva tulee Jumalan lapseksi ja saa Pyhän Hengen. Kuinka monta prosenttia mielestäsi vauvana kastetuista noudattaa "tooraa"? Sehän on sinun mielestäsi autuaaksi tekevä teko. Mikä on messiaanisten kastekäsitys. Kerro se.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tietysti uskoontulleet aikuiset kastettiin aikuisena. Raamatussa sanotaan, että heidät kastettiin perhekunnittain. Koko perhekunta siis kastettiin, mukaan lukien sylivauvat.

        Kaste on puhdasta Jumalan armoa, siinä ei kastettavalta kysytä yhtään mitään. Juutalaiset ympärileikataan kahdeksanpäivän vanhana, eikä heiltäkään kysytä, tahtovatko he liittyä pyhään perheeseen. Samoin nyt Jumalan perheeseen liitytään jo lapsena. Jeesus sanoi, että lasten kaltaisten on taivasten valtakunta.

        Mutta helluntailaiset ovat vakaasti sitä mieltä, että tarvitaan omia tekoja pelastukseen, pitää olla jokin osoitus omasta uskosta, enne kuin voidaan kastaa. On siis niin ihanaa omin voimin kavuta kastealtaaseen jo omin lain teoin pelastua.

        >>Kaste on puhdasta Jumalan armoa, siinä ei kastettavalta kysytä yhtään mitään. <<

        Vastaus on täyttä humpuukia ja huijaamista. Kastettavalta kysytään, uskooko hän Jumalan Poikaan. Jos hän ei pysty sanomaan tätä, niin se on silloin Raamatun mukaan este kastamiselle.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: »Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?» 37 Filippos sanoi hänelle: »Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista.» Hoviherra vastasi: »Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.» 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.


      • sdf kirjoitti:

        >>Kaste on puhdasta Jumalan armoa, siinä ei kastettavalta kysytä yhtään mitään. <<

        Vastaus on täyttä humpuukia ja huijaamista. Kastettavalta kysytään, uskooko hän Jumalan Poikaan. Jos hän ei pysty sanomaan tätä, niin se on silloin Raamatun mukaan este kastamiselle.

        Ap.t 8:36 Matkan jatkuessa he tulivat paikkaan, jossa oli vettä. Silloin hoviherra sanoi: »Tässä on vettä. Estääkö mikään kastamasta minua?» 37 Filippos sanoi hänelle: »Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista.» Hoviherra vastasi: »Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.» 38 Hän käski pysäyttää vaunut, ja he molemmat, Filippos ja hoviherra, astuivat veteen, ja Filippos kastoi hänet.

        Tietysti aikuiselta kysytään, tahtooko hän kasteelle, ei ketään väkisin kasteta. Mutta pieneltä lapselta ei tarvitse kysyä yhtään mitään, koska kaste on 100% Jumalan armoa. Mutta kuten nähty, armo ei sinulle merkitse yhtään mitään, vaan vaaditaan omia tekoja pelastukseen. Olet kirouksen alla ja langennut pois armosta.


      • selityksesi_ei_uppoa
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tietysti aikuiselta kysytään, tahtooko hän kasteelle, ei ketään väkisin kasteta. Mutta pieneltä lapselta ei tarvitse kysyä yhtään mitään, koska kaste on 100% Jumalan armoa. Mutta kuten nähty, armo ei sinulle merkitse yhtään mitään, vaan vaaditaan omia tekoja pelastukseen. Olet kirouksen alla ja langennut pois armosta.

        Vääristelet Raamattua kuin Saatana.


    • kokkkokkoko

      Pelastus tulee kun saa puhdistavan kasteen tai vain hengen itseensä. Ensin armosta tulee puhdistus, mutta sitten edellytetään kääntymystä ja hyviä tekoja. "mene äläkä enää syntiä tee"

      • Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Tämä on Jumalan sana.

        Ne jotka väittävät että pelastukseen tarvitaan omia tekoja ovat kirouksen alla ja langenneet pois armosta.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Tämä on Jumalan sana.

        Ne jotka väittävät että pelastukseen tarvitaan omia tekoja ovat kirouksen alla ja langenneet pois armosta.

        "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja-ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." (Ef. 2:8,9)

        "Niin päätämme siis, että ihminen vanhurskautetaan uskon kautta, ilman lain tekoja." (Room. 3:28)

        "Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee"." (Gal. 3:10)

        "Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta." (Gal. 5:4)

        Sinä vääristelet Paavali kuin Saatana.

        Kukaan ei voi hyvittää syntejään pois tekojen avulla, koska siihen tarvitaan uskoa mutta Jumala vaatii parannuksen tekoa, jotta voi pitää vanhurskautensa. Jos tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin ei pelastu. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mk 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Teot vaikuttavat pelastukseen senkin takia, koska Jeesus sanoi, ettei kaikki uskovat pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Pidätkö meitä aivan idiootteina, kun luulet, ettemme pysty ymmärtämään näistä jakeista, että teot vaikuttavat pelastukseen? Teot vaikuttavat pelastukseen, koska usko ilman tekoja on kuollut ja jokainen tullaan tuomitsemaan tekojensa mukaisesti.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Mt 13:40. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
        41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät LAITTOMUUTTA,
        42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.


      • sdf kirjoitti:

        Sinä vääristelet Paavali kuin Saatana.

        Kukaan ei voi hyvittää syntejään pois tekojen avulla, koska siihen tarvitaan uskoa mutta Jumala vaatii parannuksen tekoa, jotta voi pitää vanhurskautensa. Jos tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin ei pelastu. Siis teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mk 3:29 Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» 30 He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Teot vaikuttavat pelastukseen senkin takia, koska Jeesus sanoi, ettei kaikki uskovat pelastu, vaan ainoastaan ne, jotka tekevät Jumalan tahdon. Pidätkö meitä aivan idiootteina, kun luulet, ettemme pysty ymmärtämään näistä jakeista, että teot vaikuttavat pelastukseen? Teot vaikuttavat pelastukseen, koska usko ilman tekoja on kuollut ja jokainen tullaan tuomitsemaan tekojensa mukaisesti.

        Mt 7:21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon

        1 Jh 3:7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas.

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Mt 13:40. Niinkuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.
        41. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät LAITTOMUUTTA,
        42. ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
        43. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon.

        Anna nyt tulla ja selitä, mitä tarkoittaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Anna nyt tulla ja selitä, mitä tarkoittaa "ei tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Tekojen kautta ei voi hyvittää syntejään pois. Vanhan lakiliiton teoilla ei voi pelastua, koska teot eivät korvaa Jeesusta. Sitä Paavali tarkoittaa.

        Uuden liiton aikana armon saa ne, jotka tekevät parannuksen. Armon alla ei saa tahallaan rikkoa lakia vastaan, mutta yksittäiset erehdykset saa anteeksi, jos ne tunnustaa ja tekee parannuksen. Pyhän Hengen pilkkaa tehneet eivät saa syntiään anteeksi. Sen takia teot vaikuttavat aina pelastukseen, koska ilman tekoja usko on kuollut.

        Jaak 2: Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. 20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? 21 Eikö meidän isämme Abraham osoittautunut vanhurskaaksi tekojensa perusteella, kun hän vei poikansa Iisakin uhrialttarille? 22 Huomaat, että usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa, teoissa usko tuli todeksi. 23 Ja niin täyttyi Raamatun sana: »Abraham uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi», ja hän sai nimen Jumalan ystävä. 24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. 25 Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. 26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.


      • sdf kirjoitti:

        Tekojen kautta ei voi hyvittää syntejään pois. Vanhan lakiliiton teoilla ei voi pelastua, koska teot eivät korvaa Jeesusta. Sitä Paavali tarkoittaa.

        Uuden liiton aikana armon saa ne, jotka tekevät parannuksen. Armon alla ei saa tahallaan rikkoa lakia vastaan, mutta yksittäiset erehdykset saa anteeksi, jos ne tunnustaa ja tekee parannuksen. Pyhän Hengen pilkkaa tehneet eivät saa syntiään anteeksi. Sen takia teot vaikuttavat aina pelastukseen, koska ilman tekoja usko on kuollut.

        Jaak 2: Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. 20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön? 21 Eikö meidän isämme Abraham osoittautunut vanhurskaaksi tekojensa perusteella, kun hän vei poikansa Iisakin uhrialttarille? 22 Huomaat, että usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa, teoissa usko tuli todeksi. 23 Ja niin täyttyi Raamatun sana: »Abraham uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi», ja hän sai nimen Jumalan ystävä. 24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella. 25 Juuri tekojensa ansiosta portto Rahabkin osoittautui vanhurskaaksi, kun otti sanansaattajat luokseen ja auttoi heidät pois toista tietä. 26 Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja.

        Jos Paavali olisi tarkoittanut, että vanhan liiton teoilla ei pelastuta, hän olis kyllä osannut sanoa, että vanhan liiton teoilla ei pelastuta. Sen sijaan hän sanoo, että kukaan ei pelastu omien tekojen kautta. Ei kukaan.

        Sinä turvaat pelastuksesi omiin tekoihisi ja siksi ole langennut pois armosta ja olet kirouksen alla. Tämä on Jumalan sana.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jos Paavali olisi tarkoittanut, että vanhan liiton teoilla ei pelastuta, hän olis kyllä osannut sanoa, että vanhan liiton teoilla ei pelastuta. Sen sijaan hän sanoo, että kukaan ei pelastu omien tekojen kautta. Ei kukaan.

        Sinä turvaat pelastuksesi omiin tekoihisi ja siksi ole langennut pois armosta ja olet kirouksen alla. Tämä on Jumalan sana.

        Sinun kanssasi ei kannata enää jatkaa keskustelua. Olet kyllä esittänyt Raamatun vastaiset argumenttisi kymmeniä kertoja. Olet tällä tarkoitushakuisesti eksyttämässä ihmisiä helvettiin, koska olet Saatanan asiamies. Kukin tehköön omat johtopäätöksensä.

        Mt 7:21-23 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • sdf kirjoitti:

        Sinun kanssasi ei kannata enää jatkaa keskustelua. Olet kyllä esittänyt Raamatun vastaiset argumenttisi kymmeniä kertoja. Olet tällä tarkoitushakuisesti eksyttämässä ihmisiä helvettiin, koska olet Saatanan asiamies. Kukin tehköön omat johtopäätöksensä.

        Mt 7:21-23 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Et siis osaa vastata, mitä Paavali tarkoittaa sanoessaan "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja".

        Ai niin, hän tarkoittaa tietenkin vanhan liiton tekoja, eli siis jos vanhassa liitossa noudattaa Tooraa, on kirouksen alla ja langennut pois armosta, mutta jos uudessa liitossa nuodattaa Tooraa, silloin pelastuu uudessa liitossa tehtyjen lain tekojen ansiosta. Täysin loogista.


      • C.EO
        Kristitty.net kirjoitti:

        Et siis osaa vastata, mitä Paavali tarkoittaa sanoessaan "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja".

        Ai niin, hän tarkoittaa tietenkin vanhan liiton tekoja, eli siis jos vanhassa liitossa noudattaa Tooraa, on kirouksen alla ja langennut pois armosta, mutta jos uudessa liitossa nuodattaa Tooraa, silloin pelastuu uudessa liitossa tehtyjen lain tekojen ansiosta. Täysin loogista.

        Sdfn jutuissa logiikka toimii. Sinun juttusi ovat ristiriitaiset.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Et siis osaa vastata, mitä Paavali tarkoittaa sanoessaan "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja".

        Ai niin, hän tarkoittaa tietenkin vanhan liiton tekoja, eli siis jos vanhassa liitossa noudattaa Tooraa, on kirouksen alla ja langennut pois armosta, mutta jos uudessa liitossa nuodattaa Tooraa, silloin pelastuu uudessa liitossa tehtyjen lain tekojen ansiosta. Täysin loogista.

        Sinä olet saanut ihan pätevät vastaukset typerään kysymykseesi, mutta sinulle ei mene järkipuhe perille.

        Kysymys itsellesi, jos joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin vaikuttaako tämä teko hänen pelastukseensa? Pystytkö vastaamaan?


      • Usko.Toivonen

        Mihin omiin tekoihinne teidän pelastuksenne perustuu "sdf", "CEO" "dogmatics"?


      • sdf
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Mihin omiin tekoihinne teidän pelastuksenne perustuu "sdf", "CEO" "dogmatics"?

        Uskomiseen ja parannuksen tekoon. Tekoja nekin.


      • Usko.Toivonen

        Eikös Raamattu ilmoita, että uskon vaikuttaa Jeesus / Jumala.

        16. Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne.
        ( Apt. 3. )

        12. ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.
        ( Kol. 2. )

        Minkä verran siis "sdf" katsot itse vaikuttaneesi uskoa?

        Onko usko mielestäsi omaa ansiotasi vaiko Jumalan lahja?


      • sdf
        Usko.Toivonen kirjoitti:

        Eikös Raamattu ilmoita, että uskon vaikuttaa Jeesus / Jumala.

        16. Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne.
        ( Apt. 3. )

        12. ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.
        ( Kol. 2. )

        Minkä verran siis "sdf" katsot itse vaikuttaneesi uskoa?

        Onko usko mielestäsi omaa ansiotasi vaiko Jumalan lahja?

        Sinulla ei ole uskon lahjaa, koska sinun uskosi on kuollut. Minulla on uskon lahja, koska uskoni on elävää uskoa.

        Jaak 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19


      • Usko.Toivonen

        Voisitko siis näyttää ne tekosi, jotka näyttävät meille sinun uskosi.

        Mitkä siis ovat ne tekosi, jotka sinulla on näyttää?


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sinä olet saanut ihan pätevät vastaukset typerään kysymykseesi, mutta sinulle ei mene järkipuhe perille.

        Kysymys itsellesi, jos joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin vaikuttaako tämä teko hänen pelastukseensa? Pystytkö vastaamaan?

        Kysymys itsellesi, mitä Paavali tarkoittaa sanoessaan "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


      • selitäppä_tämä
        Kristitty.net kirjoitti:

        Kysymys itsellesi, mitä Paavali tarkoittaa sanoessaan "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?

        Sinä olet kuin strutsi, joka panee päänsä pensaaseen, kun Raamatussa sanotaan, että teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mark 3:29,30: Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Sanoppa sinä nyt sitten se, että kun joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin johtaako hänen tekonsa pelastuksen menettämiseen vai käykö niin, kuten toitotat, ettei tällä teolla ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta? Sinä näsäviisas selitäppä tämä, jos pystyt. Minä vastaan ensin, että Pyhän Hengen pilkan tekeminen vie pelastuksen pois, vaikka hän olisi uskossa. Teko vaikuttaa pelastukseen. Kerro, mikä on tässä väärin ja miksi? Siinä ei ole mitään väärin.


      • selitäppä_tämä kirjoitti:

        Sinä olet kuin strutsi, joka panee päänsä pensaaseen, kun Raamatussa sanotaan, että teot vaikuttavat pelastukseen.

        Mark 3:29,30: Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Sanoppa sinä nyt sitten se, että kun joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin johtaako hänen tekonsa pelastuksen menettämiseen vai käykö niin, kuten toitotat, ettei tällä teolla ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta? Sinä näsäviisas selitäppä tämä, jos pystyt. Minä vastaan ensin, että Pyhän Hengen pilkan tekeminen vie pelastuksen pois, vaikka hän olisi uskossa. Teko vaikuttaa pelastukseen. Kerro, mikä on tässä väärin ja miksi? Siinä ei ole mitään väärin.

        No katsos kun Paavali sanoo, että pelastutte "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja", niin tämä on Silloin Jumalan sanaa, ja se tarkoittaa, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.


      • selitäppä_tämä
        Kristitty.net kirjoitti:

        No katsos kun Paavali sanoo, että pelastutte "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja", niin tämä on Silloin Jumalan sanaa, ja se tarkoittaa, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        Et vastannut, pelastuuko Pyhän Hengen pilkkaa tehnyt vai ei? Vaikuttaako hänen tekonsa pelastukseen vai ei? Vastaa tähän!!!!!


      • selitäppä_tämä kirjoitti:

        Et vastannut, pelastuuko Pyhän Hengen pilkkaa tehnyt vai ei? Vaikuttaako hänen tekonsa pelastukseen vai ei? Vastaa tähän!!!!!

        Raamattu sanoo, että Pyhän Hengen pilkkaa tehnyt ei voi pelastua. Tämä on Jumalan sana. Raamattu myös sanoo, että pelastus on yksin armosta, ei missään määrin meidän omien tekojemme ansioista. Joten yksikään ei pelastu tekimiensä tekojen ansiosta. Tämä on Jumalan sana. Selitä sinä nyt vain, mitä tarkoittaa "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


    • lärjetöntä

      Tässä keskustelussa kristitty.net korostaa armosta pelastumista. Toisissa keskusteluissa hän korottaa tooran noudattamista pelastuksen ehtona. Pääasia että saa olla eri mieltä kaikkien kanssa!

      Joko pelastumme tai sitten emme pelastu armosta!
      Vai tarkoittaako pelastuminen sitä että saa yhden tunnin olla pelastunut armosta, sitten pitää alkaa pelastamaan itse itseään yhä uudestaan loppu ikänsä?

      • En ole koskaan missään sanonut, että Tooran noudattaminen on pelastuksen ehto. Olen aina opettanut, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.


      • voitko.vastata.tähän
        Kristitty.net kirjoitti:

        En ole koskaan missään sanonut, että Tooran noudattaminen on pelastuksen ehto. Olen aina opettanut, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        Paholainen uskoo Jumalaan ja pelkää Jumalaa. Pelastuuko paholainen, koska hän uskoo, eikä hänellä ole lain tekoja?

        Jaak 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. 20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?


      • voitko.vastata.tähän kirjoitti:

        Paholainen uskoo Jumalaan ja pelkää Jumalaa. Pelastuuko paholainen, koska hän uskoo, eikä hänellä ole lain tekoja?

        Jaak 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. 20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?

        Mutta uskooko paholainen Jeesuksen sovitustyöhön? Ilmeisesti ei, koska Raamatun mukaan paholainen on heitetty helvetin liekkeihin.


    • SAWTHEWORLD

      Mietin tämän keskustelun teemaa "Pelastus yksistään armosta ilman tekoja" sen valossa, kun Raamatussa sanotaan Jaakobin kirjeen 2:17:" Usko ilman tekoja on kuollut". Tässä asetelmassahan Jaabob ikäänkuin asettaa todellisen uskon elottoman uskon vastakohdaksi.
      Monilla nykypäivän kristityillä ei ole todellista uskoa, koska he eivät tunne uskonsa kohdetta syvällisesti ja intiimisti. Tarkoitan sanalla intiimi läheistä, kahden persoonan, luomuksen ja Luojan välistä viestintää. Keskustellessaan oman aikansa uskovien kanssa Jaakob selvästi aisti, ettei kaikkien silloisten ksirtittyjen usko ollut "elävää", joka olisi saanut heidät esimerkiksi osoittamaan syvää rakkautta toisia seurakunnan hengellisiä veljiä ja sisaria kohtaan, kuten kristittyjä silloin kutsuttiin. Jaakob osoitti heille, että jopa demonitkin uskovat, että on olemassa Jumala. - Jaakob 2:19.
      Jokainen Raamattua lukeva tietää, keitä ovat demonit, joten sivuuttaan demonien tarkastelu kirjoituksessa. Muistamme ehkä erään tapauksen. Jeesus oli vierailemassa Gadaralaisten alueella. Siellä häntä vastaan hyökkäsi kaksi voimallisten demonien riivaamaa miestä. Demonit riivasivat heitä voimallisesti. Kaikki pelkäsivät näitä kahta. Minusta mielenkiintoista Jeesuksen kohdatessa heidät oli se, että nimenomaan demonit tunistivat kuka Jeesus oli sanoessaan: "Mitä tekemistä sinulla on meidän kanssamme, sinä Jumalan Poika? Oletko tullut tänne vaivaamaan meitä ennen aikojasi?" Raamattu kertoo Jeesuksen vapauttaneen miehen demoneista.– Matt. 8:28–32.
      Voimme oppia tästä tapauksesta jotakin arvokasta. Kuten me syntiset ihmiset, jotka olemme kuoleman alaisia Aadamin Ja Eevan rikkomusten takia, Jumala tuomitsee pahojen tekojen takia, kuten langenneet enkelit vedenpaisumuksen aikana. Koska silloiset Jumalan enkelipojat hylkäsivät elämänsä taivaassa ja aineellistuivat tuottaen jälkeläisiä ihmisten kanssa, joita kutsuttiin nefileiksi, Jumala tuomitsi nämä syvyyteen, jossa heitä säilytettäisiin tulevaisuudessa pitkä aika, Siksi opetuslapsi Pietari osoittaa selvästi, että teoillamme on todellakin merkitystä pelastuksemme kannalta. Mitä Pietari sitten sanoi? Hän totesi; ”Ei Jumala säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät, vaan syöksi heidät syvyyteen, pimeyden kuiluihin, ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi.” – 2. Piet. 2:4.
      Pakko mainita vielä enkeleistä, jotka vaikuttivat maanpäällä ennen vedenpaisumusta, jota aikaisemmin hiukan valotin, mitä heille tapahtui? Kuten totesimme, heidän jälkeläisensä siis nefilit kuolivat vedenpaisumuksessa, mutta heidän isänsä, siis aineellistuneet pahat enkelit palasivat takaisin taivaaseen. Mitä ajattelet, kuinka Jumala suhtautui näihin loikkareihin, joista oli tullut avaruuden terroristeja? Raamattu vastaa Juudaan kirjassa: ”Ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, [hän] pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon.” (Juud. 6) Raamattu osoitti siis selvästi, että Jumala rankaisi tottelemettomia enkeleitä synnistä, jota he tekivät. Nämä langenneet enkelit todellakin uskoivat Jumalaan, oman Luojansa olemassaoloon, mutta eivät pysyneet uskollisina.
      Pelastusta ihmisinä emme voi ansaita. Tämähän on varmasti täysin selvää kauraa kaikille kristityille ja Sanan ystäville. Tämän keskustelun avauksen tekijä on tässä täysin oikeassa. Mutta se, ettei tekoja tarvittaisi ei pidä paikkaansa. Aikaisemmin lainaamani Jaakobin kirjeen kohta tämän.
      Raamatussa kerrotaan, että ihmisen on uskottava ensiksikin siihen, että Jeesus Kristus on Herra, elämä ja ylösnousemus. Sitten on uskottava hänen Isäänsä, taivaalliseen Isäämme, jonka kirjoitettua sanaa pidämme varmasti suuressa arvossa. Kun uskomme on vahva ja sillä on perusta, siis uskomme kohteet Isä taivaassa ja Jeesus Kristus, sen jälkeen on järkevää, että meidän on osoitettava uskomme eläväksi teoillamme. Mitä tekoja siis tarvitsemme uskon lisäksi? Tulee elää ja soveltaa Jumalan sanaa jokapäiväiseen elämäämme. Lisäksi on pidettävä yhteyttä taivaaseen puhumalla Isämme kanssa.... siis rukoile! Tulee karttaa pahaa. Eikö nämä kaikki edellä mainitut tapahtuma sarjat ole siis tekoja? Ovat. Ymmärrämmekö, että huomaamattamme teemme uskoamme todeksi osoittavia tekoja. Tähän sisältyy paljon muutakin. Tila ei riitä nyt käsittelemään tätä kiinnostavaa aihetta sen enempää. Raamatuista löydämme lisää sellaisia asioita, joita kristityn tulee varoa ja karttaa. Sisäisen uskomme on oltava voimallista ja meitä kantavaa. Pelkkä pinnallisuus- kuori ei siihen riitä.
      Lopuksi. Muista Aabrahamin antamaa esimerkkiä uskosta, joka sai hänet tekoihin siis toimimaan. Mitä Jumala sanoi hänelle? Häntä pyydettiin lähtemään kauniista kotimaastaan Uurin kaupungista elämään aavikoilla pakolaisena teltoissa vaimonsa kanssa. Mitä sinä tai minä olisimme tehneet tässä tilanteessa? Minut tuntien olisin varmasti äpissyt vastaan. Mutta Aabrahamin usko oli myös tekoja!

      • tosiaankin

        Aabrahamin matka oli samantyylinen kuin Amerikan uudisasukkaiden. Ei ollut varmaa tietoa millaista tulisi olemaan uudessa paikassa.

        Kuitenkin Raamattu kertoo että jo Aabrahamin isän tarkoituksena oli muuttaa Kanaanin maahan. (1.Moos.11:31)

        Jumala ilmestyi Aabrahamille ja kehoitti jatkamaan matkaa, kun hänen isänsä oli kuollut.

        Aabraham tuli Kanaanin maahan, mutta hän eli muukalaisena siellä. Hänellä oli päämääränä taivainen kaupunki :
        Hebr.11:8 Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva. 9 Uskon kautta hän eli muukalaisena lupauksen maassa niinkuin vieraassa maassa, asuen teltoissa Iisakin ja Jaakobin kanssa, jotka olivat saman lupauksen perillisiä; 10 sillä hän odotti sitä kaupunkia, jolla on perustukset ja jonka rakentaja ja luoja on Jumala.


    • Shabbat shalom!

      • nähtyon

        Kiitos että saamme levätä edes tänään! On niin väsyttävää lukea koko ajan: "Saammeko siis tehdä syntiä?" "Silloinhan saamme tappaa..." "Annas tulla luku ja jae missä sanotaan ettei toora ole voimassa Suomessa!"

        On paljon selvempää kun tutkii Suomen lakia: Suomessa ei saa varastaa, ja Tooraa ei edes mainita!


      • Laskuntulos
        nähtyon kirjoitti:

        Kiitos että saamme levätä edes tänään! On niin väsyttävää lukea koko ajan: "Saammeko siis tehdä syntiä?" "Silloinhan saamme tappaa..." "Annas tulla luku ja jae missä sanotaan ettei toora ole voimassa Suomessa!"

        On paljon selvempää kun tutkii Suomen lakia: Suomessa ei saa varastaa, ja Tooraa ei edes mainita!

        Aamen! On aikoihin eletty, kun Syyttäjän lapsi pitää sapatin ja vielä "soittaa kelloja kadun kulmissa", että kaikki tietäisi.


      • nähtyon kirjoitti:

        Kiitos että saamme levätä edes tänään! On niin väsyttävää lukea koko ajan: "Saammeko siis tehdä syntiä?" "Silloinhan saamme tappaa..." "Annas tulla luku ja jae missä sanotaan ettei toora ole voimassa Suomessa!"

        On paljon selvempää kun tutkii Suomen lakia: Suomessa ei saa varastaa, ja Tooraa ei edes mainita!

        Onko Jumala siis tarkoittanut, että pakanoille riittää heidän maallinen lainsäädäntönsä, Toora on vain Israelille?


    • Pelastus on Yhä Uskosta joka vanhurskauttaa niin että on Oikeudenmukaisia tekoja joka kaikki on armoa että saa kokea että Pelastus on sekä Teosta että Uskosta . Jos toinen jää pois niin sitä ei ihminen Pelastuu armosta eikä ollenkaan.

      • Ei että pelastus on sekä teosta että uskosta? Mitä osaa "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" sinä et ymmärrä?


      • vastaa.jos.pystyt
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ei että pelastus on sekä teosta että uskosta? Mitä osaa "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja" sinä et ymmärrä?

        Sinä julistat väärä evankeliumia väittämällä, ettei teot vaikuta pelastukseen millään tavalla. Tämä on emävalhe. Paavali ei tarkoita sitä, mitä sinä väität.

        Raamatun mukaan teot vaikuttavat siihen onko uskoa. Usko ilman tekoja on kuollut.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Sanoppa sinä nyt sitten se, että kun joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin johtaako hänen tekonsa pelastuksen menettämiseen vai käykö niin, kuten toitotat, ettei tällä teolla ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta? Sinä näsäviisas selitäppä tämä, jos pystyt. Et ole pystynyt!!!!!!!!!!

        Mark 3:29,30: Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Minä vastaan ensin, että Pyhän Hengen pilkan tekeminen vie pelastuksen pois, vaikka hän olisi uskossa. Teko vaikuttaa pelastukseen. Kerro, mikä on tässä vastauksessa on väärin ja miksi? Siinä ei ole mitään väärin.


      • vastaa.jos.pystyt kirjoitti:

        Sinä julistat väärä evankeliumia väittämällä, ettei teot vaikuta pelastukseen millään tavalla. Tämä on emävalhe. Paavali ei tarkoita sitä, mitä sinä väität.

        Raamatun mukaan teot vaikuttavat siihen onko uskoa. Usko ilman tekoja on kuollut.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Sanoppa sinä nyt sitten se, että kun joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin johtaako hänen tekonsa pelastuksen menettämiseen vai käykö niin, kuten toitotat, ettei tällä teolla ole mitään vaikutusta pelastuksen kannalta? Sinä näsäviisas selitäppä tämä, jos pystyt. Et ole pystynyt!!!!!!!!!!

        Mark 3:29,30: Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin.» He näet olivat sanoneet, että Jeesuksessa oli saastainen henki.

        Minä vastaan ensin, että Pyhän Hengen pilkan tekeminen vie pelastuksen pois, vaikka hän olisi uskossa. Teko vaikuttaa pelastukseen. Kerro, mikä on tässä vastauksessa on väärin ja miksi? Siinä ei ole mitään väärin.

        Kerro sinä, mitä tarkoittaa "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"? Kas vain, et pysty tähän vastaamaan mitään, sinä olet päättänyt, että teot vaikuttavat pelastukseen ja olen kirouksen alla ja langennut pois armosta.


      • vastaa.jos.pystyt
        Kristitty.net kirjoitti:

        Kerro sinä, mitä tarkoittaa "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"? Kas vain, et pysty tähän vastaamaan mitään, sinä olet päättänyt, että teot vaikuttavat pelastukseen ja olen kirouksen alla ja langennut pois armosta.

        Et pystynyt vastaamaan kysymykseeni. Sinä vastaat toisella kysymyksellä, koska sinun oppisi on väärää evankeliumia, jolla et pysty oikeita vastauksia antamaan. Oppisi ei toimi, koska et ymmärrä, mitä Paavali on alun perin ko. asialla tarkoittanut.

        Siis vielä kerran. Jos joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin vaikuttaako hänen syntinen tekonsa pelastumiseen vai ei? Vastaa tähän???? Minä vastasin jo edellä.


      • vastaa.jos.pystyt kirjoitti:

        Et pystynyt vastaamaan kysymykseeni. Sinä vastaat toisella kysymyksellä, koska sinun oppisi on väärää evankeliumia, jolla et pysty oikeita vastauksia antamaan. Oppisi ei toimi, koska et ymmärrä, mitä Paavali on alun perin ko. asialla tarkoittanut.

        Siis vielä kerran. Jos joku tekee Pyhän Hengen pilkkaa, niin vaikuttaako hänen syntinen tekonsa pelastumiseen vai ei? Vastaa tähän???? Minä vastasin jo edellä.

        Vastaa nyt vain, mitä tarkoittaa "ette tekojen kautta" ja "ilman lain tekoja"?


    • minä-se-olen

      Mitä jos pelastus ei olisikaan yksin armosta ilman tekoja? Olisiko se paha asia? Oikeuttaisiko se vihaamaan sellaisia ihmisiä, jotka eivät pidä totena sitä, että pelastus on yksin armosta ilman tekoja?

      • niinpä-

        Jumala pelastaa ne, jotka tekevät parannuksen. Synnit saa anteeksi, kun tekee parannuksen. Siitä on kyse. Jos joku ei koskaan tee parannusta, ei ole sovitusuhriakaan eikä armoa. Sen takia kenelläkään ei ole uskoa, jos ei ole tekoja. Teoilla osoitetaan usko.

        Ap.t 2:19 Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, 20 että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

        Jaak 2:17 Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. 18 Ehkä joku nyt sanoo: »Sinulla on usko, minulla teot.» Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. 19 Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet – pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. 20 Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?


      • Se olisi paha asia, silloin ihminen voisi kerskata omista ansioistaan. Silloin ihminen olisi kirottu ja langennut pois armosta.


    • Se on armoa että löydämme Jumalan Tie mitä Hän tekee oman Voiman kautta ja vie ja mitä Hän on luonnut meissä jos ollaan Kristuksessa. Mutta jos emme ole Kristuksessa vaan tekohurskaita joka lukee kirja niin kuin kuollut kirja joka ei saa aikaan että Jumalan Voima (joka kiellät Kristitty net) ja mitä se saa aikaan meidän kautta niitä TEOT JA NIITÄ HEDELMÄT ETTÄ VOIMME RAKASTAA LÄHIMMÄINEN NIINKUIN ITSEMME. JA AUTTAA HEITÄ. JA VOIN JOPA VANNOA ETTÄ ET RAKASTAA ITSEÄ KUN TEET SYNNIN TEOT JA M.M. PILKKAAT JA HERJAAT USKOVIA TÄÄLLÄ JA VÄITÄT JA PILKKAAT ETTÄ ME MUKAMAS PUHUTAAN OMISTA TEOISTA VAIKKA ME KOKO AJAN PUHUTAAN JUMALAN TEOISTA JOKA HÄN,, PUU ANTAA OKSAN KAUTTA JOKA ON YMPATTU OIKEAN JALOON ÖLJYPUUHUN. TE JUDAISTIT OLETTE VILLIÖLJYPUITA JA TEIDÄN HEDELMÄT EI OLE SYOTÄVIÄ KOSKA VIHATTE ITSEÄNNE JOS TEILLÄ OLIS JÄRKEÄ JA NÄKISITTE SYNTINNE JOKA VIE TEIDÄT HELVETTIIN NIINKUIN IANKAIKKISEN KUOLEMAN TUOMION JOKA OLETTE MINUNKIN PÄÄLLE LAUSUNEET. TEE PARANNUS . EHKÄ JUMALA SUA VIELÄ TEITÄ ARMAHDATTE VIELÄ??

      • Rauhoitu ja lopeta se huutaminen.


    • defsw

      Tärkeä viesti kuuluu spämmätä foorumille useita kertoja.

      Täällä on jo aikaisemmin tutkittu ja arvosteltu nimimerkki "Kristitty.net"in kirjoituksia mutta on ehkä aiheellista kerätä niitä yhteen. Hyvin todennäköistä on, että hän käyttää useita eri nimimerkkejä tänne kirjoittaessaan. Hän on terrorisoinut näitä sivuja jo usean vuoden ajan.

      Omalla kotisivullaan Kristitty.net esiintyy nimellä Lauri Rantala ja hän ilmoittaa olevansa messiaaninen suomalainen Ryttylästä. Tuon kotisivun perusteella emme kuitenkaan voi tietää, että hän todella on tuo henkilö, kuka tahansa voisi ladata tuollaisen kotisivun nettiin.

      Mitä tarkoittaa suomalainen messiaaninen, tähän asti olen aina pitänyt messiaanisia ihmisiä juutalaisina, jotka uskovat Jeesukseen. Rantala ei täytä oikein messiaanisuuden periaatteita, onkohan hänet edes ympärileikattu.

      Kristitty.net esiintyy Tooran asiantuntijana ja hän vaatii uskovaisia noudattamaan Mooseksen lakia.Toorassa kerrotaan, että israelilaiset rabbit opettivat kansalle Mooseksen lakia. He opettivat siis omaa kansaansa, israelilaisia. Missään ei kerrota, että he olisivat alkaneet opettamaan vieraita kansoja pakottamalla ja tyrkyttämällä heille Mooseksen lakia. Kristitty. net ei suostu pysymään omassa seurakunnassaan ja opettamaan siellä oleville ihmisille lakia, niinkuin hänen kuuluisi tehdä, jos hän toimisi Mooseksen lain ja rabbien esimerkin mukaan. Kristitty. net änkeää itsensä tänne helluntailaisten sivustolle ja jo vuosikausia on terrorisoinut näitä keskusteluja lakiopetuksella, jota kukaan ei kaipaa.

      Kristitty.net kopioi Vanhasta Testamentista ja Uudesta Testamentista jakeita sattumanvaraisesti eikä hän selvästikään ymmärrä kopioimiaan jakeita eikä haluakaan ymmärtää. Hän haluaa vain syyllistää ihmisiä raamatunjakeiden avulla.Hän opettaa, että sinä pelastut yksin armosta, mutta älä kuitenkaan kuvittele, että sinä pelastuisit, sillä Mooseksen laki tuomitsee sinut helvettiin, jos olet elämässäsi tehnyt minkä tahansa pienen synnin. Mooseksen hän on nostanut Jumalaksi ja Jumalan Sanan yläpuolelle. Totuus ja armo on unohdettu. Omassa seurakunnassaan hän voisi tietysti opettaa mitä tahansa mutta tänne hänen ei tarvitse tulla tyrkyttämään lakejaan.

      Kristitty.net ei ole Tooran asiantuntija eikä pätevä opettamaan ketään. Myöskään Uutta Testamenttia hän ei tunne juuri ollenkaan eikä haluakaan kaikesta päätellen ymmärtää. Hän ei ole uudestisyntynyt kristitty.

      • "Missään ei kerrota, että he olisivat alkaneet opettamaan vieraita kansoja pakottamalla ja tyrkyttämällä heille Mooseksen lakia."

        Raamattu sanoo, että Tooraa opetettiin myös muukalaisille:

        "Kokoa kansa, miehet, naiset ja lapset sekä muukalaiset, jotka asuvat porttiesi sisäpuolella, että he kuulisivat sen ja oppisivat pelkäämään Herraa, teidän Jumalaanne, ja tarkoin pitämään kaikki tämän lain sanat," (5. Moos. 31:12)

        Raamattu sanoo, että pakanat kaukaisista maista tulevat Jerusalemiin kuulemaan Tooraa ja viettämään lehtimajanjuhlaa:

        "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki (Toora), Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan." (Miika 4:1-3)

        "Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta. Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa." (Sak. 14:16-19)

        Onko Toora vain Israelille? Siinä tapauksessa kymmenen käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky on vain Israelille ja me pakanat saamme tappaa, varastaa, tehdä huorin ja polttaa lapsia Molokille.

        "Hän opettaa, että sinä pelastut yksin armosta, mutta älä kuitenkaan kuvittele, että sinä pelastuisit, sillä Mooseksen laki tuomitsee sinut helvettiin, jos olet elämässäsi tehnyt minkä tahansa pienen synnin."

        Missä kohtaa minä olen opettanut, että joutuu helvettiin, jos tekee minkä tahansa pienen synnin? Näin opettavat sdf ja dogmatiks, jotka eivät usko Raamatun totuutta, että pelastus on yksin armosta. Minä en sellaista opeta. Kerro missä kohtaa Tooraa Jumalan pyhä laki tuomitsee kenetkään helvettiin? Luku ja jae kiitos.

        "Mooseksen hän on nostanut Jumalaksi ja Jumalan Sanan yläpuolelle."

        Enkä ole. Mooses oli pelkkä välimies. Hän välitti meille Jumalan sanan. Mooseksen laki ei ole peräisin Moosekselta, vaan Jumalalta. Kristityt ovat omassa päässään tehneet Jumalan pyhästä, vanhurskaasta ja hyvästä laista ihmisten lain, jota ei ole pakko noudattaa. Meidän tulee tietenkin noudattaa Jumalan antamia käskyjä, se ei ole Mooseksen palvomista, vaan Jumalan.


    • antilate

      Kristitty.net,kirjoit taas kerran täyttä valhette. Mooseksen lakia ei ole koskaan laitettu pakanoitten täytetäväksi. Sinä valehtelit suoraan Raamatun Sanaa vastaa.
      Pakanoista on kirjoittu: olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;
      Mooseksen laki oli lupauksen liitto. Joka ne täyttää, on niistä elävä.
      Mutta kun olet täynnä pahuutta ja kaikkea jumalattomuutta, niin et halua ymmärtää edes yksikertaista suomen kielen lausetta. Olet täysin paha ja paatunut. Olet tukkinut korvaasi ja silmäsi näkemästä Jumalan Sanan Totuutta. Haluat elää pahuudessa ja pimeydessä.

      • Ai Mooseksen lakia ei ole koskaan laitettu pakanoiden täytettäväksi? Eli siis kymmenen käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky eivät koske pakanoita, pakana saa siis tappaa, varastaa, tehdä huorin ja polttaa lapsiaan Molokille? Pakananko ei tarvitse rakastaa Jumalaa yli kaiken eikä lähimmäistä niin kuin itseä?

        "Pakanoista on kirjoittu: olitte vailla Israelin kansalaisoikeutta ja vieraat lupauksen liitoille, ilman toivoa ja ilman Jumalaa maailmassa;"

        Aivan, pakanat olivat ennen uskoon tuloaan vieraat lupauksen liitoille, mutta miten tuo jatkuukaan:

        "mutta nyt, kun olette Kristuksessa Jeesuksessa, olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä. Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden, kun hän omassa lihassaan teki tehottomaksi käskyjen lain säädöksinensä, luodakseen itsessänsä nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, tehden rauhan, ja yhdessä ruumiissa sovittaakseen molemmat Jumalan kanssa ristin kautta, kuolettaen itsensä kautta vihollisuuden. Ja hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka kaukana olitte, ja rauhaa niille, jotka lähellä olivat; sillä hänen kauttansa on meillä molemmilla pääsy yhdessä Hengessä Isän tykö. Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus," (Ef. 2:13-20)

        Huomaa, me olemme Kristuksen kautta Jumalan perhettä, Jeesus on purkanut pakanoita ja juutalaisia erottavan vihollisuuden muurin ja meidät pakanat on uskon kautta oksastettu Israeliin.

        Jos Mooseksen lakia ei ole koskaan pantu pakanoiden täytettäväksi, miksi laki tuli lukea myös pakanoille ja miksi pakanat tulevat Raamatun mukaan Jerusalemiin kuulemaan Tooraa ja viettämään lehtimajanjuhlaa?

        "Kokoa kansa, miehet, naiset ja lapset sekä muukalaiset, jotka asuvat porttiesi sisäpuolella, että he kuulisivat sen ja oppisivat pelkäämään Herraa, teidän Jumalaanne, ja tarkoin pitämään kaikki tämän lain sanat," (5. Moos. 31:12)

        "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki (Toora), Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan." (Miika 4:1-3)

        "Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta. Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa." (Sak. 14:16-19)


      • 19 Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,
        20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
        21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
        ( Gal.2 )




        8 Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi.
        9 Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
        10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee.
        11 Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska vanhurskas on elävä uskosta.
        12 Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: Joka ne täyttää, on niistä elävä.
        13 Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu.
        ( Gal.3 )


      • Saviseutulainen kirjoitti:

        19 Sillä minä olen lain kautta kuollut pois laista, elääkseni Jumalalle. Minä olen Kristuksen kanssa ristiinnaulittu,
        20 ja minä elän, en enää minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.
        21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.
        ( Gal.2 )




        8 Ja koska Raamattu edeltäpäin näki, että Jumala vanhurskauttaa pakanat uskosta, julisti se Aabrahamille edeltäpäin tämän hyvän sanoman: Sinussa kaikki kansat tulevat siunatuiksi.
        9 Niinmuodoin ne, jotka perustautuvat uskoon, siunataan uskovan Aabrahamin kanssa.
        10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee.
        11 Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska vanhurskas on elävä uskosta.
        12 Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: Joka ne täyttää, on niistä elävä.
        13 Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu.
        ( Gal.3 )

        Tarkoittaako lain kautta kuollut pois laista, että nyt saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin?

        sdf ja dogmatiks ja kumppanit ja muut, jotka opettavat, että omien tekojen kautta pelastutaan, ovat kirouksen alla ja langenneet pois armosta. Minä opetan, että ihminen pelastuu yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        Kerro vielä, missä kohtaa Raamattua sanotaan, että saamme rikkoa ainuttakaan Tooran käskyä?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tarkoittaako lain kautta kuollut pois laista, että nyt saa tappaa, varastaa ja tehdä huorin?

        sdf ja dogmatiks ja kumppanit ja muut, jotka opettavat, että omien tekojen kautta pelastutaan, ovat kirouksen alla ja langenneet pois armosta. Minä opetan, että ihminen pelastuu yksin armosta, ilman mitään omia tekoja.

        Kerro vielä, missä kohtaa Raamattua sanotaan, että saamme rikkoa ainuttakaan Tooran käskyä?

        >>sdf ja dogmatiks ja kumppanit ja muut, jotka opettavat, että omien tekojen kautta pelastutaan, ovat kirouksen alla ja langenneet pois armosta. <<

        Kuinka monta kertaa minun pitää sinua oikaista, etten ole koskaan sellaista sanonut. Sinä ivallisesti vääristelet toisten sanomisia, koska sinä palvelet Saatanaa.


      • sdf kirjoitti:

        >>sdf ja dogmatiks ja kumppanit ja muut, jotka opettavat, että omien tekojen kautta pelastutaan, ovat kirouksen alla ja langenneet pois armosta. <<

        Kuinka monta kertaa minun pitää sinua oikaista, etten ole koskaan sellaista sanonut. Sinä ivallisesti vääristelet toisten sanomisia, koska sinä palvelet Saatanaa.

        Koska sinä opetat, että pelastuksen menettää, jos ei oikein noudata Tooraa, sinä toisin sanoen opetat, että omien tekojen kautta pelastutaan. Olet kirouksen alla ja langennut pois armosta.


    • defsw

      <<<<<<<Raamattu sanoo, että Tooraa opetettiin myös muukalaisille:

      "Kokoa kansa, miehet, naiset ja lapset sekä muukalaiset, jotka asuvat porttiesi sisäpuolella, että he kuulisivat sen ja oppisivat pelkäämään Herraa, teidän Jumalaanne, ja tarkoin pitämään kaikki tämän lain sanat," (5. Moos. 31:12) >>>>>>

      Tässä on nyt hyvä esimerkki siitä, että Kristitty.net ei ymmärrä Tooraa. Tuossa puhutaan muukalaisista mutta siinä puhutaan niistä muukalaisista, jotka asuivat israelilaisten keskuudessa. Heille opetettiin Tooraa samalla kuin israelilaisillekin.

      Se vastaa sitä tilannetta, jos minä liittyisin juutalaiseen seurakuntaan, minullekin opetettaisiin silloin siellä Tooraa.

      Tuota Kristitty.netin esittämää kohtaa ei voida käyttää puolustuksena sille, että hän hyökkää tänne tyrkyttämään meille Tooraansa, jota hän ei ymmärrä. Älytön tyyppi. Hän tekee koko ajan virheitä, jotka paljastavat hänen tyhmyytensä ja kyvyttömyytensä ymmärtää Raamattua.

      Kristitty.net on itse sanonut, että hän vihaa helluntailaisia. Viha on hänen motiivinsa ja halu sotkea keskustelut täällä.

      • "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki (Toora), Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan." (Miika 4:1-3)

        Puhutaanko tässä Israelin keskuudessa asuvista muukalaisista?

        "Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta. Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa." (Sak. 14:16-19)

        Puhutaanko tässä Israelin keskuudessa asuvista muukalaisista?

        Missä kohtaa minä olen sanonut vihaavani helluntailaisia? Levittelet perättömiä juoruja ja valheita.

        "hyökkää tänne tyrkyttämään meille Tooraansa"

        Toora on Jumalan pyhä, vanhurskas ja hyvä laki. Jumalan sanaako ei saisi "tyrkyttää" ihmisille?


      • defsw
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, ja se on oleva korkein kukkuloista, ja sinne virtaavat kansat. Monet pakanakansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki (Toora), Jerusalemista Herran sana." Ja hän tuomitsee monien kansojen kesken, säätää oikeutta väkeville pakanakansoille, kaukaisiin maihin saakka. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan." (Miika 4:1-3)

        Puhutaanko tässä Israelin keskuudessa asuvista muukalaisista?

        "Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta. Ja jos egyptiläisten sukukunta ei käy eikä tule sinne ylös, ei tule sitä heillekään; vaan heitä on kohtaava se vitsaus, millä Herra rankaisee niitä pakanakansoja, jotka eivät tule sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa. Tämä on oleva egyptiläisten synnin palkka ja kaikkien niiden pakanakansojen synnin palkka, jotka eivät käy sinne ylös viettämään lehtimajanjuhlaa." (Sak. 14:16-19)

        Puhutaanko tässä Israelin keskuudessa asuvista muukalaisista?

        Missä kohtaa minä olen sanonut vihaavani helluntailaisia? Levittelet perättömiä juoruja ja valheita.

        "hyökkää tänne tyrkyttämään meille Tooraansa"

        Toora on Jumalan pyhä, vanhurskas ja hyvä laki. Jumalan sanaako ei saisi "tyrkyttää" ihmisille?

        Kristitty.net paljastaa tuossa älyttömän tyhmyytensä koko kansa nähtäville. Pakanakansat lähtevät itse vapaaehtoisesti kuulemaan Tooraa. Tuo viittaa tuhatvuotiseen valtakunataan. Ei tuotakaan voi käyttää perusteluna Tooran tyrkyttämiseen tällä sivustolla, ei varsinkaan sellainen ihminen, joka ei ymmärrä Toorasta yhtään mitään.


      • defsw kirjoitti:

        Kristitty.net paljastaa tuossa älyttömän tyhmyytensä koko kansa nähtäville. Pakanakansat lähtevät itse vapaaehtoisesti kuulemaan Tooraa. Tuo viittaa tuhatvuotiseen valtakunataan. Ei tuotakaan voi käyttää perusteluna Tooran tyrkyttämiseen tällä sivustolla, ei varsinkaan sellainen ihminen, joka ei ymmärrä Toorasta yhtään mitään.

        Tietysti kansat lähtevät vapaaehtoisesti kuulemaan Tooraa, ei Jumala voi pakottaa ketään. Mutta tässä ei puhuta Israelin keskuudessa asuvista muukalaisista, vaan kaukaisilla mailla asuvista muukalaisista, ja he tulevat kuulemaan Tooraa ja viettämään lehtimajanjuhlaa.

        Oletko vakaasti sitä mieltä, että Toora koskee pakanoita tuhatvuotisessa valtakunnasssa, mutta ei ennen sitä?


      • defsw kirjoitti:

        Kristitty.net paljastaa tuossa älyttömän tyhmyytensä koko kansa nähtäville. Pakanakansat lähtevät itse vapaaehtoisesti kuulemaan Tooraa. Tuo viittaa tuhatvuotiseen valtakunataan. Ei tuotakaan voi käyttää perusteluna Tooran tyrkyttämiseen tällä sivustolla, ei varsinkaan sellainen ihminen, joka ei ymmärrä Toorasta yhtään mitään.

        Kymmenen käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky löytyvät Toorasta. Toora Paavalin mukaan on pyhä, vanhurskas ja hyvä. Mitä pahaa on Tooran "tyrkyttämisessä"?


      • defsw kirjoitti:

        Kristitty.net paljastaa tuossa älyttömän tyhmyytensä koko kansa nähtäville. Pakanakansat lähtevät itse vapaaehtoisesti kuulemaan Tooraa. Tuo viittaa tuhatvuotiseen valtakunataan. Ei tuotakaan voi käyttää perusteluna Tooran tyrkyttämiseen tällä sivustolla, ei varsinkaan sellainen ihminen, joka ei ymmärrä Toorasta yhtään mitään.

        " Myös jos joku muukalainen, joka ei ole sinun kansaasi Israelia, tulee kaukaisesta maasta sinun nimesi tähden-sillä sielläkin kuullaan sinun suuresta nimestäsi, väkevästä kädestäsi ja ojennetusta käsivarrestasi-jos hän tulee ja rukoilee kääntyneenä tähän temppeliin päin, niin kuule taivaasta, asuinpaikastasi, häntä ja tee kaikki, mitä muukalainen sinulta rukoilee, että kaikki maan kansat tuntisivat sinun nimesi ja pelkäisivät sinua, samoin kuin sinun kansasi Israel, ja tulisivat tietämään, että sinä olet ottanut nimiisi tämän temppelin, jonka minä olen rakentanut." (1. Kun. 8:41-43)


      • defsw
        Kristitty.net kirjoitti:

        Kymmenen käskyä ja rakkauden kaksoiskäsky löytyvät Toorasta. Toora Paavalin mukaan on pyhä, vanhurskas ja hyvä. Mitä pahaa on Tooran "tyrkyttämisessä"?

        Jos et ymmärrä, mitä pahaa on tyrkyttämisessä, niin ei sitä toiset voi sinulle selittää. Se jää sinulta iäksi ymmärtämättä niinkuin Tooran sisältökin.

        Sinä käytät Tooraa ihmisten syyllistämiseen, se ei ole koskaan ollut Tooran tarkoitus, sinä luet Raamattua niinkuin Piru sitä lukee. Pirullinen ihminen sinä olet ja älyttömän tyhmä.


      • defsw kirjoitti:

        Jos et ymmärrä, mitä pahaa on tyrkyttämisessä, niin ei sitä toiset voi sinulle selittää. Se jää sinulta iäksi ymmärtämättä niinkuin Tooran sisältökin.

        Sinä käytät Tooraa ihmisten syyllistämiseen, se ei ole koskaan ollut Tooran tarkoitus, sinä luet Raamattua niinkuin Piru sitä lukee. Pirullinen ihminen sinä olet ja älyttömän tyhmä.

        Ai siis Jumalan pyhää sanaa ei saa tyrkyttää ihmisille?


    • antitoraisti

      Kristitty.net, sinulle Jumalan Sana ei ole pyhä, vaan vaan sinä tallaat Jumalan ilmoituksen jalkoihisi.
      "Pirullinen ihminen sinä olet ja älyttömän tyhmä".

      • Minulle koko Jumalan sana on pyhä, niin Toora kuin profeetat ja kirjoitukset ja Uusi testamentti. Mutta kristittyjen mielestä Toora on saastainen, julma ja hirveä.


      • fvrrfrf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Minulle koko Jumalan sana on pyhä, niin Toora kuin profeetat ja kirjoitukset ja Uusi testamentti. Mutta kristittyjen mielestä Toora on saastainen, julma ja hirveä.

        Missä kaikki kristityt ovat tuolla tavalla sanoneet? Sinä kykenet vain valehtelemaan etkä sinä ymmärrä Jumalan Sanasta yhtään mitään.


      • Kristitty.net
        fvrrfrf kirjoitti:

        Missä kaikki kristityt ovat tuolla tavalla sanoneet? Sinä kykenet vain valehtelemaan etkä sinä ymmärrä Jumalan Sanasta yhtään mitään.

        Näköjään tällä foorumilla Toora ei pidetä pyhänä Jumalan sanana, vanhurskaana ja hyvänä lakina, vaan väitetään, että se on kumottu ja kuopattu tai että se on vain Israelille.


      • Laskuntulos

        Tora-sanan etymologiasta ei olla varmoja. Sillä on seuraavia merkityksiä:
        1. Profeettojen julistamaan Jumalan sana.
        2. Pappien neuvoja ja opetuksia.
        3. Yleistä Jumalan ilmoitusta
        4. Kivitauluihin kirjoitettu kymmenen käskyä.
        5. Oppi ja opetus
        6. Viisi Mooseksen kirjaa.
        7. Jumalan lain ja opin kokonaisuus.

        Toraistit kertokaa mitä tarkoitatte sanalla Toora. Tässä teille seitsemän eri ehdotusta.


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Tora-sanan etymologiasta ei olla varmoja. Sillä on seuraavia merkityksiä:
        1. Profeettojen julistamaan Jumalan sana.
        2. Pappien neuvoja ja opetuksia.
        3. Yleistä Jumalan ilmoitusta
        4. Kivitauluihin kirjoitettu kymmenen käskyä.
        5. Oppi ja opetus
        6. Viisi Mooseksen kirjaa.
        7. Jumalan lain ja opin kokonaisuus.

        Toraistit kertokaa mitä tarkoitatte sanalla Toora. Tässä teille seitsemän eri ehdotusta.

        Toora tarkoittaa näistä kaikkia. Ja uudessa liitossa koko Jumalan opetus kirjoitetaan meidän sydämiimme (Jer. 31:33).


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Toora tarkoittaa näistä kaikkia. Ja uudessa liitossa koko Jumalan opetus kirjoitetaan meidän sydämiimme (Jer. 31:33).

        Ko Raamatun paikka tarkoittaa, että uuden liiton uudestisyntyneen uskovaisen sydämeen tulee asumaan Pyhä Henki. Hän on "oppi ja opetus". Hän johdattaa kaikkeen totuuteen. Me olemme Pyhän Hengen temppeli. Meillä on opettajana elävä persoona ei kuollut kirjain.


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Ko Raamatun paikka tarkoittaa, että uuden liiton uudestisyntyneen uskovaisen sydämeen tulee asumaan Pyhä Henki. Hän on "oppi ja opetus". Hän johdattaa kaikkeen totuuteen. Me olemme Pyhän Hengen temppeli. Meillä on opettajana elävä persoona ei kuollut kirjain.

        Jos se tarkoittaisi sitä, Jeremia kirjoittaisi, että uudessa liitossa Pyhä Henki tulee asumaan sydämeen. Mutta hän ei sano niin. Hän sanoo, että uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Miten "Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme" muka tarkoittaisi, että Pyhä Henki tulee asumaan sydämiimme? Keksit aivan omiasi. Raamattu sanoo, että uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme, tämä on Jumalan sana.


    • Sillätavoin Raamatun käskyjä tulee noudattaa, että ei pahoita Jeesuksen mieltä. Kaikki pahat teot pahoittavat Jeesuksen mielen, ja siksi aito uskova välttää tekemästä mitään sellaista. Raamatusta löytyvät tärkeimmät käskyt joita uskovan tulee noudattaa, mutta ei saa erehtyä ajattelemaan, että käskyjä noudattamalla saa pelastuksen, sillä pelastus tulee yksin armosta Jeesuksen pelastustyön ansiosta.

    • antitoraisti

      Kristitty.net, sinun sydämesi on vallannut tämän maailman jumala.
      Sinä tottelet ja teet ja kirjoitat sinun jumalasi ajatuksia ja tekoja. Kirjoitit valheen:"koko Jumalan opetus kirjoitetaan meidän sydämiin". Ensinnäkin sinä et kuulu kristtyihin eikä Jumala kirjoita sinun, jumalattoman sydämeen. Ei edes kenenkään uskovan, Jeesuksen seurajaajan sydämeen kirjoteta Jumalan koko opetusta.

      • "Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." (Jer. 31:33)

        Raamattu sanoo, että uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Tämä on Jumalan sana.


      • Usko.Toivonen

        Tooran mukaan tulisi uhrata eläinuhreja, kivittää haureuden harjoittajat jne..

        Mutta mitään tällaista ei Jumala ole kirjoittanut uuden luomuksen Jeesuksessa Kristuksessa sydämeen.

        Eihän kukaan tahdo pilkata armon Henkeä, polkemalla jalkoihinsa Jeesus, Jumalan Poika, ja Hänen antamaansa kertakaikkista, täydellistä, uhria.


      • Usko.Toivonen kirjoitti:

        Tooran mukaan tulisi uhrata eläinuhreja, kivittää haureuden harjoittajat jne..

        Mutta mitään tällaista ei Jumala ole kirjoittanut uuden luomuksen Jeesuksessa Kristuksessa sydämeen.

        Eihän kukaan tahdo pilkata armon Henkeä, polkemalla jalkoihinsa Jeesus, Jumalan Poika, ja Hänen antamaansa kertakaikkista, täydellistä, uhria.

        Tooran mukaan tulisi rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseä. Toora on rakkauden laki, mikä unohtuu monelta. Ja Raamatun sana on, että uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme.

        Kerro missä kohtaa Raamattua kerrotaan, että eläinuhrit ja kivitystuomiot on kumottu?

        Onko se armon Hengen pilkkaamista, että noudattaa Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää lakia?


      • tosiaankin

        Uudessa testamentissa kehoitetaann uhraamaan kiitosuhria, siis ylistämään Jumalaa.

        Voiko kristitty.net osoittaa jonkun uuden testamentin kohdan joka selvästi sanoo että meidän tulee jatkaa uhraamista?

        Kristitty.net ei edes tiedä mikä on pyhä ja vanhurskas laki. Onko se silmä silmästä?


      • Usko.Toivonen

        Uuden Testamentin tekstien mukaan uskovat, Jeesuksen pyhät, uudet luomukset Kristuksessa, eivät poistaneet pahaa keskuudestaan kivittämällä.
        Eivätkä myöskään uhrauttaneet eläinuhreja puolestaan.

        Jeesuksen pyhiä kylläkin kivitettiin kuoliaaksi isien lain pohjalta, vielä Herran Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeenkin.


      • tosiaankin kirjoitti:

        Uudessa testamentissa kehoitetaann uhraamaan kiitosuhria, siis ylistämään Jumalaa.

        Voiko kristitty.net osoittaa jonkun uuden testamentin kohdan joka selvästi sanoo että meidän tulee jatkaa uhraamista?

        Kristitty.net ei edes tiedä mikä on pyhä ja vanhurskas laki. Onko se silmä silmästä?

        Voin osoittaa. Paavali osallistui nasiirilupauksen toimittamiseen, johon kuului uhri. Raamattu ei missään kohtaa anna meidän ymmärtää, että Jumalan apostoli olisi tässä tapauksessa tehnyt syntiä.


      • Usko.Toivonen kirjoitti:

        Uuden Testamentin tekstien mukaan uskovat, Jeesuksen pyhät, uudet luomukset Kristuksessa, eivät poistaneet pahaa keskuudestaan kivittämällä.
        Eivätkä myöskään uhrauttaneet eläinuhreja puolestaan.

        Jeesuksen pyhiä kylläkin kivitettiin kuoliaaksi isien lain pohjalta, vielä Herran Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeenkin.

        Eivät tietenkään kivittäneet, koska he Rooman vallan alla eivät saaneet tappaa ketään.


      • Usko.Toivonen kirjoitti:

        Uuden Testamentin tekstien mukaan uskovat, Jeesuksen pyhät, uudet luomukset Kristuksessa, eivät poistaneet pahaa keskuudestaan kivittämällä.
        Eivätkä myöskään uhrauttaneet eläinuhreja puolestaan.

        Jeesuksen pyhiä kylläkin kivitettiin kuoliaaksi isien lain pohjalta, vielä Herran Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeenkin.

        Kerro missä kohtaa Tooraa käsketään kivittää Mooseksen lupaaman profeetan seuraajat?


      • tosiaankin kirjoitti:

        Uudessa testamentissa kehoitetaann uhraamaan kiitosuhria, siis ylistämään Jumalaa.

        Voiko kristitty.net osoittaa jonkun uuden testamentin kohdan joka selvästi sanoo että meidän tulee jatkaa uhraamista?

        Kristitty.net ei edes tiedä mikä on pyhä ja vanhurskas laki. Onko se silmä silmästä?

        "Kristitty.net ei edes tiedä mikä on pyhä ja vanhurskas laki. Onko se silmä silmästä?"

        Koko Raamattu on Jumalan pyhä, vanhurskas ja hyvä laki.


      • Usko.Toivonen

        Eiköhän isien lain oppineet tunteneet lain, jonka perusteella Stefanus ja muut Jeesuksen pyhät, Herranaan Jeesusta avukseen huutavat tuhottiin.
        Tämä siis siitä huolimatta, että Rooma hallitsi.

        Sama pätee haureuden harjoittajiinkin, Mooseksen lain säädökset sitä vaati, "poista paha keskuudestasi".

        Tätä Jumala ei kirjoittanut niiden sydämiin, joihin Jumalan rakkaus vuodatettiin, eli uusien luomusten Kristuksessa sydämiin.


      • Usko.Toivonen kirjoitti:

        Eiköhän isien lain oppineet tunteneet lain, jonka perusteella Stefanus ja muut Jeesuksen pyhät, Herranaan Jeesusta avukseen huutavat tuhottiin.
        Tämä siis siitä huolimatta, että Rooma hallitsi.

        Sama pätee haureuden harjoittajiinkin, Mooseksen lain säädökset sitä vaati, "poista paha keskuudestasi".

        Tätä Jumala ei kirjoittanut niiden sydämiin, joihin Jumalan rakkaus vuodatettiin, eli uusien luomusten Kristuksessa sydämiin.

        Onko täysin mahdoton ajatus, että juutalaiset kiivaudessaan rikkoivat sekä Tooran että Rooman määräyksiä?


      • Usko.Toivonen

        Saattoivat hyvinkin olla kiivaita, mutta heidän tuli alistaa tuomiot neuvoston päätöksen alle, kuten Sauluskin tuhotessaan uskovia, Herraa Jeesusta avukseen huutavia.

        Ja myös haureuden harrastajat Mooseksen lain mukaan tuli kivittää kuoliaaksi, poistaa paha keskuudesta.

        Mutta tätä ei ole Jumala kirjoittanut uusien luomusten Kristuksessa sydämiin.

        Onko muuten sinun sydämessäsi kivittäminen Tooran mukaan kirjoitettuna?


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Tooran mukaan tulisi rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseä. Toora on rakkauden laki, mikä unohtuu monelta. Ja Raamatun sana on, että uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme.

        Kerro missä kohtaa Raamattua kerrotaan, että eläinuhrit ja kivitystuomiot on kumottu?

        Onko se armon Hengen pilkkaamista, että noudattaa Jumalan pyhää, vanhurskasta ja hyvää lakia?

        Uuden liiton uhraaminen. Tästä näkee, että elämme uudessa liitossa. Emme ole toraisteja!

        Matteuksen evankeliumi:
        9:13 Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria.' Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."
        12:7 Mutta jos tietäisitte, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria', niin te ette tuomitsisi syyttömiä.

        Mark12:33 Ja rakastaa häntä kaikesta sydämestään ja kaikesta ymmärryksestään ja kaikesta voimastaan, ja rakastaa lähimmäistään niinkuin itseänsä, se on enemmän kuin kaikki polttouhrit ja muut uhrit."

        Roomalaiskirje:
        12:1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
        15:16 sitä varten, että minä olisin Kristuksen Jeesuksen palvelija pakanain keskuudessa, papillisesti toimittaakseni Jumalan evankeliumin palvelusta, niin että pakanakansoista tulisi otollinen ja Pyhässä Hengessä pyhitetty uhri.

        Efesolaiskirje:
        5:2 ja vaeltakaa rakkaudessa, niinkuin Kristuskin rakasti teitä ja antoi itsensä meidän edestämme lahjaksi ja uhriksi, Jumalalle "suloiseksi tuoksuksi."
        Filippiläiskirje:
        2:17 Vaan jos minut uhrataankin tehdessäni teidän uskonne uhri- ja palvelustoimitusta, niin minä kuitenkin iloitsen, ja iloitsen kaikkien teidän kanssanne;
        4:18 Olen nyt saanut kaikkea, jopa ylenpalttisesti; minulla on yllinkyllin, saatuani Epafroditukselta teidän lähetyksenne, joka on "suloinen tuoksu", otollinen, Jumalalle mieluinen uhri.
        Hebrealaiskirje:
        10:5 Sentähden hän maailmaan tullessaan sanoo: "Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit;

        Hep 10:18 Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.

        Hep 13:15 Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät.


        Tässä toraistien uhri.

        Joh16:12 He erottavat teidät synagoogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle.


      • uskomatonta
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Kristitty.net ei edes tiedä mikä on pyhä ja vanhurskas laki. Onko se silmä silmästä?"

        Koko Raamattu on Jumalan pyhä, vanhurskas ja hyvä laki.

        Tunnustautui Luterilaisuus-palstalla ketjussa Usko ja seksi pedofiiliksi:

        Kristitty.net
        28.10.2018 11:42
        Miksi pedofilia tulisi olla rangaistavaa? Jos molemmat osapuolet haluavat seksiä, mikä sinä olet sanomaan ei rakkaudelle?

        Kristitty.net
        28.10.2018 11:57
        Kuinka voit kieltää rakkauden?

        Kristitty.net
        28.10.2018 12:27
        Mutta kiellät pedofiileja toteuttamasta Jumalan heille lahjoittamaa seksuaalisuutta? Olet sairas tyyppi! Ihme fundamentalisti!

        Kristitty.net
        28.10.2018 15:45
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Mikäli ET saa avattua lärviäsi ja kerrottua selkeästi tosiasioita, ilmoitan kaikki tätä aihetta koskevat juttusi asiattomiksi. Ylläpito nimittäin ei välttämättä ymmärrä myöskään perustelujasi.

        Kristitty net kirjoitti: Jos aikuinen rakastaa lasta ja lapsi aikuista, mikä sinä olet sanomaan ei rakkaudelle?
        -
        On sitten katunut avomielisyyttään ja esittänyt erinäisiä selityksiä.


      • huuhhuuuuuuuuuh
        uskomatonta kirjoitti:

        Tunnustautui Luterilaisuus-palstalla ketjussa Usko ja seksi pedofiiliksi:

        Kristitty.net
        28.10.2018 11:42
        Miksi pedofilia tulisi olla rangaistavaa? Jos molemmat osapuolet haluavat seksiä, mikä sinä olet sanomaan ei rakkaudelle?

        Kristitty.net
        28.10.2018 11:57
        Kuinka voit kieltää rakkauden?

        Kristitty.net
        28.10.2018 12:27
        Mutta kiellät pedofiileja toteuttamasta Jumalan heille lahjoittamaa seksuaalisuutta? Olet sairas tyyppi! Ihme fundamentalisti!

        Kristitty.net
        28.10.2018 15:45
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Mikäli ET saa avattua lärviäsi ja kerrottua selkeästi tosiasioita, ilmoitan kaikki tätä aihetta koskevat juttusi asiattomiksi. Ylläpito nimittäin ei välttämättä ymmärrä myöskään perustelujasi.

        Kristitty net kirjoitti: Jos aikuinen rakastaa lasta ja lapsi aikuista, mikä sinä olet sanomaan ei rakkaudelle?
        -
        On sitten katunut avomielisyyttään ja esittänyt erinäisiä selityksiä.

        Aivan uskomaton juttu. Kristitty.net todellakin puolustaa alaikäiseen lapseen sekaantumista.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15446265/usko-ja-seksi#comment-95413883

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15446265/usko-ja-seksi#comment-95414324


      • huuhhuuuuuuuuuh kirjoitti:

        Aivan uskomaton juttu. Kristitty.net todellakin puolustaa alaikäiseen lapseen sekaantumista.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15446265/usko-ja-seksi#comment-95413883

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15446265/usko-ja-seksi#comment-95414324

        Voi hyvää päivää sentään, jokainen normaali ihminen ymmärtää, että minä tuossa vinoilen nimimerkille dogmatiks, joka kannattaa vapaata seksiä ja väittää että mikään seksuaalinen halu ei voi olla kieroa. Ai että osaatte olla vajukkeja.


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Voi hyvää päivää sentään, jokainen normaali ihminen ymmärtää, että minä tuossa vinoilen nimimerkille dogmatiks, joka kannattaa vapaata seksiä ja väittää että mikään seksuaalinen halu ei voi olla kieroa. Ai että osaatte olla vajukkeja.

        Et vinoile minulle vaan nimimerkille dogmatikos, joka on ihan eri henkilö.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Et vinoile minulle vaan nimimerkille dogmatikos, joka on ihan eri henkilö.

        Kiitos huomiosta. dogmatikos esittää, että vanhempien tulisi jakaa lapsilleen kondomeja, mutta sitten väittää että seksuaalisista suuntautumisista ainoastaan pedofilian tulisi olla rangaistavaa. Hänellä minä esitin väitteen, että kuinka voit sanoa ei rakkaudelle, jos aikuinen ja lapsi rakastavat toisiaan?


      • dogmatiks
        Kristitty.net kirjoitti:

        Voi hyvää päivää sentään, jokainen normaali ihminen ymmärtää, että minä tuossa vinoilen nimimerkille dogmatiks, joka kannattaa vapaata seksiä ja väittää että mikään seksuaalinen halu ei voi olla kieroa. Ai että osaatte olla vajukkeja.

        Sen verran vielä sanon, että sinun "vinoilusi" on hyvin epäasiallista. Jos joku tämän "vinoilun" perusteella sanoo, että sinä hyväksyt pedofilian, niin väite ei ole tuulesta temmattu.

        Uskovat eivät kirjoittele kaksimielisiä juttuja minnekään. Minä tuomitsen jyrkästi pedofilian, enkä tee siitä kaskuja. Minä en myöskään hyväksy vapaata seksiä.


      • dogmatiks kirjoitti:

        Sen verran vielä sanon, että sinun "vinoilusi" on hyvin epäasiallista. Jos joku tämän "vinoilun" perusteella sanoo, että sinä hyväksyt pedofilian, niin väite ei ole tuulesta temmattu.

        Uskovat eivät kirjoittele kaksimielisiä juttuja minnekään. Minä tuomitsen jyrkästi pedofilian, enkä tee siitä kaskuja. Minä en myöskään hyväksy vapaata seksiä.

        Kuten sanoin, jokainen normaali ihminen, joka lukee koko ketjun, ymmärtää kyllä mistä oli kyse. Mutta koska tällä palstalla on niin paljon vajukkeja, koitan muistaa jatkossa olla käyttämättä sarkasmia missään muodossa.


      • kirjasta

        Ef. 5:4 Myöskään rivoudet, typerät jutut tai kaksimielisyydet eivät teille sovi, teidän suuhunne sopii kiitos.


    • antitoraisti

      Valehtelit taas kerran, onhan isäsi valheen isä.

    • jdfgjd7

      Jumalan Sana on kyllä pyhä mutta Jumala ei ole antanut sitä siksi, että sinä, Kristitty.net, käyttäisit sitä sadistisiin tarkoituksiisi.

      • Laskuntulos

        Olen aina ollut sitä mieltä, että kristitty.netin isä on saatana!
        Suden turkki on näkynyt monesta kohti, kun sitä vähän raaputtaa!


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Olen aina ollut sitä mieltä, että kristitty.netin isä on saatana!
        Suden turkki on näkynyt monesta kohti, kun sitä vähän raaputtaa!

        Ai minun isäni on Saatana, koska opetan, että meidän on noudatettava Jumalan pyhää lakia?


      • r57e5y342
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai minun isäni on Saatana, koska opetan, että meidän on noudatettava Jumalan pyhää lakia?

        Sinä et kyllä opeta mitään etkä sinä edes tunne Jumalan lakia.


      • mot._
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ai minun isäni on Saatana, koska opetan, että meidän on noudatettava Jumalan pyhää lakia?

        Sinä et noudata Jumalan Sanaa!!!!!!


      • mot._ kirjoitti:

        Sinä et noudata Jumalan Sanaa!!!!!!

        Jahas, ja mistäs sinä tämän tiedät?


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jahas, ja mistäs sinä tämän tiedät?

        Opetat väärää evankeliumia, minkä voi lukea Suomi24:lta.


      • sdf kirjoitti:

        Opetat väärää evankeliumia, minkä voi lukea Suomi24:lta.

        Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta, ilman omia tekoja, Tämä on Jumalan sana.


      • sdf
        Kristitty.net kirjoitti:

        Raamattu sanoo, että pelastus on yksin armosta, ilman omia tekoja, Tämä on Jumalan sana.

        Ja armon saaminen edellyttää parannuksen tekoa. Tämä on Jumalan Sanaa.


      • Usko.Toivonen

        Kerro "sdf", mikä oli Sauluksen parannuksen teko?

        Hänhän noudatti tarkoin isien lakia.


      • sdf kirjoitti:

        Ja armon saaminen edellyttää parannuksen tekoa. Tämä on Jumalan Sanaa.

        Virkettä "tämä on Jumalan sana" saa käyttää vain silloin, kun asia on vahvistettu Raamatussa. Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että armon saaminen edellyttää parannuksen tekoa. Luku ja jae kiitos, missä kohtaa näin sanotaan. Valehtelet, ja kehtaat väittää valhettasi Jumalan sanaksi. Minä voin sinulle osoittaa miljoona jaetta, joissa sanotaan, että pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja, ja voin tähän loppuun laittaa, että tämä on Jumalan sana, koska niin lukee Raamatussa.


    • Laskuntulos

      Kristitty.net kirjoittaa jotakin aivan selvällä suomen kielellä. Sitten kun huomataan, että se on karmeaa tekstiä, niin hän yrittää kiemurrella valehtelemalla ulos tilanteesta vaikka hän on sanonut sen mitä hän on oikeasti ajatellut!
      Hän kirjoittaa sydämensä kyllyydestä.

      • Olen unohtanut, että sarkasmia ei kannata täällä viljellä, koska porukka on niin täydellisiä vajukkeja.


      • Laskuntulos
        Kristitty.net kirjoitti:

        Olen unohtanut, että sarkasmia ei kannata täällä viljellä, koska porukka on niin täydellisiä vajukkeja.

        Taas on vain sarkasmia! Tämä pitää tutkituttaa poliisilla!


      • Laskuntulos kirjoitti:

        Taas on vain sarkasmia! Tämä pitää tutkituttaa poliisilla!

        Jokainen järkevä ihminen, joka lukee koko ketjun, ymmärtää hyvin mistä on kyse. Vajukit eivät tajua.


      • sudelle
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jokainen järkevä ihminen, joka lukee koko ketjun, ymmärtää hyvin mistä on kyse. Vajukit eivät tajua.

        "Heitä jo mielestäs petolliset aatteet, sinä olet susi, joll´ on lammasten vaatteet." Kolme pientä porsasta, kun susi pyrki taloon pukeutuneena lampaantaljaan.


    • Vai spämmäminen on in täällä !! No pitä otta vallitsevat tavat käyttöön >> Se on armoa että löydämme Jumalan Tie mitä Hän tekee oman Voiman kautta ja vie ja mitä Hän on luonnut meissä jos ollaan Kristuksessa. Mutta jos emme ole Kristuksessa vaan tekohurskaita joka lukee kirja niin kuin kuollut kirja joka ei saa aikaan että Jumalan Voima (joka kiellät Kristitty net) ja mitä se saa aikaan meidän kautta niitä TEOT JA NIITÄ HEDELMÄT ETTÄ VOIMME RAKASTAA LÄHIMMÄINEN NIINKUIN ITSEMME. JA AUTTAA HEITÄ. JA VOIN JOPA VANNOA ETTÄ ET RAKASTAA ITSEÄ KUN TEET SYNNIN TEOT JA M.M. PILKKAAT JA HERJAAT USKOVIA TÄÄLLÄ JA VÄITÄT JA PILKKAAT ETTÄ ME MUKAMAS PUHUTAAN OMISTA TEOISTA VAIKKA ME KOKO AJAN PUHUTAAN JUMALAN TEOISTA JOKA HÄN,, PUU ANTAA OKSAN KAUTTA JOKA ON YMPATTU OIKEAN JALOON ÖLJYPUUHUN. TE JUDAISTIT OLETTE VILLIÖLJYPUITA JA TEIDÄN HEDELMÄT EI OLE SYOTÄVIÄ KOSKA VIHATTE ITSEÄNNE JOS TEILLÄ OLIS JÄRKEÄ JA NÄKISITTE SYNTINNE JOKA VIE TEIDÄT HELVETTIIN NIINKUIN IANKAIKKISEN KUOLEMAN TUOMION JOKA OLETTE MINUNKIN PÄÄLLE LAUSUNEET. TEE PARANNUS . EHKÄ JUMALA SUA VIELÄ TEITÄ ARMAHDATTE VIELÄ??

    • En ole sama henkilö kuin palstalla esiintyvä nimimerkki dogmatiks.

    • Raamatun mukaan pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Tämä on Jumalan sana.

      • >>Raamatun mukaan pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Tämä on Jumalan sana.<<

        Miksi sitten kiivailet laista!?
        Puhut yhtä ja teet toista.


      • reter45

        Varsinkaan paskanjauhaminen ei pelasta ketään.


      • Saviseutulainen kirjoitti:

        >>Raamatun mukaan pelastus on yksin armosta, ilman mitään omia tekoja. Tämä on Jumalan sana.<<

        Miksi sitten kiivailet laista!?
        Puhut yhtä ja teet toista.

        Koska uudessa liitossa armon alla emme saa tehdä syntiä (Room. 6:15). Lain teot eivät pelasta, mutta kuinka voisimme palata takaisin syntiin, kun meidät kerran on kalliisti lunastettu?


      • Kristitty.net kirjoitti:

        Koska uudessa liitossa armon alla emme saa tehdä syntiä (Room. 6:15). Lain teot eivät pelasta, mutta kuinka voisimme palata takaisin syntiin, kun meidät kerran on kalliisti lunastettu?

        Oletko onnistunut tänään elämään ilman syntiä?
        Eikö sinussa enää ole syntiä ollenkaan?

        Onko synti sinun lihastasi tyystin kadonnut?
        Autan pikkuisen; onkos sinun ajatuksesi ja asenteesikin olleet pitkin päivää Jumalan mielen mukaiset?
        Oletko noudattanut tänään, tinkimättä kirjaimen kirjaimesta, pienimmästä piirrostakaan, lakia!?


      • Saviseutulainen kirjoitti:

        Oletko onnistunut tänään elämään ilman syntiä?
        Eikö sinussa enää ole syntiä ollenkaan?

        Onko synti sinun lihastasi tyystin kadonnut?
        Autan pikkuisen; onkos sinun ajatuksesi ja asenteesikin olleet pitkin päivää Jumalan mielen mukaiset?
        Oletko noudattanut tänään, tinkimättä kirjaimen kirjaimesta, pienimmästä piirrostakaan, lakia!?

        Miten se liittyy pätkääkään tähän, miten minä olen tämän päivän viettänyt? Ad hominem. Raamattu sanoo, että me voimme täyttää lain (5. Moos. 30:14) ja missään kohtaa Raamattua ei meille anneta lupaa rikkoa ainuttakaan Tooran pyhää käskyä.


    • gbyyy

      Lakisaarnaaja Kristitty.net yrittää ansaita pelastuksen paskanjauhamisen avulla. On yrittänyt jo monta vuotta .

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe