Liiton rahat

ajatellut

Liitossa töissä erlaisissa töissä kahdeksan henkilöä.Jos palkat ovat vaikka keskimäärin 3500euroa ,on se 28000euroa +muut kulut elikä eläke ja muut kulut noin 14000 euroa. kuukausi kulut 42000 ja siihen erilaiset matka+päivärahat 8000 euroa ,päästään yhteissummaan 50000 euroa/kk.Vuodessa600000 euroa,Jos ei pidä paikkaansa liitto voi kertoa tarkalleen tiedot. Sitten liitto voi kertoa tuet mitä urheiliat saavat,niin eiköhän se avaisi ihmisten silmiä missä köyhyys loukussa urheilijat elävät. joiden pitäisi hankkia se kunnia ja tulokset liitolle joilla sitten nämä palkalliset voivat kehua kuinka hyvää työtä he tekevät. Seuroissa tehdään se työ jos tehdään ,valitettavasti koko ajan vähemmän ja vähemmän ,ohjataan että mene tuonne ja tuonne, kun ei viitsitä tai ei pystytä tekemään sitä työtä ,joka olisi erittäin tärkeätä kasvussa huippiurheilijaksi.Suurin syy on ,että liito on halunnut keskittää valmennuksen ja tehdä hommasta mahdollisimman kalliin.Hyvä esimerkki viimeinen Samurai-cup ei yhtään A-junioria kilpailussa Rovaniemellä.Tulee aika kalliiksi lähteä etelestä pohjoiseen.Onko liitolla minkäänlaista suunitelmaa tukea urheilijoita ja seuratyötä enemmän?Jakaa liiton rahoja sinne minne kuuluisi,jotta nähtäisiin judoa 2020 luvullakin Suomessa.Yksi joka harkitsee judon parissa ilmaisen työn tekemisen lopettamista.

20

1068

  Vastaukset

  • Mitä tolla rahalla saadaan aikaan? Yli puolella miljoonalla

  • Kyllähän se liitto kertoo, joka vuosi kevätkokouksen yhteydessä. Tässä viimeisimmän kevätkokouksen tiedot, josta voit tarkistaa laskelmasi: https://www.judoliitto.fi/kevatliittokokous-7.4.2018-helsinki/

   Löytyy tilinpäätös ja toimintakertomuksessa on kuvattu talouskehitys viimeisen 10 vuoden aikana.

  • Ihanaa että olet ajatellut.

  • ei näy noissa papereissa kehitystä ja kasvua ?

  • Ja mitenhän se liitto toimisi ilman palkattua henkilökuntaa? Joku tekisi sihteerintöitä ilmaiseksi? Ja tuskin osapäiväiset valmentajatkaan ilmaiseksi tekevät töitä missään liitossa.

   Ja palkkojen osuus osuus liiton kuluista on noin 30% mikä on varsin kohtuullinen osuus. Vaikea kuvitella että sitä tosta saisi pienemmäksi

   • Kyllä varmasti saisi ,jos mietitään mikä on tärkeää! Sihteeri on ainoa pakollinen ,kun lähdetään uudistamaan liiton kulu rakennetta. 30 % palkkakukulut ja siihen päälle sosiaalikulut ja erilaiset muut palkkiot ,niin ollaan varmasti lähellä 60 %.Kysymys kuuluu mihin liiton rahat laitetaan virkamieheen vai urheilijaan?


   • qwej kirjoitti:

    Kyllä varmasti saisi ,jos mietitään mikä on tärkeää! Sihteeri on ainoa pakollinen ,kun lähdetään uudistamaan liiton kulu rakennetta. 30 % palkkakukulut ja siihen päälle sosiaalikulut ja erilaiset muut palkkiot ,niin ollaan varmasti lähellä 60 %.Kysymys kuuluu mihin liiton rahat laitetaan virkamieheen vai urheilijaan?

    palkkakulut kyllä tarkoittaa kaikkia palkkaan liikkytä kuluja. Eli 30%

    Ja ilman toiminnajohtajaa ei tule toimeen. Valmennuksen alasajo ei sekään ihan ensimmäisenä tule mieleen


  • Mitä liitto antaa jäsenilleen jäsenmaksua vastaan? Enkä tarkoita erikseen maksettavia asioita! Eli mitä saat jäsenmaksulla?

  • Montako on Viron ja Ruotsin liitoissa töissä, tietääkö kukaan olisi hyvä verrata, menestystä noissa maissa tulee paremmin.

   • Ainakin pari vuotta sitten Ruotsin liitossa oli kaksi palkattua varainkerääjää, jotka hommasivat liitolle yhteistyökumppaneita ja sponsoreita, jolla rahoitettiin huippujen tekemiset. Kas kummaa kun menestystäkin tulee kun maalla on ammattijudokoita.


   • Virossa liitossa yksi palkattu sihteeri ,joka pyörittää asoita.


  • Tietysti niiden kaikkien pitäisi tehdä töitä ilmaiseksi. Nämä inisijät eivät tietenkään tee mitään koska se joku aina hoitaa hommat. Rakkaudesta lajiin. Näin se pitää olla. Kunhan ei mua pyydetä tekemään mitään. Minähän en ilmaiseksi liikahda mihinkään. Liittohan sen asian hoitaa.

   Liittohan on yhtä kun seurat. Pitäähän siellä palkattuja ihmisiä olla teidän hommia hoitamassa, eihän se muuten pyöri. Se on sitten eri asia onko siellä juuri OIKEAT ihmiset niitä hommia tekemässä.

   • Yks suvakki voisi ainakin lähteä VEKS!


   • Ei kenenkään pidä hommia ilmaiseksi tehdä, paitsi seurojen talkooväki. Tuloksesta voi maksaa vaikka enemmänkin, mutta alasajosta ei.


   • Tilanne on se ,että henkilöt jotka ovat töissä judoliitossa eivät muualle pääse töihin ja onko helpompaa työtä, kun ei ole mitään vastuuta tuloksestaa . Ongelma on ,että nämä henkilöt pitävät työpaikoistaan kynsin hampain kiinni ja ohjailevat judoliitolle sellaiset päättäjät ,jotka ovat suosiollisia heille.Suomi on täynnä esim. huippuvalmentajia ,mutta ei niitä hirveästi ulkomailla töissä ole.


   • Judoliitosta on aika moni siirtynyt muiden työnantajien palveluksiin iha hyviin hommii.


  • Saa siellä olla porukkaa hommissa, kunhan jäsenmäärä nousee, lajin arvostus ja näkyvyys paranee ja kisamenestystä tulee.

   Nykyinen tj: ei jatkoon, olet heikoin lenkki.

   • Suurin murhe lienee löytää oikeita urheilijoita eikä niitä jottka luulevat olevansa urheilijoita.


  • Tulkaa syyskokoukseen paikalle siellä voi vaikuttaa.

  • Viron ja Ruotsin tilanteita liittojen henklöstömäärissä ei kannata verrata suomeen, koska niissä maissa seurat palkkaavat koutseja muita ammattilaisia toisin ku suomessa. Ja seurojen palkkaukset toteutuu merkittävällä julkisella tuella.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   62
   3415
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   1837